abonnement Unibet Coolblue
pi_143735338
Hallo,

Ik studeer nu MBO Grafisch vormgeven, en studeer volgend jaar af.
Het lijkt me best moeilijk om werk te vinden, zeker in deze tijd. Dus ik dacht eraan op Communicatie & Multimedia design te doen aan de HAN in Arnhem.
Ik heb al wat gelezen op dit forum en dat sommige dit een 'pretstudie' noemen, wil natuurlijk geen pretstudie doen, dan kan ik net zo goed werken.
Maar ik vroeg me af of dit echt zo is, hoeveel heb ik eraan om na m'n MBO diploma nog deze HBO studie te gaan doen?
Zijn er hier mensen die deze studie doen, of gedaan hebben?
Thanks!
pi_143735361
Is best wel een pretstudie inderdaad en je kan beter de ICT in als dat je ligt want daar zijn de kansen wel prima.
Universitas Trolliana
Bachelor of Science in Trolling
Summa Cum Laude
pi_143735669
@Summa, ICT ligt me niet eigenlijk, ik vind vooral het ontwerpen en creatieve interessant, en het technische ligt mij minder.

Ik heb alle HBO opleidingen bekeken, en vond dat CMD het beste past, ook bij mijn vooropleiding, vraag me nu alleen af of deze studie de moeite waard is?
pi_143735682
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 11:02 schreef RelientK22 het volgende:
@Summa, ICT ligt me niet eigenlijk, ik vind vooral het ontwerpen en creatieve interessant, en het technische ligt mij minder.

Ik heb alle HBO opleidingen bekeken, en vond dat CMD het beste past, ook bij mijn vooropleiding, vraag me nu alleen af of deze studie de moeite waard is?
het is wel de moeite waard imho maar je hebt veel concurrentie dus je moet wel echt wat kunnen
Universitas Trolliana
Bachelor of Science in Trolling
Summa Cum Laude
pi_143745797
Ik zou eerder kijken of je naar een hogeschool van de kunsten kan met een mer gespecialiseerde opleiding in jouw gebied. CMD is ontzettend breed waardoor je eigenlijk... nergens genoeg van leert.
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_143755992
is zeker geen pretstudie. behoorlijke hoge studielast en werkdruk. hangt wellicht ook af van de school natuurlijk. ik ben niet bekend met de HAN. Maar je leert wel veel nuttige dingen imo. Maar het ICT aspect is wel een behoorlijk groot onderdeel. veel photoshop/design software gebruiken etc.
There are only 151 Pokémon.
  zondag 24 augustus 2014 @ 16:39:37 #8
372302 Revanches
Soeverein en onafhankelijk
pi_143777256
Je kan beter de ICT ingaan zoals al gezegd werd. Bij sommige hbo- instellingen krijg je ook les in photoshop en illustrator. Als voorbeeld neem ik even Stenden hogeschool. Er zijn verschillende afstudeerrichtingen, waaronder dus multimedia design and development(zie: http://www.stenden.com/nl(...)ign-development.aspx).
And I am a weapon of massive consumption
And it's not my fault it's how I'm programmed to function
pi_143785440
Degenen die iets een pretstudie noemen zijn juist degenen die dat niet kunnnen
Who's the black private dick
That's a sex machine to all the chicks?
pi_143787259
De arbeidsmarkt zal altijd lastig zijn voor deze richtingen omdat het niet centraal staat in de economie dus werk vinden zal stroef gaan en er zal ongetwijfeld een lager salaris aan hangen. Veel van die studiegidsen geven ook een negatief beroepsperspectief voor. Ik zou je ook IT aanraden, kijk even welke richtingen daarin jou interesseren.

Of het een pretstudie is weet ik niet, ik heb nooit zo een opleiding gedaan. Ik denk dat vooral de naam het op een pretstudie doet lijken.
pi_143795471
Het is een beetje wat je er zelf van maakt. Als je je hele studie tevreden bent met zesjes zul je er minder moeite voor moeten doen en is je portfolio ook minder goed, terwijl dat iets is waar wel naar wordt gekeken bij sollicitaties. Ga je voor hogere cijfers en probeer je ernaast je vaardigheden te verbeteren of extra vaardigheden bij te leren, dan ben je meer tijd kwijt en daag je jezelf uit, wat zorgt voor een beter portfolio. Er zijn ex-studenten die nu bij Crytek werken, maar er zijn ook studenten die na meer dan een jaar nog op zoek zijn naar een baan.

Overigens zijn er wat dingen aan het veranderen binnen de HAN als het gaat om CMD. Eerst was er het semestermodel (min of meer vrij vakken kiezen na de propedeuse) en nu kies je een richting, waardoor je wat minder vrijheid hebt op het gebied van keuzevakken en het wisselen hiervan. Een pretstudie zou ik het niet noemen, maar het hangt er natuurlijk ook vanaf of je al een bepaalde aanleg/talent hebt en of je een zesjesmentaliteit hebt.

Achtergrond: ik studeer CMD aan de HAN. Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeerstage, waarmee ik in november als het goed is klaar ben. Qua vakken heb ik CICA (Create Interactive Content Application), CAVI (Create Audio and Visuals for Internet) en GAME (Create a game) gedaan. Voor de minor heb ik vier vakken gevolgd aan de UU.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')