Ik maak het altijd in de oven, anders sta je 3 kwartier in een pan te roeren.
- 2 kleine courgettes of 1 hele dikke
- 2 kleine aubergines (meestal lekkerder dan één grote)
- 1 grote gele paprika
- 2 grote uien
- 2 blikken tomaat (vers mag ook, maar je vindt niet zomaar betere)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 theelepeltje ansjovispasta (optioneel, maar het maakt altijd de tomaat los)
- 2/3 tenen knoflook, in dunne plakjes
- Thijm, flink wat takjes, vers of uit de diepvries
- 2 kleine blaadjes laurier
- Olijfolie, verse witte of zwarte peper en zout
Alles verder vrij grof snijden, uien in halve ringen, aubergine in kleinere blokjes snijden dan de courgette (halve plakken van 3 cm dik ongeveer), alles flink door elkaar husselen, in een ovenschaal doen, daar twee laurierblaadjes bij steken op een plek waar je ze terug kunt vinden. In een oven van 200 graden zetten met alufolie er overheen, 3 kwartier. Dan even roeren en zonder folie nog ongeveer een halfuurtje op 180, tot het de juiste vloeibaarheid heeft.
Ik heb het overigens niet echt onder beheersing, de ene keer is het lekker, de andere keer is het heel lekker. Dat is altijd even afwachten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.