abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 27 augustus 2014 @ 11:21:03 #1
35189 Troel
scherp en bot
pi_143875981
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in de reeks over Weight Loss Surgery oftewel WLS. Als je alles al geprobeerd hebt om zelf af te vallen en echt drastisch moet afvallen omdat je gezondheid onder je gewicht te lijden heeft, dan kan je hier meelezen, je vragen stellen of je ei kwijt.

Maagbandje
Wordt in Nederland nog wel geplaatst, maar in België steeds minder. Wordt laparoscopisch geplaatst, dus snellere genezing, maar je blijft je hele leven met een bandje lopen. Verschillende mogelijkheden voor wat betreft strakker laten zetten of juist losser laten zetten.

Gastric Bypass
Je maag wordt verkleind tot een zeer klein maagje en daarnaast worden je darmen deels omgeleid. Er wordt echter niets van je maag of darmen weggenomen. Na deze operatie heb je kans op dumping. Ook kan het zijn dat er nog een tweede operatie nodig is om een ring te plaatsen omdat je maagje toch te groot is geworden. Dit heet een Fobiring.

Gastric Sleeve
Er wordt een groot gedeelte van de maag weggenomen waardoor het afvallen zal komen door de kleinere maag en de daarbij horende eetaanpassingen. Tevens zouden de "eetlust-hormonen" in het weggehaalde deel van de maag zitten waardoor je geen trek meer ontwikkelt. Ook andere hormonen verdwijnen hierbij.

Scopinaro of Bilio Pancreatische Derivatie
Naast het verkleinen van de maag waarbij het originele maagportier verdwijnt, wordt de dunne darm rigoureus omgeleid. De galblaas en de blinde darm worden ook weggehaald om complicaties hiermee te voorkomen. Na de operatie zit je voor de rest van je leven vast aan supplementen voor vitamines en mineralen, omdat deze minder goed opgenomen worden. Gemiddeld gezien neem je nog een kleine 1200 kilocalorieën per dag op na deze operatie en dat is dan ook de reden waarom je hier veel mee af kunt vallen. Er kleven echter een groot aantal nadelen aan deze operatie, vandaar dat deze eigenlijk niet meer uitgevoerd wordt, maar vervangen is door de

Duodenal Switch
Het effect is bijna hetzelfde, behalve dat de oorspronkelijke maagportier nog wel aanwezig is en dat de maag op een andere manier verkleind wordt. Ook bij deze operatie verdwijnen dus de "eetlust-hormonen". Ook hier heb je een sterk verminderde voedselopname, net zoals bij de Scopinaro.

Er zijn mogelijkheden om na een eerste operatie over te gaan naar een andere methode (met de daarbij behorende operaties) (een revisie), zoals van een maagband naar een Gastric Bypass of van een Gastric Sleeve naar een Gastic Bypass. Ook de Fobiring is zo'n revisie.

De criteria voor het ondergaan van een WLS zijn:

Een BMI van 40 of hoger met een leeftijd tussen de 18 en de 65.
Een BMI van 35 of hoger met één van de volgende co-morbiditeiten:

• Diabetes
• Hoge bloeddruk
• Reuma
• Slaapapneu
• Gewrichtsklachten

Tevens moet er voldaan zijn aan de volgende voorwaarden:

• Andere methoden om gewicht te verliezen niet hebben geholpen onder professionele begeleiding
• Geen aandoeningen aan nieren, lever, darmen of maag.

De behandelend artsen moeten geen bezwaar hebben tegen de operatie en je moet daarnaast nog voldoen aan eventuele aanvullende eisen die per ziekenhuis kunnen verschillen.

Na een WLS kan je tegen de volgende zaken aanlopen:

Overhangend buikvel > abdominoplastie
Kipfilets aan de bovenarmen > armplastie of brachioplastie
Problemen met vel bij de dijen > dijlift
Hangborsten > mastopexie

Ook hiervoor zijn weer bepaalde eisen wil je dit vergoed krijgen van de zorgverzekeringen.

Criteria abdominoplastie:
Vanuit de zorgverzekeringswet komt de correctie van de buikwand voor vergoeding in aanmerking als:

• BMI 30 of lager
• BMI moet de laatste 12 maanden stabiel zijn
• de buikwand bedekt minstens 1/4 van het bovenbeen wanneer u recht op staat, waarbij de lengte van het bovenbeen liggend gemeten wordt volgens speciale regels
OF
• Last van smetvorming die qua ernst gelijk is aan derdegraads brandwonden en waarbij de behandeling hiervoor geen of onvoldoende resultaat heeft opgeleverd.

Psychisch lijden onder deze aandoening is zonder dat er sprake is van de bovenstaande voorwaarden, volgens de wet geen reden om tot vergoeding over te gaan.

Deze criteria wijzigen overigens elke keer, dus het kan zijn dat het niet een up-to-date rijtje is, maar op het moment van schrijven (april 2012) is het nog correct.

Er wordt druk onderhandeld om deze eisen te versoepelen. Nu de WLS makkelijker vergoed wordt door de verzekeraars, zouden ook de vervolgoperaties makkelijker vergoed moeten worden. De zorgverzekeraars hebben hun handtekening al gezet onder de Zorgstandaard Obesitas, maar dit is nog geen verplichting om naar te handelen.

Krantenartikel over de strijd tegen het vel

Meer informatie kun je hier vragen, maar besef wel dat hier geen artsen of chirurgen rondlopen. Heel veel informatie, ook vanuit artsen, kun je ook vinden op WLSinfo.nl. Daar kun je goede overzichten vinden van supplementen, maar ook van de bloedonderzoeken die van belang zijn als je geopereerd bent. Probeer je goed in te lezen voordat je met een chirurg gaat praten zodat je goede vragen kunt stellen.

De "vaste bewoners" hier die een operatie gehad hebben:

-Bubseltje- > GBP omgezet in een D
octopussy > GBP
Rewimo > Scopinaro (2005)
Riann > GBP ondersteund door een Fobiring (2009+2011)
Troel > Scopinaro (2005), BWC (2012)
Trusten > GPB
zapato61 > GBP (2012)
McLaura > GBP (mei 2012)
Wildervankstertje > Sleeve 2012

(als het niet klopt ofzo, gewoon gillen)


Kleine voetnoot, speciaal voor de dames: let erop dat niet alle anticonceptie meer betrouwbaar zal werken na een WLS. Ik hoop eigenlijk dat Dave Schweitzer (WLS-goeroe) daar ooit eens wat over gaat schrijven zodat dat algemeen bekend wordt ook bij de huisartsen en apothekers.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_143887469
quote:
7s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 11:19 schreef Troel het volgende:
Ah, dus eigenlijk heb je lichamelijk geen last, maar gaat het erom dat je shirtjes niet kan kopen :P
Nou ja, natuurlijk ga ik er lichamelijk op vooruit als ik van mijn 2 buiken af ben. En vooral mijn psychische gesteldheid. En ik zweet bij mijn navel altijd en het stukje onderbuik wat over mijn benen hangt. Ik hou het heel goed bij en ben blij dat ik daardoor geen smetvlekken krijg. Maar hoe goed ik me ook verzorg lijkt toch net of daar geen prettige geur hangt doordat het natuurlijk altijd op elkaar zit.
Bikinilijn moet ik altijd liggend doen ik hoop dat ik het dadelijk gewoon staand weer kan doen. ;)
  zaterdag 6 september 2014 @ 12:44:57 #3
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_144235443
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 17:14 schreef Riann het volgende:

[..]

Nou ja, natuurlijk ga ik er lichamelijk op vooruit als ik van mijn 2 buiken af ben. En vooral mijn psychische gesteldheid. En ik zweet bij mijn navel altijd en het stukje onderbuik wat over mijn benen hangt. Ik hou het heel goed bij en ben blij dat ik daardoor geen smetvlekken krijg. Maar hoe goed ik me ook verzorg lijkt toch net of daar geen prettige geur hangt doordat het natuurlijk altijd op elkaar zit.
Bikinilijn moet ik altijd liggend doen ik hoop dat ik het dadelijk gewoon staand weer kan doen. ;)
Ik heb nu ook wel dat in mijn maagstreek wat huid over is, alleen mijn onderbuik weer niet. Zelf zou ik graag mijn maagstreek wel willen laten corrigeren maar volgens mij moet ik dat dan zelf betalen omdat er geen vel over mijn benen hangt.

