abonnement Unibet Coolblue
pi_142993597
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 17:33 schreef Gentianella het volgende:

[..]

Ik vind dat wat gecorrigeerd kan worden met een bril nou niet bepaald valt onder een 'handicap'. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat je levensstijl van dusdanige invloed kan zijn dat het sterker is dan de erfelijke invloed. Ik ben al sinds mijn 7e "bril"-dragend, en nu behoorlijk bijziend. Ik denk niet dat mijn ouders of ik daar iets aan hadden kunnen veranderen :p (Ik speelde veel buiten en zat tot het verplicht werd op school nooit achter een computerscherm.) Bijziendheid komt gewoon veel voor in mijn familie. Volgens de middelbare-school natuurkunde lag het er trouwens aan dat je oogbol te lang is. Ik kan me niet voorstellen dat de dingen die jij noemt een substantieel verschil daarop kunnen maken.
Of je lens is teveel gekromd, waardoor het brandpunt verandert, en je dus op bepaalde afstanden niet meer scherp ziet.
pi_142993655
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 17:24 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Als je tot de betere VWO-leerlingen behoort dan wordt je gek van het herhalen, ja. Dan heb je meer aan een duidelijke afbakening met een set van oefeningen die je moet maken en een set van oefeningen die je enkel hoeft te maken als je het nog niet hebt begrepen zodat je je meer kan concentreren op datgene wat je nog onvoldoende begrijpt maar zo handig zijn de methodes helaas niet geschreven, ze zijn volledig gericht op de modale leerling.
Mocht je volgend jaar een meer 'wiskundige' bèta-opleiding volgen dan zal je waarschijnlijk zo nu en dan juist graag wat meer herhaling willen, dan vind je het juist frustrerend dat je maar 1 opgave of 2 opgaves ziet waarin een bepaald principe wordt toegepast en word je daar onzeker door (heb ik het wel goed begrepen? Maakte de docent/schrijver hier geen fout?).
Neuh, aankomend 4 vwo'er. :P

Bij mij geldt: ongeveer 1 fout op tien sommen = begrepen.
pi_142993710
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 17:30 schreef Amoeba het volgende:
Gewoon CRT man.
Dat is inderdaad beter dan het ouderwetse type platte scherm indien de resolutie voldoende hoog is. Het zuipt wel veel energie. Wacht maar totdat de OLED betaalbaar wordt en dat met 4k of meer, je weet niet wat je ziet! 8-)
En het is nog energiezuiniger ook!
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_142993758
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 17:42 schreef netchip het volgende:

[..]

Neuh, aankomend 4 vwo'er. :P
Het zal dan volgend jaar of het jaar daarop al wat beter worden voor jou. Vroeger lag op 4-VWO de grens tussen kinderlijk eenvoudig en iets moeilijker, nu kan je dat niet meer zo zwartwit stellen (4/5).
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 18:00:03 #255
344036 MrStalin
lekker gewerkt pik
pi_142994103
quote:
Die Puss in Boots is van LR :P
pi_142994121
lol indd
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 18:07:08 #257
426093 Gentianella
dat is een bloem!
pi_142994235
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 17:40 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Er zijn veel oorzaken van zichtafwijkingen, dat hoef niet per se te komen doordat de oogbol de verkeerde vorm heeft (spiertjes die de lens aanpassen, aansturing hiervan, hersenen die het beeld vormen), dat je natuurkundeleraar deze wat simplistische voorstelling van zaken geeft is begrijpelijk (dat deed de mijne ook) aangezien hij al tevreden is als je begrijpt dat het probleem is dat de invallende lichtstralen niet op de juiste plaats terechtkomen.

Het is een handicap waar je relatief goed mee kan omgaan maar het is wel degelijk een handicap. Het beperkt je mogelijkheden, een aantal bijzondere beroepen (astronaut, piloot, elite-agent of elite-soldaat) mag je niet uitoefenen met een visuele handicap. Je kan er nadelen door ondervinden doordat je vergeet om je bril mee te nemen (bij lichte bijziendheid als je enkel in de les en in de auto een bril nodig hebt), je glazen kunnen beslagen geraken (met regen naar je opleiding toe gaan), het maakt het sporten wat lastiger (met een bril op sporten is niet echt handig, 'lenzen' is niet voor iedereen een optie). Daar moet je uiteraard geen drama van maken maar het is beter om niet een zichtafwijking te hebben dan om er wel een te hebben en dus is een zichtafwijking een handicap, ook als het corrigeerbaar is met lenzen. Daarbij komt nog dat lang niet elke zichtafwijking volledig corrigeerbaar is maar dat had jij zelf ook al meegewogen. Dit kan ook bij een milde zichtafwijking het geval zijn.
Je mag astronaut worden met een dioptrie tussen -5 en +5. (Het was inderdaad wel even slikken toen ik hoorde dat ik daar niet meer tussen viel.) Voor de nasa (esa zegt er niets over maar die hebben ook geen permanente vacatures voor astronaut :p) mag je je ogen overigens wel laten laseren. Maar er zijn zoveel andere factoren die de kans dat je astronaut kan worden klein maakt, daar zijn je ogen niet de belangrijkste van. Mijn punt was dus dat bij zulke grote afwijkingen het voornamelijk erfelijk is bepaald. Je kind stimuleren om genoeg in de verte te kijken zal er dan echt niet voor zorgen dat die afwijking substantieel lager zal zijn. Mensen die als volwassene een grote afwijking hebben, hadden vaak al als jong kind een bril. Ik kan gelukkig prima lenzen dragen en zie het daarom absoluut niet als een handicap omdat ik alsnog een zicht heb van 100%. (Brillen zijn overigens juist weer erg handig tegen vliegjes op de fiets.) In tegenstelling tot bijvoorbeeld een kennis van mij die door een aangeboren afwijking bijna blind is en wat dus ook niet te corrigeren is, dat is meer wat ik onder een "handicap" versta. Maatregelen in de levensstijl die de kans verkleinen op ernstigere visuele afwijkingen zouden wel interessant zijn (opzich is het dragen van een vuurwerkbril met nieuw-jaar daar al een van :p) maar ik ben wel benieuwd naar voorbeelden daarvan.
pi_142994475
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 18:07 schreef Gentianella het volgende:

[..]

Je mag astronaut worden met een dioptrie tussen -5 en +5. (Het was inderdaad wel even slikken toen ik hoorde dat ik daar niet meer tussen viel.) Voor de nasa (esa zegt er niets over maar die hebben ook geen permanente vacatures voor astronaut :p) mag je je ogen overigens wel laten laseren.
Oké, dat valt dan nog mee maar vergeet het maar dat je straaljagerpiloot of SEAL-soldaat wordt met zo'n afwijking. ;)
-0,5 en -1,5 is dan trouwens ook al een probleem indien het zicht niet gecorrigeerd kan worden met een bril en laseren (waarschijnlijk het geval als je het niet met lenzen kan corrigeren).

quote:
Maar er zijn zoveel andere factoren die de kans dat je astronaut kan worden klein maakt, daar zijn je ogen niet de belangrijkste van.
Ja, te lang of te klein, kleine afwijking aan de vorm van je wervelkolom, klein vlekje op je CV, ...
Je valt snel buiten de boot. Als je medisch en 'medisch' gezien geluk hebt gehad en niets van dat alles hebt dan is het advies om een opleiding met een zo'n hoog mogelijk bèta-gehalte (te beginnen op de middelbare school) te volgen en vervolgens ofwel natuurkunde/techniek te studeren en straaljagerpiloot te worden ofwel arts te worden en zoveel mogelijk in die sector te gaan werken (begeleiden van astronauten, testen uitvoeren op hen). Dat valt op als je naar de profielen van astronauten krijgt. Handig voor kinderen om te weten als ze die ambitie hebben.
Maar goed, dat is natuurlijk eerder een detail, je kan een flink aantal beroepen die met name een bepaald type jongens aantrekt niet uitoefenen met zo'n visuele handicap en het is onhandig. Je ziet bijv. ook minder goed diepte bij balsporten als je geen lenzen draagt en niet iedereen kan lenzen dragen of duft lenzen te dragen.

