abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 30 september 2014 @ 09:13:44 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145044241
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 08:48 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, ik heb gister bij gebrek aan beter en overschot aan restjes een bloemkoolsoepje in elkaar gedraaid. Ik vond hem alleen totaal niet bijzonder, en na het staafmixeren kreeg hij een beetje het uiterlijk en de consistentie van havermout. :')
Heb je nog tips hoe dat de volgende keer lekkerder kan?
Ingredienten waren een klein uitje, knoflookje, een middelgrote aardappel, driekwart bloemkool, een bouillonblokje en een lepeltje crème fraîche om het af te maken.
Goed gaar koken, dan pas blenderen/mixeren, de structuur wordt creme achtig als het goed is. Ik doe er room en wat Soy bij. Als hij niet goed gaar is wordt het idd korrelig. Als het te dik word bouillon toevoegen. Zou de aardappel gewoon weglaten. Nergens voor nodig, ik gebruik bouillon, bloemkool, room en wat soy.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145044956
Thanks ^O^ Misschien ben ik inderdaad wel ongeduldig geweest met de garing. Komt omdat ik bloemkool altijd vrij stevig eet. En meer room/soy dus. Ga ik de volgende keer doen! :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 30 september 2014 @ 09:49:27 #128
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_145045022
En als jij zegt 'soy' erbij. in welke vorm is dat dan? :@
***
  dinsdag 30 september 2014 @ 10:09:16 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145045495
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 09:49 schreef Brighteyes het volgende:
En als jij zegt 'soy' erbij. in welke vorm is dat dan? :@
Ik gebruik deze als smaakmaker

of deze


En bij het roerbakken ook deze

Deze laatste is erg lekker in allerlei zaken maar brengt ook meer eigen smaak mee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 september 2014 @ 10:21:18 #130
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_145045828
Tx! Ik dacht even dat je soja boontjes bedoelde. :@ :') :@
***
pi_145045913
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 12:55 schreef Party_P het volgende:
Ik zou graag zelf hamburgerbroodjes willen maken, maar kom zoveel verschillende recepten tegen...

...zou het graag willen maken met bakpoeder (zie vooral gist recepten), omdat ik dat nog heb en totaal niet van verspilling/producten over houdt. Daarom zoek ik dus een simpel recept zonder al te veel gekke ingrediënten die je erna nooit meer opkrijgt.

Dus Piet (of iemand anders)..kom maar op! :) :)
Brioche-deeg, met ei. Zelf nog geen ervaring met burgerbroodjes, maar binnenkort wil ik het met een briochedeeg gaan proberen.
pi_145045953
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed gaar koken, dan pas blenderen/mixeren, de structuur wordt creme achtig als het goed is. Ik doe er room en wat Soy bij. Als hij niet goed gaar is wordt het idd korrelig. Als het te dik word bouillon toevoegen. Zou de aardappel gewoon weglaten. Nergens voor nodig, ik gebruik bouillon, bloemkool, room en wat soy.
Thanks, was bij mij dus ook niet gaar...
  dinsdag 30 september 2014 @ 10:27:31 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145046002
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 10:21 schreef Brighteyes het volgende:
Tx! Ik dacht even dat je soja boontjes bedoelde. :@ :') :@
Ah, ja, ben te lui om soyasaus te typen.
Dit is trouwens mijn lievelings (zoete) ketjap

Is de enige die ik ken die met palmsuiker is gemaakt ipv met melasse en gewone suiker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 september 2014 @ 12:19:09 #134
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_145049522
Wat is de reden dat ik in veel recepten zie dat ze eerst varkensfilet kort in de koekenpan bakken zodat de buitenkant bruin is en het daarna pas in de oven doen in vocht...waarom niet gelijk in de oven? Daar krijg je toch ook een bruine buitenkant? Ik zou denken dat t sappiger word als je het alleen in de oven doet??
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  dinsdag 30 september 2014 @ 12:23:37 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145049710
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 september 2014 12:19 schreef madeliefff het volgende:
Wat is de reden dat ik in veel recepten zie dat ze eerst varkensfilet kort in de koekenpan bakken zodat de buitenkant bruin is en het daarna pas in de oven doen in vocht...waarom niet gelijk in de oven? Daar krijg je toch ook een bruine buitenkant? Ik zou denken dat t sappiger word als je het alleen in de oven doet??
Het bruin braden van de buitenkant zorgt voor een mooie smaak ontwikkeling, in de oven wordt dat vaak niet zo mooi. Bovendien heb je dan wat braadvocht wat je kan gebruiken voor de saus. Filet gaat maar relatief kort in de oven, je wilt het immers sappig en rose houden, en dan heeft hij geen tijd genoeg mooi bruin te worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 september 2014 @ 12:33:20 #136
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_145050102
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het bruin braden van de buitenkant zorgt voor een mooie smaak ontwikkeling, in de oven wordt dat vaak niet zo mooi. Bovendien heb je dan wat braadvocht wat je kan gebruiken voor de saus. Filet gaat maar relatief kort in de oven, je wilt het immers sappig en rose houden, en dan heeft hij geen tijd genoeg mooi bruin te worden.
hm oke. Maar dat hij na t bruin bakken de oven in gaat is verder wel lekker ?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  dinsdag 30 september 2014 @ 13:15:56 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145051545
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 september 2014 12:33 schreef madeliefff het volgende:

[..]

hm oke. Maar dat hij na t bruin bakken de oven in gaat is verder wel lekker ?
ja, het is een manier van bereiden, persoonlijk hou ik vlees als steak of filet liever in de pan of op de grill, dan ben ik beter in controle van de garing en de bruining wordt mooier. Ik stop een braadstuk in de oven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145095165
Hoi, daar ben ik alweer :+
Ik ga dadelijk een rodekoolstamppotje maken, daarvoor gebruik ik 350 gram kool voor 2 porties, en er gaat nog een appeltje doorheen (en natuurlijk de specerijen e.d.) Hoeveel aardappels moet ik gebruiken? Ben heel slecht in het inschatten en wil liever niet met te droge of te natte stamppot zitten :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 1 oktober 2014 @ 17:00:53 #139
414785 sirdanilot
pi_145096409
Je kunt beter de aardappels eerst tot puree stampen en er dan de kool bij doen, totdat je een mooie consistentie hebt. Met eventuele overgebleven kool kun je nog een slaatje maken of zo.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145096455
Zul je zien dat ik teveel aardappelen kook, dan gaat die vlieger alweer niet op ;)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145096551
Gewoon lekker prakken op het bord :Y)
Spoilers!
  woensdag 1 oktober 2014 @ 17:23:09 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145097222
Gewoon de aardappels apart koken en serveren, veel lekkerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145123951
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_145125159
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
Toevallig wel:
http://www.jumbosupermark(...)ppot-met-piccalilly/
Spoilers!
  donderdag 2 oktober 2014 @ 17:03:26 #145
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145130369
Ik heb tijdens een boswandeling een flinke lading tamme kastanjes geraapt. Ik ben bekend met het pureetje en de geroosterde kastanjes, maar ben eigenlijk benieuwd naar een nieuwe insteek / ander idee om met deze kastanjes te maken. Piet heb jij (of iemand anders) een goed idee? :)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
  donderdag 2 oktober 2014 @ 17:41:05 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145131672
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
Roerbakken?
Salade van maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 17:46:35 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145131822
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 17:03 schreef SiennaForrest het volgende:
Ik heb tijdens een boswandeling een flinke lading tamme kastanjes geraapt. Ik ben bekend met het pureetje en de geroosterde kastanjes, maar ben eigenlijk benieuwd naar een nieuwe insteek / ander idee om met deze kastanjes te maken. Piet heb jij (of iemand anders) een goed idee? :)
Hmm, kom zelf ook nooit verder dan poffen en puree.
Maar Julia Child in de Kunst van het Koken heeft er een hele waslijst mee.
Gegratineerd met kaas, aan het spit geroosterd, gesmoord in witte wijn en dragon, in aspic, mousse van maken..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 17:48:49 #148
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145131903
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hmm, kom zelf ook nooit verder dan poffen en puree.
Maar Julia Child in de Kunst van het Koken heeft er een hele waslijst mee.
Gegratineerd met kaas, aan het spit geroosterd, gesmoord in witte wijn en dragon, in aspic, mousse van maken..
Dank je wel voor je reactie, toch weer een ingang om eens verder te kijken, thanx! :)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145133556
De rode kool was gelukt en verhoudingen waren wel ok. Maar ik kreeg na het eten ontzettende buikpijn, opgeblazen buik en flatulentie.
De kool was goed gaar gekookt en ik heb met bijv kool uit een potje nooit last...
Is dit te voorkomen of kan ik er gewoon niet goed tegen?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145133611
Gepoft vind ik kastanjes erg lekker. Wat ik ook erg geslaagd vond was kastanjes in caramelsaus (zoutig). Was als bijgerecht bij wild, ergens in Frankrijk kreeg ik dat..
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')