abonnement Unibet Coolblue
pi_144448659
090318_725_vanafkralingen.jpg

Rotterdam,de stad die uit de resten van het bombardement uit de 2de wereldoorlog herrees tot het Manhattan aan de rivier de Maas.De stad waar een en al bedrijvigheid heerst en met nog steeds de grootste haven van Europa. De enige stad met drie! voetbalclubs (Feyenoord,Sparta,Excelsior)die allemaal nog in de hoogste regionen van het betaalde clubvoetbal meedoen. De stad van Desiderius Erasmus,Piet Hein,Bep van Klaveren,Faas Wilkes,Coen Moulijn,Thea Beckman,Andre van Duin,Jules Deelder,Lee Towers,Rem Koolhaas,Gerard Cox,Dominee Hans Visser en Rigardus Rijnhout (reus van Rotterdam).




Rotterdam is ook de stad van de PvdA,van wijlen Pim Fortuyn en de stad met de eerste Marokkaanse burgermeester van Nederland! Ahmed Aboutaleb. De stad met het oudste legeronderdeel van de Nederlandse Krijgsmacht te weten het Korps Mariniers en de stad wiens inwoners nieuwe bouwprojecten ogenblikkelijk van hun officiele naam ontdoen zoals de Beurstraverse (Koopgoot) en de Erasmus brug. (de Zwaan) Rotterdam de stad met maar liefs 4 restaurants die onderscheiden zijn met een of meerdere Michellinsterren. En Rotterdam is ook de stad van het enige echte zomercarnaval van Nederland en als stad sinds kort stadswachten in dienst heeft,te herkennen aan hun piccolo-outfit.





Rotterdam is niet te filmen
heeft geen tijd voor flauwekul
is niet vatbaar voor suggesties
luistert niet naar slap gelul

Rotterdam is geen illusie
door de camera gewekt
Rotterdam is niet te filmen
Rotterdam is vééls te ècht




Bezienswaardigheden van Rotterdam.

Er op uit in Rotterdam 1

Er op uit in Rotterdam 2

Er op uit in de regio Rijnmond

Uitgaan in Rotterdam.

In & Uitgaan in Rotterdam

Cafe's & Clubs van Rotterdam

DJ Guide van Rotterdam

Rotterdams Uitburo Evenementen

Rotterdam agenda

Beste adressen voor Internationale traditionele keukens in Rotterdam

Madame Jeanette(surinaams-chinees)
Tai Tung Rotterdam (surinaams-chinees)
Warung Mini ( surinaams. Na avondje stappen beste eetadres!)
Chili Time Rotterdam( Thais-Chinees)
Sweet Bali Rotterdam( Balinees!)
De Lange Muur Rotterdam ( chinees dimsum-specialist!
Shabu Shabu Rotterdam ( Japans-Chinees all-u-can-eat concept)
Sushi Qube Rotterdam ( Japans-Chinees all-u-can-eat concept)
Sofra Rotterdam ( Turks! moeders keuken)
Opazzo ( Italiaans. pizza specialiteit!)
Happy Italy ( Italiaans. pizza specialiteit)

Beste adressen voor de culinaire fijnproevers

Ivy Rotterdam ( 1 Michellinster)
Parkheuvel Rotterdam ( 2 Michellinsterren)
In de Keuken van Floris
Fred Rotterdam ( 1 Michellinster)
Amarone Rotterdam ( 1 Michellinster)
Jonge de Jong

Beste Loungeclubs voor "weekend"miljonairs en club'hoeren'( soapies!)

The Harbor Club Rotterdam
Bourdoir Rotterdam
Rosso Rotterdam
Cinema Rotterdam
Whites Rotterdam

Beste IJssalons van Rotterdam

De IJssalon Rotterdam
IJssalon Doppio Rotterdam
Venezia IJssalon Rotterdam
Capri Yssalon Rotterdam

Beste (geheime)adres voor de goedkoopste lunch van Rotterdam?

personeelsrestaurant van het Erasmus MC genaamd restaurant de Dijk.
(elke dag tussen 12:00-13:30 uur: 3 gangen 5 euro! 2 menu's! elke dag
zo maar binnenlopen als gast!)

Koop en Huur informatie voor Rotterdam.

