Nee, dat lukt niet goed. Eenmaal enigzins oranje/lichtrode tomaten kun je wel verder laten rijpen tot extra lekker (doe ik zelf thuis ook meestal met gekochte tomaten), maar dat werkt niet ideaal met exemplaren die nog hard en knalgroen zijn. Ik wil ze graag in deze toestand verwerken, heb de afgelopen drie maanden al ruim voldoende zeer rijpe rode tomaten op.quote:Op vrijdag 19 september 2014 16:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ze op de vensterbank laten rijpen tot ze rood zijn?
Pickle? Ik denk dat je daarmee wel alles gehad hebt dan....quote:Op vrijdag 19 september 2014 16:05 schreef minilot het volgende:
We hebben in de voortuin de enrome tomatenstruiken moeten rooien en nu zit ik met bijna vier kilo groene tomaten.
Afgezien van paneren & bakken (fried green tomatoes) of het maken van een groenetomaten-chutney, wat kan ik er nog meer voor leuke dingen mee doen?
Ha, mijn koelkast puilt al dusdanig uit van allerlei pickles dat ik daar niet eens aan had gedacht! Ben onbewust geloof ik een beetje uit gepickled na de halve zomer zo'n beetje alles wat los en vast zat in azijn/water/suiker/zout te hebben gestopt.quote:Op vrijdag 19 september 2014 16:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Pickle? Ik denk dat je daarmee wel alles gehad hebt dan....
http://www.gardenbetty.co(...)kled-green-tomatoes/
Waar o waar vinden die mensen toch selleriezaad? Ik kan het echt nergens vinden. Wel selleriezout.quote:Op vrijdag 19 september 2014 16:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Pickle? Ik denk dat je daarmee wel alles gehad hebt dan....
http://www.gardenbetty.co(...)kled-green-tomatoes/
Handige structuur, strooit en portitioneert makkelijker.quote:Op vrijdag 19 september 2014 17:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Waar o waar vinden die mensen toch selleriezaad? Ik kan het echt nergens vinden. Wel selleriezout.
En ik zie steeds vaker kosher zout in recepten staan. Wat is er zo goed aan kosher zout t.o.v. gewoon zout?
Makkie!quote:Op vrijdag 19 september 2014 17:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Waar o waar vinden die mensen toch selleriezaad? Ik kan het echt nergens vinden. Wel selleriezout.
Ik kom daarvoor op de (Engelstalige) Wikipedia onder de toxiciteit van tomaten niks tegen..quote:Op vrijdag 19 september 2014 17:02 schreef RobinOok het volgende:
Ook nog een salade gevonden: http://www.bizzylizzysgoo(...)s-green-tomato-salad
Alleen, wat ik niet snap, ik dacht altijd dat ze kankerverwekkend waren, onrijpe tomaten? Zekere rauw.
raitaquote:Op vrijdag 19 september 2014 17:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dank dames
Nou ik toch de aandacht heb, hoe heet dat yoghurtspul dat bij een Indiase curry wordt geserveerd ook weer? Ik kan het echt 100 keer zeggen...
Leaves, stems, and green unripe fruit of the tomato plant contain small amounts of the toxic alkaloid tomatine.[1][52] They also contain solanine, a toxic alkaloid found in potato leaves and other plants in the nightshade family.[53][54] Use of tomato leaves in herbal tea has been responsible for at least one death.[52][53] However, levels of tomatine in foliage and green fruit are generally too small to be dangerous unless large amounts are consumed, for example, as greens.quote:Op vrijdag 19 september 2014 17:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik kom daarvoor op de (Engelstalige) Wikipedia onder de toxiciteit van tomaten niks tegen..
Ik zei niet dat er niks stond. Ik zei alleen dat er niet stond dat het eten van groene tomaten kankerverwekkend zou zijn. Tomatine en solanine zijn weliswaar vervelend, maar vooral in de richting van (ik citeer) 'branderig en scherp gevoel in de keel, diarree, misselijkheid, versuftheid, angstgevoelens, uitbreken van zweet, ademnood, bewusteloosheid en krampen'.quote:Op vrijdag 19 september 2014 17:35 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Leaves, stems, and green unripe fruit of the tomato plant contain small amounts of the toxic alkaloid tomatine.[1][52] They also contain solanine, a toxic alkaloid found in potato leaves and other plants in the nightshade family.[53][54] Use of tomato leaves in herbal tea has been responsible for at least one death.[52][53] However, levels of tomatine in foliage and green fruit are generally too small to be dangerous unless large amounts are consumed, for example, as greens.
Heb ook even een rondje gemaakt en het valt denk ik ook wel mee. Je moet er heel veel van eten wil het schadelijk zijn. http://www.food-info.net/nl/national/ww-tomaat.htmquote:Op vrijdag 19 september 2014 17:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik kom daarvoor op de (Engelstalige) Wikipedia onder de toxiciteit van tomaten niks tegen..
Hoevaak heb jij last van je buik ?quote:
Nooit. Echt nóóit.quote:Op vrijdag 19 september 2014 18:46 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Hoevaak heb jij last van je buik ?
Dan zit het niet in die tactiek. Gezien ik bij twijfel eigenlijk voor de niet kies (oké, wel voor de twijfelachtige stalletjes, maar daarvoor ben je op vakantie)quote:Op vrijdag 19 september 2014 18:47 schreef minilot het volgende:
[..]
Nooit. Echt nóóit.
Ik eet in het buitenland ook graag van stalletjes langs de weg.
Gewoon geluk gehad tot nu toe, denk ik
Vorig jaar lukte me dat prima. Eventueel leg je er een banaan bijquote:Op vrijdag 19 september 2014 16:11 schreef minilot het volgende:
[..]
Nee, dat lukt niet goed. Eenmaal enigzins oranje/lichtrode tomaten kun je wel verder laten rijpen tot extra lekker (doe ik zelf thuis ook meestal met gekochte tomaten), maar dat werkt niet ideaal met exemplaren die nog hard en knalgroen zijn. Ik wil ze graag in deze toestand verwerken, heb de afgelopen drie maanden al ruim voldoende zeer rijpe rode tomaten op.
Wat is de perfecte verhouding voor het maken van een pizzadeegje? Dunne bodemquote:Op zaterdag 20 september 2014 09:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vorig jaar lukte me dat prima. Eventueel leg je er een banaan bij
Die vraag kan je beter hier stellen, daar zitten de pizza expertsquote:Op zaterdag 20 september 2014 09:28 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Wat is de perfecte verhouding voor het maken van een pizzadeegje? Dunne bodem
Oke dank!quote:Op zaterdag 20 september 2014 09:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die vraag kan je beter hier stellen, daar zitten de pizza experts
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #19
Lullig als je op vlieland woontquote:Op zondag 21 september 2014 13:20 schreef mascara-klodder het volgende:
Sjongejonge. Krijg net berichtje van mijn zusje. Ze moet haar eerste beest slachten van haar dubbeldoelbeestenboerderij. Ze durft niet zonder mij
Of ik even kan komen naar België
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |