Dat is ook één van mijn favorieten, enorm goede prijs/kwaliteitquote:Op woensdag 8 oktober 2014 22:08 schreef jasperz89 het volgende:
Zo, mij hier ook maar even melden als whiskyliefhebber, voorkeur ligt toch behoorlijk bij de islays.
Nu een heerlijke `classic of the islay´ van IB Jack Wieber
Ik weet het niet zeker maar het zou te maken kunnen hebben met de verhouding lucht die in de fles zit. Als er meer lucht in komt te zitten, is het slim om de fles over te gieten in een kleinere fles zodat er minder lucht in zit. Blijkt de kwaliteit van de whisky ten goed te komen, zeker als je hem niet zo vaak drinkt.quote:Op vrijdag 17 oktober 2014 23:35 schreef AdmiralGeneral_Aladeen het volgende:
Vraagje: toen ik net mijn fles Talisker 10 van de plank haalde bleek er tot mijn verbazing flink wat droesem (als bij rode wijn) in de fles te drijven. Ik dacht eerst dat het misschien de kurk was die was gaan brokkelen, maar die was nog geheel intact. Fles was nog voor 1/8e vol en is ongeveer 2 jaar oud. Weet iemand hoe dit kan?
Overigens de fles maar even laten staan en als alternatief de Distillers Edition gepakt
Komt niet door de hoeveelheid lucht in de fles, dat is alleen van invloed op de geur en smaak van de whisky.quote:Op zondag 19 oktober 2014 11:19 schreef Daklem het volgende:
[..]
Ik weet het niet zeker maar het zou te maken kunnen hebben met de verhouding lucht die in de fles zit. Als er meer lucht in komt te zitten, is het slim om de fles over te gieten in een kleinere fles zodat er minder lucht in zit. Blijkt de kwaliteit van de whisky ten goed te komen, zeker als je hem niet zo vaak drinkt.
Het kan in ieder geval geen kwaad...quote:It is called 'flocculation' (stop laughing). There are two types, the first is caused by cold temperatures and is reversable. The industry has dealt with this by chill filtering.
The second is known as 'irreversible floc' This shows itself as very small hair like crystals of calcium oxalate, which slowly form and settle in the whisky when natural low mg/l concentrations of oxalic acid in the whisky react with similarrly low concentrations of calcium ions. Irreversable floc formation is eliminated by ensuring that final calcium concentrations are kept to a minimum by demineralizing the water in the final reduction.
Duidelijkquote:Op zondag 19 oktober 2014 11:45 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Komt niet door de hoeveelheid lucht in de fles, dat is alleen van invloed op de geur en smaak van de whisky.
Even gekopieerd van Whisky Magazine (http://www.whiskymag.com/forum/viewtopic.php?t=2043), waar het prima uitgelegd wordt:
[..]
Het kan in ieder geval geen kwaad...
wist ik ook niet . Weer iets geleerd.quote:Op zondag 19 oktober 2014 11:45 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Komt niet door de hoeveelheid lucht in de fles, dat is alleen van invloed op de geur en smaak van de whisky.
Even gekopieerd van Whisky Magazine (http://www.whiskymag.com/forum/viewtopic.php?t=2043), waar het prima uitgelegd wordt:
[..]
Het kan in ieder geval geen kwaad...
Die Bunna heb ik mogen proeven.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 15:09 schreef totalatool het volgende:
Ik heb een mogelijkheid om onder andere de volgende flessen te bemachtigen, maar gratis zijn ze bepaald niet en dus is er best twijfel:
Bunnahabhain 1973/2013 The Whiskyman Birthday Dram "Ugly Faces"
Clynelish 1989 Thosop hand-written
Wie kan me hier iets uit persoonlijke ervaring over zeggen? De reviews van Serge, Ruben en Johan zijn me reeds bekend.
Tja, geen idee eigenlijk, daar heb je wel een goed punt. Wellicht is het zo dat ik de reviews van de Belgen wat minder objectief beschouw, omdat het over hun vrienden gaat en Ruben zelfs het label van die Bunna ontworpen heeft.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 20:00 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Die Bunna heb ik mogen proeven.
Maar wat verwacht je meer dan de reviews van Serge, Ruben en Johan?
Twijfel je aan hun mening? Dat kan uiteraard, maar ik denk dat ik je dan ook niet kan overtuigen...
Die Bunna is zonder twijfel de beste Bunna die ik ooit heb geproefd. Ik zou er niet over twijfelen om hem aan te schaffen, zeker omdat het spul schoon op is. De Clynelish heb ik ook geproefd en is erg goed (een echte karakteristieke Clynelish) maar heb hem niet zo hoog zitten als die Bunna.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 15:09 schreef totalatool het volgende:
Ik heb een mogelijkheid om onder andere de volgende flessen te bemachtigen, maar gratis zijn ze bepaald niet en dus is er best twijfel:
Bunnahabhain 1973/2013 The Whiskyman Birthday Dram "Ugly Faces"
Clynelish 1989 Thosop hand-written
Wie kan me hier iets uit persoonlijke ervaring over zeggen? De reviews van Serge, Ruben en Johan zijn me reeds bekend.
Beter nog dan de 1975 DD?quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 16:02 schreef Karstman het volgende:
[..]
Die Bunna is zonder twijfel de beste Bunna die ik ooit heb geproefd. Ik zou er niet over twijfelen om hem aan te schaffen, zeker omdat het spul schoon op is. De Clynelish heb ik ook geproefd en is erg goed (een echte karakteristieke Clynelish) maar heb hem niet zo hoog zitten als die Bunna.
Het is al weer even geleden dat ik die geproefd heb, maar, ja dat denk ik wel. Bij die 75 telt natuurlijk een puntje of wat geboortejaar sentiment.quote:
Bij mij staan ze met gemak een jaar open in de kast... Leuk om te merken hoe sommige whiskies zich ontwikkelen. De meesten doen dat trouwens niet en blijven (imho) gewoon gelijk.quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 14:35 schreef Thezappa het volgende:
hoelang is een fles eigenlijk na opening te bewaren?
Hey, die kreeg ik vorige week!quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 21:51 schreef Thezappa het volgende:
Ik ga maar eens een paar mini s bestellen
http://www.drankgigant.nl(...)t-12-year-klein.html
Dit is een goede
vind ik dus niet echt lekker..lijkt wel een soort van ijzerachtige nasmaak hebben?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:07 schreef Thezappa het volgende:
net flesje glenkinchie 12 years gekocht
Een glenfiddich wellicht... Ook een allemansvriend. Je kan ook voor een glenlivet nadurra gaan.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 20:49 schreef Thezappa het volgende:
[..]
vind ik dus niet echt lekker..lijkt wel een soort van ijzerachtige nasmaak hebben?
had ook een mini glenlivet gekocht en deze staat mij 300 x beter aan , wat is in die trant eventueel nog een tip?aanrader>?
Ah een medestander. Ik kan helemaal niks met GlenKinchie, heb er al meerdere geproefd en geen enkele vind ik lekker.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 20:49 schreef Thezappa het volgende:
[..]
vind ik dus niet echt lekker..lijkt wel een soort van ijzerachtige nasmaak hebben?
had ook een mini glenlivet gekocht en deze staat mij 300 x beter aan , wat is in die trant eventueel nog een tip?aanrader>?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |