abonnement Unibet Coolblue
pi_143711815






World of Tanks
World of Tanks (WoT) is een spel waarbij het de bedoeling is om, hoe gek het ook lijkt, met tanks tegen elkaar te vechten. Iedereen begint met een tank van het laagste level (=tier), en door gevechten (battles) te spelen verdien je experience en credits.

Met de experience kun je nieuwe onderdelen ontwikkelen, te weten:
- Gun (Kannon)
- Suspension (Onderstel)
- Turret (geschutskoepel)
- Engine (Motor)
- Radio

Als je tank aan de voorwaarden voldoet, kun je een nieuwe tank ontwikkelen.

Met de credits koop je nieuwe onderdelen, en kun je later ook nieuwe tanks kopen.

Tech Tree
Het leukste van World of Tanks, is in mijn mening, dat het is opgedeeld in tech trees. Er zijn 3 landen, de Verenigde Staten, Sovjet-Unie en Duitsland. Verder heb je één Chinese tank als premium tank (daarover later meer). In de volgende update (gepland in het tweede kwartaal van 2012) voegen ze Franse tanks toe, en ze gaan ook beginnen met het ontwikkelen van Britse tanks.

Iedere tank heeft zijn goede en slechte eigenschappen. Ik ga natuurlijk niet alle 140+ ( :Y ) tanks benoemen, maar om het kort samen te vatten:

- Russische tanks hebben goede bepantsering, en sterke kanonnen, maar de kanonnen zijn niet accuraat dus kan je niet vanaf grote afstand schieten (snipen)
- Duitse tanks hebben meestal alleen goede bepantsering aan de voorkant van de tanks, en kaonnen zijn minder sterk maar accurater. Duitse tanks zijn meestal de sniper tanks.
- Amerikaanse tanks hebben geen specialiteit. Deze tanks hebben vaak slechtere bepantsering op de tank zelf, maar de geschutskoepel is vaak erg goed bepantserd.

Verder zijn de tanks ook weer opgedeeld in klassen:
- Light Tanks (Als verkenningsvoertuigen)
- Medium Tanks (Heavy tank support)
- Heavy Tanks
- Self Propelled Guns (Artillerie)
- Tank Destroyers

De tanks zijn ook opgedeeld in 10 levels; tiers. Iedere nieuwe speler begint met 3 tier 1 tanks. De Duitse Leichttraktor, de Russische MS-1 en de Amerikaanse T1 Cunningham. Deze drie zijn allemaal lichte tanks. Het is belangrijk om in je eerste gevechten ervaring op te doen. In deze klasse (tier 1) vindt je weinig teamwork omdat bijna iedereen nieuw is. Ook kun je vanaf deze tanks al snel (binnen uurtje spelen) al de volgende tank ontwikkelen.

Grofweg elk land heeft verschillende "wegen" die je kunt nemen, om de hoogste tier daaruit te nemen. Lichte tanks (tier 5) Medium tanks (tier 9), Heavy Tanks (tier 10), Artillerie (tier 8), tank Destroyers (tier 9).

Je kunt het beste alle drie de beginnerstanks proberen, en gewoon kijken wat je het beste ligt. De T1 Cunningham heb ik nooit geprobeert, de leichttraktor (loltraktor) was mijn favoriet, maar ik doe nu toch de Russische lijn.

Ik weet niet waarmee ik verder zal gaan :'(
Het is mogelijk dat je helemaal niet weet of je nou een Amerikaanse, Russische of Duitse tank wilt. Ik raad nieuwe mensen aan om voor de Russische tanks te gaan, simpelweg omdat snipen moeilijker is om te leren en Amerikaanse tanks alleen goed zijn als je goed weet hoe je je dekking moet gebruiken. Maar de keus ligt helemaal bij jou natuurlijk :Y

Dan moet je ook nog kiezen wat voor tank. Het zal je misschien wel een maand of 3-4 kosten voordat je het einde hebt bereikt van je lijn, dus heb geduld. Ik raad het ten zeerste af om voor lichte tanks te gaan. Je hebt deze wel snel, maar je kunt er alleen mee verkennen, omdat ze in één schot kapot worden geschoten, en de zachte kanonnen doen zelf bijna geen schade.

Kost het geld?
Het spelen van World of Tanks kan zonder er ook maar één cent aan uit te geven. Toch zijn er mogelijkheden om geld uit te geven. Je betaald voor zogenaamde "Gold", deze kun je uitgeven aan:

Premium Account
Een premium account kost ongeveer 10 euro per maand (als je elke maand verlengt). Met een premium account krijg je een andere garage (zonder extra voordelen) en krijg je 50% meer experience en credits per battle ( :9~ ). Dit is helemaal niet nodig, maar als je ongeveer tier 6 bereikt krijg je minder winst per battle, en rond tier 8 kun je zelfs verlies maken. Je kunt natuurlijk ook zonder premium account dat verlies opvullen door een tier 5 tank te nemen voor "erbij".

Crew training
Je kunt je crew met maximale ervaring kopen. In mijn ogen best kansloos, je kunt beter vanaf 50% beginnen, of 20.000 credits in-game betalen voor elk crewlid voor 75% ervaring.

Consumables
Niet met gold kopen. Kansloos.

Premium Tank
Premium tanks zijn tanks die je met gold koopt (tussen de 750 en 12500 gold). Deze tanks zijn meestal goed op één punt maar zijn niet goed genoeg om als vaste tank te gebruiken. Vooral de Type 59 en de Lowe (maar die is **** duur) zijn leuke tanks, je kunt er veel credits mee krijgen.

Experience omzetten
Voor 1 gold kun je 25 experience omzetten. Dit betekent dat je experience van een elite tank (tank met alles geresearched of een premium tank) kunt omzetten naar free experience, deze kun je voor elke tank gebruiken. Kan wel handig zijn.

Screenshots
Zie spoiler
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Systeemeisen
Processor (CPU): Intel from 2.2 GHz or equivalent AMD Family
RAM: minimum of 1.5 GB for Windows 2000/XP, 2 GB for Windows Vista / 7
Free hard disk space: At least 3.5 GB
Video Card: Shader Model 3.0 GeForce 6800GT with 256 MB of RAM / ATI X800 with 256 MB RAM, DirectX 9.0c
Sound Card: DirectX 9.0c compatible Internet connection speed: at least 128 Kbps.
Connection rate: 1024 Kbps or higher (for faster downloads)

Spelen!!!!
www.worldoftanks.eu

Speel op de EU server, en niet op de .com (Noord-Amerikaanse) server.

Handige links:
http://www.vbaddict.net/ Geweldige tool om al je battles/stats bij te houden.
http://www.noobmeter.com/ Die kennen we allemaal
http://mywotstats.com/ Zie boven
http://tank-compare.com/en/ Vergelijk tanks
http://www.maptactic.com/ Ideaal voor Clan Wars
http://www.wotinfo.net/en/camo-calculator Camo calculator
http://www.wotreplays.org/ Replays
pi_143711950
Mijn nieuwe wallpaper

pi_143715027
Hoe kom je aan zo'n rare tank dan , kun je daar een code voor kopen of moet je daarvoor echt iemand zijn account voor kopen ?
Ehmm
pi_143715613
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:51 schreef Photomorti het volgende:
Hoe kom je aan zo'n rare tank dan , kun je daar een code voor kopen of moet je daarvoor echt iemand zijn account voor kopen ?
Wsl moet je daarvoor "inside connections" hebben :P
Ik bedoel, zij kunnen gewoon even een code voor je spawnen :P
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 22:15:26 #5
19479 Mr.J
Train, eat, sleep. Repeat.
pi_143722152
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:51 schreef Photomorti het volgende:
Hoe kom je aan zo'n rare tank dan , kun je daar een code voor kopen of moet je daarvoor echt iemand zijn account voor kopen ?
Een hidden WoT achievement.

In 1 weekend 150 teamkills waarvan minimaal 100 arties. Zal voor jou geen probleem zijn toch?

Ouwe WoT clown. :Y)
Godfather Bodybuilding topic reeks
pi_143722821
Zit er aan de denken om de IS-6 te kopen als crew trainer voor mijn IS-7.
Iemand ervaring met deze tank of is de T34 beter zelfs als ik geen plannen heb om de American Line te beginnen?
pi_143723620
T34 is boring vergeleken met is6 enige nadeel van de is6 is dat ik te noob ben om die shit gun fatsoenlijk te gebruiken op weakspots dus ik speel die tank alleen met full apcr loadout dus geld maak ik er niet echt mee maja wel goeie crew trainer :)

En die teamkill achievement zou ik al binnen hebben zonder die auto ban shit :P
Ehmm
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 23:54:32 #8
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_143727536
IS6 is een hele vette brawl tank. Tegen de iets mindere goden is hij met een beetje angle werk moeilijk te penetreren. Reload is acceptabel. En als je meer kan dan friendly arty's penetreren is de gun ook nog eens heel fatsoenlijk.
Ik vind hem fantastisch. Alleen altijd dichtbij je tegenstander. Nooit snipen.
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 00:14:42 #9
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_143728534
Ja de IS-6 is eigenlijk wat OP in z'n tier. Prima brawler maar niet echt een goede credit grinder, je hebt nogal wat gold nodig want de pen/gun is wat beroerd. De JT88 is echt een geldpers, jammer dat 't zo'n saaie tank is die echt helemaal team afhankelijk is.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_143730008
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 00:14 schreef popolon het volgende:
Ja de IS-6 is eigenlijk wat OP in z'n tier. Prima brawler maar niet echt een goede credit grinder, je hebt nogal wat gold nodig want de pen/gun is wat beroerd. De JT88 is echt een geldpers, jammer dat 't zo'n saaie tank is die echt helemaal team afhankelijk is.
Die JT is wel leuk. Ooit keer samen met maat in 2 JT8.8's 3 heavies en 2 andere TD's lang genoeg tegen gehouden zodat team ze in de rug aan kon vallen.:P
- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
pi_143733259
Dat is ook kak, WOT start niet meer op, krijg het standaard scherm, you are running the latest client version, klik ip play. beeld word even zwart en terug naar bureaublad

Naja zeg.wanneer ik 20 tk had gemaakt per potje zoals hier iemand in dit topic had ik het gesnopen :P
En nog premium ook nog

[ Bericht 18% gewijzigd door Geerd op 23-08-2014 05:04:30 ]
Ik zwaai naar dieren.
pi_143741302
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 04:55 schreef Geerd het volgende:
Dat is ook kak, WOT start niet meer op, krijg het standaard scherm, you are running the latest client version, klik ip play. beeld word even zwart en terug naar bureaublad

Naja zeg.wanneer ik 20 tk had gemaakt per potje zoals hier iemand in dit topic had ik het gesnopen :P
En nog premium ook nog

Een vriend van mij had dat probleem ook (ik geloof gisteren). Hij had Aslain's geinstalleerd toen hij deze problemen kreeg gisteren maar heeft uiteindelijk heel WoT opnieuw erop moeten zetten.
pi_143741376
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 15:13 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Een vriend van mij had dat probleem ook (ik geloof gisteren). Hij had Aslain's geinstalleerd toen hij deze problemen kreeg gisteren maar heeft uiteindelijk heel WoT opnieuw erop moeten zetten.
Ja idd ik had al zo een vermoeden dank je wel. Was al bezig met opnieuw installeren.
Nog 400 mb :P
Ik zwaai naar dieren.
pi_143741410
Ja moet zeggen dat de is8 best leuk is om te spelen vooral de topgun hit lekker hard en de snelheid is natuurlijk heerlijk :)

Eindelijk weer eens een top game in mijn obj 140 waarbij mijn damage output en spots de game wonnen 15-13
Dat moest ook wel omdat onze heavies vrijwel geen damage deden :)

Jammer dat ik de ronde niet overleefde door een arty schot die mij raakte voor 2/3de van mijn health :) Kreeg ook opmerkingen in chat als Nice obj 140 won us the round! Good job man!

Ehmm
pi_143741757
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 15:16 schreef Geerd het volgende:

[..]

Ja idd ik had al zo een vermoeden dank je wel. Was al bezig met opnieuw installeren.
Nog 400 mb :P
Nou, succes :P
We duimen voor je :P
pi_143741802
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 15:31 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Nou, succes :P
We duimen voor je :P
Doet het weer! Chill geen gezeik om account gegevens en wachtwoord ( die ik allang niet meer weet natuurlijk)
Ik zwaai naar dieren.
pi_143743695
Nou Aslains komt er niet meer in, speelt er iemand hier nog zonder 30x ?
Zou ik toch aanraden je bent zo in het nadeel.
Ik zwaai naar dieren.
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 16:59:02 #18
333419 Convict
Like deja vu all over again.
pi_143744199
Iemand had het hier over dat als je rijdend mikt je loop scope gewoon stil hangt ipv heen en weer schommelt. is dat ingame bij de opties wat uit zetten of een mod? :7
I dont suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
pi_143744606
Ik gebruik 16x ik vind 30x teveel zoom maar 16x helpt wel enorm vergeleken met stock zoom

Ja klopt je moet ingame opties enable dynamic camera aanzetten en dan horizontal stab in sniper mode aanzetten.

Dat helpt enorm met rijdend schieten!
Ehmm
  zondag 24 augustus 2014 @ 01:23:47 #20
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_143761053
Ik begin een aardige haat/liefde verhouding te krijgen met de Cent 7/1. Het is alles of niets met dit ding, GEWELDIGE gun maar absoluut geen armour. De RUS/US mediums hebben tenminste een turret die wat bounced maar dit ...... oi oi oi

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nou goed, op naar de gratis premium 8. :P
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 24 augustus 2014 @ 11:54:51 #21
333419 Convict
Like deja vu all over again.
pi_143766524
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 01:23 schreef popolon het volgende:
Ik begin een aardige haat/liefde verhouding te krijgen met de Cent 7/1. Het is alles of niets met dit ding, GEWELDIGE gun maar absoluut geen armour. De RUS/US mediums hebben tenminste een turret die wat bounced maar dit ...... oi oi oi

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nou goed, op naar de gratis premium 8. :P
Waneer komt die update? Wil er denkik ook voor gaan maar moet dan vanaf de t1 beginnen dus weet niet of ik dat nog ga redden ;(
I dont suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
pi_143770999



Lekker potje in de Object 704 :D
pi_143777687
Ja dan is een TD mooi als je ze weet te raken :) wel -2 repair costs oei dat zijn dure grappen haha
Ehmm
  zondag 24 augustus 2014 @ 18:05:46 #24
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_143780330
quote:
1s.gif Op zondag 24 augustus 2014 11:54 schreef Convict het volgende:

[..]

Waneer komt die update? Wil er denkik ook voor gaan maar moet dan vanaf de t1 beginnen dus weet niet of ik dat nog ga redden ;(
Volgens FTR, een redelijk geloofwaardig WoT blog, in patch 9.5
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 24 augustus 2014 @ 19:50:50 #25
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_143785391
Ik zie nu pas de TT.

Ik zeg, T29 best pub tank. En de VK30.01D natuurlijk. :P
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')