abonnement Unibet Coolblue
pi_144451362
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:07 schreef LadyBlack het volgende:
Jeetje L0t, nog altijd geen cyclus! Aan de ene kant heerlijk natuurlijk, maar ik kan me voorstellen dat het nu wel echt een tweestrijd wordt tussen de wens voor een tweede en je wens om J te troosten 's nachts.

Als je vriend er heen gaat 's nachts en in haar kamer blijft, lukt het dan ook niet?
NB, hier niet namelijk :') hoewel we dat nooit lang volhouden overigens
Nou, ze slaapt bij ons in bed dusja :P Misschien ook wel een van de redenen dat ze zo vaak wil drinken, doordat ik constant zo dichtbij ben. Ze heeft wel een poosje op haar eigen kamer geslapen (al eindigde ze dan 8/10 keer alsnog bij ons in bed) maar dat is na de vakantie weer compleet van de baan.
Aan mijn kant van het bed staat een ledikantje zodat ze er aan die kant niet uit kan rollen dus ze ligt of tussen ledikantje en mij of tussen mij en vriend. We willen nu van plek gaan wisselen en dan proberen om haar tussen ledikantje en vriend te laten slapen, in de hoop dat dat heel misschien al wat verschil maakt maar ik verwacht er weinig van.

Ik vind het zo lastig want als die wens voor een tweede er niet was zou ik helemaal niet nadenken over stoppen met de nachtvoedingen of een andere manier van slapen en het gewoon van haar af laten hangen. En dan voel ik me weer egoïstisch en een zeur en waarom word ik niet gewoon ongesteld... *zucht*
  vrijdag 12 september 2014 @ 12:41:38 #52
171422 LadyBlack
paint it black
pi_144451531
:*

Tja, mij lijkt dan toch de handigste stap om haar weer op haar eigen kamer te leggen. Ze kan natuurlijk wat wakker worden van een van jullie en dan ook maar even willen drinken...

Misschien goed om dat de komende nachten dan weer te doen?

Bij vrienden van mij werkte het heel goed om hun zoontje even te laten 'resetten' bij opa en oma (hij dronk toen niet meer, maar werd wel elke nacht wakker en moest en zou dan in het grote bed), en thuis heel consequent alleen maar op zijn kamer te troosten.
pi_144451976
Lastig inderdaad, met de nachtvoedingen en hoe je daarmee omgaat.
Kwak, zoals al werd gezegd: daar moet je zelf dus je keuzes in maken en je weg in vinden.

Ik ben het ook wel met je eens: ik zou het ook niet goed trekken als I meerdere nachtvoedingen nodig zou hebben. Zo vond ik het ook heel zwaar dat ze 's avonds vaak twee uur of langer aan de borst lag, voordat ze echt in slaap viel. Als ik haar eerder probeerde weg te leggen, was het echt brullen.

En ja, het is echt moeilijk om een kind dan te laten brullen. Je hoort heel duidelijk verschil tussen een gewoon huiltje of echte paniek/groot verdriet. In dat laatste geval doe je er alles aan om troost te bieden. En zeker zo'n klein hummeltje die zich verder nog niet uiten kan en die zo van jou afhankelijk is.

Nu was het hier ook heel apart dat I van de een op de andere dag ineens bij het drinken 's avonds op eigen initiatief de borst losliet en in een diepe slaap viel. En ik kan haar nu dus ook zonder problemen in haar bed leggen en dan slaapt ze ook door. Geen idee wat dat is, waarom ze dat echt zo *poef* ineens wel kan.

Kinderen kun je deels wel sturen en bijsturen, maar het is soms ook gewoon meegaan en meeveren met je kind. En daar moet je als moeder een beetje in leren navigeren. Er is niet maar een antwoord. (Ik ben er nog niet over uit in hoeverre dat goed en fijn is of juist jammer :') ).
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_144452740
Wat lastig L0t, dat is dan ook weer een heel andere situatie. Je wil toch je cyclus weer terug ivm een kinderwens. Maar ja, de hele nacht door toeging tot bv is dan natuurlijk wel iets om te doorbreken idd.

Kan me wel voorstellen dat het minder vermoeiend is als je gewoon kan blijven liggen, hier is dus continu heen en weer geloop (en we moeten allebei, want 2 kinderen).
  vrijdag 12 september 2014 @ 13:30:10 #55
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_144453006
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 09:34 schreef L-E het volgende:

[..]

Maar hiermee ga je voorbij aan de troost die de borst biedt.
Dat vind ik echt een cul redenering: jíj biedt troost, niet die borst.
pi_144453070
Maar is het geven van nachtvoedingen dan echt zo gekoppeld aan het nog niet opgang zijn van de menstruatiecyclus? Ik geef dus al een tijd amper nachtvoedingen, maar een cyclus heb ik ook nog niet.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_144453105
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:30 schreef Asyniur het volgende:

[..]

Dat vind ik echt een cul redenering: jíj biedt troost, niet die borst.
Voor een kind zit daar geen onderscheid tussen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  vrijdag 12 september 2014 @ 13:35:33 #58
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_144453195
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 09:53 schreef LadyBlack het volgende:
Dat is denk ik precies het verschil; het kind waar het om gaat.

Als je kind in paniek wakker wordt en echt troost nodig heeft, is iets anders dan als het gewoon wat wakker is geworden en niet zo lekker meer zelf in slaap kan vallen (zo is E vaak). En als Harry/Huubke het langer vol hadden gehouden was het stoppen met de nachtvoedingen misschien ook nog wel wat uitgesteld :D
Was ook op mijn tandvlees hoor. En dat mijn man tegen mij snauwde dat ik hem maar gewoon aan de tiet moest leggen want dan was het gekrijs voorbij.
Maar dan krijg je intervalbelonen en dat versterkt het gedrag alleen maar.
Het was niet dat het na 3 nachten super ging, maar toen zag je wel verbetering komen. En dat was dat ik het gevoel had op de goede weg te zijn.

Eigenlijk net als dat je kind zich krijsend in de supermarkt neersmijt: als je steeds toegeeft (soms meteen of soms na 10 min gekrijs) dan blijft het krijsen. Als je consequent bent en volhoudt, zie je dat het krijsen steeds korter wordt.

Huubke gooit bijv nu nog de kont in de krib als ik van hem eis dat hij mijn borst loslaat. Dan heeft hij dus al 3 borsten gedronken, het is gewoon op, maar hij wil meer. Nou hij zal toch echt los moeten laten. Inmiddels moppert hij nog maar eventjes maar er zijn momenten geweest dat het ontaardde in een grote driftbui incl smijten, gillen, slaan en krabben.
  vrijdag 12 september 2014 @ 13:41:25 #59
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_144453410
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:32 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Voor een kind zit daar geen onderscheid tussen.
Tuurlijk wel.
Na 3 nachten gekrijs, liet hij zich nacht 4 makkelijker troosten. Het is gewoon een kwestie van een gewoonte doorbreken.

En vergeet niet dat mijn initiële reactie was op iemand met een bijna-peuter (zonder deze overigens aan te vallen) en niet op iemand met een 6-maanden oude baby.
pi_144453585
Asyniur, ik denk ook dat je zo'n patroon wel kunt doorbreken. Maar ik ging inderdaad uit van een baby, want geen ervaring met oudere bijna-peuters.

Ik kan me voorstellen dat ik het ook zo zou doen, zoals jij het hebt aangepakt, maar ik snap ook weer dat er moeders zijn die het niet voor elkaar krijgen hun kind te laten krijsen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_144454011
Lot, lastig zeg! Ik zou haar idd toch op de eigen kamer leggen. Merkte dat dat hier ook wel iets hielp.

Asy, ik kan me er toch niet in vinden. Ik denk dat een voeding 's nachts meer is dan een gewoonte, dat die voorkomt uit een primitievere behoefte. En hoe goed het ook zou zijn voor mij, ik in elk geval wil niet aan die behoefte voorbij gaan.

Kwak, bovenstaande geeft dus ook antwoord op jouw vraag en sluit aan bij wat LE ook al zei. Het geven van bv is heel primitief en 'eigen' en daarom denk ik dat het ook 's nachts door blijft werken tot het niet meer nodig is.
En opvoeden van een 1-jarige? Zeker bij net 1 is dat erg lastig hoor, en heel erg afhankelijk van het karakter van je kindje.
Home is where the O+ is...
pi_144455441
Even een praktische vraag tussendoor: Ik weet dat je gekolfde bv die je in de koelkast bewaart van verschillende dagen niet mag mengen. Binnen 24 uur mag je het bij elkaar gooien, maar van langer niet, toch? Maar nu heb ik twee halfvolle potjes van verschillende dagen bij elkaar staan en die wil ik samen als één voeding geven. Hoe doe je dat dan? Eerst apart opwarmen en dan bij elkaar gooien? Of mag je het best bij elkaar doen en dan samen opwarmen? En wat als je het koud of op kamertemperatuur geeft?

Oh en: Kijk mij dan, ik heb dus gekolfd en ik vond het niet eens zo afschuwelijk *)

Verder bewondering voor jullie dat jullie allemaal 's nachts nog zo lang voeden. Ben benieuwd hoe dat hier zal gaan. Ikzelf trek het namelijk wel, maar mijn man krijgt echt last van zijn gezondheid bij slaaptekort (of nou ja, bestaande klachten worden erdoor verergerd) en hij trekt die gebroken nachten nu dus al niet, hoezeer ik ook m'n best doe om hem niet wakker te laten worden. Ben dus ook bang dat onze dochter al vrij snel naar haar eigen kamertje zal verhuizen, ook al zou ik haar het liefste voor altijd bij me houden als het aan mij lag ;)

[ Bericht 1% gewijzigd door Amsel op 12-09-2014 15:05:18 ]
  vrijdag 12 september 2014 @ 15:18:31 #63
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_144456204
Ik zou mijn kind nooit laten huilen 's nachts. Ook niet om de voedingen af te bouwen. Dan toch blijven troosten (met sport bh aan :P ) Laten huilen leert je kind alleen dat hij niet getroost zal worden. (Is mijn bescheiden mening.)

amsel, je kan voedingen bij elkaar gooien als ze dezelfde temperatuur zijn. Dus twee koude flesjes bij elkaar en dan opwarmen is prima. :)
Fijn dat het kolven je mee viel (denk ik ;) )
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_144458989
Nou ja, misschien verander ik nog van mening als de baby er is, eant wil graag in elk geval een jaar bv geven, maar nachtvoedingen aan peuters/dreumesen geven zie ik mezelf echt niet doen.

Ben het in deze denk ik eens met asyniur, op een gegeven moment wil ik gewoon dat mijn kind in t eigen kamertje in het eigen bed zelf slaapt zonder dat ik met tiet moet troosten 's nachts... Wakker worden van een huilend kind OK. Eruit om te troosten OK. Maar ik ga t niet steeds bij me terug in bed pakken of bv geven, dan blijft dat gedrag volgens mij alleen naar in stand. Hoe ouder hoe meer dat geldt denk ik...

Ik denk dat attachment parenting ook te ver kan gaan - voor mij persoonlijk althans ( heb er ook wel interessante artikelen over gelezen, over wat origineel de bedoeling was van a.p. en wat mensen er van gemaakt hebben).

Mezelf zo opzij zetten ga ik gewoon niet volhouden jarenlang. Misschien pas ik dan niet echt in deze 'groep', dat kan, maar ik lees hier zoveel handige tips enzo...
Kwak
pi_144458995
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:48 schreef Amsel het volgende:
Even een praktische vraag tussendoor: Ik weet dat je gekolfde bv die je in de koelkast bewaart van verschillende dagen niet mag mengen. Binnen 24 uur mag je het bij elkaar gooien, maar van langer niet, toch? Maar nu heb ik twee halfvolle potjes van verschillende dagen bij elkaar staan en die wil ik samen als één voeding geven. Hoe doe je dat dan? Eerst apart opwarmen en dan bij elkaar gooien? Of mag je het best bij elkaar doen en dan samen opwarmen? En wat als je het koud of op kamertemperatuur geeft?

Oh en: Kijk mij dan, ik heb dus gekolfd en ik vond het niet eens zo afschuwelijk *)

Verder bewondering voor jullie dat jullie allemaal 's nachts nog zo lang voeden. Ben benieuwd hoe dat hier zal gaan. Ikzelf trek het namelijk wel, maar mijn man krijgt echt last van zijn gezondheid bij slaaptekort (of nou ja, bestaande klachten worden erdoor verergerd) en hij trekt die gebroken nachten nu dus al niet, hoezeer ik ook m'n best doe om hem niet wakker te laten worden. Ben dus ook bang dat onze dochter al vrij snel naar haar eigen kamertje zal verhuizen, ook al zou ik haar het liefste voor altijd bij me houden als het aan mij lag ;)
Niet te moeilijk doen joh. Gewoon bij elkaar gooien en dan opwarmen. En als je het koud wilt geven, dan niet opwarmen :D
pi_144459086
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 september 2014 16:46 schreef kwakz0r het volgende:
Nou ja, misschien verander ik nog van mening als de baby er is, eant wil graag in elk geval een jaar bv geven, maar nachtvoedingen aan peuters/dreumesen geven zie ik mezelf echt niet doen.

Ben het in deze denk ik eens met asyniur, op een gegeven moment wil ik gewoon dat mijn kind in t eigen kamertje in het eigen bed zelf slaapt zonder dat ik met tiet moet troosten 's nachts... Wakker worden van een huilend kind OK. Eruit om te troosten OK. Maar ik ga t niet steeds bij me terug in bed pakken of bv geven, dan blijft dat gedrag volgens mij alleen naar in stand. Hoe ouder hoe meer dat geldt denk ik...

Ik denk dat attachment parenting ook te ver kan gaan - voor mij persoonlijk althans ( heb er ook wel interessante artikelen over gelezen, over wat origineel de bedoeling was van a.p. en wat mensen er van gemaakt hebben).

Mezelf zo opzij zetten ga ik gewoon niet volhouden jarenlang. Misschien pas ik dan niet echt in deze 'groep', dat kan, maar ik lees hier zoveel handige tips enzo...
Bram slaapt vanaf 2 weken oud gewoon in een eigen bedje en gelukkig sinds we zijn verhuist ook op een eigen kamer. Toch wordt hij nog wel wakker in de nacht. En het is heel simpel om het even een slokje te laten drinken en dan gaat hij toch gewoon weer terug zn bed in.
Het een sluit het ander niet uit. Je kunt gewoon een lekkere makkelijke stoel op de kinderkamer neerzetten, dan hoef je ook niet aan de sleep in de nacht met kind. ;)
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_144459098
Ik 'doe maar wat' Kwakz0r ;).
Je weet dat je graag borstvoeding wilt geven, je bereidt je voor, leest je in en weet dat zeker het begin pittig/moeilijk kan zijn. En daarna zie je wel. Is denk ik voor jezelf prettiger dan nu al allerlei scenario's uitdenken en voor jezelf een jaar als doel stellen.
(En dat zegt een control freak :+ )
pi_144459245
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 16:51 schreef Kursor het volgende:
Ik 'doe maar wat' Kwakz0r ;).
Je weet dat je graag borstvoeding wilt geven, je bereidt je voor, leest je in en weet dat zeker het begin pittig/moeilijk kan zijn. En daarna zie je wel. Is denk ik voor jezelf prettiger dan nu al allerlei scenario's uitdenken en voor jezelf een jaar als doel stellen.
(En dat zegt een control freak :+ )
Oh zeker. Ik ben ook een control freak en weet dat de komende jaren alles anders zal gaan dan ik me voorstel :P

Ik hou gewoon ook wel van Vooruitdenken zonder me vastgelegd te voelen hoor! Ik verbaasde me vooral dat ik blijkbaar afwijkend denk ;)
Kwak
  vrijdag 12 september 2014 @ 16:57:04 #69
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_144459258
Wup :D Als je koud wil, niet opwarmen :D ;)

Kwak, ik sluit me aan bij kursor. Bak eerst maar je kind af en kom goed door de kraamperiode (6 weken). Daarna kun je misschien gaan denken over de langere termijn.
Niet betuttelend bedoeld, maar het heeft nu zo weinig zin om al hele scenario's te bedenken. Het eerste jaar is zo turbulent!
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_144459332
ook niet bedoelt als een "wacht maar" maar ik dacht er eerst ook zo over Kwak. Maar je verlegt wel steeds je grenzen en soms is de weg van de minste weerstand ook gewoon het gemakkelijkste. En het ene kind is het andere niet natuurlijk. Er zijn er ook genoeg die met 1 jaar überhaupt geen borst meer willen of na een paar maanden doorslapen.
pi_144460706
Ik vind het wel grappig dat jullie me waarschuwen voor teveel Vooruitdenken. Ik heb helemaal geen vast plan maar wel een mening, en iets wat ik 'zou willen' :D ik zag het echt niet als een scenario waar ik me druk om maak oid.

Natuurlijk zie ik wel hoe het loopt, maar dat maakt toch niet dat ik dan geen mening heb over de aanpak die sommigen hier hebben :?

Brm me er ook wel van bewust dat ik die mening later misschien wel bijstel, precies zoals kyara zegt.
Kwak
pi_144460812
Ha ja, dat viel me ook al op. Het is juist heerlijk om er al over na te denken en te bekijken hoe je het zelf van plan bent om aan te pakken. Ik rammel alleen nog maar en ik heb al plannen in drievoud klaarliggen 8-) Als je je genoeg inleest weet je heus wel dat er een grote kans bestaat dat je je mening bij moet stellen.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_144461292
Het is goed bedoeld. Je zal de 1e niet zijn waarbij het compleet anders loopt dan op voorhand bedacht. En het is goed om te weten dat het dus ook anders kan.

Zolang je dat voor ogen hebt is het prima toch? Van mij mag je best een mening hebben hoor ;)
pi_144461536
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 16:50 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Bram slaapt vanaf 2 weken oud gewoon in een eigen bedje en gelukkig sinds we zijn verhuist ook op een eigen kamer. Toch wordt hij nog wel wakker in de nacht. En het is heel simpel om het even een slokje te laten drinken en dan gaat hij toch gewoon weer terug zn bed in.
Het een sluit het ander niet uit. Je kunt gewoon een lekkere makkelijke stoel op de kinderkamer neerzetten, dan hoef je ook niet aan de sleep in de nacht met kind. ;)
+1! Alleen dan na 7 mnd ipv 2 wk.

Kijk, of je nou 10 min wiegt, streelt, knuffelt en een slokje water geeft of 10 min aan de borst laat drinken - eindresultaat is dat baby/dreumes etc. weer verder slaapt. En dan vind ik optie 2 beduidend minder moeite kosten dan optie 1.
En dat had ik van te voren niet verwacht.
Home is where the O+ is...
pi_144462253
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 september 2014 16:46 schreef kwakz0r het volgende:

Team Kursor hier, ik deed ook maar wat maar ook dat kan blijkbaar maandenlang naar tevredenheid van zowel mij als zoon :+

Ik sta er op sommige punten heel anders in dan wat ik hier lees en herken heel veel (gelukkig!) ook niet. Maar met de informatie en tips hier kon ik wél wat. Op dat front vind ik hier zeker aansluiting. Maar werkt het niet zo voor iedereen? Je pakt mee waar je wat aan denkt te hebben en de rest laat je :) eoiaou en zo.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')