abonnement Unibet Coolblue
  maandag 15 september 2014 @ 17:22:17 #51
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144555396
Of even een paar uurtjes laten weken met heet water met een drupje dreft.
Geėmailleerd, gietijzer, plaatstaal.. ik krijg het allemaal redelijk makkelijk schoon eigenlijk.

Evt kan het ook nog met soda trouwens, ook even weken.
Soda overigens niet in aluminiumpannen gebruiken overigens, wordt de pan dof van,
  maandag 15 september 2014 @ 18:33:08 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144557782
Paar uurtjes weken in dreft gaat niet veel uithalen als het echt verkoold en ingebrand is.
Zachtjes laten sudderen met water en soda wel.
  maandag 15 september 2014 @ 18:41:02 #53
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144558029
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 17:22 schreef SiGNe het volgende:
Of even een paar uurtjes laten weken met heet water met een drupje dreft.
Geėmailleerd, gietijzer, plaatstaal.. ik krijg het allemaal redelijk makkelijk schoon eigenlijk.

Evt kan het ook nog met soda trouwens, ook even weken.
Soda overigens niet in aluminiumpannen gebruiken overigens, wordt de pan dof van,
Ja? Gooi maar eens wat suiker in een pan, vuurtje eronder, lekker laten gaan. Knap als je dat met water en dreft schoon krijgt.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  maandag 15 september 2014 @ 19:02:01 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144558802
quote:
1s.gif Op maandag 15 september 2014 18:41 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Ja? Gooi maar eens wat suiker in een pan, vuurtje eronder, lekker laten gaan. Knap als je dat met water en dreft schoon krijgt.
Wat rijst en water en dan stoken tot de keuken geheel blauw is doet het ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144560627
Ook een makkelijke manier om (een soort) karamel te maken is een blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk gedurende een tot anderhalf uur in een pan kokend water zetten. Af en toe een keer omrollen voor gelijkmatige verwarming. De gecondenseerde melk is dan volledig gekarameliseerd, hemelse smaak!
  User die het meest klaagt 2022 maandag 15 september 2014 @ 19:55:24 #56
414785 sirdanilot
pi_144561120
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 19:44 schreef Coelho het volgende:
Ook een makkelijke manier om (een soort) karamel te maken is een blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk gedurende een tot anderhalf uur in een pan kokend water zetten. Af en toe een keer omrollen voor gelijkmatige verwarming. De gecondenseerde melk is dan volledig gekarameliseerd, hemelse smaak!
Doce de leite (of in het spaans dulche de leche)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 15 september 2014 @ 20:01:18 #57
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144561364
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 19:44 schreef Coelho het volgende:
Ook een makkelijke manier om (een soort) karamel te maken is een blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk gedurende een tot anderhalf uur in een pan kokend water zetten. Af en toe een keer omrollen voor gelijkmatige verwarming. De gecondenseerde melk is dan volledig gekarameliseerd, hemelse smaak!
Geen echte caramel, maar wel lekker inderdaad. Ik had wel wat langer nodig dan anderhalf uur trouwens.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  maandag 15 september 2014 @ 20:02:27 #58
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144561409
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 19:55 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Doce de leite (of in het spaans dulche de leche)
Dulce de leche. ;)
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  User die het meest klaagt 2022 maandag 15 september 2014 @ 20:04:12 #59
414785 sirdanilot
pi_144561476
quote:
1s.gif Op maandag 15 september 2014 20:02 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Dulce de leche. ;)
Ik kan dan ook voornamelijk Portugees en niet echt spaans :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 15 september 2014 @ 21:19:18 #60
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_144565306
De vla wil hier niet echt stollen. Hij is wel een stuk dikker geworden, maar niet echt wat ik van vla verwacht had. Komt dat nog goed in de koelkast, of kan ik t beter morgen nog eens proberen?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_144565440
Ik vanavond mosselen gemaakt, gewoon klassiek koken met groente en witte wijn. Alleen nu heb ik best een boel gekookte mosselen over en geen idee wat ik daar mee moet gaan doen. Ik denk morgen voor het avondeten ergens door, iemand een idee?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 15 september 2014 @ 21:50:58 #62
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144567086
quote:
2s.gif Op maandag 15 september 2014 21:21 schreef Karstman het volgende:
Ik vanavond mosselen gemaakt, gewoon klassiek koken met groente en witte wijn. Alleen nu heb ik best een boel gekookte mosselen over en geen idee wat ik daar mee moet gaan doen. Ik denk morgen voor het avondeten ergens door, iemand een idee?
Snacken!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  dinsdag 16 september 2014 @ 06:25:01 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144576246
quote:
2s.gif Op maandag 15 september 2014 21:21 schreef Karstman het volgende:
Ik vanavond mosselen gemaakt, gewoon klassiek koken met groente en witte wijn. Alleen nu heb ik best een boel gekookte mosselen over en geen idee wat ik daar mee moet gaan doen. Ik denk morgen voor het avondeten ergens door, iemand een idee?
Pastasaus?
Samen met het kookvocht en wat andere vis een vissoep maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 september 2014 @ 06:26:17 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144576249
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 21:19 schreef MutedFaith het volgende:
De vla wil hier niet echt stollen. Hij is wel een stuk dikker geworden, maar niet echt wat ik van vla verwacht had. Komt dat nog goed in de koelkast, of kan ik t beter morgen nog eens proberen?
Wat meer maizena?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 september 2014 @ 10:03:43 #65
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_144578613
Zal ik volgende keer proberen (tenminste, ik neem aan dat ik nu niet nog een keer kan verhitten en meer maizena kan toevoegen?).

Hij is vannacht wel nog wat stijver geworden, maar mag toch nog wel iets meer volgende keer.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  dinsdag 16 september 2014 @ 10:13:21 #66
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144578803
Maizena hoort er niet in hoor. Beter een extra dooier volgende keer.
En geduld hebben bij het verhitten, tot de coating-the-back-of-a-spoon truc echt okay is.

pi_144579793
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 september 2014 10:13 schreef RobinOok het volgende:
Maizena hoort er niet in hoor. Beter een extra dooier volgende keer.
En geduld hebben bij het verhitten, tot de coating-the-back-of-a-spoon truc echt okay is.

maizena hoort niet in vla?
Welk recept gebruik jij dan? Die op pagina 1 bevat al 40gram maizena...
  dinsdag 16 september 2014 @ 13:47:20 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144585092
Hier bijvoorbeeld, bijna onderaan de pagina:
http://www.zelfmaakrecepten.nl/vanille-vla-zelf-maken/
pi_144586275
bij het custard recept staat geen maizena maar bij de rest van de vla recepten op die pagina wel.
ik vind het wat raar om dan te stellen dat maizena niet 'hoort' in vla.
pi_144586377
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 september 2014 06:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pastasaus?
Samen met het kookvocht en wat andere vis een vissoep maken?
Ik zou zeggen kookvocht zeven, indampen, room erbij en met de mosselen over de spaghetti.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 16 september 2014 @ 14:56:56 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144587142
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 14:29 schreef Elleska het volgende:
bij het custard recept staat geen maizena maar bij de rest van de vla recepten op die pagina wel.
ik vind het wat raar om dan te stellen dat maizena niet 'hoort' in vla.
De pagina begint met "Vla is een typisch Nederlands zuivelproduct, gemaakt van verse melk met toevoegingen die de viscositeit tot die van yoghurt verhogen. Het heeft wat weg van pudding, maar is vloeibaarder. Oorspronkelijk werd vla alleen met eieren ingedikt, maar recentelijk met custardpoeder of met een combinatie van eieren, maļzena en vanille. "

Call me old fashioned. De enige reden om er wel maizena in te verwerken is om vals te spelen. Niet omdat het lekkerder is of zo, alleen makkelijker.
pi_144592131
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 14:33 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik zou zeggen kookvocht zeven, indampen, room erbij en met de mosselen over de spaghetti.
Ik probeer room(saus) zoveel mogelijk te vermijden dus de mosselen gaan in een arrabiata en inderdaad over de spaghetti.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 17 september 2014 @ 08:56:02 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144614435
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 september 2014 14:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

De pagina begint met "Vla is een typisch Nederlands zuivelproduct, gemaakt van verse melk met toevoegingen die de viscositeit tot die van yoghurt verhogen. Het heeft wat weg van pudding, maar is vloeibaarder. Oorspronkelijk werd vla alleen met eieren ingedikt, maar recentelijk met custardpoeder of met een combinatie van eieren, maļzena en vanille. "

Call me old fashioned. De enige reden om er wel maizena in te verwerken is om vals te spelen. Niet omdat het lekkerder is of zo, alleen makkelijker.
Hoe klassiek frans van je, RobinOok
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144696169
We hebben in de voortuin de enrome tomatenstruiken moeten rooien en nu zit ik met bijna vier kilo groene tomaten.

Afgezien van paneren & bakken (fried green tomatoes) of het maken van een groenetomaten-chutney, wat kan ik er nog meer voor leuke dingen mee doen? :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 19 september 2014 @ 16:09:31 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144696285
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 16:05 schreef minilot het volgende:
We hebben in de voortuin de enrome tomatenstruiken moeten rooien en nu zit ik met bijna vier kilo groene tomaten.

Afgezien van paneren & bakken (fried green tomatoes) of het maken van een groenetomaten-chutney, wat kan ik er nog meer voor leuke dingen mee doen? :)
Ze op de vensterbank laten rijpen tot ze rood zijn?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')