abonnement Unibet Coolblue
pi_142927009


Steeds meer mannen gooien hun hypermoderne scheermesjes weg en bekeren zich tot het klassieke scheermes, ook wel het krabbertje genoemd. Een klassiek scheermes beschikt over een mesje, dat tussen twee metalen plaatjes zit geklemd. Een klassiek scheermes maakt het dagelijkse scheerritueel tot een waar genot, mits goed gedaan natuurlijk. Scheren met een klassiek scheermes vergt enige oefening en duurt iets langer dan het scheren met een modern scheermesje, maar de resultaten zijn het zeker waard.
Voordelen van een klassiek scheermes

Als er van die mooie, strak vormgegeven, moderne scheermessen van Gillette verkrijgbaar zijn, waarom zou je dan overstappen op een krabbertje? Het zal je nog verbazen hoeveel voordelen er zitten aan een klassiek scheermes!


• Een modern scheermesje bestaat uit 3, 4 of soms zelfs 5 kleine mesjes. Daardoor worden de baardharen eerst opgetild en vervolgens afgeschoren. De kans op ingegroeide baardharen is groter, dan wanneer je een scheermesje met een enkel mes gebruikt, zoals een krabbertje.

• Doordat het klassieke scheermesje maar één mesje heeft, is de kans op huidirritaties veel minder dan bij een modern scheermes waar er vijf mesjes tegelijk over de huid worden geschraapt.

• Losse scheermesjes voor een klassiek scheermes zijn een stuk goedkoper dan mesjes voor een modern scheermes. Je kunt dus heel wat kosten besparen!


Verschillende types klassiek scheermes

Er zijn twee types klassieke scheermessen.

Bij de meest traditionele versie moet je om het mesje te vervangen, eerst het handvat van de houder af draaien. Vervolgens plaats je een nieuw mesje tussen de metalen plaatjes, alvorens het handvat weer vast te draaien. Doe dit wel voorzichtig!

De andere is een vlindermesje, ook wel Twist To Open (TTO) genoemd. Door de vlindersluiting wordt het een stuk makkelijker om je mesje te vervangen. Je draait simpelweg aan de handgreep en de houder klapt vanzelf open, zodat je het mesje kunt vervangen.
Onderhoud klassiek scheermes

Ook bij een klassiek scheermesje is het van belang dat je regelmatig het mesje vervangt. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van:


• hoe dik je baardgroei is

• hoe vaak je je scheert

• welk scheerproduct je gebruikt

Je kunt ervan uitgaan dat je gemiddeld vijf scheerbeurten met hetzelfde mesje kunt doen. Toch is het vanwege de hygiëne het beste om na elke scheerbeurt je mesje te vervangen. Gebruik hiervoor de Double Edge Scheermesjes van Derby of Merkur. Deze gangbare mesjes passen in ieder klassiek scheermes. Gelukkig zijn deze mesjes niet al te duur: je bent sowieso goedkoper uit dan wanneer je met een modern scheermesje scheert!





Alles over het open scheermes.



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.





Voor goede scheertips verwijzen wij je naar het Youtube kanaal van mantic59 of geofatboy.








Welke mesjes kan ik gebruiken in mijn DE scheermes?

Er zijn veel soorten mesjes. een aantal veel voorkomende mesjes zijn:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Scheerzeep, scheercrème, olie?
Er zijn enorm veel soorten zeep.
Een aantal merken die veel terugkomen op diverse fora's zijn:


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.




Zo zijn er nog legio's soorten zeep.
Leuk om te lezen, is het blog van Greg.
http://shavesoaps.wordpress.com/



Lather tip van Snowballed
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


En voor honderdduizend tips en trucs:
http://badgerandblade.com/vb/forum.php



Om vooral beginners die geïnteresseerd zijn in klassiek natscheren op weg te helpen, leek het mij en Sosuacafe leuk om een aantal gebruikers een aanbevolen scheerset te laten samenstellen. Het uitgangspunt hierbij is dat er producten aanbevolen worden waar in algemene zin goede ervaringen mee zijn.

Er zijn totaal drie verschillende scheersets, budget, mid-range en een luxe scheerset. De andere twee scheersets zijn op het moment van schrijven nog niet samengesteld, en zullen op een later moment toegevoegd worden.

Budget:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Disclaimer

Het is onmogelijk om iedereen het naar hun zin te maken met dit soort sets, en er zijn mensen die waarschijnlijk andere scheerproducten aanbevelen, en daarom wil ik toch benadrukken dat deze aanbeveling ook voor een deel subjectief is.





Voor het aanschaffen van materiaal online, verwijzen wij je naar de volgende webshops:

http://www.scheersalon.nl/

http://www.manandshaving.nl/

http://www.barbieredifigaro.nl/
(5% korting met kortingscode: FOK!)
Bij het afrekenen.

http://webshop.total-shave.nl/

Topicmascotte:





Deel van de op tekst/info komt van:
www.scheeradviezen.nl
www.scheersalon.nl
OP door Sosuacafe en Ubershave



Er is mij gevraagd of ik een deluxe scheersetje wilde showen.
Dat wil ik wel
Hierbij laat ik producten zien die ik zelf ook allemaal in huis heb (of gehad heb) en in mijn geval bij 1 en dezelfde winkel vandaan komen, omdat die alles in huis hebben voor redelijke prijzen en omdat dat lekker gemakkelijk is. Scheelt me verzendkosten meeberekenen ook. In dit geval is dat Barbiere Di Figaro, mijn "huisdealer"

Laat ik alvast beginnen met het feit dat dit een set is waar je, met gemak, een jaar vooruit kan (wat betreft de verbruiksartikelen iig)

Als eerste: de krabber!

Hierbij heb ik gekozen voor de Pearl TTO SBF11GB http://www.barbieredifiga(...)p;lt;div>http
Mooie stevige krabber met TTO systeem. Krabber is niet te mild, niet te agressief. Beetje vergelijkbaar met de Merkur 34C HD wat dat betreft. Handvat is lekker zwaar, goed afgewerkt en heeft een zeer fijne grip. Welke met natte handen niet zomaar uit je handen zal glijden. Gekozen voor de Gold/Black afwerking omdat ik dat gewoon mooi vind staan.

P.S Voor de wat meer ervaren shavers onder ons, er is ook een 3 delige open comb variant in deze afwerking. Wat agressievere krabber, die nog wel heel comfortabel scheert. Zeer efficient ding. Voordeel dat het handvat ook onder andere scheerkoppen te gebruiken is. (wat ik zelf vrij regelmatig ook doe)

Optioneel: Scheerstand Pearl SHDSBF Gold Black [url]http ://www.barbieredifigaro.nl/scheerproducten/scheerstand-pearl-shdsbf-gold-black[/url]
Standaard om de krabber in te zetten, in dezelfde afwerking als het krabbertje.
Zwaar ding overigens, krabber zal niet zomaar omvallen, thats for sure!
Matcht mooi en zorgt weer voor net dat beetje meer ruimte op de plank

Krabber heb je natuurlijk niets aan zonder mesjes.
Dus: DE samplepack 9 supermerken http://www.barbieredifiga(...)ack-9-supermerken-nl
Omdat je het toch wel fijn is om te leren welk mesje het beste bij je past en goed voor je werkt, een samplepack van 9 verschillende merken mesjes. Kun je wel even mee vooruit

En dan natuurlijk: de kwast!

Dit stuk gereedschap is naast de krabber hetgeen wat het meest lang mee moet gaan naar mijn mening en daarom staat kwaliteit gewoon voorop. Mag dus best een eurootje meer kosten
De keus hier is redelijk simpel Simpsons Berkely 46 Best badger http://www.barbieredifiga(...)rkely-46-best-badger
Simpsons zal de meesten van jullie wel een belletje doen rinkelen.
Ze maken zeer hoge kwaliteit handgemaakte kwasten, zeer gewild onder shavers.
Niet al te grote kwast met het alom bekende Best Badger haar van Simpsons.
Zachte haren met genoeg backbone om gewoon ook de harde zepen prima aan te kunnen.

Optioneel: Roestvrijstalen scheerkom met voet http://www.barbieredifiga(...)n-scheerkom-met-voet
Altijd handig als je een dedicated scheerkommeetje zoekt en niet je random soepkom uit het keukenkastje wil gebruiken. Staat overigens ook nog eens lekker bij de wasbak

Nu gaan we over op hetgeen wat een scheerbeurt echt kan maken of breken: zeep.

Ook hier heb ik door de jaren heen ontzettend veel merken van geprobeerd en heb hierdoor wel duidelijk mijn favorieten leren kennen.