Zolang ik corrigerende hemdjes draag valt het niet op en voel ik het ook niet. Maar met warm weer is het behoorlijk zweten met een extra laag kleding. Als ik die hemdjes niet draag beweegt het vel heen en weer als ik beweeg en dat voelt niet fijn :( . Paar duizend euro voor een operatie kan ik helaas niet betalen.
pi_144255698
registreer om deze reclame te verbergen
Ohhh Riann, wat fijn dat je een bwc krijgt O+ Ik ben een beetje jaloers want bij mij wilde CZ niets vergoeden (ook met foto's en aangetekend bezwaar niet). Ik heb nu iets langer dan een jaar geleden mijn buik en borsten 'laten doen' en ik ben er nog elke dag blij mee. Heeft wel een godsvermogen gekost :X

Alleen: nu zie ik het direct als ik ben aangekomen :P voorheen vielen een paar kilo meer of minder niet op door de lappen vel. Heb helaas nog wel in de loop der dag een soort van opbollende buik. Trek ik 's ochtends met een platte buik een leuk jurkje aan, heb ik 's middags een 3 maanden zwanger buikje -O-
  zaterdag 6 september 2014 @ 22:13:08 #5
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_144256200
Ja dat was tijdens mijn zwangerschap, dacht ik eindelijk legaal een dikke buik te krijgen... niet dus _O-
Hij was wel wat dikker vooral de tweede buik kwam omhoog. Maar echt zwanger heb ik er qua buik niet uitgezien.
pi_144257914
Heeft iemand hier toevallig ervaring met Metformine (zonder suikerziekte te hebben)?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 7 september 2014 @ 09:20:38 #7
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_144264944
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb er wel eens over gelezen. Ieemand die door dezelfde arts is behandeld heeft dat volgens mij ook gebruikt.

Wilde kijken voor je op wlsinfo maar dat lijkt niet meer te bestaan :?
pi_144284958
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 23:33 schreef Trusten het volgende:
Heeft iemand hier toevallig ervaring met Metformine (zonder suikerziekte te hebben)?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik gebruik het, maar omdat ik diabetes 2 heb. Ik ben wel afgevallen sinds ik het gebruik, maar ik ben ook heel anders gaan eten.
Lijkt me niet dat ze metformine gaan voorschrijven om af te vallen. Het heeft ook weer bijwerkingen.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_144285516
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 20:27 schreef Ole het volgende:
Lijkt me niet dat ze metformine gaan voorschrijven om af te vallen. Het heeft ook weer bijwerkingen.
Valt dus tegen ;). M'n internist (die wel goed bekend staat op het gebied van vitaminetekorten enzo) heeft het me voorgeschreven en ik heb geen diabetes ;). Aangezien ik al een jaar op (op de ons nauwkeurig) hetzelfde gewicht zit. Niet zozeer om extreem af te vallen, wel om te kijken om het enigzins weer op gang te krijgen en te kijken of het invloed heeft.

Maar ik was met name benieuwd naar andere ervaringen omdat de ervaringen op internet elkaar nogal tegenspreken.
pi_144287828
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 20:33 schreef Trusten het volgende:

[..]

Valt dus tegen ;). M'n internist (die wel goed bekend staat op het gebied van vitaminetekorten enzo) heeft het me voorgeschreven en ik heb geen diabetes ;). Aangezien ik al een jaar op (op de ons nauwkeurig) hetzelfde gewicht zit. Niet zozeer om extreem af te vallen, wel om te kijken om het enigzins weer op gang te krijgen en te kijken of het invloed heeft.

Maar ik was met name benieuwd naar andere ervaringen omdat de ervaringen op internet elkaar nogal tegenspreken.
OK als hij het heeft voorgeschreven is het een ander verhaal.
Het is in elk geval geen wondermiddel. Je moet nog steeds goed en gevarieerd eten. (niet te veel, niet te weinig en regelmatig)
Succes ermee!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_144288185
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 21:02 schreef Ole het volgende:

[..]

OK als hij het heeft voorgeschreven is het een ander verhaal.
Het is in elk geval geen wondermiddel. Je moet nog steeds goed en gevarieerd eten. (niet te veel, niet te weinig en regelmatig)
Succes ermee!
No worries, ik geloof niet in wondermiddelen :)
  vrijdag 12 september 2014 @ 13:54:38 #12
121741 _Dizzy_
space, the final frontier
pi_144453924
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 23:33 schreef Trusten het volgende:
Heeft iemand hier toevallig ervaring met Metformine (zonder suikerziekte te hebben)?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik gebruik het voor PCOS, niet omdat ik diabetes zou hebben.
Ik slik 2x per dag 500 mg.

Ze gaven dit mij met voornaamste reden om af te vallen, omdat dan de PCOS minder zou worden. Dit was mijn arts in Ierland. Mijn arts in NL wil dat ik er weer vanaf ga, hij zei dat mensen die geen diabetus hebben geen metformine moeten gaan slikken, je lever moet dan meer werken waardoor je juist diabetes zou kunnen ontwikkelen.
( geen idee of dit klopt trouwens)

Over de werking, ik ben inderdaad 20 kg kwijt, maar ik dat dat meer kwam omdat ik mijn hele leven heb omgegooit, gezonder gaan eten en 3x per week gaan sporten.
Metformine doet bij mij niets anders dan vaak diaree ;(
pi_144454064
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:54 schreef _Dizzy_ het volgende:

[..]

Ik gebruik het voor PCOS, niet omdat ik diabetes zou hebben.
Ik slik 2x per dag 500 mg.

Ze gaven dit mij met voornaamste reden om af te vallen, omdat dan de PCOS minder zou worden. Dit was mijn arts in Ierland. Mijn arts in NL wil dat ik er weer vanaf ga, hij zei dat mensen die geen diabetus hebben geen metformine moeten gaan slikken, je lever moet dan meer werken waardoor je juist diabetes zou kunnen ontwikkelen.
( geen idee of dit klopt trouwens)

Over de werking, ik ben inderdaad 20 kg kwijt, maar ik dat dat meer kwam omdat ik mijn hele leven heb omgegooit, gezonder gaan eten en 3x per week gaan sporten.
Metformine doet bij mij niets anders dan vaak diaree ;(
Thanks voor je reactie, ik vind het erg lastig...heb best veel vertrouwen in deze arts...maar lees zoveel tegenstrijdige dingen op internet. Ik denk dat een maandje proberen sowieso geen kwaad kan..
pi_144459896
Vooral in het begin spelen de bijwerkingen als darmklachten. Goede kans dat je dan afvalt.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 21 september 2014 @ 18:30:57 #15
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_144761763
Metformine is gewoonweg een diabetes-medicijn. Dat een arts het voorscrhijft voor andere redenen kan....maar in oorsprong (en in voornaamste werking!) is het een medicijn om je lichaam gevoeliger te maken voor de insuline.
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_144761833
quote:
0s.gif Op zondag 21 september 2014 18:30 schreef joers1 het volgende:
Metformine is gewoonweg een diabetes-medicijn. Dat een arts het voorscrhijft voor andere redenen kan....maar in oorsprong (en in voornaamste werking!) is het een medicijn om je lichaam gevoeliger te maken voor de insuline.
I know, moest er specifiek bij de apotheek bijzeggen dat ik geen diabetes heb
  zondag 21 september 2014 @ 18:40:08 #17
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_144762071
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:18 schreef Rottdog het volgende:
Van de week voorlopige operatie datum doorgekregen, sta voor 10 sept ingepland. Al met al ben ik dan 8 mnd onderweg. Van intake tot operatietafel zeg maar.
Ik was dit helemaal vergeten. Hoe is het met je? Is het doorgegaan de 10e?
Is het mee of tegen gevallen?
***
  dinsdag 23 september 2014 @ 07:31:16 #18
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_144812996
Gelukkig is de planning gebleven zoals het was en ben ik de tiende geopereerd. Het is me enorm mee gevallen en voel me goed. Nu samen met mijn lichaam aan het werk op naar een mooi resultaat.
  dinsdag 23 september 2014 @ 08:26:28 #19
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_144813452
^O^ Goed om te horen. :Y :)
***
pi_144813469
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 07:31 schreef Rottdog het volgende:
Gelukkig is de planning gebleven zoals het was en ben ik de tiende geopereerd. Het is me enorm mee gevallen en voel me goed. Nu samen met mijn lichaam aan het werk op naar een mooi resultaat.
Hee, wat fijn voor je! Ik ben blij voor je dat alles goed is verlopen :) Veel succes met je nieuwe leven ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
http://bijenzonderzorgen.nl/ beslist geen BIJ-zaak!
pi_145000209
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 12:44 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Ik heb nu ook wel dat in mijn maagstreek wat huid over is, alleen mijn onderbuik weer niet. Zelf zou ik graag mijn maagstreek wel willen laten corrigeren maar volgens mij moet ik dat dan zelf betalen omdat er geen vel over mijn benen hangt.

Zolang ik corrigerende hemdjes draag valt het niet op en voel ik het ook niet. Maar met warm weer is het behoorlijk zweten met een extra laag kleding. Als ik die hemdjes niet draag beweegt het vel heen en weer als ik beweeg en dat voelt niet fijn :( . Paar duizend euro voor een operatie kan ik helaas niet betalen.
Sorry voor late reactie ben net terug van 3 weken zuid frankrijk.
Maar ik dacht ook dat ik het nooit vergoed zou krijgen. En toen zei
mijn neuroloog ga er gewoon langs dat weet je waar je aan toe bent.
En dat zie je maar weer. Ik heb zelfs niet eerst toestemming aan CZ
hoeven te vragen.
  zondag 28 september 2014 @ 22:12:33 #22
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_145000597
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 22:05 schreef Riann het volgende:

[..]

Sorry voor late reactie ben net terug van 3 weken zuid frankrijk.
Maar ik dacht ook dat ik het nooit vergoed zou krijgen. En toen zei
mijn neuroloog ga er gewoon langs dat weet je waar je aan toe bent.
En dat zie je maar weer. Ik heb zelfs niet eerst toestemming aan CZ
hoeven te vragen.
Toch maar eens er achteraan dan :) Ben nu in elk geval ongeveer een jaar stabiel op gewicht en dat is ook 1 van de eisen. Schommelt weleens een beetje maar dat is volgens mij normaal. heeft iedereen. Ben zelf ook verzekerd bij CZ. Heb behalve mijn maagstreek ook helemaal geen overtollige huid maar bij warm weer zou het fijn zijn als ik niet telkens strakke hemdjes hoef te dragen. Hoor vaak van mensen trek die hemd toch uit want het is totaal niet te zien dat de huid zo slap is, maar het voelt gewoon niet fijn met bewegen.

Dat ik er nog niet mee bezig ben geweest om het te laten corrigeren is omdat er overal wordt vermeld dat de huid de benen moet bedekken en omdat het bij mij alleen om de maagstreek gaat zal dat dus nooit op mijn benen gaan hangen. Onderbuik is mooi strak geworden.

Mocht het wel mogelijk zijn dan wacht ik er in elk geval nog wel meer dan een jaar mee als ik wegens de flexwet weer 6 maanden thuis kom te zitten. Ik krijg nu per 3 maanden een detacheringscontract en zelfs een paar dagen griep betekend al dat het contract verbroken wordt, ziek melden is op mijn werk sinds kort eigenlijk niet meer toegestaan. En vooral bij mij wordt er nog iets moeilijker over gedaan dan bij veel anderen omdat ik bijna 2 jaar geleden na mijn operatie ook een maand thuis heb gezeten. Heb dus al teveel ziekte uren en wil mijn baan niet kwijt.

[ Bericht 6% gewijzigd door Wildervankstertje op 28-09-2014 22:20:14 ]
  zondag 9 november 2014 @ 19:39:18 #23
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_146474316
Sinds een aantal weken voel ik me telkens erg moe :( Had eigenlijk op de dag van de jaarlijkse controle (4 december) bloed moeten laten prikken maar heb dat afgelopen maandag maar vast laten doen in het MCL zodat mocht er ergens een tekort van zijn ik dat 4 december met de arts kan bespreken.

Soms ga ik tegen 19.30u al naar bed, zet mijn wekker op 5u (dan moet ik eruit, tegen 6u onderweg naar werk) maar dan ben ik nog vreselijk moe terwijl ik wel de hele nacht doorslaap. Eenmaal op werk aangekomen gaat het wel weer na 2 koppen koffie. Kom de werkdag prima en zonder vermoeidheid door maar zodra ik thuis ben dan begint de vermoeidheid rond etenstijd (18u ongeveer) weer.

Ben benieuwd wat de uitslagen van het bloedonderzoek zullen zijn. Morgen over 2 weken kan ik bellen voor de uitslag. Ben het totaal niet gewend om moe te zijn, normaal gesproken ging ik doordeweeks tegen 23u naar bed en werd uit mezelf ruim voordat de wekker ging wakker en ging klaarwakker uit bed.
pi_146489122
Klinkt alsof je B12 en/of ijzer aan de lage kant zijn. Ik herken de vermoeidheidsklachten.

Iets anders: heeft iemand tips over wat je het beste kunt doen bij diarree? Veel drinken en uitkijken met wat ik eet doe ik al. Het lijkt een of ander virus want ik had vantevoren niets uitzonderlijks gegeten. Duurt nu 1,5 dag en als het niet beter word hop ik wel even langs de huisarts.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
http://bijenzonderzorgen.nl/ beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 10 november 2014 @ 10:10:43 #25
35189 Troel
scherp en bot
pi_146491501
Ik zit het meestal gewoon uit. Had er toevallig een tijdje geleden last van (iets met buikgriep) en veel meer dan bouillon heb ik eigenlijk niet anders gedaan. Als je echt weg moet zou je kunnen kijken op loperamide zou werken, maar ik heb de gok eigenlijk nooit genomen. Geen idee wat we opnemen van die pillen en hoe erg het verstopt :P

En inderdaad: vitamines en mineralen laten checken! Wat duurt het lang voordat je de uitslagen krijgt trouwens.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_146492442
Ik probeer het maar met veel drinken en wat geroosterd brood. En yoghurt om de goede bacteriën weer aan te vullen. Het zal wel weer overgaan. Je valt er wel in snel tempo mee af :') Wat nu niet zo erg is omdat ik een paar kilo aangekomen ben door te weinig beweging de afgelopen jaren i.v.m. mijn heupen. Gelukkig kan ik nu weer langzaam meer gaan bewegen dus die verdwijnen wel weer - momenteel gaat het alleen wat harder :P
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
http://bijenzonderzorgen.nl/ beslist geen BIJ-zaak!
pi_146609758
Criteria abdominoplastie:
Vanuit de zorgverzekeringswet komt de correctie van de buikwand voor vergoeding in aanmerking als:

• BMI 30 of lager

dat klopt trouwens niet meer dat moet 35 zijn
pi_146610927
Waarom staat mijn verhaal eigenlijk niet in de OP? Is dat omdat ik niet zo vaak meepost, of omdat het geen succesverhaal is?
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
101 doelen in 1001 dagen
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
  donderdag 13 november 2014 @ 14:50:20 #29
35189 Troel
scherp en bot
pi_146611765
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 14:30 schreef Muck het volgende:
Waarom staat mijn verhaal eigenlijk niet in de OP? Is dat omdat ik niet zo vaak meepost, of omdat het geen succesverhaal is?
Ik denk omdat de OP automatisch overgenomen wordt van de vorige en niet tussendoor bewerkt kan worden. Als je je verhaal uittypt, kan een modje het er vast inzetten zodat het er de volgende keer bijstaat :)

Om eerlijk te zijn heb ik niet eens naar de OP gekeken echt toen ik het topic opende, ging ervan uit dat het wel goed was :@
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_146611824
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 11:21 schreef Troel het volgende:
(als het niet klopt ofzo, gewoon gillen)
Dit? ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
http://bijenzonderzorgen.nl/ beslist geen BIJ-zaak!
pi_146611907
Ik zal eens gaan zoeken naar wanneer ik mijn hele verhaal uitgetypt heb, dan kan ie er alsnog in, als jullie het daarmee eens zijn natuurlijk :)
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
101 doelen in 1001 dagen
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
  donderdag 13 november 2014 @ 16:34:23 #32
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_146615583
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 14:30 schreef Muck het volgende:
Waarom staat mijn verhaal eigenlijk niet in de OP? Is dat omdat ik niet zo vaak meepost, of omdat het geen succesverhaal is?
Dan had ik er ook niet in moeten staan ;) :* de op wordt niet echt bijgehouden volgens mij.
pi_146618796
Muck, ik ben wel benieuwd.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_146626825
Vanavond bij late night komt er iets over overtollig vel en dat de zorgverzekering het niet vergoed. Ben wel benieuwd ik heb nog niet eens toestemming hoeven te vragen.
pi_146642516
Ik ben zwanger na een Gastric Bypass en moet extra controles en ben vanwege de operatie medisch geïndiceerd om onder controle te staan bij de gynaecoloog.

Gelukkig vind ik het allemaal geen probleem, helemaal de extra echo's om de groei te monitoren niet.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  vrijdag 14 november 2014 @ 13:49:31 #36
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_146644421
Nou ja daar zitten ook nadelen aan hoor McLaura. Als je kindje constant klein wordt geschat wordt je daar niet relaxter van kan ik je zeggen ;). Nu was ze niet echt goot maar ook niet inimini.
  vrijdag 14 november 2014 @ 15:18:38 #37
35189 Troel
scherp en bot
pi_146647787
Nu ja, ik kan me de zwangerschap van Ruben nog heel goed herinneren en de onderzoeken die toen boven tafel kwamen dat slechts 1/3 van de zwangerschappen een gezond voldragen kind op leverden.

Ruben was net groot genoeg om niet te klein te zijn en heeft het gelukkig inmiddels allemaal ingehaald qua lengte :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 14 november 2014 @ 16:04:44 #38
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_146649474
Het is ook belangrijk! Bij een evt 2de geeft de gyn mij de keuze waar onder controle te staan? (vind ik wel vreemd) Maar ik kies toch voor het ziekenhuis.
pi_146651611
quote:
17s.gif Op vrijdag 14 november 2014 13:49 schreef -Bubseltje- het volgende:
Nou ja daar zitten ook nadelen aan hoor McLaura. Als je kindje constant klein wordt geschat wordt je daar niet relaxter van kan ik je zeggen ;). Nu was ze niet echt goot maar ook niet inimini.
Misschien wordt hij/zij dat gewoon niet. De oudste was groot, volgens de echo's 3 weken voor op de groei. Iets kleiner is dus niet echt een probleem.

Maar we zien wel. Ik vind de extra controle (ook van de obesitaskliniek) prettig.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_147059226
16 december is mijn operatiedatum en 15 dec is opname datum vind het spannend. :) Ben wel blij dat het nog in 2014 is.
pi_147509539
Wat is het rustig hier.

Maandag mag ik me om half 1 melden en dinsdag is om 8 uur al de operatie.
  vrijdag 12 december 2014 @ 13:09:03 #42
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_147512085
Zet hem op Riann, de dag van je wedergeboorte *O*

Hier nu een aantal weken verder en 30 kg minder, voel me sinds jaren weer geweldig. Had ik het maar eerder gedaan.
pi_147528837
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 13:09 schreef Rottdog het volgende:
Zet hem op Riann, de dag van je wedergeboorte *O*

Hier nu een aantal weken verder en 30 kg minder, voel me sinds jaren weer geweldig. Had ik het maar eerder gedaan.
de gastricbypass heb ik al jaren en jaren terug gehad ik krijg nu een uitgebreide buikwandcorrectie
pi_147910326
ik ben gister thuis gekomen vanuit het ziekenhuis.
Ik heb woensdag de 2e operatie gehad omdat ik bloedingen had. Dus dat was een tegenslag.
Het is me erg tegengevallen. Paar dagen op IC daarna naar de afdeling. Ik ben wel blij dat ik nu weer thuis ben. Pijn en moeheid heb ik toch of ik nu daar ben of thuis. 3 drains zijn er gisteren uitgehaald en nu heb ik nog 1 drain. Ik hoop dat die er ook snel uit mag.
  woensdag 24 december 2014 @ 09:34:29 #45
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_147910490
Klinkt toch best heftig Rian. En op de ic dat is niet niks -O-
pi_147910968
Goh Riann, wat een tegenvaller. Fijn dat je weer thuis bent! Nu maar weer snel opknappen :*
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
http://bijenzonderzorgen.nl/ beslist geen BIJ-zaak!
pi_147912089
Ik moet sowieso 2 keer 24 uur op de hartbewaking na een operatie door mijn spierziekte.
Maar het was zeker een tegenvaller. Net zijn ze van de verpleging geweest mijn haren gewassen in de bak want met een drain mag je niet douche en verder de wond verzorgt. En zeiden ze gister in het ziekenhuis ja wondzorg heb je eigenlijk niet nodig want de wond is droog. Maar die hier was zei ook wij zien dat altijd dat het gaat lekker je doet thuis toch meer dan in het ziekenhuis.

Maar ik ben wel superblij dat ik voor de kerst thuis ben.
  woensdag 24 december 2014 @ 11:50:12 #48
35189 Troel
scherp en bot
pi_147913467
Het is niet standaard zo dat je met drain niet mag douchen hoor ;)

En de drain zal er wel snel uitgaan waarschijnlijk, want die mogen niet heel lang blijven zitten ;)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_147923151
quote:
7s.gif Op woensdag 24 december 2014 11:50 schreef Troel het volgende:
Het is niet standaard zo dat je met drain niet mag douchen hoor ;)

En de drain zal er wel snel uitgaan waarschijnlijk, want die mogen niet heel lang blijven zitten ;)
ik verwacht ook dat hij er binnen een paar dagen uit zal zijn. hij had vanmorgen 24 uur 60cc gelopen en hij moet minder als 20 lopen dat hij eruit mag
  woensdag 24 december 2014 @ 18:48:30 #50
35189 Troel
scherp en bot
pi_147927205
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 16:40 schreef Riann het volgende:

[..]

ik verwacht ook dat hij er binnen een paar dagen uit zal zijn. hij had vanmorgen 24 uur 60cc gelopen en hij moet minder als 20 lopen dat hij eruit mag
Er zijn speciale regeltjes inderdaad, maar je zit ook met infectiegevaar, vandaar dat zo'n ding gewoon niet te lang mag blijven zitten.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_148370021
Hoe is het, Riann?
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_148381251
Gister terug naar Maastricht geweest omdat het dus helemaal niet goed gaat met de wond.
Vandaag brengen ze een pomp langs voor de wond. Hoe het precies zit en hoe en wat dat weet
ik nog niet. Maar de dokter zei gister dat het dan snel moet gaan. Zoals het nu gaat is het niet goed. Ze hebben gister ook meteen wat dood weefsel weg geknipt. En ze hebben gister de drain eruit gehaald. Hij lekte nu nog 30cc. Dadelijk eindelijk een keer in de douche daar kijk ik naar uit. En dan is het weer ff afwachten de hoe en de wat.
pi_149308815
Wat een verhaal Riann... Hoe is het afgelopen? Is het überhaupt al afgelopen, of is de wond nog steeds bezig?

Ik ben vandaag voor de eerste onderzoeken bij de internist geweest. Ook meteen het bloedonderzoek en ECG gehad. Uitslagen over 3 weken, intussen nog een onderzoek bij de longarts.
pi_149387700
Het ging niet goed met de vac pomp veel pijn aan de liezen dus hij was er weer afgehaald. Daarna heel veel problemen gehad.

Ik heb er nu weer een vac pomp aanzitten. Nu heb ik nergens last van. ik moet 19 februari terug en als de wond dan helemaal schoon is. Dan word hij weer opnieuw dichtgemaakt. Dus dat word weer een operatie dat zal dan begin mrt zijn. Wat een gedoe zeg. Ik denk dat ik mijn bovenarmen niet meer laat doen iig niet als ik dit risico dan ook weer loop.
pi_149801739
Misschien interessant voor sommigen hier:

quote:
Nederlands restaurant serveert ‘gastric bypass menu’ met verkleinde porties
Nieuw in de culi-wereld en helemaal van deze tijd: het gastric bypass menu. We hebben het nog maar een enkele keer voorbij zien komen, maar verwachten dat dit in Amerika een ware hit zou kunnen worden.

De gastric bypass is een ingreep tegen overgewicht waarbij de maag van de patiënt wordt verkleind en het spijsverteringskanaal omgelegd. Het gevolg hiervan is dat de persoon in kwestie vele malen minder kan eten, zo weinig dat alleen een voorgerecht soms al te veel is.

Brasserie ‘t Klooster
Om deze reden is het gastric bypass menu door Brasserie ‘t Klooster in het leven geroepen. Een menu met dezelfde gerechten als normaal, maar dan in veel kleinere porties. Hierdoor kan iedereen, zelfs met een maagverkleining, genieten van culinaire versnaperingen.

De reden dat het hier wordt geserveerd? Natasja van Hensbergen, mede-eigenaar, heeft zelf een dergelijke ingreep ondergaan en merkte hoe lastig het kan zijn om te dineren in een restaurant. Aangezien zij zeker niet de enige is met dit probleem, besloot haar man, die tevens chef-kok van het restaurant is, een bypass menu te maken. Bron
gerecht-512x288.jpg
pi_150609609
Ik wil toch weer op de hoogte brengen.

Ik word donderdagavond opgenomen in het ziekenhuis en dan word ik vrijdag opnieuw geopereerd en dan word alles weer netjes dicht gemaakt. En hopen dat nu alles goed gaat maar ik heb er alle vertrouwen in.
pi_150619655
Hopelijk gaat het nu allemaal wel goed en kun je eindelijk van je strakke velletje genieten!

Zelf heb ik vandaag een telefoontje gehad dat ik 24 maart geholpen word. Ben er blij mee!
  zondag 15 maart 2015 @ 20:47:24 #58
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_150676048
Ik heb sinds anderhalve week een nieuwe baan in 3 ploegendienst. Heb voorheen wel 2 ploegen gedraaid maar nog nooit 3. Vanavond om 22.30u begin ik aan mijn eerste nachtdienst en ben morgenochtend om 06.30u vrij, dan nog een half uur terug rijden naar huis dus zal even na 7u in bed liggen. Hier meer mensen die 3 ploegen draaien en wat/hoeveel neem je voor de nacht te eten mee naar het werk?
  zondag 15 maart 2015 @ 21:35:27 #59
112783 Anus_Cocainus
Wrong hole fool!!!
pi_150678551
Ik heb een beetje een vooroordeel omtrent dit soort operaties moet ik bekennen. Zie het vooral als 'cheaten', schijnbaar moet je maag letterlijk afgeknepen worden omdat je niet genoeg discipline kunt opbrengen om gewoon minder te eten en een beetje te sporten.
Herkennen jullie jezelf hier in, of zit ik er echt compleet naast?
Niet om iemand te schofferen natuurlijk, vind het hoe dan ook een goede zaak dat je met je gewicht aan de slag gaat.
  maandag 16 maart 2015 @ 15:36:44 #60
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_150699906
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2015 21:35 schreef Anus_Cocainus het volgende:
Ik heb een beetje een vooroordeel omtrent dit soort operaties moet ik bekennen. Zie het vooral als 'cheaten', schijnbaar moet je maag letterlijk afgeknepen worden omdat je niet genoeg discipline kunt opbrengen om gewoon minder te eten en een beetje te sporten.
Herkennen jullie jezelf hier in, of zit ik er echt compleet naast?
Niet om iemand te schofferen natuurlijk, vind het hoe dan ook een goede zaak dat je met je gewicht aan de slag gaat.
Heeft niet met discipline te maken, je komt ook niet zomaar in aanmerking voor een operatie. Een paar jaar voordat ik geopereerd werd ben ik al begonnen met sporten en heel gezond eten. Maar toch viel ik maar heel langzaam af, artsen/dietist hadden geen idee waardoor dat kwam. Had het misschien op eigen kracht kunnen doen maar dan zou het jaren hebben geduurd om tot een gezond gewicht te komen. In veel jaren kan er veel gebeuren en ik wilde voorkomen dat ik diabeet zou worden of hart/vaat ziekten zou krijgen.

Veel mensen denken dat na een maagverkleining alles vanzelf gaat maar dat is niet zo. Op een gegeven moment stopt het afvallen en is het gewicht stabiel. Dan is het nog altijd opletten met eten/drinken. Ik eet/drink gezond en beweeg voldoende. Als ik nu bijvoorbeeld opeens elke dag uit de frituur zou gaan eten en dag in dag uit op de bank zou gaan zitten dan vliegen de kilo's er gewoon weer aan. Een maagverkleining is een hulpmiddel, geen wondermiddel. Een gezond gewicht behouden is ook na een maagverkleining iets waar je zelf alles aan moet doen.
  zondag 12 april 2015 @ 13:05:37 #61
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_151606784
Al maanden last van telkens een ontstoken navel, huid is helaas toch veel slapper geworden dus hangt er overheen :(

Al van alles door huisarts voorgeschreven gekregen maar het gaat niet over. Nu heeft ze me het advies gegeven toch voor een BWC te gaan. Verwijzing naar de plastisch chirurg heb ik al maar ben bang dat mijn verzekeraar (CZ) het niet gaat vergoeden gezien het feit het om mijn maagstreek gaat en ik dus geen huid op mijn benen heb hangen, onderbuik is bijna strak namelijk.Maar goed, morgen toch maar bellen voor een afspraak.
pi_151986572
ik dacht dat ik ook nooit goedkeuring zou krijgen maar je ziet maar weer dat ik het wel gekregen heb en nog niet eens een brief naar het CZ hoeven te sturen. Professor van de Hulst heeft het goed gekeurd bij mij. Hij was laatst ook bij Radar. Hij is ook voorzitter van zo'n commissie.
  vrijdag 24 april 2015 @ 18:19:35 #63
35189 Troel
scherp en bot
pi_151994843
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2015 13:05 schreef Wildervankstertje het volgende:
Al maanden last van telkens een ontstoken navel, huid is helaas toch veel slapper geworden dus hangt er overheen :(

Al van alles door huisarts voorgeschreven gekregen maar het gaat niet over. Nu heeft ze me het advies gegeven toch voor een BWC te gaan. Verwijzing naar de plastisch chirurg heb ik al maar ben bang dat mijn verzekeraar (CZ) het niet gaat vergoeden gezien het feit het om mijn maagstreek gaat en ik dus geen huid op mijn benen heb hangen, onderbuik is bijna strak namelijk.Maar goed, morgen toch maar bellen voor een afspraak.
Ik weet niet wat de huidige regels zijn, maar als je echt last hebt van flinke wonden, hoef je geen overhangend vel te hebben bij je benen he? Tenminste, dat was in mijn tijd zo.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 24 april 2015 @ 19:42:54 #64
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_151997135
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 april 2015 18:19 schreef Troel het volgende:

[..]

Ik weet niet wat de huidige regels zijn, maar als je echt last hebt van flinke wonden, hoef je geen overhangend vel te hebben bij je benen he? Tenminste, dat was in mijn tijd zo.
Mijn navel is telkens rondom helemaal kapot, vaak tot bloedens aan toe. Hoor van anderen dat wanneer het niet om de onderbuik gaat maar om een andere plek je minimaal 6cm overhang moet hebben, daar kom ik wel aan.

Ben alleen wel weer afgevallen, niet veel, ongeveer 2,5kg en weet niet of daar moeilijk over wordt gedaan. Was een jaar stabiel op 68kg en toch is er de afgelopen maand opeens nog een klein beetje vanaf gegaan. Verwacht zelf dat ik niet nog meer af zal vallen, mijn sleeve operatie is in juni 2,5 jaar geleden.
pi_152053364
quote:
17s.gif Op vrijdag 14 november 2014 13:49 schreef -Bubseltje- het volgende:
Nou ja daar zitten ook nadelen aan hoor McLaura. Als je kindje constant klein wordt geschat wordt je daar niet relaxter van kan ik je zeggen ;). Nu was ze niet echt goot maar ook niet inimini.
Update: ik ben nu 30 weken en hij loopt al wekenlang iets meer dan een week voor. Vrij weinig aan de hand dus, gelukkig!
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  zondag 26 april 2015 @ 22:10:37 #66
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_152054989
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 21:30 schreef McLaura het volgende:

[..]

Update: ik ben nu 30 weken en hij loopt al wekenlang iets meer dan een week voor. Vrij weinig aan de hand dus, gelukkig!
Fijn hoor! Met de darm nu ook nog alles oke?
pi_152063339
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2015 22:10 schreef -Bubseltje- het volgende:

[..]

Fijn hoor! Met de darm nu ook nog alles oke?
Ja, dat gaat ook best goed nu. Hopelijk blijft het zo!
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  vrijdag 17 juli 2015 @ 20:18:33 #68
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_154423468
In juni ben ik naar de plastisch chirurg geweest, hij vind een fleur de lis noodzakelijk bij mij. Enige probleem is dat ik niet continu smetplekken heb, heb het vooral als het erg warm is. Hij heeft de aanvraag voor vergoeding nog niet gedaan omdat ik bij CZ verzekerd ben en die heel streng zijn. Moet eerst naar de dermatoloog en daarna wordt de vergoeding pas aangevraagd.

Heb dus een grote kans op afwijzing, ook omdat ze bij CZ heel erg kijken naar hoe ver de huid op de benen hangt. Bij mij hangt er niets op mijn benen maar het is mijn maagstreek waar ik extreem veel huid over heb, vandaar ook dat een fleur de lis nodig is. Blijkbaar zijn er alleen richtlijnen voor de onderbuik wat betreft de overhang :( Heb er wel heel veel last van, vooral met bukken wat ik heel veel moet op mijn werk, heb elke dag pijn.

Afwachten dus.
pi_155236911
Hallo iedereen,

Ik kom hier even binnenvallen met de vraag of iemand ervaring heeft met het plaatsen van een fobiring na een gastric bypass?

Ik heb in 2009 een gastric bypass gekregen, ben 46 kilo afgevallen daarmee. Alles ging perfect, ik bleef mooi op gewicht, at normale (kleine) porties, enz.

Eind 2013 ben ik gestopt met roken en heb ik dat roken nét iets te veel vervangen door (ongezonde) tussendoortjes vrees ik... Ik kan nu ook "plots" veel grotere porties eten dan voordien. Resultaat: ik ben 25 kilo terug bijgekomen. Ben nu al een paar maanden aan het proberen die kilo's er terug af te krijgen, maar het lijkt alsof ik in hetzelfde schuitje zit als vroeger: 5 kilo afvallen, 6 terug bijkomen, 3 kilo afvallen, 4 terug bijkomen, enz...

Dus nu zou ik een fobiring willen laten bijplaatsen. Blijkbaar wordt dat tegenwoordig zelfs standaard bij een gastric bypass geplaatst (althans bij bepaalde chirurgen hier in België). Woensdag heb ik een afspraak bij mijn specialist. Ik ben benieuwd en hoop dat het zal kunnen doorgaan want ik voel me opnieuw niet goed meer in mijn vel :(
pi_155307408
ik heb ervaring met een fobiring. Ik had van te voren geen problemen met eten en nu heb ik af en toe problemen met vlees.
pi_155715709
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 21:42 schreef Riann het volgende:
ik heb ervaring met een fobiring. Ik had van te voren geen problemen met eten en nu heb ik af en toe problemen met vlees.
En ben je er tevreden over?

Ik heb nog wat onderzoeken en gesprekken achter de rug en bij mij zal de fobiring begin oktober geplaatst worden...

Mijn dunne darm heeft min of meer de functie overgenomen van mijn maag (die was immers helemaal niet uitgerekt), waardoor het voedsel direct door mijn maag naar mijn dunne darm gaat. Daardoor kan ik nu veel meer eten en is 't verzadigingsgevoel ook meteen weg. De fobiring zou dit moeten oplossen, doordat die er voor zal zorgen dat het voedsel slechts heel traag passeert...
pi_155936888
ik ben er 10 kg meer door afgevallen. Maar het voorkomt dat je aankomt. Over de fobiring zijn verschillende ervaringen. Maar als je niet opnieuw weer zo dik wilt worden zoals je eerst was adviseer ik wel om hem te laten plaatsen.
  woensdag 9 september 2015 @ 09:37:10 #73
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_155941656
Na mn GBP nog geen kilo aangekomen en al 7 jaar stabiel. Heerlijk
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
  woensdag 9 september 2015 @ 10:19:22 #74
112783 Anus_Cocainus
Wrong hole fool!!!
pi_155942377
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 13:49 schreef Saarah het volgende:
Hallo iedereen,

Ik kom hier even binnenvallen met de vraag of iemand ervaring heeft met het plaatsen van een fobiring na een gastric bypass?

Ik heb in 2009 een gastric bypass gekregen, ben 46 kilo afgevallen daarmee. Alles ging perfect, ik bleef mooi op gewicht, at normale (kleine) porties, enz.

Eind 2013 ben ik gestopt met roken en heb ik dat roken nét iets te veel vervangen door (ongezonde) tussendoortjes vrees ik... Ik kan nu ook "plots" veel grotere porties eten dan voordien. Resultaat: ik ben 25 kilo terug bijgekomen. Ben nu al een paar maanden aan het proberen die kilo's er terug af te krijgen, maar het lijkt alsof ik in hetzelfde schuitje zit als vroeger: 5 kilo afvallen, 6 terug bijkomen, 3 kilo afvallen, 4 terug bijkomen, enz...

Dus nu zou ik een fobiring willen laten bijplaatsen. Blijkbaar wordt dat tegenwoordig zelfs standaard bij een gastric bypass geplaatst (althans bij bepaalde chirurgen hier in België). Woensdag heb ik een afspraak bij mijn specialist. Ik ben benieuwd en hoop dat het zal kunnen doorgaan want ik voel me opnieuw niet goed meer in mijn vel :(
Onbegrijpelijk om vrolijk weer voor een ingreep te gaan.
25 kilo aankomen met een maagverkleining, m'n bek valt hier echt van open.
Is een discipline-cursus niet een beter idee ofzo, het lijkt me toch een stuk gezonder om het probleem een keer aan te pakken en niet alleen het gevolg.
  zaterdag 19 september 2015 @ 12:17:47 #75
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_156217865
Zowiezo.....kilo's aankomen na een maagverkleining??? Ga je heel diep schamen!!!
Dan zit het echt tussen je oren


Sorry...zulke patienten zouden hun volgende operaties niet meer vergoedt moeten krijgen...kneiterhard, maar kom op zeg!!
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_156217993
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 12:17 schreef joers1 het volgende:
Zowiezo.....kilo's aankomen na een maagverkleining??? Ga je heel diep schamen!!!
Dan zit het echt tussen je oren
Ik zou dit maar eens aan je arts navragen of je dit zo makkelijk kunt roepen. Vind het sowieso beetje rare uitspraak van iemand die goed zou moeten weten hoe het werkt / kan werken.

Ik ben 50 kg afgevallen met een GBP en er daarna 20 weer aangekomen. Hoe stom of ongeloofwaardig het ook mag klinken, dit gebeurde 'ineens' na 3 jaar, zonder bijzondere dingen veranderd te hebben. Ik ben geen andere operatie van plan en ben nu sinds een half jaar met een personal trainer aan het sporten en volg een voedingsschema, maar het gaat er maar mondjesmaat vanaf. Komt wel goed, maar ik eet echt velen malen minder en sport vele malen meer dan in de eerste jaren na de GBP. Ben overigens ook constant moe, dit is in dezelfde periode ongeveer begonnen als het aankomen.

Zoals ik al zei, ik overweeg geen andere operatie want geloof er in dat je uiteindelijk de wet van energie geldt (als je meer verbrand dan je binnen krijgt, val je af). Maar dat er ook hormonaal etc veel is veranderd, daar geloof ik zeker in. En daarnaast is het een erg lastige combi om met zeer weinig eten én een GBP al je voedingsstoffen binnen te krijgen.

Met andere woorden, fijn dat het jou zo makkelijk afgaat maar oordeel niet zo makkelijk over anderen...
pi_156218019
Het zit sowieso tussen mijn oren, anders had ik al in de eerste plaats geen operatie nodig gehad. Maar een groot deel van het effect van de operatie is bij mij momenteel wel weg, aangezien mijn dunne darm de functie van maag overneemt en ik dus meteen terug 'honger' krijg. Het voedsel dat ik eet, gaat letterlijk meteen terug ùit mijn maag, naar de dunne darm. En de fobiring die ik zal laten plaatsen, zal dit verhelpen.

Maar uiteraard zal niet iedereen het daarmee eens zijn, geen probleem, iedereen mag een eigen mening hebben. ;)
  zaterdag 19 september 2015 @ 12:33:06 #78
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_156218108
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 12:26 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik zou dit maar eens aan je arts navragen of je dit zo makkelijk kunt roepen. Vind het sowieso beetje rare uitspraak van iemand die goed zou moeten weten hoe het werkt / kan werken.
Dat kan ik roepen ja....wat jij daar verder van vindt...tja....vervelend.
Als je ondanks zulke operaties toch weer (flink) gaat aankomen...dan heb je totaal geen inzicht. Je komt niet vanzelf weer aan. Dat doe je zelf.
Een ingreep is een hulpmiddel, maar je moet hetz elf doen. Doe je dat niet?? kans verkeken wat mij betreft!

En NATUURLIJK is gewicht eraf houden moeilijk...maar je moet hetw elz elf doen!
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_156219820
En wat ik wel een heel treffend geschreven stuk vond: https://medium.com/@marni(...)t-maakt-68a8c723cb23
Gaat voornamelijk over een alchoholverslaving, maar is ook uit te breiden naar andere zwaktes/verslavingen, bv. eten/niet eten, zoals de schrijver ook in zijn stuk schrijft.

Een klein voorproefje :)
quote:
Over de mening van buitenstaanders: mensen die een terugval ‘zwak’ noemen hebben zelf nooit een afkickperiode meegemaakt (‘joh, stoppen is gewoon een kwestie van iets niet meer doen!’), of ze zijn daar juist wél doorheen gekomen, maar hebben het idee dat hun volharding een persoonlijke prestatie is die ze superieur maakt. In beide gevallen: fuck ‘em.
pi_156219906
Ik kan mij er in vinden dat fastfood/snacks met een hoge suikerwaarde verslavend (kan) werken.

Waar ik mij niet in kan vinden is dat men keihard stelt niet af te kunnen vallen. Als het goed is het vrij goed gedocumenteerd dat mensen enorm goed zijn in het onderschatten van wat ze eten en hoe vaak ze eten waardoor men niet afvalt of aankomt. Men beseft vaak ook totaal niet hoeveel kcal er in sommige producten zitten. Met name de onzzinigheid van sapjes en frisdrank.

Als je na een bypass kan afvallen betekent dit letterlijk dat je ervoor een onderschatting maakte van je eten. Een bypass is nml een bijzonder zware ingreep. Iets wat ik eigenlijk totaal niet zou willen.

Herkennen jullie jezelf hierin?
  zaterdag 19 september 2015 @ 14:28:19 #81
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_156220027
Ik ben toch blij dat ik die zware ingreep heb laten uitvoeren.

Ik ben in december 2009 geopereerd....erg veel afgevallen en nog altijd stabiel op exact hetzelfde gewicht als 3 maanden na de operatie. Dat laatste is mn eigen verdienste overigens.
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_156220061
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 14:28 schreef joers1 het volgende:
Ik ben toch blij dat ik die zware ingreep heb laten uitvoeren.

Ik ben in december 2009 geopereerd....erg veel afgevallen en nog altijd stabiel op exact hetzelfde gewicht als 3 maanden na de operatie. Dat laatste is mn eigen verdienste overigens.
Goed om te horen. Wordt er tegenwoordig niet makkelijker op om al die producten te mijden.

Kan je je er in vinden dat je voor je operatie een onderschatting maakte van wat je uiteindelijk at?
  zaterdag 19 september 2015 @ 14:33:33 #83
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_156220145
Ik heb voroaf een uitgebreide screening gehad in het academisch ziekenhuis in Maastricht. En heb anderhalf jaar op wachtlijst gestaan,met daarin allerlei (psychologische) tests om te kijken of ik de operatie mócht krijgen en ik psychisch in staat was om.....
Dat gaat tegenwoordig stuk makkelijker helaas.

Voor mij was het destijds ook echt bloednodig. Ik had choletorol-rpobleme wegens een lever-en nierziekte en zware diabetes met vier maal daags spuiten. Nu geen diabetes meer (althans niet insuline-behoevend) en op normaal gewicht.

[ Bericht 38% gewijzigd door joers1 op 19-09-2015 14:39:02 ]
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_156220335
Ik ben ook heel tevreden met de operatie hoor. Ik ben daar meer dan 45 kilo mee afgevallen. En ja, 20 tot 25 zijn er nu terug bij helaas, maar dat is nog altijd een verschil van minstens 20 kilo tegenover voordien.

En ik zou niet durven zeggen dat ik voordien mijn eten onderschatte of iets dergelijk. Ik wist wel degelijk wat ik at. Het probleem was om dat te veranderen (want ja, ik had wel degelijk een eetprobleem). Met de gastric bypass moést ik mijzelf wel aanpassen, wat heel vlot ging eigenlijk. Mijn eetgedrag veranderde compleet (dat moest wel) en heeft voor goede resultaten gezorgd.

Mijn chirurg, waar ik de laatste maanden opnieuw enkele afspraken bij had om 'mijn situatie' te bespreken, vertelde wel dat het merendeel van de mensen die een soortgelijke operatie hebben gehad en die daarna stoppen met roken, 15 tot 20 kilo opnieuw aankomen. Hij zei eveneens dat het heel positief is dat je stopt met roken, maar dat je dan heel oplettend moet zijn met je gewicht.

Dat, in combinatie met de problematiek die ik hier al uitlegde (dunne darm die de functie van mijn maag overnam, dus geen verzadigheidsgevoel meer) was voor mij helaas niet positief.

Dat neemt niet weg dat ik nog altijd heel tevreden ben over mijn Bypass. Als ik terug in de tijd zou gaan, zou ik het meteen opnieuw laten doen. Ik ben nu, op dit moment, nog altijd véél gezonder dan ik was voor de operatie.
  zaterdag 19 september 2015 @ 14:45:46 #85
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_156220394
ik raad het een ieder aan...die het duwtje nodig heeft en het ook aan kan..
Maar wel pas na grondige psychische screening. helaas is dat tegenwoordig vrijwel nergens meer het geval
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
  zondag 20 september 2015 @ 15:17:05 #86
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_156244033
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 14:45 schreef joers1 het volgende:
ik raad het een ieder aan...die het duwtje nodig heeft en het ook aan kan..
Maar wel pas na grondige psychische screening. helaas is dat tegenwoordig vrijwel nergens meer het geval
Ben zelf in 2012 in Leeuwarden geopereerd en daar zijn ze momenteel juist strenger dan toen. Ik was voor de screening maar 1x bij een diëtist geweest en kwam in 1x door de screening. Nu is de eis dat je vaker bij de diëtist moet zijn geweest en ook komt het regelmatig voor dat ze iemand eerst naar het GGZ/Lentis sturen voor therapie als er een vermoeden is van een eetstoornis.
pi_156244928
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 14:33 schreef joers1 het volgende:
Ik heb voroaf een uitgebreide screening gehad in het academisch ziekenhuis in Maastricht. En heb anderhalf jaar op wachtlijst gestaan,met daarin allerlei (psychologische) tests om te kijken of ik de operatie mócht krijgen en ik psychisch in staat was om.....
Dat gaat tegenwoordig stuk makkelijker helaas.

Ja, jammer is dat... Het gaat tegenwoordig veel makkelijker. Ook in Leeuwarden. De afgelopen 2 jaar zijn er mensen geopereerd die psychisch totaal niet in staat waren de gevolgen te overzien. Als je op verschillende fora kijkt zie je verhalen waar je steil van achterover slaat. Na 2 weken kroketten wegwerken... Patat... en dan maar roepen 'het kan nog steeds' om over 2 jaar jankend bij de arts te zitten dat de operatie is mislukt. Zulke mensen zouden door de mand moeten vallen bij de screening.

