abonnement Unibet Coolblue
pi_144032925
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 21:37 schreef marel88 het volgende:


En is het bij één regeldag gebleven, Amsel?
Twee, en ze is haar mooie ritme van elke 3 uur eten willen nu helemaal kwijt, dus ze is juist ontregeld :D

Maar owwww wat zit ik op dit moment emotioneel in de knoop over het bv geven :{ Alles gaat eigenlijk hartstikke goed - op het gebruik van het tepelhoedje na dan, maar de lactatiekundige verwachtte niet dat ik ooit zonder zou kunnen. Maar ik zie zo enorm op tegen voeden in het openbaar en tegen kolven. Ik durf nauwelijks het huis uit omdat ik bang ben dat ze onderweg honger krijgt. En kolven lijkt me echt verschrikkelijk. En ik zou haar zo graag eens uit handen willen kunnen geven en niet altijd de enige zijn bij wie ze eten kan krijgen. Tegelijkertijd vind ik dat ik me niet moet aanstellen, dat het egoïstische overwegingen zijn die heus wel praktisch vallen op te lossen. Ik weet dat bv beter voor haar is. En ik ben er nog helemaal niet klaar voor om haar los te laten. Maar tegelijkertijd zie ik nog niet voor me hoe ik het in de toekomst klaar kan spelen om bv te blijven geven. Ik wil niet snel opgeven, maar ik wil me wel lekker in m'n vel blijven voelen. Ik weet het gewoon niet zo goed meer en merk dat ik het ook heel moeilijk vind om duidelijk te omschrijven wat nou precies het probleem is. Ik word er emotioneel en onzeker van. Maar dat hoort erbij als je net moeder bent hè?
  zondag 31 augustus 2014 @ 19:54:46 #102
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_144034577
Amsel, hoe oud is je kindje?
Leren loslaten komt vanzelf.
Je hoeft nu nog niet na te denken over werk. En je kan altijd een een keer op een rustig moment proberen te kolven en kijken hoe dat voelt.

En verder ben je natuurlijk aan het ontzwangeren, herstellen van de bevalling, je plek vinden als moeder,...
Is niet meer dan logisch dat je dan emotioneel bent soms.

:*
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_144038020
quote:
Je hebt er niks aan, maar ik vind dit heel herkenbaar. Incl. de gedachten over egoïstisch zijn etc. De bv loopt hier ook nog eens super, en toch... Wellicht een hart onder de riem?
pi_144045396
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 17:26 schreef simmu het volgende:
ja hoi. even een vraagje namens/voor een goede vriendin van me. ze heeft (weer) een flinke borstontsteking en erg veel pijn bij voeden, want het kindje hapt niet goed aan. daar is al een lactatiekundige bij geweest, riempjes zijn geknipt en nou ja. ze heeft er echt alles aan gedaan maar overweegt nu toch stoppen met de borstvoeding. wat is dan 'beter'? per direkt stoppen, of nog ff doorbikkelen? dit ivm die borstontsteking. ze heeft al ab van de huisarts.
Eerst die ontsteking uitzieken, daarna pas afbouwen. En nooit rigoureus stoppen, dat zal waarschijnlijk weer een borstontsteking opleveren.
pi_144045947
+1 opmWup :Y

Amsel, je kleintje is nog echt nog klein hè? De onzekerheid hoort er wel bij... Waarom denkt de lk dat je niet meer zonder hoedje zult kunnen voeden?
En ik geef mss een gekke tip hoor, maar oefen het buiten de deur voeden eerst eens? Gewoon op je balkon of je tuin, is privé maar wel een andere plek. Oefen het aanleggen en zitten. De eerste keren stunt je een beetje, dat hoort erbij, maar je zult zien dat het beter gaat als je oefent én je mini wat ouder wordt. Voor kolven geldt hetzelfde. Heb je er één? Probeer het dan gewoon eens. Het moet niet en dan kun je er een beetje aan wennen, aan het gevoel enzo.