1 van mijn most high ranking zepen: Tcheon Fung Sing oftewel TFS.
Het is geen geheim dat ik groot fan ben van de Italiaanse TFS zepen. Heb bijna iedere geur wel in huis gehad. Zeer te spreken over de prestaties van de zeep en hun unieke geuren.
Dit is wel de geur die het allemaal gestart heeft voor mij.
TFS Scheerzeep Bergamotto Neroli Forte http://www.barbieredifiga(...)-neroli-forte-150-ml

De heerlijke zoete, frisse geur van de zeep, daar is er echt geen 2e van!
Uniek geurtje, zodra je hem ruikt, ben je verkocht. Kan ik bijna garanderen
De performance van de zeep is absoluut top notch.
Erg makkelijk op te kloppen zepen, wat hem ook voor de beginners een aanrader maakt.
Heel dik, luxe lather met een flinke hoeveelheid slick.

Natuurlijk wil je wel iets matchends hebben voor na je scheerbeurt.
TFS Aftershave Balm Bergamotto Neroli Forte http://www.barbieredifiga(...)eroli-forte-100ml-nl

Zeer fijne aftershave balsem. Niet te dik, niet te dun. Zeer zacht op de huid, verzorgt echt heel lekker En de geur, die blijf je vrijwel de hele dag wel ruiken, heerlijk!

Optioneel: Aluinblok. 1tje van de Kruidvat. Cheap, goedkoop en groot.
Kan weinig mis aan gaan denk ik zo

www.Buyincoins.com
10% korting: 10%ebay110
recommander: alxzhu
pi_142927044
@Brammetje94
Oow je hebt al een aantal spulletjes. Jah opkloppen is een truukje wat je door moet hrbben. Misschien ff youtube kijken. Als je de kwast voor gebruik inweekt in warm water worden de haartjes wat zachter. Ik weet alleen niet in hoeverre dat nog gaat helpen bij je Kruitvatkwast, maar mijn Omega 10019 van de Trekpleister wordt dan lekker zacht.
www.Buyincoins.com
10% korting: 10%ebay110
recommander: alxzhu
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 31 juli 2014 @ 18:14:27 #3
74056 crew  ToT
pi_142928123
Net geschoren met Yardley Gold shaving cream.
De geur staat me wat tegen, maar het scheren gaat er echt STUKKEN fijner mee dan met De Vergulde Hand. Het scheert veel soepeler waardoor ik veel minder irritatie krijg en zo ook een stuk gladder kan scheren. Ik zit er sterk over te denken die tube van De Vergulde Hand gewoon weg te gooien.

Ook voor het eerst een aluinsteen over m'n bekkie gehaald na het scheren; dat is echt fijn! _O_
Dat het zo glad over de huid strijkt voelt gewoon fijn aan. Hier en daar een beetje een prikkeling, maar als je dan vervolgens met aftershave er overheen gaat, voel je daar helemaal geen prik meer van.
pi_142929746
In München Arko Cool gevonden. Nu op zoek naar Ralon.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_142930859
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 19:15 schreef IPA35 het volgende:
In München Arko Cool gevonden. Nu op zoek naar Ralon.
*O*
pi_142931469
quote:
2s.gif Op donderdag 31 juli 2014 18:14 schreef ToT het volgende:
Net geschoren met Yardley Gold shaving cream.
De geur staat me wat tegen, maar het scheren gaat er echt STUKKEN fijner mee dan met De Vergulde Hand. Het scheert veel soepeler waardoor ik veel minder irritatie krijg en zo ook een stuk gladder kan scheren. Ik zit er sterk over te denken die tube van De Vergulde Hand gewoon weg te gooien.

Ook voor het eerst een aluinsteen over m'n bekkie gehaald na het scheren; dat is echt fijn! _O_
Dat het zo glad over de huid strijkt voelt gewoon fijn aan. Hier en daar een beetje een prikkeling, maar als je dan vervolgens met aftershave er overheen gaat, voel je daar helemaal geen prik meer van.
Veeg je de aluin wel ff af voor je aftershave erop doet?
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_142931546
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 20:02 schreef znarch het volgende:

[..]

Veeg je de aluin wel ff af voor je aftershave erop doet?
Moet dat? Ik doe altijd gewoon aftershave gewoon overheen.
www.Buyincoins.com
10% korting: 10%ebay110
recommander: alxzhu
pi_142932271
quote:
10s.gif Op donderdag 31 juli 2014 20:04 schreef alxzhu het volgende:

[..]

Moet dat? Ik doe altijd gewoon aftershave gewoon overheen.
Naja, aluin trekt je huid enorm strak en droog. Als je het prettig vind kan het geen kwaad hoor maar ik zou het afspoelen na een paar minuten :P
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 31 juli 2014 @ 20:31:07 #9
74056 crew  ToT
pi_142932514
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 20:02 schreef znarch het volgende:

[..]

Veeg je de aluin wel ff af voor je aftershave erop doet?
:Y Deppen met de handdoek, licht wrijven maar niet te veel. :)
Afspoelen heb ik niet gedaan. Ik denk dat het door de pre-shave komt, maar mijn huid voelt wat vettig aan i.p.v. droog. (Of misschien dat de Floïd aftershave toch een laagje achterlaat?)
  donderdag 31 juli 2014 @ 22:30:20 #10
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_142937497
quote:
2s.gif Op donderdag 31 juli 2014 20:31 schreef ToT het volgende:

[..]

:Y Deppen met de handdoek, licht wrijven maar niet te veel. :)
Afspoelen heb ik niet gedaan. Ik denk dat het door de pre-shave komt, maar mijn huid voelt wat vettig aan i.p.v. droog. (Of misschien dat de Floïd aftershave toch een laagje achterlaat?)
Heb ik ook met de Floïd :Y
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 31 juli 2014 @ 22:31:03 #11
74056 crew  ToT
pi_142937535
quote:
1s.gif Op donderdag 31 juli 2014 22:30 schreef IrishBastard het volgende:

[..]

Heb ik ook met de Floïd :Y
Voelt wel prettig! :Y
pi_142945864

*O* *O*
Life is like a Intermec, you never know what u gonna get.
pi_142963438




Goed, de Daimon Barber Pomade, Bona Fide Fiber Pomade en een sample Steadfast Pomade zijn binnen!
pi_142967312
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 07:30 schreef Intermec het volgende:
[ afbeelding ]
*O* *O*
Je hebt Astras zie ik...
www.Buyincoins.com
10% korting: 10%ebay110
recommander: alxzhu
pi_142983959
Goed te Daimon Barber Hair Pomade is voor mijn haar niet geschikt. Qua hold bied het net niet genoeg.

De Bonafide daarentegen doet precies wat ik wil, dus dat is een blijvertje!

De Steadfast ga ik morgne proberen.

Hij is al gereserveerd :D

[ Bericht 23% gewijzigd door #ANONIEM op 02-08-2014 11:48:09 ]
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 2 augustus 2014 @ 20:09:24 #16
74056 crew  ToT
pi_142997273
Vandaag binnen gekregen:



Ik ben nog steeds erg tevreden met die Yardley Gold (op de geur na). Het lijkt er haast op dat de scheerbeurt zo goed gegaan is, dat het resultaat veel gladder dan normaal was, en het ook langer duurt voor het weer op lengte is om weer te gaan scheren.
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 23:35:28 #17
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_143003736
"For softens skin" :')
pi_143006258
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 20:05 schreef alxzhu het volgende:

[..]

Je hebt Astras zie ik...
ja 5..
Life is like a Intermec, you never know what u gonna get.
pi_143006571
Heeft een van jullie wat te vertellen over rvs krabbers van Weber?
  zondag 3 augustus 2014 @ 04:37:30 #20
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_143008550


180GR :D :o
pi_143008823
Damn wat een boomstam.
pi_143009030
das un joekel!
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 3 augustus 2014 @ 09:42:27 #23
74056 crew  ToT
pi_143009763
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 23:35 schreef IrishBastard het volgende:
"For softens skin" :')
_O- idd! :') Zal wel made in china zijn, maar ik lees her en der wel goede reviews er over. :)

quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 04:37 schreef THEFXR het volgende:
[ afbeelding ]

180GR :D :o
:o Kolere zeg!

Ja ikzelf zou wel een scheermes willen hebben met een iets langer en dikker handvat dan normaal, maar dit is ook net weer ietsjes te veel van het goede! _O- Schroef die kop dan gelijk op een bezemsteel! :P
  zondag 3 augustus 2014 @ 11:31:00 #24
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_143011113
Bult samples scheercreme van EJ gewonnen!

*O*
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_143011272
Vertel!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')