abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_147067403
Dot ik heb eigenlijk geen idee! Kom pas net kijken op het gebied van KV. Maar het klinkt wel logisch om overdag te gaan minderen.

quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 15:50 schreef Deepfreeze het volgende:
Die richtlijn ken ik als 120-180cc per kg. 150 is het gemiddelde, tot de max van een liter. maar geen kind is gemiddeld. En per periode wil het ook wel wisselen.
Dus met 5 kilo dan tussen de 600 en 900cc.

In geval van ziekte is het 300 cc of de helft van wat ze normaal drinken. Maar doorsnee dus die 120cc per kg..
Hey thanks! Deze reactie had ik even gemist. Dus met haar 5,5 kilo zou ze tussen de 660 en 990 ml per dag moeten drinken.

Maandag dronk ze 710, dinsdag zat ze op 700, gisteren zat ze op 550, vandaag tot nu toe op 580. Ik vind het niet veel, maar ze produceert goede plasluiers en is vrolijk, dus ik neem aan dat het wel goed zit. Ze is sinds de overgang naar KV ook prima gegroeid, van 5160 twee weken geleden naar 5470 gisteren.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 27-11-2014 20:54:24 ]
pi_147211217
Ben ik weer :D :') Ik post m'n vragen toch ook maar hier omdat niet iedereen in het babytopic meeleest.

A. drinkt nu Hero 1 Hypoallergeen en dat gaat prima. Ze drinkt haar flesjes meestal bijna leeg en heeft geen moeite met poepen (elke ochtend stipt 8:00 een HELE volle luier en een blij kind dat me aankijkt alsof ze net het wiel heeft uitgevonden O+ ) .

Alleen - de poep is olijfgroen :? Is dat normaal? Ook laat ze véél meer scheetjes dan met BV. En die stinken :X niet normaal! Soms roep ik boos naar m'n lief dat hij ze wel eens in mag houden, maar dan was het de baby :') . Ze heeft overigens geen last van die scheetjes, is niet huilerig of kramperig ofzo. Ze knetteren er vrolijk uit.

Kortom, mijn baby wordt een kleine viezerik met stinkscheten en groene poep. Moet ik nu naar andere KV op zoek, of hoort dit erbij?
pi_147211469
Mijn oudste had ook altijd groene poep met kv. Het cb zei destijds dat zolang ze verder nergens last van heeft, het geen kwaad kan (en het stonk verschrikkelijk!)
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_147211503
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 10:08 schreef Fuente het volgende:
Mijn oudste had ook altijd groene poep met kv. Het cb zei destijds dat zolang ze verder nergens last van heeft, het geen kwaad kan (en het stonk verschrikkelijk!)
Ja, ik moet na die verschoning echt het raam op de babykamer openzetten en even met kind naar beneden om de rest van de fles te geven :') niet te harden die lucht. (Ze poept standaard halverwege de fles. Altijd met één keer moeilijk kijken en dan zo'n " :D " uitdrukking, alsof ze net het wiel heeft uitgevonden O+ ) .

Fijn dat het normaal is! Ik wilde het morgen bij het weeguurtje ook even vragen.

Oh, en nog gefeliciteerd met je zwangerschap ^O^ !

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 02-12-2014 10:11:42 ]
pi_147462219
Hoi, ik meld me ook hier, met nog veel onzekerheid over wat ik ga doen en veel vragen.

M. is bij a zeven weken en de bv is vanaf het begin een strijd voor me. Ik wilde het echt heel graag maar heb veel pijnklachten en M clustert de hele dag en voorsl dat put me emotioneel en fysiek uit. Ik heb een weekend fulltime gekolfd wat twee dingen opleverde: ik weet zeker dat ik nooit fulltime wil gaan kolven, ik haat dat ding nu al, en ik merkte dat M op de twee dagen met flesjes veel relaxter was, meer sliep en blijer was. En ikzelf was ook een totaal ander mens.

