Voordeel is ook dat je de saus de tijd kunt geven on smaak te ontwikkelen. Het is wel handig en lekker om de saus te maken in een pan wat je eerst rundvlees hebt aangebraden. Maar wij namen dat gewoon de slede van de rosbief voor (wij braadden regelmatig hele rosbief/muis voor voorgerechten en lunch)quote:Op woensdag 27 augustus 2014 22:29 schreef SiGNe het volgende:
[..]
die kant zat ikzelf ook al aan te denken, 't is een recept voor 6 personen en ik ben slechts alleen maar 't lijkt me wel een erg lekker recept.
Die saus kan je minder van gebruiken terwijl je dan toch nog het orginele recept aanhoudt, en overgebleven saus kan misschien nog wel in de vriezer.
Sauzen zijn prima in te vriezen, evt in porties inderdaad.quote:Op woensdag 27 augustus 2014 22:34 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Voordeel is ook dat je de saus de tijd kunt geven on smaak te ontwikkelen. Het is wel handig en lekker om de saus te maken in een pan wat je eerst rundvlees hebt aangebraden. Maar wij namen dat gewoon de slede van de rosbief voor (wij braadden regelmatig hele rosbief/muis voor voorgerechten en lunch)
Sowieso is dat handig :maak voor thuis een flinke pan en vries het in. Door ik ook met bolognese, soepen en portsaus, demi glace.
Hellend vlak, zo noemen belgen heel fijn gehakt rundvlees filet americain, en wat wij filet americain noemen weer een preparé.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 17:20 schreef Spanky78 het volgende:
Nee ik ken het gerecht met eidooier, maar zag op YouTube iemand eerst een soort mayonaise kloppen van de mosterd en ei met een beetje olie
Ik verwijs normaal naar deze pho, die lijkt me wel mooi : http://www.etenenzo.nl/blog/2012/05/phoquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:33 schreef Ansu het volgende:
Robin (of Piet), hebben jullie een goed recept voor Pho (Bo)?
Ik kende het alleen met eidooier, kappertjes, cornichons en sjalot, dijon... en het vlees moet je imho snijden, niet malen. Maargoed, ik zag ineens mensen met mayo kloppen in de weer op youtube, maar dat is dus prepare.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hellend vlak, zo noemen belgen heel fijn gehakt rundvlees filet americain, en wat wij filet americain noemen weer een preparé.
Ik vind trouwens dat de meeste chefs het te fijn malen en er het verkeerde vlees voor gebruiken. Ze neigen ossehaas te nemen, je kan beter een stuk nemen wat wel mager is, maar meer smaak heeft.
Langer kneden zodat de gluten zich beter vormen en meel gebruiken met een hoger percentage gluten?quote:Op zondag 31 augustus 2014 09:48 schreef ChildoftheStars het volgende:
Hey
Even een vraag, elke keer wanneer ik brood bak, rijst het niet goed. De fasen voor het bakken lijken wel goed te gaan en het deeg rijst dan ook erg goed, maar zodra ik het in de oven stop zakt het in en wordt het een veel te dichte structuur. Inmiddels heb ik verschillende recepten en oventemperaturen geprobeerd, alleen ik weet echt niet wat ik mis doe. Zou ik tips kunnen krijgen?
Alvast bedankt
Wat het snjjden betreft heb je helemaal gelijk, maar veel chefs doen dat dus nietquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 21:49 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik kende het alleen met eidooier, kappertjes, cornichons en sjalot, dijon... en het vlees moet je imho snijden, niet malen. Maargoed, ik zag ineens mensen met mayo kloppen in de weer op youtube, maar dat is dus prepare.
Ossenhaas is prima qua structuur, op zich mag een wat sterker smakend stukje vlees ook wel. Je kunt natuurlijk ook een beetje voorzichtig doen met de dijonmosterd en sjalotjes.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
Er gaan er 10 geslacht worden. Aangezien mijn zusje niet van koken houdt zal ik die vast mogen hebbenquote:Op zondag 31 augustus 2014 20:25 schreef Spanky78 het volgende:
Hoe ga je pate maken van 1 levertje? Is wel weinig...
quote:Op zondag 31 augustus 2014 19:56 schreef mascara-klodder het volgende:
Piet, heb jij zelf weleens eendenleverpaté gemaakt?
Binnenkort krijg ik een eend en wil eigenlijk zoveel mogelijk van het beestje gebruiken.
Van de bout confit de canard maken, de borst op klassieke wijze bereiden en dus ook zelf een keer paté maken.
Is dit een beetje te doen ook voor de gemiddelde hobby-kok?
Of nog goede tips ofzo?Ja, dat is goed te doenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zal even een recept opzoekenIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |