abonnement Unibet Coolblue
pi_145013498
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_145211014
quote:
Holy shit!

Ik ga vanavond weer pizza's maken. Ik krijg het altijd voor mekaar om de waardes van water/meel te verneuken. Eerst zat ik op 475/500 haha, en nu op 475/633. Ongeveer 70% maar het deeg is echt net pannekoeken beslag, dus zal mij wel nog eens verrekend hebben.
Beetje bijvoegen tot het de goede dikte heeft.
En anders lekker knapperige pizza's :p .
  Moderator zondag 5 oktober 2014 @ 14:10:19 #28
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_145214752
70% water? Volgens mij zit ik op 55% tegenwoordig 60%

[ Bericht 28% gewijzigd door derLudolf op 05-10-2014 14:16:12 ]
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_145217521
Heb het nog wat verdund, dadelijk met uitrollen komt er ook nog wat meel bij. dus komt wel goed.
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 07:47:49 #30
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_145283781
Ik heb ook een combi-oven met crispplaat. Raden jullie aan om die te gebruiken als ik zelf deeg maak of gewoon het roostertje dat ik erin kan zetten? Het liefst had ik een nieuwe oven of pizzasteen, maar daar heb ik nu even het geld niet voor.
pi_145288347
Hey,

Ik gebruik volgend recept: http://www.njam.tv/recepten/peppes-basisrecept-voor-pizzadeeg
Indien mogelijk laat ik de deegbollen een nachtje in de koelkast overnachten (merkelijk verschil)

Echter: Wanneer ik de topping gaar wil hebben, dan is het pizzadeeg uitgedroogd. Ik maak de pizza's in een Outdoor Chef Ascona BBQ met een pizza steen. De oven verwarm ik tot een goede 380 graden, en dan leg ik er de Pizza in. Zoals vermeld, moet die toch 5 tot 8 minuten in de over vooraleer de topping gaar is. Gevolg is dus een uitgedroogde (maar wel krokante) bodem.

Iemand tips? Misschien de BBQ verwarmen tot 380 zodat de pizza steen op temperatuur is, dan de temperatuur verlagen naar 250°C of zo?
pi_145288598
weet iemand welk submodel van de oude bestron dld9016 tot 450 graden kan? als je kijkt op het metalen plaatje op de achterkant of het versienummer op het boekje/handleiding vermeld?
  donderdag 9 oktober 2014 @ 18:14:25 #33
262852 monkeybrain
High door Nescafé
pi_145370462
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 11:37 schreef matthijs0 het volgende:
weet iemand welk submodel van de oude bestron dld9016 tot 450 graden kan? als je kijkt op het metalen plaatje op de achterkant of het versienummer op het boekje/handleiding vermeld?
Geen antwoord op je vraag maar dit werkt perfect bij mij met het huidige model. Ik heb een iets grotere fan met dubbelzijdig tape erop gezet. Als de oven afslaat op zijn hoogste stand de fan aanzetten, dan gaat ie gewoon weer verder met verhitten.

Nu bakt ie pizza's wel perfect af zonder uit te schakelen.

  donderdag 9 oktober 2014 @ 23:48:46 #34
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145381676
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 07:47 schreef morgane het volgende:
Ik heb ook een combi-oven met crispplaat. Raden jullie aan om die te gebruiken als ik zelf deeg maak of gewoon het roostertje dat ik erin kan zetten? Het liefst had ik een nieuwe oven of pizzasteen, maar daar heb ik nu even het geld niet voor.
Mijn ervaring met Casa Di Mamma pizza's op het rooster (ook met vers deeg) is dat de deeg door het rek heen "droop", dat gaf een zeer aparte structuur aan m'n bodem.
En met crispplaat (Samsung FT-338) vind ik de topping weer te snel gaan, is je pizza in 6 minuten klaar ipv de normale 10-12, is de bodem ook best goed maar is de kaas dus bijna bruin van kleur, heb je gegratineerd deeg... :{

Nadeel van die crispplaat is dat de magnetron gebruikt wordt om de plaat te verhitten maar daarbij wordt het gerecht zelf natuurlijk ook verhit.
Pizzasteen lijkt me de beste oplossing maar die heb ik hier ook nog niet.
  Moderator vrijdag 10 oktober 2014 @ 00:01:43 #35
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145382147
Casa di mama, vers deeg, ik zie 2 dingen die niet samen gaan _O-
Je bedoelt niet-voorgebakken.

Dit lijkt me ook wel wat, is inclusief steen: http://www.popelectronics(...)zzasteen-mbo900.html

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145384704
Wat is het beste kant & klare deeg om te kopen? Op deeg van de pizzaria na.
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 21:52:38 #37
296595 foodlover
live and learn
pi_145439068
Mijn pizza van zojuist:

pi_145483547
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 02:23 schreef Class het volgende:
Wat is het beste kant & klare deeg om te kopen? Op deeg van de pizzaria na.
Nog nooit gezien dat je ergens kant en klaar deeg kan kopen laat staan bij de Pizzseria zelf. ik heb er echter ook nog nooit om gevraagd.

Je bent gewoon beter af als je het zelf maakt!
pi_145483562
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 00:01 schreef djkoelkast het volgende:
Casa di mama, vers deeg, ik zie 2 dingen die niet samen gaan _O-
Je bedoelt niet-voorgebakken.
Dit lijkt me ook wel wat, is inclusief steen: http://www.popelectronics(...)zzasteen-mbo900.html
[ afbeelding ]
nice! mooie prijs ook. Laat je het weten hoe dat ding is :)
pi_145484106
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 09:44 schreef kRiZzZiZ het volgende:

[..]

Nog nooit gezien dat je ergens kant en klaar deeg kan kopen laat staan bij de Pizzseria zelf. ik heb er echter ook nog nooit om gevraagd.

Je bent gewoon beter af als je het zelf maakt!
Bij C1000 en Jumbo hebben ze het. Toevallig afgelopen weekend gekocht en ga vanavond een poging tot doen :)
Zit ook een potje saus bij. Zelf maken komt eerdaags wel. Eerst maar stap voor stap uitproberen. Ik ga 'm maken met gegrilde groenten (grillpan, paprika en courgette) en geitenkaas. Hoop dat het lukt
:D
  Moderator maandag 13 oktober 2014 @ 10:21:26 #41
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145484265
quote:
1s.gif Op maandag 13 oktober 2014 10:13 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Bij C1000 en Jumbo hebben ze het. Toevallig afgelopen weekend gekocht en ga vanavond een poging tot doen :)
Zit ook een potje saus bij. Zelf maken komt eerdaags wel. Eerst maar stap voor stap uitproberen. Ik ga 'm maken met gegrilde groenten (grillpan, paprika en courgette) en geitenkaas. Hoop dat het lukt
:D
Oh dat, nou dat is echt geen pizzadeeg hoor. Niet die goedkope en niet die van Danerolles. Het is een heel raar deeg qua structuur, het lijkt totaal, maar dan ook totaal niet op pizzadeeg.
Het vult als een malle en het is totaal niet luchtig. Dan nog liever die pizzabodems met saus er al op van de AH, ook totaal niet te vergelijken met een echte zelfgemaakte pizza, maar nog wel binnen te houden.

Pizzasaus die bij zo'n pakketje zit is meestal wel aardig, maar niet meer dan dat, ook hier: zelf veel maken en gewoon in kleine beetjes invriezen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145487096
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 10:21 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oh dat, nou dat is echt geen pizzadeeg hoor. Niet die goedkope en niet die van Danerolles. Het is een heel raar deeg qua structuur, het lijkt totaal, maar dan ook totaal niet op pizzadeeg.
Het vult als een malle en het is totaal niet luchtig. Dan nog liever die pizzabodems met saus er al op van de AH, ook totaal niet te vergelijken met een echte zelfgemaakte pizza, maar nog wel binnen te houden.
Pizzasaus die bij zo'n pakketje zit is meestal wel aardig, maar niet meer dan dat, ook hier: zelf veel maken en gewoon in kleine beetjes invriezen.
Komt voor de bakker chef w/ maar je moet toch ergens beginnen he..........
Ik ga zo bij AH eens kijken naar die pizzabodems met saus er al op. Ben benieuwd....
  Moderator maandag 13 oktober 2014 @ 12:26:49 #43
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145487626
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 12:09 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Komt voor de bakker chef w/ maar je moet toch ergens beginnen he..........
Ik ga zo bij AH eens kijken naar die pizzabodems met saus er al op. Ben benieuwd....
Ja maar je gaat ook niet leren autorijden in een skelter. Een deeg maken is echt niet zo moeilijk hoor, bloem, water, gist en zout, beetje kneden en een beetje wachten, meer is het niet.
Pizzasaus als je het ècht niet weet: gezeefde tomaten, snufje zout, schepje honing, beetje italiaanse kruiden, 10 minuutjes laten borrelen in een pan en je hebt een basissaus.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145515820
Moeilijk totaal niet, maar wel veel werk en wachten :{w
pi_145516285
Das het hele idee van écht koken he, dat het tijd kost. Bijna alles waar veel werk in zit, daar proef je de noeste arbeid en het ambacht in terug O+
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_145518769
Pizza maken veel werk? Het vergt wat planning aangezien het deeg een tijd moet rijzen(eventueel ontdooien) en de oven voorverwarmen.
Pizza is hier juist voor de luie of drukke dagen. Verse pizza wel te verstaan. Deeg vormen, saus en andere ingrediënten erop en een paar min bakken. Aanvallen.
pi_145519066
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 12:26 schreef djkoelkast het volgende:
Ja maar je gaat ook niet leren autorijden in een skelter.
waarom rijden mannen dan beter dan vrouwen?
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 02:17:53 #48
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145519862
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 01:16 schreef Deeltjesversneller het volgende:
[..]
waarom rijden mannen dan beter dan vrouwen?
Ho.. er zijn er niet heul veul maar toch... de zus van Max Verstappen bijv.
Die is nu 15 geloof ik maar ik durf toch wel te zeggen dat die beter rijdt dan de gemiddelde vrouw.... en man wat dat betreft.
pi_145570208
Wil binnenkort weer eens een pizza gaan maken. Ik vroeg me af wat eigenlijk de beste stand is voor de oven (gewoon een reguliere oven, geen speciale pizzaoven) Heißluft (hetelucht) of Öber-unterhitze(dit is elektrisch toch? onze oven is duits ja :D

Voorheen deed ik 't altijd met hetelucht, maar ben ook wel benieuwd wat elektrisch doet. Anders probeer ik het gewoon uit

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 15-10-2014 15:56:45 ]
pi_145571982
Ik doe vanavond weer een poging.
Deeg is na 2.5 uur mooi aan het verdubbelen geslagen in hoeveelheid, ff 3 porties gemaakt. 2 voor in de vriezer, 1 voor zo :)

.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')