abonnement Unibet Coolblue
pi_146717545
Ahem, spuitelf (ga niet zo rap op mobiel), maar derde manier van Robin dus :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 16 november 2014 @ 19:14:04 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146718231


Ik had vanmiddag op eens onbedwingbare zin in zo'n gerookt kipfiletje van de AH.
Thuis een soort kipsalade van gemaakt:
1 gerookte kipfilet in blokjes
1 nashi peer in blokjes
lente-uitje in ringetjes

Sausje
1 el mayo
1 el stijfgeslagen room
1 tl citroensap
versgemalen 4-seizoenenpeper
zout

Nashipeer deed het goed! :-)

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 16-11-2014 20:17:47 ]
  zondag 16 november 2014 @ 19:30:25 #228
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146718934
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Ik had vanmiddag op eens onbedwingbare zin in zo'n gerookt kipfiletje van de AH.
Thuis een soort kipsalade van gemaakt:
1 gerookte kipfilet in blokjes
1 nashi peer in blokjes
lente-uitje in ringetjes

Sausje
1 el mayo
2 el stijfgeslagen room
1 tl citroensap
versgemalen 4-seizoenenpeper
zout

Nashipeer deed het goed! :-)
Hmm dat ziet er goed uit!

Gyozo's (let even niet op mijn spelling) ook! Ik heb nog velletjes liggen, kan prima bij mijn maaltje van morgen :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146719596
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Beide. :) Het zijn potstickers.
Jiaozi kun je op 3 manieren bereiden:
* Koken in ruim water (shuǐjiǎo, 水餃)
* Stomen (zhēngjiǎo, 蒸餃)
* In een koekenpan bakken (guōtiē, 鍋貼)
Voor deze laatste zogenaamde “potstickers” bak je de dumplings eerst eventjes in een hete koekenpan met een beetje olie bruin, giet er daarna een klein laagje water bij, leg de deksel op de pan en stoom de jiaozi gaar. Laat het water verdampen. Als de onderkant een mooi bruin korstje heeft serveren.
quote:
1s.gif Op zondag 16 november 2014 18:54 schreef minilot het volgende:

[..]

Gewoon, wat je met gyoza doet. Gaarstomen in een beetje water in een hete pan met deksel erop, daarna deksel eraf en er een knapperig onderkantje aan bakken :9
Dank!
Sterkheidsbaas van alles.
  zondag 16 november 2014 @ 21:23:03 #230
100164 MoChe
Uncle Joe
pi_146724462
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 16:58 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Vanuit een inmiddels donkere keuken (en heb momenteel even geen Photoshop om het bij te trekken): gyoza (homemade velletjes) met vulling van eend en bosui, met versgemaakte pruimensaus.
Ziet er super uit!!
пусть всегда будет солнце
pi_146802404
Awesome ontbijt!



Sinassplit-granola! >:) Het zijn brokken gepofte gierst met een laagje van witte chocolade, mandarijntjesschil en bergamotextract. .En een kwak yoghurt erbij dus. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_146803715
Vandaag ook gyoza gemaakt, maar ze smaakten gewoon niet lekker -O-. Better luck next time.

Deze tomaten galette was iig wel gelukt.

pi_146803753
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 11:57 schreef n0a het volgende:
Vandaag ook gyoza gemaakt, maar ze smaakten gewoon niet lekker -O-. Better luck next time.

Deze tomaten galette was iig wel gelukt.

[ afbeelding ]
Die zag ik al voorbij komen, prachtig!
pi_146806145
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 11:57 schreef n0a het volgende:
Vandaag ook gyoza gemaakt, maar ze smaakten gewoon niet lekker -O-. Better luck next time.

Deze tomaten galette was iig wel gelukt.

[ afbeelding ]
Aww, jammer! Waar had je de gyzoa mee gevuld?

En inderdaad een schitterende galette! Ik eet pas weer verse tomaten als de winter voorbij is, maar als ik het zo zie krijg ik er toch wel erg veel trek in! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 19 november 2014 @ 13:37:12 #235
181448 littlepea
does humor belong in music?
pi_146806823
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 11:14 schreef minilot het volgende:
Awesome ontbijt!

[ afbeelding ]

Sinassplit-granola! >:) Het zijn brokken gepofte gierst met een laagje van witte chocolade, mandarijntjesschil en bergamotextract. .En een kwak yoghurt erbij dus. :9
Hmm.. dat ziet er lekker uit! Hoe kom je aan die gepofte gierst?
pi_146807157
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 13:37 schreef littlepea het volgende:

[..]

Hmm.. dat ziet er lekker uit! Hoe kom je aan die gepofte gierst?

Online besteld bij Pit&Pit.com maar elke goed gesoorteerde biowinkel heeft het wel liggen. En anders zijn er ook genoeg andere webshops, zoek maar 'ns op 'gepofte gierst' met Google.

Zelf maken kan ook, maar is wel (heel) veel meer gedoe en vond ik zelf niet zo'n succes :)
Veel lastiger dan popcorn, dat maak ik altijd gewoon zelf van maïskorrels. Zo gebeurd. Maar gierst moet je eerst weken, dan stomen, dan drogen en dan kun je het pas poffen.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 19 november 2014 @ 13:58:02 #237
181448 littlepea
does humor belong in music?
pi_146807611
Dat klinkt inderdaad bewerkelijk.
  woensdag 19 november 2014 @ 13:58:46 #238
370431 drakin
vurig typje
pi_146807651
Mijn eerste bijdrage aan dit topic, ben geen fotograaf of goede opmaker om het voedsel er schitterend uit te laten zien, en heb het eten meestal ook al op voor ik denk om het eens op camera vast te leggen, maar deze keer dacht ik kom laat ik eens een kiekje schieten:



Gevulde paprika met shoarma uit de oven.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_146808051
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 13:58 schreef drakin het volgende:
Mijn eerste bijdrage aan dit topic, ben geen fotograaf of goede opmaker om het voedsel er schitterend uit te laten zien, en heb het eten meestal ook al op voor ik denk om het eens op camera vast te leggen, maar deze keer dacht ik kom laat ik eens een kiekje schieten:
Ik hou niet zo van gevulde paprika, maar je foto is wel tof, waarschijnlijk omdat je gave retro ovenschaal onderaan oranje en bovenaan een pietsje zwart is, net als de paprika's die erin staan! :D ^O^

En welkom als deelnemer van dit topic! *O*
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 19 november 2014 @ 14:31:53 #240
370431 drakin
vurig typje
pi_146808947
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 14:08 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik hou niet zo van gevulde paprika, maar je foto is wel tof, waarschijnlijk omdat je gave retro ovenschaal onderaan oranje en bovenaan een pietsje zwart is, net als de paprika's die erin staan! :D ^O^

En welkom als deelnemer van dit topic! *O*
Dankjewel voor je compliment minilot, zelfs al is de foto met mijn mobiel gemaakt :)
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_146809300
quote:
14s.gif Op woensdag 19 november 2014 11:58 schreef Myraela het volgende:

[..]

Die zag ik al voorbij komen, prachtig!
Dank je :).

quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 13:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Aww, jammer! Waar had je de gyzoa mee gevuld?

En inderdaad een schitterende galette! Ik eet pas weer verse tomaten als de winter voorbij is, maar als ik het zo zie krijg ik er toch wel erg veel trek in! ^O^
Tnx! Ik had de gyoza met kimchi gevuld en onder andere potato starch noodles. Moet er de volgende keer meer dingen in doen. Het was pittig en flauw tegelijk.
pi_146809350
Noedels in gyoza, ik kan me voorstellen dat dat wat saaiïg en nogal deegachtig wordt. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_146811931
De noodles zou ik er normaal ook niet in hebben gehad, maar ik zag dat Maanchi ze ook in de kimchi dumplings stopte. Volgende keer verzin ik wel zelf iets :D.
pi_146812233
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 16:10 schreef n0a het volgende:
Maanchi
Wie? :)

Edit: Lama, al gevonden :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146813069
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 15:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Semi-transparante aardappelchips gemaakt. *O* *O* *O*
Bijzonder leuk om te doen! Zie:
http://www.instructables.com/id/Glass-Potato-Chips/

Opgegeten met semi-transparante tomatenketchup van Crick's
ziet er gaaf uit ^O^
pi_146813107
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 16:47 schreef Prego het volgende:

[..]

ziet er gaaf uit ^O^
Ja, vond ik ook wel! En het grappige is, als je je ogen dichtdeed was het net of je gewoon normale aardappelchips zat te eten, qua smaak en kraak! :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_146829057
Fuck, nou heb ik zin in kimchi. :D
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  zondag 23 november 2014 @ 21:11:36 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zondag 23 november 2014 @ 21:33:16 #250
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146938779
Gewoon zelf de keuken in gaan is toch veel makkelijker? ;-)
Koken is heus niet moeilijk. Zeker dit soort dingen niet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')