abonnement Unibet Coolblue
pi_146077417
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 15:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Aha. Ik kende ze nog niet, kwam ze tegen in R'damse Markthal. Ik vond ze juist zo snoezig omdat ze zo klein waren! Maar er zijn dus ook grote. Ok. :)
Ik heb er natuurlijk ook wel eens wat kleintjes tussen hangen haha maar oh, wat zijn ze lekker he? :D
pi_146078329
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 16:11 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

Ik heb er natuurlijk ook wel eens wat kleintjes tussen hangen haha maar oh, wat zijn ze lekker he? :D
Ooo, je kweekt ze zelf? Tof! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146079156
Jaaa!
Heb net de uitlopertjes allemaal weer in de grond gestoken voor volgend jaar :D mjammie!
pi_146081182
quote:
:9~ Mits lauw en niet zoals in vaak vele brasserien ijskoud.Het liefst heb ik'm zoals op onderstaand filmpje(aan het begin) van Marco.P.White. Zaaalig en zo puur!

pi_146081749
quote:
10s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:04 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:9~ Mits lauw en niet zoals in vaak vele brasserien ijskoud.
Sowieso jammer dat je vrijwel alle soorten taart/gebak vaak zo koud geserveerd krijgt. Veel lekkerder op kamertemperatuur, meestal. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 29 oktober 2014 @ 19:53:04 #156
63722 z80
I fink you freaky
pi_146086349
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Sowieso jammer dat je vrijwel alle soorten taart/gebak vaak zo koud geserveerd krijgt. Veel lekkerder op kamertemperatuur, meestal. :Y
welkom in Duitsland.
enige nadeel is wel dat je bijna verplicht wordt om minimaal van 2 verschillende taarten een punt te eten.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_146096340
quote:
10s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:04 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:9~ Mits lauw en niet zoals in vaak vele brasserien ijskoud.Het liefst heb ik'm zoals op onderstaand filmpje(aan het begin) van Marco.P.White. Zaaalig en zo puur!

Ik heb m alleen maar in de koelkast bewaard 's nachts omdat ik m een dag van te voren gemaakt heb. Maar ruim op tijd voor het eten op kamertemperatuur laten komen. :9
Sterkheidsbaas van alles.
  zondag 2 november 2014 @ 18:25:13 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146222313
Ik zou dit elke dag kunnen eten, silken tofu simpelweg met wat sojasaus, verse lente-ui, koriander of in dit geval verse gemberbloemknoppen. Yum!

Silken Tofu met Myoga

En misschien ga ik het doen ook! Een silken tofu dieet. Jottum!!!!!!!!!!!!!
pi_146284499
Een bulgur rode bieten burger. Op zelfgemaakte hamburgerbroodjes, maar die waren iets te dun geworden. :D Al eet dat wel makkelijk.

pi_146285031
Had je ze wel "gebold" Myraela?

Mijn 2 laatste.



Orange Chicken

En



Wafels met gebakken banaan, maple syrup en gesmolten chocolade.
pi_146285112
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 november 2014 10:51 schreef n0a het volgende:
Had je ze wel "gebold" Myraela?
Ja, maar na het bollen wel weer plat geslagen zoals in het recept van Levine. Maar iets te plat denk ik dus. :D Verder wel een lekker broodje qua structuur.
pi_146285481
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 november 2014 10:54 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ja, maar na het bollen wel weer plat geslagen zoals in het recept van Levine. Maar iets te plat denk ik dus. :D Verder wel een lekker broodje qua structuur.
Na het bollen maak ik ze ook altijd plat, maar bij het bakken rijst het wel nog flink. Hoe vaker ik ze maakte hoe boller ze wel leken te worden.
pi_146285716
Ze zijn ook een tikje wit - oven niet goed voorverwarmd misschien? Bij ons knalde ze echt in no-time omhoog in de oven.
pi_146285784
Myraela, jij had toch wat oven-issues? Op 180 graden is het beroerd broodbakken ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146285811
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 november 2014 10:51 schreef n0a het volgende:
Had je ze wel "gebold" Myraela?

Mijn 2 laatste.

[ afbeelding ]

Orange Chicken

Ooo, dat ziet er goed uit!
Let me see you stripped down to the bone
pi_146285833
quote:
0s.gif Op zondag 2 november 2014 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou dit elke dag kunnen eten, silken tofu simpelweg met wat sojasaus, verse lente-ui, koriander of in dit geval verse gemberbloemknoppen. Yum!

[ link | afbeelding ]Silken Tofu met Myoga

En misschien ga ik het doen ook! Een silken tofu dieet. Jottum!!!!!!!!!!!!!
De structuur van silken tofu is echt zo zalig!
Ik eet het te weinig - thanks voor fraaie, lekkermakende foto! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_146322593


Kardemomchurro's met een nogal heftige maar erg lekkere saus van pure chocolade en balsamicoazijn (uti de Foodelicious-box)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146322695
Erg mooie foto!
pi_146322751
Beetje donker -O- Maar ja, dat was het buiten ook, dus tsja.

Ze waren vooral errrrrrrg lekker!
Let me see you stripped down to the bone
pi_146325516


Zelfmaakafhaal: tjaptjoi, mét gefrituurde waterkip, mét maïssiroop en mét ve-tsin >:) :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_146354282
Ik kookte Libanees vandaag.
En ik maakte dit allemaal:


Close-up van de Baba Ghanoush:
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146359326
quote:
2s.gif Op woensdag 5 november 2014 23:55 schreef Lonaa het volgende:
Ik kookte Libanees vandaag.
En ik maakte dit allemaal:
[ afbeelding ]

Close-up van de Baba Ghanoush:
[ afbeelding ]
Lonaaaaaaaaaa, wat goed! Op je blog reacties sturen loopt elke keer spaak (krijg jij ze wel binnen?) dus maar even hier. Wat een goeie tafel vol! O+ Ik heb zelf een jaar lang meermaals per week heel fanatiek gerechten uit deze hoek van de wereld gekookt, dus mijn hartje gaat er wel sneller van kloppen! :D
Ben het met je eens over de halloumi. Al toen ik het op die foto zo zag staan dacht ik al: neee, geen foto maken, eerst de halloumi opeten anders koelt ie af! en daarna las ik je blog pas. :+ Ik vind halloumi wel erg lekker als het echt nét uit de pan komt, maar het is dan wel dooreten: al na een paar minuten afkoelen verandert de structuur zodanig dat het voelt en klinkt alsof er in je mond piepkleine glazenwassertjes los gaan op je tanden. Squeeeek! Brrr, verschrikkelijk!

Twee vragen/tips:
- Smaakten je platbroden niet heel erg gist-achtig met een heel zakje erin en maar 20 minuten + 30 minuten laten staan? Zo te zijn zijn ze ook gewoon plat (niet erg gerezen dus, ook niet bij het bakken) en zo maak ik ze ook vaak, maar dan is gist vrij nutteloos en dat gebruik ik dus niet. Hoogstens een snuf bakpoeder voor luchtigheid.
- Als je een gasfornuis hebt: gooi de aubergines de volgende keer eens los op een pit, op hoog vuur. Met een spatel af en toe omdraaien totdat het vel helemaal zwartgeblakerd is. Het vruchtvlees wordt zo niet alleen boterzacht, maar krijgt ook een verrukkelijke heftige rooksmaak! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_146359474
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 09:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Lonaaaaaaaaaa, wat goed! Op je blog reacties sturen loopt elke keer spaak (krijg jij ze wel binnen?) dus maar even hier. Wat een goeie tafel vol! O+ Ik heb zelf een jaar lang meermaals per week heel fanatiek gerechten uit deze hoek van de wereld gekookt, dus mijn hartje gaat er wel sneller van kloppen! :D
Ben het met je eens over de halloumi. Al toen ik het op die foto zo zag staan dacht ik al: neee, geen foto maken, eerst de halloumi opeten anders koelt ie af! en daarna las ik je blog pas. :+ Ik vind halloumi wel erg lekker als het echt nét uit de pan komt, maar het is dan wel dooreten: al na een paar minuten afkoelen verandert de structuur zodanig dat het voelt en klinkt alsof er in je mond piepkleine glazenwassertjes los gaan op je tanden. Squeeeek! Brrr, verschrikkelijk!

Twee vragen/tips:
- Smaakten je platbroden niet heel erg gist-achtig met een heel zakje erin en maar 20 minuten + 30 minuten laten staan? Zo te zijn zijn ze ook gewoon plat (niet erg gerezen dus, ook niet bij het bakken) en zo maak ik ze ook vaak, maar dan is gist vrij nutteloos en dat gebruik ik dus niet. Hoogstens een snuf bakpoeder voor luchtigheid.
- Als je een gasfornuis hebt: gooi de aubergines de volgende keer eens los op een pit, op hoog vuur. Met een spatel af en toe omdraaien totdat het vel helemaal zwartgeblakerd is. Het vruchtvlees wordt zo niet alleen boterzacht, maar krijgt ook een verrukkelijke heftige rooksmaak! O+
Ik heb nog halloumi over en ga het nog proberen, zo rechtstreeks uit de pan. ;) Nu waren het inderdaad kleine glazenwassertjes. De eerste hap viel nog mee, daarna niet meer. :')
- Mijn platbroden waren inderdaad vrij plat maar "poefde" wel op in de pan. Ik had dus wel af en toe net een pitabroodje, dus gist heeft wel iets gedaan. De volgende keer begin ik een dag van te voren. Dat moet ik nog een beetje leren, bij brood-dingen. :@
- Los op de pit heb ik over nagedacht, maar het logeerhondje kwam, en daar had ik m'n handen vol aan, gisterenmiddag. Poesjes vindt ie veuls te interessant, dus ik durfde dat even niet aan ivm eventueel rennende katten in paniek en Lonaa die zich er mee moet bemoeien. De oven was voor gisteren de veiligste keus. Boven gas ga ik sowieso wel proberen de volgende keer. :Y

En ik krijg vrij weinig reacties op m'n blog. Wel hier en op feestboek. Ik snap het wel, ik reageer zelf eigenlijk ook nooit op het blog zelf.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146359591
Nee, ik bedoel dat er technisch iets niet goed gaat: ik heb al een paar keer een reactie op je blog geschreven en die lijkt ook gewoon verstuurd te worden maar vervolgens verschijnt -ie niet. Misschien krijg je eigenlijk wel veel meer reacties maar weet je het niet! :D

En bij platbrood hoef je juist niet twee dagen aan de gang te gaan. ;) Da's gewoon makkelijk, beetje yoghurt of melk of water + zout mengen met bloem en wat bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel gebruiken), twee minuutjes kneden, kwartiertje laten staan, uitrollen en hop, in de pan ermee.

Er zijn natuurlijk wel 'platte' gistbroden met een echte rijstijd die ook erg lekker zijn (zoals naan), maar voor doordeweeks platbrood om te dippen/besmeren/vulling mee op te scheppen is juist zo'n gistloos soort platbrood echt prima en klaar in een kwartier. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_146359631
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 09:53 schreef minilot het volgende:
Nee, ik bedoel dat er technisch iets niet goed gaat: ik heb al een paar keer een reactie op je blog geschreven en die lijkt ook gewoon verstuurd te worden maar vervolgens verschijnt -ie niet. Misschien krijg je eigenlijk wel veel meer reacties maar weet je het niet! :D

En bij platbrood hoef je juist niet twee dagen aan de gang te gaan. ;) Da's gewoon makkelijk, beetje yoghurt/melk/water en zout mengen met bloem en wat bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel gebruiken), twee minuutjes kneden, kwartiertje laten staan, uitrollen en hop, in de pan ermee.

Er zijn natuurlijk wel 'platte' gistbroden met een echte rijstijd die ook erg lekker zijn (zoals naan), maar voor doordeweeks platbrood om te dippen/besmeren/vulling mee op te scheppen is juist zo'n gistloos soort platbrood echt prima en klaar in een kwartier. ^O^
Dank voor de tip!!

Wat gek dat er technisch iets mis gaat, daar ga ik eens even induiken vandaag dan. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')