abonnement Unibet Coolblue
pi_143984539


laatste update 15/08/2013

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Opgelet!
OP is tot aan de nok gevuld, dus er kan niet echt meer iets bijgevoegd worden.
in a crowd you lose humanity
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 30 augustus 2014 @ 12:37:55 #2
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_143984674
Eens met de laatste post uit het vorige topic ^O^
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 30 augustus 2014 @ 13:59:06 #3
261030 Heufd
schouders, knie en teen.
pi_143987161
"Doping in Spain: Xabi Alonso involved?"

quote:
The doping trail leads to the very top, to the top of the national football federation of Spain, to José Luis Astiazarán. Astiazarán is president of the Spanish Primera Division and vice-president of the national federation since 2005. When he was president of Real Sociedad San Sebastian he bought doping substances from Eufemiano Fuentes, reported the Spanish Newspaper El Pais and published prooving documents on the web. Xabi Alonso became a star while playing for San Sebastian in its suspicious time. The World-Anti-Doping Agency WADA started an investigation.
http://fussballdoping.cor(...)abi-alonso-involved/
pi_144092577
http://www.nu.nl/sport/38(...)eizoen-blessure.html

quote:
De afgelopen olympische winter sloot Skobrev zijn seizoen al eerder dan gepland af vanwege rugklachten.
quote:
"Als ik nog in actie kom zal dat aan het eind van het seizoen zijn, op het Russisch kampioenschap of in de nationale competitie, meer niet", zegt Skobrev tegen R-Sport.
Dan is hij er zeker precies een jaar uit geweest. :')
  maandag 8 september 2014 @ 15:39:28 #5
14505 OProg
A Life in Music
pi_144314030
quote:
Bonjasky: In de K1 gebruikt 80 à 90 procent doping
Remy Bonjasky heeft zelf nooit doping gebruikt, maar weet zeker dat er in de K1 volop gebruikt wordt. 'Er wordt door 80 á 90 procent gebruikt in onze sport. Dat weet ik bijna wel zeker', zegt hij in het BNN-programma Spuiten en Slikken.

Bonjasky is een uitzondering in de sport, vindt hij. 'Ik gebruik niet en heb dat ook nooit gedaan. Ik heb altijd gezegd dat als het mij niet lukt op een normale manier, ik ermee moet stoppen. Ik wil altijd winnen en als ik niet kan winnen met normaal eten dan houdt het op.'

Hij kan geen namen noemen in het programma, maar ziet wel aan bepaalde vechters iets terug. 'Je ziet het gewoon aan sommige beelden. Je ziet hem vandaag en daarna zie je hem een klein half jaartje later weer. 'Jij hebt een kuurtje gepakt', denk ik dan. Dan komt er ook andere troep naar binnen. Die gasten hebben dan ineens bredere kaken en het lichaam is ineens een stuk groter.'

Maar als het te zien is voor iedereen, waarom wordt er dan niets aan gedaan? 'De sport staat dusdanig in de kinderschoenen dat het nog niet professioneel genoeg is. Het is jammer, maar het is zo. Tot op een zekere hoogte is het geaccepteerd', sluit hij af.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_144316166
quote:
10s.gif Op maandag 8 september 2014 15:39 schreef OProg het volgende:
Maar als het te zien is voor iedereen, waarom wordt er dan niets aan gedaan? 'De sport staat dusdanig in de kinderschoenen dat het nog niet professioneel genoeg is. Het is jammer, maar het is zo. Tot op een zekere hoogte is het geaccepteerd', sluit hij af.
En als de sport eenmaal groot is zijn de belangen inmiddels ook te groot.
pi_144320189
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 16:34 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

En als de sport eenmaal groot is zijn de belangen inmiddels ook te groot.
komt doordat het geld kost dat testen en iedereen wil zoveel mogelijk geld verdienen.
pi_144324641
quote:
10s.gif Op maandag 8 september 2014 15:39 schreef OProg het volgende:

[..]

80 a 90% gebruikt doping in je sport, maar jij (als absolute topper) niet.. Uiteraard
  maandag 8 september 2014 @ 19:59:26 #9
14505 OProg
A Life in Music
pi_144324814
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 19:56 schreef Marcoss het volgende:

[..]

80 a 90% gebruikt doping in je sport, maar jij (als absolute topper) niet.. Uiteraard
Misschien kan hij de bond een machine cadeau doen om bloed te testen.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 8 september 2014 @ 20:03:27 #10
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_144325000
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 19:56 schreef Marcoss het volgende:

[..]

80 a 90% gebruikt doping in je sport, maar jij (als absolute topper) niet.. Uiteraard
Meestal willen dopinggebruikers zo min mogelijk kwade dingen zeggen over zichzelf en andere gebruikers. Dus dit spreekt enigszins in zijn voordeel.
pi_144328582
quote:
10s.gif Op maandag 8 september 2014 19:59 schreef OProg het volgende:

[..]

Misschien kan hij de bond een machine cadeau doen om bloed te testen.
:o
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 9 september 2014 @ 22:16:32 #12
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_144370964
Cilic :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 9 september 2014 @ 22:22:01 #13
14505 OProg
A Life in Music
pi_144371374
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 september 2014 22:16 schreef rubbereend het volgende:
Cilic :')
quote:
Overigens werd hij pas zijn coach nadat Cilic was betrapt op doping. Hij kreeg in september 2013 een jaar schorsing aan zijn broek, maar hij vocht die straf aan omdat hij niet zou hebben geweten dat het verboden middel nikethamide in een glucosetablet zou kunnen zitten. Het CAS stelde hem in het gelijk en bracht de straf terug tot vier maanden.

"Het hele proces heeft me kwaad gemaakt, omdat het oneerlijk was. Het zou voor geen enkele tennisser eerlijk zijn. Ik heb daar slechte herinneringen aan. Maar je kunt weinig doen tegen een grote organisatie. Dus ik accepteerde het. Toen ik terugkwam op de tennisbaan, heb ik het uit mijn geheugen gewist. Ik heb alleen de positieve dingen eruit gehaald die me sterker hebben gemaakt."
Deed de tennisbond dat ook maar eens wat vaker.

Maar goed, dan moeten ze wel zorgen dat ze positieve dingen vinden natuurlijk en niet alleen zo nu en dan pis testen. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_144373656
Kijk Siemerink snapt het, hij wordt getest en is dus schoon.
pi_144375284
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 september 2014 22:16 schreef rubbereend het volgende:
Cilic :')
De Michael Rogers-factor.

Mentaal sterker door het onrecht van de schorsing. Daardoor sterker en meer spieren dan ooit én niet meer bang om te verliezen. :)
Jack does it in real time...
  woensdag 10 september 2014 @ 19:26:10 #16
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_144397584
Iglinsky positief op Epo lees ik.
http://www.uci.ch/pressreleases/uci-statement-valentin-iglinskiy/

[ Bericht 72% gewijzigd door No-P op 10-09-2014 19:28:19 (link toegevoegd) ]
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
  Moderator woensdag 10 september 2014 @ 19:45:57 #17
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_144398391
quote:
In de Eneco Tour _O-
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 10 september 2014 @ 19:50:03 #18
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_144398552
:')!!!!
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 10 september 2014 @ 19:55:42 #19
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_144398754
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 19:45 schreef Momo... het volgende:

[..]

In de Eneco Tour _O-
Op Epo :')
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 10 september 2014 @ 19:58:11 #20
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_144398827
Hij is vergiftigd uiteraard.
pi_144398962
#Schoonploegske
pi_144399086
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 19:58 schreef Zelva het volgende:
Hij is vergiftigd uiteraard.
Epo voor een Vlaams kindertehuis. Als onderdeel van het CSR programma van Astana.
Jack does it in real time...
  woensdag 10 september 2014 @ 20:09:27 #23
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_144399141
Even lachwekkend als zijn broer toen die LBL won.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_144400482
Een rus bij Astana die positief is, je verwacht het niet.
in a crowd you lose humanity
  Moderator woensdag 10 september 2014 @ 20:50:20 #25
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_144400679
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:45 schreef Wombcat het volgende:
Een rus bij Astana die positief is, je verwacht het niet.
Breng Putin niet op ideeën.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 10 september 2014 @ 20:55:38 #26
14505 OProg
A Life in Music
pi_144400911
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:45 schreef Wombcat het volgende:
Een rus bij Astana die positief is, je verwacht het niet.
Dat heb je goed gezien. Het is een complot van het westen. :(
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_144400945
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 19:45 schreef Momo... het volgende:

[..]

In de Eneco Tour _O-
Ram heeft de champagne open getrokken, eindelijk iemand eens positief door de NDA!
pi_144401056
Gelukkig was het allemaal op eigen initiatief en volledig buiten het team om.

Misschien kan hij nog claimen dat de epo in vitaminetabletten zat die zijn moeder zojuist voor hem gekocht had om daarna volgend jaar een klassieker te winnen, misschien werkt dat excuus ook buiten het tennis.
pi_144401065
Aleksandr Vinokoerov Algemeen manager
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 10 september 2014 @ 21:07:10 #30
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_144401486
_O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 10 september 2014 @ 21:24:31 #31
426493 crew  PippenScottie
pi_144402402
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:56 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Ram heeft de champagne open getrokken, eindelijk iemand eens positief door de NDA!
Herman Ram... :')

Also, persbericht Astana... :')
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 11 september 2014 @ 09:59:20 #32
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_144413802
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 11 september 2014 @ 10:13:43 #33
14505 OProg
A Life in Music
pi_144414054
Die was een Ricco'tje aan het doen.

Vroeg beginnen en dan zeggen dat je natuurlijk hele hoge waarden hebt.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_144414262
Gaat weer lekker in het wielrennen zie ik.
U MAD?
pi_144414329
quote:
14s.gif Op donderdag 11 september 2014 10:22 schreef de_boswachter het volgende:
Gaat weer lekker in het wielrennen zie ik.
In het tennis winnen de dopeurs gewoon weer GrandSlams, daar gaat het veel beter ja. ^O^

Ik vind het best ok gaan in het wielrennen, niet echt grote vissen, maar de kneuzen worden in ieder geval gelijk betrapt. Waaronder die 18-jarige pakhaas, wat een gast. :')
Jack does it in real time...
pi_144415736
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:58 schreef THEFXR het volgende:
Aleksandr Vinokoerov Algemeen manager
Las op twitter ook al: Ontslagen worden door Vino omdat je doping hebt gebruikt :')
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 11 september 2014 @ 16:39:58 #37
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_144424800
quote:
2s.gif Op donderdag 11 september 2014 11:25 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Las op twitter ook al: Ontslagen worden door Vino omdat je doping hebt gebruikt :')
Tja, bij veel ploegen zitten dopeurs. Dus je wordt al snel door iemand ontslagen die ook aan de doping zat. Al wat Vino natuurlijk redelijk erg :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_144428107
quote:
10s.gif Op donderdag 11 september 2014 10:26 schreef DeeBee het volgende:

[..]

In het tennis winnen de dopeurs gewoon weer GrandSlams, daar gaat het veel beter ja. ^O^

Ik vind het best ok gaan in het wielrennen, niet echt grote vissen, maar de kneuzen worden in ieder geval gelijk betrapt. Waaronder die 18-jarige pakhaas, wat een gast. :')
Dat valt nog mee, voor zover ik weet is een schaats tiener van 15 betrapt op steroïden, het jongst tot nu toe.
pi_144428371
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 16:39 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Tja, bij veel ploegen zitten dopeurs. Dus je wordt al snel door iemand ontslagen die ook aan de doping zat. Al wat Vino natuurlijk redelijk erg :')
Is waar, maar het maakt, voor mij althans, wel uit of dat een ex-renner is die 20 jaar geleden gestopt is of 3 jaar geleden.
  Moderator donderdag 11 september 2014 @ 18:31:08 #40
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_144428402
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 18:30 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Is waar, maar het maakt, voor mij althans, wel uit of dat een ex-renner is die 20 jaar geleden gestopt is of 3 jaar geleden.
Wat is dan precies het verschil?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_144428548
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 18:31 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Wat is dan precies het verschil?
Dat doping toen meer geaccepteerd was.

Stel dat Mollema betrapt wordt of bekent te hebben gebruikt. Ik zou hem dat meer kwalijk nemen dan Boogerd.
  Moderator donderdag 11 september 2014 @ 18:37:36 #42
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_144428592
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 18:36 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Dat doping toen meer geaccepteerd was.

Stel dat Mollema betrapt wordt of bekent te hebben gebruikt. Ik zou hem dat meer kwalijk nemen dan Boogerd.
Vind ik een beetje heel erg naïef. Er wordt tegenwoordig nog steeds door alle toppers gebruikt. Een Mollema heeft een tijd terug dezelfde keuze moeten maken als Boogerd.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 11 september 2014 @ 18:44:45 #43
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_144428789
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 18:22 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Dat valt nog mee, voor zover ik weet is een schaats tiener van 15 betrapt op steroïden, het jongst tot nu toe.
Er worden vrij regelmatig 15-jarige talenten betrapt in Rusland en India, dat vind ik eerder zorgwekkend dan dom van hun eigenlijk, aangezien daar dus gewoon een heel kinderdopingsysteem achter moet zitten.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_144428825
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 18:37 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Vind ik een beetje heel erg naïef. Er wordt tegenwoordig nog steeds door alle toppers gebruikt. Een Mollema heeft een tijd terug dezelfde keuze moeten maken als Boogerd.
Is misschien ook naïef (en hypocriet :') ) van mij, maar dat is dan maar zo.

Dat ze die keuze moeten maken betekend dus ook dat ze nee kunnen zeggen. Ik kan me echt niet voorstellen dat Belkin nu nog een dopingprogramma heeft. Goed het is topsport dus er zal altijd tegen de randen van wat mag aangeschuurd worden. Zolang Mollema niet het hele seizoen als een brommer de bergen opvliegt geloof ik dat hij schoon is. Dan maar naïef zijn.
  Moderator donderdag 11 september 2014 @ 18:48:50 #45
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_144428885
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 18:46 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Is misschien ook naïef (en hypocriet :') ) van mij, maar dat is dan maar zo.

Dat ze die keuze moeten maken betekend dus ook dat ze nee kunnen zeggen. Ik kan me echt niet voorstellen dat Belkin nu nog een dopingprogramma heeft. Goed het is topsport dus er zal altijd tegen de randen van wat mag aangeschuurd worden. Zolang Mollema niet het hele seizoen als een brommer de bergen opvliegt geloof ik dat hij schoon is. Dan maar naïef zijn.
Zoals Belkin vorig jaar in de Tour reed is het eigenlijk al bijna uitgesloten dat ze clean zijn. Misschien geen heel dopingprogramma, maar de belangrijke renners van iedere ploeg zitten nog steeds aan de doping.

Is natuurlijk geen feit, maar alleen al aan de wattages die men trapt en de klimrecords die men nog steeds weet te vestigen kun je er wel vanuit gaan dat het nog steeds geen zuivere sport is.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_144430735
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 18:48 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Zoals Belkin vorig jaar in de Tour reed is het eigenlijk al bijna uitgesloten dat ze clean zijn. Misschien geen heel dopingprogramma, maar de belangrijke renners van iedere ploeg zitten nog steeds aan de doping.

Is natuurlijk geen feit, maar alleen al aan de wattages die men trapt en de klimrecords die men nog steeds weet te vestigen kun je er wel vanuit gaan dat het nog steeds geen zuivere sport is.
een zuivere sport bestaat niet, dat is een utopie
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 11 september 2014 @ 20:19:06 #47
426493 crew  PippenScottie
pi_144432628
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 18:36 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Dat doping toen meer geaccepteerd was.

Stel dat Mollema betrapt wordt of bekent te hebben gebruikt. Ik zou hem dat meer kwalijk nemen dan Boogerd.
Ligt er ook aan wat je gebruikt.

Boogerd ging met zijn bloedtransfusies, hormoongebruik en plasmamanipulatie een paar stappen verder dan het gros van de renners dat EPO nam omdat mee te kunnen komen.
Dat mag hem wel degelijk kwalijk genomen worden.
pi_144433584
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 18:48 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Zoals Belkin vorig jaar in de Tour reed is het eigenlijk al bijna uitgesloten dat ze clean zijn. Misschien geen heel dopingprogramma, maar de belangrijke renners van iedere ploeg zitten nog steeds aan de doping.

Is natuurlijk geen feit, maar alleen al aan de wattages die men trapt en de klimrecords die men nog steeds weet te vestigen kun je er wel vanuit gaan dat het nog steeds geen zuivere sport is.
Wat is dan volgens jou ongeveer de grens van het mogelijke? Mollema zat wel steeds onder de 6 w/kg toch? En verslechterde in de derde week (i.t.t. dit jaar overigens).
  donderdag 11 september 2014 @ 20:43:09 #49
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_144433798
quote:
10s.gif Op donderdag 11 september 2014 10:26 schreef DeeBee het volgende:

[..]

In het tennis winnen de dopeurs gewoon weer GrandSlams, daar gaat het veel beter ja. ^O^

Ik vind het best ok gaan in het wielrennen, niet echt grote vissen, maar de kneuzen worden in ieder geval gelijk betrapt. Waaronder die 18-jarige pakhaas, wat een gast. :')
Volgens mij heb je in Nederland ook zat gastjes die dan al beginnen te knoeien Die gewoon een Hoogerlandje doen :')
  Moderator donderdag 11 september 2014 @ 20:50:12 #50
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_144434171
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 20:39 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Wat is dan volgens jou ongeveer de grens van het mogelijke? Mollema zat wel steeds onder de 6 w/kg toch? En verslechterde in de derde week (i.t.t. dit jaar overigens).
Ik kan die cijfers zo snel niet vinden, maar als je af en toe redelijk in de buurt van Froome kan blijven zit je al snel boven de 6 w/kg.

Dat hij vorig jaar verslechterde in de derde week had er eerder mee te maken dat hij te vroeg had gepiekt.

Dit jaar reed Valverde een record op de Mur de Huy en Mollema zat daar niet ver achter. Zijn dan toch niet echt indicaties om vrolijk van te worden.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 11 september 2014 @ 21:09:07 #51
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_144435114
Knapste prestatie van Mollema was eigenlijk de Vuelta waar hij niet eens ver naast een podium met Cobo, Froome en Wiggins viel. Nu zijn er sowieso weinig podia in grote rondes met enkel onbesproken figuren, maar dit is toch wel een heel mooi trio.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_144435281
quote:
99s.gif Op donderdag 11 september 2014 21:09 schreef SaintOfKillers het volgende:
Knapste prestatie van Mollema was eigenlijk de Vuelta waar hij niet eens ver naast een podium met Cobo, Froome en Wiggins viel. Nu zijn er sowieso weinig podia in grote rondes met enkel onbesproken figuren, maar dit is toch wel een heel mooi trio.
Dat jaar sowieso. Scarponi als Giro-winnaar na het schrappen van Contador. :')
pi_144435349
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 20:50 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik kan die cijfers zo snel niet vinden, maar als je af en toe redelijk in de buurt van Froome kan blijven zit je al snel boven de 6 w/kg.

Dat hij vorig jaar verslechterde in de derde week had er eerder mee te maken dat hij te vroeg had gepiekt.

Dit jaar reed Valverde een record op de Mur de Huy en Mollema zat daar niet ver achter. Zijn dan toch niet echt indicaties om vrolijk van te worden.
Hij bleef nooit echt in de buurt van Froome, eindigde op 12 minuten achterstand. Pakte alleen tijd in die waaierrit.
  Moderator donderdag 11 september 2014 @ 21:23:50 #54
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_144435755
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 21:14 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Hij bleef nooit echt in de buurt van Froome, eindigde op 12 minuten achterstand. Pakte alleen tijd in die waaierrit.
Is maar goed ook dat hij Froome niet kon volgen. Hebben we tenminste nog iets om over te discussiëren, zonder het zeker te weten.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_144436474
quote:
99s.gif Op donderdag 11 september 2014 21:09 schreef SaintOfKillers het volgende:
Knapste prestatie van Mollema was eigenlijk de Vuelta waar hij niet eens ver naast een podium met Cobo, Froome en Wiggins viel. Nu zijn er sowieso weinig podia in grote rondes met enkel onbesproken figuren, maar dit is toch wel een heel mooi trio.
Waar Froome en Wiggins op de Angliru werden gelost door Woutje Poels :P. Zijn ze niet vergeten daar bij Sky blijkbaar .
  donderdag 11 september 2014 @ 22:08:21 #56
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_144437948
quote:
99s.gif Op donderdag 11 september 2014 21:09 schreef SaintOfKillers het volgende:
Knapste prestatie van Mollema was eigenlijk de Vuelta waar hij niet eens ver naast een podium met Cobo, Froome en Wiggins viel. Nu zijn er sowieso weinig podia in grote rondes met enkel onbesproken figuren, maar dit is toch wel een heel mooi trio.
Oja die Vuelta waar Maxime Monfort 6de werd.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_144458072
Vino jongen, vriend van me, dit kan zo niet langer
BEWAAR
REAGEER
Thijs Zonneveld
12-9-14 - 09:55 COLUMN

Het gaat er niet eens zozeer om dat je ooit dope gebruikte of zonder een spoor van gêne koersen kocht (dat deden er zoveel). Het gaat erom dat je erover liegt. De geloofwaardigheid van de sport kan alleen worden terugverdiend met transparantie. Er zijn flink wat ploegen in het peloton die daar werk van maken, maar jouw Astana hoort daar niet bij.
Thijs Zonneveld

© AD Sportwereld.
Ik mag wel Vino zeggen, toch? Meneer Vinokoerov klinkt zo afstandelijk. En sinds de afgelopen Tour kennen we elkaar wat beter. Tuurlijk, je was een beetje boos dat ik je een draaideurdopinggebruiker had genoemd. En de perschef van je ploeg wilde mijn ballen eraf hakken. O ja, en de Kazachstaanse ambassadeur hier heeft me uitgenodigd voor een gesprek.

Maar nu ik weet dat je altijd het Algemeen Dagblad leest, voel ik toch dat er een soort band tussen ons bestaat. Als matties onder elkaar wil ik het toch nog even met je hebben over een delicaat puntje in onze vriendschap: je geloofwaardigheid.

Dat jullie Luis León Sánchez hebben aangetrokken is een tikje pijnlijk. Geen WorldTour-ploeg durft de handen nog te branden aan een oude klant van dopingarts Fuentes, maar jij geeft hem een contract. En dat Michele Scarponi (schuilnaam bij Fuentes: Zapatero) al in je ploeg rijdt is ook niet handig. Astana heeft sowieso niet zo'n fijn verleden met betrapte of besmeurde renners als Lance Armstrong, Andrei Kasjechkin, Eddy Mazzoleni, José Redondo, Antonio Colom, Levi Leipheimer en Roman Kreuziger in de gelederen.

Maar toen eergisteren bekend werd dat Valentin Iglinski betrapt was op epo, vond ik het toch tijd worden om je een brief te sturen. Dát hij betrapt werd was al treurig. Dat hij in de betreffende koers (de Eneco Tour) mét epo 96ste van de 100 renners in het eindklassement werd, was nog treuriger. Maar dat uitgerekend jíj hem uit de ploeg knikkert, is het toppunt. De ene gebruiker die de andere uit de ploeg flikkert, dat is nog eens ironisch. Daarmee maak je jezelf belachelijk. (Had je hem ook zo'n brandbrief gestuurd trouwens, waarin je resultaten - en snel - eiste?)

Vino jongen, vriend van me, dit kan zo niet langer. Jouw ongeloofwaardigheid straalt af op je renners, je ploeg en het wielrennen. Zolang je met droge ogen Luis León Sanchezjes aantrekt en elke vraag over je verleden afdoet met een dodelijke blik, kun je niet van Mevrouw van Zetten uit Tiel verwachten dat ze haar handen in het vuur steekt voor renners als Vincenzo Nibali en Fabio Aru. Als jij liegt over je eigen verleden, waarom zou iemand je dan geloven als je zegt dat er in het heden bij jouw ploeg niet wordt gesjoemeld?

Het gaat er niet eens zozeer om dat je ooit dope gebruikte of zonder een spoor van gêne koersen kocht (dat deden er zoveel). Het gaat erom dat je erover liegt. De geloofwaardigheid van de sport kan alleen worden terugverdiend met transparantie. Er zijn flink wat ploegen in het peloton die daar werk van maken, maar jouw Astana hoort daar niet bij.

Het is nog niet te laat natuurlijk. Kom ook gewoon naar het gesprek met de ambassadeur. Hartstikke gezellig. En dan kun je meteen open en bloot uitleggen hoe het vroeger ging, en hoe het nu gaat. Maak het verschil maar duidelijk. Dat helpt jou, je ploeg en het wielrennen een stukje verder.

Toedeloe,

Je vriend Thijs

P.S. Doe de groeten aan je perschef. En zeg dat ik mijn ballen het liefst nog even zelf hou.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 12 september 2014 @ 16:24:10 #58
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_144458295
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_144459951
quote:
4 jaar voor "first offender"?
pi_144461859
EPO is ineens weer helemaal in

inrng twitterde op vrijdag 12-09-2014 om 18:35:40 Matteo Rabottini (Neri Sottoli) provisionally suspended by the UCI following EPO test in August reageer retweet
  Moderator vrijdag 12 september 2014 @ 18:39:52 #61
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_144461873
Ben benieuwd naar de reactie van Luca Scinto.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_144461976
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 18:39 schreef baggerbaas het volgende:
EPO is ineens weer helemaal in

Dat kun je wel zeggen. _O- -O- -O-
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 12 september 2014 @ 20:11:18 #63
426493 crew  PippenScottie
pi_144464920
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 18:39 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ben benieuwd naar de reactie van Luca Scinto.
Vorig jaar ploegleider van Di Luca en Santambrogio...

Wat is het moment dat een ploegleider voor altijd uit de sport moet worden verbannen?
Renners worden altijd hard aangepakt, maar ploegleiders en doktoren ontspringen nog veel te vaak de dans.
pi_144465096
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 september 2014 20:11 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Vorig jaar ploegleider van Di Luca en Santambrogio...

Wat is het moment dat een ploegleider voor altijd uit de sport moet worden verbannen?
Renners worden altijd hard aangepakt, maar ploegleiders en doktoren ontspringen nog veel te vaak de dans.
Je kunt die mensen toch geen arbeidsverbod opleggen? Recht op arbeid. _____________ :') :')
pi_144465250
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 20:16 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Je kunt die mensen toch geen arbeidsverbod opleggen? Recht op arbeid. _____________ :') :')
Renners worden toch ook geschorst? Dan kun je ploegleiders ook schorsen.
in a crowd you lose humanity
pi_144465391
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 20:21 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Renners worden toch ook geschorst? Dan kun je ploegleiders ook schorsen.
Maar gebeurd zelden.
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 12 september 2014 @ 20:28:42 #67
426493 crew  PippenScottie
pi_144465454
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 20:25 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Maar gebeurd zelden.
USADA heeft het goede voorbeeld gegeven.
Ik vind het Italiaanse anti-doping agentschap CONI ook wel doortastend.

Maar als renners verklaren dat ze op eigen houtje werken kun je de ploeg in principe niets maken.
pi_144465561
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 20:25 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Maar gebeurd zelden.
Dat klopt, maar je kunt ze dus wel degelijk een arbeidsverbod opleggen.
in a crowd you lose humanity
pi_144504411
quote:
Wielerploeg Lampre gaat Diego Ulissi weer opstellen in wedstrijden. De 25-jarige coureur testte in de Ronde van Italië positief op het verboden middel salbutamol, waarop zijn ploeg hem in afwachting van de B-staal schorste.

Volgens Lampre is het daarna zowel vanuit de internationale wielrenunie UCI als het wereldantidopingbureau WADA stil gebleven. Ulissi heeft altijd volgehouden slechts twee pufjes te hebben genomen van een anti-astmamiddel, een toegestane dosis.

Teamarts Carlo Guardascione heeft nu besloten dat de Italiaan, die twee keer wereldkampioen op de weg bij de junioren werd, weer mag fietsen. Ulissi zal vanaf dinsdag uitkomen in drie eendaagse wedstrijden die gezamenlijk de Trittico Lombardo vormen.
Raar dat dit kan volgens de regels van de MPCC. Je zou toch verwachten dat zo'n schorsing geldt tot de situatie opgehelderd is.
In the coolest little capital of the world
pi_144510990
quote:
Riche Porte (Team Sky) has decided to call a premature end to his tumultuous 2014 season. Porte had been named on the Australian team’s long-list for the World Championships at the end of the month. However, after a year or illness problems, the Australian has told national selector Bradley McGee that he won’t be able to ride in Ponferrada. He is also ruled out of the team time trial next Sunday.

"For me it's the end of the year now, and hopefully I can have a better season next year,” Porte told Australian broadcaster SBS. "I haven't had the best of health this year. I've been in Manchester the last week speaking with the doctors and we've found that during the Tour I had a mild case of pneumonia.”

The decision to end his season comes after failing to finish his first two races since the Tour de France, where he fell ill during the second week. After a great start to the year with podiums at the Australian national championships and the Tour Down Under, Porte’s season took a sharp downturn that saw him abandon more races than he has completed. In total, the team Sky rider has failed to finish six of the 11 races he entered.

Ahead of the season, Porte had been destined to lead Sky at the Giro d’Italia but the illness problems meant that his form wasn’t at the level he needed and he was pulled from the team. Since March, where he left Tirreno Adriatico with a fever ahead of stage 5, Porte has only finished two races – the Criterium du Dauphiné and the Tour de France.

"I'm not going to beat myself up too much, I had a year like this three seasons ago, and I've had some good ones since,” said Porte. "You have to have a bad year every now and then, just to put it all in perspective, but to be honest I'm pretty happy to draw a line through the year and move on."
http://www.cyclingnews.co(...)ed-2014-season-early

Trendy om een longontsteking te krijgen. Vraag me toch af wat de invloed is van al die puffertjes die tegenwoordig te pas en te onpas worden gebruikt.
pi_144514279
quote:
0s.gif Op zondag 14 september 2014 00:33 schreef Drebbelman het volgende:

[..]

Raar dat dit kan volgens de regels van de MPCC. Je zou toch verwachten dat zo'n schorsing geldt tot de situatie opgehelderd is.
Volgende stap is je gewoon helemaal niks meer aantrekken van een schorsing en iedereen gewoon blijven opstellen, lekker man.
Jack does it in real time...
  zondag 14 september 2014 @ 14:44:26 #72
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_144514443
quote:
0s.gif Op zondag 14 september 2014 00:33 schreef Drebbelman het volgende:

[..]

Raar dat dit kan volgens de regels van de MPCC. Je zou toch verwachten dat zo'n schorsing geldt tot de situatie opgehelderd is.
Het duurt anderzijds ook weer belachelijk lang voor dat onderzoek iets opschiet. Je zal zo maar eens echt onschuldig zijn en een half of heel seizoen langs de kant moeten blijven door bureaucratisch getreuzel.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_144515649
quote:
99s.gif Op zondag 14 september 2014 14:44 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Het duurt anderzijds ook weer belachelijk lang voor dat onderzoek iets opschiet. Je zal zo maar eens echt onschuldig zijn en een half of heel seizoen langs de kant moeten blijven door bureaucratisch getreuzel.
Eens, laat de procedure eerst maar eens goed aangepakt worden.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 15 september 2014 @ 14:47:19 #74
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_144550157
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport maandag 15 september 2014 @ 14:50:56 #75
426493 crew  PippenScottie
pi_144550287
quote:
Het zal wel om atletes gaan, maar dat blijkt nergens uit het artikel.