Oh, en nog ff voor mezelf: *O* 1 jaar borstvoeding! Maar eigenlijk was het heel simpel, dus of 't nou echt jompelwaardig is...
Home is where the O+ is...
  zondag 31 augustus 2014 @ 23:15:45 #106
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_144046303
Amsel, heel herkenbaar... Ik heb de eerste weken echt zo vaak gedacht... het is niet voor mij weggelegd... En dan keek ik naar dat onschuldig drinkende ventje... en voelde ik me zo rottig. Ik wilde stoppen. Een mama mag toch ook aan zichzelf denken? Stoppen omdat het energie kost, pijn doet, mentaal uitputtend is, leek me een goede reden. En kv is toch een prima alternatief? Maar nee. Niet voor mijn kind, eigenlijk vond ik het voor hem niet eens acceptabel... En dat drukte mij weer in die positie... je MOET, niemand kan het over nemen, leuk of niet, je hebt geen keus, tralala...
En dan maar weer huilend doorgaan. Mama's horen niet te huilen. Echt, ik heb er zo mee geworsteld op sommige momenten...
De omslag hier is geweest toen ik een pak KV kocht. Toen was er ineens een alternatief. "Nu! Even! Niet!" was ineens een optie. De druk was er af.
Het pak staat ongeopend in de kast en geen haar op mijn hoofd die ook nog maar aan stoppen denkt ;). Genieten, dat is het nu, (bijna) elke keer weer O+.
Ik hoop dat het voor jou ook snel om slaat :*.
KuikenGuppy
  zondag 31 augustus 2014 @ 23:19:51 #107
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_144046499
Amsel, ook hier herkenbaar. En ook later nog wel eens gehad dat het me benauwde dat ze me nog zo nodig hebben/hadden. Dat wordt minder, echt waar. Wat betreft het voeden in het openbaar ben ik het wel met Cwen eens. Toch eens proberen, de drempel wordt alleen maar hoger als je het uit blijft stellen en het geeft je wel veel meer vrijheid als je ook buiten de deur kunt voeden.

:*
pi_144053030
Amsel, al die emoties zijn zo heftig he....ik vind het soms ook heel moeilijk om uit te leggen waarom ik het geven van borstvoeding regelmatig als zwaar ervaar, terwijl het in principe allemaal zo goed gaat.

Waarom lijkt kolven je zo verschrikkelijk?

Heb je vriendinnen die borstvoeding geven of daar ervaring mee hebben?

Wat maakt dat je je zo ongemakkelijk voelt bij voeden in het openbaar? Doe je het wel waar visite bij is? Of als je op bezoek gaat bij familie of vrienden? Hebben jullie dat soort uitstapjes al gemaakt?

Zoals eerder gezegd: ik vind het borstvoedingsspreekuur bij mijn cb heel fijn, want daar zit altijd een erg prettige mevrouw. Ik kan je aanraden om zoiets te bezoeken en even te spuien waar je tegenaan loopt. Je hart luchten en iemand die dan met je meedenkt en verstand van zaken heeft, kan zo goed helpen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_144053376
Dank voor jullie lieve reacties :* De herkenning is ook heel erg fijn.

Ik denk dat ik het vooral zo moeilijk vind dat ik het gevoel heb dat m'n hele leven nu om voeden draait. Dat m'n hele leven nu om m'n dochter (23 dagen oud vandaag O+ ) draait vind ik geweldig :) Maar dat er elke paar uur eten uit mij moet komen vind ik zwaar. Misschien komt dat ook wel doordat het nu nog zoveel voedingen zijn. Ik heb het idee dat ik straks echt niks anders meer doe als ik er ook nog bij ga kolven. En het idee van zo'n machine aan m'n borst staat me ook gewoon echt heel erg tegen :{ Voeden in het openbaar vind ik eng omdat dat niet echt subtiel kan met dat tepelhoedje, ik moet toch even hannessen met dat ding en vervolgens zit je met zo'n uitstekende tuut totdat de baby bedacht heeft waar ze moet zijn. Dat zie ik mezelf nog niet in de trein doen bijvoorbeeld.

Vriendinnen met kinderen geven allemaal fv, overigens wel na heel hard geprobeerd te hebben bv te laten lukken. En zij zijn zo tevreden over het geven van fv dat dat het ook wel heel erg aanlokkelijk maakt :@ Maar dat gaat allemaal over waarom het voor de moeder / ouders zoveel makkelijker is om fv te geven. En ik wil geen beslissing nemen op basis van gemakzucht.

Ik pieker nog even door dus :)
pi_144053669
Amsel, het is ook allemaal wennen zo in het begin. Maar het wordt echt makkelijker en je krijgt er zoveel meer handigheid in. Ook met tepelhoedje. En vaak denk je zelf dat iedereen je ziet terwijl het gros van de mensen daar gewoon niet op let en het ook niet ziet zeg maar.

Wat betreft gemakzucht, ik heb ervaring met beiden en ik vind dat het geven van borstvoeding veel gemakkelijker is dan flesvoeding. Dat gedoe met flesjes en poedertjes, warm water hebben. Altijd genoeg bij je moeten hebben. Wat dat betreft vind ik borstvoeding gemakkelijker en uiteindelijk ook meer vrijheid geven.

Maar dat zijn dingen die je nog niet ziet ;) Het is ook lastig in het begin, wennen en oefenen.

Ze is nog maar zo klein :*
  maandag 1 september 2014 @ 13:07:14 #111
286844 Kimpossible
Van lurker tot poster.
pi_144058822
Amsel, ik +1 graag op Kyara. Alle begin is moeilijk, voor de een zit hem dat in fysieke moeilijkheden, voor de ander is het mentaal. Hou vol en denk goed na over wat je écht wilt.

Hier ook geen vloeiende start, fysiek dan toch, maar vandaag geef ik al een half jaar borstvoeding. 6 maanden vol prachtige, waardevolle momenten.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Één keer in de zoveel tijd komen dromen uit!
pi_144058979
*O* voor 6 maanden borstvoeding!
Mooie foto's O+
pi_144059699
Kim wat heerlijk O+

Amsel :*
Denk dat de 'ervaren' mama's hier al heel veel tips hebben gegeven.
En mijn eerste wildvoeding was idd stunten maar toen hij eenmaal aanhing was ik zo onwijs trots!
Wij hadden als escape trouwens de auto in de buurt staan voor het geval dat ik me niet prettig erbij voelde. Gaf veel rust in m'n hoofd.


Even nog een vraag aan moeders die afgekolfde melk geven.
Hoe warmen jullie op zonder dat het meteen uren duurt?
Ik heb een flessenwarmer, helaas zonder tempregelaar. Maar het water wordt of niet warm genoeg op stand 1 of gaat al snel de aangeraden 35 graden voorbij bij stand 2
(heb serieus gisteren anderhalf uur lopen pielen en oefenen en tempen van dat water en de bv in de fles :') )
Is het nou echt heel erg als het water rond de 40/45 graden wordt?
Of iemand dé tip voor me?
  maandag 1 september 2014 @ 13:31:54 #114
171422 LadyBlack
paint it black
pi_144059717
*O* voor Cwen en Kim! Goeie mijlpalen! *O*

En Amsel, ik denk dat je inderdaad niet al te ver vooruit moet denken, als het je zo benauwt :* Het worden inderdaad heus minder voedingen, de druk wordt vanzelf steeds minder (over 3 maanden kun je al bijna met bijvoeding beginnen bijvoorbeeld), tegen de tijd dat je weer moet werken is alles compleet anders.... maar dat weet je zelf waarschijnlijk ook wel. Je gevoelens zijn nu heel heftig, en ik denk dat Burdie's tip om een pak poeder in huis te halen voor als je het écht even niet meer wil, een hele goeie is!
  maandag 1 september 2014 @ 13:32:44 #115
171422 LadyBlack
paint it black
pi_144059757
Blue, ik zette een flesje altijd in een grote koffiemok met heet water ^O^

Tot ca 60cc was het dan in een vloek en een zucht prima op temperatuur! Grotere flesjes duurden langer, maar tegen die tijd hadden we een flessenwarmer.

Oh, en even het flesjes tegen de binnenkant van je pols houden; als t daar niet heet of koud aanvoelt is het in principe goed om te drinken :Y (wel even wat schudden misschien zodat je zeker weet dat t overal even warm is)
pi_144059829
Hier ook in een koffiemok heet water. Ging prima.
pi_144060345
Amsel, ik herken veel in wat je schrijft. Ik ben altijd druk in de weer geweest en merk dat ik het lastig vind on mijn dagelijks leven gestuurd te laten worden door melk. En dat wist ik heus toen ik zwanger was, maar dat alleen ik dat kan bieden, vind ik een hele verantwoordelijkheid.
Nu met 5 weken worden het wat minder voedingen zodat ik hier en daar mijn lijf weer een beetje voor mezelf heb. Maar nog zijn het er veel. En dan zit ik maar wat op mn foon te pielen of de zoveelste herhaling van Masterchefcte kijken. En dat vind in heel stieken veeselijk saai.
Wat dien jullie tijdens t voeden? Zijn jullie dan heel erg met je baby bezig of doe je wat anders?
Want ik kan dus niet 10x p dag een half uur verliefd naar mijn baby op mijn arm kijken, hoe leuk ze ook is. En internetten en patience spelen op mn foon of laptop word ik ook snel zat. Alle films in huis heb in al gezien en van de tv overdag word je snel ongelukkig van. Thee drinken tegelijk kan ook niet en eten is niet te doen met 1 hand :
Het is even wennen dus, dat moederschap :)
  maandag 1 september 2014 @ 13:58:22 #118
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_144060635
Tijdens het voeden fok en facebook ik meestal. Of ik kijk tv. Of ik eet, of iets anders... Ik heb een keer sushi zitten rollen tijdens het voeden en heb ook eens al voedend achter de naaimachine gezeten :').
Kuiken ligt op het voedingskussen, dus ik heb mijn beide handen vrij.
KuikenGuppy
  maandag 1 september 2014 @ 14:02:09 #119
171422 LadyBlack
paint it black
pi_144060760
Ik vind het echt zo fascinerend om te lezen :@ ik genoot en geniet alleen maar heel erg van het voeden (pijnlijkheden daargelaten natuurlijk, of een in slaap vallende / muitende baby, dat is gekmakend)

Maar ik keek inderdaad naar mijn baby, of ik appte met vriendinnen, keek Sex&theCity of 24kitchen, las en schreef op het forum.... of ik had mensen op bezoek / zat in het park :)

De beste tip: leer alles te doen met baby op de arm! Hoezo kun je niet eten? Zet een bordje boterhammen naast je neer, kun je met 1 hand pakken. Kommetje havermout zette ik ook naast me neer of achter E op het voedingskussen, en lepelde ik zo naar binnen :Y Koffie stond naast me op de bank of in de boekenkast en dronk ik als het wat was afgekoeld.
Oh en aangezien baby's bijna altijd hun 'moeilijke uurtje' hebben tijdens etenstijd, heb ik toen ook wel eens zitten voeden, en voerde mijn vriend mij :D

Echt, probeer het gewoon eens, dan voel je je misschien al een heel stuk minder beperkt!
pi_144061320
Amsel:
tepelhoedje kan je vast vanaf komen. Hier hebben we alles de eerste dagen met cupjes/spuitjes tot uiteindelijk dan maar een flesje gedaan (en kolven, was ik daar wel meteen doorheen, dat ging gelukkig prima). Daarna met tepelhoedje en dat ging goed. Dat langzaam afgebouwd en daarna een hele tijd zonder tepelhoedje kunnen voeden! (Daarna weer problemen en toen tot een jaar een hele tijd alles gekolfd en met de fles gegeven, maar goed dat is een ander verhaal).

Zomaar ineens stoppen met tepelhoedje ging niet. Maar ik heb op een gegeven moment het topje er vanaf geknipt. Gaatje in 3 x steeds groter gemaakt en daarna snapte ze de borst zonder tepelhoedje prima. Hielp ook dat ze zelf al wat groter was volgens mij.

(Oh en vond met tepelhoedje zo irritant dat daar dan een laagje melk in kwam te staan en dat ik dat bij het erafhalen altijd op mijn kleren morstte.. Hoop dat 2e kind een borstvoedingstalent gaat zijn en het meteen snapt!)
pi_144061323
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 13:50 schreef Roomsnoes het volgende:
Wat dien jullie tijdens t voeden? Zijn jullie dan heel erg met je baby bezig of doe je wat anders?
Want ik kan dus niet 10x p dag een half uur verliefd naar mijn baby op mijn arm kijken, hoe leuk ze ook is. En internetten en patience spelen op mn foon of laptop word ik ook snel zat. Alle films in huis heb in al gezien en van de tv overdag word je snel ongelukkig van. Thee drinken tegelijk kan ook niet en eten is niet te doen met 1 hand :
Het is even wennen dus, dat moederschap :)
E-books lezen! Dat kan prima met 1 hand en heb ik de eerste weken veel gedaan. Later: kind in bedwang houden omdat hij steeds alles wilde zien :').

Amsel, mijn grootste les in de bv-periode: niet te ver vooruit kijken. Je hoeft nu nog niet te beslissen of je een half jaar gaat voeden (of langer, of korter). Elke dag kan je beginnen met afbouwen en als je daar net mee begonnen bent kan je je ook nog bedenken en na 1 dag toch weer volledig bv geven (been there, done that, more than once ;)). Kijk hoe het loopt en leef met de dag. :*

Ik zag ook heel erg op tegen het kolven, maar toen het moment daar eenmaal was, bleek het prima te gaan en werkgever dacht ook fijn mee. Het onbekende en de afhankelijkheid benauwden me enorm, problemen waren er ook genoeg en anders maakte ik ze wel (in mijn hoofd). De werkelijkheid viel eigenlijk altijd mee, of problemen losten zich spontaan op toen ik het eigenlijk niet meer zag zitten.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_144061489
Ik heb mijn handen vol als ik voed (zeker in het begin). Dus tv aan en hopen dat je niet een heel reclameblok zit te kijken ;)
pi_144061629
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 14:02 schreef LadyBlack het volgende:
Ik vind het echt zo fascinerend om te lezen :@ ik genoot en geniet alleen maar heel erg van het voeden (pijnlijkheden daargelaten natuurlijk, of een in slaap vallende / muitende baby, dat is gekmakend)

Maar ik keek inderdaad naar mijn baby, of ik appte met vriendinnen, keek Sex&theCity of 24kitchen, las en schreef op het forum.... of ik had mensen op bezoek / zat in het park :)

De beste tip: leer alles te doen met baby op de arm! Hoezo kun je niet eten? Zet een bordje boterhammen naast je neer, kun je met 1 hand pakken. Kommetje havermout zette ik ook naast me neer of achter E op het voedingskussen, en lepelde ik zo naar binnen :Y Koffie stond naast me op de bank of in de boekenkast en dronk ik als het wat was afgekoeld.
Oh en aangezien baby's bijna altijd hun 'moeilijke uurtje' hebben tijdens etenstijd, heb ik toen ook wel eens zitten voeden, en voerde mijn vriend mij :D

Echt, probeer het gewoon eens, dan voel je je misschien al een heel stuk minder beperkt!
Die komt hier ook regelmatig voor :')
Of dat vriend mn eten zo snijdt dat alles prikbaar is met de vork, hydrofiel over kind tegen evt knoeien

En ik heb vaak 's morgensvroeg een kind reeds aangehapt terwijl ik naar onze slaapkamer loop nadat ik hem uit zijn bed heb geplukt. Pietje Ongeduld moet moet moet want honger. 10 tellen wachten duurt te lang
pi_144061675
quote:
2s.gif Op maandag 1 september 2014 14:18 schreef Kyara het volgende:
Ik heb mijn handen vol als ik voed (zeker in het begin). Dus tv aan en hopen dat je niet een heel reclameblok zit te kijken ;)
Dat is ook zuur bij zo'n lang blok, zijn de dames klaar, is de reclame afgelopen :D
pi_144061738
Ik denk dat ik gewoon erg moet wennen aan het feit dat dit nu voor 9 maanden mijn leven is. Ik heb al in een café gevoed, meerdere malen in de auto, bovenin de bergen op de grond en in een vallei. Dus op zich zit dat wel goed, en opent dat mn wereld iets. Maar het feit dat alleen ik dat kan, moet ik erg aan wennen. En ik denk dat ik erg moet wennen aan het feit dat er iemand voor 100% van mij afhankelijk is, 24/7. En ik kijk graag naar haar hoor ;)

En tv kijken is deels leuk, fokken en appen ook, lezen houd ik van. maar dat doe ik al sinds mijn verlof. Dat je dan aan het eind van de dag je man vertelt wat je hebt gedaan: gevoed, gefokt en geplast. Dat is echt heel erg wennen voor mij. Wil wel proberen elke dag even de deur uit te gaan, maar de supermarkt is ook niet zo spannend, en al mijn vrienden werken overdag.

Ach. Ik ben erg blij dat de bv nu pijnloos verloopt. Nu nog wennen aan een rustig leven :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')