Rotterdam Portal Huren & Wonen

Funda Nederland

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam studentenstad Informatie

De Rotterdamse Fokkers zijn:


A - Isegrim & LeeHarveyOswald
B - Breuls
C - Chav
D - DutchTrain
E - junkiexp
F - MalaCocinera
G - Alicey & SingleCoil
H - Metatron
I - Chatgirl
J - Caland
K - Wiebeldak
L - Toek
M - padlarf
N - rubje
O - Leonos
P - ebeaydojraes
R - bianca
S - Romanov
T - JaleesaJoia
U - Errrwin
V - WHATSHESAID

wiki STA Rotterdam

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-09-2014 09:04:43 ]
pi_144449075
quote:
5s.gif Op vrijdag 12 september 2014 10:53 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Weet iemand een goede turk met mooi assortiment salades,hapjes en olijven enzo in het Oude Noorden? Zit genoeg, maar tot nu toe nog niet echt 1 gevonden met goede kwaliteit en aanbod.
Om te eten? Sofra. Of, in het centrum, Nazar. Voor boodschappen:

quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 10:55 schreef Tem het volgende:

[..]

Eudokiaplein haal ik het meestal. Veel van die smeersels, olijven en meer van dat soort zooi.
Of aan en om de Zwartjanstraat. :)
pi_144449143
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 september 2014 11:16 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Om te eten? Sofra. Of, in het centrum, Nazar. Voor boodschappen:

[..]

Of aan en om de Zwartjanstraat. :)
Voor boodschappen. Ik heb al wel wat geprobeerd in de zwartjan maar nog niet echt overtuigd van de kwaliteit aldaar.

Ga eudokiaplein eens proberen.
pi_144449646
Eudokia heeft een erg mooi assortiment. Sahan (zit op zuid en op de bergweg) is ook erg goed.
pi_144451725
Bijna zover mensen.

quote:
Bij Rotterdam Blaak is een gigantische markthal verrezen, naar ontwerp van het radicale architectenbureau MVRDV. Gedurfd of megalomaan?

© -.
Het kunstwerk tegen de muur van de koepel is gemaakt door Arno Coenen en Iris Roskam: een 'hemel' van marktproducten - fruit, groenten, vis, brood en blomen
DE MARKTHAL
Oordeel van onze recensent
Als een hedendaagse triomfboog staat de Markthal aan de Binnenrotte in Rotterdam. Het daverende succes van het gebouw lijkt al voor de opening op 1 oktober een feit. Ga maar na: tienduizend bezoekers kwamen af op de rondleidingen over de bouwplaats, de zogenoemde 'markthal experience'. Mede dankzij het nieuwe bouwwerk, ontworpen door architectenbureau MVRDV, belandde Rotterdam prompt in de top tien van toeristische bestemmingen. De Markthal-mokken, -paraplu's en -nekkussens liggen al in de schappen.

En nog voordat er een croissant (boogvormig, speciaal voor deze verkooplocatie gebakken) over de toonbank is gegaan, is ontwikkelaar Provast al in gesprek over nieuwe markthallen in Amsterdam en Den Haag.

© -.
Spektakel
Een spektakel is het, daar bij station Blaak: aan het plein is een 40 meter hoge constructie verrezen, bekleed met grijs natuursteen. Indrukwekkend in omvang, maar vooral zo gewaagd omdat het dak van de markt wordt gevormd door een boog van 228 appartementen - met uitzicht op de hal.

Zo vallen meer zaken onder de noemer 'nooit eerder vertoond'. Zoals de glazen gevels die de kopse kanten van het gebouw afsluiten, reusachtige 'vliezen' zonder achterconstructie. En het giga-kunstwerk dat tegen de muur van de koepel is gemaakt door Arno Coenen en Iris Roskam: een 'hemel' van marktproducten - fruit, groenten, vis, brood en bloemen. Een lsd-trip verbleekt bij deze explosie van kleur, licht en ruimte.

Waar anders zou zo'n project tot stand kunnen komen dan in Rotterdam, stad van 'niet lullen maar poetsen', van vooruitgangsdenken en architectonische experimenten?


De tekening voor een 'superpassage' stond binnen een paar minuten op papier

Het was de gemeente die met het idee kwam voor een overdekte versmarkt, als aanvulling op de bestaande buitenmarkt op de Binnenrotte. Zoiets als in Barcelona, Stockholm of Leeds moest het worden - steden die horden bezoekers trekken met hun traditionele markthallen, waar je luxe etenswaren kunt kopen en koffie drinkt in hippe barretjes. Tegelijkertijd wil Rotterdam meer woningen in het centrum, dat relatief dun bevolkt is (in Amsterdam wonen bijna twee keer zoveel mensen per vierkante kilometer). Daarom werd in 2004 een besloten prijsvraag uitgeschreven voor een markt, woningbouw en een parkeergarage.

Terwijl alle ontwerpers keurig een plan met een hal plus een appartementencomplex inleverden, was MVRDV eigenwijs; het bureau is groot geworden door radicaal te denken. De architecten braken door met het paviljoen voor de Expo 2000 in Hannover, een stapeling van Hollandse landschappen. Ze bedachten de omstreden varkensflats, bouwden een bibliotheek in de vorm van een boekenberg. Voor architect Winy Maas was het niet meer dan logisch dat de woningen en de markthal een hybride zouden worden; de tekening voor een 'superpassage' stond binnen een paar minuten op papier.

© -.
Bewondering
Dat die schets, met zo veel bravoure gemaakt, daadwerkelijk steen is geworden, dwingt bewondering af. Niet alleen vanwege de enorme overspanning van de boog (70 meter), maar vooral omdat er een ingewikkelde logistiek achter de markt schuil gaat. De los- en laadruimten voor de marktkoopmannen, de goederenliften naar opslagruimten en koelcellen, de roltrappen vanuit de garage met 1.200 parkeerplaatsen - alles hebben de architecten vakkundig onder de grond weggewerkt. Aan het concept, waarin alle functies in een zuivere hoefijzervorm zijn gegoten, is geen enkele concessie gedaan.

Een verschil met de artist's impression is er wel. De glazen gevels ervaar je van buiten niet als transparant, omdat ze het licht overdag reflecteren. Daardoor wordt niet alleen het idee van de uitnodigende poort onderuitgehaald, maar is ook weinig tot niets van het interieur zichtbaar. Wat je ziet, zijn de grijze fronten, bewust neutraal gehouden om de aandacht op de kleurenpracht binnen te vestigen. Het maakt de markthal tot een wat vlak figuur. Pas 's avonds, als de bezoekers - naar verwachting zo'n 6 miljoen per jaar - het gebouw verlaten en de lichten binnen aangaan, komt het gebouw visueel tot leven.

De markthal is niet alleen een nieuw icoon, maar ook het sluitstuk van de stadsvernieuwing in het Laurenskwartier, dat in 1940 werd platgebombardeerd. Door de jaren heen deden verschillende architecten een poging invulling te geven aan de gapende leegte. Piet Blom bouwde zijn kubuswoningen, Van den Broek en Bakema een 'industriële' bibliotheek, de Duitse architect Hans Kollhoff koos voor neotraditionalistische hoogbouw. Als je vanuit de markthal over het plein uitkijkt, zie je het probleem: het plein is een architectonische ratjetoe.

Het was de ultieme triomf geweest om het gebroken stadshart te helen of in elk geval samenhang te brengen in de stedenbouwkundige chaos. Dat is MVRDV niet gelukt; de markthal is het zoveelste losse object. Aan de pleinzijde sluit de boog weliswaar mooi aan op de openbare ruimte, maar aan de westzijde staat hij veel te dicht op de achtergelegen school; het zicht wordt geblokkeerd door een bakstenen muur.

Het zijn onvolkomenheden die het welslagen van het project niet in de weg hoeven te staan, het draait tenslotte om wat er op de marktvloer gebeurt. De 96 winkelunits zijn nagenoeg allemaal verhuurd, de balkons van de appartementen zullen weldra gevuld worden met geraniums en terrasstoelen, passanten staan te trappelen om het interieur te bekijken - en terecht. Rotterdam heeft reden - en ruimte - voor een feestje.

Markthal Rotterdam, de Blaak, open van 10 tot 20 uur. Op 1 oktober opent koningin Máxima de Markthal voor publiek.
bron
  dinsdag 16 september 2014 @ 16:51:30 #7
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_144590713


Watsgebeurd?

Zag de heli wel overkomen hier
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
pi_144591072
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 september 2014 16:51 schreef marcel-o het volgende:
[ link | afbeelding ]

Watsgebeurd?

Zag de heli wel overkomen hier
Ik hoorde 'm ook overkomen ja. Volgens Twitter is er een aanrijding geweest.
Op vrijdag 19 december 2014 13:42 schreef SilentChaos het volgende:
CG O+ Louter kwaliteitsposts _O_
Op dinsdag 8 september 2015 14:08 schreef ieniminimuis het volgende:
Jij bent de allerleukste van dit topic, hiep hé hoera hoezee *O*
  dinsdag 16 september 2014 @ 19:39:10 #9
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_144596554
He sukkels! Waarom staat de beste ijssalon van Rotterdam niet in de OP??? :( :(
http://www.capri.nl/
!!! Go 49-ers !!!
  dinsdag 16 september 2014 @ 19:40:17 #10
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144596607
Dat is helemaal niet de beste!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 16 september 2014 @ 21:22:13 #11
434029 KillemWieft
Freedom is scary, deal with it
pi_144601547
Klopt, dat is Angelo Betti. :9
Proud member of the IDGAF+FU2 community
  dinsdag 16 september 2014 @ 22:42:33 #12
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_144606797
Heul wel! En ik kwam er als kind al, dus ik kan het weten!!!
!!! Go 49-ers !!!
pi_144607436
Persoonlijk vind ik Capri beter dan de ijssalon. Kwestie van smaak denk ik..
  dinsdag 16 september 2014 @ 23:43:02 #14
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144609994
En over smaak... :Y)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 16 september 2014 @ 23:43:34 #15
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144610010
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 september 2014 21:22 schreef KillemWieft het volgende:
Klopt, dat is Angelo Betti. :9
Eerlijk is eerlijk, die heeft ook erg lekker ijs. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 17 september 2014 @ 08:22:51 #16
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_144614048
Markthal *O* can't wait!
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
  Admin woensdag 17 september 2014 @ 08:23:39 #17
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_144614053
Ik ga 1 oktober meteen een kijkje nemen. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  woensdag 17 september 2014 @ 08:24:12 #18
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_144614061
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 08:23 schreef Breuls het volgende:
Ik ga 1 oktober meteen een kijkje nemen. :)
dan is het er vast druk. Ga vlak daarna wel een x :)
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
  Admin woensdag 17 september 2014 @ 08:27:04 #19
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_144614087
Ja, maar die begindrukte is ook wel leuk. :)

Ben er al een keer binnen geweest, overigens, en dat kunstwerk is best mooi:

I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_144614200
quote:
1s.gif Op woensdag 17 september 2014 08:24 schreef Toekito het volgende:

[..]

dan is het er vast druk. Ga vlak daarna wel een x :)
Mis je wel Maxima :P
  woensdag 17 september 2014 @ 08:38:42 #21
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_144614218
quote:
2s.gif Op woensdag 17 september 2014 08:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Mis je wel Maxima :P
[ afbeelding ]
mis er niks aan. Heb hekel aan drukte in stad.
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
pi_144614635
Kent iemand cafe marietje op het noordplein? Iedere morgen als ik om half 7 naar mn werk fiets zit die tent al of nog vol :') _O- Vage toko is dat zeg :D
pi_144615513
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 09:07 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Kent iemand cafe marietje op het noordplein? Iedere morgen als ik om half 7 naar mn werk fiets zit die tent al of nog vol :') _O- Vage toko is dat zeg :D
Ben een keer iets later op de ochtend, half negen ofzo, op een doordeweekse dag twee mensen tegen gekomen die echt straalbezopen daar vandaan kwamen. Ik denk dat het 'nog vol' is :)
pi_144618710
Zelfde verhaal als Oase Bar Rotterdam, ik kom daar regelmatig doordeweeks rond een uur of 06:15 langs en dan zitten daar nog mensen te bieren _O-
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_144628208
Vanaf vandaag zelfs een heel festival van vier weken rondom de opening van de Markthal:

http://www.rotterdam.nl/desmaakvandeblaak

quote:
De plek waar Rotterdam ooit zijn oorsprong vond, staat volgende maand bol van activiteiten. Van 17 september t/m 15 oktober is er van alles te doen in het Laurenskwartier, in de schaduw van de Markthal. Historie, diversiteit en belevenissen dat is waar het om draait bij ‘de Smaak van de Blaak’. Op woensdag 17 september en 15 oktober kan het publiek genieten in de sfeer van de markt; van verschillende smaken in de breedste zin van het woord. Diverse mobiele keukens die Rotterdam rijk is, verzorgen kleine hapjes tot volledige maaltijden.

Ook het vermaak vertegenwoordigt niet alleen de diversiteit van het Laurenskwartier, maar ook die van Rotterdam; Half Way Station, sing en songwriter Neda Boin en andere Rotterdamse bands als Mr Skolnick, Our Minor Fall, Yokocola, Cellarsounds, Cast Glass treden op tussen 17.00 uur en 23.00 uur. Kortom een verkenningstocht van het Laurenskwartier geserveerd in een festival.
De stadsambassadeurs en Urban Guides geven deze maand een rondleiding naar en in het Laurenskwartier.

Marktdagen
Elke zaterdag vanaf 20 september tot en met zaterdag 11 oktober is op het grasveld naast de Markthal (Hoogstraat) het Open Atelier Martdag. De bezoeker kan raad en daad vragen en aan de slag gaan bij een naaiatelier, kookatelier, schilderatelier en de plantenfluisteraars.
Ook de dinsdagen zijn ‘martdagen’ en ook hier kan de Rotterdammer tot en met 14 oktober genieten van straatartiesten die op verschillende plekken op de markt opduiken en hun kunsten vertonen. Like ons voor de meest actuele informatie en programmering!
www.facebook.com/desmaakvandeblaak
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')