Je bedoeld een sidebar oid aan de zijkant met daar alle recepten, ofzo? Dat wil ik wel, maar ik weet niet hoe.quote:Op donderdag 18 september 2014 20:39 schreef Greys het volgende:
Ik heb nog maar heel snel door je site gekeken, maar je kunt niet echt rechtstreeks linken naar bv alleen het recept van de beer soaked fries he? Dan krijg je meerdere receptjes bij/onder elkaar. Geen probleem op zich, maar als je de recepten een beetje apart zou zetten dan kunnen mensen bv rechtstreeks llinken op Twitter enzo naar een recept om mss nog meer bezoekers naar je site te krijgen!
Ja zoiets. Hoeft niet per se en al helemaal niet nu meteen hoor. Meer een ideetje/tip voor als je er echt meer mee wilt doen, zo kunnen mensen makkelijk naar 1 recept linken.quote:Op donderdag 18 september 2014 21:48 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Je bedoeld een sidebar oid aan de zijkant met daar alle recepten, ofzo? Dat wil ik wel, maar ik weet niet hoe.
Nou ja, het is wel iets wat ik eigenlijk zelf ook wil en al wel naar een beetje naar gezocht heb, maar ik kon het zo niet vinden. Dus je suggestie is niet vreemd ofzo.quote:Op donderdag 18 september 2014 23:30 schreef Greys het volgende:
[..]
Ja zoiets. Hoeft niet per se en al helemaal niet nu meteen hoor. Meer een ideetje/tip voor als je er echt meer mee wilt doen, zo kunnen mensen makkelijk naar 1 recept linken.
Ik ga morgen eens uitgebreid de rest van je site lezen, leuk!
Die cabbage casserole heb ik ook even opgeslagen, zit er goed uit! Dat ga ik ook eens makenquote:Op dinsdag 23 september 2014 13:55 schreef Brighteyes het volgende:
Ik doe al jaren boodschappen volgens een vooraf gepland weekmenu, maar ik kan wel wat inspiratie gebruiken ook. Mijn menu's lopen van vrijdag t/m donderdag omdat ik op vrijdagochtend boodschappen doe.
Vr: Curry van kip, paprika, courgette, ui, gemalen bloemkool, schepje tikka masala en schepje cr fraiche
Za: Rucola salade m walnoten en roquefort, frietjes, biefstukje
Zo: Stuffed cabbage casserole
Ma: Broccoli stamppot
Di: Prei met ham-en-kaassaus (zelfgemaakt), aardappeltjes
Wo: Sweet potato pepper soup
Do: kanikmenietmeerherinneren (zit op mijn werk )
Ik ben gek op stamppotten Ik gooi dit eens in Google!quote:Op maandag 6 oktober 2014 20:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
Maandag: rucola rookkaasstamppot
(..)
Dinsdag paksoi rookkaasstampot
Het is deze. Alleen maandag kon ik zowel bij Lidl als bij Dirk geen paksoi vinden dus heb ik hem maar met rucola gemaakt, dat beviel ook prima.quote:Op woensdag 8 oktober 2014 17:29 schreef Serinde het volgende:
[..]
Ik ben gek op stamppotten Ik gooi dit eens in Google!
Dankje, opgeslagen. Planning voor komende week is al rond dus hij staat op de lijst voor de week ernaquote:Op donderdag 9 oktober 2014 09:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het is deze. Alleen maandag kon ik zowel bij Lidl als bij Dirk geen paksoi vinden dus heb ik hem maar met rucola gemaakt, dat beviel ook prima.
quote:Op donderdag 27 november 2014 23:26 schreef oh-oh het volgende:
Ik wil dat recept van die kipgoulash wel
Ik gebruik smoked paprika poeder, aangezien dat de enige is die ik momenteel heb. Ben jong, geldloos en een kooknoob. Dus geen idee of dat lekker is maar we gaan het zien! Ook staan er in de ingrediënten geen tomaten bij maar in de bereidingswijze weer wel, dus ik denk dat ik gewoon zo'n mooi blik gepelde tomaten haal en bij in gooi. Meteen een zooi extra voor in de vriezer!quote:Op zaterdag 13 oktober 2007 18:39 schreef Muck het volgende:
[ afbeelding ] Hongaarse Kipgoulash
De_Hertog
Ingrediënten (voor 6 personen):
1 kg kip, in blokjes
Bloem (gekruid met paprika, zout en peper)
1 ui
24 sjalotten
1 rode en 1 groene paprika
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel rozemarijn
4 el tomatenpuree
300 ml kippenbouillon
150 ml rode wijn
400 gr zure room
Benodigdheden:
Oven
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden
Wentel de kip door de gekruide bloem
Bak de ui, sjalotten en paprika 3 minuten in een beetje olijfolie
Voeg de kip toe en laat het geheel nog 4 minuten bakken
Bestrooi het geheel met paprikapoeder en rozemarijn
Voeg tomatenpuree, bouillon, wijn en tomaten toe laat het geheel met deksel anderhalf uur stoven in de oven
Tip:
* Eventueel garneren met zure room en peterselie.
* Voor het beste resultaat pikante paprikapoeder en Hongaarse wijn gebruiken. Maar zonder is het ook erg lekker
De helft heb ik moeten opzoeken, maar lijkt me wel lekker allemaal!quote:Op zondag 4 januari 2015 18:40 schreef Lonaa het volgende:
Wegens onverwachte rekeningen en de afspraak met mezelf niet aan de spaarrekening te zitten doen we deze week 'creatief met voorraad'
In willekeurige volgorde wordt het waarschijnlijk dit de komende tijd:
Konijn met honingmosterdsaus met aardappels en rode kool
Coq au vin met pasta en boontjes
Bobotie
Zalmfilet met amandelkorst en honing/balsamicosaus met groente van de markt en aardappels
Laksa
Kipfilet met satesaus
Aardappels, kalkoenfilet, boontjes
Rendang met boontjes, rijst en naan.
Curry met geitenvlees.
Ja, het heeft wat moeilijke woorden.quote:Op zondag 4 januari 2015 19:18 schreef Unites het volgende:
[..]
De helft heb ik moeten opzoeken, maar lijkt me wel lekker allemaal!
Ik heb nog meer.quote:
Top inspiratie! de tandoori burgers zijn lekker en ik heb nu al zin in woensdag, dan eten wij de galettesquote:Op dinsdag 3 februari 2015 12:44 schreef Helsinki het volgende:
Dit topic is altijd goed voor wat inspiratie! Deze week:
Di: geitenkaas galette met uienmarmelade en een salade
Wo: gebakken aardappels, slavink, sperziebonen
Do: ‘'noodles'' van courgette met garnalen
Vr: tandoori kipburgers
Za: hachee met 5-kruidenpoeder en gember
Zo: gepocheerde kip met knoflook en chili
Waar koop je kipgehakt?quote:Op dinsdag 3 februari 2015 12:44 schreef Helsinki het volgende:
Dit topic is altijd goed voor wat inspiratie! Deze week:
Di: geitenkaas galette met uienmarmelade en een salade
Wo: gebakken aardappels, slavink, sperziebonen
Do: ‘'noodles'' van courgette met garnalen
Vr: tandoori kipburgers
Za: hachee met 5-kruidenpoeder en gember
Zo: gepocheerde kip met knoflook en chili
De grote AH's verkopen het geloof ik.quote:
Ah, thanks. Niet biologisch natuurlijk weer.quote:
Nee. Bio heb ik het daar niet gezien, wel naar gezocht ook Heb nog wel een aantal recepten waarbij ik kippengehakt wil gebruiken, maar ook bio, dus zelfde probleem.quote:Op zondag 22 maart 2015 22:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ah, thanks. Niet biologisch natuurlijk weer.
Hmm, dit zou wel een goede reden kunnen zijn om de gehaktmolen te kopen die binnenkort bij Lidl komtquote:Op zondag 22 maart 2015 22:07 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Nee. Bio heb ik het daar niet gezien, wel naar gezocht ook Heb nog wel een aantal recepten waarbij ik kippengehakt wil gebruiken, maar ook bio, dus zelfde probleem.
Een biologische slager? Of iemand met een vleesmolen?
De sligro is hier bijna klaar met verbouwen (eindelijk) en dan hebben ze ook toffe verse dingen en dat hadden ze niet. Daar ben ik heeeeeel benieuwd naar.quote:Op zondag 22 maart 2015 22:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hmm, dit zou wel een goede reden kunnen zijn om de gehaktmolen te kopen die binnenkort bij Lidl komt
Ik zal het eens vragen bij de scharrelslager maar daar komen we niet zo heel vaak.
We gaan wel voor het eerst naar de Sligro komende weekend. Het staat op mijn boodschappenlijst.
Ik ben erg benieuwd naar Sligroquote:Op zondag 22 maart 2015 22:11 schreef Lonaa het volgende:
[..]
De sligro is hier bijna klaar met verbouwen (eindelijk) en dan hebben ze ook toffe verse dingen en dat hadden ze niet. Daar ben ik heeeeeel benieuwd naar.
Maar betekend dat geen HF meer de komende tijd?
Ik heb m'n foodprocessor gebruikt om zelf kipgehakt te maken. Lukte aardig, maar heb nu toch nog een vleesmolen voor m'n KitchenAid gekocht! Kipgehakt uit de supermarkt vind ik niet zo. Die ingrediëntenlijst is me te lang .quote:
Ah, thanks. Zodra onze keukenmachine kapot is komt er hier ook een KitchenAid hebben we vorige week besloten. Zal het ook eens proberen in de blender of keukenmachine.quote:Op maandag 23 maart 2015 16:26 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ik heb m'n foodprocessor gebruikt om zelf kipgehakt te maken. Lukte aardig, maar heb nu toch nog een vleesmolen voor m'n KitchenAid gekocht! Kipgehakt uit de supermarkt vind ik niet zo. Die ingrediëntenlijst is me te lang .
Ah, daar ga ik binnenkort naartoe. Dank je.quote:
Nee, in Breda iets. Maar we waren te moe om te gaan. Volgende week op herhaling in Dordrechtquote:
Hoe waren die fetakoekjes? En de snijbiettaart? Ik heb snijbiet in de tuin groeien en heb het nog nooit gegeten dus ik heb geen idee wat ik ermee kan doen.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 22:23 schreef Helsinki het volgende:
Ma: spaghetti met walnoten en citroen
Di: courgettekoekjes met feta en een tomatensalade
Wo: mosterdsoep en broodjes
Do: asperges met botersaus, ei en gebakken aardappeltjes uit de oven
Vr: hartige taart met snijbiet, kruiden en feta
Za: andijviestamppot met gehaktballetjes
Zo: stoof van pei, tomaat, aardappel en ei
Ottolenghi is dol op snijbiet. In elk boek van hem zijn wel wat recepten te vindenquote:Op zaterdag 30 mei 2015 14:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hoe waren die fetakoekjes? En de snijbiettaart? Ik heb snijbiet in de tuin groeien en heb het nog nooit gegeten dus ik heb geen idee wat ik ermee kan doen.
Toch bedankt want dat wist ik allebei nietquote:Op zaterdag 30 mei 2015 15:14 schreef nectarientje het volgende:
[..]
Ottolenghi is dol op snijbiet. In elk boek van hem zijn wel wat recepten te vinden
Lekkere spuit elf.. die taart waar je naar vraagt is ook van hem
De fetakoekjes heb ik niet gemaakt omdat we bij mijn schoonouders gingen eten. Komende week . De hartige taart was echt ontzettend lekker! Die staat binnenkort zeker weer op het menu .quote:Op zaterdag 30 mei 2015 14:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hoe waren die fetakoekjes? En de snijbiettaart? Ik heb snijbiet in de tuin groeien en heb het nog nooit gegeten dus ik heb geen idee wat ik ermee kan doen.
Mijn lijstje:
Za: Wagyuburger, patatas bravas, ceasar salad
Zo: varkensrack of vis van de bbq, gepofte aardappels, grillgroenten
Ma: asperges, gesmolten boter, ei, ham, gepofte aardappel
Di: kippendij met zoete aardappel, paprika en cherrytomaat uit de oven
Wo: erwtrisotto met gebakken schol
Do: noodles met asperges, cashews en lenteui, tomatensalade
Vr: uit eten
Dank je, ik heb beide opgeslagen. Nu nog even wachten tot de snijbiet wat groter isquote:Op zaterdag 30 mei 2015 15:36 schreef Helsinki het volgende:
[..]
De fetakoekjes heb ik niet gemaakt omdat we bij mijn schoonouders gingen eten. Komende week . De hartige taart was echt ontzettend lekker! Die staat binnenkort zeker weer op het menu .
Ben benieuwd naar wat je ervan vindt!quote:Op zaterdag 30 mei 2015 15:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dank je, ik heb beide opgeslagen. Nu nog even wachten tot de snijbiet wat groter is
Wat is een naanwrap? Klinkt interessant.quote:Op zondag 14 juni 2015 14:50 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Zo: kipshoarma met zelfgemaakte kmoflooksaus en salade
Ma: tomatensoep met stokbrood
Di: naanwraps met kip tiki marsala met geroosterde groenten
Woe: chicken tonight
Do: pastasalade met feta, tomaat, rucola en pesto
Vr: kip/fruit curry met naan
Gewoon een naanbrood die je als wrap gebruikt, met daarin kip, gegrilde paprika, rode ui en komkommer.quote:Op zondag 14 juni 2015 21:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat is een naanwrap? Klinkt interessant.
Gek dat je wel weet wat je maandag, dinsdag en woensdag gaat bestellen bij de snackbar maar morgen nietquote:Op zaterdag 27 juni 2015 23:57 schreef DieselTank het volgende:
Zo: Uiteten bij snackbar
Ma: Patat frikadel
Di: Patat pikanto
Wo: Patat kaasoufle + frikadel
Do: Macdonalds pakken
Vr: Bij ouders eten
Za: pannenkoeken
Ik heb ook airfryer thuis.quote:Op zondag 28 juni 2015 00:19 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Gek dat je wel weet wat je maandag, dinsdag en woensdag gaat bestellen bij de snackbar maar morgen niet
Recept van de auberginesoep?quote:Op zaterdag 8 augustus 2015 20:29 schreef mascara-klodder het volgende:
Zaterdag: Varkenshaasje, stokbrood met roomboter en de komkommersalade met maanzaad en rode peper van Ottolenghi
Zondag: BBQ
Maandag: Gegrilde auberginesoep met citroen van Ottolenghi. Daarbij toast met zelfgemaakte hummus
Dinsdag: Knoflook- en peterseliefrittata van Ainsley en tomatensalade met sjalotjes
Woensdag: Romige knapperige uienringen van Ainsley, mosselen gebakken gebakken in kruidenknoflookboter, gegrilde courgette en twisterfrietjes
Donderdag: Crespéou, recept wederom van Ottolenghi
Vrijdag: Lontong, atjar komkommer en kerrie massala-kip
Heb je een recept van je chipotlesaus?quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 11:11 schreef vinnypassy het volgende:
Zaterdag: Pestoburgers met mozzarella, pancetta en zongedroogde tomaat
Zondag: Spareribs met patatjes en misschien homemade koolsla
Maandag: Wraps met koolsla, shoarma en homemade chipotlesaus
Dinsdag: Wraps met koolsla en shoarma en homemade chipotlesaus
Woensdag: Pasta pesto met zalm
Donderdag: Kabeljauwburgers met erwtenpuree
Vrijdag: Tosti´s met kipkerriesalade, ham, kaas en ananas
Niet met exacte hoeveelheden, maar komt denk ik hier op neer:quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 11:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Heb je een recept van je chipotlesaus?
Thanks, ziet er lekker uit.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:49 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Niet met exacte hoeveelheden, maar komt denk ik hier op neer:
4el mayonaise
2-3el ketchup
1tl mosterd
sap van 1 limoen
1 klein teentje knoflook
1 chipotlepeper (geweekt in water en daarna in stukjes gesneden)
Dat bij elkaar doen en pureren.
Op watvoor broodje is pulled pork lekker? Wij gaan dit weekend maken en ik plan ook een paar porties voor in die diepvries.quote:Op dinsdag 8 september 2015 13:23 schreef Lonaa het volgende:
Maandag: Gebakken zalm, aardappeltjes, venkel
Dinsdag: Aardappelschotel met droge worst, ei, ui, paprika
Woensdag: Broccolisoep met een broodje kaas
Donderdag: Gekruid gehakt, sla, mais, kaas, kwark
Vrijdag: Broodje pulled pork met coleslaw
Zaterdag: Kalkoenfilet, aardappeltjes, rode kool
Zondag: Broodje hamburger
Maandag: Tom kha kai
Dinsdag: Naan met shoarma, champignons en knoflooksaus.
Weinig geld, dus veel plannen
Ik koop altijd witte broodjes van de turk. Pide in handzaam formaat. Even in de oven en GO. De Hamburger en broodje kaas is ook op zo'n broodje.quote:Op dinsdag 8 september 2015 13:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Op watvoor broodje is pulled pork lekker? Wij gaan dit weekend maken en ik plan ook een paar porties voor in die diepvries.
Ik ga jou nog terug PM'en trouwens.
Oh ja, dat is een goeie. Dat zijn goede broodjes inderdaad.quote:Op dinsdag 8 september 2015 13:30 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik koop altijd witte broodjes van de turk. Pide in handzaam formaat. Even in de oven en GO. De Hamburger en broodje kaas is ook op zo'n broodje.
Ja! En goedkoop. (25 cent per stuk hier bij de Turk). Ik vind zelf-thuis-afbak-broodjes niet zo lekker, en afgebakken broodjes van de AH te duur. Die van de Turk gaan hier in de vriezer, ontdooien in 20 minuten, even in een voorverwarmde oven. Nomnom.quote:Op dinsdag 8 september 2015 13:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oh ja, dat is een goeie. Dat zijn goede broodjes inderdaad.
Ja, die vloerkadetten zijn ook wel awesome jaquote:Op dinsdag 8 september 2015 13:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hier ook 25 cent inderdaad. De afbakbroodjes van de Aldi zijn trouwens stukken beter dan welk ander merk dan ook. En onze hamburgers eten we op vloerkadetten die je nog moet afbakken van AH, die zijn echt geweldig.
[ afbeelding ]
Maandag: 4 brood, 2 smeerkaas, 2 light roomkaas met zalm.quote:Op dinsdag 8 september 2015 13:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Show me!
Lunchlijstje maken kan ik niet, dat werkt echt nooit. Ik kan niet plannen of ik kliekjes heb die ik als lunch eet en of ik achter de pc snel een boterham eet tijdens het werk of dat ik er wat uitgebreider de tijd voor heb op de bank.
Taco's met wat?quote:Op zaterdag 12 september 2015 17:43 schreef 0nderdeurtje het volgende:
Zondag: Nasi met kroepoek
Maandag: Sla, gebakken aardappels & hamburger
Dinsdag: Stoofpotje van kippendij met wortel/venkel/peultjes/ui/aardappel
Woensdag: Aziatische wraps
Donderdag: Nasi met kipsaté
Vrijdag: Taco's
Zaterdag: Broodje hamburger & frietjes
Wat is er mis mee dan? Super simpel om te maken, ook nog eens makkelijk om altijd een portie in huis te hebben en eigenlijk altijd wel lekker.quote:Op zaterdag 19 september 2015 16:05 schreef madeliefff het volgende:
Wat hebben mensen toch altijd met curry en chili achtige recepten k hoor er meestal mannen over maar hier zie ik ook vrouwen het maken
sinds wanneer is dat een mannending dan?quote:Op zaterdag 19 september 2015 16:05 schreef madeliefff het volgende:
Wat hebben mensen toch altijd met curry en chili achtige recepten k hoor er meestal mannen over maar hier zie ik ook vrouwen het maken
ik vind er gewoon niks aanquote:Op zaterdag 19 september 2015 20:36 schreef Myraela het volgende:
[..]
Wat is er mis mee dan? Super simpel om te maken, ook nog eens makkelijk om altijd een portie in huis te hebben en eigenlijk altijd wel lekker.
nou in mijn omgeving hoor ik er alleen maar mannen over vandaar. Maar op fok zie er nu dus ook vrouwen over :p. Ik heb er niets mee zelf...net als van die chorizo pastas of dingen met vette worsten.quote:Op zaterdag 19 september 2015 21:04 schreef Elleska het volgende:
[..]
sinds wanneer is dat een mannending dan?
Wat voor vega recepten zoek je? Ik eet toch echt wel met enige regelmaat vega.quote:Op zondag 20 september 2015 11:08 schreef Njosnavelin het volgende:
Ik mis de vegetarische input hier een beetje. Waar zijn FANNN en metgezellen?
chili maakte mijn oma al. Met Hollandse aardappelpureequote:Op zondag 20 september 2015 11:04 schreef madeliefff het volgende:
[..]
nou in mijn omgeving hoor ik er alleen maar mannen over vandaar. Maar op fok zie er nu dus ook vrouwen over :p. Ik heb er niets mee zelf...net als van die chorizo pastas of dingen met vette worsten.