Doping verstrekken aan kinderen... :N Ik hoop dat de coach opgesloten wordt.
  Redactie Sport / Supervogel maandag 15 september 2014 @ 14:51:18 #76
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_144550304
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 14:50 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Het zal wel om atletes gaan, maar dat blijkt nergens uit het artikel.

Doping verstrekken aan kinderen... :N Ik hoop dat de coach opgesloten wordt.
Lees eens beter.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 15 september 2014 @ 14:52:14 #77
426493 crew  PippenScottie
pi_144550336
quote:
10s.gif Op maandag 15 september 2014 14:51 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Lees eens beter.
Ach ja, de eerste zin. Die wil ik nog weleens over het hoofd zien. :)
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 15 september 2014 @ 14:52:27 #78
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_144550346
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 14:50 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Het zal wel om atletes gaan, maar dat blijkt nergens uit het artikel.

Doping verstrekken aan kinderen... :N Ik hoop dat de coach opgesloten wordt.
Excuus, 1500 meter kan natuurlijk ook schaatsen zijn ja :P
Nu is het duidelijker.

En inderdaad, hier kun je toch moeilijk gaan kotsen op die kinderen, dit zijn gewoon DDR-praktijken :{
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_144551156
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 14:50 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Het zal wel om atletes gaan, maar dat blijkt nergens uit het artikel.

Doping verstrekken aan kinderen... :N Ik hoop dat de coach opgesloten wordt.
Op de UCI-schorsinglijst stond ook iemand met geboortejaar 1997 en iemand uit 1996.
pi_144554636
What's Wrong with the World Anti-Doping Agency?

http://www.outsideonline.(...)i-Doping-Agency.html
pi_144558444
inrng twitterde op vrijdag 12-09-2014 om 22:41:39 @LeopoldKonig new WADA Code is coming in January 2015, 4 year bans for those caught with "heavy" doping like EPO, steroids, hormones etc reageer retweet
  Redactie Frontpage / Sport maandag 15 september 2014 @ 21:43:16 #82
426493 crew  PippenScottie
pi_144566661
Er loopt nog steeds een onderzoek naar Riis rol als ploegleider in Denemarken.

Na de verklaringen van Hamilton en Rasmussen snap ik niet waarom dit zo lang moet duren. Riis heeft zijn langste tijd in het wielrennen wel gehad.

http://cyclingtips.com.au(...)cling-still-ongoing/
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 15 september 2014 @ 21:49:55 #83
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_144567019
quote:
0s.gif Op zondag 14 september 2014 00:33 schreef Drebbelman het volgende:

[..]

Raar dat dit kan volgens de regels van de MPCC. Je zou toch verwachten dat zo'n schorsing geldt tot de situatie opgehelderd is.
wat faalt het systeem weer hopeloos
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_144568617
Is EPO nou nog steeds dé doping? En dat DynEPO waar we een paar jaar geleden over hoorden, is dat wat nu gewoon EPO wordt genoemd? Of was dat een hoax?
pi_144570841
quote:
2s.gif Op maandag 15 september 2014 22:17 schreef kikoooooo het volgende:
Is EPO nou nog steeds dé doping? En dat DynEPO waar we een paar jaar geleden over hoorden, is dat wat nu gewoon EPO wordt genoemd? Of was dat een hoax?
goede vraag op cera worden ze al jaren niet meer betrapt.
  maandag 15 september 2014 @ 23:04:32 #86
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_144571010
Cera is ook totaal ongeschikt omdat het nog een miljoenmiljard jaar in je systeem blijft.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 15 september 2014 @ 23:16:12 #87
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_144571640
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 23:04 schreef Mani89 het volgende:
Cera is ook totaal ongeschikt omdat het nog een miljoenmiljard jaar in je systeem blijft.
Werkte wel als een tierelier.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 16 september 2014 @ 12:15:50 #88
66825 Reya
Fier Wallon
pi_144582189
quote:
Topkok Luc Bellings betrapt op doping
http://www.standaard.be/cnt/dmf20140916_01270419

:+
pi_144582512
quote:
:') Is dat een artikel met een knipoog of is hij serieus getest :') ?
U MAD?
  dinsdag 16 september 2014 @ 13:37:40 #90
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_144584834
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 12:25 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

:') Is dat een artikel met een knipoog of is hij serieus getest :') ?
Hij is getest geweest na een amateurwedstrijd. Hij gebruikt testosteron blijkbaar onder dokterstoezicht als een soort HRT. Hij wist niet dat dit een verboden middel was. :')
pi_144587307
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 13:37 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Hij is getest geweest na een amateurwedstrijd. Hij gebruikt testosteron blijkbaar onder dokterstoezicht als een soort HRT. Hij wist niet dat dit een verboden middel was. :')
Wat boeit het dat hij als dinsdagmorgenrijder testostoron gebruikt :')
U MAD?
  dinsdag 16 september 2014 @ 15:50:25 #92
14505 OProg
A Life in Music
pi_144588703
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 13:37 schreef kl1172 het volgende:
Hij is getest geweest na een amateurwedstrijd.
Dit was zo te lezen gewoon een omloopje voor wielertoeristen. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  dinsdag 16 september 2014 @ 15:51:23 #93
14505 OProg
A Life in Music
pi_144588734
Hij deed het om de wedstrijd tegen veroudering tegen te gaan.

Ik hoop niet dat de schorsing dusdanig gaat zijn dat hij twee jaar niet mag leven. ;(
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_144589185
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 12:25 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

:') Is dat een artikel met een knipoog of is hij serieus getest :') ?
In België mogen ze elke sporter testen
pi_144589200
quote:
15s.gif Op dinsdag 16 september 2014 15:51 schreef OProg het volgende:
Hij deed het om de wedstrijd tegen veroudering tegen te gaan.

Ik hoop niet dat de schorsing dusdanig gaat zijn dat hij twee jaar niet mag leven. ;(
normaal 2 jaar geen koersen en 1800 boete
pi_144589602
In Belgie wordt er volgens mij best veel gepakt door amateurs. Op de wieler- en fitnessfora van belgie zie je ook regelmatig draadjes over doping.
  dinsdag 16 september 2014 @ 16:21:00 #97
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_144589690
Blijft doping.
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 16:18 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
In Belgie wordt er volgens mij best veel gepakt door amateurs. Op de wieler- en fitnessfora van belgie zie je ook regelmatig draadjes over doping.
Zeker en vast
http://weblogs.nos.nl/rad(...)pakken-steeds-vaker/
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
pi_144589998
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 16:18 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
In Belgie wordt er volgens mij best veel gepakt door amateurs. Op de wieler- en fitnessfora van belgie zie je ook regelmatig draadjes over doping.
quote:
als 47j wielrenner, bij de nevenbonden amateurs, besloot I toch eens een bestellingkje te plaatsen.
Ik werd aangeraden (omdat ik nog niet direct wens te spuiten) oxandrolone en salbutamol.
pas 2 weken mee bezig, kan niet zeggen of ik .... beter ben, zal dit weekend in de koersen uitmaken.
wel is zo, dat ik van de salbutamol, een hogere hartsalg krijg en redelijk zenuwachtig ben, het gaat om 8mg bulk.
geprobeerd met een half, is iets beter maar toch.
het zou de zuurstoftransport enorm verbeteren, de longen verwijderen, ideal voor duursporters ?? maar gecombineerd met een hogere htsl ?? miss. niet echt goed.

zijn hier miss. leeftijdsgenoeten, die de zelfde sport als ik beoefenen, en mij wat voor stellen kunnen doen aub.

talent heb ik niet echt, rijd al mijn wedstrijden wel uit, maar mis steeds de juiste ontsnapping, omdat het na véle pogingen mee gaan, na +- 1u bijna op is, en ik moet zitten blijven.

alvast bedankt voor de komende reacties.
http://forum.dutchbodybuilding.com/f10/1ste-x-anabole-372639/

Zie ze inderdaad regelmatig voorbij komen op DBB ook al was het jaren geleden nog erger. Kansloos eigenlijk, wedstrijden om niks en je dan helemaal vol gooien met allerlei zooi waarmee je een gebrek aan talent moet maskeren. Ga dan gewoon dammen of zo.
pi_144593620
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 13:37 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Hij is getest geweest na een amateurwedstrijd. Hij gebruikt testosteron blijkbaar onder dokterstoezicht als een soort HRT. Hij wist niet dat dit een verboden middel was. :')
Yeah, right.
Dan ben je gewoon dermate dom als je dat niet weet, dat je de schorsing verdient.
in a crowd you lose humanity
pi_144593638
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 16:18 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
In Belgie wordt er volgens mij best veel gepakt door amateurs.
Ik denk niet alleen in België.
in a crowd you lose humanity
pi_144593663
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 16:29 schreef Ericr het volgende:

[..]

[..]

http://forum.dutchbodybuilding.com/f10/1ste-x-anabole-372639/

Zie ze inderdaad regelmatig voorbij komen op DBB ook al was het jaren geleden nog erger. Kansloos eigenlijk, wedstrijden om niks en je dan helemaal vol gooien met allerlei zooi waarmee je een gebrek aan talent moet maskeren. Ga dan gewoon dammen of zo.
Idd ultiem kansloos. Wmb mogen ze die mensen meteen levenslang schorsen.
in a crowd you lose humanity
pi_144594120
Als toerfietser doping gebruiken. _O- _O-
pi_144594362
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 18:23 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ik denk niet alleen in België.
Finalekokers met cafeïne en tramadol zijn hier bij de amateurs heel normaal. Dan weet je genoeg.
  dinsdag 16 september 2014 @ 21:35:58 #104
14505 OProg
A Life in Music
pi_144602396
quote:
Geschorste Rabottini heeft een zuiver geweten
Via zijn advocaat heeft Matteo Rabottini gereageerd op zijn voorlopige schorsing op verdenking van EPO-gebruik. "Ik ben een schoon mens met een zuiver geweten."

"In alle controles, waar ik altijd zonder weigering aan heb meegewerkt, is nog nooit een onregelmatigheid gevonden", laat de renner van Neri Sottoli weten. "Mijn biologische paspoort bevestigt dat. Ik heb nog nooit verboden stoffen gebruikt, laat staan EPO." Volgens Spaziociclismo wacht hij voorlopig de contra-expertise af.
:') :') :')

Toch altijd weer knap dat ze het zonder te lachen zeggen. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  dinsdag 16 september 2014 @ 21:39:15 #105
14505 OProg
A Life in Music
pi_144602628
quote:
Na de positieve plas die hij in de Giro afgaf, werd Diego Ulissi door zijn ploeg op non-actief gesteld. De UCI en het WADA deden dit niet, waardoor Lampre-Merida haar renner weer opstelde in de Coppa Bernocchi van vandaag. Na afloop van de race is Ulissi echter door de UCI doorverwezen naar de tuchtcommissie van Swiss Cycling, meldt Lampre-Merida.

De komende weken zullen Diego Ulissi en Lampre-Merida een oordeel ontvangen aangaande de zaak-Ulissi. In juni werd bekend dat de Italiaan positief was getest op salbutamol, maar afgelopen week werd bekend dat zijn werkgever hem weer op zou stellen. Vandaag haalde hij de finish in de Coppa
Als je een beetje schot in je zaak wil krijgen moet je gewoon ergens meedoen aan een koers.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_144602691
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 september 2014 21:35 schreef OProg het volgende:

[..]

:') :') :')

Toch altijd weer knap dat ze het zonder te lachen zeggen. :')
Is toch prachtig, die onbedoelde humor. 'Ben nooit betrapt, behalve die keer dat ik wel betrapt ben, die telt niet mee.' En ook die 'zonder weigering', alsof je gecomplimenteerd moet worden dat je geen controles weigert.
pi_144608609
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 september 2014 21:35 schreef OProg het volgende:

[..]

:') :') :')

Toch altijd weer knap dat ze het zonder te lachen zeggen. :')
Met 'schoon geweten' bedoelen ze: "ik deed wat iedereen deed, namelijk doping nemen, dus dan is het OK" ^O^
in a crowd you lose humanity
  dinsdag 16 september 2014 @ 23:20:35 #108
14505 OProg
A Life in Music
pi_144609070
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 23:11 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Met 'schoon geweten' bedoelen ze: "ik deed wat iedereen deed, namelijk doping nemen, dus dan is het OK" ^O^
Dat klopt. Maar deze laat ook zo'n beetje weten nog nooit in de buurt van EPO geweest te zijn. :') :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_144614431
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 16:06 schreef THEFXR het volgende:

[..]

In België mogen ze elke sporter testen
Maar kan dat ook consequenties hebben voor de amateursporter?
Stel je voor ik tennis. En dan controlere met ze tijdens een toernooi in Zelzate waar alleen mannen met bierpenzen meedoen. Kan ik dan geschorst worden door een bond ofzo ?
U MAD?
  woensdag 17 september 2014 @ 09:25:58 #110
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_144614991
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 08:55 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Maar kan dat ook consequenties hebben voor de amateursporter?
Stel je voor ik tennis. En dan controlere met ze tijdens een toernooi in Zelzate waar alleen mannen met bierpenzen meedoen. Kan ik dan geschorst worden door een bond ofzo ?
Ik denk dat je dan ook gewoon schorsingen en boetes kunt krijgen. Vorig jaar was er nog de levenslang geschorste amateur Johan Verhaegen, die onder een valse naam zich had ingeschreven in een wedstrijd (en gewonnen dacht ik).
pi_144616015
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 08:55 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Maar kan dat ook consequenties hebben voor de amateursporter?
Stel je voor ik tennis. En dan controlere met ze tijdens een toernooi in Zelzate waar alleen mannen met bierpenzen meedoen. Kan ik dan geschorst worden door een bond ofzo ?
ja, wat ik weet van de fitness controles, krijg je een 2 jaar gym ban en 1800 boete als je positief test, weigert te testen of geen plas kunt produceren en ze testen ook op drugs.

Als je positief test vragen ze ook een huiszoekingsbevel aan om je woning te doorzoeken of een leveranciershoeveelheid aanwezig is en dan ga je gevangenisstraf krijgen.

Deze praktijken komen wel van justitie af, België is in dat opzicht een pure politiestaat ala het oostblok/stasi.

[ Bericht 0% gewijzigd door THEFXR op 17-09-2014 18:18:04 ]
  woensdag 17 september 2014 @ 10:15:54 #112
14505 OProg
A Life in Music
pi_144616032
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 09:25 schreef kl1172 het volgende:
Johan Verhaegen
Mooi verhaal was dat. Toen hij na een hartstilstand verkregen tijdens training in coma raakte gaf zijn vrouw toe dat het inderdaad hij was die die wedstrijd had gewonnen. Alleen werd hij snel weer de oude en bleef hij volhouden dat het niet hij was maar een dubbelganger. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_144622848
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 10:15 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ja, wat ik weet van de fitness controles, krijg je een 2 jaar gym ban en 1800 boete als je positief test, weigert te testen of geen plas kunt produceren en ze testen ook op drugs.

Als je positief test vragen ze ook een huiszoekingsbevel aan om je woning te doorzoeken of een leveranciershoeveelheid aanwezig is en dan ga je gevangenisstraf krijgen.

Deze praktijken komen wel van justitie af, België is in dat opzicht een pure politiestaat ala het oostblok/statsi.
:') Wat is dit.
Dus wanneer je een vervuild biefstukje gegeten hebt kun je in Belgie al een huiszoekingsbevel krijgen :').!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U MAD?
pi_144623713
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 14:16 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

:') Wat is dit.
Dus wanneer je een vervuild biefstukje gegeten hebt kun je in Belgie al een huiszoekingsbevel krijgen :').!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ze beginnen in België met een politiestaat en dan neemt de rest van de EU het over.
pi_144628499
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 14:16 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

:') Wat is dit.
Dus wanneer je een vervuild biefstukje gegeten hebt kun je in Belgie al een huiszoekingsbevel krijgen :').!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Maak je je zorgen? Dat vervuilde biefstukje klinkt als een vrij matig excuus trouwens, al is het wel een klassieker qua smoezen! 8-)
Jack does it in real time...
pi_144650458
quote:
10s.gif Op woensdag 17 september 2014 16:51 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Maak je je zorgen? Dat vervuilde biefstukje klinkt als een vrij matig excuus trouwens, al is het wel een klassieker qua smoezen! 8-)
Ik zou best wel eens op doping getest willen worden, lijkt me best grappig om te zien wat eruit komt :')
U MAD?
  donderdag 18 september 2014 @ 14:48:26 #117
14505 OProg
A Life in Music
pi_144659083
quote:
10s.gif Op woensdag 17 september 2014 16:51 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Maak je je zorgen? Dat vervuilde biefstukje klinkt als een vrij matig excuus trouwens, al is het wel een klassieker qua smoezen! 8-)
Gewoon zeggen dat je duivenvlees gegeten hebt.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_144659738
quote:
6s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:48 schreef OProg het volgende:

[..]

Gewoon zeggen dat je duivenvlees gegeten hebt.
Laat buzz dit maar niet lezen!
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 19 september 2014 @ 20:06:32 #119
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_144703849
Oh oh :')

PrinceSpearmon twitterde op vrijdag 12-09-2014 om 01:54:22 In about a week I'll make a statement that will disappoint quite a few people. I apologize in advance. Irresponsible moments reageer retweet
PrinceSpearmon twitterde op vrijdag 19-09-2014 om 13:57:36 Morning world time to man up. I imagine today will be tough but it will pass. Let's get it reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 19 september 2014 @ 20:24:03 #120
426493 crew  PippenScottie
pi_144704562
Wallace Spearmon?
Verrassend zeg...
pi_144705195
Wallace Spearmon fails drug test, banned 3 months

http://olympictalk.nbcspo(...)on-failed-drug-test/

hij doet gewoon een Heintje, achteraf TUE accepteren door USADA

3 maanden :') :') :')
pi_144705286
Haha, 3 maanden, prachtig.
Jack does it in real time...
  zaterdag 20 september 2014 @ 09:27:53 #123
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_144716014
Drie maanden _O-
  zaterdag 20 september 2014 @ 09:46:58 #124
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_144716231
"Ik heb t niet gebruikt om beter te presteren"

"Ok, doe maar 3 maandjes dan"

_O-
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_144716654
En dat nét nadat het seizoen voorbij :')
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_144716693
Hij had in ieder geval gelijk dat zijn statement veel mensen zou teleurstellen. Alleen op een andere manier dan hij bedoelde.
pi_144716803
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 10:19 schreef franklop het volgende:
En dat nét nadat het seizoen voorbij :')
nog corrupter dan de UCI
pi_144716887
Ongelooflijk.
pi_144717500
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 10:21 schreef Ereinion het volgende:
Hij had in ieder geval gelijk dat zijn statement veel mensen zou teleurstellen. Alleen op een andere manier dan hij bedoelde.
:D
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 22 september 2014 @ 12:19:26 #130
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_144784564
Voor de liefhebber, het is weer dopingdag in Rusland met allerlei nieuwe namen op de site van RUSADA *O* ;(

Eerlijk is eerlijk, ik ken weinig nationale antidopingautoriteiten die alles gewoon zo regelmatig en duidelijk naar buiten brengen als de Russen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_144789226
quote:
0s.gif Op maandag 22 september 2014 12:19 schreef heywoodu het volgende:
Eerlijk is eerlijk, ik ken weinig nationale antidopingautoriteiten die alles gewoon zo regelmatig en duidelijk naar buiten brengen als de Russen.
Ere wie ere toekomt inderdaad.
  maandag 22 september 2014 @ 15:24:39 #132
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_144790001
@tkohout: R. #Kreuziger of @tinkoff_saxo is cleared in case of his #bio_pass. According to #Czech ol. comm. he didn't violate #antidoping rules.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 22 september 2014 @ 18:52:41 #133
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_144797105
quote:
Tsjechië wast Roman Kreuziger wit

Als het van het Tsjechisch Olympisch Comité afhangt, mag Roman Kreuziger weer koersen. De UCI dacht aan de hand van zijn bloedwaarden dat Kreuziger doping had genomen. Het kan de beslissing van de Tsjechen nog aanvechten bij het TAS.

De zaak houdt Roman Kreuziger al sinds eind juni van de fiets. Door afwijkende bloedwaarden denkt de UCI dat er iets niet in de haak was. Kreuziger werd voorlopig op non-actief gezet, tegen de zin van zijn ploeg Tinkoff-Saxo.

Maar na een welles-nietes-spelletje heeft het Tsjechisch Olympisch Comité, de hoogste sportinstantie van het land, nu toch geoordeeld dat Kreuziger de dopingregels niet heeft overtreden. Op 11 september was de ex-winnaar van de Amstel Gold Race zijn zaak zelf komen bepleiten.

Kreuziger mag dus weer koersen. De Internationale Wielerbond kan nog in beroep gaan tegen de beslissing bij het TAS, het International Sporttribunaal in Lausanne.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 22 september 2014 @ 18:58:12 #134
14505 OProg
A Life in Music
pi_144797325
Dit zal dus wel weer anderhalf jaar doormodderen.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 22 september 2014 @ 19:02:31 #135
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_144797472
quote:
15s.gif Op maandag 22 september 2014 18:58 schreef OProg het volgende:
Dit zal dus wel weer anderhalf jaar doormodderen.
Zoals bij Valverde ;(
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 22 september 2014 @ 22:51:26 #136
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_144807624
misschien eens handig om eens een instantie te maken die de dopingschorsingen uitvaardigt. Misschien onder het IOC laten vallen. WADA brengt de zaken aan. De dopingrechten beoordeelt de zaak, daarna is er beroep mogelijk en tenslotte kan men naar t CAS. Dat lijkt me overzichtelijker dan een schorsing van de UCI krijgen en het nationale NOC schrapt t weer :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_144808108
Haha, al die nationale bonden. :') Al die slagers lekker hun eigen vlees keuren, in Zuid-Afrika, Tsjechie, lekker bezig hoor in de strijd tegen doping. ^O^
Jack does it in real time...
  maandag 22 september 2014 @ 23:12:06 #138
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_144808342
quote:
1s.gif Op maandag 22 september 2014 23:05 schreef DeeBee het volgende:
Haha, al die nationale bonden. :') Al die slagers lekker hun eigen vlees keuren, in Zuid-Afrika, Tsjechie, lekker bezig hoor in de strijd tegen doping. ^O^
CONI _O_
RUSADA _O_
pi_144815927
quote:
0s.gif Op maandag 22 september 2014 22:51 schreef rubbereend het volgende:
misschien eens handig om eens een instantie te maken die de dopingschorsingen uitvaardigt. Misschien onder het IOC laten vallen. WADA brengt de zaken aan. De dopingrechten beoordeelt de zaak, daarna is er beroep mogelijk en tenslotte kan men naar t CAS. Dat lijkt me overzichtelijker dan een schorsing van de UCI krijgen en het nationale NOC schrapt t weer :')
Dit is wel logisch ja op het hoogste niveau.
Nu is het, zoals DeeBee al zegt, slagers die hun eigen vlees keuren.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 23 september 2014 @ 16:19:39 #140
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_144826074
Er gaan geruchten over een gefaalde dopingtest door een Poolse atleet/atlete die op het WK vorig jaar en het EK van dit jaar een medaille heeft gewonnen. Als dat klopt zijn er 2 opties, Anita Wlodarczyk (die kortgeleden het WR kogelslingeren verbrak) of Pawel Fajdek, die niet zo lang geleden nog een magistrale reeks slingerde met de kogel bij een wedstrijd in Warschau.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 25 september 2014 @ 18:40:04 #141
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_144899360
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 25 september 2014 @ 19:37:04 #142
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_144901300
quote:
Goede zaak zolang het nieuwe ding onafhankelijk kan opereren.
pi_144917455
Ondertussen zit Wiggo weer aan de 6.6 W / kg, niks mis mee.
quote:
“I worked hard this summer to get my Tour racing weight, 72 kilogrammes. I knew if I could maintain 470 or 480 watts in that final then I knew I could go faster and get the better of him.”
http://www.cyclingweekly.(...)l-title137602-137602
pi_144932677
quote:
11s.gif Op vrijdag 26 september 2014 10:10 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Ondertussen zit Wiggo weer aan de 6.6 W / kg, niks mis mee.

[..]

http://www.cyclingweekly.(...)l-title137602-137602
wtf, that's mutant levels

  vrijdag 26 september 2014 @ 19:32:46 #145
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_144933338
Gelukkig is Landis onverdacht in dat schema _O_
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_144933492
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 19:32 schreef Szura het volgende:
Gelukkig is Landis onverdacht in dat schema _O_
Terwijl Landis de mooiste mutantenpresratie ooit neerzette _O_ 20 juli 2006 _O_ Blijft legendarisch.
pi_144933530
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 19:36 schreef Ericr het volgende:

[..]

Terwijl Landis de mooiste mutantenpresratie ooit neerzette _O_ 20 juli 2006 _O_ Blijft legendarisch.
Op bier o|O
pi_144933734
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 19:13 schreef THEFXR het volgende:

[..]

wtf, that's mutant levels

[ afbeelding ]
Waar staan Froome en Nibali in dat lijstje?
pi_144933759
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 19:36 schreef Ericr het volgende:

[..]

Terwijl Landis de mooiste mutantenpresratie ooit neerzette _O_ 20 juli 2006 _O_ Blijft legendarisch.
Maar mutant t.o.v. de rest of ook in absolute zin? Daar wil ik wel eens cijfers van zien, van die bewuste rit.
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 26 september 2014 @ 19:45:59 #150
426493 crew  PippenScottie
pi_144933784
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 september 2014 19:38 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Op bier o|O
Whiskey! :Y
pi_144933809
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 19:13 schreef THEFXR het volgende:

[..]

wtf, that's mutant levels

[ afbeelding ]
En Andy in zijn pre-abandy tijdperk?
pi_144933985
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 19:45 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Maar mutant t.o.v. de rest of ook in absolute zin? Daar wil ik wel eens cijfers van zien, van die bewuste rit.
Las ooit dat het iets van 370 watt gemiddeld was vanaf het moment dat hij weg is gereden. Dat is constant boven de 5 watt/kg en op de cols op zeker meer. Dat is aardig mutantenniveau.
pi_144934016
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 19:51 schreef Ericr het volgende:

[..]

Las ooit dat het iets van 370 watt gemiddeld was vanaf het moment dat hij weg is gereden. Dat is constant boven de 5 watt/kg en op de cols op zeker meer. Dat is aardig mutantenniveau.
Ik ben erg benieuwd naar de wattagepieken van Froome, Quintana. Nibali en Schleck pre 2012.
pi_144934265
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 19:36 schreef Ericr het volgende:

[..]

Terwijl Landis de mooiste mutantenpresratie ooit neerzette _O_ 20 juli 2006 _O_ Blijft legendarisch.
daarom :')
onder de 320 lijkt mij gewoon clean, alles erboven is verdacht.
pi_144934375
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 20:00 schreef THEFXR het volgende:

[..]

daarom :')
onder de 320 lijkt mij gewoon clean, alles erboven is verdacht.
Onder de 320 _O- Man, ik ben een ouwe en te zware lul met een niet al te extreme Vo2max en heb genoeg kracht om een uur rond de 300 watt te trappen. Met een Vo2max van in de 70, jonger en een stuk lichter is 320 watt voor een prof echt niet heel bijzonder. Voor de echte lichtgewichten wel omdat het aantal watts per kg dan nog steeds vrij hoog is maar tussen de 70 a 75 kg is dat vermogen onder de ondergrens om prof te kunnen worden.
pi_144934912
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 20:04 schreef Ericr het volgende:

[..]

Onder de 320 _O- Man, ik ben een ouwe en te zware lul met een niet al te extreme Vo2max en heb genoeg kracht om een uur rond de 300 watt te trappen. Met een Vo2max van in de 70, jonger en een stuk lichter is 320 watt voor een prof echt niet heel bijzonder. Voor de echte lichtgewichten wel omdat het aantal watts per kg dan nog steeds vrij hoog is maar tussen de 70 a 75 kg is dat vermogen onder de ondergrens om prof te kunnen worden.
Dan ben jij ook verdacht :P
pi_144935098
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 20:20 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Dan ben jij ook verdacht :P
De EPO en Cera komt mijn oren uit inderdaad. Zullen best mafklappers zijn die voor wat Strava KOM's doping pakken of voor een derderangs wedstrijdje in de polder maar er zijn genoeg gasten zonder proflicentie die clean boven de 320 watt halen. Natuurlijk geen urenlang maar een FTP van 320 watt is echt niet extreem. Wattages van de profs waar ze 450 watt halen (of nog wat meer) gaan ook niet over prestaties van meer dan een uur.
pi_144935549
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 20:29 schreef Ericr het volgende:

[..]

De EPO en Cera komt mijn oren uit inderdaad. Zullen best mafklappers zijn die voor wat Strava KOM's doping pakken of voor een derderangs wedstrijdje in de polder maar er zijn genoeg gasten zonder proflicentie die clean boven de 320 watt halen. Natuurlijk geen urenlang maar een FTP van 320 watt is echt niet extreem. Wattages van de profs waar ze 450 watt halen (of nog wat meer) gaan ook niet over prestaties van meer dan een uur.
Ik bedoeld 320 gemiddeld, dus over een hele rit.
gebruik jij een puffer voor je longen?
pi_144935721
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 20:40 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Ik bedoeld 320 gemiddeld, dus over een hele rit.
gebruik jij een puffer voor je longen?
Dat trappen ze allemaal niet, je zit grote tijd in een peloton of in een groepje. Nee ik gebruik geen puffer.
  vrijdag 26 september 2014 @ 21:20:33 #160
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_144937440
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 19:32 schreef Szura het volgende:
Gelukkig is Landis onverdacht in dat schema _O_
Dat schema zegt volgens mij ook niet zoveel omdat erg trage ritten (die je soms wel eens hebt in een tour) dat gemiddelde toch enorm onderuit moeten halen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_144942195
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 19:52 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Ik ben erg benieuwd naar de wattagepieken van Froome, Quintana. Nibali en Schleck pre 2012.
Ver boven de 6,2 W / kg op een slotklim komen ze geloof ik niet. (Tijdritten zijn een ander verhaal, zoals Wiggins ook weer aantoonde eergisteren.) Biefstukje heeft wel eens de 6.6 gehaald volgens mij.

En dat moet je dan x 72 doen om op die verwarrende Vayer wattages te komen
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 27 september 2014 @ 14:15:12 #162
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_144954496
Hoe zit het "hier" doorgaans als je een B-staal aanvraagt? Ik lees namelijk dat sporters op de Asian Games dat dan zelf moeten betalen (kost een euro of 500) :o
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_144958009
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 14:15 schreef heywoodu het volgende:
Hoe zit het "hier" doorgaans als je een B-staal aanvraagt? Ik lees namelijk dat sporters op de Asian Games dat dan zelf moeten betalen (kost een euro of 500) :o
Wordt betaald.
  maandag 29 september 2014 @ 00:56:32 #164
14505 OProg
A Life in Music
pi_145007097
Kijk. Een insider spreekt.

quote:
Marathonspecialist neemt record 'met korreltje zout'

Krotwaar: 90 procent van de marathonatleten gebruikt doping

De Eindhovense marathonspecialist Luc Krotwaar (46) twijfelt aan het wereldrecord dat Dennis Kimetto vandaag in Berlijn liep. In het radioprogramma Sportlunch van Omroep Brabant vertelt hij dat hij het record 'met een korreltje zout' neemt. Hij schat de kans dat de prestatie van de Keniaan Kimetto 'schoon' is op slechts tien procent.

Ik durf mijn handen niet in het vuur te steken voor dit record.
De 30-jarige Kimetto kwam over de finish in een tijd van 2 uur, 2 minuten en 57 seconden. Hij is daarmee de eerste die de 42 kilometer en 195 meter onder de 2 uur en 3 minuten heeft gelopen. De oude toptijd stond op naam van zijn landgenoot Wilson Kipsang, die vorig jaar in Berlijn tot een tijd van 2.03.23 kwam.

Krotwaar zet vraagtekens bij de indrukwekkende tijd. '26 seconden van een wereldrecordtijd afhalen is abnormaal veel. Kimetto haalde ook nog eens 45 seconden af van zijn persoonlijk record.'

90 procent
Volgens de marathonspecialist is atletiek geen schone sport. Hij denkt zelfs dat 90 procent van de atleten doping gebruikt. 'Ik durf mijn handen niet in het vuur te steken voor dit record,' zegt Krotwaar. Alle wereldrecords na die van Densoma (eind jaren '80 in Rotterdam met een tijd van 2 uur, 6 minuten en 50 seconden) neemt de Eindhovenaar 'met een korreltje zout'.

Wielrennen
Krotwaar ziet veel gelijkenissen met het wielrennen. 'Wil je mee kunnen doen in de top, dan moet je wel meedoen. Kimetto heeft een topprestatie geleverd. In een omgeving waarin veel atleten doping gebruiken, was hij de sterkste.'
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_145010010
Best uitgesproken ja. :o Heeft hij het zelf wel altijd op boterhammen kaas gedaan? Daar ben ik dan ook wel benieuwd naar! :P

Vooral de progressie de laatste jaren is best wel ziek op de marathon, net als de grote groep die mega snel debuteren. Op zich is er een ongekende pool talent in Afrika, maar wat mij nooit zo lekker zit is die halve 'mensenhandel' met schimmige coaches en atletenmanagers. Die willen scoren, prijzen pakken, startgeld / prijzengeld vangen en voor straatarme Keniaanse / Ethiopische etc. atleten is dat wel een perverse prikkel om dan ook mee te gaan (misschien zelfs onbewust a la Oostblok praktijken dat ze nemen wat de coach geeft). Plus, lekker ver weg trainen in Kenia zal heus ook wel voor de omstandigheden en hoogte zijn, maar veel dopingcontroleurs zullen er ook niet komen in Iten...

Wat wel grappig is, is dat vooral op de sprint en de marathon (bij de mannen) er zoveel progressie is. Andere onderdelen worden de WR's amper benaderd of gebroken. Dat EPO verder veel effect heeft voor alle atleten lijkt mij wel duidelijk ja...

Die 30 seconden eraf gisteren kwamen ook vooral door de perfecte omstandigheden wel, maar dat er steeds meer mannen < 2:04 lopen alsof het niks is, tsja... :P
Jack does it in real time...
pi_145013261
quote:
1s.gif Op maandag 29 september 2014 09:34 schreef DeeBee het volgende:
Best uitgesproken ja. :o Heeft hij het zelf wel altijd op boterhammen kaas gedaan? Daar ben ik dan ook wel benieuwd naar! :P

Vooral de progressie de laatste jaren is best wel ziek op de marathon, net als de grote groep die mega snel debuteren. Op zich is er een ongekende pool talent in Afrika, maar wat mij nooit zo lekker zit is die halve 'mensenhandel' met schimmige coaches en atletenmanagers. Die willen scoren, prijzen pakken, startgeld / prijzengeld vangen en voor straatarme Keniaanse / Ethiopische etc. atleten is dat wel een perverse prikkel om dan ook mee te gaan (misschien zelfs onbewust a la Oostblok praktijken dat ze nemen wat de coach geeft). Plus, lekker ver weg trainen in Kenia zal heus ook wel voor de omstandigheden en hoogte zijn, maar veel dopingcontroleurs zullen er ook niet komen in Iten...

Wat wel grappig is, is dat vooral op de sprint en de marathon (bij de mannen) er zoveel progressie is. Andere onderdelen worden de WR's amper benaderd of gebroken. Dat EPO verder veel effect heeft voor alle atleten lijkt mij wel duidelijk ja...

Die 30 seconden eraf gisteren kwamen ook vooral door de perfecte omstandigheden wel, maar dat er steeds meer mannen < 2:04 lopen alsof het niks is, tsja... :P
welke controles en hoe vaak worden er bij marathon atleten afgenomen?
  maandag 29 september 2014 @ 16:11:03 #167
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_145022730
quote:
1s.gif Op maandag 29 september 2014 09:34 schreef DeeBee het volgende:
Best uitgesproken ja. :o Heeft hij het zelf wel altijd op boterhammen kaas gedaan? Daar ben ik dan ook wel benieuwd naar! :P

Vooral de progressie de laatste jaren is best wel ziek op de marathon, net als de grote groep die mega snel debuteren. Op zich is er een ongekende pool talent in Afrika, maar wat mij nooit zo lekker zit is die halve 'mensenhandel' met schimmige coaches en atletenmanagers. Die willen scoren, prijzen pakken, startgeld / prijzengeld vangen en voor straatarme Keniaanse / Ethiopische etc. atleten is dat wel een perverse prikkel om dan ook mee te gaan (misschien zelfs onbewust a la Oostblok praktijken dat ze nemen wat de coach geeft). Plus, lekker ver weg trainen in Kenia zal heus ook wel voor de omstandigheden en hoogte zijn, maar veel dopingcontroleurs zullen er ook niet komen in Iten...

Wat wel grappig is, is dat vooral op de sprint en de marathon (bij de mannen) er zoveel progressie is. Andere onderdelen worden de WR's amper benaderd of gebroken. Dat EPO verder veel effect heeft voor alle atleten lijkt mij wel duidelijk ja...

Die 30 seconden eraf gisteren kwamen ook vooral door de perfecte omstandigheden wel, maar dat er steeds meer mannen < 2:04 lopen alsof het niks is, tsja... :P
Ik denk ook dat de stap om doping te nemen bij die Afrikaanse atleten ook een héél stukje kleiner is dan bij andere atleten. Wat hebben ze uiteindelijk te verliezen ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_145026860
quote:
11s.gif Op maandag 29 september 2014 00:56 schreef OProg het volgende:
Kijk. Een insider spreekt.

[..]

Dat zijn nog eens uitspraken van Krotwaar. :D
pi_145027549
Ze gaven Krotwaar ook nog een (klein) minuutje in het sportjournaal net.
in a crowd you lose humanity
pi_145030214
Elke sport waar prestaties beter zijn dan in het EPO-tijdperk moet je met een korreltje zout nemen.

In het wielrennen gebeurt nog steeds van alles, maar ze rijden wel minuten langzamer dan in het EPO-tijdperk. En zonder test zie ik nauwelijks reden voor een serieuze topsporter om geen doping te nemen. Ongezond bezig ben je toch al, en eerlijke sport is een utopie.
pi_145030267
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 18:52 schreef Wombcat het volgende:
Ze gaven Krotwaar ook nog een (klein) minuutje in het sportjournaal net.
Hij zei nog dat bloedcontroles onmogelijk waren in Afrika.
pi_145030371
Ik kan me ook voorstellen dat de sportbonden daar er ook niet echt hun best voor doen. Waarom zouden ze in eigen vingers snijden?
in a crowd you lose humanity
pi_145030489
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 20:01 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Elke sport waar prestaties beter zijn dan in het EPO-tijdperk moet je met een korreltje zout nemen.

In het wielrennen gebeurt nog steeds van alles, maar ze rijden wel minuten langzamer dan in het EPO-tijdperk. En zonder test zie ik nauwelijks reden voor een serieuze topsporter om geen doping te nemen. Ongezond bezig ben je toch al, en eerlijke sport is een utopie.
ik dacht juist dat de klimtijden hetzelfde waren als in het EPO tijdperk.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 29 september 2014 @ 21:14:29 #174
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_145033214
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 20:05 schreef Wombcat het volgende:
Ik kan me ook voorstellen dat de sportbonden daar er ook niet echt hun best voor doen. Waarom zouden ze in eigen vingers snijden?
inderdaad, de vuile was die in het wielrennen buiten is gehangen heeft de sport beschadigd. Dan kan je het beter zoals het in het tennis doen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator maandag 29 september 2014 @ 21:36:46 #175
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_145034223
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 20:09 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik dacht juist dat de klimtijden hetzelfde waren als in het EPO tijdperk.
Soms nog gewoon records inderdaad. Absoluut niet minuten langzamer.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_145036340
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 21:14 schreef rubbereend het volgende:

[..]

inderdaad, de vuile was die in het wielrennen buiten is gehangen heeft de sport beschadigd. Dan kan je het beter zoals het in het tennis doen
Ik bedoelde het eigenlijk anders. Ethiopië en Kenia zijn niet zulke welvarende landen. Topsport is daar een uithangbord en een kans voor de atleten. De bonden kunnen daarvan profiteren. Die hebben er geen enkel belang bij om atleten op doping te betrappen. Dat is de kip met gouden eieren slachten.
Ik verwacht daar eigenlijk eerder dat de bonden actief dopinggebruik bevorderen. En corruptie is ook niet vreemd in Afrika.
in a crowd you lose humanity
pi_145037234
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 22:24 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ik bedoelde het eigenlijk anders. Ethiopië en Kenia zijn niet zulke welvarende landen. Topsport is daar een uithangbord en een kans voor de atleten. De bonden kunnen daarvan profiteren. Die hebben er geen enkel belang bij om atleten op doping te betrappen. Dat is de kip met gouden eieren slachten.
Ik verwacht daar eigenlijk eerder dat de bonden actief dopinggebruik bevorderen. En corruptie is ook niet vreemd in Afrika.
Froome komt toch uit Afrika?
pi_145037348
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 22:44 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Froome komt toch uit Afrika?
Maar rijdt natuurlijk onder Britse nationaliteit.

Eens met Wombcat dat het een ideale broeiplek is voor dopinggebruik. En ook wat ik vanochtend bedoelde, die atleten hebben helemaal niets, worden ze betrapt hebben ze alsnog niets, winnen ze een paar wedstrijden zijn ze 'binnen'. De upside is voor hun begrippen oneindig, met amper downside erbij, dan weet je wel dat de meesten idd de middelen niet zullen laten staan... Enige is wel dat doping vrij duur is, dus dat moet bijna wel via bonden, trainers of atletenmanagers geregeld worden. :P
Jack does it in real time...
pi_145037447
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 22:44 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Froome komt toch uit Afrika?
Kenia. Maar hij heeft een britse licentie en paspoort. Hij rijdt ook al vanaf 2007 in Europa. En vanaf 1999 in Zuid-Afrika.

En Kenia had niet echt een wielerbond, dus daar heeft hij ook niet mee te maken gehad.
in a crowd you lose humanity
pi_145044311
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 20:09 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik dacht juist dat de klimtijden hetzelfde waren als in het EPO tijdperk.
Ja en nee. Er worden wel eens tijden uit dat tijdperk evenaard, maar ze blijven ver van de records over het algemeen. Bijvoorbeeld de Ventoux waar Froome full retard ging:
quote:
1. 2004: 55m:51s Iban Mayo 23.10 km/h
2. 2004: 56m:26s Tyler Hamilton 22.86 km/h
3. 1999: 56m:50s Jonathan Vaughters 22.70 km/h
4. 2004: 56m:54s Oscar Sevilla 22.67 km/h
5. 1999: 57m:33s Alexander Vinokourov 22.42 km/h
6. 1994: 57m:34s Marco Pantani 22.41 km/h
7. 1999: 57m:34s Wladimir Belli 22.41 km/h
8. 2004: 57m:39s Juan Miguel Mercado 22.38 km/h
9. 1999: 57m:42s Joseba Beloki 22.36 km/h
10. 2004: 57m:49s Lance Armstrong 22.31 km/h
11. 1999: 57m:52s Lance Armstrong 22.29 km/h
12. 2004: 58m:14s Inigo Landaluze 22.15 km/h
13. 1999: 58m:15s Kevin Livingston 22.15 km/h
14. 2014: 58m:17s Ricardo Ricco 22.14 km/h
15. 1999: 58m:31s David Moncoutie 22.05 km/h
16. 2004: 58m:35s José Enrique Gutierrez 22.02 km/h
17. 2009: 58m:45s Andy Schleck 21.96 km/h
18. 2009: 58m:45s Alberto Contador 21.96 km/h
19. 2009: 58m:48s Lance Armstrong 21.94 km/h
20. 2009: 58m:50s Fränk Schleck 21.93 km/h
21. 1999: 58m:51s Unai Osa 21.92 km/h
22. 2009: 58m:53s Roman Kreuziger 21.91 km/h
23. 2002: 59m:00s Lance Armstrong 21.86 km/h
24. 2013: 59m:00s Chris Froome 21.86 km/h
25. 1994: 59m:02s Richard Virenque 21.85 km/h
26. 1994: 59m:02s Armand De Las Cuevas 21.85 km/h
Dik drie minuten achter Mayo in de legendarische Dauphiné tijdrit, maar ook dezelfde tijd als Armstrong in 2002
quote:
1s.gif Op maandag 29 september 2014 21:36 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Soms nog gewoon records inderdaad. Absoluut niet minuten langzamer.
Waar dan records? Ik weet iig van de muur van Huy. Maar goed, betekent dat dat Mollema meer doping gebruikt dan het trio aan Gewiss bazen? In die koers ligt dat echt ook wel aan het veranderde koersverloop door de jaren heen.
pi_145054755
14. 2014: 58m:17s Ricardo Ricco 22.14 km/h

godver :')
pi_145054849
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 14:59 schreef THEFXR het volgende:
14. 2014: 58m:17s Ricardo Ricco 22.14 km/h

godver :')
Baasje _O_. Zonder professionele begeleiding team, rijden wedstrijden, etc. Dik sneller dan Vroem.
  dinsdag 30 september 2014 @ 23:32:04 #183
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_145077339
Als er iets over doping in de atletiek is kijk ik erg graag op losse veter :D :+
pi_145078135
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 23:32 schreef Immerdebestebob het volgende:
Als er iets over doping in de atletiek is kijk ik erg graag op losse veter :D :+
Dat topic over Herzog. :D :') En allemaal blind vertrouwen op d'r excuusjes...

Maar zitten relatief veel insiders, dus erg kritisch zijn op een sport waar je gek op bent is soms lastig. En zelf ook altijd aan atletiek gedaan en nu veel lopen op de weg, maar geloof heus wel dat de toppers flink gebruiken ja. :D Onmenselijke snelheden op de (halve) marathons en vooral voor het herstel van trainingen is doping ook perfect (en met weken van 200+ trainingskilometers voor de toppers zie je de grote potentie van 'hersteldoping' al snel...).
Jack does it in real time...
  dinsdag 30 september 2014 @ 23:56:56 #185
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_145078207
quote:
10s.gif Op dinsdag 30 september 2014 23:54 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Dat topic over Herzog. :D :') En allemaal blind vertrouwen op d'r excuusjes...

