Hmm dat ziet er goed uit!quote:Op zondag 16 november 2014 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Ik had vanmiddag op eens onbedwingbare zin in zo'n gerookt kipfiletje van de AH.
Thuis een soort kipsalade van gemaakt:
1 gerookte kipfilet in blokjes
1 nashi peer in blokjes
lente-uitje in ringetjes
Sausje
1 el mayo
2 el stijfgeslagen room
1 tl citroensap
versgemalen 4-seizoenenpeper
zout
Nashipeer deed het goed! :-)
quote:Op zondag 16 november 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Beide. Het zijn potstickers.
Jiaozi kun je op 3 manieren bereiden:
* Koken in ruim water (shuǐjiǎo, 水餃)
* Stomen (zhēngjiǎo, 蒸餃)
* In een koekenpan bakken (guōtiē, 鍋貼)
Voor deze laatste zogenaamde “potstickers” bak je de dumplings eerst eventjes in een hete koekenpan met een beetje olie bruin, giet er daarna een klein laagje water bij, leg de deksel op de pan en stoom de jiaozi gaar. Laat het water verdampen. Als de onderkant een mooi bruin korstje heeft serveren.
Dank!quote:Op zondag 16 november 2014 18:54 schreef minilot het volgende:
[..]
Gewoon, wat je met gyoza doet. Gaarstomen in een beetje water in een hete pan met deksel erop, daarna deksel eraf en er een knapperig onderkantje aan bakken
Ziet er super uit!!quote:Op zondag 16 november 2014 16:58 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Vanuit een inmiddels donkere keuken (en heb momenteel even geen Photoshop om het bij te trekken): gyoza (homemade velletjes) met vulling van eend en bosui, met versgemaakte pruimensaus.
Die zag ik al voorbij komen, prachtig!quote:Op woensdag 19 november 2014 11:57 schreef n0a het volgende:
Vandaag ook gyoza gemaakt, maar ze smaakten gewoon niet lekker . Better luck next time.
Deze tomaten galette was iig wel gelukt.
[ afbeelding ]
Aww, jammer! Waar had je de gyzoa mee gevuld?quote:Op woensdag 19 november 2014 11:57 schreef n0a het volgende:
Vandaag ook gyoza gemaakt, maar ze smaakten gewoon niet lekker . Better luck next time.
Deze tomaten galette was iig wel gelukt.
[ afbeelding ]
Hmm.. dat ziet er lekker uit! Hoe kom je aan die gepofte gierst?quote:Op woensdag 19 november 2014 11:14 schreef minilot het volgende:
Awesome ontbijt!
[ afbeelding ]
Sinassplit-granola! Het zijn brokken gepofte gierst met een laagje van witte chocolade, mandarijntjesschil en bergamotextract. .En een kwak yoghurt erbij dus.
Online besteld bij Pit&Pit.com maar elke goed gesoorteerde biowinkel heeft het wel liggen. En anders zijn er ook genoeg andere webshops, zoek maar 'ns op 'gepofte gierst' met Google.quote:Op woensdag 19 november 2014 13:37 schreef littlepea het volgende:
[..]
Hmm.. dat ziet er lekker uit! Hoe kom je aan die gepofte gierst?
Ik hou niet zo van gevulde paprika, maar je foto is wel tof, waarschijnlijk omdat je gave retro ovenschaal onderaan oranje en bovenaan een pietsje zwart is, net als de paprika's die erin staan!quote:Op woensdag 19 november 2014 13:58 schreef drakin het volgende:
Mijn eerste bijdrage aan dit topic, ben geen fotograaf of goede opmaker om het voedsel er schitterend uit te laten zien, en heb het eten meestal ook al op voor ik denk om het eens op camera vast te leggen, maar deze keer dacht ik kom laat ik eens een kiekje schieten:
Dankjewel voor je compliment minilot, zelfs al is de foto met mijn mobiel gemaaktquote:Op woensdag 19 november 2014 14:08 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik hou niet zo van gevulde paprika, maar je foto is wel tof, waarschijnlijk omdat je gave retro ovenschaal onderaan oranje en bovenaan een pietsje zwart is, net als de paprika's die erin staan!
En welkom als deelnemer van dit topic!
Dank je .quote:Op woensdag 19 november 2014 11:58 schreef Myraela het volgende:
[..]
Die zag ik al voorbij komen, prachtig!
Tnx! Ik had de gyoza met kimchi gevuld en onder andere potato starch noodles. Moet er de volgende keer meer dingen in doen. Het was pittig en flauw tegelijk.quote:Op woensdag 19 november 2014 13:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Aww, jammer! Waar had je de gyzoa mee gevuld?
En inderdaad een schitterende galette! Ik eet pas weer verse tomaten als de winter voorbij is, maar als ik het zo zie krijg ik er toch wel erg veel trek in!
ziet er gaaf uitquote:Op zondag 16 november 2014 15:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Semi-transparante aardappelchips gemaakt.
Bijzonder leuk om te doen! Zie:
http://www.instructables.com/id/Glass-Potato-Chips/
Opgegeten met semi-transparante tomatenketchup van Crick's
Ja, vond ik ook wel! En het grappige is, als je je ogen dichtdeed was het net of je gewoon normale aardappelchips zat te eten, qua smaak en kraak!quote:
adopteer mequote:Op zondag 23 november 2014 21:11 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Koreaanse rice cakes in pittige saus
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |