abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 11:58:24 #176
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145182498
Heb je ze enkel of dubbel gepaneerd?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_145184146
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 11:58 schreef MutedFaith het volgende:
Heb je ze enkel of dubbel gepaneerd?
Enkel en dubbel. De enkele lopen leeg, en de dubbele ontploffen als het ware na 2 minuten.
  zondag 5 oktober 2014 @ 16:52:50 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145220544
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 13:11 schreef NutKees het volgende:

[..]

Enkel en dubbel. De enkele lopen leeg, en de dubbele ontploffen als het ware na 2 minuten.
Dan worden ze te heet vermoed ik, verder moeten ze langer rusten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 oktober 2014 @ 16:54:03 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145220586
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 19:05 schreef Accursius het volgende:
Piet, ik heb 2 tartaartjes gekocht bij de AH. Kan ik deze gewoon rauw eten met een ei er doorheen en wat peper en zout?
Die van AH zou ik niet rauw eten, ik vertrouw hun niet met vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 oktober 2014 @ 17:34:22 #180
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145222456
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die van AH zou ik niet rauw eten, ik vertrouw hun niet met vlees
15 minuten bakken las ik laatst op een verpakking van Duitse biefstuk van de AH. Zal vast wel iets zeggen..
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_145222941
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 20:08 schreef ChildoftheStars het volgende:
Laatst heb ik de ontdekking gedaan dat zelfgemaakte vla veel lekkerder is dan pakken vla en ik maak het nu dus ook lekker ouderwets zelf. Alleen nu wil ik hopjesvla maken en ik vrees dat ik mijn pannen ga verpesten met de caramel. Eigenlijk durf ik nooit recepten met caramel aan.

Hoe kan ik dat maken zonder dat ik de pan verpest? En in wat voor soort pan kan ik dat het beste doen?
Naar aanleiding van jouw posts over zelfgemaakte vla heb ik zelf ook chocoladevla strand maken. Was zo gebeurd en heerlijk! O+
pi_145228374
quote:
14s.gif Op zondag 5 oktober 2014 17:45 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Naar aanleiding van jouw posts over zelfgemaakte vla heb ik zelf ook chocoladevla strand maken. Was zo gebeurd en heerlijk! O+
Fijn en gaaf! Ik heb de caramel aangedurft, ik raad je dat experiment ook aan!
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_145228827
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 19:38 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Fijn en gaaf! Ik heb de caramel aangedurft, ik raad je dat experiment ook aan!
Oh tof! Misschien volgende keer eens proberen inderdaad. Was het erg lekker? De chocoladevla was heerlijk in ieder geval. Heb minder suiker gebruikt en iets meer cacaopoeder :9 Voor morgen heb ik stiekem een beetje achtergehouden :@
pi_145229260
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 16:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan worden ze te heet vermoed ik, verder moeten ze langer rusten
Ik bak ze op 180 graden volgende de thermometer (thermostaat vertrouw ik sowieso niet). De overgebleven kroketten liggen nu in de vriezer, maar ook bevroren liepen ze leeg. Ik zal ze eens laten ontdooien in de koelkast en dan het vet wat minder warm laten worden (160-170 ergens?). Dank.
  zondag 5 oktober 2014 @ 20:03:57 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145229786
Haal je ze ook eerst door de bloem? En daarna ei, panko, ei, panko?
Ik frituur ze bevroren 8 minuten op 180C. Zelden dat er eentje lekt.
Geen idee waar het precies aan ligt...

Ik lees ook ergens dat er geen "plooien" mogen zitten in de euh drollen die je draait. Dat dat ook een reden kan zijn dat ze ploffen. :o
pi_145230009
Inderdaad, eerst bloem, dan ei (wit, losgeklopt) en panko. En een aantal dubbel, dus nog eens ei en panko. Misschien nog zorgvuldiger rollen dan maar de volgende keer, en ervoor zorgen dat ze echt mooi egaal zijn.
  zondag 5 oktober 2014 @ 20:10:12 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145230094
Ik duw ze ook echt stevig in die panko en knijp er nog een beetje in enzo. :-)
pi_145230495
Ik ga het proberen, maar eerst die in de vriezer zien weg te werken. De panko maak ik overigens wel nog iets fijner, zo uit de zak is het net wat te grof naar mijn idee.
  zondag 5 oktober 2014 @ 20:22:50 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145230756
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 20:17 schreef NutKees het volgende:
De panko maak ik overigens wel nog iets fijner, zo uit de zak is het net wat te grof naar mijn idee.
Lekker juist!


Kroketten


Cees Holtkamp maakt de panko voor de eerste laag wel fijner. Maar de tweede laag niet.
Ik ben te lui, doe beide lagen gewoon met onbewerkte panko.
  zondag 5 oktober 2014 @ 20:27:23 #190
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145231050
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 20:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Lekker juist!

[ link | afbeelding ]
Kroketten


Cees Holtkamp maakt de panko voor de eerste laag wel fijner. Maar de tweede laag niet.
Ik ben te lui, doe beide lagen gewoon met onbewerkte panko.
Opflikkeren jij! Was net lekker chips aan het eten, maar dat is nu ook opeens zo gewoontjes.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  zondag 5 oktober 2014 @ 21:54:31 #191
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145236090
Oh. Sorry.
pi_145236841
Piet, heb je enig idee wat er fout gaat als het deeg/bodem van een appeltaart zonder suiker, niet gaart? Kheb bloem, abrikozenjam en roomboter gedaan. Recept van internet. Goudrenetten zijn prima 'gaar' zeg maar. Kheb 'm 60 minuten op hetelucht gedaan, op rooster middenin en met ronde springvorm op 160 graden. Niet gaar -O- toen tien minuten verlengd, niet gaar. Toen boven en onderwarmte op 170., kwartier. Nog niet gaar lijkt het :'( m'n moedertje heeft verhoogd suiker maar craved appeltaart dus ik dacht: eens ff proberen. Heb je tips misschien? Dank, namens moeders en de hopelijk niet verspilde Goudrenetten -O-
  zondag 5 oktober 2014 @ 22:49:26 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145238814
Is geen garingsprobleem, maar een vochtprobleem. Heb ook altijd gekut met appeltaart
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145239277
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 19:16 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Zou het niemand aanraden. Zelf eet ik vaak genoeg rauw rundvlees, ook van de supermarkt, maar die tartaar is natuurlijk niet een mooi mager lapje vlees dat in stukjes is gehakt maar gewoon goedkoop gehakt met wat toevoegingen.
quote:
[quote]1s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 20:37 schreef Molo het volgende:

[..]

Het is gewoon mager rundvlees, prima te eten alleen zit aan die tartaartjes van de AH nogal weinig smaak
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die van AH zou ik niet rauw eten, ik vertrouw hun niet met vlees
Bedankt voor de reacties. Moet toegeven dat ik het uiteindelijk toch niet aandurfde om hem helemaal rauw te eten. Vandaar dat ik hem kort heb aangebakken in de pan. (Hij bleef echter nog steeds erg rood van binnen)
pi_145239339
Edit: Excuus dubbelpost
pi_145239357
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 22:09 schreef empa1010 het volgende:
Piet, heb je enig idee wat er fout gaat als het deeg/bodem van een appeltaart zonder suiker, niet gaart? Kheb bloem, abrikozenjam en roomboter gedaan. Recept van internet. Goudrenetten zijn prima 'gaar' zeg maar. Kheb 'm 60 minuten op hetelucht gedaan, op rooster middenin en met ronde springvorm op 160 graden. Niet gaar -O- toen tien minuten verlengd, niet gaar. Toen boven en onderwarmte op 170., kwartier. Nog niet gaar lijkt het :'( m'n moedertje heeft verhoogd suiker maar craved appeltaart dus ik dacht: eens ff proberen. Heb je tips misschien? Dank, namens moeders en de hopelijk niet verspilde Goudrenetten -O-
De bodem eerst blind bakken een idee?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_145239710
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Is geen garingsprobleem, maar een vochtprobleem. Heb ook altijd gekut met appeltaart
Ik normaal totaal niet. Altijd een succes. En ik doe altijd wat custard op de bodem, zo ook bij deze. Echt balen dit :{ moeders blij maken met een dooie mus morgen -O-
pi_145239765
quote:
2s.gif Op zondag 5 oktober 2014 23:00 schreef Lonaa het volgende:

[..]

De bodem eerst blind bakken een idee?
Ja daar heb ik nog niet aan gedacht. Maar zou het komen doordat de suiker ontbreekt denk je en ik jam gebruikt heb daarvoor? Hoe lang zou je 'm blind bakken? (En daarna en hoe hoog?) :@
pi_145239852
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 23:09 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Ja daar heb ik nog niet aan gedacht. Maar zou het komen doordat de suiker ontbreekt denk je en ik jam gebruikt heb daarvoor? Hoe lang zou je 'm blind bakken? (En daarna en hoe hoog?) :@
Ik ben geen bakspecialist, maar het zou kunnen. Jam is natuurlijk natter dan suiker, misschien dat dat maakt dat het zompig blijft.

Verder denk ik een kwartiertje op 180 graden.
Sterkheidsbaas van alles.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')