Ik verklaar mezelf niet heilig hoor, ik ben in 2012 geopereerd in Leeuwarden en keurig afgevallen (55 kilo, daarna 10 kilo weer aangekomen tot 80 kg). Nu, 3 jaar en een zwangerschap later, weeg ik al tijden tussen de 78 en de 80. Ik ben dik tevreden ;) Ik let alleen nog steeds op wat ik eet, maak keuzes, heb hypoglykemie en moet dus enorm uitkijken met suiker. Ik ben nog steeds blij dat mijn zoon niet te lijden heeft gehad van de klachten die ik door de GBP in de zwangerschap had en een heel net geboortegewicht had (3915 gr op 39 weken).

Maar... alles is beter dan 125 kg wegen.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  maandag 21 september 2015 @ 15:07:09 #88
112783 Anus_Cocainus
Wrong hole fool!!!
pi_156271013
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 14:13 schreef Saarah het volgende:
En wat ik wel een heel treffend geschreven stuk vond: https://medium.com/@marni(...)t-maakt-68a8c723cb23
Gaat voornamelijk over een alchoholverslaving, maar is ook uit te breiden naar andere zwaktes/verslavingen, bv. eten/niet eten, zoals de schrijver ook in zijn stuk schrijft.

Een klein voorproefje :)

[..]

20 kilo is geen terugval. Dat zijn rond de 200000 calorieen teveel, dat is gewoon je kop in het zand steken.
  maandag 21 september 2015 @ 17:21:11 #89
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_156274499
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 15:45 schreef McLaura het volgende:

[..]

Ja, jammer is dat... Het gaat tegenwoordig veel makkelijker. Ook in Leeuwarden. De afgelopen 2 jaar zijn er mensen geopereerd die psychisch totaal niet in staat waren de gevolgen te overzien. Als je op verschillende fora kijkt zie je verhalen waar je steil van achterover slaat. Na 2 weken kroketten wegwerken... Patat... en dan maar roepen 'het kan nog steeds' om over 2 jaar jankend bij de arts te zitten dat de operatie is mislukt. Zulke mensen zouden door de mand moeten vallen bij de screening.

Ik verklaar mezelf niet heilig hoor, ik ben in 2012 geopereerd in Leeuwarden en keurig afgevallen (55 kilo, daarna 10 kilo weer aangekomen tot 80 kg). Nu, 3 jaar en een zwangerschap later, weeg ik al tijden tussen de 78 en de 80. Ik ben dik tevreden ;) Ik let alleen nog steeds op wat ik eet, maak keuzes, heb hypoglykemie en moet dus enorm uitkijken met suiker. Ik ben nog steeds blij dat mijn zoon niet te lijden heeft gehad van de klachten die ik door de GBP in de zwangerschap had en een heel net geboortegewicht had (3915 gr op 39 weken).

Maar... alles is beter dan 125 kg wegen.
Lees juist steeds meer dat ze in Leeuwarden juist strenger zijn de afgelopen 2 jaar. Ik weet wel dat ze inderdaad weleens mensen hebben geopereerd die ze eigenlijk niet hadden moeten opereren. Ik ken iemand die meteen de dag na operatie weer vast voedsel ging eten want 3 weken vloeibaar kon ze niet aan zei ze. En na 2 weken at ze alweer broodje hamburger speciaal.

Ik ben ongeveer 70kg afgevallen, kreeg mijn sleeve in december 2012 en alle kilo's zijn er nog steeds af. Bijna anderhalf jaar stabiel nu :) .
  maandag 21 september 2015 @ 19:43:51 #90
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_156277837
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 15:45 schreef McLaura het volgende:

[..]

Na 2 weken kroketten wegwerken... Patat... en dan maar roepen 'het kan nog steeds' om over 2 jaar jankend bij de arts te zitten dat de operatie is mislukt. Zulke mensen zouden door de mand moeten vallen bij de screening.

Precies! Zulke mensen?? Direct alle gemaakte kosten laten betalen...dan steek je echt kop int zand
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
  donderdag 10 december 2015 @ 11:42:52 #91
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_158147253
Wellicht drastich...maar zulke mensen verspelen elk recht op medische bekostigde ingrepen
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
  zondag 21 februari 2016 @ 10:21:36 #92
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_160086581
Hier nog altijd, na ruim 6,5 jaar, stabiel op gewicht. Al 6 jaar.
Komt geen kilo bij...terwijl ik geniet van het leven.
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_160097262
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 10:21 schreef joers1 het volgende:
Hier nog altijd, na ruim 6,5 jaar, stabiel op gewicht. Al 6 jaar.
Komt geen kilo bij...terwijl ik geniet van het leven.
Wil niet zeggen dat het bij jou zo super gaat dat het dan automatisch bij ieder ander dan ook super kan gaan. En als dat niet zo het geval is dat het dan aan jezelf ligt.
pi_160099942
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 18:04 schreef Riann het volgende:
Wil niet zeggen dat het bij jou zo super gaat dat het dan automatisch bij ieder ander dan ook super kan gaan. En als dat niet zo het geval is dat het dan aan jezelf ligt.
^O^
  maandag 22 februari 2016 @ 08:48:41 #95
248821 Rauw.
op je bord.
pi_160111298
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 14:42 schreef Saarah het volgende:

Mijn chirurg, waar ik de laatste maanden opnieuw enkele afspraken bij had om 'mijn situatie' te bespreken, vertelde wel dat het merendeel van de mensen die een soortgelijke operatie hebben gehad en die daarna stoppen met roken, 15 tot 20 kilo opnieuw aankomen. Hij zei eveneens dat het heel positief is dat je stopt met roken, maar dat je dan heel oplettend moet zijn met je gewicht.

Dat je als roker überhaupt in aanmerking komt vind ik eigenlijk verbazingwekkend, ik kan mijn vinger er niet op leggen waarom, maar het klinkt gewoon een beetje fout om mensen met ongezonde gewoonten "gezond" te maken dmv een operatie.
Daar moet toch eerst een hele hoop psychisch kneden aan vooraf gaan denk ik.
"Wie niet voelen wil, moet maar luisteren"
pi_160126591
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 08:48 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Dat je als roker überhaupt in aanmerking komt vind ik eigenlijk verbazingwekkend, ik kan mijn vinger er niet op leggen waarom, maar het klinkt gewoon een beetje fout om mensen met ongezonde gewoonten "gezond" te maken dmv een operatie.
Daar moet toch eerst een hele hoop psychisch kneden aan vooraf gaan denk ik.
Er zijn hier (in België) blijkbaar wel een aantal chirurgen die geen gastric bypass of dergelijke uitvoeren bij rokers. Maar de overgrote meerderheid doet het dus wel gewoon...
  maandag 22 februari 2016 @ 20:06:40 #97
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_160127444
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 18:04 schreef Riann het volgende:

[..]

Wil niet zeggen dat het bij jou zo super gaat dat het dan automatisch bij ieder ander dan ook super kan gaan. En als dat niet zo het geval is dat het dan aan jezelf ligt.
hoor je mij dat zeggen??

Ik mag toch zeker wel aangeven dat ik eindelijk, na een hel van een operatietijd, stabiel ben en perperfect "ga" ?
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_160364314
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 20:06 schreef joers1 het volgende:

[..]

hoor je mij dat zeggen??

Ik mag toch zeker wel aangeven dat ik eindelijk, na een hel van een operatietijd, stabiel ben en perperfect "ga" ?
zo kom je wel een beetje over
  zaterdag 5 maart 2016 @ 15:57:53 #99
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_160441118
perfect en stabiel?

Stabiel ben ik..perfect niet. Niemand is dat namelijk. Ik niet...jij niet.

Ik laat me alleen geen woorden in de mond leggen, die ik nergens spreek.

En ja...ik heb een sterk onderbouwde theorie: mensen die na een GBP weer stevig aankomen....doen dat helemaal zelf!! En dán gaan wijzen met een vingertje naar de artsen, de begeleiding of de verzekeraar slaat nergens op!
Gewoon weer vervallen in een slecht eetpatroon. En dat is iets wat iemand zelf heeft gedaan.
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')