abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 19 augustus 2014 @ 22:50:23 #26
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_143611618
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 22:20 schreef Deckard het volgende:

[..]

Oktober zouden ze gaan trouwen.
Dat is de huidige datum, maar het zou 1 januari al (en volgens mij was er nog een datum die al geweest is).
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_143611795
Wat een smerige TT.
pi_143611872
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 22:50 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dat is de huidige datum, maar het zou 1 januari al (en volgens mij was er nog een datum die al geweest is).
Eigenlijk moeten we de boel documenteren welke beloftes er al zijn geweest en welke niet waar zijn gemaakt (alle).

Ook al gelezen dat hij nu ook business doet met die campingbaas daar dus dat gaat sowieso binnenkort weer een artikel worden bij de telegraaf dat er iemand bedondert is.
pi_143613933
Ik weet niet of het hele Thaise avontuur van pjr al een keer voorbij is gekomen (inclusief de smeuïge details) maar dit kwam ik tegen uit februari 2009. The complete story!
--------------------------------------------------

De leugens van Peter -meneer Kaktus- Peter Jan Rens!

Peter Jan Rens mag dan vanaf morgen zijn meneer Kaktus-show in het Bunnikse A12-theater nieuw leven proberen in te blazen na een Thais tv-avontuur waarbij Rens, volgens zijn voormalig Thaise zakenpartners, meer oog had voor de Thaise vrouwen dan voor zijn werk, de waarheid vertellen gaat de voormalig kindervriend nog maar altijd moeilijk af. Want terwijl Peter Jan Rens recent en andermaal groot opgaf over zijn Thaise tv-avonturen (“Ik werd gevraagd om in Azië een produktiebedrijf op te zetten en dat heb ik gedaan. Ik ben er jaren druk mee geweest”.) zitten de mannen die hem financierden in Thailand met de brokken. Er kwam namelijk helemaal niets van de grond en de verhalen over de grote successen die Rens zou hebben geboekt op de Aziatisch tv-markt blijken door Rens allemaal uit wel heel erg grote duim te zijn gezogen.

Peter Jan Rens mocht dan tot voor kort in Nederland nog slechts zijn gezicht laten zien in een reclame voor snoepjes nu hij zijn meneer Kaktus-show nieuw leven heeft ingeblazen en morgen in Nederland zijn eerste voorstelling geeft in het Bunnikse A12-theater, strooit Rens ook verhalen rond dat hij een grote ster is in Azie.

Volgens zijn eigen zeggen had of heeft zijn bedrijf Mega Media Entertainment Group Asia vestigingen in Bangkok, Sjanghai en New Delhi en zijn de door hem gemaakte programma’s vrijwel dagelijks ergens in Azie op tv te zien. Maar volgens zijn voormalige zakenpartners ligt de zaak ‘iets’ anders. Zo zou geen enkel bedrijf of programma van Rens in het Verre Oosten ooit van de grond gekomen zijn en zou meneer Kaktus in Thailand slechts oog hebben gehad voor de mooie dames van de massagesalons.

Ook zou de vrouw en haar kindieren in Bangkok, waar hij ook naar eigen zeggen geen relatie mee had en die hij slechts financieel zou ondersteunen zoals hij in mening interview trots vertelde, in werkelijkheid een door hem opgepikt hoertje uit een massagesalons zijn waarmee hij zijn in Amsterdam verblijvende echtgenote Joke, in wiens armen hij nu is teruggekeerd, beduvelde.

“Dat hij TV heeft geproduceerd voor de Thaise en Nederlandse markt? Laat hem even een programma noemen wat zendtijd heeft gekregen,” vertelde zijn voormalig Thaiszakenpartner Lex de Groot in het snikhete Bangkok over de voormalig meneer Kaktus, Peter Jan Rens, die in 2002 zijn laatste Nederlandse tv-programma maakte voor SBS en om vervolgens Bangkok te kiezen als de uitvalplaats voor zijn plannen om de Aziatisch tv-markt te veroveren met zijn programma’s.

De Groot reageert op de uitlatingen van Rens waarin Rens hoog opgeeft van zijn Aziatische tv-avonturen. Rens mag ook graag verhalen over zijn uiterst succesvolle Aziatisch tv-avontuur. “Mijn eerste productie was geweldig. Het programma speelde zich af in Chesters, een soort Kentucky Fried Chicken-keten. Halverwege de productie brak de vogelgriep uit. Van de een op de andere dag at niemand meer kip.” Het einde van het kippenprogramma bleek echter slechts de aanzet tot nog meer succesformules ontsproten aan het brein van Peter Jan Rens.

Rens maak, zo beweerde hij, in Azie programma’s als bijvoorbeeld Super-K, een (reality-programma dat op zijn website omschreven staat als 'Martial arts and comedy in ''idols'' for actors', waarbij hij voor deze en andere series hij twee 'vechters' uit Nederland haalde: Lex de Groot en Ron Smoorenburg. De laatste speelde nog rol in de Jacky Chan-film vehikel Who am I? “Ik run een soort impresariaat', legde Rens vorig jaar uit aan het Financieel Dagblad uit.

Maar de mannen die Rens naar eigen zeggen naar Thailand haalde om in zijn successeries op te treden, Lex de Groot en Ron Smorenburg, vertellen in Bangkok een heel ander verhaal. Rens zelf hebben ze overigens al meer dan een jaar in de Thaise hoofdstad niet gezien. Lex de Groot, die financiers regelde voor de Aziatische plannen van Rens: “Ja ik ken zijn stijl van interviews geven. Een hoop geschreew en weinig wol. Honderd leugens op een hoop en hoog van de toren afblazen, dat is zo'n beetje het enige waar ie goed in is.

Ron Smoorenburg leerde Peter Jan Rens kennen toen hij in Nederland nog succes had. “Ik ken PJ van zijn Late Night show in 1997 waarin ik heb opgetreden met een
free style karate act. In 2003 kwam ik hem weer tegen bij een show van Robert ten Brink en toen vertelde hij mij dat hij graag met me wilde werken. Al pratend ontstond het idee dat om een tv-vechtserie voor de Aziatische markt te maken met ons beiden in de hoofdrol. “

Dan komt ook Lex de Groot in beeld. Die introduceert Rens en Smoorenburg bij een paar grote investeerders.

“Ik heb Rens in juli 2003 in Thailand geintroduceerd bij een vriend van me, Charles Hasselaar, die behoord bij de absolute businesstop in Azie. Zijn familie bezit Thailands grootste multinational en zij zijn ook de eigenaar van de kabel tv in Bangkok.r. Ik had Rens geintroduceerd als een van Neerlands meest succesvolle tv presentator en showmasters, want of je hem nu mag of niet, hij heeft toch wat gepresteerd in het verleden.

Rens kwam tot een deal met mijn vriend Cahrles en we hebben een Media Entertainment bedrijf opgericht. Rens zou er voor zorgen dat Azie overspoeld ging worden met zijn programma’s, maar niets is minder waar gebleken. Hij heeft het gepresteerd om in die vier jaar tijd nog niet een euro te verdienen.”

In het begin van de samenwerking had Lex de Groot overigens nog wel vertrouwen in Peter Jan Rens. “Toen we ons hier in Augustus 2003 vestigden begon hij heel fanatiek het format uit te werken waarop ie hier was binnengekomen. Hij schreef een script en we hebben een pilot opgenomen met hem en Ron Smoorenburg in de hoofdrol. De pilot werd gemaakt door een lokaal produktiehuis dat ook voor alle kosten opdraaiden. Rens zelf investeerde geen dubbeltje. Hij had de president-directeur van dat productiehuis verteld dat hij samen met John de Mol een van de oprichters was van Endemol maar dat hij er vroegtijdig uit was gestapt. Hij ging er ook prat op een van de bedenkers van Big Brother te zijn, maar viel door de mand toen een Endemol team hier de echte Big Brother op kwam zetten.

Toen de pilot van de TV serie klaar was heeft ie hem een keer bekeken en aan een handvol mensen aangeboden, vervolgens is hij een nieuw project gestart en heeft hij er nooit meer naar om gekeken. Dat is nou precies zijn stijl. Hij begint ergens heel fanatiek aan, mobiliseert een heleboel mensen die allemaal voor niets mee moeten werken omdat ze een soort percentagedeal in het vooruitzicht wordt gesteld. Het punt is gewoon dat zodra er een ander idee in zijn hoofd op komt het lopende project aan de kant wordt geschoven. Investeerders kunnen dan naar hun centen fluiten en medewerkers die hun baan op hebben gezegd voor hem worden gewoon gedumpt. Tenminste als het mannen zijn, want de dames worden voordat ze gedumpt worden ook nog eens eerst door hem in bed verwend. Van al die mensen die met hem in een percentagedeal zijn gestapt heeft nooit iemand iets gehad….”

Dat verhaal wordt bevestigd door stuntman Ron Smoorenburg: “Peter Jan en ik hebben samen de vechtserie ‘Super-K’ op papier gezet en zijn toen voor drie weken naar Thailand gegaan om een de trailer op te nemen. De afspraak was dat ik naar Nederland terug zou gaan en Rens in Thailand zou blijven om de productie voor de 13 afleveringen voor te bereiden.”

Rens bleef weliswaar in Thailand, maar bereidde bepaald niet de productie van de tv-serie voor. Smoorenburg: Smoorenburg: “Hij raakte in de ban van het Thaise nachtleven en kreeg ook een Thaise vriendin. Hij was verliefd op haar geworden in een massagehuis. Later ging hij ook met haar samenwonen. Zijn Joke wist van niets natuurlijk en mocht nooit naar Thailand komen om ‘zakelijke redenen’.

Terwijl Smoorenburg zich in Nederland zat te verbijten en zo snel mogelijk met de opnames van de tv-serie wilde beginnen vermaakte Rens zich uitstekend in het Thaise (nacht)leven. Ook een grote Nederlandse, in Thailand woonachtige investeerder haakte af toen die Rens tijdens een borrel met zijn vriendin in zijn eigen bed aantrof…

Die man, Hans Akkermans, was in contact gekomen met Rens via investeerder Lex de Groot, de vriend van Ron Smoorenburg.

Lex de Groot weet nog precies wat er die avond in het huis van Hans Akkermans gebeurde. De Groot: “We kwamen terug na een late meeting en namen nog een borrel in het appartement van Hans. Er waren wat vriendinnen van Hans zijn vriendin op bezoek en een groepje van hun verbleef in een van de slaapkamers. Rens moest even naar het toilet, maar kwam maar niet meer terug. Toen Hans poolshoogte ging nemen lag Peter Jan in de slaapkamer met zijn vriendin. Zoiets doe je toch niet? Ik hoef je niet te vertellen dat het tussen Hans en Rens nooit meer goed is gekomen. Het kwam zelfs zover dat we met ons bedrijf moesten verhuizen omdat Rens bang was voor represailles van Hans.”

Hans Akkermans herinnert zich Peter Jan Rens en wat er die avond in zijn eigen slaapkamer gebeurde ook nog maar al te goed…. “Rens is een smerige gluiperd die in eerste instantie je een rad voor ogen draait door zich aardig voor te doen. Daarna probeert hij je zakelijke contacten in te palmen om vervolgens als hij de kans krijgt hier zelf een business mee op te zetten. En als je dat dan allemaal hebt meegemaakt probeert hij ook nog je vrouw in bed te krijgen.” Dan: “Als ik hem tegenkom zou ik het liefst zijn kop er af hakken".

Als Smoorenburg teneinde raad naar Thailand afreist om poolshoogte te nemen wat betreft de voortgang van de tv-serie waarin hij een van de hoofdrollen zou gaan vertolken komt hij van een koude kermis thuis. Er is nagenoeg nog niets gebeurt. Smoorenburg probeert het hoofd financieel boven water te houden via een paar rolletjes als stuntman in Thaise films–“daarvan wilde Rens ook altijd geld omdat we toch partners waren’- vertroetelt Rens zijn Thaise geliefde ‘One’ die elke dag op zijn kosten mag shoppen en na een paar weken al een imposante schoenencollectie heeft.

Smoorenburg: “De ene helft ging naar zijn grote liefde ‘One’ en de andere helft van als ons eigen geld en dat van de investeerders naar massagehuizen gegaan waar Rens iedere dag naar toe ging. Hij ging ‘s middags altijd even hardlopen of boodschappen doen. In werkelijk zat hij in een massagehuis en betaalde grove extra’s aan de meisjes voor totale seks.”

Maar volgens stuntman Smooreburg kon Rens wel geld uitgeven als water in de massagehuizen van Bangkok, maar wilde Rens zijn stuntmanverzekering niet betalen omdat hij verzekeringen onzin vond. “Ik wilde dat mijn verzekering goed geregeld zou zijn. Ik ben stuntman, maar verzekeringen vond Rens flauwekul. Hij zei dat medische verzorging in Thailand goedkoop was en mocht er iets gebeuren hij contant zou betalen. Een half jaar later kreeg ik een zwaar ongeluk. Tijdens het trainen is na een saltokick mijn knie zijwaaarts doorgeknakt en mijn archillespees was gescheurd. Dat betekent dat er geen stabiliteit in je knie meer zit en trappen en stunts kan je wel vergeten. Mijn carriere zou ten einde zijn als ik niet geopereerd zou worden. Maar toen bleek de ware aard van Rens: hij wilde niets met dit ongeval te maken hebben en de doktersrekening ook niet betalen. Hij zei dat het mijn eigen schuld was en het dus niet zijn verantwoording was.”

In de tussentijd was Rens project, de Thaise internet tv show ‘Bangkoktalk’ geflopt omdat hij dagelijks maar drie bezoekers had. Voor Rens zelf was het wel een leuk programma. Volgens zijn toenmalige zakenpartners Smoorenburg en De Groot hield hij aan de show de Thaise presentatrice als minnares over…

Na vier jaar geeft Smoorenburg het op: “Ik heb in deze vier jaar nog geen een project van Rens van de grond zien komen en al het geld is in die jaren binnengebracht door mij en Lex de Groot. Of via door mijzelf geregelde filmprojecten waarin ik een rol had of door Lex de Groot aangebrachte investeerders. Dat de investeerders in Rens zijn ideeen naar hun geld konden fluiten zal je niet verbazen.”

En de man die Rens in thailand aan geld hielp door investeerder in zijn projecten te intereseeren, Lex de Groot, zegt: “De kansen die Rens hier gehad heeft met zakenpartners en investeerder heeft nog nooit iemand gehad, maar hij heeft alles verkloot. Hij kan zo goed praten dat investeerders hem in eerste instantie vertrouwen, maar als het geinvesteerde geld op is omdat zijn projecten nooit van de grond komen laat hij niets meer van zich horen. En elke keer stinken de mensen er weer in en vind hij nieuwe slachtoffers. Rens trekt rond als een nomade en laat het land kaalgeplukt en verbrand achter.”

Smoorenburg en De Groot hebben Rens al meer dan twee jaar niet gezien. Smoorenburg: “Een maand na mijn ongeluk is Rens zonder enige aankondiging naar Nederland vertrokken en heeft nooit meer iets van zich laten. Ik had het kunnen weten want Rens heeft mezelf verteld dat dat zijn rugzaktactiek is. Als iets niet meer interessant is dan pak je je rugzak en ga je ervandoor.
pi_143614552
Onderste regel:

"Rugzaktactiek: Als iets niet meer interessant is dan pak je je rugzak en ga je er vandoor"

:? :? :?

Zou hij al aan het pakken zijn? Is er überhaupt nog wat te pakken? Does Virgin know?
pi_143618836
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 23:41 schreef NothingHappened het volgende:
Ik weet niet of het hele Thaise avontuur van pjr al een keer voorbij is gekomen (inclusief de smeuïge details) maar dit kwam ik tegen uit februari 2009. The complete story!
--------------------------------------------------
knip
is al een paar keer voorbij gekomen ;)
  woensdag 20 augustus 2014 @ 08:16:40 #32
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_143619031
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 07:44 schreef JaneDoe het volgende:

[..]

is al een paar keer voorbij gekomen ;)
Maar gelukkig stonden er nog wel wat details in die we nog niet kenden...

Ben benieuwd of zijn afkeer van verzekeringen ook de reden is dat z'n nek nog zo dik is...
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator woensdag 20 augustus 2014 @ 08:28:20 #33
184769 crew  Deisyy
pi_143619150
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 22:53 schreef Specularium het volgende:
Wat een smerige TT.
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
  Trouwste user 2022 woensdag 20 augustus 2014 @ 08:55:47 #34
7889 tong80
Spleenheup
pi_143619485
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 07:44 schreef JaneDoe het volgende:

[..]

is al een paar keer voorbij gekomen ;)
Ik had het nog niet gelezen. Leuk stukkie. :)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_143622021
Jongens jullie zijn te hard voor Petertje (nee,die andere,Jan Rens dus) want jullie zien het allemaal verkeerd en die verhalen zijn allemaal schromelijk overdreven. Kijk hoe zacht en vriendelijk hij praat,hoe eerlijk hij probeert over te komen. De positiviteit van zijn instelling. Nee, Peter Jan Rens doet geen vlieg kwaad en de mensen zijn gewoon jaloers op hem.

pi_143623069
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 23:59 schreef NothingHappened het volgende:
"Rugzaktactiek: Als iets niet meer interessant is dan pak je je rugzak en ga je er vandoor"
Regel 1 van financionomics.
  woensdag 20 augustus 2014 @ 12:46:35 #37
431496 girlnextdoor.
Could be mine, could be yours.
pi_143624853
quote:
10s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 11:06 schreef Iwanius het volgende:
Jongens jullie zijn te hard voor Petertje (nee,die andere,Jan Rens dus) want jullie zien het allemaal verkeerd en die verhalen zijn allemaal schromelijk overdreven. Kijk hoe zacht en vriendelijk hij praat,hoe eerlijk hij probeert over te komen. De positiviteit van zijn instelling. Nee, Peter Jan Rens doet geen vlieg kwaad en de mensen zijn gewoon jaloers op hem.

Wel heel toevallig dat meerdere mensen uit meerdere landen dan állemaal jaloers zijn op Peter. En z'n ex bleef ook achter met een enorme schuld omdat zo'n goedzak is.

Oh ja. Een jong meisje wat Peter er van beschuldigde er met de opbrengst van t benefietgala, die deed t vast ook alleen maar omdat ze jaloers is op 'n vent van 63.
With love :*
  woensdag 20 augustus 2014 @ 13:44:13 #38
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_143626783
quote:
3s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 11:47 schreef chibibo het volgende:

[..]

Regel 1 van financionomics.
Ja... vooral niet vergeten het geld in je rugzak te stoppen.... die tandenborstel en onderbroek doen er niet toe en zijn op ieder vliegveld te koop.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_143627886
quote:
1s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 08:16 schreef Leandra het volgende:

[..]

Maar gelukkig stonden er nog wel wat details in die we nog niet kenden...

Ben benieuwd of zijn afkeer van verzekeringen ook de reden is dat z'n nek nog zo dik is...
Het ging idd om de details, die kende ik nog niet namelijk.
  † In Memoriam † woensdag 20 augustus 2014 @ 14:18:48 #40
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_143627966
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 23:41 schreef NothingHappened het volgende:
Ik weet niet of het hele Thaise avontuur van pjr al een keer voorbij is gekomen (inclusief de smeuïge details) maar dit kwam ik tegen uit februari 2009. The complete story!
Leuk stukkie, leest lekker weg, maar wat ont-zet-tend slecht geschreven, zeg! Daar zijn zeker 200 taal- en typefouten uit te halen.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_143628091
quote:
1s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 12:46 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]

Wel heel toevallig dat meerdere mensen uit meerdere landen dan állemaal jaloers zijn op Peter. En z'n ex bleef ook achter met een enorme schuld omdat zo'n goedzak is.

Oh ja. Een jong meisje wat Peter er van beschuldigde er met de opbrengst van t benefietgala, die deed t vast ook alleen maar omdat ze jaloers is op 'n vent van 63.
Je, vooral dat benefietproject. Wat een afgang:


....en natuurlijk het plaatje. Wat een samaritaan in het toch!

  † In Memoriam † woensdag 20 augustus 2014 @ 14:24:09 #42
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_143628156
quote:
10s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 11:06 schreef Iwanius het volgende:
Jongens jullie zijn te hard voor Petertje (nee,die andere,Jan Rens dus) want jullie zien het allemaal verkeerd en die verhalen zijn allemaal schromelijk overdreven. Kijk hoe zacht en vriendelijk hij praat,hoe eerlijk hij probeert over te komen. De positiviteit van zijn instelling. Nee, Peter Jan Rens doet geen vlieg kwaad en de mensen zijn gewoon jaloers op hem.

Je zíet 'm gewoon glashard zitten liegen. :')
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_143628159
quote:
99s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 14:18 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Leuk stukkie, leest lekker weg, maar wat ont-zet-tend slecht geschreven, zeg! Daar zijn zeker 200 taal- en typefouten uit te halen.
Ja, daar kan ik helaas weinig aan doen :)

Dit is de URL

http://www.loggy.nl/nieuw(...)ktus-_Peter_Jan_Rens!.html
  Eindredactie Games woensdag 20 augustus 2014 @ 14:31:49 #44
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_143628416
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 23:41 schreef NothingHappened het volgende:
Ik weet niet of het hele Thaise avontuur van pjr al een keer voorbij is gekomen (inclusief de smeuïge details) maar dit kwam ik tegen uit februari 2009. The complete story!
--------------------------------------------------

De leugens van Peter -meneer Kaktus- Peter Jan Rens!

Peter Jan Rens mag dan vanaf morgen zijn meneer Kaktus-show in het Bunnikse A12-theater nieuw leven proberen in te blazen na een Thais tv-avontuur waarbij Rens, volgens zijn voormalig Thaise zakenpartners, meer oog had voor de Thaise vrouwen dan voor zijn werk, de waarheid vertellen gaat de voormalig kindervriend nog maar altijd moeilijk af. Want terwijl Peter Jan Rens recent en andermaal groot opgaf over zijn Thaise tv-avonturen (“Ik werd gevraagd om in Azië een produktiebedrijf op te zetten en dat heb ik gedaan. Ik ben er jaren druk mee geweest”.) zitten de mannen die hem financierden in Thailand met de brokken. Er kwam namelijk helemaal niets van de grond en de verhalen over de grote successen die Rens zou hebben geboekt op de Aziatisch tv-markt blijken door Rens allemaal uit wel heel erg grote duim te zijn gezogen.

Peter Jan Rens mocht dan tot voor kort in Nederland nog slechts zijn gezicht laten zien in een reclame voor snoepjes nu hij zijn meneer Kaktus-show nieuw leven heeft ingeblazen en morgen in Nederland zijn eerste voorstelling geeft in het Bunnikse A12-theater, strooit Rens ook verhalen rond dat hij een grote ster is in Azie.

Volgens zijn eigen zeggen had of heeft zijn bedrijf Mega Media Entertainment Group Asia vestigingen in Bangkok, Sjanghai en New Delhi en zijn de door hem gemaakte programma’s vrijwel dagelijks ergens in Azie op tv te zien. Maar volgens zijn voormalige zakenpartners ligt de zaak ‘iets’ anders. Zo zou geen enkel bedrijf of programma van Rens in het Verre Oosten ooit van de grond gekomen zijn en zou meneer Kaktus in Thailand slechts oog hebben gehad voor de mooie dames van de massagesalons.

Ook zou de vrouw en haar kindieren in Bangkok, waar hij ook naar eigen zeggen geen relatie mee had en die hij slechts financieel zou ondersteunen zoals hij in mening interview trots vertelde, in werkelijkheid een door hem opgepikt hoertje uit een massagesalons zijn waarmee hij zijn in Amsterdam verblijvende echtgenote Joke, in wiens armen hij nu is teruggekeerd, beduvelde.

“Dat hij TV heeft geproduceerd voor de Thaise en Nederlandse markt? Laat hem even een programma noemen wat zendtijd heeft gekregen,” vertelde zijn voormalig Thaiszakenpartner Lex de Groot in het snikhete Bangkok over de voormalig meneer Kaktus, Peter Jan Rens, die in 2002 zijn laatste Nederlandse tv-programma maakte voor SBS en om vervolgens Bangkok te kiezen als de uitvalplaats voor zijn plannen om de Aziatisch tv-markt te veroveren met zijn programma’s.

De Groot reageert op de uitlatingen van Rens waarin Rens hoog opgeeft van zijn Aziatische tv-avonturen. Rens mag ook graag verhalen over zijn uiterst succesvolle Aziatisch tv-avontuur. “Mijn eerste productie was geweldig. Het programma speelde zich af in Chesters, een soort Kentucky Fried Chicken-keten. Halverwege de productie brak de vogelgriep uit. Van de een op de andere dag at niemand meer kip.” Het einde van het kippenprogramma bleek echter slechts de aanzet tot nog meer succesformules ontsproten aan het brein van Peter Jan Rens.

Rens maak, zo beweerde hij, in Azie programma’s als bijvoorbeeld Super-K, een (reality-programma dat op zijn website omschreven staat als 'Martial arts and comedy in ''idols'' for actors', waarbij hij voor deze en andere series hij twee 'vechters' uit Nederland haalde: Lex de Groot en Ron Smoorenburg. De laatste speelde nog rol in de Jacky Chan-film vehikel Who am I? “Ik run een soort impresariaat', legde Rens vorig jaar uit aan het Financieel Dagblad uit.

Maar de mannen die Rens naar eigen zeggen naar Thailand haalde om in zijn successeries op te treden, Lex de Groot en Ron Smorenburg, vertellen in Bangkok een heel ander verhaal. Rens zelf hebben ze overigens al meer dan een jaar in de Thaise hoofdstad niet gezien. Lex de Groot, die financiers regelde voor de Aziatische plannen van Rens: “Ja ik ken zijn stijl van interviews geven. Een hoop geschreew en weinig wol. Honderd leugens op een hoop en hoog van de toren afblazen, dat is zo'n beetje het enige waar ie goed in is.

Ron Smoorenburg leerde Peter Jan Rens kennen toen hij in Nederland nog succes had. “Ik ken PJ van zijn Late Night show in 1997 waarin ik heb opgetreden met een
free style karate act. In 2003 kwam ik hem weer tegen bij een show van Robert ten Brink en toen vertelde hij mij dat hij graag met me wilde werken. Al pratend ontstond het idee dat om een tv-vechtserie voor de Aziatische markt te maken met ons beiden in de hoofdrol. “

Dan komt ook Lex de Groot in beeld. Die introduceert Rens en Smoorenburg bij een paar grote investeerders.

“Ik heb Rens in juli 2003 in Thailand geintroduceerd bij een vriend van me, Charles Hasselaar, die behoord bij de absolute businesstop in Azie. Zijn familie bezit Thailands grootste multinational en zij zijn ook de eigenaar van de kabel tv in Bangkok.r. Ik had Rens geintroduceerd als een van Neerlands meest succesvolle tv presentator en showmasters, want of je hem nu mag of niet, hij heeft toch wat gepresteerd in het verleden.

Rens kwam tot een deal met mijn vriend Cahrles en we hebben een Media Entertainment bedrijf opgericht. Rens zou er voor zorgen dat Azie overspoeld ging worden met zijn programma’s, maar niets is minder waar gebleken. Hij heeft het gepresteerd om in die vier jaar tijd nog niet een euro te verdienen.”

In het begin van de samenwerking had Lex de Groot overigens nog wel vertrouwen in Peter Jan Rens. “Toen we ons hier in Augustus 2003 vestigden begon hij heel fanatiek het format uit te werken waarop ie hier was binnengekomen. Hij schreef een script en we hebben een pilot opgenomen met hem en Ron Smoorenburg in de hoofdrol. De pilot werd gemaakt door een lokaal produktiehuis dat ook voor alle kosten opdraaiden. Rens zelf investeerde geen dubbeltje. Hij had de president-directeur van dat productiehuis verteld dat hij samen met John de Mol een van de oprichters was van Endemol maar dat hij er vroegtijdig uit was gestapt. Hij ging er ook prat op een van de bedenkers van Big Brother te zijn, maar viel door de mand toen een Endemol team hier de echte Big Brother op kwam zetten.

Toen de pilot van de TV serie klaar was heeft ie hem een keer bekeken en aan een handvol mensen aangeboden, vervolgens is hij een nieuw project gestart en heeft hij er nooit meer naar om gekeken. Dat is nou precies zijn stijl. Hij begint ergens heel fanatiek aan, mobiliseert een heleboel mensen die allemaal voor niets mee moeten werken omdat ze een soort percentagedeal in het vooruitzicht wordt gesteld. Het punt is gewoon dat zodra er een ander idee in zijn hoofd op komt het lopende project aan de kant wordt geschoven. Investeerders kunnen dan naar hun centen fluiten en medewerkers die hun baan op hebben gezegd voor hem worden gewoon gedumpt. Tenminste als het mannen zijn, want de dames worden voordat ze gedumpt worden ook nog eens eerst door hem in bed verwend. Van al die mensen die met hem in een percentagedeal zijn gestapt heeft nooit iemand iets gehad….”

Dat verhaal wordt bevestigd door stuntman Ron Smoorenburg: “Peter Jan en ik hebben samen de vechtserie ‘Super-K’ op papier gezet en zijn toen voor drie weken naar Thailand gegaan om een de trailer op te nemen. De afspraak was dat ik naar Nederland terug zou gaan en Rens in Thailand zou blijven om de productie voor de 13 afleveringen voor te bereiden.”

Rens bleef weliswaar in Thailand, maar bereidde bepaald niet de productie van de tv-serie voor. Smoorenburg: Smoorenburg: “Hij raakte in de ban van het Thaise nachtleven en kreeg ook een Thaise vriendin. Hij was verliefd op haar geworden in een massagehuis. Later ging hij ook met haar samenwonen. Zijn Joke wist van niets natuurlijk en mocht nooit naar Thailand komen om ‘zakelijke redenen’.

Terwijl Smoorenburg zich in Nederland zat te verbijten en zo snel mogelijk met de opnames van de tv-serie wilde beginnen vermaakte Rens zich uitstekend in het Thaise (nacht)leven. Ook een grote Nederlandse, in Thailand woonachtige investeerder haakte af toen die Rens tijdens een borrel met zijn vriendin in zijn eigen bed aantrof…

Die man, Hans Akkermans, was in contact gekomen met Rens via investeerder Lex de Groot, de vriend van Ron Smoorenburg.

Lex de Groot weet nog precies wat er die avond in het huis van Hans Akkermans gebeurde. De Groot: “We kwamen terug na een late meeting en namen nog een borrel in het appartement van Hans. Er waren wat vriendinnen van Hans zijn vriendin op bezoek en een groepje van hun verbleef in een van de slaapkamers. Rens moest even naar het toilet, maar kwam maar niet meer terug. Toen Hans poolshoogte ging nemen lag Peter Jan in de slaapkamer met zijn vriendin. Zoiets doe je toch niet? Ik hoef je niet te vertellen dat het tussen Hans en Rens nooit meer goed is gekomen. Het kwam zelfs zover dat we met ons bedrijf moesten verhuizen omdat Rens bang was voor represailles van Hans.”

Hans Akkermans herinnert zich Peter Jan Rens en wat er die avond in zijn eigen slaapkamer gebeurde ook nog maar al te goed…. “Rens is een smerige gluiperd die in eerste instantie je een rad voor ogen draait door zich aardig voor te doen. Daarna probeert hij je zakelijke contacten in te palmen om vervolgens als hij de kans krijgt hier zelf een business mee op te zetten. En als je dat dan allemaal hebt meegemaakt probeert hij ook nog je vrouw in bed te krijgen.” Dan: “Als ik hem tegenkom zou ik het liefst zijn kop er af hakken".

Als Smoorenburg teneinde raad naar Thailand afreist om poolshoogte te nemen wat betreft de voortgang van de tv-serie waarin hij een van de hoofdrollen zou gaan vertolken komt hij van een koude kermis thuis. Er is nagenoeg nog niets gebeurt. Smoorenburg probeert het hoofd financieel boven water te houden via een paar rolletjes als stuntman in Thaise films–“daarvan wilde Rens ook altijd geld omdat we toch partners waren’- vertroetelt Rens zijn Thaise geliefde ‘One’ die elke dag op zijn kosten mag shoppen en na een paar weken al een imposante schoenencollectie heeft.

Smoorenburg: “De ene helft ging naar zijn grote liefde ‘One’ en de andere helft van als ons eigen geld en dat van de investeerders naar massagehuizen gegaan waar Rens iedere dag naar toe ging. Hij ging ‘s middags altijd even hardlopen of boodschappen doen. In werkelijk zat hij in een massagehuis en betaalde grove extra’s aan de meisjes voor totale seks.”

Maar volgens stuntman Smooreburg kon Rens wel geld uitgeven als water in de massagehuizen van Bangkok, maar wilde Rens zijn stuntmanverzekering niet betalen omdat hij verzekeringen onzin vond. “Ik wilde dat mijn verzekering goed geregeld zou zijn. Ik ben stuntman, maar verzekeringen vond Rens flauwekul. Hij zei dat medische verzorging in Thailand goedkoop was en mocht er iets gebeuren hij contant zou betalen. Een half jaar later kreeg ik een zwaar ongeluk. Tijdens het trainen is na een saltokick mijn knie zijwaaarts doorgeknakt en mijn archillespees was gescheurd. Dat betekent dat er geen stabiliteit in je knie meer zit en trappen en stunts kan je wel vergeten. Mijn carriere zou ten einde zijn als ik niet geopereerd zou worden. Maar toen bleek de ware aard van Rens: hij wilde niets met dit ongeval te maken hebben en de doktersrekening ook niet betalen. Hij zei dat het mijn eigen schuld was en het dus niet zijn verantwoording was.”

In de tussentijd was Rens project, de Thaise internet tv show ‘Bangkoktalk’ geflopt omdat hij dagelijks maar drie bezoekers had. Voor Rens zelf was het wel een leuk programma. Volgens zijn toenmalige zakenpartners Smoorenburg en De Groot hield hij aan de show de Thaise presentatrice als minnares over…

Na vier jaar geeft Smoorenburg het op: “Ik heb in deze vier jaar nog geen een project van Rens van de grond zien komen en al het geld is in die jaren binnengebracht door mij en Lex de Groot. Of via door mijzelf geregelde filmprojecten waarin ik een rol had of door Lex de Groot aangebrachte investeerders. Dat de investeerders in Rens zijn ideeen naar hun geld konden fluiten zal je niet verbazen.”

En de man die Rens in thailand aan geld hielp door investeerder in zijn projecten te intereseeren, Lex de Groot, zegt: “De kansen die Rens hier gehad heeft met zakenpartners en investeerder heeft nog nooit iemand gehad, maar hij heeft alles verkloot. Hij kan zo goed praten dat investeerders hem in eerste instantie vertrouwen, maar als het geinvesteerde geld op is omdat zijn projecten nooit van de grond komen laat hij niets meer van zich horen. En elke keer stinken de mensen er weer in en vind hij nieuwe slachtoffers. Rens trekt rond als een nomade en laat het land kaalgeplukt en verbrand achter.”

Smoorenburg en De Groot hebben Rens al meer dan twee jaar niet gezien. Smoorenburg: “Een maand na mijn ongeluk is Rens zonder enige aankondiging naar Nederland vertrokken en heeft nooit meer iets van zich laten. Ik had het kunnen weten want Rens heeft mezelf verteld dat dat zijn rugzaktactiek is. Als iets niet meer interessant is dan pak je je rugzak en ga je ervandoor.
Man man man, wat slecht geschreven. Waarom moet alles 4 keer herhaald worden.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  † In Memoriam † woensdag 20 augustus 2014 @ 14:34:22 #45
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_143628488
quote:
4s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 14:31 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Man man man, wat slecht geschreven. Waarom moet alles 4 keer herhaald worden.
Eeh, je herhaalt dit bericht nu ook voor de 4e keer. :')
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_143628491
Man man man, wat slecht geschreven. Waarom moet alles 4 keer herhaald worden.
[/quote]

Oke...nogmaals. :'(

Hier is de URL en schrijf een klachtenbrief. Het is het enige stukje op het web (althans voor zover ik heb kunnen nagaan) waarin het hele verhaal verteld wordt.

http://www.loggy.nl/nieuw(...)ktus-_Peter_Jan_Rens!.html
  Eindredactie Games woensdag 20 augustus 2014 @ 14:35:00 #47
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_143628506
quote:
99s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 14:34 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Eeh, je herhaalt dit bericht nu ook voor de 4e keer. :')
quote:
4s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 14:31 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Man man man, wat slecht geschreven. Waarom moet alles 4 keer herhaald worden.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games woensdag 20 augustus 2014 @ 14:35:20 #48
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_143628516
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 14:34 schreef NothingHappened het volgende:
Man man man, wat slecht geschreven. Waarom moet alles 4 keer herhaald worden.
[quote]

Oke...nogmaals. :'(

Hier is de URL en schrijf een klachtenbrief. Het is het enige stukje op het web (althans voor zover ik heb kunnen nagaan) waarin het hele verhaal verteld wordt.

http://www.loggy.nl/nieuw(...)ktus-_Peter_Jan_Rens!.html
Ja, jij kan er niets aan doen, diegene die het geschreven heeft wel :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_143628807
[..]

Je zíet 'm gewoon glashard zitten liegen. :')
[/quote]

Ja...mooi he :D

Dat is nu precies wat de hele santenkraam zo ontzettend interessant maakt. Het intrigeert enorm, de psychologie achter meneer Rens. Een live case study! ;)
pi_143629293
Heeft iemand trouwens die url nog van dat ene artikel?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')