quote:
Mijn punt was dus dat bij zulke grote afwijkingen het voornamelijk erfelijk is bepaald.
Dat blijkt dus niet zo te zijn! Nogmaals, in landen die qua welvaart minder ontwikkeld zijn komen visuele afwijkingen minder voor. Het hangt ook samen met de levensstijl. Er zullen ongetwijfeld aangeboren afwijkingen zijn waarbij de levensstijl geen verschil maakt maar er zijn dus ook veel mensen bij wie het wel door de levensstijl komt. En dan hebben we het nog niet over de freaky gevallen, zoals mensen die een lui oog hebben waarbij de hersenen de informatie niet goed verwerken wat dus niet met lenzen op te lossen is. Daar kan je weinig meer aan doen als de kritische fase eenmaal voorbij is aangezien dat deel van de hersenen dan niet meer goed reageert op de input, wat bewezen is met experimenten bij dieren (ogen afplakken tijdens de jonge jaren en MRI-opnames maken).

Het voldoende in de verte kijken is wel degelijk erg belangrijk voor de ontwikkeling van je zicht. Dat heeft zowel te maken met de accomodatie als met de ontwikkeling van de hersenen (andere delen van de hersenen zijn betrokken bij het ver kijken).
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_142994678
Even iets heel erg anders, ik heb een wasmachine die nadat het klaar is 3 keer piept en vervolgens erg lang met een afnemende frequentie blijft piepen. Wie bedenkt zoiets?
1. Je weet wanneer de was klaar is, de machine geeft aan hoelang het programma duurt. Daarvoor is geen gepiep nodig!
2. Als je de eerste drie piepjes niet hoort of negeert, waarom zou je de volgende piepjes dan wel horen of niet negeren.

Het is vervelend, je bent even wat anders aan het doen en bam, moet je direct dat kloteapparaat uitzetten aangezien het je anders blijft terroriseren. Ontwerpers die zoiets bedenken en ingenieurs die het uitvoeren. :N
Ach ja, in ieder geval hebben ze eindelijk eens begrepen dat het handig is als je de machine kan openen als die net is aangezet (kledingstuk toevoegen, bankpas uit je broek halen), dat is al een kleine verbetering. Het blijft me verbazen dat slimme mensen er in slagen om apparaten niet gebruiksvriendelijk te ontwerpen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 18:38:55 #260
426093 Gentianella
dat is een bloem!
pi_142994980
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 18:17 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Oké, dat valt dan nog mee maar vergeet het maar dat je straaljagerpiloot of SEAL-soldaat wordt met zo'n afwijking. ;)
-0,5 en -1,5 is dan trouwens ook al een probleem indien het zicht niet gecorrigeerd kan worden met een bril en laseren (waarschijnlijk het geval als je het niet met lenzen kan corrigeren).
Op de website van defensie staat er dit voor straaljagerpiloot:
"Je mag een bril of lenzen dragen. Toegestane afwijking: -2 en +2. Heb je een afwijking tussen -2 en -6, dan is er een kleine kans dat je zicht voldoende is. Laat in dat geval een meting doen bij onze ‘meten is weten’-service. Als je ogen zijn gelaserd met de methode PRK, Lasek of Lasik (Lasik niet voor F-16-vlieger) maak je kans dat je wordt goedgekeurd."

Ik vraag me af of mijn ogen toch goedgekeurd zouden worden, gezien ik volgens de tests met lenzen gewoon 100% zie...

quote:
[..]

Ja, te lang of te klein, kleine afwijking aan de vorm van je wervelkolom, klein vlekje op je CV, ...
Je valt snel buiten de boot. Als je medisch en 'medisch' gezien geluk hebt gehad en niets van dat alles hebt dan is het advies om een opleiding met een zo'n hoog mogelijk bèta-gehalte (te beginnen op de middelbare school) te volgen en vervolgens ofwel natuurkunde/techniek te studeren en straaljagerpiloot te worden ofwel arts te worden en zoveel mogelijk in die sector te gaan werken (begeleiden van astronauten, testen uitvoeren op hen). Dat valt op als je naar de profielen van astronauten krijgt. Handig voor kinderen om te weten als ze die ambitie hebben.
Maar goed, dat is natuurlijk eerder een detail, je kan een flink aantal beroepen die met name een bepaald type jongens aantrekt niet uitoefenen met zo'n visuele handicap en het is onhandig. Je ziet bijv. ook minder goed diepte bij balsporten als je geen lenzen draagt en niet iedereen kan lenzen dragen of duft lenzen te dragen.
Ja ik heb de cv's van de uitgekozen Europeanen uit de vorige ronde ook eens opgezocht. Ik dacht eerst dat ik nog wel goed zat met mijn opleiding, maar je moet het inderdaad combineren met gevechtsvliegtuig-piloot zijn in een elite-team :') Voor de opleiding tot gevechtspiloot mag je in Nederland trouwens niet ouder zijn dan 23 dus dat is uberhaupt al moeilijk te combineren met een beta-opleiding :p
Maar ook als je aan al deze voorwaarden voldoet heb je pech als je een Nederlander bent, want we investeren tegenwoordig veel te weinig geld in de esa, dus sta je sowieso al lager op het lijstje.
Als je geen lenzen durft te dragen ben je overigens sowieso niet geschikt voor een van die beroepen :')
pi_142995281
Ach, ik zit al sinds mijn 6e achter de computer. Ik hield niet van spelen, buitenspelen en meer wat kinderen van 6 jaar horen te doen. Liep ook nooit goed af, ik kreeg altijd ruzie buiten.