Dinsdagochtend leek het ritme aan te houden met live voeden, maar die middag kreeg hij weer flesjes omdat ik weg was voor eht eerst. S avonds begon het clusteren alweer een beetje, s nachts zoals altijd redelijk goed, en vandaag was het weer bal.

Of het nou objectief gezien allemaal wel meevalt, het gaat vooral met mij helemaal niet goed meer al na 1 dag. Daarom net na een goed gesprek met mijn vriend een pro/con list gemaakt en ik denk dat ik de bv ga afbouwen...die beslissing komt sneller dan ik gedacht had, maar ik heb ook t idee dat ik na twee weken met 1 of 2 vervallen voedingen evt nog van gedachten kan veranderen.

Ik ga momenteel heen en weer tussen opluchting en heel erg verdrietig en onzeker over de toekomst zijn.

Voor de moeders die de bv afgebouwd hebben, hoe ervaren jullie het aflsuiten van deze periode, dat je op een gegeven moment niet meer terugkan? En hoe vind je het om niet meer zomaar met de borst te kunnen troosten? Hebben julliebkindjes zelf een ritme gevonden? Hoe bepaal je welke voedingen je vervangt, want hij clustert nu hele dagen dus ik heb dan geen idee welke 'tjd' ik het flesje moet geven. :? Dat zijn de dingen waar ik me nu vooral zorgen over maak.

En het praktische afbouwen hebben jullie daar nog tips voor?

*diepe zucht*
Kwak
pi_147462720
Kwak! Ik heb je verhaal gevolgd en wil je ten eerste een hele dikke knuffel geven :*

Herken veel van je verhaal, al vanaf de ks in hetzelfde ziekenhuis en dezelfde slechte begeleiding in het ziekenhuis.
Ik heb maar kort bv gegeven (2 weken), maar ik werd gek van de pijn, continu verantwoordelijk zijn voor alle voedingen, kolven, borstontsteking..alles.
En ook ik werd een veel toffere mama die veel beter in haar vel zat toen ik stopte. Ja ik denk er regelmatig aan (met weemoed), maar het was een bewuste keuze waar ik achter sta, dus dat hou ik vast :) T. is opgegroeid tot een vrolijke, heerlijke vent dus dat is het belangrijkste ^O^
Troosten was even een omschakeling maar na een tijdje werkte knuffelen even goed.

Er zijn volgens mij schema's voor het afbouwen, welke voeding je het beste als eerste kunt stoppen.

Afbouwen deed ik door voeding te laten vervangen door fles en hoogstens de druk eraf kolven als ik het niet meer hield.

Komt goed meis :*!
pi_147462769
Ik denk dat je het gewoon moet proberen. En kijkt welke problemen je tegen komt.

Bij de oudste kolfde ik fulltime, dat kostte me teveel energie, waardoor ik moest stoppen. Tijdens het wisselen van bv naar fv hadden we een onrustige periode van zo'n 2 weken. Pas toen we vol op fv zaten werd het weer rustig.

Bij de jongste ben ik met 4 weken overgestapt, omdat ik wederom energie tekort had. Die keer ging sneller, met een week was het al over. Maar ook weer een onrustige week. Beetjes als clusteren wel..

Ik ben gewoon doorgegaan met voeden zoals bij bv. Op verzoek. Bij het avond clusteren maakte ik een flesje van 30/1 en ging lekker op de bank hangen voor een uurtje. Daarna nieuw flesje, etc, tot hij echt zijn honger tekens gaf en een hele fles dronk. Voor troost op de arm, evt met speentje of pink. Ik vond het net zo makkelijk, en kon het ook aan mijn man overlaten..

De oudste vond zelf een ritme, redelijk op de klok,al wisselde dat wel iets per week.
De jongste maakte er een puinhoop van. Trok zijn eigen plan qua voedingen. Maar kwam wel altijd goed uit aan het eind van de dag, qua hoeveelheid. Op ons verzoek voeden had ook geen zin. Dan kwam hij ook nog op zijn eigen tijd en dronk nog een fles. Hem hebben we echt op verzoek gevoed, en dat werkte prima.
pi_147464951
Bedankt voor jullie antwoorden. Ik vervang deze week een voeding rond zes uur s avonds/vijf uur s middags. Met het idee dat ik nu nog terug kan als ik toch niet over wil.
Kwak
pi_147465522
quote:
0s.gif Op woensdag 10 december 2014 19:43 schreef kwakz0r het volgende:

Voor de moeders die de bv afgebouwd hebben, hoe ervaren jullie het aflsuiten van deze periode, dat je op een gegeven moment niet meer terugkan? En hoe vind je het om niet meer zomaar met de borst te kunnen troosten? Hebben julliebkindjes zelf een ritme gevonden? Hoe bepaal je welke voedingen je vervangt, want hij clustert nu hele dagen dus ik heb dan geen idee welke 'tjd' ik het flesje moet geven. :? Dat zijn de dingen waar ik me nu vooral zorgen over maak.

En het praktische afbouwen hebben jullie daar nog tips voor?

*diepe zucht*
Ik heb lang over de beslissling gedaan, want het liep hier eigenlijk prima. Geen pijn ofzo, geen problemen bij voeden. Alleen ik werd er gewoon zelf helemaal niet gelukkig van, de verantwoordelijkheid die bij mij lag, het moeten kolven wat ik écht vreselijk vind - dat drukte enorm op mijn gemoed. Dus ik ging afbouwen.

Praktisch gezien: Ik begon met de voeding voor de nacht en daarna de voeding ergens rond het middaguur en daarna de voeding half op de ochtend. Daar is het bij mij opgehouden, want eenmaal aan het afbouwen bleek dat mijn productie zo kelderde dat A. niet meer genoeg had aan de voedingen die ik nog wel BV gaf en ben ik helemaal overgestapt en heb alleen nog gekolfd om de druk eraf te halen.

Toen was het in een dag of vijf helemaal prima. En dat voelde heel bevrijdend, eigenlijk. Het feit dat ik niet als enige het probleem 'honger' kan oplossen voelt heerlijk. Ik kan haar zo bij m'n man achterlaten, zonder een kolf mee te nemen of BV klaar te hoeven zetten. 's Nachts kan hij er ook uit om te voeden, en hoef ik niet te kolven om de productie op peil te houden. Van dat gevoel word ik echt een vrolijker mens, en kan ik de lastige momenten met A. ook beter aan.

Ze had al een prima ritme, maar met FV laat ze wel meer tijd tussen de voedingen. Het is nu meestal rond 7:00 / 10:00 / 13:00 / 17:00 / 20:00 . Soms nog een keer 's nachts, maar soms slaat ze die ook over. Daar is eigenlijk geen peil op te trekken, en het maakt niet uit of we haar 's avonds laat nog een keer wakker maken of niet. Dus dat doen we niet meer .

Troosten / Clusteren vond ik ook spannend. Maar.. Knuffelen, pinken, speentje, wandelen in de wagen, ritje in de auto, dragen in de doek werken bij A. eigenlijk allemaal net zo prima als een tiet erin.

Lang verhaal - hoop dat je er wat aan hebt!
pi_147465733
Ja zeker! Heel veel. Bij mij is t ook meer mentaal dan fysiek (die pijn nu valt te overzien). Fijn om te lezen hoe t gegaan is.
quote:
0s.gif Op woensdag 10 december 2014 21:09 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Ik heb lang over de beslissling gedaan, want het liep hier eigenlijk prima. Geen pijn ofzo, geen problemen bij voeden. Alleen ik werd er gewoon zelf helemaal niet gelukkig van, de verantwoordelijkheid die bij mij lag, het moeten kolven wat ik écht vreselijk vind - dat drukte enorm op mijn gemoed. Dus ik ging afbouwen.

