abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator vrijdag 15 mei 2015 @ 15:14:09 #126
304498 crew  Nibb-it
Dirc die maelre
pi_152622445
registreer om deze reclame te verbergen
Hoe rijmt dat met de berichtgeving van 10 april?
pi_152623504
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 15:14 schreef Nibb-it het volgende:
Hoe rijmt dat met de berichtgeving van 10 april?
Niet....
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_152643533
Hennis bij militairen in Midden-Oosten en Irak
Nieuwsbericht | 15-05-2015 | 07:00

Jeanine Hennis-Plasschaert toont zich tevreden na een meerdaags bezoek aan de Nederlandse militairen die worden ingezet in de strijd tegen ISIS. De Defensieminister ging langs bij zowel het F-16-detachement in het Midden-Oosten als de militaire trainers in Irak. Daar sprak zij ook met verschillende autoriteiten.

"Dit bezoek was meer dan nuttig”, laat Hennis weten. “Ik zie hier een hoge mate van samenwerking met internationale partners. De kwaliteit van de militaire trainingen is bovendien hoog, en de trainees zijn gemotiveerd en leergierig. Goed om te zien dat we daar als Nederland een voortrekkersrol in vervullen.”

Terugdringen en uitschakelen

“We leveren daarmee een wezenlijke bijdrage aan het uiteindelijke doel: het in staat stellen van de Iraakse veiligheidstroepen en Peshmerga om ISIS terug te dringen en uiteindelijk uit te schakelen. Hier staat een trotse minister."

Bagdad en Erbil in Irak

Gisteren en vandaag bezocht de minister voor het eerst de Nederlandse militairen die onderdeel uitmaken van de Capability Building Mission Iraq. Deze missie is verdeeld over de locaties Bagdad en het noordelijker gelegen Erbil. Op beide locaties sprak Hennis met trainers en trainees.

In Erbil trainen de Nederlanders sinds 15 februari infanteristen van de Peshmerga. Tijdens de trainingen leren deze Koerdische strijdkrachten de militaire basisvaardigheden om ISIS op de grond effectiever te bevechten.

In Bagdad krijgen Iraakse special forces hun training. Deze opleidingen staan onder leiding van de Amerikanen en begonnen 10 maart. Nederlandse trainers werken hier samen met collega's van coalitiepartners AustraliŽ, BelgiŽ, ItaliŽ en Spanje. De Nederlanders leiden de 8 weken durende commando-opleiding. De Iraakse commando's krijgen vooral fysieke en mentale training en leren schieten en vechten in verstedelijkt gebied. Daarnaast is er speciale aandacht voor humanitair oorlogsrecht. Ook draagt Nederland bij aan medische training en de sniperopleiding.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)idden-oosten-en-irak
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_152820573
registreer om deze reclame te verbergen
Infanteriediploma voor Peshmerga-strijders in Irak

Een bataljon Peshmerga-strijders heeft gisteren in het Iraakse Erbil een infanteriediploma gekregen. Hier werden de Koerdische strijders getraind door onder andere Nederlandse militairen. De opgedane kennis nemen de Peshmerga mee naar het front om terreurgroep ISIS te bevechten.

De uitreiking van de infanteriediploma's aan de Peshmerga-strijders in Erbil, Irak.
De 18-daagse cursus werd afgesloten met een ceremonie, waarbij onder andere militaire autoriteiten waren van het ministerie van Peshmerga en trainers van de internationale coalitie. Het diploma onderstreept het gezamenlijke doel om een veiliger wereld te creŽren.

Schouder aan schouder
De Duitse commandant van het Kurdistan Training Coordination Center kolonel Jochen Schneider sprak het trotse en gemotiveerde bataljon toe. “Op slechts enkele kilometers afstand vormt ISIS een ernstige bedreiging voor de vrijheid en democratie van het Irakese volk en de zelfstandige Koerdische regio. Dit is de reden waarom we in deze strijd schouder aan schouder staan. Als soldaten van dit bataljon maakt u in de nabije toekomst van deze training gebruik om uw stad, uw families en uw kameraden aan het front te beschermen.”

Opleiding
De infanteriecursus omvat onder meer: schietvaardigheid, gewondenverzorging onder gevechtsomstandigheden en vechten in verstedelijkt gebied. Ook is er aandacht voor humanitair oorlogsrecht en de behandeling van krijgsgevangenen.

Strijd tegen ISIS
Om Irak beter te wapenen tegen ISIS verzorgen marine- en landmachtinstructeurs momenteel opleidingen in Bagdad. Elders in het Midden-Oosten zijn Nederlandse F-16’s gestationeerd om ISIS vanuit de lucht te bestrijden.

