abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 30 augustus 2014 @ 13:52:16 #1
382016 Brum_brum
Brum brum bruuuum
pi_143986950
quote:
De Tweede Kamer zal niet instemmen met het voorstel van minister Opstelten om de reisgegevens van alle Nederlanders te registreren. Opstelten vindt registratie noodzakelijk in de strijd tegen jihadisten. Het is een van de ruim 40 punten in het actieplan dat gisteren werd gepresenteerd.

Het idee van Opstelten is niet nieuw en de Tweede Kamer heeft zich er eerder al tegen uitgesproken. PvdA-Kamerlid Recourt is verbaasd dat de registratieplicht nu weer in het actieplan opduikt. Hij zegt dat zijn fractie er niet over is geraadpleegd en dat de PvdA tegen blijft. Ook D66 is niet door Opstelten gepolst en oordeelt opnieuw negatief.
Privacy

De VVD keerde zich eerder tegen het voorstel van de eigen minister en is nog steeds tegen "een vakantieregister". VVD-Kamerlid Dijkhoff krijgt wel de indruk dat Opstelten zich iets meer aantrekt van de bezwaren van de Tweede Kamer. Hij hoopt dat Opstelten een manier vindt om het reisgedrag van jihadisten in kaart te brengen zonder de gegevens van alle Nederlandse reizigers vast te leggen.

Opstelten is ervan overtuigd dat dat kan. Hij zegt dat de database alleen gericht zal worden gebruikt om radicalisering te bestrijden. De privacy van gewone burgers loopt volgens hem geen gevaar.
http://nos.nl/artikel/692(...)gistratieplicht.html

Ik vind het heel bijzonder op welke punten de tweede kamer opeens een sterke rug heeft. Jarenlang opslaan waar je online op fapt en je reizen boekt, waar je rijdt, wanneer je waar het ov. neemt, wat er in je digitale brievenpost staat, waar je je geld aan uitgeeft en ga zo maar door, maar een database met gegevens die ze al van al die andere punten kunnen afleiden gaat wel wat ver hoor.
pi_143987066
Opstelten waant zich inmiddels untouchable.
Never argue with idiots. First they will lower you to their level then beat you with experience.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')