abonnement Unibet Coolblue
pi_143692056
Ik zie in de winkel op dit moment veel courgette en aubergine liggen, heeft iemand hier een goed recept voor Ratatouille ?
pi_143692137
ik eet altijd vlees..... maar soms kan ik wel groente eten maat aubergine is echt een soort groente als ik er 300 gram van eet heb ik trek erna in 900 gramm vlees... bwaah waterige nepkomkommer....

eenzaampjes klim ik de eenzame berg op!
pi_143692202
Ik kwam al een recept tegen met rosbief, het wordt alleen op 180 graden gegaard dat zal vast beter zijn als je het op 120 graden bereidt. Er moet sowieso vlees bij :).
pi_143693335
Zou er ook wat paprika en ui doorheen doen. Maar het is niet ingewikkelder dan alles in blokjes snijden en roerbakken toch? Wat peper en zout erover voor de smaak en klaar.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
pi_143694141
Ik maak het altijd in de oven, anders sta je 3 kwartier in een pan te roeren.

- 2 kleine courgettes of 1 hele dikke
- 2 kleine aubergines (meestal lekkerder dan één grote)
- 1 grote gele paprika
- 2 grote uien
- 2 blikken tomaat (vers mag ook, maar je vindt niet zomaar betere)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 theelepeltje ansjovispasta (optioneel, maar het maakt altijd de tomaat los)
- 2/3 tenen knoflook, in dunne plakjes
- Thijm, flink wat takjes, vers of uit de diepvries
- 2 kleine blaadjes laurier
- Olijfolie, verse witte of zwarte peper en zout

Alles verder vrij grof snijden, uien in halve ringen, aubergine in kleinere blokjes snijden dan de courgette (halve plakken van 3 cm dik ongeveer), alles flink door elkaar husselen, in een ovenschaal doen, daar twee laurierblaadjes bij steken op een plek waar je ze terug kunt vinden. In een oven van 200 graden zetten met alufolie er overheen, 3 kwartier. Dan even roeren en zonder folie nog ongeveer een halfuurtje op 180, tot het de juiste vloeibaarheid heeft.

Ik heb het overigens niet echt onder beheersing, de ene keer is het lekker, de andere keer is het heel lekker. Dat is altijd even afwachten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143694335
De allerbeste ratatouille die ik ken is die naar klassiek recept van Julia Child, hier te vinden:
http://www.radcliffe.harv(...)ooking-and-day-julia

Het is een beetje een gedoe omdat je de verschillende groentes eerst los van elkaar aanbakt en je als de boel eenmaal bij elkaar zit in een ovenschaal, je aan de gang moet blijven met het steeds weer eroverheen sprenkelen van het kookvocht, maar na een uurtje hannesen in de keuken en daarna laten afkoelen en weer een beetje terug opwarmen heb je op die manier wél een belachelijk lekkere, zo niet verrukkelijke ratatouille!
:9

quote:
Ratatouille from Mastering The Art of French Cooking (Julia Child)
serves 6-8

Ingredients:
1 lb. eggplant
1/lb. zucchini
1 teaspoon salt
6-7 tablespoons olive oil, more if necessary
1/2 lb. (about 1 1/2 cups thinly sliced yellow onions
1 pound firm red tomatoes, or 1 1/2 cups pulp
2 (about 1 cup) sliced green bell peppers
2 cloves mashed garlic
salt and pepper to taste

Instructions:
Peel the eggplant and cut into lengthwise slices 3/8 inch thick, about 3 inches long, and 1 inch wide. Scrub the zucchini, slice off the two ends, and cut the zucchini into slices about the same size as the eggplant slices. Place the vegetables in a bowl and toss with the salt. Let stand for 30 minutes. Drain. Dry each slice in a towel.

One layer at a time, saute the eggplant, and then the zucchini in hot olive oil for about a minute on each side to brown very lightly. Remove to a side dish.

In the same skillet, cook the onions and peppers slowly in olive oil for about 10 minutes, or until tender but not browned. Stir in the garlic and season to tastes.

Slice the tomato pulp into 3/8 inch strips. Lay them over the onions and peppers. Season with salt and pepper. Cover the skillet and cook over low heat for 5 minutes, or until tomatoes have begun to render their juice. Uncover, baste the tomatoes with the juices, raise heat and boil off several minutes, until juice has almost entirely evaporated.

Place a third of the tomato mixture in the bottom of the casserole and sprinkle over it 1 tablespoon of parsley. Arrange half of the eggplant and zucchini on top, then half the remaining tomatoes and parsley. Put in the rest of the eggplant and zucchini, and finish with the remaining tomatoes and parsley.

Cover the casserole and simmer over low heat for 10 minutes. Uncover, tip casserole and baste with the rendered juices. Correct seasoning, if necessary. Raise heat slightly and cook uncovered for about 15 minutes more, basting several times, until juices have evaporated leaving a spoonful or two of flavored olive oil. Be careful of your heat; do not let the vegetables scorch in the bottom of the casserole.

Set aside uncovered. Reheat slowly at serving time or serve cold.
Let me see you stripped down to the bone
pi_143694353
Ha, nu ik erover schrijf heb ik er weer helemaal trek in! :D Ik plan 'm in voor aanstaande zondag. O+ :9

Baguette erbij bakken. :9 *O*
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')