In maart en april behaalden al 2 groepen Peshmerga-strijders al een infanteriediploma.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)ga-strijders-in-irak
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_152821315
Ik lees wel eens dat (met name) Iraakse soldaten erg slechte schutters zijn en dat ze nauwelijks het doel raken. Hoe komt dit? Ligt dit aan de slechte wapens die ze hebben of missen ze gewoon de initiŽle training? Na een week training moet eenieder toch in staat zijn om een doel op 100, 200, en 300 meter te raken?

Als ze al geen statisch doel kunnen raken, hoe willen ze dan ooit een kans maken tegen 'geoefende' IS-strijders?
pi_153011146
Weekoverzicht:

F-16 gevechtsvliegtuigen vlogen ongeveer 15 missies boven Irak. Ze wierpen bijna 40 bommen op doelen van ISIS. Daaronder was ook de 500e sinds het begin van strijd tegen deze terreurorganisatie. Een overzicht van Defensie-operaties van 18 tot en met 25 mei.

Een bataljon Peshmerga kreeg in het Iraakse Erbil een infanteriediploma. Samen met internationale collega’s begonnen marine- en landmachtinstructeurs een 4e infanterieopleiding voor de Koerdische strijders. In Bagdad en Erbil vervolgden Nederlandse trainers een medische opleiding en een sniper-training.

De eerste rotatie van de 90-koppige opleidingseenheid keerde vanuit Irak terug


Bron: https://www.defensie.nl/a(...)t-defensie-operaties
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_153417052
registreer om deze reclame te verbergen
Kamercommissie in missiegebieden Midden-Oosten
Nieuwsbericht | 06-06-2015 | 19:51

De vaste Tweede Kamercommissie voor Defensie heeft vrijdag 5 en zaterdag 6 juni een bezoek gebracht aan het Midden-Oosten en Irak om zich te laten informeren over de Nederlandse betrokkenheid in de strijd tegen ISIS.

img_4721.jpg
Kamerleden krijgen uitleg.

Commissievoorzitter Han ten Broeke (VVD) en de leden Ronald Vuijk (VVD), Angelien Eijsink (PvdA), Jasper van Dijk (SP), Raymond Knops (CDA) en Raymond de Roon (PVV) waren daarvoor op vrijdag 5 juni bij de Air Task Force in het Midden-Oosten. Op zaterdag 6 juni gingen zij naar verschillende trainingscentra in Erbil, Irak waar Peshmerga-strijders worden opgeleid om ISIS op de grond te bevechten.

Veel werk verzet
Ten Broeke: "de commissie heeft een goed beeld gekregen van de inspanningen van de Nederlandse militairen in de internationale strijd tegen ISIS. Er is al heel veel werk verzet en daar heeft de commissie veel waardering voor. Op 30 juni vergadert de Tweede Kamer over de Nederlandse bijdrage aan de strijd tegen ISIS en de indrukken die wij tijdens dit bezoek hebben opgedaan, zorgen er mede voor dat dit debat goed en zorgvuldig kan worden gevoerd.”

Nederlandse militairen hebben in Erbil inmiddels bijgedragen aan de opleiding van honderden Koerdische Peshmerga-strijders. Getraind tot infanterist zijn ze op de grond beter in staat ISIS te bestrijden en zichzelf te beschermen. Nederlandse instructeurs leiden naast infanteristen ook commando's en scherpschutters op. De Kamerleden zijn gebriefd over de behaalde resultaten en hebben bij de bezochte trainingen het enthousiasme gezien van de Peshmerga-strijders en de trainers uit Nederland en uit andere coalitielanden.

Bij het luchtmacht-detachement lieten de Kamerleden zich informeren over de inzet vanuit de lucht. Bij bewapende F-16’s vertelden vliegers over hun missies en ook werd er een kijkje genomen bij het onderhoud van de toestellen. Daar konden ze van het onderhoudspersoneel zelf horen hoe dit in zijn werk gaat.

Bron: https://www.defensie.nl/a(...)bieden-midden-oosten
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_153681574
Deur open voor vechten in SyriŽ

Van onze parlementaire redactie
DEN HAAG -
De deur staat op een kier voor Nederlands militair ingrijpen in SyriŽ. Volgens het kabinet zijn er niet langer volkenrechtelijke bezwaren tegen het bombarderen van terreurleger Islamitische Staat (IS) in dat land. Dat bezwaar was er wel toen het kabinet een jaar geleden besloot IS alleen in Irak te bestrijden.

Nederlandse F16-vliegers kunnen IS-doelen in SyriŽ aanvallen door zich te beroepen op het VN-artikel over collectieve zelfverdediging als aanvallen uit een ander land komen. Dit argument gebruikten de Amerikanen toen ze in september vorig jaar IS ook in SyriŽ met bommen gingen bestoken. „Het is duidelijk dat de aanvoerlijnen van IS van SyriŽ naar Irak lopen”, zei minister Hennis (Defensie) bij bekendmaking van voortzetting van de IS-missie.

Tot nu toe wilde Nederland niet in SyriŽ bombarderen, omdat de VN-Veiligheidsraad hier niet mee instemt. Met de koerswijziging lijkt Nederland het het juk te schudden van de steun aan de Irak-oorlog in 2003. Daarvoor bleek achteraf geen ’volkenrechtelijk mandaat’ bleek.

Toch laat een besluit tot oprekking van het missie richting SyriŽ op zich wachten. Het kabinet wil ook een oordeel van een extern volkenrechtelijk adviseur. Maar zelfs als die zijn zegen geeft, is dat volgens het kabinet nog niet voldoende. „Al dan niet optreden in SyriŽ vereist ook een politieke afweging”, zei Hennis Zo wil het kabinet weliswaar IS bestrijden, maar niet tegelijkertijd dictator Assad steviger in het zadel helpen. Ook moet er uitzicht zijn op een politieke oplossing voor de oorlog, liefst zonder Assad.

Nederland verlengt de missie tegen IS met een jaar, zij het met zes in plaats van acht F-16’s en 200 in plaats van 250 man vliegend en ondersteunend personeel. Die worden vermoedelijk in juli 2016 afgelost door BelgiŽ. De training van Koerdische en Iraakse troepen (130 militairen) blijft op peil en loopt tot oktober 2016. Ook de missie in Mali (450 militairen, waaronder 100 speciale eenheden en 100 man helikopterpersoneel) en Afghanistan wordt met een jaar verlengd. In Afghanistan blijven zo’n 100 Nederlandse militairen een jaar langer in Masar-e-Sharif.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)vechten_Syrie__.html
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_158037194
Samsom: strijd tegen IS intensiveren

HILVERSUM -
Trainen, bewapenen en adviseren van troepen die vechten tegen Islamitische Staat (IS) kan nog veel intensiever. Dat zei PvdA-leider Diederik Samsom zaterdag in het radioprgramma Kamerbreed.

HIj wees erop dat het verzoek van de Amerikanen om de strijd tegen IS te intensiveren meer inhoudt dan bombarderen van IS-doelen in SyriŽ. De PvdA is daar niet principieel op tegen, maar vindt dat er dan wel een politieke strategie voor SyriŽ moet liggen.

Samsom blijft erbij dat luchtaanvallen in SyriŽ nu niet aan de orde zijn. De PvdA zegt al langer niet principieel tegen bombarderen te zijn, maar vindt dat er dan wel een politieke strategie voor dat land moet liggen. ,,Bombarderen draagt niet bij aan een oplossing van het conflict, zolang er geen plan voor SyriŽ is", zei Samsom.

Coalitiepartner VVD is wel voor luchtaanvallen op IS-doelen in SyriŽ. Het kabinet wil de tijd nemen om hier een besluit over te nemen, bleek vrijdag na de ministerraad.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)intensiveren___.html
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_158037488
Grote zorgen bij vakbond om inzet SyriŽ

WOERDEN -
De militaire vakbond AFMP vraagt zich af hoe het zou moeten als Nederland beslist meer militairen in te zetten in SyriŽ in de strijd tegen IS. "We hebben daar grote zorgen over, het is nu al heel krap met personeel, materiaal en geld", zegt voorzitter Anne-Marie Snels. Als het gaat om bombarderen, is de enige manier volgens de vakbond dat wordt geschoven met de F16's die nu al boven Irak worden ingezet. "Maar dat is een politieke beslissing."

De politiek zal binnenkort een besluit moeten nemen of de missie van F16`s tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS) wordt uitgebreid.

"Er zijn drie F16's om het Nederlandse luchtruim te beveiligen, vier doen er mee aan de NAVO-missie in Polen en vier vliegen boven Irak. Verder zijn er tien toestellen in de VS voor trainingsdoeleinden en de rest is niet direct operationeel", aldus Snels.

De krapte is een direct gevolg van de "enorme bezuinigingen" uit 2011, aldus Snels. "Er moet nu heel veel geld bij."

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)r_inzet_Syrie__.html
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  zondag 6 december 2015 @ 10:12:51 #136
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_158051686
Dus 11 F-16's direct inzetbaar _O-
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_158099397
quote:
15s.gif Op zondag 6 december 2015 10:12 schreef ErwinRommel het volgende:
Dus 11 F-16's direct inzetbaar _O-
Woop Woop dat is toch 5 minuten tegen een russiche invasie.

Hoeveel inzetbare fokkers hadden we tijdens wo2?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 8 december 2015 @ 10:14:36 #138
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_158099924
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 09:33 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Woop Woop dat is toch 5 minuten tegen een russiche invasie.

Hoeveel inzetbare fokkers hadden we tijdens wo2?
Meer dan er nu F-16's zijn 8-)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_168959219
quote:
Anti-ISIS-coalitie slurpt luchtmachttanker tot laatste druppel leeg

Een KDC-10-tankvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht vloog gisteren zijn eerste missie in het Midden-Oosten. Het toestel tankte ruim 5,5 uur vliegtuigen bij van coalitiepartners die boven Irak en Oost-SyriŽ ISIS bestrijden. “Het is duidelijk dat we hier hard nodig zijn, want we waren tot de laatste druppel leeg”, zegt detachementscommandant majoor Marcel de Pee.

Door ze in de lucht bij te tanken kunnen jachtvliegtuigen van de coalitie ISIS langer en effectiever bestrijden. Tankers van onder meer AustraliŽ, Canada, Duitsland en de Verenigde Staten doen dienst als ‘vliegend pompstation’. De KDC-10 vliegt vanaf een basis in Koeweit. Alle tankers worden aangestuurd vanuit het Combined Air Operations Centre in Qatar. Een Nederlandse liaisonofficier plant vanuit daar mede de inzet van de KDC-10.

100.000 pond per missie
Coalitievliegtuigen zijn vorig jaar in totaal meer dan 80.000 keer in de lucht bijgetankt. Tankers vliegen hiervoor op grote hoogte rondjes (tracks) boven gebieden waar (jacht)vliegtuigen opereren. De KDC-10 levert per minuut ongeveer 1.750 liter brandstof en kan per missie van maximaal 7 uur ongeveer 100.000 pond afgeven. Om die extra bijdrage zat de coalitie te springen. Dus besloot Nederland het vliegtuig te leveren.

Korte voorbereiding
“We vertrokken zaterdag na een korte voorbereidingstijd met meer dan 30 militairen van thuisbasis Eindhoven naar het Midden-Oosten”, geeft De Pee aan. Het detachement bestaat uit 2 vliegende crews, onderhoudspersoneel, communicatiespecialisten, een inlichtingenofficier en logistiek personeel. De militairen blijven tot half maart.

nzetgeschiedenis
De KDC-10 maakt deel uit van de luchttransportvloot van de Koninklijke Luchtmacht en is gestationeerd op vliegbasis Eindhoven. Het toestel werd in het verleden meerdere malen voor een langere periode ingezet voor tankeroperaties. Voor het laatst gebeurde dat in 2004 voor de International Security Assistance Force in Afghanistan. In maart 2011 werd het toestel nog ingezet voor Operation Unified Protector in LibiŽ. Daarnaast vloog de KDC-10 diverse humanitaire hulpvluchten naar door natuurrampen getroffen gebieden.

Nederlandse bijdrage strijd tegen ISIS
Naast de inzet van de KDC-10 helpt Nederland bij de strijd tegen ISIS door het trainen van Iraakse en Koerdische strijdkrachten. Een Nederlands force protection-detachement zorgt sinds juli 2016 voor de beveiliging van Belgische F-16’s die missies vliegen in de strijd tegen ISIS. Daarnaast stelt Nederland een analyse-team beschikbaar, dat UAV-beelden uit het inzetgebied interpreteert.

(Defensie)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_168974318
Die KDC-10`s zijn toch ook al oud of niet ?
Ik heb nog oude luchtvaart tijdschriften liggen, waarin beschreven staat hoe ze die dingen in 1992 kochten van Martinair (gebruikte toestellen dus) en ombouwden.
pi_168979965
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:19 schreef bluemoon23 het volgende:
Die KDC-10`s zijn toch ook al oud of niet ?
Ik heb nog oude luchtvaart tijdschriften liggen, waarin beschreven staat hoe ze die dingen in 1992 kochten van Martinair (gebruikte toestellen dus) en ombouwden.
Als ik het goed heb is de T-235 uit uit '76 en de T-264 uit '78. Oude kisten dus inderdaad. Vervanging staat op de rol voor rond 2020. NL koopt samen met Luxemburg 2 A330 MRTT's als vervanging.
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_171416929
quote:
'Er moeten wel burgers zijn omgekomen bij Nederlandse bombardementen'

Het Openbaar Ministerie onderzoekt in vier gevallen of Nederlandse militairen buiten hun boekje zijn gegaan tijdens bombardementen op IS in Irak en SyriŽ, zo maakte het OM vandaag bekend aan de NOS. Volgens onderzoekscollectief Airwars zijn er waarschijnlijk veel meer incidenten.

Het collectief doet al jaren onderzoek naar burgers die zijn omgekomen door luchtaanvallen van de internationale coalitie die strijdt tegen IS. Airwars schat op basis van eigen onderzoek dat er in totaal tussen 3800 en 6000 burgerslachtoffers zijn gevallen. Hoewel Nederland slechts betrokken was bij een paar procent van alle aanvallen van de coalitie, is het volgens Airwars onwaarschijnlijk dat daarbij geen burgers zijn omgekomen.

(NOS)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')