Dat terzijde, als ik helemaal achter aan de klas zit, heb ik soms moeite met het bord lezen. Kan ook tijdelijk geweest zijn, want tegenwoordig heb ik dat minder. Een vriend heeft een afwijking van -2 (geloof ik), en die ziet zonder bril/lenzen na 3 meter niets meer. Zo erg is het bij mij gelukkig niet.
pi_142995686
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 18:25 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Even iets heel erg anders, ik heb een wasmachine die nadat het klaar is 3 keer piept en vervolgens erg lang met een afnemende frequentie blijft piepen. Wie bedenkt zoiets?
1. Je weet wanneer de was klaar is, de machine geeft aan hoelang het programma duurt. Daarvoor is geen gepiep nodig!
2. Als je de eerste drie piepjes niet hoort of negeert, waarom zou je de volgende piepjes dan wel horen of niet negeren.

Het is vervelend, je bent even wat anders aan het doen en bam, moet je direct dat kloteapparaat uitzetten aangezien het je anders blijft terroriseren. Ontwerpers die zoiets bedenken en ingenieurs die het uitvoeren. :N
Ach ja, in ieder geval hebben ze eindelijk eens begrepen dat het handig is als je de machine kan openen als die net is aangezet (kledingstuk toevoegen, bankpas uit je broek halen), dat is al een kleine verbetering. Het blijft me verbazen dat slimme mensen er in slagen om apparaten niet gebruiksvriendelijk te ontwerpen.
Steek eens een joint op en ga naar die wasmachine zitten kijken.
Fervent tegenstander van het korps lasergamers.
pi_142995715
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 18:38 schreef Gentianella het volgende:

[..]

Op de website van defensie staat er dit voor straaljagerpiloot:
"Je mag een bril of lenzen dragen. Toegestane afwijking: -2 en +2. Heb je een afwijking tussen -2 en -6, dan is er een kleine kans dat je zicht voldoende is. Laat in dat geval een meting doen bij onze ‘meten is weten’-service. Als je ogen zijn gelaserd met de methode PRK, Lasek of Lasik (Lasik niet voor F-16-vlieger) maak je kans dat je wordt goedgekeurd."
Dat is slechts de eerste eis, meestal volgt er bij zo'n visuele eis voor de meer prestigieuze fysiek veeleisende functies (bijv. niet het geval bij een standaard politie-functie) dat je na correctie een (nagenoeg) perfect zicht moet hebben. Dat is een valkuil voor veel mensen die een visuele afwijking hebben. Het gaat dan niet alleen om de sterkte maar ook om symmetrische afwijkingen. André Kuipers was trouwens een van de mensen die onderzoek deed naar het vliegen met lenzen, iets wat niet evident was vanwege de druk waaraan je lichaam blootstaat tijdens het vliegen (4-9g), dat was hoe hij als basisarts zijn voet in de deur kreeg bij de ESA.

quote:
Ja ik heb de cv's van de uitgekozen Europeanen uit de vorige ronde ook eens opgezocht. Ik dacht eerst dat ik nog wel goed zat met mijn opleiding, maar je moet het inderdaad combineren met gevechtsvliegtuig-piloot zijn in een elite-team :')
Het vergroot sterk je kansen maar het is niet noodzakelijk. Ik denk dat je het als volgt kan zien, ze willen per vlucht X mensen hebben die het voertuig goed kunnen besturen of in het geval van een capsule die landt die vaardig zijn met het goed bedienen daarvan (daar komt meer bij kijken dan dat je zou denken, Kuipers heeft hier uitgebreid over geschreven, veel noodscénario's oefenen), ik vermoed dat piloten hier bij uitstek geschikt voor zijn. Daarnaast hebben ze mensen nodig die zeer intelligent en zeer specialistisch zijn of die technisch zeer vaardig zijn, de zogenaamde cargospecialisten. Tenslotte hebben ze minstens 1 arts nodig.
Dan kom je dus logischerwijze tot de volgende profielen:
– de beste piloten, dus de testpiloten en de piloten met een bèta-opleiding zijn
– ingenieurs die relevante praktijkervaring hebben, bijv. het meewerken aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie ruimtevaartmotoren (in sommige landen een grote industrie)
– natuurkundigen
– artsen

Die profielen kwam ik bij elke astronaut tegen op 1 uitzondering na (PR-dingetje, een lerares die de ruimte in werd gestuurd). Ter illustratie, de astronaute die voor de film Gravity als consultant werkte (via een toevallige connectie met Sandra Bullock aangetrokken) had het tweede profiel: http://en.wikipedia.org/wiki/Catherine_Coleman

quote:
Voor de opleiding tot gevechtspiloot mag je in Nederland trouwens niet ouder zijn dan 23 dus dat is uberhaupt al moeilijk te combineren met een beta-opleiding :p
Dat klopt. In andere landen gaan ze daar wat soepeler mee om (26 of zoiets, of een hogere leeftijdsgrens als je zo'n diploma hebt). Zo is het in België gebruikelijk dat je eerst ingenieur wordt en vervolgens straaljagerpiloot, vaak hebben die mensen als kind op een millitaire school gezeten (waar je gratis kan leren zweefvliegen wat enorm helpt voor de pilotenopleiding ;)).
Het is begrijpelijk dat ze een leeftijdsgrens invoeren aangezien de opleiding duur is en je rond je 40ste moet stoppen als piloot omdat het vak fysiek teveel eist maar Nederland maakt zich hiermee schuldig aan pennywise poundfoolishgedrag (een slechte karaktertrek van Nederlanders?) . Het kan net, met 23 jaar elektrotechnisch of werktuigkundig ingenieur zijn, maar weinig mensen lukt het. Het is maar net wat je belangrijker vindt: wat duurdere piloten en wat beter opgeleide piloten of wat goedkopere piloten die praktisch prima uit de voeten kunnen maar die geen hoge opleiding hebben gehad. Roept u maar.

quote:
Maar ook als je aan al deze voorwaarden voldoet heb je pech als je een Nederlander bent, want we investeren tegenwoordig veel te weinig geld in de esa, dus sta je sowieso al lager op het lijstje.
Dat klopt, alvorens een persoon wordt geselecteerd als volgende ESA-astronaut wordt het land geselecteerd wat de persoon mag afvaardigen en dit gaat in functie van de bijdrage die je betaalt. Nederland heeft enkele belangrijke ESA-faciliteiten dankzijde ruimhartige bijdrages die in het verleden zijn gedaan.

quote:
Als je geen lenzen durft te dragen ben je overigens sowieso niet geschikt voor een van die beroepen :')
Er zijn ook mensen die ze niet kunnen dragen omdat hun ogen er slecht op reageren. Het zijn maar een paar banen waarvoor zulke strenge zichteisen gelden en dit zijn banen waarvoor de kans dat je wordt geselecteerd sowieso al klein is maar het zijn wel net de banen die droombanen zijn voor veel jongens, daarom merkte ik het maar eventjes op als een van de nadelen van het visueel gehandicapt zijn.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_142995941
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 19:08 schreef Amoeba het volgende:

[..]

