abonnementen ibood.com bol.com
  woensdag 27 augustus 2014 @ 11:21:03 #1
35189 Troel
scherp en bot
pi_143875981
Welkom in de reeks over Weight Loss Surgery oftewel WLS. Als je alles al geprobeerd hebt om zelf af te vallen en echt drastisch moet afvallen omdat je gezondheid onder je gewicht te lijden heeft, dan kan je hier meelezen, je vragen stellen of je ei kwijt.

Maagbandje
Wordt in Nederland nog wel geplaatst, maar in België steeds minder. Wordt laparoscopisch geplaatst, dus snellere genezing, maar je blijft je hele leven met een bandje lopen. Verschillende mogelijkheden voor wat betreft strakker laten zetten of juist losser laten zetten.

Gastric Bypass
Je maag wordt verkleind tot een zeer klein maagje en daarnaast worden je darmen deels omgeleid. Er wordt echter niets van je maag of darmen weggenomen. Na deze operatie heb je kans op dumping. Ook kan het zijn dat er nog een tweede operatie nodig is om een ring te plaatsen omdat je maagje toch te groot is geworden. Dit heet een Fobiring.

Gastric Sleeve
Er wordt een groot gedeelte van de maag weggenomen waardoor het afvallen zal komen door de kleinere maag en de daarbij horende eetaanpassingen. Tevens zouden de "eetlust-hormonen" in het weggehaalde deel van de maag zitten waardoor je geen trek meer ontwikkelt. Ook andere hormonen verdwijnen hierbij.

Scopinaro of Bilio Pancreatische Derivatie
Naast het verkleinen van de maag waarbij het originele maagportier verdwijnt, wordt de dunne darm rigoureus omgeleid. De galblaas en de blinde darm worden ook weggehaald om complicaties hiermee te voorkomen. Na de operatie zit je voor de rest van je leven vast aan supplementen voor vitamines en mineralen, omdat deze minder goed opgenomen worden. Gemiddeld gezien neem je nog een kleine 1200 kilocalorieën per dag op na deze operatie en dat is dan ook de reden waarom je hier veel mee af kunt vallen. Er kleven echter een groot aantal nadelen aan deze operatie, vandaar dat deze eigenlijk niet meer uitgevoerd wordt, maar vervangen is door de

Duodenal Switch
Het effect is bijna hetzelfde, behalve dat de oorspronkelijke maagportier nog wel aanwezig is en dat de maag op een andere manier verkleind wordt. Ook bij deze operatie verdwijnen dus de "eetlust-hormonen". Ook hier heb je een sterk verminderde voedselopname, net zoals bij de Scopinaro.

Er zijn mogelijkheden om na een eerste operatie over te gaan naar een andere methode (met de daarbij behorende operaties) (een revisie), zoals van een maagband naar een Gastric Bypass of van een Gastric Sleeve naar een Gastic Bypass. Ook de Fobiring is zo'n revisie.

De criteria voor het ondergaan van een WLS zijn:

Een BMI van 40 of hoger met een leeftijd tussen de 18 en de 65.
Een BMI van 35 of hoger met één van de volgende co-morbiditeiten:

• Diabetes
• Hoge bloeddruk
• Reuma
• Slaapapneu
• Gewrichtsklachten

Tevens moet er voldaan zijn aan de volgende voorwaarden:

• Andere methoden om gewicht te verliezen niet hebben geholpen onder professionele begeleiding
• Geen aandoeningen aan nieren, lever, darmen of maag.

De behandelend artsen moeten geen bezwaar hebben tegen de operatie en je moet daarnaast nog voldoen aan eventuele aanvullende eisen die per ziekenhuis kunnen verschillen.

Na een WLS kan je tegen de volgende zaken aanlopen:

Overhangend buikvel > abdominoplastie
Kipfilets aan de bovenarmen > armplastie of brachioplastie
Problemen met vel bij de dijen > dijlift
Hangborsten > mastopexie

Ook hiervoor zijn weer bepaalde eisen wil je dit vergoed krijgen van de zorgverzekeringen.

Criteria abdominoplastie:
Vanuit de zorgverzekeringswet komt de correctie van de buikwand voor vergoeding in aanmerking als:

• BMI 30 of lager
• BMI moet de laatste 12 maanden stabiel zijn
• de buikwand bedekt minstens 1/4 van het bovenbeen wanneer u recht op staat, waarbij de lengte van het bovenbeen liggend gemeten wordt volgens speciale regels
OF
• Last van smetvorming die qua ernst gelijk is aan derdegraads brandwonden en waarbij de behandeling hiervoor geen of onvoldoende resultaat heeft opgeleverd.

Psychisch lijden onder deze aandoening is zonder dat er sprake is van de bovenstaande voorwaarden, volgens de wet geen reden om tot vergoeding over te gaan.

Deze criteria wijzigen overigens elke keer, dus het kan zijn dat het niet een up-to-date rijtje is, maar op het moment van schrijven (april 2012) is het nog correct.

Er wordt druk onderhandeld om deze eisen te versoepelen. Nu de WLS makkelijker vergoed wordt door de verzekeraars, zouden ook de vervolgoperaties makkelijker vergoed moeten worden. De zorgverzekeraars hebben hun handtekening al gezet onder de Zorgstandaard Obesitas, maar dit is nog geen verplichting om naar te handelen.

Krantenartikel over de strijd tegen het vel

Meer informatie kun je hier vragen, maar besef wel dat hier geen artsen of chirurgen rondlopen. Heel veel informatie, ook vanuit artsen, kun je ook vinden op WLSinfo.nl. Daar kun je goede overzichten vinden van supplementen, maar ook van de bloedonderzoeken die van belang zijn als je geopereerd bent. Probeer je goed in te lezen voordat je met een chirurg gaat praten zodat je goede vragen kunt stellen.

De "vaste bewoners" hier die een operatie gehad hebben:

-Bubseltje- > GBP omgezet in een D
octopussy > GBP
Rewimo > Scopinaro (2005)
Riann > GBP ondersteund door een Fobiring (2009+2011)
Troel > Scopinaro (2005), BWC (2012)
Trusten > GPB
zapato61 > GBP (2012)
McLaura > GBP (mei 2012)
Wildervankstertje > Sleeve 2012

(als het niet klopt ofzo, gewoon gillen)


Kleine voetnoot, speciaal voor de dames: let erop dat niet alle anticonceptie meer betrouwbaar zal werken na een WLS. Ik hoop eigenlijk dat Dave Schweitzer (WLS-goeroe) daar ooit eens wat over gaat schrijven zodat dat algemeen bekend wordt ook bij de huisartsen en apothekers.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
autistyle, foodstyle, homestyle, lifestyle, nerdstyle, workstyle
pi_143887469
quote:
7s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 11:19 schreef Troel het volgende:
Ah, dus eigenlijk heb je lichamelijk geen last, maar gaat het erom dat je shirtjes niet kan kopen :P
Nou ja, natuurlijk ga ik er lichamelijk op vooruit als ik van mijn 2 buiken af ben. En vooral mijn psychische gesteldheid. En ik zweet bij mijn navel altijd en het stukje onderbuik wat over mijn benen hangt. Ik hou het heel goed bij en ben blij dat ik daardoor geen smetvlekken krijg. Maar hoe goed ik me ook verzorg lijkt toch net of daar geen prettige geur hangt doordat het natuurlijk altijd op elkaar zit.
Bikinilijn moet ik altijd liggend doen ik hoop dat ik het dadelijk gewoon staand weer kan doen. ;)
  zaterdag 6 september 2014 @ 12:44:57 #3
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_144235443
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 17:14 schreef Riann het volgende:

[..]

Nou ja, natuurlijk ga ik er lichamelijk op vooruit als ik van mijn 2 buiken af ben. En vooral mijn psychische gesteldheid. En ik zweet bij mijn navel altijd en het stukje onderbuik wat over mijn benen hangt. Ik hou het heel goed bij en ben blij dat ik daardoor geen smetvlekken krijg. Maar hoe goed ik me ook verzorg lijkt toch net of daar geen prettige geur hangt doordat het natuurlijk altijd op elkaar zit.
Bikinilijn moet ik altijd liggend doen ik hoop dat ik het dadelijk gewoon staand weer kan doen. ;)
Ik heb nu ook wel dat in mijn maagstreek wat huid over is, alleen mijn onderbuik weer niet. Zelf zou ik graag mijn maagstreek wel willen laten corrigeren maar volgens mij moet ik dat dan zelf betalen omdat er geen vel over mijn benen hangt.

Zolang ik corrigerende hemdjes draag valt het niet op en voel ik het ook niet. Maar met warm weer is het behoorlijk zweten met een extra laag kleding. Als ik die hemdjes niet draag beweegt het vel heen en weer als ik beweeg en dat voelt niet fijn :( . Paar duizend euro voor een operatie kan ik helaas niet betalen.
pi_144255698
Ohhh Riann, wat fijn dat je een bwc krijgt O+ Ik ben een beetje jaloers want bij mij wilde CZ niets vergoeden (ook met foto's en aangetekend bezwaar niet). Ik heb nu iets langer dan een jaar geleden mijn buik en borsten 'laten doen' en ik ben er nog elke dag blij mee. Heeft wel een godsvermogen gekost :X

Alleen: nu zie ik het direct als ik ben aangekomen :P voorheen vielen een paar kilo meer of minder niet op door de lappen vel. Heb helaas nog wel in de loop der dag een soort van opbollende buik. Trek ik 's ochtends met een platte buik een leuk jurkje aan, heb ik 's middags een 3 maanden zwanger buikje -O-
  zaterdag 6 september 2014 @ 22:13:08 #5
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_144256200
Ja dat was tijdens mijn zwangerschap, dacht ik eindelijk legaal een dikke buik te krijgen... niet dus _O-
Hij was wel wat dikker vooral de tweede buik kwam omhoog. Maar echt zwanger heb ik er qua buik niet uitgezien.
pi_144257914
Heeft iemand hier toevallig ervaring met Metformine (zonder suikerziekte te hebben)?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 7 september 2014 @ 09:20:38 #7
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_144264944
Ik heb er wel eens over gelezen. Ieemand die door dezelfde arts is behandeld heeft dat volgens mij ook gebruikt.

Wilde kijken voor je op wlsinfo maar dat lijkt niet meer te bestaan :?
pi_144284958
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 23:33 schreef Trusten het volgende:
Heeft iemand hier toevallig ervaring met Metformine (zonder suikerziekte te hebben)?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik gebruik het, maar omdat ik diabetes 2 heb. Ik ben wel afgevallen sinds ik het gebruik, maar ik ben ook heel anders gaan eten.
Lijkt me niet dat ze metformine gaan voorschrijven om af te vallen. Het heeft ook weer bijwerkingen.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_144285516
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 20:27 schreef Ole het volgende:
Lijkt me niet dat ze metformine gaan voorschrijven om af te vallen. Het heeft ook weer bijwerkingen.
Valt dus tegen ;). M'n internist (die wel goed bekend staat op het gebied van vitaminetekorten enzo) heeft het me voorgeschreven en ik heb geen diabetes ;). Aangezien ik al een jaar op (op de ons nauwkeurig) hetzelfde gewicht zit. Niet zozeer om extreem af te vallen, wel om te kijken om het enigzins weer op gang te krijgen en te kijken of het invloed heeft.

Maar ik was met name benieuwd naar andere ervaringen omdat de ervaringen op internet elkaar nogal tegenspreken.
pi_144287828
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 20:33 schreef Trusten het volgende:

[..]

Valt dus tegen ;). M'n internist (die wel goed bekend staat op het gebied van vitaminetekorten enzo) heeft het me voorgeschreven en ik heb geen diabetes ;). Aangezien ik al een jaar op (op de ons nauwkeurig) hetzelfde gewicht zit. Niet zozeer om extreem af te vallen, wel om te kijken om het enigzins weer op gang te krijgen en te kijken of het invloed heeft.

Maar ik was met name benieuwd naar andere ervaringen omdat de ervaringen op internet elkaar nogal tegenspreken.
OK als hij het heeft voorgeschreven is het een ander verhaal.
Het is in elk geval geen wondermiddel. Je moet nog steeds goed en gevarieerd eten. (niet te veel, niet te weinig en regelmatig)
Succes ermee!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_144288185
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 21:02 schreef Ole het volgende:

[..]

OK als hij het heeft voorgeschreven is het een ander verhaal.
Het is in elk geval geen wondermiddel. Je moet nog steeds goed en gevarieerd eten. (niet te veel, niet te weinig en regelmatig)
Succes ermee!
No worries, ik geloof niet in wondermiddelen :)
  vrijdag 12 september 2014 @ 13:54:38 #12
121741 _Dizzy_
space, the final frontier
pi_144453924
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 23:33 schreef Trusten het volgende:
Heeft iemand hier toevallig ervaring met Metformine (zonder suikerziekte te hebben)?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik gebruik het voor PCOS, niet omdat ik diabetes zou hebben.
Ik slik 2x per dag 500 mg.

Ze gaven dit mij met voornaamste reden om af te vallen, omdat dan de PCOS minder zou worden. Dit was mijn arts in Ierland. Mijn arts in NL wil dat ik er weer vanaf ga, hij zei dat mensen die geen diabetus hebben geen metformine moeten gaan slikken, je lever moet dan meer werken waardoor je juist diabetes zou kunnen ontwikkelen.
( geen idee of dit klopt trouwens)

Over de werking, ik ben inderdaad 20 kg kwijt, maar ik dat dat meer kwam omdat ik mijn hele leven heb omgegooit, gezonder gaan eten en 3x per week gaan sporten.
Metformine doet bij mij niets anders dan vaak diaree ;(
pi_144454064
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:54 schreef _Dizzy_ het volgende:

[..]

Ik gebruik het voor PCOS, niet omdat ik diabetes zou hebben.
Ik slik 2x per dag 500 mg.

Ze gaven dit mij met voornaamste reden om af te vallen, omdat dan de PCOS minder zou worden. Dit was mijn arts in Ierland. Mijn arts in NL wil dat ik er weer vanaf ga, hij zei dat mensen die geen diabetus hebben geen metformine moeten gaan slikken, je lever moet dan meer werken waardoor je juist diabetes zou kunnen ontwikkelen.
( geen idee of dit klopt trouwens)

Over de werking, ik ben inderdaad 20 kg kwijt, maar ik dat dat meer kwam omdat ik mijn hele leven heb omgegooit, gezonder gaan eten en 3x per week gaan sporten.
Metformine doet bij mij niets anders dan vaak diaree ;(
Thanks voor je reactie, ik vind het erg lastig...heb best veel vertrouwen in deze arts...maar lees zoveel tegenstrijdige dingen op internet. Ik denk dat een maandje proberen sowieso geen kwaad kan..
pi_144459896
Vooral in het begin spelen de bijwerkingen als darmklachten. Goede kans dat je dan afvalt.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 21 september 2014 @ 18:30:57 #15
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_144761763
Metformine is gewoonweg een diabetes-medicijn. Dat een arts het voorscrhijft voor andere redenen kan....maar in oorsprong (en in voornaamste werking!) is het een medicijn om je lichaam gevoeliger te maken voor de insuline.
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_144761833
quote:
0s.gif Op zondag 21 september 2014 18:30 schreef joers1 het volgende:
Metformine is gewoonweg een diabetes-medicijn. Dat een arts het voorscrhijft voor andere redenen kan....maar in oorsprong (en in voornaamste werking!) is het een medicijn om je lichaam gevoeliger te maken voor de insuline.
I know, moest er specifiek bij de apotheek bijzeggen dat ik geen diabetes heb
  zondag 21 september 2014 @ 18:40:08 #17
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_144762071
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:18 schreef Rottdog het volgende:
Van de week voorlopige operatie datum doorgekregen, sta voor 10 sept ingepland. Al met al ben ik dan 8 mnd onderweg. Van intake tot operatietafel zeg maar.
Ik was dit helemaal vergeten. Hoe is het met je? Is het doorgegaan de 10e?
Is het mee of tegen gevallen?
***
  dinsdag 23 september 2014 @ 07:31:16 #18
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_144812996
Gelukkig is de planning gebleven zoals het was en ben ik de tiende geopereerd. Het is me enorm mee gevallen en voel me goed. Nu samen met mijn lichaam aan het werk op naar een mooi resultaat.
  dinsdag 23 september 2014 @ 08:26:28 #19
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_144813452
^O^ Goed om te horen. :Y :)
***
pi_144813469
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 07:31 schreef Rottdog het volgende:
Gelukkig is de planning gebleven zoals het was en ben ik de tiende geopereerd. Het is me enorm mee gevallen en voel me goed. Nu samen met mijn lichaam aan het werk op naar een mooi resultaat.
Hee, wat fijn voor je! Ik ben blij voor je dat alles goed is verlopen :) Veel succes met je nieuwe leven ^O^
Most people don’t listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
Unsere Heimat
pi_145000209
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 12:44 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Ik heb nu ook wel dat in mijn maagstreek wat huid over is, alleen mijn onderbuik weer niet. Zelf zou ik graag mijn maagstreek wel willen laten corrigeren maar volgens mij moet ik dat dan zelf betalen omdat er geen vel over mijn benen hangt.

Zolang ik corrigerende hemdjes draag valt het niet op en voel ik het ook niet. Maar met warm weer is het behoorlijk zweten met een extra laag kleding. Als ik die hemdjes niet draag beweegt het vel heen en weer als ik beweeg en dat voelt niet fijn :( . Paar duizend euro voor een operatie kan ik helaas niet betalen.
Sorry voor late reactie ben net terug van 3 weken zuid frankrijk.
Maar ik dacht ook dat ik het nooit vergoed zou krijgen. En toen zei
mijn neuroloog ga er gewoon langs dat weet je waar je aan toe bent.
En dat zie je maar weer. Ik heb zelfs niet eerst toestemming aan CZ
hoeven te vragen.
  zondag 28 september 2014 @ 22:12:33 #22
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_145000597
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 22:05 schreef Riann het volgende:

[..]

Sorry voor late reactie ben net terug van 3 weken zuid frankrijk.
Maar ik dacht ook dat ik het nooit vergoed zou krijgen. En toen zei
mijn neuroloog ga er gewoon langs dat weet je waar je aan toe bent.
En dat zie je maar weer. Ik heb zelfs niet eerst toestemming aan CZ
hoeven te vragen.
Toch maar eens er achteraan dan :) Ben nu in elk geval ongeveer een jaar stabiel op gewicht en dat is ook 1 van de eisen. Schommelt weleens een beetje maar dat is volgens mij normaal. heeft iedereen. Ben zelf ook verzekerd bij CZ. Heb behalve mijn maagstreek ook helemaal geen overtollige huid maar bij warm weer zou het fijn zijn als ik niet telkens strakke hemdjes hoef te dragen. Hoor vaak van mensen trek die hemd toch uit want het is totaal niet te zien dat de huid zo slap is, maar het voelt gewoon niet fijn met bewegen.

Dat ik er nog niet mee bezig ben geweest om het te laten corrigeren is omdat er overal wordt vermeld dat de huid de benen moet bedekken en omdat het bij mij alleen om de maagstreek gaat zal dat dus nooit op mijn benen gaan hangen. Onderbuik is mooi strak geworden.

Mocht het wel mogelijk zijn dan wacht ik er in elk geval nog wel meer dan een jaar mee als ik wegens de flexwet weer 6 maanden thuis kom te zitten. Ik krijg nu per 3 maanden een detacheringscontract en zelfs een paar dagen griep betekend al dat het contract verbroken wordt, ziek melden is op mijn werk sinds kort eigenlijk niet meer toegestaan. En vooral bij mij wordt er nog iets moeilijker over gedaan dan bij veel anderen omdat ik bijna 2 jaar geleden na mijn operatie ook een maand thuis heb gezeten. Heb dus al teveel ziekte uren en wil mijn baan niet kwijt.

[ Bericht 6% gewijzigd door Wildervankstertje op 28-09-2014 22:20:14 ]
  zondag 9 november 2014 @ 19:39:18 #23
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_146474316
Sinds een aantal weken voel ik me telkens erg moe :( Had eigenlijk op de dag van de jaarlijkse controle (4 december) bloed moeten laten prikken maar heb dat afgelopen maandag maar vast laten doen in het MCL zodat mocht er ergens een tekort van zijn ik dat 4 december met de arts kan bespreken.

Soms ga ik tegen 19.30u al naar bed, zet mijn wekker op 5u (dan moet ik eruit, tegen 6u onderweg naar werk) maar dan ben ik nog vreselijk moe terwijl ik wel de hele nacht doorslaap. Eenmaal op werk aangekomen gaat het wel weer na 2 koppen koffie. Kom de werkdag prima en zonder vermoeidheid door maar zodra ik thuis ben dan begint de vermoeidheid rond etenstijd (18u ongeveer) weer.

Ben benieuwd wat de uitslagen van het bloedonderzoek zullen zijn. Morgen over 2 weken kan ik bellen voor de uitslag. Ben het totaal niet gewend om moe te zijn, normaal gesproken ging ik doordeweeks tegen 23u naar bed en werd uit mezelf ruim voordat de wekker ging wakker en ging klaarwakker uit bed.
pi_146489122
Klinkt alsof je B12 en/of ijzer aan de lage kant zijn. Ik herken de vermoeidheidsklachten.

Iets anders: heeft iemand tips over wat je het beste kunt doen bij diarree? Veel drinken en uitkijken met wat ik eet doe ik al. Het lijkt een of ander virus want ik had vantevoren niets uitzonderlijks gegeten. Duurt nu 1,5 dag en als het niet beter word hop ik wel even langs de huisarts.
Most people don’t listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
Unsere Heimat
  maandag 10 november 2014 @ 10:10:43 #25
35189 Troel
scherp en bot
pi_146491501
Ik zit het meestal gewoon uit. Had er toevallig een tijdje geleden last van (iets met buikgriep) en veel meer dan bouillon heb ik eigenlijk niet anders gedaan. Als je echt weg moet zou je kunnen kijken op loperamide zou werken, maar ik heb de gok eigenlijk nooit genomen. Geen idee wat we opnemen van die pillen en hoe erg het verstopt :P

En inderdaad: vitamines en mineralen laten checken! Wat duurt het lang voordat je de uitslagen krijgt trouwens.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
autistyle, foodstyle, homestyle, lifestyle, nerdstyle, workstyle
pi_146492442
Ik probeer het maar met veel drinken en wat geroosterd brood. En yoghurt om de goede bacteriën weer aan te vullen. Het zal wel weer overgaan. Je valt er wel in snel tempo mee af :') Wat nu niet zo erg is omdat ik een paar kilo aangekomen ben door te weinig beweging de afgelopen jaren i.v.m. mijn heupen. Gelukkig kan ik nu weer langzaam meer gaan bewegen dus die verdwijnen wel weer - momenteel gaat het alleen wat harder :P
Most people don’t listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
Unsere Heimat
pi_146609758
Criteria abdominoplastie:
Vanuit de zorgverzekeringswet komt de correctie van de buikwand voor vergoeding in aanmerking als:

• BMI 30 of lager

dat klopt trouwens niet meer dat moet 35 zijn
pi_146610927
Waarom staat mijn verhaal eigenlijk niet in de OP? Is dat omdat ik niet zo vaak meepost, of omdat het geen succesverhaal is?
(]__/)
(='.'=)
(")_(")
1000 dagen
  donderdag 13 november 2014 @ 14:50:20 #29
35189 Troel
scherp en bot
pi_146611765
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 14:30 schreef Muck het volgende:
Waarom staat mijn verhaal eigenlijk niet in de OP? Is dat omdat ik niet zo vaak meepost, of omdat het geen succesverhaal is?
Ik denk omdat de OP automatisch overgenomen wordt van de vorige en niet tussendoor bewerkt kan worden. Als je je verhaal uittypt, kan een modje het er vast inzetten zodat het er de volgende keer bijstaat :)

Om eerlijk te zijn heb ik niet eens naar de OP gekeken echt toen ik het topic opende, ging ervan uit dat het wel goed was :@
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
autistyle, foodstyle, homestyle, lifestyle, nerdstyle, workstyle
pi_146611824
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 11:21 schreef Troel het volgende:
(als het niet klopt ofzo, gewoon gillen)
Dit? ;)
Most people don’t listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
Unsere Heimat
pi_146611907
Ik zal eens gaan zoeken naar wanneer ik mijn hele verhaal uitgetypt heb, dan kan ie er alsnog in, als jullie het daarmee eens zijn natuurlijk :)
(]__/)
(='.'=)
(")_(")
1000 dagen
  donderdag 13 november 2014 @ 16:34:23 #32
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_146615583
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 14:30 schreef Muck het volgende:
Waarom staat mijn verhaal eigenlijk niet in de OP? Is dat omdat ik niet zo vaak meepost, of omdat het geen succesverhaal is?
Dan had ik er ook niet in moeten staan ;) :* de op wordt niet echt bijgehouden volgens mij.
pi_146618796
Muck, ik ben wel benieuwd.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_146626825
Vanavond bij late night komt er iets over overtollig vel en dat de zorgverzekering het niet vergoed. Ben wel benieuwd ik heb nog niet eens toestemming hoeven te vragen.
pi_146642516
Ik ben zwanger na een Gastric Bypass en moet extra controles en ben vanwege de operatie medisch geïndiceerd om onder controle te staan bij de gynaecoloog.

Gelukkig vind ik het allemaal geen probleem, helemaal de extra echo's om de groei te monitoren niet.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  vrijdag 14 november 2014 @ 13:49:31 #36
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_146644421
Nou ja daar zitten ook nadelen aan hoor McLaura. Als je kindje constant klein wordt geschat wordt je daar niet relaxter van kan ik je zeggen ;). Nu was ze niet echt goot maar ook niet inimini.
  vrijdag 14 november 2014 @ 15:18:38 #37
35189 Troel
scherp en bot
pi_146647787
Nu ja, ik kan me de zwangerschap van Ruben nog heel goed herinneren en de onderzoeken die toen boven tafel kwamen dat slechts 1/3 van de zwangerschappen een gezond voldragen kind op leverden.

Ruben was net groot genoeg om niet te klein te zijn en heeft het gelukkig inmiddels allemaal ingehaald qua lengte :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
autistyle, foodstyle, homestyle, lifestyle, nerdstyle, workstyle
  vrijdag 14 november 2014 @ 16:04:44 #38
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_146649474
Het is ook belangrijk! Bij een evt 2de geeft de gyn mij de keuze waar onder controle te staan? (vind ik wel vreemd) Maar ik kies toch voor het ziekenhuis.
pi_146651611
quote:
17s.gif Op vrijdag 14 november 2014 13:49 schreef -Bubseltje- het volgende:
Nou ja daar zitten ook nadelen aan hoor McLaura. Als je kindje constant klein wordt geschat wordt je daar niet relaxter van kan ik je zeggen ;). Nu was ze niet echt goot maar ook niet inimini.
Misschien wordt hij/zij dat gewoon niet. De oudste was groot, volgens de echo's 3 weken voor op de groei. Iets kleiner is dus niet echt een probleem.

Maar we zien wel. Ik vind de extra controle (ook van de obesitaskliniek) prettig.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_147059226
16 december is mijn operatiedatum en 15 dec is opname datum vind het spannend. :) Ben wel blij dat het nog in 2014 is.
pi_147509539
Wat is het rustig hier.

Maandag mag ik me om half 1 melden en dinsdag is om 8 uur al de operatie.
  vrijdag 12 december 2014 @ 13:09:03 #42
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_147512085
Zet hem op Riann, de dag van je wedergeboorte *O*

Hier nu een aantal weken verder en 30 kg minder, voel me sinds jaren weer geweldig. Had ik het maar eerder gedaan.
pi_147528837
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 13:09 schreef Rottdog het volgende:
Zet hem op Riann, de dag van je wedergeboorte *O*

Hier nu een aantal weken verder en 30 kg minder, voel me sinds jaren weer geweldig. Had ik het maar eerder gedaan.
de gastricbypass heb ik al jaren en jaren terug gehad ik krijg nu een uitgebreide buikwandcorrectie
pi_147910326
ik ben gister thuis gekomen vanuit het ziekenhuis.
Ik heb woensdag de 2e operatie gehad omdat ik bloedingen had. Dus dat was een tegenslag.
Het is me erg tegengevallen. Paar dagen op IC daarna naar de afdeling. Ik ben wel blij dat ik nu weer thuis ben. Pijn en moeheid heb ik toch of ik nu daar ben of thuis. 3 drains zijn er gisteren uitgehaald en nu heb ik nog 1 drain. Ik hoop dat die er ook snel uit mag.
  woensdag 24 december 2014 @ 09:34:29 #45
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_147910490
Klinkt toch best heftig Rian. En op de ic dat is niet niks -O-
pi_147910968
Goh Riann, wat een tegenvaller. Fijn dat je weer thuis bent! Nu maar weer snel opknappen :*
Most people don’t listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
Unsere Heimat
pi_147912089
Ik moet sowieso 2 keer 24 uur op de hartbewaking na een operatie door mijn spierziekte.
Maar het was zeker een tegenvaller. Net zijn ze van de verpleging geweest mijn haren gewassen in de bak want met een drain mag je niet douche en verder de wond verzorgt. En zeiden ze gister in het ziekenhuis ja wondzorg heb je eigenlijk niet nodig want de wond is droog. Maar die hier was zei ook wij zien dat altijd dat het gaat lekker je doet thuis toch meer dan in het ziekenhuis.

Maar ik ben wel superblij dat ik voor de kerst thuis ben.
  woensdag 24 december 2014 @ 11:50:12 #48
35189 Troel
scherp en bot
pi_147913467
Het is niet standaard zo dat je met drain niet mag douchen hoor ;)

En de drain zal er wel snel uitgaan waarschijnlijk, want die mogen niet heel lang blijven zitten ;)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
autistyle, foodstyle, homestyle, lifestyle, nerdstyle, workstyle
pi_147923151
quote:
7s.gif Op woensdag 24 december 2014 11:50 schreef Troel het volgende:
Het is niet standaard zo dat je met drain niet mag douchen hoor ;)

En de drain zal er wel snel uitgaan waarschijnlijk, want die mogen niet heel lang blijven zitten ;)
ik verwacht ook dat hij er binnen een paar dagen uit zal zijn. hij had vanmorgen 24 uur 60cc gelopen en hij moet minder als 20 lopen dat hij eruit mag
  woensdag 24 december 2014 @ 18:48:30 #50
35189 Troel
scherp en bot
pi_147927205
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 16:40 schreef Riann het volgende:

[..]

ik verwacht ook dat hij er binnen een paar dagen uit zal zijn. hij had vanmorgen 24 uur 60cc gelopen en hij moet minder als 20 lopen dat hij eruit mag
Er zijn speciale regeltjes inderdaad, maar je zit ook met infectiegevaar, vandaar dat zo'n ding gewoon niet te lang mag blijven zitten.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
autistyle, foodstyle, homestyle, lifestyle, nerdstyle, workstyle
pi_148370021
Hoe is het, Riann?
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_148381251
Gister terug naar Maastricht geweest omdat het dus helemaal niet goed gaat met de wond.
Vandaag brengen ze een pomp langs voor de wond. Hoe het precies zit en hoe en wat dat weet
ik nog niet. Maar de dokter zei gister dat het dan snel moet gaan. Zoals het nu gaat is het niet goed. Ze hebben gister ook meteen wat dood weefsel weg geknipt. En ze hebben gister de drain eruit gehaald. Hij lekte nu nog 30cc. Dadelijk eindelijk een keer in de douche daar kijk ik naar uit. En dan is het weer ff afwachten de hoe en de wat.
pi_149308815
Wat een verhaal Riann... Hoe is het afgelopen? Is het überhaupt al afgelopen, of is de wond nog steeds bezig?

Ik ben vandaag voor de eerste onderzoeken bij de internist geweest. Ook meteen het bloedonderzoek en ECG gehad. Uitslagen over 3 weken, intussen nog een onderzoek bij de longarts.
pi_149387700
Het ging niet goed met de vac pomp veel pijn aan de liezen dus hij was er weer afgehaald. Daarna heel veel problemen gehad.

Ik heb er nu weer een vac pomp aanzitten. Nu heb ik nergens last van. ik moet 19 februari terug en als de wond dan helemaal schoon is. Dan word hij weer opnieuw dichtgemaakt. Dus dat word weer een operatie dat zal dan begin mrt zijn. Wat een gedoe zeg. Ik denk dat ik mijn bovenarmen niet meer laat doen iig niet als ik dit risico dan ook weer loop.
pi_149801739
Misschien interessant voor sommigen hier:

quote:
Nederlands restaurant serveert ‘gastric bypass menu’ met verkleinde porties
Nieuw in de culi-wereld en helemaal van deze tijd: het gastric bypass menu. We hebben het nog maar een enkele keer voorbij zien komen, maar verwachten dat dit in Amerika een ware hit zou kunnen worden.

De gastric bypass is een ingreep tegen overgewicht waarbij de maag van de patiënt wordt verkleind en het spijsverteringskanaal omgelegd. Het gevolg hiervan is dat de persoon in kwestie vele malen minder kan eten, zo weinig dat alleen een voorgerecht soms al te veel is.

Brasserie ‘t Klooster
Om deze reden is het gastric bypass menu door Brasserie ‘t Klooster in het leven geroepen. Een menu met dezelfde gerechten als normaal, maar dan in veel kleinere porties. Hierdoor kan iedereen, zelfs met een maagverkleining, genieten van culinaire versnaperingen.

De reden dat het hier wordt geserveerd? Natasja van Hensbergen, mede-eigenaar, heeft zelf een dergelijke ingreep ondergaan en merkte hoe lastig het kan zijn om te dineren in een restaurant. Aangezien zij zeker niet de enige is met dit probleem, besloot haar man, die tevens chef-kok van het restaurant is, een bypass menu te maken. Bron
gerecht-512x288.jpg
pi_150609609
Ik wil toch weer op de hoogte brengen.

Ik word donderdagavond opgenomen in het ziekenhuis en dan word ik vrijdag opnieuw geopereerd en dan word alles weer netjes dicht gemaakt. En hopen dat nu alles goed gaat maar ik heb er alle vertrouwen in.
pi_150619655
Hopelijk gaat het nu allemaal wel goed en kun je eindelijk van je strakke velletje genieten!

Zelf heb ik vandaag een telefoontje gehad dat ik 24 maart geholpen word. Ben er blij mee!
  zondag 15 maart 2015 @ 20:47:24 #58
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_150676048
Ik heb sinds anderhalve week een nieuwe baan in 3 ploegendienst. Heb voorheen wel 2 ploegen gedraaid maar nog nooit 3. Vanavond om 22.30u begin ik aan mijn eerste nachtdienst en ben morgenochtend om 06.30u vrij, dan nog een half uur terug rijden naar huis dus zal even na 7u in bed liggen. Hier meer mensen die 3 ploegen draaien en wat/hoeveel neem je voor de nacht te eten mee naar het werk?
  zondag 15 maart 2015 @ 21:35:27 #59
112783 Anus_Cocainus
Wrong hole fool!!!
pi_150678551
Ik heb een beetje een vooroordeel omtrent dit soort operaties moet ik bekennen. Zie het vooral als 'cheaten', schijnbaar moet je maag letterlijk afgeknepen worden omdat je niet genoeg discipline kunt opbrengen om gewoon minder te eten en een beetje te sporten.
Herkennen jullie jezelf hier in, of zit ik er echt compleet naast?
Niet om iemand te schofferen natuurlijk, vind het hoe dan ook een goede zaak dat je met je gewicht aan de slag gaat.
  maandag 16 maart 2015 @ 15:36:44 #60
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_150699906
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2015 21:35 schreef Anus_Cocainus het volgende:
Ik heb een beetje een vooroordeel omtrent dit soort operaties moet ik bekennen. Zie het vooral als 'cheaten', schijnbaar moet je maag letterlijk afgeknepen worden omdat je niet genoeg discipline kunt opbrengen om gewoon minder te eten en een beetje te sporten.
Herkennen jullie jezelf hier in, of zit ik er echt compleet naast?
Niet om iemand te schofferen natuurlijk, vind het hoe dan ook een goede zaak dat je met je gewicht aan de slag gaat.
Heeft niet met discipline te maken, je komt ook niet zomaar in aanmerking voor een operatie. Een paar jaar voordat ik geopereerd werd ben ik al begonnen met sporten en heel gezond eten. Maar toch viel ik maar heel langzaam af, artsen/dietist hadden geen idee waardoor dat kwam. Had het misschien op eigen kracht kunnen doen maar dan zou het jaren hebben geduurd om tot een gezond gewicht te komen. In veel jaren kan er veel gebeuren en ik wilde voorkomen dat ik diabeet zou worden of hart/vaat ziekten zou krijgen.

Veel mensen denken dat na een maagverkleining alles vanzelf gaat maar dat is niet zo. Op een gegeven moment stopt het afvallen en is het gewicht stabiel. Dan is het nog altijd opletten met eten/drinken. Ik eet/drink gezond en beweeg voldoende. Als ik nu bijvoorbeeld opeens elke dag uit de frituur zou gaan eten en dag in dag uit op de bank zou gaan zitten dan vliegen de kilo's er gewoon weer aan. Een maagverkleining is een hulpmiddel, geen wondermiddel. Een gezond gewicht behouden is ook na een maagverkleining iets waar je zelf alles aan moet doen.
  zondag 12 april 2015 @ 13:05:37 #61
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_151606784
Al maanden last van telkens een ontstoken navel, huid is helaas toch veel slapper geworden dus hangt er overheen :(

Al van alles door huisarts voorgeschreven gekregen maar het gaat niet over. Nu heeft ze me het advies gegeven toch voor een BWC te gaan. Verwijzing naar de plastisch chirurg heb ik al maar ben bang dat mijn verzekeraar (CZ) het niet gaat vergoeden gezien het feit het om mijn maagstreek gaat en ik dus geen huid op mijn benen heb hangen, onderbuik is bijna strak namelijk.Maar goed, morgen toch maar bellen voor een afspraak.
pi_151986572
ik dacht dat ik ook nooit goedkeuring zou krijgen maar je ziet maar weer dat ik het wel gekregen heb en nog niet eens een brief naar het CZ hoeven te sturen. Professor van de Hulst heeft het goed gekeurd bij mij. Hij was laatst ook bij Radar. Hij is ook voorzitter van zo'n commissie.
  vrijdag 24 april 2015 @ 18:19:35 #63
35189 Troel
scherp en bot
pi_151994843
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2015 13:05 schreef Wildervankstertje het volgende:
Al maanden last van telkens een ontstoken navel, huid is helaas toch veel slapper geworden dus hangt er overheen :(

Al van alles door huisarts voorgeschreven gekregen maar het gaat niet over. Nu heeft ze me het advies gegeven toch voor een BWC te gaan. Verwijzing naar de plastisch chirurg heb ik al maar ben bang dat mijn verzekeraar (CZ) het niet gaat vergoeden gezien het feit het om mijn maagstreek gaat en ik dus geen huid op mijn benen heb hangen, onderbuik is bijna strak namelijk.Maar goed, morgen toch maar bellen voor een afspraak.
Ik weet niet wat de huidige regels zijn, maar als je echt last hebt van flinke wonden, hoef je geen overhangend vel te hebben bij je benen he? Tenminste, dat was in mijn tijd zo.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
autistyle, foodstyle, homestyle, lifestyle, nerdstyle, workstyle
  vrijdag 24 april 2015 @ 19:42:54 #64
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_151997135
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 april 2015 18:19 schreef Troel het volgende:

[..]

Ik weet niet wat de huidige regels zijn, maar als je echt last hebt van flinke wonden, hoef je geen overhangend vel te hebben bij je benen he? Tenminste, dat was in mijn tijd zo.
Mijn navel is telkens rondom helemaal kapot, vaak tot bloedens aan toe. Hoor van anderen dat wanneer het niet om de onderbuik gaat maar om een andere plek je minimaal 6cm overhang moet hebben, daar kom ik wel aan.

Ben alleen wel weer afgevallen, niet veel, ongeveer 2,5kg en weet niet of daar moeilijk over wordt gedaan. Was een jaar stabiel op 68kg en toch is er de afgelopen maand opeens nog een klein beetje vanaf gegaan. Verwacht zelf dat ik niet nog meer af zal vallen, mijn sleeve operatie is in juni 2,5 jaar geleden.
pi_152053364
quote:
17s.gif Op vrijdag 14 november 2014 13:49 schreef -Bubseltje- het volgende:
Nou ja daar zitten ook nadelen aan hoor McLaura. Als je kindje constant klein wordt geschat wordt je daar niet relaxter van kan ik je zeggen ;). Nu was ze niet echt goot maar ook niet inimini.
Update: ik ben nu 30 weken en hij loopt al wekenlang iets meer dan een week voor. Vrij weinig aan de hand dus, gelukkig!
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  zondag 26 april 2015 @ 22:10:37 #66
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_152054989
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 21:30 schreef McLaura het volgende:

[..]

Update: ik ben nu 30 weken en hij loopt al wekenlang iets meer dan een week voor. Vrij weinig aan de hand dus, gelukkig!
Fijn hoor! Met de darm nu ook nog alles oke?
pi_152063339
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2015 22:10 schreef -Bubseltje- het volgende:

[..]

Fijn hoor! Met de darm nu ook nog alles oke?
Ja, dat gaat ook best goed nu. Hopelijk blijft het zo!
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  vrijdag 17 juli 2015 @ 20:18:33 #68
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_154423468
In juni ben ik naar de plastisch chirurg geweest, hij vind een fleur de lis noodzakelijk bij mij. Enige probleem is dat ik niet continu smetplekken heb, heb het vooral als het erg warm is. Hij heeft de aanvraag voor vergoeding nog niet gedaan omdat ik bij CZ verzekerd ben en die heel streng zijn. Moet eerst naar de dermatoloog en daarna wordt de vergoeding pas aangevraagd.

Heb dus een grote kans op afwijzing, ook omdat ze bij CZ heel erg kijken naar hoe ver de huid op de benen hangt. Bij mij hangt er niets op mijn benen maar het is mijn maagstreek waar ik extreem veel huid over heb, vandaar ook dat een fleur de lis nodig is. Blijkbaar zijn er alleen richtlijnen voor de onderbuik wat betreft de overhang :( Heb er wel heel veel last van, vooral met bukken wat ik heel veel moet op mijn werk, heb elke dag pijn.

Afwachten dus.
pi_155236911
Hallo iedereen,

Ik kom hier even binnenvallen met de vraag of iemand ervaring heeft met het plaatsen van een fobiring na een gastric bypass?

Ik heb in 2009 een gastric bypass gekregen, ben 46 kilo afgevallen daarmee. Alles ging perfect, ik bleef mooi op gewicht, at normale (kleine) porties, enz.

Eind 2013 ben ik gestopt met roken en heb ik dat roken nét iets te veel vervangen door (ongezonde) tussendoortjes vrees ik... Ik kan nu ook "plots" veel grotere porties eten dan voordien. Resultaat: ik ben 25 kilo terug bijgekomen. Ben nu al een paar maanden aan het proberen die kilo's er terug af te krijgen, maar het lijkt alsof ik in hetzelfde schuitje zit als vroeger: 5 kilo afvallen, 6 terug bijkomen, 3 kilo afvallen, 4 terug bijkomen, enz...

Dus nu zou ik een fobiring willen laten bijplaatsen. Blijkbaar wordt dat tegenwoordig zelfs standaard bij een gastric bypass geplaatst (althans bij bepaalde chirurgen hier in België). Woensdag heb ik een afspraak bij mijn specialist. Ik ben benieuwd en hoop dat het zal kunnen doorgaan want ik voel me opnieuw niet goed meer in mijn vel :(
pi_155307408
ik heb ervaring met een fobiring. Ik had van te voren geen problemen met eten en nu heb ik af en toe problemen met vlees.
pi_155715709
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 21:42 schreef Riann het volgende:
ik heb ervaring met een fobiring. Ik had van te voren geen problemen met eten en nu heb ik af en toe problemen met vlees.
En ben je er tevreden over?

Ik heb nog wat onderzoeken en gesprekken achter de rug en bij mij zal de fobiring begin oktober geplaatst worden...

Mijn dunne darm heeft min of meer de functie overgenomen van mijn maag (die was immers helemaal niet uitgerekt), waardoor het voedsel direct door mijn maag naar mijn dunne darm gaat. Daardoor kan ik nu veel meer eten en is 't verzadigingsgevoel ook meteen weg. De fobiring zou dit moeten oplossen, doordat die er voor zal zorgen dat het voedsel slechts heel traag passeert...
pi_155936888
ik ben er 10 kg meer door afgevallen. Maar het voorkomt dat je aankomt. Over de fobiring zijn verschillende ervaringen. Maar als je niet opnieuw weer zo dik wilt worden zoals je eerst was adviseer ik wel om hem te laten plaatsen.
  woensdag 9 september 2015 @ 09:37:10 #73
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_155941656
Na mn GBP nog geen kilo aangekomen en al 7 jaar stabiel. Heerlijk
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
  woensdag 9 september 2015 @ 10:19:22 #74
112783 Anus_Cocainus
Wrong hole fool!!!
pi_155942377
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 13:49 schreef Saarah het volgende:
Hallo iedereen,

Ik kom hier even binnenvallen met de vraag of iemand ervaring heeft met het plaatsen van een fobiring na een gastric bypass?

Ik heb in 2009 een gastric bypass gekregen, ben 46 kilo afgevallen daarmee. Alles ging perfect, ik bleef mooi op gewicht, at normale (kleine) porties, enz.

Eind 2013 ben ik gestopt met roken en heb ik dat roken nét iets te veel vervangen door (ongezonde) tussendoortjes vrees ik... Ik kan nu ook "plots" veel grotere porties eten dan voordien. Resultaat: ik ben 25 kilo terug bijgekomen. Ben nu al een paar maanden aan het proberen die kilo's er terug af te krijgen, maar het lijkt alsof ik in hetzelfde schuitje zit als vroeger: 5 kilo afvallen, 6 terug bijkomen, 3 kilo afvallen, 4 terug bijkomen, enz...

Dus nu zou ik een fobiring willen laten bijplaatsen. Blijkbaar wordt dat tegenwoordig zelfs standaard bij een gastric bypass geplaatst (althans bij bepaalde chirurgen hier in België). Woensdag heb ik een afspraak bij mijn specialist. Ik ben benieuwd en hoop dat het zal kunnen doorgaan want ik voel me opnieuw niet goed meer in mijn vel :(
Onbegrijpelijk om vrolijk weer voor een ingreep te gaan.
25 kilo aankomen met een maagverkleining, m'n bek valt hier echt van open.
Is een discipline-cursus niet een beter idee ofzo, het lijkt me toch een stuk gezonder om het probleem een keer aan te pakken en niet alleen het gevolg.
  zaterdag 19 september 2015 @ 12:17:47 #75
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_156217865
Zowiezo.....kilo's aankomen na een maagverkleining??? Ga je heel diep schamen!!!
Dan zit het echt tussen je oren


Sorry...zulke patienten zouden hun volgende operaties niet meer vergoedt moeten krijgen...kneiterhard, maar kom op zeg!!
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_156217993
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 12:17 schreef joers1 het volgende:
Zowiezo.....kilo's aankomen na een maagverkleining??? Ga je heel diep schamen!!!
Dan zit het echt tussen je oren
Ik zou dit maar eens aan je arts navragen of je dit zo makkelijk kunt roepen. Vind het sowieso beetje rare uitspraak van iemand die goed zou moeten weten hoe het werkt / kan werken.

Ik ben 50 kg afgevallen met een GBP en er daarna 20 weer aangekomen. Hoe stom of ongeloofwaardig het ook mag klinken, dit gebeurde 'ineens' na 3 jaar, zonder bijzondere dingen veranderd te hebben. Ik ben geen andere operatie van plan en ben nu sinds een half jaar met een personal trainer aan het sporten en volg een voedingsschema, maar het gaat er maar mondjesmaat vanaf. Komt wel goed, maar ik eet echt velen malen minder en sport vele malen meer dan in de eerste jaren na de GBP. Ben overigens ook constant moe, dit is in dezelfde periode ongeveer begonnen als het aankomen.

Zoals ik al zei, ik overweeg geen andere operatie want geloof er in dat je uiteindelijk de wet van energie geldt (als je meer verbrand dan je binnen krijgt, val je af). Maar dat er ook hormonaal etc veel is veranderd, daar geloof ik zeker in. En daarnaast is het een erg lastige combi om met zeer weinig eten én een GBP al je voedingsstoffen binnen te krijgen.

Met andere woorden, fijn dat het jou zo makkelijk afgaat maar oordeel niet zo makkelijk over anderen...
pi_156218019
Het zit sowieso tussen mijn oren, anders had ik al in de eerste plaats geen operatie nodig gehad. Maar een groot deel van het effect van de operatie is bij mij momenteel wel weg, aangezien mijn dunne darm de functie van maag overneemt en ik dus meteen terug 'honger' krijg. Het voedsel dat ik eet, gaat letterlijk meteen terug ùit mijn maag, naar de dunne darm. En de fobiring die ik zal laten plaatsen, zal dit verhelpen.

Maar uiteraard zal niet iedereen het daarmee eens zijn, geen probleem, iedereen mag een eigen mening hebben. ;)
  zaterdag 19 september 2015 @ 12:33:06 #78
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_156218108
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 12:26 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik zou dit maar eens aan je arts navragen of je dit zo makkelijk kunt roepen. Vind het sowieso beetje rare uitspraak van iemand die goed zou moeten weten hoe het werkt / kan werken.
Dat kan ik roepen ja....wat jij daar verder van vindt...tja....vervelend.
Als je ondanks zulke operaties toch weer (flink) gaat aankomen...dan heb je totaal geen inzicht. Je komt niet vanzelf weer aan. Dat doe je zelf.
Een ingreep is een hulpmiddel, maar je moet hetz elf doen. Doe je dat niet?? kans verkeken wat mij betreft!

En NATUURLIJK is gewicht eraf houden moeilijk...maar je moet hetw elz elf doen!
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_156219820
En wat ik wel een heel treffend geschreven stuk vond: https:[email protected](...)t-maakt-68a8c723cb23
Gaat voornamelijk over een alchoholverslaving, maar is ook uit te breiden naar andere zwaktes/verslavingen, bv. eten/niet eten, zoals de schrijver ook in zijn stuk schrijft.

Een klein voorproefje :)
quote:
Over de mening van buitenstaanders: mensen die een terugval ‘zwak’ noemen hebben zelf nooit een afkickperiode meegemaakt (‘joh, stoppen is gewoon een kwestie van iets niet meer doen!’), of ze zijn daar juist wél doorheen gekomen, maar hebben het idee dat hun volharding een persoonlijke prestatie is die ze superieur maakt. In beide gevallen: fuck ‘em.
pi_156219906
Ik kan mij er in vinden dat fastfood/snacks met een hoge suikerwaarde verslavend (kan) werken.

Waar ik mij niet in kan vinden is dat men keihard stelt niet af te kunnen vallen. Als het goed is het vrij goed gedocumenteerd dat mensen enorm goed zijn in het onderschatten van wat ze eten en hoe vaak ze eten waardoor men niet afvalt of aankomt. Men beseft vaak ook totaal niet hoeveel kcal er in sommige producten zitten. Met name de onzzinigheid van sapjes en frisdrank.

Als je na een bypass kan afvallen betekent dit letterlijk dat je ervoor een onderschatting maakte van je eten. Een bypass is nml een bijzonder zware ingreep. Iets wat ik eigenlijk totaal niet zou willen.

Herkennen jullie jezelf hierin?
  zaterdag 19 september 2015 @ 14:28:19 #81
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_156220027
Ik ben toch blij dat ik die zware ingreep heb laten uitvoeren.

Ik ben in december 2009 geopereerd....erg veel afgevallen en nog altijd stabiel op exact hetzelfde gewicht als 3 maanden na de operatie. Dat laatste is mn eigen verdienste overigens.
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_156220061
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 14:28 schreef joers1 het volgende:
Ik ben toch blij dat ik die zware ingreep heb laten uitvoeren.

Ik ben in december 2009 geopereerd....erg veel afgevallen en nog altijd stabiel op exact hetzelfde gewicht als 3 maanden na de operatie. Dat laatste is mn eigen verdienste overigens.
Goed om te horen. Wordt er tegenwoordig niet makkelijker op om al die producten te mijden.

Kan je je er in vinden dat je voor je operatie een onderschatting maakte van wat je uiteindelijk at?
  zaterdag 19 september 2015 @ 14:33:33 #83
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_156220145
Ik heb voroaf een uitgebreide screening gehad in het academisch ziekenhuis in Maastricht. En heb anderhalf jaar op wachtlijst gestaan,met daarin allerlei (psychologische) tests om te kijken of ik de operatie mócht krijgen en ik psychisch in staat was om.....
Dat gaat tegenwoordig stuk makkelijker helaas.

Voor mij was het destijds ook echt bloednodig. Ik had choletorol-rpobleme wegens een lever-en nierziekte en zware diabetes met vier maal daags spuiten. Nu geen diabetes meer (althans niet insuline-behoevend) en op normaal gewicht.

[ Bericht 38% gewijzigd door joers1 op 19-09-2015 14:39:02 ]
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_156220335
Ik ben ook heel tevreden met de operatie hoor. Ik ben daar meer dan 45 kilo mee afgevallen. En ja, 20 tot 25 zijn er nu terug bij helaas, maar dat is nog altijd een verschil van minstens 20 kilo tegenover voordien.

En ik zou niet durven zeggen dat ik voordien mijn eten onderschatte of iets dergelijk. Ik wist wel degelijk wat ik at. Het probleem was om dat te veranderen (want ja, ik had wel degelijk een eetprobleem). Met de gastric bypass moést ik mijzelf wel aanpassen, wat heel vlot ging eigenlijk. Mijn eetgedrag veranderde compleet (dat moest wel) en heeft voor goede resultaten gezorgd.

Mijn chirurg, waar ik de laatste maanden opnieuw enkele afspraken bij had om 'mijn situatie' te bespreken, vertelde wel dat het merendeel van de mensen die een soortgelijke operatie hebben gehad en die daarna stoppen met roken, 15 tot 20 kilo opnieuw aankomen. Hij zei eveneens dat het heel positief is dat je stopt met roken, maar dat je dan heel oplettend moet zijn met je gewicht.

Dat, in combinatie met de problematiek die ik hier al uitlegde (dunne darm die de functie van mijn maag overnam, dus geen verzadigheidsgevoel meer) was voor mij helaas niet positief.

Dat neemt niet weg dat ik nog altijd heel tevreden ben over mijn Bypass. Als ik terug in de tijd zou gaan, zou ik het meteen opnieuw laten doen. Ik ben nu, op dit moment, nog altijd véél gezonder dan ik was voor de operatie.
  zaterdag 19 september 2015 @ 14:45:46 #85
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_156220394
ik raad het een ieder aan...die het duwtje nodig heeft en het ook aan kan..
Maar wel pas na grondige psychische screening. helaas is dat tegenwoordig vrijwel nergens meer het geval
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
  zondag 20 september 2015 @ 15:17:05 #86
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_156244033
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 14:45 schreef joers1 het volgende:
ik raad het een ieder aan...die het duwtje nodig heeft en het ook aan kan..
Maar wel pas na grondige psychische screening. helaas is dat tegenwoordig vrijwel nergens meer het geval
Ben zelf in 2012 in Leeuwarden geopereerd en daar zijn ze momenteel juist strenger dan toen. Ik was voor de screening maar 1x bij een diëtist geweest en kwam in 1x door de screening. Nu is de eis dat je vaker bij de diëtist moet zijn geweest en ook komt het regelmatig voor dat ze iemand eerst naar het GGZ/Lentis sturen voor therapie als er een vermoeden is van een eetstoornis.
pi_156244928
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 14:33 schreef joers1 het volgende:
Ik heb voroaf een uitgebreide screening gehad in het academisch ziekenhuis in Maastricht. En heb anderhalf jaar op wachtlijst gestaan,met daarin allerlei (psychologische) tests om te kijken of ik de operatie mócht krijgen en ik psychisch in staat was om.....
Dat gaat tegenwoordig stuk makkelijker helaas.

Ja, jammer is dat... Het gaat tegenwoordig veel makkelijker. Ook in Leeuwarden. De afgelopen 2 jaar zijn er mensen geopereerd die psychisch totaal niet in staat waren de gevolgen te overzien. Als je op verschillende fora kijkt zie je verhalen waar je steil van achterover slaat. Na 2 weken kroketten wegwerken... Patat... en dan maar roepen 'het kan nog steeds' om over 2 jaar jankend bij de arts te zitten dat de operatie is mislukt. Zulke mensen zouden door de mand moeten vallen bij de screening.

Ik verklaar mezelf niet heilig hoor, ik ben in 2012 geopereerd in Leeuwarden en keurig afgevallen (55 kilo, daarna 10 kilo weer aangekomen tot 80 kg). Nu, 3 jaar en een zwangerschap later, weeg ik al tijden tussen de 78 en de 80. Ik ben dik tevreden ;) Ik let alleen nog steeds op wat ik eet, maak keuzes, heb hypoglykemie en moet dus enorm uitkijken met suiker. Ik ben nog steeds blij dat mijn zoon niet te lijden heeft gehad van de klachten die ik door de GBP in de zwangerschap had en een heel net geboortegewicht had (3915 gr op 39 weken).

Maar... alles is beter dan 125 kg wegen.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  maandag 21 september 2015 @ 15:07:09 #88
112783 Anus_Cocainus
Wrong hole fool!!!
pi_156271013
quote:
20 kilo is geen terugval. Dat zijn rond de 200000 calorieen teveel, dat is gewoon je kop in het zand steken.
  maandag 21 september 2015 @ 17:21:11 #89
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_156274499
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 15:45 schreef McLaura het volgende:

[..]

Ja, jammer is dat... Het gaat tegenwoordig veel makkelijker. Ook in Leeuwarden. De afgelopen 2 jaar zijn er mensen geopereerd die psychisch totaal niet in staat waren de gevolgen te overzien. Als je op verschillende fora kijkt zie je verhalen waar je steil van achterover slaat. Na 2 weken kroketten wegwerken... Patat... en dan maar roepen 'het kan nog steeds' om over 2 jaar jankend bij de arts te zitten dat de operatie is mislukt. Zulke mensen zouden door de mand moeten vallen bij de screening.

Ik verklaar mezelf niet heilig hoor, ik ben in 2012 geopereerd in Leeuwarden en keurig afgevallen (55 kilo, daarna 10 kilo weer aangekomen tot 80 kg). Nu, 3 jaar en een zwangerschap later, weeg ik al tijden tussen de 78 en de 80. Ik ben dik tevreden ;) Ik let alleen nog steeds op wat ik eet, maak keuzes, heb hypoglykemie en moet dus enorm uitkijken met suiker. Ik ben nog steeds blij dat mijn zoon niet te lijden heeft gehad van de klachten die ik door de GBP in de zwangerschap had en een heel net geboortegewicht had (3915 gr op 39 weken).