Maar zitten relatief veel insiders, dus erg kritisch zijn op een sport waar je gek op bent is soms lastig. En zelf ook altijd aan atletiek gedaan en nu veel lopen op de weg, maar geloof heus wel dat de toppers flink gebruiken ja. :D Onmenselijke snelheden op de (halve) marathons en vooral voor het herstel van trainingen is doping ook perfect (en met weken van 200+ trainingskilometers voor de toppers zie je de grote potentie van 'hersteldoping' al snel...).
Gewoon even een random citaatje onder het artikel over de uitspraken van Krotwaar:

quote:
Sinds 1988 doken 117 lopers onder de 2:06:50. Hoe stijfkoppig ben je, om al die progressie aan doping toe te schrijven?
Trouwens: 200 km haal ik pas met een goede week fietsen :')
  woensdag 1 oktober 2014 @ 01:21:46 #186
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_145080049
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 23:56 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Gewoon even een random citaatje onder het artikel over de uitspraken van Krotwaar:

[..]

Trouwens: 200 km haal ik pas met een goede week fietsen :')
het jaar dat EPO op de markt kwam.
pi_145081291
quote:
Boogerd op korte termin gehoord door Belgische dopingcommissie
Gepubliceerd: 1 oktober 2014 06:08 | Laatst gewijzigd: 1 oktober 2014 06:08

Michael Boogerd wordt anderhalf jaar na zijn bekentenis mogelijk alsnog bestraft voor zijn jarenlange dopinggebruik.

De 42-jarige oud-renner moet zich bij de Belgische wielerverbond verantwoorden omdat hij reed op een Belgische wedstrijdlicentie.

Jaak Fransen, de aanklager van de Belgische wielerbond, gaat ervan uit dat Boogerd binnen een maand gehoord wordt.

"Ik zal uiteindelijk een vordering doen, maar ga niet over de sancties", zegt Fransen in het AD. "Dat is aan de dopingcommissie."

Een van de vragen waarover de commissie zich zal buigen is of Boogerds dopinggebruik binnen de verjaringstermijn van acht jaar valt.

In zijn dopingbiecht in maart 2013 erkende de voormalig winnaar van de Amstel Gold Race dat hij tussen 1997 en 2007 een reeks dopingovertredingen heeft begaan.
Verwarring

Dat er nu pas serieus werk van de zaak wordt gemaakt, heeft ermee te maken dat er in België verwarring heerste over onder welke antidopingcommissie en wielerbond Boogerd viel.

Als Boogerd wordt geschorst, kan hij niet meteen aan de slag als ploegleider van Roompot Orange Cycling, de nieuwe Pro Continentale Nederlandse ploeg die hij heeft helpen opzetten.
http://www.nusport.nl/wie(...)dopingcommissie.html

Beetje sneu wel weer voor Boogie. Alle Belgen zijn clean uiteraard.
In the coolest little capital of the world
  woensdag 1 oktober 2014 @ 10:25:34 #188
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_145083761
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 08:04 schreef Drebbelman het volgende:

[..]

http://www.nusport.nl/wie(...)dopingcommissie.html

Beetje sneu wel weer voor Boogie. Alle Belgen zijn clean uiteraard.
Daar had het advocaatje van hem geen rekening mee gehouden :D
pi_145084059
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 09:18 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Ja en nee. Er worden wel eens tijden uit dat tijdperk evenaard, maar ze blijven ver van de records over het algemeen. Bijvoorbeeld de Ventoux waar Froome full retard ging:

[..]

Dik drie minuten achter Mayo in de legendarische Dauphiné tijdrit, maar ook dezelfde tijd als Armstrong in 2002

[..]

Waar dan records? Ik weet iig van de muur van Huy. Maar goed, betekent dat dat Mollema meer doping gebruikt dan het trio aan Gewiss bazen? In die koers ligt dat echt ook wel aan het veranderde koersverloop door de jaren heen.
Dit zegt toch niets?

Dit zijn gemiddelde snelheden, gebaseerd op de afstand van begin tot eind van de klim.

Interessanter is hoe hard de renners gaan bij zo een versnelling. Volgens mij is dat bij Froome achterlijk hard geweest, misschien wel een top 10 versnelling.

Sommige renners kijken ook naar tactiek en dergelijke en houden eerst bewust in om nog meer krachten te sparen voor een goede versnelling...
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_145085356
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 08:04 schreef Drebbelman het volgende:

[..]

http://www.nusport.nl/wie(...)dopingcommissie.html

Beetje sneu wel weer voor Boogie. Alle Belgen zijn clean uiteraard.
Museeuw, alleen aan het eind van z'n carrière. Zoek maar eens op 'Michel Wuyts Parijs Roubaix' op YouTube. Gaat over P-R 2002. Mooi filmpje, maar Michel bagataliseert de dopingbiecht van Museeuw volledig :')
  woensdag 1 oktober 2014 @ 12:28:36 #191
14505 OProg
A Life in Music
pi_145087314
quote:
1s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 11:27 schreef Tommeke het volgende:

Museeuw, alleen aan het eind van z'n carrière. Zoek maar eens op 'Michel Wuyts Parijs Roubaix' op YouTube. Gaat over P-R 2002. Mooi filmpje, maar Michel bagataliseert de dopingbiecht van Museeuw volledig :')
Doping werkt dan ook pas bij niet-Belgen. Belgen maken volgens Michel het verschil op basis van pure klasse. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 1 oktober 2014 @ 13:02:31 #192
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_145088479

Wuyts moest even een schoon broekje aantrekken na 3:32 Boonen en Museeuw in één shot gevangen, wauw!
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_145089603
http://www.538.nl/gemist/(...)elgische-bond-bellen

Een AD-journalist .... over wie zou ie het hebben ...

Verder nog wel opmerkelijk dat ie zegt dat Belgische bond dus adviseert om vooral niet te veel openheid over zijn dopingverleden/straf te geven.
pi_145093126
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 13:33 schreef Dale__Cooper het volgende:
http://www.538.nl/gemist/(...)elgische-bond-bellen

Een AD-journalist .... over wie zou ie het hebben ...

Verder nog wel opmerkelijk dat ie zegt dat Belgische bond dus adviseert om vooral niet te veel openheid over zijn dopingverleden/straf te geven.
Sunfield met het broekje uit de hele dag overal zitten F5'en hoor, treurige vent.

Niet dat ik het goed vind dat Boogerd en Breukink enzo de nieuwe generatie moeten gaan begeleiden, maar de hypocrisie waarmee sommigen wel / niet worden aangepakt is stuitend. Schrijf dan ook maar lekker een artikeltje over Erik Dekker bij TEAMLottoNLJUMBO... Of wat te denken van Riis en z'n boevenbende die lekker hebben huisgehouden in de Tour dit seizoen, triest gedoe op deze manier...
Jack does it in real time...
  woensdag 1 oktober 2014 @ 15:34:19 #195
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_145093404
Gadverdamme wat een rat die journalist.

#FreeBoogie.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_145094432
Zonneveld :')
pi_145095079
quote:
5s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 10:37 schreef Godshand het volgende:

[..]

Dit zegt toch niets?

Dit zijn gemiddelde snelheden, gebaseerd op de afstand van begin tot eind van de klim.

Interessanter is hoe hard de renners gaan bij zo een versnelling. Volgens mij is dat bij Froome achterlijk hard geweest, misschien wel een top 10 versnelling.

Sommige renners kijken ook naar tactiek en dergelijke en houden eerst bewust in om nog meer krachten te sparen voor een goede versnelling...
Hoezo is dat interessanter? Juist niet lijkt me. Als je de hele klim rustig aan doet en een sprintje trekt, kan je vast de hoogste topsnelheid halen, maar dat zegt vrij weinig.

En een zo'n klim zegt sowieso niet veel, je moet naar het geheel kijken. Dan zie je dat ze de top EPO-jaren -i.t.t. wel eens beweerd wordt- nog lang niet benaderen. Echter zie je wel sinds 2013 een trendbreuk; klimtijden zijn weer verbeterd sinds Froome terwijl ze de jaren daarvoor meer realistische vormen aannamen.
pi_145098329
quote:
Thomas Van der Plaetsen is voorlopig geschorst

Na een afwijkend analyseresultaat is meerkamper Thomas Van der Plaetsen voorlopig geschorst door het Vlaamse anti-dopingagentschap. Er werd bij een onaangekondigde dopingcontrole op 3 september een verhoogde concentratie chorion gonadotrofine gevonden.

Van Der Plaetsen, in een reactie: 'Ik wil er ten zeerste op wijzen dat een afwijkend analyseresultaat verschillend is van een positieve dopingtest. Een afwijkend analyseresultaat duidt op de noodzaak tot verdere analyse. Dit is in het belang van mijzelf omdat er medische condities zijn die een verhoogde concentratie van hCG als gevolg kunnen hebben. Momenteel onderga ik medische testen bij specialisten om dit uit te sluiten. In afwachting van de resultaten van deze testen heb ik een aanvraag ingediend om mijn B-staal volledig op mijn kosten te analyseren. Ik wacht de resultaten van de specialisten en bevindingen van het NADO verder af zodat ik de juiste stappen kan ondernemen om deze voorlopige schorsing zo snel mogelijk ongedaan te maken.'
pi_145101153
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 17:52 schreef wimderon het volgende:

[..]

:D Grote naam in België.
  woensdag 1 oktober 2014 @ 19:20:50 #200
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_145101390
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 19:15 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

:D Grote naam in België.
Bij mij ook :D Ik ken hem nochtans (zie hier even een goede Belgische uitdrukking geplaatst worden). Volgens mij was die kerel net zo'n beetje weer in orde en dan wordt ie geschorst :')
pi_145101816
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 15:27 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Sunfield met het broekje uit de hele dag overal zitten F5'en hoor, treurige vent.

Niet dat ik het goed vind dat Boogerd en Breukink enzo de nieuwe generatie moeten gaan begeleiden, maar de hypocrisie waarmee sommigen wel / niet worden aangepakt is stuitend. Schrijf dan ook maar lekker een artikeltje over Erik Dekker bij TEAMLottoNLJUMBO... Of wat te denken van Riis en z'n boevenbende die lekker hebben huisgehouden in de Tour dit seizoen, triest gedoe op deze manier...
Liever Boogerd dan Saiz. Zoals Boogerd over doping praatte in Tour du Jour lijkt hij me een betere teammanager in dat aspect dan 90% van de huidige ploegleiders.
pi_145102967
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 17:52 schreef wimderon het volgende:

[..]

In Het Laatste Nieuws klinkt het al dat hij mogelijk teelbalkanker heeft... Niet dat ik hem dit toewens, maar die parallel met Armstrong is ook wel ironisch.

http://www.hln.be/hln/nl/(...)dachte-waarden.dhtml
  woensdag 1 oktober 2014 @ 20:11:20 #203
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_145103464
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 19:59 schreef The_Undertone het volgende:

[..]

In Het Laatste Nieuws klinkt het al dat hij mogelijk teelbalkanker heeft... Niet dat ik hem dit toewens, maar die parallel met Armstrong is ook wel ironisch.

http://www.hln.be/hln/nl/(...)dachte-waarden.dhtml
quote:
Verder ben ik er van overtuigd dat ik deze middelen ook niet heb genomen zonder mijn weten"
Dit vind ik wel een opmerkelijke uitspraak en spreekt denk ik wel in zijn voordeel.
pi_145103862
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:11 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]


[..]

Dit vind ik wel een opmerkelijke uitspraak en spreekt denk ik wel in zijn voordeel.
Er zit wel een dubbele ontkenning in.
sig verwijderd door FA
pi_145104519
Maxim Iglinskiy ook betrapt op EPO _O-

Was een lekker familiebestellinkje :D
pi_145104540
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:38 schreef TheArt het volgende:
Maxim Iglinskiy ook betrapt op EPO _O-

Was een lekker familiebestellinkje :D
Bron :D
pi_145104551
It's in the family

inrng twitterde op woensdag 01-10-2014 om 20:36:10 Maxim Iglinskiy (Astana) added to UCI provisional suspension list following EPO test http://t.co/CjvfTofs8v (PDF) reageer retweet
  woensdag 1 oktober 2014 @ 20:38:56 #208
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_145104557
quote:
Ik wil er ten zeerste op wijzen dat een afwijkend analyseresultaat verschillend is van een positieve dopingtest.
How about no.
  woensdag 1 oktober 2014 @ 20:41:05 #209
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_145104655
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:38 schreef baggerbaas het volgende:
It's in the family

inrng twitterde op woensdag 01-10-2014 om 20:36:10 Maxim Iglinskiy (Astana) added to UCI provisional suspension list following EPO test http://t.co/CjvfTofs8v (PDF) reageer retweet
LBL 2012 was al te mooi om waar te zijn.
  woensdag 1 oktober 2014 @ 20:41:56 #210
14505 OProg
A Life in Music
pi_145104695
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:38 schreef TheArt het volgende:
Maxim Iglinskiy ook betrapt op EPO _O-

Was een lekker familiebestellinkje :D
Echt veel bijzonders hebben de broertjes er niet mee bij elkaar gefietst in 2014. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 1 oktober 2014 @ 20:44:55 #211
14505 OProg
A Life in Music
pi_145104841
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:41 schreef Zelva het volgende:

[..]

LBL 2012 was al te mooi om waar te zijn.
De wetmatigheden van de afgelopen jaren. Als renner moet je een keer Greg van Avermaet in de sprint verslagen hebben en als winnaar van LBL moet je tegenwoordig toch ook wel een keer betrapt zijn.
Of niet betrapt worden maar gewoon geen kloot meer bij elkaar fietsen tegenwoordig. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 1 oktober 2014 @ 20:45:02 #212
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_145104848
quote:
10s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:41 schreef OProg het volgende:

[..]

Echt veel bijzonders hebben de broertjes er niet mee bij elkaar gefietst in 2014. :')
Misschien dat Vino de goeie dope niet meer wilde voorschieten aan hen, en ze zelf maar wat zijn gaan aanmodderen.
  woensdag 1 oktober 2014 @ 20:45:12 #213
40566 Ericr
Livewrong
pi_145104857
Fijne ploeg toch wel dat Astana.
pi_145104870
inrng twitterde op woensdag 01-10-2014 om 20:42:50 Under the MPCC code to which they've signed up, the Astana team now has to stop racing reageer retweet
Benieuwd met welk excuus ze zich hier onderuit lullen
  woensdag 1 oktober 2014 @ 20:47:16 #215
14505 OProg
A Life in Music
pi_145104959
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:45 schreef baggerbaas het volgende:
inrng twitterde op woensdag 01-10-2014 om 20:42:50 Under the MPCC code to which they've signed up, the Astana team now has to stop racing reageer retweet
Benieuwd met welk excuus ze zich hier onderuit lullen
Ze kennen maar 1 Iglinski en hebben er nooit bij stil gestaan dat het er 2 waren. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_145105039
quote:
10s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:47 schreef OProg het volgende:

[..]

Ze kennen maar 1 Iglinski en hebben er nooit bij stil gestaan dat het er 2 waren. :')
De ene reed de 1e 100 km en de ander de 2e helft van de wedstrijd?
in a crowd you lose humanity
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 1 oktober 2014 @ 20:55:11 #217
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145105262
Betrapt door een plasje op 1 augustus dus, de dag voor San Sebastian.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 1 oktober 2014 @ 20:59:21 #218
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_145105438
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:45 schreef baggerbaas het volgende:
inrng twitterde op woensdag 01-10-2014 om 20:42:50 Under the MPCC code to which they've signed up, the Astana team now has to stop racing reageer retweet
Benieuwd met welk excuus ze zich hier onderuit lullen
quote:
AUTO-SUSPENSION
In the event that a member "MPCC" team faces several doping cases (due to a positive control or
biological passport against its riders, the team agrees to temporarily suspend operations (for
implement any corrective action it deems appropriate.)

Principles of self suspension:

-The entire team must be stopped
-No abandonment of the team during the World Tour events.
-After the against proven expertise when it occurs.

CASE 1
In the last 12 months (the date controls authentic)
Two positive controls and / or anti-doping blood tests abnormal (excluding penalties for no -
show and / or information not AMA).

AUTO SUSPENSION
-Team 8 days from the knowledge of the second control. Self suspension begins on the first day of the race calendar next World Tour, with the exception of three Grand Tours.

CASE 2
In the last 24 months (the date controls authentic)
3 positifs1 doping tests and / or blood tests anormaux2 (excluding penalties for no-show and / or
information not AMA).

AUTO SUSPENSION team of 4 weeks from the knowledge of the third control. Self suspension begins on the first day of the race calendar next World Tour including the case of a Grand Tour
Wat een kuttekst, wat een abominabel Engels.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 1 oktober 2014 @ 21:02:33 #219
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145105577
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:59 schreef Zelva het volgende:

[..]

[..]

Wat een kuttekst, wat een abominabel Engels.
Dan missen ze dus Lombardije en Peking.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 1 oktober 2014 @ 21:03:04 #220
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_145105600
Die had in 2012 al betrapt moeten worden, wat een grap was dat zeg. Ook Gasparotto even target testen graag.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_145105651
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:59 schreef Zelva het volgende:

[..]

[..]

Wat een kuttekst, wat een abominabel Engels.
Lijkt wel zo'n gebruiksaanwijzing die uit het chinees of japans vertaald is :o
in a crowd you lose humanity
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 1 oktober 2014 @ 21:06:01 #222
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
  woensdag 1 oktober 2014 @ 21:08:36 #223
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_145105803
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 21:02 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dan missen ze dus Lombardije en Peking.
Oh?

quote:
-No abandonment of the team during the World Tour events.
Betekent dat juist niet dat ze wél in WT-koersen starten?

Wie het weet, mag het zeggen.
pi_145105898
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 21:08 schreef Zelva het volgende:

Betekent dat juist niet dat ze wél in WT-koersen starten?

Wie het weet, mag het zeggen.
Nee, dat betekent dat ze tijdens een WT-koers niet stoppen.
in a crowd you lose humanity
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 1 oktober 2014 @ 21:16:26 #225
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145106115
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 21:11 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Nee, dat betekent dat ze tijdens een WT-koers niet stoppen.
Zo lees ik het ook ja :P

Dus Lombardije is dag 1, terwijl Peking 5 dagen later begint.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 1 oktober 2014 @ 21:21:24 #226
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145106355
Oh dan missen ze ook de Ronde van Almaty, die vorig jaar werd gewonnen door....juist.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 1 oktober 2014 @ 21:23:25 #227
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_145106454
quote:
10s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 21:21 schreef heywoodu het volgende:
Oh dan missen ze ook de Ronde van Almaty, die vorig jaar werd gewonnen door....juist.
Hoeft Nibali in ieder geval niet af te reizen naar dat verre oord.
  Moderator woensdag 1 oktober 2014 @ 21:36:05 #228
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_145107089
Dit vind ik toch wel bijzonder grappig.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 1 oktober 2014 @ 21:37:42 #229
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_145107156
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 21:36 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Dit vind ik toch wel bijzonder grappig.
pi_145108903
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:38 schreef Zelva het volgende:

[..]

How about no.
Echt he? Verboden stof in een test gevonden...'ja, nee, dit is dus écht geen positieve dopingtest!' :')
Jack does it in real time...
pi_145109151
quote:
10s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 21:21 schreef heywoodu het volgende:
Oh dan missen ze ook de Ronde van Almaty, die vorig jaar werd gewonnen door....juist.
Pas na contra-expertise gaan deze regels op. Dat is op dag 1 van de Ronde van Almaty, dus zullen ze TDU missen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 1 oktober 2014 @ 23:24:46 #232
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_145112792
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:45 schreef baggerbaas het volgende:
inrng twitterde op woensdag 01-10-2014 om 20:42:50 Under the MPCC code to which they've signed up, the Astana team now has to stop racing reageer retweet
Benieuwd met welk excuus ze zich hier onderuit lullen
:o :o :o :o :o :o :o
pi_145114958
Boom kent ook geen schaamte he om voor dat team te gaan rijden :') Ik snap best wel dat geld een hoop goed maakt maar bij Lotto NL had hij toch een mooi salaris kunnen blijven verdienen lijkt mij.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 00:49:12 #234
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_145115647
De Spaanse talenten gaan weer vliegen, venga venga venga. _O_
Jack does it in real time...
pi_145115945
Wat hebben ze eigenlijk met die testen tijdens de TDF gedaan? weggegooid?
pi_145117178
quote:
2s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 00:24 schreef Evertjan het volgende:
Boom kent ook geen schaamte he om voor dat team te gaan rijden :') Ik snap best wel dat geld een hoop goed maakt maar bij Lotto NL had hij toch een mooi salaris kunnen blijven verdienen lijkt mij.
Hij zal wel gedacht hebben dat nieuw bloed wonderen kan doen. Ondanks zijn ritzege in de TDF maakt Boom toch akelig weinig progressie bij Belkin maar daar hebben er meer last van bij die ploeg.
  Moderator donderdag 2 oktober 2014 @ 09:59:23 #238
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_145118340
Je kan dus nog steeds jaren (Epo) gebruiken en niet gepakt worden, er van uitgaande dat Iglinskiy al jaren gebruikt.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 2 oktober 2014 @ 10:09:18 #239
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145118531
quote:
1s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:16 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Pas na contra-expertise gaan deze regels op. Dat is op dag 1 van de Ronde van Almaty, dus zullen ze TDU missen.
Almaty is een eendagskoers op 5 oktober, dus dan missen ze daarnaast toch ook de Ronde van Peking die 5 dagen later begint en ook World Tour is?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_145118660
Is de UCI niet in beroep gegaan tegen de vrijspraak van Kreuziger? :')
Hij rijdt volgende week weer gezellig mee in Milaan-Turijn.
pi_145119685
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:45 schreef Ericr het volgende:
Fijne ploeg toch wel dat Astana.
pi_145120288
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 09:59 schreef Slobeend het volgende:
Je kan dus nog steeds jaren (Epo) gebruiken en niet gepakt worden, er van uitgaande dat Iglinskiy al jaren gebruikt.
Inderdaad. Al die Epo-gevallen tonen maar een ding aan: Epo is nog steeds gemeengoed. Er wordt dan vaak net gedaan alsof zo iemand die gepakt wordt op Epo oerstom is. Nou, dat zou kunnen, maar als gepakt worden na Epo-gebruik echt een zekerheidje was zou zelfs de domste wielrenner niet zo stom zijn.

Veel aannemelijker is het dat de "domme" renners net te veel / onvoorzichtig gebruiken. Onder de juiste begeleiding (zie alle toppers, terwijl je van sommigen 99% zeker weet dat ze aan het spul zitten) is Epo nog steeds een veilig en effectief middel.
pi_145120665
En dan uitgerekend Vino die een dopinggebruiker terechtwijst. _O-
pi_145120684
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 11:20 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Inderdaad. Al die Epo-gevallen tonen maar een ding aan: Epo is nog steeds gemeengoed. Er wordt dan vaak net gedaan alsof zo iemand die gepakt wordt op Epo oerstom is. Nou, dat zou kunnen, maar als gepakt worden na Epo-gebruik echt een zekerheidje was zou zelfs de domste wielrenner niet zo stom zijn.

Veel aannemelijker is het dat de "domme" renners net te veel / onvoorzichtig gebruiken. Onder de juiste begeleiding (zie alle toppers, terwijl je van sommigen 99% zeker weet dat ze aan het spul zitten) is Epo nog steeds een veilig en effectief middel.
gewoon een microdosering om 22.00 uur samen met ijzer tabletten, dat is om 6 uur niet meer terug te vinden.
pi_145121265
quote:
15s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 10:15 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Is de UCI niet in beroep gegaan tegen de vrijspraak van Kreuziger? :')
Hij rijdt volgende week weer gezellig mee in Milaan-Turijn.
RIP bloedpaspoort.
Jack does it in real time...
  donderdag 2 oktober 2014 @ 12:08:56 #246
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_145121788
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 11:33 schreef Leatherface het volgende:
En dan uitgerekend Vino die een dopinggebruiker terechtwijst. _O-
Dit dus.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 13:53:52 #247
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_145124989
Leuk lijstje.


Benedetti deed gelijk een belletje rinkelen, maakte vorig jaar onder begeleiding van gerenommeerd trainer Riccardo Ricco zijn terugkeer in het peleton na een dopingschorsing in 2011 en reeg gelijk de overwinningen aan elkaar in Italiaanse flutkoersjes. Mocht het midden dit jaar weer proberen in het profpeloton en werd dus gelijk bij zijn eerste koers (die hij won) betrapt op EPO (Darbepoetin nog wel). 14.gif
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 13:58:54 #248
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_145125121
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 09:59 schreef Slobeend het volgende:
Je kan dus nog steeds jaren (Epo) gebruiken en niet gepakt worden, er van uitgaande dat Iglinskiy al jaren gebruikt.
Aan zijn prestatiecurve te zien heeft hij het sporadisch gebruikt. Na zijn overwinning in LBL bijvoorbeeld heeft hij de rest van het seizoen in geen enkele koers meer punten gescoord. Lachwekkend eigenlijk.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator donderdag 2 oktober 2014 @ 14:02:46 #249
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_145125265
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:58 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Aan zijn prestatiecurve te zien heeft hij het sporadisch gebruikt. Na zijn overwinning in LBL bijvoorbeeld heeft hij de rest van het seizoen in geen enkele koers meer punten gescoord. Lachwekkend eigenlijk.
Dan had hij al lang gepakt moeten zijn wegens afwijkende bloedwaarden.

Ook mooi dat hij in de Tour niet is betrapt, op de een of andere manier.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 14:04:44 #250
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_145125332
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 14:02 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Dan had hij al lang gepakt moeten zijn wegens afwijkende bloedwaarden.

Ook mooi dat hij in de Tour niet is betrapt, op de een of andere manier.
Ja maar zijn uitslagen slaan nergens op als hij al jaren constant aan de EPO zit. Misschien heeft hij het in 2012 gewoon goed kunnen wegmoffelen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 14:06:36 #251
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_145125384
Overigens werd die Benedetti ook begeleid Matteo Cappè, die samen met Ricco op een parkeerplaats werd betrapt met allerlei dopingproducten uit een ziekenhuis. Wat een heerlijke sport is het toch.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator donderdag 2 oktober 2014 @ 14:07:33 #252
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_145125414
Gisteren ook wel weer genoten van zo'n Giampaolo Caruso. In 2003 al eens een keer betrapt, in 2006 betrokken bij Operacion Puerto en in 2013 en 2014 je beste jaren hebben. _O_
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_145126946
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:11 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

[..]

Dit vind ik wel een opmerkelijke uitspraak en spreekt denk ik wel in zijn voordeel.
quote:
Thomas Van der Plaetsen heeft een tumor in zijn teelbal. Dat verklaart de afwijkende dopingtest van de 23-jarige atleet.
http://sporza.be/cm/sporz(...)aetsen-teelbalkanker
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_145127232
quote:
Belt even Livestrong
pi_145131074
waar een dopingcontrole dan niet goed voor is.
pi_145132772
Bizar dat een controle misschien wel je leven redt en tegelijkertijd schaamteloos dat hij dit zelf naar buiten moet brengen om zijn naam te zuiveren.

Daar kan zo'n dopingautoriteit toch wel slimmer en menselijker reageren
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_145132942
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 18:17 schreef TheVulture het volgende:
Bizar dat een controle misschien wel je leven redt en tegelijkertijd schaamteloos dat hij dit zelf naar buiten moet brengen om zijn naam te zuiveren.

Daar kan zo'n dopingautoriteit toch wel slimmer en menselijker reageren
Hooguit in overleg met hem. Kanker ontdekken valt namelijk onder medisch beroepsgeheim, denk ik zo.
in a crowd you lose humanity
pi_145133435
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 18:17 schreef TheVulture het volgende:
Bizar dat een controle misschien wel je leven redt en tegelijkertijd schaamteloos dat hij dit zelf naar buiten moet brengen om zijn naam te zuiveren.

Daar kan zo'n dopingautoriteit toch wel slimmer en menselijker reageren
Maar dit zorgt er ook voor dat hij niet aan competitie deel kan nemen, dat had hij ook uit moeten leggen aan de pers.
pi_145136494
"We kunnen het niet tolereren als iemand toch de fout in gaat. Ik ben heel erg teleurgesteld en boos dat deze coureur niet snapt hoe belangrijk de ethische regels zijn."
pi_145136514
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 10:09 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Almaty is een eendagskoers op 5 oktober, dus dan missen ze daarnaast toch ook de Ronde van Peking die 5 dagen later begint en ook World Tour is?
Ronde van Peking bedoelde ik dus.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  vrijdag 3 oktober 2014 @ 00:42:51 #262
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_145144628
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 18:17 schreef TheVulture het volgende:
Bizar dat een controle misschien wel je leven redt en tegelijkertijd schaamteloos dat hij dit zelf naar buiten moet brengen om zijn naam te zuiveren.

Daar kan zo'n dopingautoriteit toch wel slimmer en menselijker reageren
Daarnet zat het hoofd van de Vlaamse dopingautoriteit die de 'positieve test' gedaan heeft om wat uitleg te geven, en de zaak zit toch wel een beetje anders ...

Na zijn positieve test hebben ze hem zelf er van op de hoogte gebracht dat er bij de bij hem gevonden stof mogelijk "een medische oorzaak" kan zijn. Maar volgens de WADA regels wordt een atleet die op die stof betrapt wordt sowieso voorlopig geschorst.

De dopingautoriteit is ook verplicht om alle wedstrijdorganisatoren op de hoogte te brengen van wie niet aan wedstrijden mag deelnemen en zijn naam werd desgevallend op zo'n lijst geplaatst.

Het moet een van die wedstrijdorganisatoren zijn die het bericht van z'n 'positieve test' gisteren aan de pers lekte ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_145146937
Deze zaak toont wel aan dat je niet te snel moet oordelen.
pi_145148509
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 08:30 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Deze zaak toont wel aan dat je niet te snel moet oordelen.
Dit is natuurlijk een triest geval. En uniek in z'n soort, nog nooit eerder gehoord volgens mij...

Maar in de andere 99.99% van de gevallen komen er altijd gelijk van die domme excuses en verhalen, dat valt gewoon niet serieus te nemen. Dus dat mensen dan gewoon oordelen vind ik niet heel gek.

Die zaak van Kreuziger blijf ik trouwens bizar vinden, dat de UCI het gewoon op lijkt te geven na wat gebluf van zijn kant... Waren die waarden nou verdacht of niet?! Het toont in ieder geval aan hoe ontzettend wankel het bloedpaspoort (juridisch) is, te gek voor woorden... Want iedereen kan gewoon volop pakken, alleen echte kneuzen die te dicht op een wedstrijd blijven spuiten worden nog direct gepakt...

Verder gewoon lekker microdosissen van van alles en nog wat, mocht er wat variatie zijn in je bloedprofiel dreigen met 'onafhankelijke' experts en je bent weer klaar voor een nieuw seizoen. :)
Jack does it in real time...
  vrijdag 3 oktober 2014 @ 11:14:41 #265
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_145150067
Ik las nog iets interessants wat het hoofd van het dopinglab in Gent wist te vertellen: Er is sinds enkele maanden een nieuwe epotest in gebruik die ook kleinere dosissen kan opsporen. Met resultaat blijkbaar (de laatste 6 dopinggevallen in het wielrennen waren positieve epotests)
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 3 oktober 2014 @ 11:17:25 #266
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145150122
De Russen hebben in Moskou schijnbaar ook een nieuwe methode bedacht om iets te ontdekken, maar ik ben even vergeten wat het was en waar ik het heb gelezen :')

Ah, hier:
http://news2night.com/en/(...)li-neulovimyj-doping
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_145150191
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 11:14 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
(de laatste 6 dopinggevallen in het wielrennen waren positieve epotests)
En ik maar denken dat EPO totaal achterhaalde en ouderwetse doping is. :D
pi_145151227
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 10:00 schreef DeeBee het volgende:

Die zaak van Kreuziger blijf ik trouwens bizar vinden, dat de UCI het gewoon op lijkt te geven na wat gebluf van zijn kant... Waren die waarden nou verdacht of niet?! Het toont in ieder geval aan hoe ontzettend wankel het bloedpaspoort (juridisch) is, te gek voor woorden... Want iedereen kan gewoon volop pakken, alleen echte kneuzen die te dicht op een wedstrijd blijven spuiten worden nog direct gepakt...
Echt he...

Je kan trouwens veel van Belkin zeggen, maar die stelden een boef als LL op een gegeven moment in ieder geval niet meer op. Bij Tinkoff en Astana hebben ze daar geen enkel probleem mee. Sterker nog, daar lijkt je verdacht gedragen een pre te zijn voor mogelijk contract (ik noem een Westra).
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 3 oktober 2014 @ 13:11:26 #269
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145153410
Tweede gouden medaillewinnares betrapt op doping

In totaal dopinggeval 6 in Incheon, net zoveel als 4 jaar geleden.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_145154034
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 10:00 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Dit is natuurlijk een triest geval. En uniek in z'n soort, nog nooit eerder gehoord volgens mij...

Maar in de andere 99.99% van de gevallen komen er altijd gelijk van die domme excuses en verhalen, dat valt gewoon niet serieus te nemen. Dus dat mensen dan gewoon oordelen vind ik niet heel gek.

Die zaak van Kreuziger blijf ik trouwens bizar vinden, dat de UCI het gewoon op lijkt te geven na wat gebluf van zijn kant...
Waren die waarden nou verdacht of niet?! Het toont in ieder geval aan hoe ontzettend wankel het bloedpaspoort (juridisch) is, te gek voor woorden... Want iedereen kan gewoon volop pakken, alleen echte kneuzen die te dicht op een wedstrijd blijven spuiten worden nog direct gepakt...

Verder gewoon lekker microdosissen van van alles en nog wat, mocht er wat variatie zijn in je bloedprofiel dreigen met 'onafhankelijke' experts en je bent weer klaar voor een nieuw seizoen. :)
Misschien heb ik iets gemist, maar heeft de UCI dan al aangekondigd dat ze niet in beroep gaan? Ging er van uit dat ze dat wel zouden doen.
pi_145154898
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 13:32 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Misschien heb ik iets gemist, maar heeft de UCI dan al aangekondigd dat ze niet in beroep gaan? Ging er van uit dat ze dat wel zouden doen.
Laten we hopen dat ze het nog doen inderdaad.

Maar bij Contador waren er meteen al berichten dat de UCI in beroep zou gaan. Destijds had men 9 dagen de tijd om beroep aan te tekenen, en deed men dat op de 9e dag. Als nu dezelfde termijn aangehouden wordt (ik kan de termijn nergens vinden), dan had 1 oktober beroep aangetekend moeten worden. Precies de dag waarop bekend werd dat Kreuziger wordt opgesteld in Milaan-Turijn...
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 4 oktober 2014 @ 16:44:54 #272
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145189274
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_145189335
quote:
Altijd een mooie façade dat soort standpunten. Maar hoe zuiver meneer Harting zelf is zien we over een paar jaar wel.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 4 oktober 2014 @ 17:07:37 #275
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145189757
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 16:48 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Altijd een mooie façade dat soort standpunten. Maar hoe zuiver meneer Harting zelf is zien we over een paar jaar wel.
Hij zal ook wel snappen dat hij bij een eventuele positieve test natuurlijk snoeihard de grond ingetrapt gaat worden nu :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 17:56:01 #276
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_145191155
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 10:00 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Dit is natuurlijk een triest geval. En uniek in z'n soort, nog nooit eerder gehoord volgens mij...

Maar in de andere 99.99% van de gevallen komen er altijd gelijk van die domme excuses en verhalen, dat valt gewoon niet serieus te nemen. Dus dat mensen dan gewoon oordelen vind ik niet heel gek.

Die zaak van Kreuziger blijf ik trouwens bizar vinden, dat de UCI het gewoon op lijkt te geven na wat gebluf van zijn kant... Waren die waarden nou verdacht of niet?! Het toont in ieder geval aan hoe ontzettend wankel het bloedpaspoort (juridisch) is, te gek voor woorden... Want iedereen kan gewoon volop pakken, alleen echte kneuzen die te dicht op een wedstrijd blijven spuiten worden nog direct gepakt...

Verder gewoon lekker microdosissen van van alles en nog wat, mocht er wat variatie zijn in je bloedprofiel dreigen met 'onafhankelijke' experts en je bent weer klaar voor een nieuw seizoen. :)
Testen is meer PR dan dat ze daadwerkelijk een sporter willen pakken, het percentage moet ronde de 4% liggen, dan is men tevreden.
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 4 oktober 2014 @ 18:16:28 #277
426493 crew  PippenScottie
pi_145191690
Harting!! _O_
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 18:29:22 #278
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_145192030
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 17:07 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Hij zal ook wel snappen dat hij bij een eventuele positieve test natuurlijk snoeihard de grond ingetrapt gaat worden nu :P
En dat er zaadjes zijn die extra hard gaan proberen iets te vinden bij hem :7
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 5 oktober 2014 @ 22:30:52 #279
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145237881
Over Harting ;(

quote:
East German coaches still enjoy a reputation as the world's best, and their protégés are loyal to the grave. For a champion like Robert Harting, who has been groomed for victory by former GDR coach Werner Goldmann, anti-doping protesters are just so many “traitors” (the German term, Nestbeschmutzer, literally means “nest-shitters”). Earlier this year, the doping commission of the German Olympic Sports Confederation ruled that the unrepentant Goldmann had regularly doped discus throwers with Oral Turinabol back in the 1980s, leading to his recent removal from the German Track Federation. Calls for his resignation from coaching are heard daily throughout the sports world. But Harting, who was born in the eastern town of Cottbus in 1984, is closing ranks with his mentor, and as long as athletes like him keep winning medals, the legacy of East Germany’s master dopers will live on.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zondag 5 oktober 2014 @ 23:05:39 #280
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_145239574
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 22:30 schreef heywoodu het volgende:
Over Harting ;(

[..]

Die heeft toch na elke belangrijke wedstrijd een instant roid rage. Zo erg dat ie er maar een gimmick van gemaakt heeft.
pi_145283800
Wel mooi dat Astana het precies zo speelt dat ze de ronde van Peking missen. Doping 2.0: het gebruiken voor kostenbesparingen
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 13:20:57 #282
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_145291446
De Amerikaanse zwembond heeft Michael Phelps voor zes maanden geschorst. Dat maakte de bond maandag op de website bekend.

http://www.powned.tv/nieu(...)halfjaar_gescho.html
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 13:25:51 #283
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_145291615
World milking championships darkened by doping allegations :D

http://metro.co.uk/2014/1(...)allegations-4893819/

________________________________________________________________________________________________________

China’s hammer thrower shocked at doping result, insists on innocence

http://u4uvoice.com/jammu(...)t-insists-innocence/
pi_145298968
Jack does it in real time...
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 17:44:21 #285
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_145301230
quote:
jij leest slecht
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 7 oktober 2014 @ 18:26:44 #286
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145302443
quote:
Dat is nou niet een gevoel wat ik in dit geval heb eigenlijk.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_145302607
Jongons, gaan we nu ineens serieus worden in dit topic? :o

Dat gevoel heb ik er ook niet direct bij, maar het is wel een bizarre schorsing. Snap niet zo goed wat overtredingen uit z'n priveleven te maken hebben met z'n sport, buiten het feit dat ze hem dan als uithangbord zien natuurlijk.

Die trainer van Harting heeft wel goede roots wat ik las, Turinabol is wel heel erg old-school rommel. Oost-Duitse klassieker. Al heeft Harting ook weer geen Oost-Duitse afstanden neer gezet telkens, dat pleit voor hem. Plus, het is wel een toffe atleet, met z'n hordentechniek. _O_
Jack does it in real time...
pi_145303839
Het stond twee posts eerder ook al :P. Ik vind wel een interessant vraagstuk, of een bond iemand mag schorsen vanwege het verslechteren van het imago van de sport / voorbeeldfunctie sporter. Dezelfde argumentatie kan vanuit een bond kunnen worden toegepast voor het beslissen tot een silent ban.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 7 oktober 2014 @ 19:13:46 #289
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145303951
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 18:31 schreef DeeBee het volgende:
Jongons, gaan we nu ineens serieus worden in dit topic? :o

Dat gevoel heb ik er ook niet direct bij, maar het is wel een bizarre schorsing. Snap niet zo goed wat overtredingen uit z'n priveleven te maken hebben met z'n sport, buiten het feit dat ze hem dan als uithangbord zien natuurlijk.

In de regels van USA Swimming staat gewoon dat er gestraft mag worden als een sporter de bond imago/reputatieschade toebrengt. Dat deed hij met zijn idiote gedrag.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_145305447
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 19:10 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Het stond twee posts eerder ook al :P. Ik vind wel een interessant vraagstuk, of een bond iemand mag schorsen vanwege het verslechteren van het imago van de sport / voorbeeldfunctie sporter. Dezelfde argumentatie kan vanuit een bond kunnen worden toegepast voor het beslissen tot een silent ban.
Was Theo Bos niet om hetzelfde argument een maand of zo geschorst na dat Impey incident?
pi_145305639
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 19:49 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Was Theo Bos niet om hetzelfde argument een maand of zo geschorst na dat Impey incident?
Maar dat was vanwege iets wat hij tijdens het uitoefenen van zijn sport deed.
Net zoals Ferrari die 100.000 ZFr boete kreeg vanwege teamorders op Hockenheim 2010.

Phelps rijdt een auto terwijl hij onder invloed heeft. Dat heeft niets met de sport te maken. Hij brengt de zwemsport niet in diskrediet.
Dan kunnen ze Pistorius ook schorsen omdat hij de atletiek in diskrediet brengt.
in a crowd you lose humanity
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 9 oktober 2014 @ 13:02:49 #292
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_145361498
hendriksmj twitterde op donderdag 09-10-2014 om 12:04:11 Voigt en Schleck. Ze hebben - denk ik - stuk voor stuk meer te vertellen dan ‘shut up legs’ en ‘knie doet au’. #alsjebegrijptwatikbedoel reageer retweet
Schleck en Voigt gebruiken doping aldus Tijntje.
pi_145362757
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 19:10 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Het stond twee posts eerder ook al :P. Ik vind wel een interessant vraagstuk, of een bond iemand mag schorsen vanwege het verslechteren van het imago van de sport / voorbeeldfunctie sporter. Dezelfde argumentatie kan vanuit een bond kunnen worden toegepast voor het beslissen tot een silent ban.
tis amerika he, daar werd ook een footballer onlangs levenslang geschorst omdat hij zijn vrouw in elkaar sloeg en daar beelden van uitlekten. Heftig en idioot om dat te doen, maar een bond heeft zich daar niet mee te bemoeien vind ik.

En van Schleck blijft ik het wel erg toevallig vinden dat hij nadat zijn broer gepakt werd helemaal niks meer presteerde, depressief werd en van de ene in de andere blessure rolde en dus stopt.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 oktober 2014 @ 13:52:16 #294
426493 crew  PippenScottie
pi_145363062
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 13:43 schreef planethugo het volgende:

[..]

tis amerika he, daar werd ook een footballer onlangs levenslang geschorst omdat hij zijn vrouw in elkaar sloeg en daar beelden van uitlekten. Heftig en idioot om dat te doen, maar een bond heeft zich daar niet mee te bemoeien vind ik.

En van Schleck blijft ik het wel erg toevallig vinden dat hij nadat zijn broer gepakt werd helemaal niks meer presteerde, depressief werd en van de ene in de andere blessure rolde en dus stopt.
Volgens mij werd die football speler, Ray Rice, voor twee wedstrijden geschorst en leidde die lage straf tot algemene verontwaardiging.
pi_145363167
quote:
1s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 13:52 schreef PippenScottie het volgende:
Volgens mij werd die football speler, Ray Rice, voor twee wedstrijden geschorst en leidde die lage straf tot algemene verontwaardiging.
zoiets was het idd, en toen lekte die beelden uit en werd ie levenslang geschorst door de bond. Dat ze dat maar aan de club overlaten vind ik want daar is hij in dienst. Maar met doping heeft dit verder niets te maken natuurlijk :P
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 oktober 2014 @ 14:04:35 #296
426493 crew  PippenScottie
pi_145363444
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 13:55 schreef planethugo het volgende:

[..]

zoiets was het idd, en toen lekte die beelden uit en werd ie levenslang geschorst door de bond. Dat ze dat maar aan de club overlaten vind ik want daar is hij in dienst. Maar met doping heeft dit verder niets te maken natuurlijk :P
Natuurlijk gaat een bond wel over de schorsing en niet de club zelf.
Al slaat de NFL natuurlijk een flater door van een schorsing van twee wedstrijden (serieus, wtf?) over te gaan naar een schorsing voor onbepaalde tijd.

En van steroïden word je inderdaad niet agressief.
:)
pi_145363458
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 13:55 schreef planethugo het volgende:
[..]
zoiets was het idd, en toen lekte die beelden uit en werd ie levenslang geschorst door de bond. Dat ze dat maar aan de club overlaten vind ik want daar is hij in dienst. Maar met doping heeft dit verder niets te maken natuurlijk :P
Ik vind het wel goed dat ze hem schorsen. Zijn vrouw zal er geen zaak van maken (want rijk) en dan geef je die gasten al snel het idee dat ze alles kunnen doen met hun vrouw. Nu raak je hem in zijn portemonnee en dat zal behoorlijk pijn doen.

Dat Voigt stopt is niet heel vreemd, die heeft de AOW-leeftijd bijna bereikt.
Get it and Bet it
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 9 oktober 2014 @ 17:35:30 #298
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_145369412
quote:
7s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 13:02 schreef Pino112 het volgende:
hendriksmj twitterde op donderdag 09-10-2014 om 12:04:11 Voigt en Schleck. Ze hebben - denk ik - stuk voor stuk meer te vertellen dan ‘shut up legs’ en ‘knie doet au’. #alsjebegrijptwatikbedoel reageer retweet
Schleck en Voigt gebruiken doping aldus Tijntje.
die durf ik ook wel aan :D
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 9 oktober 2014 @ 17:35:53 #299
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_145369424
quote:
7s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 13:02 schreef Pino112 het volgende:
hendriksmj twitterde op donderdag 09-10-2014 om 12:04:11 Voigt en Schleck. Ze hebben - denk ik - stuk voor stuk meer te vertellen dan ‘shut up legs’ en ‘knie doet au’. #alsjebegrijptwatikbedoel reageer retweet
Schleck en Voigt gebruiken doping aldus Tijntje.
Jens gebruikt alleen viagra
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_145369785
Martijn Hendriks :r

Met z'n selectieve verontwaardiging :')
  donderdag 9 oktober 2014 @ 17:51:47 #301
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_145369884
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 17:35 schreef rubbereend het volgende:
[..]
die durf ik ook wel aan :D
Ik ook.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')