abonnement Unibet Coolblue
pi_148641625
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 14:59 schreef benkruk het volgende:
Ik gebruik Heinz Tomato Frito. Klaar voo gebruik uit een pakje. En erg goedkoop (meen iets van 60 cent, genoeg voor ca 8 pizza's gok ik).

Afgelopen week nog een pizza gemaakt trouwens. Was weer heerlijk en de vorm was top!

[ afbeelding ]
Die frito gebruik ik nu ook meestal :Y
pi_148642327
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 15:04 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Ik bedoelde meer of er ook lekkere sauzen voor op de bodem waren die helemaal niet op basis van tomaten :P
Aha. Nou, nu gaat iedereen lachen, maar: nutella!! :9

Maak een rotolino ( lange reep pizzadeeg, oprollen met vulling erin)
Die bakken op de steen; en direct als ie uit de oven is in stukjes snijden en eten als snack. Omnomnomnom !!!

Uit het fantastische boek "pizza" van alba pezzone
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_148642502
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 15:25 schreef Gripper het volgende:

[..]

Aha. Nou, nu gaat iedereen lachen, maar: nutella!! :9

Maak een rotolino ( lange reep pizzadeeg, oprollen met vulling erin)
Die bakken op de steen; en direct als ie uit de oven is in stukjes snijden en eten als snack. Omnomnomnom !!!

Uit het fantastische boek "pizza" van alba pezzone
wtf? :') _O-
pi_148643339
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 15:30 schreef d4v1d het volgende:

[..]

wtf? :') _O-
Niks ;( aan. Wellicht onbekend bij veel van ons, maar er bestaan genoeg "zoete" desert pizza's. Of ze lekker zijn, geen idee.. :P
pi_148643818
Wat nou, t is echt superlekker als toetje of snack :9

Italianen maken echt alles met pizzadeeg.
Zoek maar eens op rotolino, pizza frita, ze maken ook kleine ronde broodjes (schijfje van 10 cm, beleg er tussen, nog een schijfje erop) eigenlijk een soort calzone.
Zijn ook heel veel pizza dolce te vinden op de menukaart in napolitaanse pizzeria's. con Mele, con Pere... Waarom niet, wij flikkeren ook appel en rozijn op onze pannekoek maar beleggen m evengoed met ham kaas en champignons.

Als je dat boek tegenkomt in een kookwinkel, blader maar eens door :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 13 januari 2015 @ 16:20:58 #181
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_148644256
quote:
12s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 16:06 schreef Gripper het volgende:
Wat nou, t is echt superlekker als toetje of snack :9

Italianen maken echt alles met pizzadeeg.
Zoek maar eens op rotolino, pizza frita, ze maken ook kleine ronde broodjes (schijfje van 10 cm, beleg er tussen, nog een schijfje erop) eigenlijk een soort calzone.
Zijn ook heel veel pizza dolce te vinden op de menukaart in napolitaanse pizzeria's. con Mele, con Pere... Waarom niet, wij flikkeren ook appel en rozijn op onze pannekoek maar beleggen m evengoed met ham kaas en champignons.

Als je dat boek tegenkomt in een kookwinkel, blader maar eens door :)
Bedankt voor de Nutella tip. Lijkt me erg lekker :) .
  Moderator woensdag 14 januari 2015 @ 00:16:42 #182
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148662547
Ik heb inderdaad ook wel es gehoord van een vriendin uit Italie dat ze daar Nutella en peren op pizza's doen. Met peren lijkt mee dan nog wel lekker, maar Nutella :r :r (ik heb sowieso een afkeer tegen dat spul)

Dunne plakken aardappels ( zeg 1millimeter ofzo) doen ze ook wel
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_148704778
Weet iemand waar je een pizzasteen kan kopen in de buurt van Rotterdam?

edit: en dan niet bij het kookpunt...