Maar... alles is beter dan 125 kg wegen.
Lees juist steeds meer dat ze in Leeuwarden juist strenger zijn de afgelopen 2 jaar. Ik weet wel dat ze inderdaad weleens mensen hebben geopereerd die ze eigenlijk niet hadden moeten opereren. Ik ken iemand die meteen de dag na operatie weer vast voedsel ging eten want 3 weken vloeibaar kon ze niet aan zei ze. En na 2 weken at ze alweer broodje hamburger speciaal.

Ik ben ongeveer 70kg afgevallen, kreeg mijn sleeve in december 2012 en alle kilo's zijn er nog steeds af. Bijna anderhalf jaar stabiel nu :) .
  maandag 21 september 2015 @ 19:43:51 #90
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_156277837
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 15:45 schreef McLaura het volgende:

[..]

Na 2 weken kroketten wegwerken... Patat... en dan maar roepen 'het kan nog steeds' om over 2 jaar jankend bij de arts te zitten dat de operatie is mislukt. Zulke mensen zouden door de mand moeten vallen bij de screening.

Precies! Zulke mensen?? Direct alle gemaakte kosten laten betalen...dan steek je echt kop int zand
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
  donderdag 10 december 2015 @ 11:42:52 #91
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_158147253
Wellicht drastich...maar zulke mensen verspelen elk recht op medische bekostigde ingrepen
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
  zondag 21 februari 2016 @ 10:21:36 #92
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_160086581
Hier nog altijd, na ruim 6,5 jaar, stabiel op gewicht. Al 6 jaar.
Komt geen kilo bij...terwijl ik geniet van het leven.
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_160097262
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 10:21 schreef joers1 het volgende:
Hier nog altijd, na ruim 6,5 jaar, stabiel op gewicht. Al 6 jaar.
Komt geen kilo bij...terwijl ik geniet van het leven.
Wil niet zeggen dat het bij jou zo super gaat dat het dan automatisch bij ieder ander dan ook super kan gaan. En als dat niet zo het geval is dat het dan aan jezelf ligt.
pi_160099942
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 18:04 schreef Riann het volgende:
Wil niet zeggen dat het bij jou zo super gaat dat het dan automatisch bij ieder ander dan ook super kan gaan. En als dat niet zo het geval is dat het dan aan jezelf ligt.
^O^
  maandag 22 februari 2016 @ 08:48:41 #95
248821 Rauw.
op je bord.
pi_160111298
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 14:42 schreef Saarah het volgende:

Mijn chirurg, waar ik de laatste maanden opnieuw enkele afspraken bij had om 'mijn situatie' te bespreken, vertelde wel dat het merendeel van de mensen die een soortgelijke operatie hebben gehad en die daarna stoppen met roken, 15 tot 20 kilo opnieuw aankomen. Hij zei eveneens dat het heel positief is dat je stopt met roken, maar dat je dan heel oplettend moet zijn met je gewicht.

Dat je als roker überhaupt in aanmerking komt vind ik eigenlijk verbazingwekkend, ik kan mijn vinger er niet op leggen waarom, maar het klinkt gewoon een beetje fout om mensen met ongezonde gewoonten "gezond" te maken dmv een operatie.
Daar moet toch eerst een hele hoop psychisch kneden aan vooraf gaan denk ik.
"Wie niet voelen wil, moet maar luisteren"
pi_160126591
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 08:48 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Dat je als roker überhaupt in aanmerking komt vind ik eigenlijk verbazingwekkend, ik kan mijn vinger er niet op leggen waarom, maar het klinkt gewoon een beetje fout om mensen met ongezonde gewoonten "gezond" te maken dmv een operatie.
Daar moet toch eerst een hele hoop psychisch kneden aan vooraf gaan denk ik.
Er zijn hier (in België) blijkbaar wel een aantal chirurgen die geen gastric bypass of dergelijke uitvoeren bij rokers. Maar de overgrote meerderheid doet het dus wel gewoon...
  maandag 22 februari 2016 @ 20:06:40 #97
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_160127444
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 18:04 schreef Riann het volgende:

[..]

Wil niet zeggen dat het bij jou zo super gaat dat het dan automatisch bij ieder ander dan ook super kan gaan. En als dat niet zo het geval is dat het dan aan jezelf ligt.
hoor je mij dat zeggen??

Ik mag toch zeker wel aangeven dat ik eindelijk, na een hel van een operatietijd, stabiel ben en perperfect "ga" ?
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_160364314
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 20:06 schreef joers1 het volgende:

[..]

hoor je mij dat zeggen??

Ik mag toch zeker wel aangeven dat ik eindelijk, na een hel van een operatietijd, stabiel ben en perperfect "ga" ?
zo kom je wel een beetje over
  zaterdag 5 maart 2016 @ 15:57:53 #99
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_160441118
perfect en stabiel?

Stabiel ben ik..perfect niet. Niemand is dat namelijk. Ik niet...jij niet.

Ik laat me alleen geen woorden in de mond leggen, die ik nergens spreek.

En ja...ik heb een sterk onderbouwde theorie: mensen die na een GBP weer stevig aankomen....doen dat helemaal zelf!! En dán gaan wijzen met een vingertje naar de artsen, de begeleiding of de verzekeraar slaat nergens op!
Gewoon weer vervallen in een slecht eetpatroon. En dat is iets wat iemand zelf heeft gedaan.
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_160596832
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2016 15:57 schreef joers1 het volgende:
perfect en stabiel?

Stabiel ben ik..perfect niet. Niemand is dat namelijk. Ik niet...jij niet.

Ik laat me alleen geen woorden in de mond leggen, die ik nergens spreek.

En ja...ik heb een sterk onderbouwde theorie: mensen die na een GBP weer stevig aankomen....doen dat helemaal zelf!! En dán gaan wijzen met een vingertje naar de artsen, de begeleiding of de verzekeraar slaat nergens op!
Gewoon weer vervallen in een slecht eetpatroon. En dat is iets wat iemand zelf heeft gedaan.

Hier zeg je toch duidelijk dat als je aankomt het aan jezelf ligt. Toen ik weer flink aankwam na een jaar GBP heb ik een fobiring gekregen als ik dat niet had gedaan dan was ik weer op mijn oude gewicht aangekomen. Daarbij is het zo dat ik niet zwaar ben geworden door ongezonde eetgewoontes. Ik heb daarbij ook niet het juiste gewicht behaald. Ik kan niet sporten door spierziekte. Ik probeer wel te bewegen wat ik kan. Al kan ik ook niet afvallen van sporten ook al zou ik het kunnen. Ik kan geen spieren opbouwen.

Het zal bij mij natuurlijk allemaal meegespeeld hebben. Ik ben nu ook weer een paar kilo aangekomen wat ik heel erg vind. Probeer het er af te krijgen maar lukt niet. Het is en het blijft een strijd. Maar de medische weten niet hoe ze iemand met Myotone Dystrofie kunnen laten afvallen. Gewicht en myotone dystrofie heeft een verband. Zo hoort mijn schildklierprobleem ook bij mijn spierziekte.
pi_160596879
Het gros van de mensen die na een gbp weer aankomen (en zelfs op of boven hun oude gewicht) eet dit er zelf bij. Jij bent gewoon een uitzondering, Riann.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  vrijdag 11 maart 2016 @ 19:16:08 #102
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_160597261
Er zal een deel toch met eten te maken hebben. Anders helpt een ring natuurlijk niet. Maar je bent een uitzondering Riann. Of je moet een fistel hebben.
pi_160597404
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 19:16 schreef -Bubseltje- het volgende:
Er zal een deel toch met eten te maken hebben. Anders helpt een ring natuurlijk niet. Maar je bent een uitzondering Riann. Of je moet een fistel hebben.
Tuurlijk hang het samen met eten bij mij ook. Maar veel mensen worden zwaar door het ongezond eten. En dat is mijn punt dat ongezond eten heb ik nooit gedaan. Natuurlijk wel is een frietje of een keertje de mac. Maar ik hou heel erg van gezond eten. Ik heb nooit grote hoeveelheden gegeten. Maar met een gbp en daarna met die fobiring kan je van die gezonde dingen ook heel weinig eten. Dus dan krijg je minder kcal binnen. Daar ben ik door afgevallen. Maar met een 1000 kcal dieet val ik niet af terwijl de meeste mensen daar wel van afvallen. Ik ben nu nog bijna 100 kilo nog steeds veel te zwaar. Ik heb ook een tijd lang alleen maar alles over moeten geven behalve gekookt eitje wat brood en drinken niet. Achteraf door galstenen. En toen viel ik ook gewoon niks af.

[ Bericht 9% gewijzigd door Riann op 11-03-2016 19:27:00 ]
  vrijdag 11 maart 2016 @ 19:46:29 #104
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_160598105
Over overgeven hoef je me niets te vertellen ;). Ik was net een anorexiapatiënt.

Ei en brood is best zwaar trouwens. Bij mij in die periode ten minste.
pi_160598258
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 19:46 schreef -Bubseltje- het volgende:
Over overgeven hoef je me niets te vertellen ;). Ik was net een anorexiapatiënt.

Ei en brood is best zwaar trouwens. Bij mij in die periode ten minste.
Ik ken je verhaal ;)

Ik was ook net een anorexiapatient en ik schaamde me er ook best voor dat ik bij alles moest overgeven. Gebakken eitje ging bijv ook niet goed maar ik ontbijt iedere ochtend met een gekookt eitje. En ik merk nu wel dat een gebakken eitje ook een stuk zwaarder valt. En nu is het af en toe overgeven door vlees of het wel of niet goed valt ik eet daarom vaak vegetarisch of een heel klein stukje vlees.
  zaterdag 13 augustus 2016 @ 20:42:41 #106
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_164500449
Heeft er hier iemand ervaring met plastische chirurgie? Je moet dan een jaar stabiel zijn maar hoe toon je dat aan?

Ik was weer aangekomen en heb begin dit jaar het roer omgegooid. Ben beter gaan eten en flink gaan sporten. Heb nu een gezond gewicht nog een paar kilo en ik ben 'klaar'.

Of ik in aanmerking kom weet ik niet. Maar ben benieuwd naar ervaringen.
pi_164512219
Ik heb een serieuze vraag. Wat is de reden dat mensen hier kiezen voor een operatie ipv. afvallen doodmiddel van een calorie tekort creëren? Aangezien iedereen kan afvallen door minder dan z'n eigen verbruik te eten.(Ja, want een maagband = minder kunnen eten) Als er een probleem met de schildklier is zou dit opgelost kunnen worden door T3/4 voor te schrijven?

Ik ben zelf van 40% vet naar 12.5% afgevallen door minder te gaan eten (Ja ik duid het uit in procenten want BMI is een een indicatie van niks, 1m80 100kg 10% vet is ook een slechte bmi...) Zo moeilijk is het niet, je hebt alleen wat discipline nodig.

Nogmaals, ik brand niemand af. Het is een serieuze vraag, heb alleen geen tijd om alle topics door te lezen voor een evt. antwoord ;)
pi_164512456
Omdat het zo makkelijk is om af te vallen, maar de wereld uit ruggengraatloze mensen bestaat is er zo'n enorme obesitasepidemie *O*

Kom op nou, Hoxyz. Denk je niet echt dat mensen alles er al aan hebben gedaan voor ze voor chirurgie kiezen? Dat caloriearme dieet hebben ze er allemaal al lang en breed op zitten. Meerdere keren. Hoe lang geleden ben je zoveel afgevallen? Als dat minder dan 3 jaar is zou ik me nog even stil houden. Ik ken genoeg mensen die met gemak zoveel zijn afgevallen en heus niet weer van plan waren weer dik te worden. En toch gebeurt dat bijna in alle gevallen. Enkele uitzonderingen daar gelaten.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_164514246
de 15 kg heb ik gedaan. En dan...
Het is al heel wat dat die 15 er blijvend af is! Krijg complimenten van arts, diabetesverpleegkundige, dietist alles. Maar daarna wordt het lastiger. Kom er op terug.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_164514258
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 03:14 schreef Isabeau het volgende:
Omdat het zo makkelijk is om af te vallen, maar de wereld uit ruggengraatloze mensen bestaat is er zo'n enorme obesitasepidemie *O*

Kom op nou, Hoxyz. Denk je niet echt dat mensen alles er al aan hebben gedaan voor ze voor chirurgie kiezen? Dat caloriearme dieet hebben ze er allemaal al lang en breed op zitten. Meerdere keren. Hoe lang geleden ben je zoveel afgevallen? Als dat minder dan 3 jaar is zou ik me nog even stil houden. Ik ken genoeg mensen die met gemak zoveel zijn afgevallen en heus niet weer van plan waren weer dik te worden. En toch gebeurt dat bijna in alle gevallen. Enkele uitzonderingen daar gelaten.
5% :{
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_164517247
Bubseltje ik heb een buikwandcorrectie gehad. Ben ik een jaar zoet mee geweest. ik ben dus weer eens 1 van die gevallen waar het allemaal niet goed is gegaan. Hier mijn verhaal.

ik ben 16 dec 2014 geopereerd 17 dec nog een keer omdat ik een heftige nabloeding kreeg ik ben toen 23 dec thuis gekomen en 24 dec is het langzaam open gaan scheuren en is niet meer op gehouden. 24 mrt daarna een herreconstuctie gehad en is toen ook weer open gegaan. Een ondermijning gehad. eind mei had ik een vakantie gepland en met een tas vol verbandspullen met ik naar italie geweest. Met zwemmen heb ik het telkens met plastic helemaal afgeplakt gehad. Met toestemming van het ziekenhuis natuurlijk. Gelukkig was het begin augustus dicht en begin september sprong het ineens weer open. Weer met een tas vol verbandspullen naar Frankrijk geweest. En mijn schaamheuvel was zo dik geworden daar moest ook wat aan gebeuren. Dat hebben ze dus 28 oktober gedaan en gelukkig is de wond niet helemaal open gegaan maar 2 kleine plekjes maar loop dus nu weer met verband op mijn buik. Maar ik heb na december wel tot en met mei zorg 's morgens gehad zelfs ooit 4 keer per dag. Ik heb zoveel meegemaakt dat ik toen ook iets van 5 kilo was afgevallen van al dat gedoe. Zijn er nu wel weer bij helaas. 24 dec terug geweest bij de chirurg voor laatste keer. Ik heb nog steeds GEEN FIGUUR. ik heb broekmaat 40 en van de bovenkant XXL. Ik moet zeggen dat ik mijn eisenpakket wel helemaal heb bijgeschroefd. Ik heb er aan gegeven dat ik dus niet tevreden was. Maar er is verder niks meer aan te doen.

Ik heb dus een jaar in de ellende gezeten en geen gewenst resultaat. Ik zal je de foto's besparen want die zijn echt heftig.
pi_164521655
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 03:14 schreef Isabeau het volgende:
Omdat het zo makkelijk is om af te vallen, maar de wereld uit ruggengraatloze mensen bestaat is er zo'n enorme obesitasepidemie *O*

Kom op nou, Hoxyz. Denk je niet echt dat mensen alles er al aan hebben gedaan voor ze voor chirurgie kiezen? Dat caloriearme dieet hebben ze er allemaal al lang en breed op zitten. Meerdere keren. Hoe lang geleden ben je zoveel afgevallen? Als dat minder dan 3 jaar is zou ik me nog even stil houden. Ik ken genoeg mensen die met gemak zoveel zijn afgevallen en heus niet weer van plan waren weer dik te worden. En toch gebeurt dat bijna in alle gevallen. Enkele uitzonderingen daar gelaten.
Het is niet zo lang geleden maar ik hou het zeker wel vast, alhoewel ik nu wel weer aan het aankomen ben. Maar dat is spiermassa (houd elke dag mijn calorieen bij en wijzig waar nodig).

Maar waarom zou een maagband dan wel werken? Want het enige wat het doet is de persoon in kwestie beperken in de hoeveelheid calorieën (voeding) dat diegene kan eten.

In de arme stammen van Afrika zie je niemand die dik is, dit omdat ze daar niet genoeg te eten krijgen. Waarom werken daar die caloriearme "diëten"daar wel, en hier niet?
pi_164523821
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2016 15:22 schreef Hoxyz het volgende:

[..]

Het is niet zo lang geleden maar ik hou het zeker wel vast, alhoewel ik nu wel weer aan het aankomen ben. Maar dat is spiermassa (houd elke dag mijn calorieen bij en wijzig waar nodig).

Maar waarom zou een maagband dan wel werken? Want het enige wat het doet is de persoon in kwestie beperken in de hoeveelheid calorieën (voeding) dat diegene kan eten.

In de arme stammen van Afrika zie je niemand die dik is, dit omdat ze daar niet genoeg te eten krijgen. Waarom werken daar die caloriearme "diëten"daar wel, en hier niet?
Een gastric bypass zorgt niet alleen dat je minder kunt eten. Ook zorgt het ervoor dat het hormoon dat een signaal geeft dat er genoeg is gegeten beter werkt.
Vaak is bij mensen met obesitas het verzadigingsgevoel verstoord. Mede daardoor eten ze teveel.
Natuurlijk kun je een eind komen door minder calorieen binnen te krijgen en gezond te eten.

Als jou dat lukt is dat geweldig toch! Zo'n operatie doe je echt niet zomaar hoor.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_164526701
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 16:44 schreef Ole het volgende:

[..]

Een gastric bypass zorgt niet alleen dat je minder kunt eten. Ook zorgt het ervoor dat het hormoon dat een signaal geeft dat er genoeg is gegeten beter werkt.
Vaak is bij mensen met obesitas het verzadigingsgevoel verstoord. Mede daardoor eten ze teveel.
Natuurlijk kun je een eind komen door minder calorieen binnen te krijgen en gezond te eten.

Als jou dat lukt is dat geweldig toch! Zo'n operatie doe je echt niet zomaar hoor.
Je bedoeld dat er een signaal naar het hormoon word doorgestuurd wat zorgt voor verzadiging? Oftewel, je geen zin meer hebt in eten?
pi_164529066
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2016 15:22 schreef Hoxyz het volgende:

[..]
(houd elke dag mijn calorieen bij en wijzig waar nodig).

Wat ben ik blij dat dat, na een gbp, verleden tijd is zeg! Als ik "zelf" was afgevallen, had ik levenslang calorieën moeten tellen. Nu kan ik weer normaal leven. Nouja, normaal met de voordelen van de gbp en de nadelen die daardoor ontstonden.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_164531969
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2016 18:42 schreef Hoxyz het volgende:

[..]

Je bedoeld dat er een signaal naar het hormoon word doorgestuurd wat zorgt voor verzadiging? Oftewel, je geen zin meer hebt in eten?
`Ja eerder verzadigingsgevoel
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_164538208
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 20:10 schreef McLaura het volgende:

[..]

Wat ben ik blij dat dat, na een gbp, verleden tijd is zeg! Als ik "zelf" was afgevallen, had ik levenslang calorieën moeten tellen. Nu kan ik weer normaal leven. Nouja, normaal met de voordelen van de gbp en de nadelen die daardoor ontstonden.
Ik doe het met liefde, want bodybuilden is mijn grootste passie.

quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:32 schreef Ole het volgende:

[..]

`Ja eerder verzadigingsgevoel
Het effect van een eerder verzadigingsgevoel is dus dat je minder gaat eten. Wat je ook prima zonder kan doen met wat discipline...
pi_164548162
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2016 23:54 schreef Hoxyz het volgende:

[..]

Ik doe het met liefde, want bodybuilden is mijn grootste passie.

[..]

Het effect van een eerder verzadigingsgevoel is dus dat je minder gaat eten. Wat je ook prima zonder kan doen met wat discipline...
en dat kan maandenlang... maar dan..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_164550062
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2016 13:21 schreef Ole het volgende:

[..]

en dat kan maandenlang... maar dan..
Tja... Waar een wil is is een weg.
  maandag 22 augustus 2016 @ 00:58:13 #120
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_164752022
voor iemand die niet mensen wil af branded blijf je wel heel hard reopen dat het allemaal om discipline draait.
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_164759904
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 00:58 schreef _evenstar_ het volgende:
voor iemand die niet mensen wil af branded blijf je wel heel hard reopen dat het allemaal om discipline draait.
Dat is toch superfijn, om zo goed te weten waar het om draait.... :')
En nu terug naar het bodybuilerstopic, waar je hoort, Hoxyz.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_164762466
:D
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_166466023
Ik ben bij de chirurg geweest om mijn opties te bespreken en ik ga waarschijnlijk een gbp krijgen, ik lees dus even mee. Hoewel er al een poos niet gepost is zag ik. Ik heb wel al vaker meegelezen
pi_166469799
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 22:40 schreef mupjeflupje het volgende:
Ik ben bij de chirurg geweest om mijn opties te bespreken en ik ga waarschijnlijk een gbp krijgen, ik lees dus even mee. Hoewel er al een poos niet gepost is zag ik. Ik heb wel al vaker meegelezen
Succes vast en stel vooral je vragen hier :)
Most people don’t listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
Unsere Heimat
  woensdag 9 november 2016 @ 18:35:36 #125
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_166541698
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 22:40 schreef mupjeflupje het volgende:
Ik ben bij de chirurg geweest om mijn opties te bespreken en ik ga waarschijnlijk een gbp krijgen, ik lees dus even mee. Hoewel er al een poos niet gepost is zag ik. Ik heb wel al vaker meegelezen
welke ziekenhuis / welke chirurg?
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
  donderdag 10 november 2016 @ 07:51:41 #126
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_166554378
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 22:40 schreef mupjeflupje het volgende:
Ik ben bij de chirurg geweest om mijn opties te bespreken en ik ga waarschijnlijk een gbp krijgen, ik lees dus even mee. Hoewel er al een poos niet gepost is zag ik. Ik heb wel al vaker meegelezen
Succes alvast!
pi_167528147
Dan toch ook maar even hier...

Ik ben 28 november geopereerd. Alles is heel erg goed gegaan. Geen complicaties.
Wel wennen met eten natuurlijk. Heb dan wel hongergevoel maar na een halve boterham zit ik vol. Nu even de feestdagen doorkomen. Niet dat ik bang ben dat ik teveel eet, maar heb niet zo'n zin in al die vragen erover en om dan de halve avond naar etende mensen te kijken :P

En, fijner nog: in januari mag ik weer trainen na 6 weken verplichte rust. Samen met mijn fysio gaan we er weer hard tegenaan! Ook gaan we een strak schema maken ~O> ~O>
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_167530265
bij Zuyderland Heerlen, dr Teeuwen, helaas vertrekt hij in januari naar Catharina in Eindhoven. Ik ben 1kg te licht en werd heel streng afgewezen door het NOK. Maar hij adviseerde me om toch nog eens een controle te doen wat betreft bloed en bloeddruk waarden. Ik bleek een enorm hoge bloeddruk te hebben (214/135) en ben direct doorgestuurd naar de cardioloog. Die kon gelukkig geen afwijkingen vinden, maar ik kreeg wel meteen medicatie. Dat is nu 2 weken geleden en ik ga morgen op controle bij mijn huisarts. 9 januari heb ik de intake bij het NOK. Ik weet dat er iets moet gebeuren en dat traditionele diëten mij niet langdurig helpen, maar ik vind het doodeng kan ik jullie zeggen..

de rest van mijn leven mini maaltijden eten, het commentaar dat dit onherroepelijk opwekt, eventuele complicaties (op de lange termijn) ...
pi_167530781
Ik heb me 4 jaar geleden ook aangemeld maar heb het toen niet gedaan. Om de redenen die jij ook zegt. Wel zelf afgevallen maar echt veel meer kreeg ik er niet af. Vooral om gezondheid nu wel operatie gedaan.

En na een tijdje kun je wel meer eten hoor! Wel uitkijken dan..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 22 december 2016 @ 21:00:45 #130
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_167534881
Je doet het toch voor jezelf. Het is eng en je moet het alleen doen als je er 100% achterstaat.

2016 was een heel gek jaar voor mij. Doordat ik aangekomen was heb ik alles omgegooid. Anders eten en veel bewegen.Daarmee ben ik dit jaar een kilo of 34 afgevallen en dat 5 jaar post operatie. Met vallen en opstaan.

En nu stabiel blijven voor een evt buikwandcorrectie. Dat is pas lastig :'). Maar komt ook goed ^O^
pi_167535925
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2016 21:00 schreef -Bubseltje- het volgende:
Je doet het toch voor jezelf. Het is eng en je moet het alleen doen als je er 100% achterstaat.

2016 was een heel gek jaar voor mij. Doordat ik aangekomen was heb ik alles omgegooid. Anders eten en veel bewegen.Daarmee ben ik dit jaar een kilo of 34 afgevallen en dat 5 jaar post operatie. Met vallen en opstaan.

En nu stabiel blijven voor een evt buikwandcorrectie. Dat is pas lastig :'). Maar komt ook goed ^O^
goed zeg! Succes ermee!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 23 januari 2017 @ 20:40:31 #132
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_168381955
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2016 18:26 schreef mupjeflupje het volgende:
bij Zuyderland Heerlen,
Daar ben ik ook geopereerd in 2009....door dr. Greve...dé autoriteit op gebied van bariatrie
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_168964780
Vandaag maar ff een afspraak gemaakt bij het CON in het Medisch Centrum Leeuwarden. Heb de laatste tijd enorm veel last van brandend maagzuur dat omhoog komt :( Is maar weinig dat ik nog kan eten zonder last te krijgen.

Was al heel lang van de maagbeschermers af maar slik ze nu weer dagelijks met weinig effect.

Eens kijken of ze iets voor me kunnen betekenen daar, misschien ander soort maagbeschermers?

Het is ruim 4 jaar goed gegaan, 17 december 2012 heb ik mijn Gastric Sleeve operatie gehad.

Ik wist dat er bij de Gastric Sleeve meer kans is om last te krijgen van maagzuur dan bij een Gastric Bypass maar had niet verwacht dat mij dat na 4 jaar nog zou gebeuren. Bij de meeste mensen die er last van krijgen gebeurt dat over het algemeen veel eerder na de operatie.

Ben nog steeds wel heel tevreden met het resultaat dat ik bereikt heb, hoop dat een gbp bij mij niet nodig zal zijn want ben bang dat ik dan weer ga afvallen. Nog een kilo of 10 eraf zou geen probleem zijn want heb nog steeds licht overgewicht maar meer moet er niet af, wil geen ondergewicht.
pi_168964922
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 17:34 schreef Alieda-R het volgende:
Vandaag maar ff een afspraak gemaakt bij het CON in het Medisch Centrum Leeuwarden. Heb de laatste tijd enorm veel last van brandend maagzuur dat omhoog komt :( Is maar weinig dat ik nog kan eten zonder last te krijgen.

Was al heel lang van de maagbeschermers af maar slik ze nu weer dagelijks met weinig effect.

Eens kijken of ze iets voor me kunnen betekenen daar, misschien ander soort maagbeschermers?

Het is ruim 4 jaar goed gegaan, 17 december 2012 heb ik mijn Gastric Sleeve operatie gehad.

Ik wist dat er bij de Gastric Sleeve meer kans is om last te krijgen van maagzuur dan bij een Gastric Bypass maar had niet verwacht dat mij dat na 4 jaar nog zou gebeuren. Bij de meeste mensen die er last van krijgen gebeurt dat over het algemeen veel eerder na de operatie.

Ben nog steeds wel heel tevreden met het resultaat dat ik bereikt heb, hoop dat een gbp bij mij niet nodig zal zijn want ben bang dat ik dan weer ga afvallen. Nog een kilo of 10 eraf zou geen probleem zijn want heb nog steeds licht overgewicht maar meer moet er niet af, wil geen ondergewicht.
welke maagbeschermers had je? Ik slik ze sowieso al jaren. Ben benieuwd hoe het gaat als ik er over 3 maanden mee mag stoppen...

Heb zelf vandaag zantac redugas erbij gehaald. Heb erg veel last van gasvorming en het stinkt enorm! Het lijkt wel te helpen...
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_168964965
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 17:41 schreef Ole het volgende:

[..]

welke maagbeschermers had je? Ik slik ze sowieso al jaren. Ben benieuwd hoe het gaat als ik er over 3 maanden mee mag stoppen...

Heb zelf vandaag zantac redugas erbij gehaald. Heb erg veel last van gasvorming en het stinkt enorm! Het lijkt wel te helpen...
Ik slik Omeprazol 40mg. Mij is in het ziekenhuis verteld dat ik geen maagzuurremmers mag gebruiken die in de drogist e.d. te koop zijn.

Het enige dat ik nu zonder klachten kan eten is rijst, sla, komkommer, beschuit met smeerkaas, kip en vis. Verder komt bij al het andere dat ik eet maagzuur omhoog :(
pi_168965007
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 17:44 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

Ik slik Omeprazol 40mg. Mij is in het ziekenhuis verteld dat ik geen maagzuurremmers mag gebruiken die in de drogist e.d. te koop zijn.
Misschien kun je dan om pantoprazol vragen. Ik weet niet of dat heel anders is, maar is ook maagzuurremmer op recept. Deze heb ik.
Volgens mij zijn het meer Rennies die je niet mag gebruiken.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_168965021
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 17:44 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

I

Het enige dat ik nu zonder klachten kan eten is rijst, sla, komkommer, beschuit met smeerkaas, kip en vis. Verder komt bij al het andere dat ik eet maagzuur omhoog :(
Dat is wel heel saai hoor
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_168965030
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 17:46 schreef Ole het volgende:

[..]

Misschien kun je dan om pantoprazol vragen. Ik weet niet of dat heel anders is, maar is ook maagzuurremmer op recept. Deze heb ik.
Volgens mij zijn het meer Rennies die je niet mag gebruiken.
Rennies mogen inderdaad niet. Maar ik ga er sowieso om vragen of ik iets anders kan krijgen, mocht dat ook niet helpen dan zit er waarschijnlijk niks anders op dan een gbp.
pi_168965048
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 17:47 schreef Ole het volgende:

[..]

Dat is wel heel saai hoor
Ik eet wel andere dingen, maar heb vervolgens een paar uur last van brandend maagzuur. Tot kort geleden verdroeg ik zelfs scherpe pepers zonder problemen.

Vind het heel apart dat na meer dan 4 jaar die maagzuurklachten opeens beginnen.
pi_168965094
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 17:47 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

Rennies mogen inderdaad niet. Maar ik ga er sowieso om vragen of ik iets anders kan krijgen, mocht dat ook niet helpen dan zit er waarschijnlijk niks anders op dan een gbp.
Eerst maar even dit proberen. Bij mij helpt het nog steeds goed..
Ik weet niet of een gbp nou helpt tegen reflux. Maar dat moet je inderdaad maar aan de artsen vragen.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_169394798
Net telefonisch gesprek met Willy van het MCL gehad. De sucralfaat die ze me had voorgeschreven werkt niet voldoende, vooral na het warm eten blijft ik erge maagzuurklachten houden. Er wordt nu een afspraak ingepland voor gesprek weer bij het CON om daarna mijn gastric sleeve om te zetten naar een gastric bypass. Jammer, 4 jaar goed gegaan met alleen een verkleining van de maag met een bovengemiddeld resultaat wat gewichtsverlies betreft, en nu toch weer onder het mes. Maar het is helaas niet anders, telkens brandend maagzuur is ook niet prettig.

[ Bericht 2% gewijzigd door Alieda-R op 09-03-2017 17:23:43 ]
pi_169395957
Zonde hoor, maar waarschijnlijk krijg je een minigbp? De gewone voeren ze bijna niet meer uit.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_169396042
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 18:01 schreef McLaura het volgende:
Zonde hoor, maar waarschijnlijk krijg je een minigbp? De gewone voeren ze bijna niet meer uit.
Nee gewone want bij de mini kan het zuur ook omhoog komen. Daardoor zijn er ook regelmatig mensen waarbij de mini naar een gewone gbp wordt omgezet.

Bij mensen die te weinig gewicht verliezen met een sleeve doen ze wel vaak de mini, maar met maagzuurklachten heeft dat geen nut.
  donderdag 9 maart 2017 @ 18:56:44 #144
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_169396947
Wat vervelend Alieda. Maar inderdaad heb je met een gbp minder maagzuur dan bij een sleeve.
pi_169398721
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 18:01 schreef McLaura het volgende:
Zonde hoor, maar waarschijnlijk krijg je een minigbp? De gewone voeren ze bijna niet meer uit.
Waarom is dat?
pi_169399078
Ik heb begrepen dat de minigbp minder "bijwerkingen" heeft. Ik had bijvoorbeeld last van zogenaamde herniaties. Gruwelijke pijnaanvallen doordat de darm in de ruimte slipte die ontstaat bij het oplussen van de darm.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_169399163
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 18:07 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

Nee gewone want bij de mini kan het zuur ook omhoog komen. Daardoor zijn er ook regelmatig mensen waarbij de mini naar een gewone gbp wordt omgezet.

Bij mensen die te weinig gewicht verliezen met een sleeve doen ze wel vaak de mini, maar met maagzuurklachten heeft dat geen nut.
Ik begrijp uit de tekst op de website van het CON dat bij maagzuurklachten de oplossing een kleine ingreep is. Dat lijkt me wat anders dan alsnog een klassieke gbp.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_169399683
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 20:19 schreef McLaura het volgende:

[..]

Ik begrijp uit de tekst op de website van het CON dat bij maagzuurklachten de oplossing een kleine ingreep is. Dat lijkt me wat anders dan alsnog een klassieke gbp.
Tegen mij is gezegd gewoon een klassieke gbp. Ken zelf meerdere mensen die eerst een mini hadden en nu een gbp i.v.m. maagzuur. Toen ik mijn sleeve kreeg lag er bij mij op de kamer ook een vrouw met een mini die een klassieke gbp kreeg i.v.m.maagzuur en gal dat omhoog kwam.

[ Bericht 1% gewijzigd door Alieda-R op 10-03-2017 11:07:42 ]
pi_169591474
Vandaag weer naar het MCL geweest. 10 april moet ik er weer naartoe, krijg een maagonderzoek om te kijken of ze kunnen zien waar mijn klachten vandaan komen. Meteen redo traject in had ook gekund, maar beter eerst kijken of ze iets in mijn maag kunnen zien, dit omdat mijn eindresultaat met de sleeve nog hoger is dan veel mensen met een gbp bereiken. Zou dus zonde zijn om meteen te opereren terwijl er misschien nog wel een andere oplossing voor mijn klachten is.
pi_169594761
Ik heb ook een mini bp. Zuur weet ik niet, maar soms wel gevoelig of een zwaar gevoel.
Hij zag er na 4 jaar nog goed uit bij een maagonderzoek met camera. Wel pijnlijk toen ie de slang door de uitgang van mijn maag propte en uitschoot ☹
pi_169595108
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 17:25 schreef .Biefstuk. het volgende:
Ik heb ook een mini bp. Zuur weet ik niet, maar soms wel gevoelig of een zwaar gevoel.
Hij zag er na 4 jaar nog goed uit bij een maagonderzoek met camera. Wel pijnlijk toen ie de slang door de uitgang van mijn maag propte en uitschoot ☹
Ik heb nog nooit een maagonderzoek of slikfoto gehad. Kon kiezen tussen een lichte narcose voor het onderzoek of keel met spray verdoven. Gekozen om mijn keel met spray te verdoven gezien ik niet weet of er 10 april iemand met me mee kan naar Leeuwarden, dus moet na afloop nog wel auto kunnen rijden.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')