Praktisch gezien: Ik begon met de voeding voor de nacht en daarna de voeding ergens rond het middaguur en daarna de voeding half op de ochtend. Daar is het bij mij opgehouden, want eenmaal aan het afbouwen bleek dat mijn productie zo kelderde dat A. niet meer genoeg had aan de voedingen die ik nog wel BV gaf en ben ik helemaal overgestapt en heb alleen nog gekolfd om de druk eraf te halen.

Toen was het in een dag of vijf helemaal prima. En dat voelde heel bevrijdend, eigenlijk. Het feit dat ik niet als enige het probleem 'honger' kan oplossen voelt heerlijk. Ik kan haar zo bij m'n man achterlaten, zonder een kolf mee te nemen of BV klaar te hoeven zetten. 's Nachts kan hij er ook uit om te voeden, en hoef ik niet te kolven om de productie op peil te houden. Van dat gevoel word ik echt een vrolijker mens, en kan ik de lastige momenten met A. ook beter aan.

Ze had al een prima ritme, maar met FV laat ze wel meer tijd tussen de voedingen. Het is nu meestal rond 7:00 / 10:00 / 13:00 / 17:00 / 20:00 . Soms nog een keer 's nachts, maar soms slaat ze die ook over. Daar is eigenlijk geen peil op te trekken, en het maakt niet uit of we haar 's avonds laat nog een keer wakker maken of niet. Dus dat doen we niet meer .

Troosten / Clusteren vond ik ook spannend. Maar.. Knuffelen, pinken, speentje, wandelen in de wagen, ritje in de auto, dragen in de doek werken bij A. eigenlijk allemaal net zo prima als een tiet erin.

Lang verhaal - hoop dat je er wat aan hebt!
Kwak
pi_147465788
Kwak, wat kut dat het niet lijkt te lukken. Je was zo goed voorbereid en gemotiveerd, je kunt jezelf niets kwalijk nemen! :*

Ik heb maar een goede week bv gegeven en ik kolfde maar 1 kleine voeding bij elkaar in 24 uur dus echt afbouwen heb ik niet gehoeven. Daar kan ik je geen tips bij geven.
Ik vond de keuze om te moeten stoppen verschrikkelijk, was denk ik veel langer doorgegaan met proberen als ik geen medicijnen had gekregen waarbij ik geen bv meer mocht geven.
Wij hebben fv trouwens altijd op verzoek gegeven, ze regelde zelf wel een ritme.

Nu ik erop terug kijk baal ik nog steeds dat het niet gelukt is, in het bv topic kijken steekt ook nog wel maar Eva is een geweldige dreumes die het geweldig doet. En toen eenmaal de keus gemaakt was om te stoppen met bv voelde ik me minstens tien kilo lichter.

Sterkte, het is gewoon waardeloos.
E.
pi_147467540
Hier is het afbouwen ook heel natuurlijk gegaan. Ik gaf al een tijd een combinatie van bv en fv. En tijdens de viermaandensprong weigerde ze de borst. En was het echt heel snel afgelopen
Ook hier steekt het nog steeds wel dat het niet gelukt is en heb ik wel eens 'wat als ik dit nou gedaan had' gedachten
Maar net als bij Spark is mijn dreumes geweldig. En ben ik zelf ook zekerder geworden in mijn rol als mama.
Troosten zonder borst heb ik nooit moeilijk gevonden. Maar ik had dan ook een baby die zich niet liet troosten met de borst.
pi_147468982
Kwak :*

Ik herken echt bijna alles in je verhaal. Ik had veel pijn, platte tepels na het drinken, waardoor het pijnlijk bleef en ik hem niet lang kon laten drinken en ik was ook zo vastberaden om het te laten slagen. Wij hebben zelfs laten klieven omdat twee lk's zeiden dat dat de oplossing zou zijn. Helaas niet...

Ik heb een tijdje voedingen gekolfd, maar toen ik s nachts voor de zoveelste keer niet op m'n buik kon liggen door stuwing ben ik langzaamaan spanning gaan afkolven. Dus gewoon kolven tot je borsten iets soepeler zijn, maar niet leeg.

Ik ben begonnen met ook die voeding rond het avondeten afbouwen. Bij de volgende voeding moest ik dan wel zelf een beetje kolven voor ik hem aanlegde, want anders was de tsr te heftig. Vervolgens een voeding s ochtends zodat je telkens maar 1 voeding overslaat tot je op een punt komt waarbij je twee voedingen achter elkaar vervangt.

Wat ik ook heb gedaan is bewust afscheid nemen van bv door nog een laatste keer aan te leggen en mijn vriend daar foto's van te laten maken. Die zijn uiterst charmant met mijn huilhoofd omdat ik toen een hele dag alleen heb gejankt :') Geeft wmb ook wel aan dat ik er enigszins doorheen zat ;)

Ik heb later nog geprobeerd om hem weer eens aan te leggen want ik bleef best lang nog kleine beetjes kunnen kolven met de hand, maar hij zoog meteen een gigantische kloof en toen begonnen we ook te merken dat hij niks meer uit de Breastflow fles kreeg. Uiteindelijk kwam het er bij ons dus op neer dat hij gewoon echt een hele slechte drinktechniek had en toen de lk aan kwam met een craneosacraaltherapeut en oefeningen met zijn mond waren we er een beetje klaar mee :@

Ik zou zeggen, kijk het lekker aan per voeding. Zie je het zitten? Leg hem aan! Trek je het even niet? Dan kolven of een flesje :)

Goed opletten dat je de echt harde plekken wegkolft en als ze warm worden goed leegkolven om een ontsteking te voorkomen.
pi_147469415
Het lastige vind ik dat het (achteraf gezien) vandaag heel redelijk gegaan is: 8 voedingen waarvan 1 fles kv. Zo voelt het alleen niet en ik ben echt een wrak al de hele dag. Dat maakt het nog meer 'mijn ding' als ik besluit over te stappen.

Maar goed, we kijken het idd eerst even rustig aan, die ene voeding (of twee) van de 8-10 die hij nu neemt die ik als eerste afbouw kan ik evt weer opbouwen als ik spijt krijg. Daarna zal het denk ik sneller gaan.
Kwak
pi_147470123
Lieve kwak, jouw/mijn/zijn ding... Aan t eind vd dag zijn er 3 dingen echt belangrijk:
1- dat M voldoende heeft gegeten
2- Dat M ontspannen is en misschien zelfs vrolijk
3- Dat de Mama van M ontspannen en tevreden is.

En of dat met bv gaat of met een gekolfde voeding of met kv.... /care....

ik bedoel t heus goed :*
S. 2014
J. 2016
pi_147470871
Kwak wat enorm lastig. Ik heb geen ervaring met bv, omdat ik het bij L niet wilde en met de tweeling durfde ik het niet aan.

Ik ben niet pro bv of pro fv, eenieder moet zelf bepalen wat hey best past. Ik hoopdat je snel een oplossing vindt waar je achter staat, zodat je weer voor de volle 100% kunt gaan genieten van je mooie kleine M. :*
pi_147474460
Kwak, misschien helpt het om het vooruit kijken een beetje los te laten. Je hebt jouw kleintje al de beste start meegegeven. Dat is toch ook heel wat waard?
pi_147477312
quote:
0s.gif Op woensdag 10 december 2014 19:43 schreef kwakz0r het volgende:

Voor de moeders die de bv afgebouwd hebben, hoe ervaren jullie het aflsuiten van deze periode, dat je op een gegeven moment niet meer terugkan? En hoe vind je het om niet meer zomaar met de borst te kunnen troosten? Hebben julliebkindjes zelf een ritme gevonden? Hoe bepaal je welke voedingen je vervangt, want hij clustert nu hele dagen dus ik heb dan geen idee welke 'tjd' ik het flesje moet geven. :? Dat zijn de dingen waar ik me nu vooral zorgen over maak.
Ik bent bij Ivan gestopt met de borstvoeding na drie maanden, toen ik ging werken, het kolven waardeloos ging en hij niet goed groeide. Dat vond ik een heel moeilijke beslissing. Hoewel ik achter de beslissing stond, had ik er nog best lang moeite mee. Bij Lena was ik extra gedreven om borstvoeding te geven en dat is ruim een jaar gelukt (ze is er zelf mee gestopt).

Het is nu allemaal alweer best lang geleden. Ik heb geen last meer van hormonale schommelingen, de kinderen slapen door, de kinderen doen het prima. Het is voor mij nu nog heel moeilijk te begrijpen waarom ik er indertijd zo'n drama van maakte. Mijn lief was er heel nuchter onder, maar ik bleef maar zoeken naar onderzoeken over borstvoeding. Ik wou mijn kind een zo goed mogelijke start geven in het leven. Er was niets belangrijker dan dat.

Achteraf denk ik dat het posten op het forum niet alleen maar goed is geweest voor me. Ik heb er veel geleerd, maar ik heb me ook laten beïnvloeden door de wat geforceerde sfeer rondom borstvoeding. Ik had me minder aan moeten trekken van wat men vindt van borstvoeding versus flesvoeding en meer moeten kijken naar wat op dat moment goed was voor mij en m'n gezin.

Het lijkt mij vooral heel zonde als je moet terugkijken op een babytijd waar je niet van hebt kunnen genieten. In dat opzicht is er ook geen weg terug. Ze zijn zo kort zo klein. O+
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_147478087
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 10:43 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik bent bij Ivan gestopt met de borstvoeding na drie maanden, toen ik ging werken, het kolven waardeloos ging en hij niet goed groeide. Dat vond ik een heel moeilijke beslissing. Hoewel ik achter de beslissing stond, had ik er nog best lang moeite mee. Bij Lena was ik extra gedreven om borstvoeding te geven en dat is ruim een jaar gelukt (ze is er zelf mee gestopt).

Het is nu allemaal alweer best lang geleden. Ik heb geen last meer van hormonale schommelingen, de kinderen slapen door, de kinderen doen het prima. Het is voor mij nu nog heel moeilijk te begrijpen waarom ik er indertijd zo'n drama van maakte. Mijn lief was er heel nuchter onder, maar ik bleef maar zoeken naar onderzoeken over borstvoeding. Ik wou mijn kind een zo goed mogelijke start geven in het leven. Er was niets belangrijker dan dat.

Achteraf denk ik dat het posten op het forum niet alleen maar goed is geweest voor me. Ik heb er veel geleerd, maar ik heb me ook laten beïnvloeden door de wat geforceerde sfeer rondom borstvoeding. Ik had me minder aan moeten trekken van wat men vindt van borstvoeding versus flesvoeding en meer moeten kijken naar wat op dat moment goed was voor mij en m'n gezin.

Het lijkt mij vooral heel zonde als je moet terugkijken op een babytijd waar je niet van hebt kunnen genieten. In dat opzicht is er ook geen weg terug. Ze zijn zo kort zo klein. O+
Amen to that.

Ik heb het bij L erg lang volgehouden, zo'n tweeëneenhalf jaar. Ik was vastbesloten: flessen kwamen er niet in. Maar als ik nu achteraf zie wat een moeite en energie me dat gekost heeft... pfoe. Domperidon om mn productie op peil te houden, me helemaal debiel kolven op onmogelijke tijdstippen en in onmogelijke ruimtes.

Ik ben voornemens om er straks stukken rekaxter in te staan. In zal me inspannen in zo lang mogelijk bv te geven, maar het wordt geen doel op zich. Dat is een fijn gezin zijn, met ontspannen ouders en kinders en een moeder die ook aan zichzelf durft te denken.
pi_147478378
Kwak, niet schuldig voelen. Wat je ook besluit, het is prima als jij en M. het daar goed op doen.
Ik herken het echt, en ik had niet eens de pijn. Bv liep bij mij gewoon niet, want premature baby, en J. heeft (denk ik, ondanks hulp van lactatiekundige) nooit echt effectief gedronken.

Achteraf denk ik dat ik echt eerder had moeten stoppen, dan had ik gewoon veel leukere eerste maanden gehadmet J. Bij mij ging de knop om toen ik een hekel kreeg aan het voeden van mijn eigen kind. Dat is zo naar, dat gun ik niemand. Toen gingen de alarmbellen rinkelen, en heb ik gekozen vooreen blije mama.
pi_147478562
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 10:43 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik bent bij Ivan gestopt met de borstvoeding na drie maanden, toen ik ging werken, het kolven waardeloos ging en hij niet goed groeide. Dat vond ik een heel moeilijke beslissing. Hoewel ik achter de beslissing stond, had ik er nog best lang moeite mee. Bij Lena was ik extra gedreven om borstvoeding te geven en dat is ruim een jaar gelukt (ze is er zelf mee gestopt).

Het is nu allemaal alweer best lang geleden. Ik heb geen last meer van hormonale schommelingen, de kinderen slapen door, de kinderen doen het prima. Het is voor mij nu nog heel moeilijk te begrijpen waarom ik er indertijd zo'n drama van maakte. Mijn lief was er heel nuchter onder, maar ik bleef maar zoeken naar onderzoeken over borstvoeding. Ik wou mijn kind een zo goed mogelijke start geven in het leven. Er was niets belangrijker dan dat.

Achteraf denk ik dat het posten op het forum niet alleen maar goed is geweest voor me. Ik heb er veel geleerd, maar ik heb me ook laten beïnvloeden door de wat geforceerde sfeer rondom borstvoeding. Ik had me minder aan moeten trekken van wat men vindt van borstvoeding versus flesvoeding en meer moeten kijken naar wat op dat moment goed was voor mij en m'n gezin.

Het lijkt mij vooral heel zonde als je moet terugkijken op een babytijd waar je niet van hebt kunnen genieten. In dat opzicht is er ook geen weg terug. Ze zijn zo kort zo klein. O+
Ik ben het niet zo eens wat betreft de geforceerde sfeer rondom borstvoeding op het forum. Ik heb dat helemaal niet zo ervaren, maar ik heb ook geen enkel probleem gehad met bv of willen overstappen. Ik denk dat zodra je, om wat voor reden dan ook, wilt stoppen met bv en overstappen of kv, je veel eerder het gevoel hebt dat er een geforceerde sfeer heerst. Ik denk dat dat vaak ook meer bij jezelf ligt dan bij de sfeer :)

Zoals met zoveel dingen als het om baby's en de manier waarop je dingen doet/wil doen, gaat.
Ik had dat gevoel bijvoorbeeld met slaapgedrag, maar achteraf denk ik dat dat niet zo was, maar omdat ik het er moeilijk mee had, ervoer ik het zo.

Verder heel erg eens met je laatste alinea :Y
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_147478680
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 11:37 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Ik ben het niet zo eens wat betreft de geforceerde sfeer rondom borstvoeding op het forum. Ik heb dat helemaal niet zo ervaren, maar ik heb ook geen enkel probleem gehad met bv of willen overstappen. Ik denk dat zodra je, om wat voor reden dan ook, wilt stoppen met bv en overstappen of kv, je veel eerder het gevoel hebt dat er een geforceerde sfeer heerst. Ik denk dat dat vaak ook meer bij jezelf ligt dan bij de sfeer :)

Zoals met zoveel dingen als het om baby's en de manier waarop je dingen doet/wil doen, gaat.
Ik had dat gevoel bijvoorbeeld met slaapgedrag, maar achteraf denk ik dat dat niet zo was, maar omdat ik het er moeilijk mee had, ervoer ik het zo.

Verder heel erg eens met je laatste alinea :Y
Het is denk ik ook een kwestie van je aangesproken voelen, want voor mij voelde het echt als falen en het feit dat anderen, waar het ook moeilijk ging, wel doorgingen en dat hier zeiden benadrukte dat alleen maar. Ik denk dat als ik idd niet mee las hier ik toch wat makkelijker de beslissing had genomen om te stoppen, want ik zat nu in een als-zij-het-kunnen-moet-ik-het-toch-ook-kunnen-modus.

Daarentegen voelde ik me ook aangesproken door het Nutrilon pak waar op staat dat bv de beste voeding is voor je baby :P
pi_147478871
quote:
1s.gif Op donderdag 11 december 2014 11:43 schreef Dot. het volgende:

[..]

Het is denk ik ook een kwestie van je aangesproken voelen, want voor mij voelde het echt als falen en het feit dat anderen, waar het ook moeilijk ging, wel doorgingen en dat hier zeiden benadrukte dat alleen maar. Ik denk dat als ik idd niet mee las hier ik toch wat makkelijker de beslissing had genomen om te stoppen, want ik zat nu in een als-zij-het-kunnen-moet-ik-het-toch-ook-kunnen-modus.

Daarentegen voelde ik me ook aangesproken door het Nutrilon pak waar op staat dat bv de beste voeding is voor je baby :P
Dat bedoel ik ook, dat je je aangesproken voelt omdat je ermee bezig bent. En dat het dan aan kan voelen als een geforceerde sfeer, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn :)
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_147479968
Ervaringen uitwisselen is goed maar soms wordt er te veel (van beiden kanten) getrokken als iemand met iets worstelt terwijl het niet zo zwart wit hoeft te zijn.
Als iemand worstelt met bv komen altijd een paar (goed bedoeld) vertellen dat kv heus geen vergif is. Aan de andere kant wordt er misschien van de andere kant te veel geroepen dat iemand vooral door moet gaan.
Een flesje kv af en toe zal geen probleem zijn als je daarbij meer "lucht" krijgt. Mijn ervaring zelf is dat ik moest mijn verwachtingen heel erg bij stellen. Ja ik voelde me benauwd, ja ik kon nergens heen ja mijn kind wou alleen mij MAAR toen het tijd was om haar naar het kdv te brengen omdat ik moest gaan werken heb ik het vreselijk gevonden! ik wou niet zonder haar, ik wou haar zelf voeden en nu 3 jaar later kan ik wel af en toe weg maar heb ik bijna geen behoefte aan. Ben echt heel erg veranderd wat dat betreft.

Ze dronk om het uur, ze clusterde veel, ze huilde veel, ze was om de 2 uur wakker maar de mooie en fijne momenten overheersten en zo ben ik gewoon blijven voeden :)

Wat je ook doet je doet het goed :*
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
pi_147480398
Ik voel het trekken van beide kanten minder nu ik besloten heb dat ik niet op stel en sprong een keuze HOEF te maken. Ik geef nu s avonds/eind van de middag een flesje kv. Kan altijd weer terug, dat geeft lucht, kan ook verder gaan ermee wanneer dat voor mezelf goed voelt.

Soort bewijs voor mezelf dat de wereld niet vergaat.

Vandaag gaat bv tot nu toe ineens weer heel goed. Dan heeft afbouwen ineens ook niet zo'n haast. Maar ik weet wel dat ik op den duur sowieso wel ga afbouwen. Dat was heel duidelijk door de pro/con lijst van gisteren :Y
Kwak
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')