abonnement Unibet Coolblue
pi_144629856
Momenteel studeer ik Informatica op het hbo. Aangezien ik van de opleiding Applicatieontwikkelaar (mbo) kom heb ik al veel voorkennis.

Bij de lessen die over programmeren gaan het eerste jaar leer ik dus niets nieuws. Dan kun je wel zeggen dat herhaling goed is, maar die stof is bij mij al heel vaak herhaald. Daarnaast weet ik in welke les de bijbehorende stukjes uit het boek worden behandeld en kan ik dus van te voren zien wat er besproken gaat worden.

Is het riskant om sommige lessen niet te volgen als ik zeker weet dat ik geen stof mis? Of dat ik de theorieles volg en aan de hand daarvan kijk of het bijbehorende practicum nodig is?

Waar ik bang voor ben is dat de mentaliteit er in kan slijten en dat de drempel dan vervolgens lager wordt wanneer er lessen zijn die ik niet kan missen. ;(

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-09-2014 17:37:33 ]
pi_144630297
Je geeft zelf je antwoord al.

Als je zeker weet dat je de stof al kent mis je niks. Qua theorie zal HBO wat dieper gaan, daarom lijkt het me idd slim om de theorielessen wel te volgen en dan te belissen over de practica.

Maar idd, als je jezelf aanwent om niet naar de lessen te gaan kan je ook sneller uit de 'flow' raken en de aansluiting bij je klas verliezen.

Zitten er lekkere wijven bij je in de klas?* Zo ja: dan kun je die natuurlijk helpen tijdens de practica :D

*
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_144630304
optie 1:
Ik had soort zelfde situatie met mijn HBO opleiding. Ik heb toen overlegd met de vakdocent of ik de colleges kon overslaan. Dit mocht van hem. Voor de practica moest ik wel aanwezig zijn, want het gemiddelde cijfer van de practica's was 30% van me vak-eindcijfer. Het tentamen van dat vak was dan de andere 70%. En dat moet dan dus weer minimaal 5.5 zijn als ik me studiepunten (EC) wilde krijgen.

Optie 2 had kunnen zijn dat ik via de examencommissie vrijstelling zou aanvragen voor het gehele vak. Dan komt dus in je cijferlijst "vrijstelling" te staan en dan krijg je meteen je studiepunten (EC) voor dat vak toegewezen.

Al met al overleg met je vakdocent en eventueel de examencommissie wat mogelijk isbij jou op school
Live your own life | Being weird and Whappy :)
  Redactie Frontpage woensdag 17 september 2014 @ 18:53:34 #4
38148 crew  Innisdemon
pi_144632232
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 17:41 schreef Reesy het volgende:
optie 1:
[...] cijfer van de practica's practica was 30% van me mijn vak-eindcijfer. Het tentamen van dat vak was dan de andere 70%. En dat moet dan dus weer minimaal 5.5 zijn als ik me mijnstudiepunten (EC) wilde krijgen.

Wat studeerde je?
'Me' is géén bezittelijk voornaamwoord
pi_144632348
technische informatica, maar in het eerste jaar kreeg ik ook vakken van informatica en bedrijfskundige informatica.

ps. gelukkig heb ik in mijn afstudeerverslag beter gelet op spelling haha :)
Live your own life | Being weird and Whappy :)
pi_144635824
Bedankt voor de reacties dusver. Inmiddels heb ik een practicum overgeslagen (hier krijgen we geen cijfer voor) en mijn geweten begon toch een beetje te twijfelen, vandaar dus dit topic.

Mijn beslissing:

Ik probeer zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Als ik al iets heel kleins in het boek zie staan waarover ik niet zeker ben ga ik naar de les.

Overigens kan ik die extra tijd wel gebruiken om wiskunde B bij te spijkeren, want hierna wil ik het op een universiteit proberen. Echter vereisen die wiskunde B, dus zal ik me daar flink in moeten verdiepen. Of die vrije tijd ook daarvoor gebruikt wordt is helaas een andere kwestie. :@
pi_144636947
Geen vrijstelling kunnen regelen?
pi_144637088
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 20:54 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Geen vrijstelling kunnen regelen?
Er is nog geen gesprek met de studieloopbaancoaches geweest, dus daar wil ik eerst mee kunnen praten alvorens van alles te regelen. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')