Een beetje van alles eigenlijkquote:Op zondag 20 september 2015 11:57 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Wat voor vega recepten zoek je? Ik eet toch echt wel met enige regelmaat vega.
Klinkt goed, heb je daar een recept van?quote:Op zondag 20 september 2015 12:24 schreef Myraela het volgende:
Maandag: Risotto met gorgonzola en peer
Ik had ook al gegoogled n.a.v. Myraela's post. Klinkt heerlijk inderdaad. Ik heb dit recept van Jamie voor de week na deze op mijn lijstje gezet.quote:Op vrijdag 25 september 2015 11:55 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Klinkt goed, heb je daar een recept van?
Nog niet, ik ga gewoon wat proberen. Ben weer eens compleet afgeweken van mijn lijstje, dus moet het nog maken.quote:Op vrijdag 25 september 2015 11:55 schreef Njosnavelin het volgende:
Klinkt goed, heb je daar een recept van?
Dank voor de tip, gisteren gemaakt!quote:Op vrijdag 25 september 2015 12:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik had ook al gegoogled n.a.v. Myraela's post. Klinkt heerlijk inderdaad. Ik heb dit recept van Jamie voor de week na deze op mijn lijstje gezet.
Ik vond alles aan deze risotto heerlijk behalve de peer. Het was niet vies ofzo maar niet zo omgwtfnoms als ik had gedacht. Volgende keer voeg ik champignons toe in plaats van peer met honing.quote:Op vrijdag 25 september 2015 12:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik had ook al gegoogled n.a.v. Myraela's post. Klinkt heerlijk inderdaad. Ik heb dit recept van Jamie voor de week na deze op mijn lijstje gezet.
Ik vond de peer juist wel lekker, terwijl ik normaal echt niet van fruit in mijn avondeten hou. Maar paddestoelen lijkt me ook wel erg lekker.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 21:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vond alles aan deze risotto heerlijk behalve de peer. Het was niet vies ofzo maar niet zo omgwtfnoms als ik had gedacht. Volgende keer voeg ik champignons toe in plaats van peer met honing.
Die quiche kwam ik in een ander topic ook al tegen, maar toen wilde ik niet als spuit 11 tig posts later reageren. Ik ben alleen razend nieuwsgierig of het lekker was, want ik ben dol op quiche, pompoen en geitenkaasquote:Op donderdag 15 oktober 2015 20:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
Do: quiche met geroosterde pompoen, courgette en geitenkaas
Vr: pita's met Marokkaans gekruide kip met rauwkost
Za: naans van bbq met tandoori kipburgers van de bbq met rauwkost en yoghurtsaus
Zo: pizza van de bbq*
Ma: drumsticks, tikka massala, spinazie, kikkererwten, opperdoezers
Di: voor 7 man hamburgers van de bbq ivm verjaardag
Wo: orzo met pompoen en spinazie
Do: schupfnudeln met champignonroerbakmix, vlees uit de vriezer voor J en vegaburger voor kij
Vr: varkenshaassate, nasi, sambal of sajoer boontjes
Za: uit eten
*Rode saus, chorizo, rode ui, gorgonzola, rode peper, knoflook
Mascarpone, opperdoezer, rozemarijn, zout, parm
Rode saus, courgette, knoflookgarnalen, parm
Pulled pork, bbq saus en coleslaw
Oh, deze had ik zelf verzonnen omdat toevallig pompoen, geitenkaas en courgette op moestenquote:Op zondag 18 oktober 2015 16:11 schreef Uccie het volgende:
[..]
Die quiche kwam ik in een ander topic ook al tegen, maar toen wilde ik niet als spuit 11 tig posts later reageren. Ik ben alleen razend nieuwsgierig of het lekker was, want ik ben dol op quiche, pompoen en geitenkaas
Klinkt goed, ik ga binnenkort eens experimenteren.quote:Op zondag 18 oktober 2015 16:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oh, deze had ik zelf verzonnen omdat toevallig pompoen, geitenkaas en courgette op moesten
Ik heb pompoen, rode ui en courgette op 200 graden 25 minuten in de oven gezet nadat ik er salie, oregano, olijfolie, peper en zout over had gedaan. Daarna gewoon een quichepapje gemaakt van 3 eieren en room. En een klont creme fraiche want die moest ook op. Geitenkaas er overheen en 35 minuten in de oven op 200 graden.
Het was lekker maar ik denk dat ik een iets meer geroosterde smaak wil aan de groenten dus die kunnen iets langer. En ik miste iets. Meer rode ui is nodig denk ik. En misschien zijn geroosterde pijnboompitten een leuke aanvulling dachten we. Maar dit was zeker wel een blijvend recept
Als jij het missende ingredient hebt gevonden, lees ik het graagquote:Op zondag 18 oktober 2015 17:14 schreef Uccie het volgende:
[..]
Klinkt goed, ik ga binnenkort eens experimenteren.
Bedankt!
Knoflook zou ik er in ieder geval zeker nog door doen. En misschien ook wat rozemarijn en/of tijm. En als ik pompoen en geitenkaas hoor, denk ik gelijk ook aan uitgebakken spekjes, maar dat komt wellicht omdat ik mijn pompoensoep met geitenkaas altijd met deze kruiden en uitgebakken ontbijtspek maak.quote:Op zondag 18 oktober 2015 17:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Als jij het missende ingredient hebt gevonden, lees ik het graag
Knoflook zeker ja, en de kruiden had ik ook bedacht. Maar als ik een ingredient mis in een maaltijd heb ik altijd de neiging om het met spek aan te vullen dus dat sla ik dit keer overquote:Op zondag 18 oktober 2015 18:39 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Knoflook zou ik er in ieder geval zeker nog door doen. En misschien ook wat rozemarijn en/of tijm. En als ik pompoen en geitenkaas hoor, denk ik gelijk ook aan uitgebakken spekjes, maar dat komt wellicht omdat ik mijn pompoensoep met geitenkaas altijd met deze kruiden en uitgebakken ontbijtspek maak.
Heb je toevallig n kort receptje van je woensdag ?quote:Op zondag 1 november 2015 10:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zaterdag: uit eten
Zondag: beercan bbq kip, pompoen, patatas bravas
Maandag: schupfnudeln, brocoli, champignons, stukje vlees
Dinsdag: mosterdkip met knoflookboontjes en krieltjes
Woensdag: bulgur met pompoen, geitenkaas en granaatappelpitjes
Donderdag: daslookpasta, mascarpone, wijn, rauwe ham, erwten, champignons
Vrijdag: nasi, varkenshaassate, sajoerboontjes
Jazeker! Is een blog van iemand hier, Myreala volgens mij. Ik ben erg benieuwd naar het recept, lekker herfstigquote:Op zondag 1 november 2015 12:28 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
Heb je toevallig n kort receptje van je woensdag ?
nice thnxquote:Op zondag 1 november 2015 12:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Jazeker! Is een blog van iemand hier, Myreala volgens mij. Ik ben erg benieuwd naar het recept, lekker herfstig
Die ziet er goed uit *print*quote:Op zondag 1 november 2015 12:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Jazeker! Is een blog van iemand hier, Myreala volgens mij. Ik ben erg benieuwd naar het recept, lekker herfstig
De putenesca is toch een bolognese geworden... ben onverwacht thuis en heb dus tijd om het van scratch te maken.quote:Op zondag 1 november 2015 21:51 schreef MrsDuck het volgende:
Maandag; geroosterde wortel/zoete aardappel met tartaar
Dinsdag; Couscous met kurkumakip (uit superfoods van Jamie Oliver)
Woensdag; Spaghetti putenesca
Donderdag; Chinese tomatensoep, loempia
Vrijdag; Ovenschotel koolvis/boursin/bloemkoolpuree
Zaterdag; Goulash met rijst en erwtjes
Zondag; Witlof tarte tatin (ik zie het Rudolph nu maken....lijkt me heerlijk) met een hertenbiefstuk
Mjam!quote:Op maandag 9 november 2015 12:08 schreef vinnypassy het volgende:
En ja: ik heb chipotlesaus gemaakt, dus die moet ik opmaken.
Ik doe stiekem elke keer maar wat, totdat het lekker is. Zaterdag kwam het hier ongeveer op neer:quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |