abonnement Unibet Coolblue
  zondag 10 augustus 2014 @ 20:47:57 #126
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143276396
Turkse lauwwarme salades gebruiken mega veel selderij erin :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 10 augustus 2014 @ 20:49:29 #127
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143276458
Die Turkse (of in die richting) vrouwen van 24-Kitchen (die allang verbannen zijn van de zender omdat ze zo smerig onhygiënisch en hysterisch te werk gingen) hadden weleens recepten met veel selderij erin.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143276523
quote:
0s.gif Op zondag 10 augustus 2014 20:46 schreef minilot het volgende:
Ik snap wel wat ik er in algemeenheid zoal mee kan doen, maar ik zoek vooral een specifiek recept waarin (veel) selderij daverend goed tot z'n recht komt :)

Dragonberry, is je oma nog onder ons? Die pasteitjes en frikadellen klinken intrigerend!
Helaas niet ;( Bij mijn moeder ligt als het goed is wel een kookboek van haar met recepten daarvan.
Recepten voor indische pastei kom in meestal tegen voor gehakt, maar wij maken het met een soort kip ragout met dus veel selderie erin.
Net ook een pagina gevonden met recepten http://www.indonesisch-cu(...)et/416-selderie.html
  User die het meest klaagt 2022 zondag 10 augustus 2014 @ 21:02:41 #129
414785 sirdanilot
pi_143276938
Inderdaad, een goede optie is om je selderij in te vriezen.

Selderij komt altijd van pas in soepen Ga eens eigengemaakte bouillon maken, en doe daar een hele zooi selderij in voor een goede smaak. In Erwtensoep gaat best veel selderij maar het is nu natuurlijk wel zomer, dus een heldere groentensoep lijkt me beter.

Je kunt ook een originele bolognesesaus maken (de versie waarbij het gehakt uren wordt gesudderd), daar moet normaalgesproken bleekselderij in maar je zou dit prima kunnen maken met je bladselderij

Maar de groentesoep is vooralsnog het beste bij het seizoen passend denk ik. Gewoon je grootste ketel opzetten met water, heel veel selderij uit de tuin, wat wortel, uien, etc. Je kunt er ook een schenkel in doen. En dan heeeeeel lang bouillon laten trekken
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143329355
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.

http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html

Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?

(wat een tijd om te posten :') )
pi_143329696
quote:
0s.gif Op zondag 10 augustus 2014 21:02 schreef sirdanilot het volgende:
Inderdaad, een goede optie is om je selderij in te vriezen.

Selderij komt altijd van pas in soepen Ga eens eigengemaakte bouillon maken, en doe daar een hele zooi selderij in voor een goede smaak. In Erwtensoep gaat best veel selderij maar het is nu natuurlijk wel zomer, dus een heldere groentensoep lijkt me beter.

Je kunt ook een originele bolognesesaus maken (de versie waarbij het gehakt uren wordt gesudderd), daar moet normaalgesproken bleekselderij in maar je zou dit prima kunnen maken met je bladselderij

Maar de groentesoep is vooralsnog het beste bij het seizoen passend denk ik. Gewoon je grootste ketel opzetten met water, heel veel selderij uit de tuin, wat wortel, uien, etc. Je kunt er ook een schenkel in doen. En dan heeeeeel lang bouillon laten trekken
Ik heb om eerlijk te zijn al een vriezer vol allerlei soorten zelfgetrokken bouillon, maar ik zal dan ook eens een sterke op bladselderij gebaseerde groentenbasis maken. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_143329708
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 03:58 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.

http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html

Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?

(wat een tijd om te posten :') )
Voor pannen waar het deksel van zoek is heb ik in het verleden met succes gewoon een groot bord als deksel gebruikt, deze dan ingewikkeld met wat aluminiumfolie zodat -ie goed aansluit. Zit dan alleen geen handvat aan, dus beetje voorzichtig doen. :)

Overigens hebben de meeste pannen standard maten, dus je zou ook even ergens een los deksel kunnen kopen :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_143329716
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 03:58 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.

http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html

Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?

(wat een tijd om te posten :') )
O, en thanks! Ik weet wat ik eet vanavond! :) Dit dus!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 09:45:40 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143331136
quote:
1s.gif Op zondag 10 augustus 2014 20:23 schreef minilot het volgende:
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
Aardappelselderijsoep?
Bouillon, heel veel selderij, gekookte bloemige aardappel, wat room
Aan de kook brengen, aardappel klein snijden, staafmixer erin, wat room toevoegen, afsmaken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 09:47:20 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143331164
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 03:58 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.

http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html

Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?

(wat een tijd om te posten :') )
Paar lagen alufolie dubbelvouwen en er strak overheen zetten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143331288
Ragoutje maken met selderij. En veel erwtensoep. Sowieso kan het bijna overal in als smaakmaker en versterker.
Whatever...
pi_143335326
Omdat de chef na 6 weken aan boord nog niet voor elkaar gekregen om een redelijke appeltaart te maken. Allemaal zwart of niet gaar of nat. De oven is een professionele oven met boven en onderwarmte (elektrisch) hoe zorg ik voor de perfecte appeltaart?)

En waar moet ik op letten met de temperatuur
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 12:34:17 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143335560
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 12:27 schreef Eris het volgende:
Omdat de chef na 6 weken aan boord nog niet voor elkaar gekregen om een redelijke appeltaart te maken. Allemaal zwart of niet gaar of nat. De oven is een professionele oven met boven en onderwarmte (elektrisch) hoe zorg ik voor de perfecte appeltaart?)

En waar moet ik op letten met de temperatuur
160 graden met turbo. De fout die de chef maakt is dat hij te heet bakt waarschijnlijk, en te lang, een prof oven heeft meer vermogen dan een thuis oven. Verder is het in de zomer vrijwel onmogelijk om aan goede appeltaartappels te komen.
Deeg: Gebruik harde Wener.
Harde Wener deeg
300 gram Bloem
200 gram Roomboter
100 gram Witte Basterd
1st.Ei
Meng alle ingrediënten in een bekken en kneed dit tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot hij ongeveer een halve centimer dik is en leg hem dan in de gewenste
vorm.
Afbakken op 160 graden Celsius. 40 minuten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143337255
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

160 graden met turbo. De fout die de chef maakt is dat hij te heet bakt waarschijnlijk, en te lang, een prof oven heeft meer vermogen dan een thuis oven. Verder is het in de zomer vrijwel onmogelijk om aan goede appeltaartappels te komen.
Deeg: Gebruik harde Wener.
Harde Wener deeg
300 gram Bloem
200 gram Roomboter
100 gram Witte Basterd
1st.Ei
Meng alle ingrediënten in een bekken en kneed dit tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot hij ongeveer een halve centimer dik is en leg hem dan in de gewenste
vorm.
Afbakken op 160 graden Celsius. 40 minuten
Denk eerder te heet en te kort. Zwart boven rauwe bodem.

Goede appeltaart appels zijn altijd een ramp aan boord van schepen
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 13:29:24 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143337428
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 13:23 schreef Eris het volgende:

[..]

Denk eerder te heet en te kort. Zwart boven rauwe bodem.

Goede appeltaart appels zijn altijd een ramp aan boord van schepen
Heeft hij de oven niet op Grill staan
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143338275
De oven heeft twee knoppen boven warmte en onder warmte.

En dat was het
pi_143338425
Korte vraag, een recept voor spinazisoep vraagt om een eetlepel bloem toe te voegen na het fruiten van uien en knoflook. Ik heb patentbloem in de kast staan, kan dat er gewoon door?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 14:15:10 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143339158
Ja, dat is bloem.
pi_143340187
Thanks Piet en Minilot. Ik doe wel gewoon alleen aluminiumfolie want ik weet niks over deze borden en wat ze kunnen hebben.
pi_143341108
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 14:44 schreef emmyemmy het volgende:
Thanks Piet en Minilot. Ik doe wel gewoon alleen aluminiumfolie want ik weet niks over deze borden en wat ze kunnen hebben.
Mijn carnitas zitten inmiddels in de oven! Met deksel. :)
Het is wel gewoon een stapel karbonades geworden, want mijn dorpsslager keek me weer eens wazig aan toen ik om een intact stuk varkensschouder vroeg. :')

Nog bedankt voor de avondetentip! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 15:12:17 #146
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143341235
Tijd voor een nieuwe slager dan.
pi_143341385
Iedereen dank voor het meedenken over de snijselderij! O+ Ik denk niet dat ik de struik ooit helemaal ingedamd krijg, maar halveren moet zo in elk geval wel lukken. :)

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:12 schreef Erasmo het volgende:
Tijd voor een nieuwe slager dan.
We hebben hier maar één gewone slagerij. ;) Alles kan wel besteld worden hoor, maar daar heb ik natuurlijk niks aan als ik door dit topic 's morgens pas beslis wat ik 's avonds wil gaan eten. En ik was te lui om met bus + tram een uur naar de stad te reizen, my bad.

En het is een schat van een slager hoor, met blozende wangen, die nóg roder worden als ik binnenstap omdat -ie wéét dat ik daar alleen maar kom om iets raars te vragen dat -ie steevast niet heeft liggen. >:)
Als ik zulk gemuts echt onoverkomelijk vond, zou ik wel een stukje opschuiven en in Rotterdam gaan wonen.

Overigens koop ik regulier vlees doorgaans bij de superduperüberTurk hier, alleen daar hoef ik natuurlijk niet aan te kloppen voor varkensvlees. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 15:27:30 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143341774
Nederslagers hebben idd nooit braadstukken liggen, enige wat men aan braadstuk kent in NL is een rollade, de rest moet in portielapjes zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143341971
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Nederslagers hebben idd nooit braadstukken liggen, enige wat men aan braadstuk kent in NL is een rollade, de rest moet in portielapjes zijn.
Yep. En deze slager doet de vleesverwerking vanaf de karkassen gewoon helemaal zelf dus de karbonaadjes die er liggen waren eerder deze week nog onderdeel van een intact schouderstuk, daar in de koelruimte achter de winkel. Grmbl. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 16:04:54 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143343179
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Yep. En deze slager doet de vleesverwerking vanaf de karkassen gewoon helemaal zelf dus de karbonaadjes die er liggen waren eerder deze week nog onderdeel van een intact schouderstuk, daar in de koelruimte achter de winkel. Grmbl. :)
erger me altijd aan de dunne honderdvijftig grams karbonaadjes. Lekkere karbonade is dik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')