[ Bericht 25% gewijzigd door LenP op 15-01-2015 11:49:25 (kookpunt is echt belachelijk duur) ]
pi_148891861
Oeh! Een Zelf Pizza Maken topic..
Afgelopen weekend een houtoven gekocht. Binnenkort wordt 'ie geïnstalleerd.
Kan ik me hier ondertussen even inlezen..
  Moderator dinsdag 20 januari 2015 @ 23:36:32 #185
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148894852
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 11:36 schreef LenP het volgende:
Weet iemand waar je een pizzasteen kan kopen in de buurt van Rotterdam?

edit: en dan niet bij het kookpunt...
Ik heb die van mij bij een steenhandel weg. Volgens mij ¤8 inclusief op maat zagen. Steen is 3 cm dik.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_149020835
Ik ga binnenkort van wat triplex wat ik nog heb liggen een pizzaschep zagen. Is het handig om die dingen te lakken of zeg ik dan iets heel geks? Wat doen ze in de fabriek nog aan bewerking met dat hout? :P
pi_149034200
Als ik uitga van recept 1 uit de openingspost, wat is dat het meest geschikte moment om ze in te vriezen? Nog voor het rijzen (dus kneden -> vriezer) of er na, na het luchtig kneden?

Tot nu toe nog niet nodig gehad, alles direct opgegeten :D
Politics -> Poly = many; Tics = bloodsucking creatures
pi_149066384
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 20:45 schreef d4v1d het volgende:
Ik ga binnenkort van wat triplex wat ik nog heb liggen een pizzaschep zagen. Is het handig om die dingen te lakken of zeg ik dan iets heel geks? Wat doen ze in de fabriek nog aan bewerking met dat hout? :P
Als je een triplex plankje hebt van zeg 6 mm, dan wil je een klein schuin randje eraan hebben om beter te kunnen scheppen. Die rand moet je goed schuren om alle splinters weg te krijgen. En verder zou ik m helemaal naturel houden, niks lakken. Betekent dan natuurlijk wel dat er vlekken in zullen komen, maar je pakt er toch alleen maar bebloemde bodems mee op?

Een dunne RvS schep is trouwens wel prettiger dan een houten plaatje hoor. Sinds ik daarmee werk, komt het een stuk minder vaak voor dat m'n pizza in een ongewenste calzone verandert.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_149165434
quote:
1s.gif Op maandag 26 januari 2015 10:11 schreef Gripper het volgende:

[..]

Als je een triplex plankje hebt van zeg 6 mm, dan wil je een klein schuin randje eraan hebben om beter te kunnen scheppen. Die rand moet je goed schuren om alle splinters weg te krijgen. En verder zou ik m helemaal naturel houden, niks lakken. Betekent dan natuurlijk wel dat er vlekken in zullen komen, maar je pakt er toch alleen maar bebloemde bodems mee op?

Een dunne RvS schep is trouwens wel prettiger dan een houten plaatje hoor. Sinds ik daarmee werk, komt het een stuk minder vaak voor dat m'n pizza in een ongewenste calzone verandert.
hoe kom je aan die rvs schep? Zelfgemaakt of ergens gekocht?
pi_149165452
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 23:36 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ik heb die van mij bij een steenhandel weg. Volgens mij ¤8 inclusief op maat zagen. Steen is 3 cm dik.
Wat is het adres?

Heb inmiddels een ronde steen van ca. 1cm bij de V&D aangeschaft, maar toch...
pi_149165491
Leuk topic. Hier moet ik vaker komen. :7
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_149165998
Pff WTB lente!! Althans, betere temperaturen in de avond, zonder wind, regen en sneeuw!



Heb voor de hele zomer hout liggen..
pi_149167163
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 14:51 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik gebruik best vaak deze:

[ afbeelding ]

Ff in een maatbeker, blender erop, klein schepje suiker of kneepje honing en een snufje zout. Heerlijk dunne en goed smeerbare saus heb je dan.

En als het wat meer tijd mag kosten tomaten inkoken, maar waarom zou je als je al hele goede zuid-europese tomaten in blik hebt?
Die vraag wou ik net ook stellen.

Afgelopen zaterdag weer eens een eigen pizza gemaakt, incl. eigen bodem _O_
Enige wat ik minder vond, ik had spelt genomen. Dan smaakt je pizza toch meer naar spelt vind ik. Bodem hoor een naturel smaak te hebben, zoals bij de pizzeria.

En die bodem, wat doen jullie daar mee? Gewoon altijd zo'n potje halen, that's it? Koop je die gewoon bij de plaatselijke super?
U MAD?
pi_149274481
Pizzasteen gebruikt dit keer, 3 pizza's. Was echt vele male beter. Alleen had ik nog geen schietplankje dus moest ik gaan kutten met een glazen snijplaat :')

Ik dacht ik gooi wel alvast wat griesmeel op de pizzasteen voor die in de oven gaat.. Een halfuur later ruik ik wat aanbranden _O- Griesmeel moet er dus pas op als de pizza er ook op gaat :') :D




Niet heel goed te zien, maar die was echt super dun :D

En knapperig dat ze waren :9
  zondag 1 februari 2015 @ 21:27:22 #195
130803 Gripper
Get a grip
pi_149278312
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 11:31 schreef LenP het volgende:

[..]

hoe kom je aan die rvs schep? Zelfgemaakt of ergens gekocht?
Gekocht bij een kookwinkel, als je ff zoekt op Google vind je meerdere aanbieders. Geen ronde schep nemen maar een vierkant blad, dan heb je een goede rechte platte kant waarlangs de pizza op de steen kan schudden.

Ik kon toen kiezen uit een korte en een lange houten steel. Maar omdat we wel graag een échte schep wilden, de lange genomen.
Kreng staat natuurlijk nu altijd in de weg in een hoek van de keuken want een anderhalve meter lange keukenaccessoire stop je niet in een la :D
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_149497603
Hmm onze oven wordt ook warm 250+. Maar sommige mensen thuis vinden de oven dan enorm stinken. (Teveel meel op de steen wordt bruin en gaat zo raar ruiken.) Wat kan ik hier tegen doen?
  Moderator maandag 9 februari 2015 @ 01:22:12 #197
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149497616
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 01:20 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Hmm onze oven wordt ook warm 250+. Maar sommige mensen thuis vinden de oven dan enorm stinken. (Teveel meel op de steen wordt bruin en gaat zo raar ruiken.) Wat kan ik hier tegen doen?
Geen meel op je steen doen, maar gewoon genoeg griesmeel onder de bodem.
Ik doe nooit meel/griesmeel op de steen zèlf.

Mijn ervaring is eerst even voorbakken met alleen tomatensaus werkt het beste in een standaard thuisoven. Dan is de bodem al een beetje harder aan de onderkant, er uithalen, verder beleggen, terug de oven in.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_149497702
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 01:22 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Geen meel op je steen doen, maar gewoon genoeg griesmeel onder de bodem.
Ik doe nooit meel/griesmeel op de steen zèlf.

Mijn ervaring is eerst even voorbakken met alleen tomatensaus werkt het beste in een standaard thuisoven. Dan is de bodem al een beetje harder aan de onderkant, er uithalen, verder beleggen, terug de oven in.
Het gaat om het meel wat langs de pizza vliegt en valt en dus op de steen blijft liggen. Of op de oven zelf komt.
Hebben ook geen schep dus dan hem altijd 1minuutje op een soort rooster leggen en na 1 minuut als die 'gaar' is kun je hem er zo af schuiven en gaat die op de steen.
Tevens worden de randen nooit echt zo bruin bij ons. En de pizza zelf wel. We gebruiken dan al altijd mozarella voor er op en geen kaas!
  maandag 9 februari 2015 @ 03:23:37 #199
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_149498217
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 16:43 schreef AlexRow het volgende:
Zou iemand mij het verschil tussen instant gist en vers gist kunnen vertellen, behalve dat je van verse gist meer nodig hebt?

Ik heb zelf nog nooit verse gist gebruikt.

[ afbeelding ]

Dit is trouwens mijn pizzasteen(eigenlijk een pan om vlees op te bakken), ooit gekocht toen ik in Brazilie was. Ongeveer een a anderhalf dik met een koperen rand. Gemaakt van dit spul http://en.wikipedia.org/wiki/Soapstone

Blijkbaar maken ze in Brazilie hele pannen van dit spul, ik was zelf helemaal vergeten dat ik hem nog had liggen.

Zo'n pan lijkt mij ook wel wat, lijkt mij dat je er flink hoge temperaturen mee kunt halen. Hoe ziet je topping eruit wanneer de bodem aan de onderkant gaar is?

Helaas kan ik ook nergens een winkel vinden welke deze pannen verkoopt. Iemand enig idee voor een winkel/webshop?

[ Bericht 4% gewijzigd door mime_negert op 09-02-2015 03:39:23 ]
  Moderator maandag 9 februari 2015 @ 09:30:25 #200
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_149500230
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 11:31 schreef LenP het volgende:

[..]

Wat is het adres?

Heb inmiddels een ronde steen van ca. 1cm bij de V&D aangeschaft, maar toch...
In Veenendaal maar die steenhandels zitten op veel meer plaatsen.
Kranplätze müssen verdichtet sein
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')