Steek eens een joint op en ga naar die wasmachine zitten kijken.
Ik heb er al eens naar gekeken zonder een joint in de hand te hebben. Wist jij dat een wasmachine afwisselend met de wijzers van de klok en tegen de wijzers van de klok draait? Daarom dat die steeds even draait, stopt en weer verder draait. Vast en zeker om slijtage te beperken.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_142995969
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 19:19 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik heb er al eens naar gekeken zonder een joint in de hand te hebben. Wist jij dat een wasmachine afwisselend met de wijzers van de klok en tegen de wijzers van de klok draait? Daarom dat die steeds even draait, stopt en weer verder draait. Vast en zeker om slijtage te beperken.
En nu nog met een joint. Dan ga je die wasmachine heel erg waarderen. :)
Fervent tegenstander van het korps lasergamers.
pi_142996044
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 19:20 schreef Amoeba het volgende:

[..]

En nu nog met een joint. Dan ga je die wasmachine heel erg waarderen. :)
Ik word al gehypnotiseerd zonder een joint in de hand te hebben.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_142996054
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 19:24 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik word al gehypnotiseerd zonder een joint in de hand te hebben.
:')
Fervent tegenstander van het korps lasergamers.
pi_142996866
Zo fucking frustrerend. Controleer je nog niet eens een maand voor het einde van het academisch jaar de curricula en roostering voor volgend jaar. Kom je tot de conclusie dat een bestuursjaar uit kan zonder veel studievertraging.

Gaat de opleiding een maand voor het begin van het volgend jaar, ruim na het einde van het academisch jaar er meerdere curriculum en roosteringswijzigingen doorheen voeren waardoor het nu toch echt een stukje moeilijker gaat worden studievertraging te ontlopen.
pi_142998168
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 19:55 schreef Lilliesleaf het volgende:
Zo fucking frustrerend. Controleer je nog niet eens een maand voor het einde van het academisch jaar de curricula en roostering voor volgend jaar. Kom je tot de conclusie dat een bestuursjaar uit kan zonder veel studievertraging.

Gaat de opleiding een maand voor het begin van het volgend jaar, ruim na het einde van het academisch jaar er meerdere curriculum en roosteringswijzigingen doorheen voeren waardoor het nu toch echt een stukje moeilijker gaat worden studievertraging te ontlopen.
Ik heb ook echt te veel rooster-collisions :'(

Ook een keertje twee tentamens op hetzelfde moment, hopelijk mag ik er één mondeling doen, anders heb ik het blok erna 7 tentamens :s
pi_142998336
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 20:37 schreef Novermars het volgende:

[..]

Ik heb ook echt te veel rooster-collisions :'(

Ook een keertje twee tentamens op hetzelfde moment, hopelijk mag ik er één mondeling doen, anders heb ik het blok erna 7 tentamens :s
Hertentamens van FWN zijn 3 weken na het tentamen zelf, dus dat zal wel meevallen. Gewoon ff aan je docent vragen (van het kleinste vak) of je het op een andere dag mag maken.
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 20:45:06 #271
344036 MrStalin
lekker gewerkt pik
pi_142998397
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 19:55 schreef Lilliesleaf het volgende:
Zo fucking frustrerend. Controleer je nog niet eens een maand voor het einde van het academisch jaar de curricula en roostering voor volgend jaar. Kom je tot de conclusie dat een bestuursjaar uit kan zonder veel studievertraging.

Gaat de opleiding een maand voor het begin van het volgend jaar, ruim na het einde van het academisch jaar er meerdere curriculum en roosteringswijzigingen doorheen voeren waardoor het nu toch echt een stukje moeilijker gaat worden studievertraging te ontlopen.
Is dat niet altijd zo in de zomervakantie ? :?
pi_142998437
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 20:45 schreef MrStalin het volgende:

[..]

Is dat niet altijd zo in de zomervakantie ? :?
Als de curricula in februari goedgekeurd worden door de raad, dan ga ik ervan uit dat ze tijdig wijzigingen communiceren.
pi_143001499
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 20:46 schreef Lilliesleaf het volgende:

[..]

Als de curricula in februari goedgekeurd worden door de raad, dan ga ik ervan uit dat ze tijdig wijzigingen communiceren.
Terecht maar je zou na al die jaren toch moeten weten dat Nederlandse universiteiten volgens het net op tijd principe werken. ;)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_143002714
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 22:25 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Terecht maar je zou na al die jaren toch moeten weten dat Nederlandse universiteiten volgens het net op tijd principe werken. ;)
Bij ons was het curriculum en rooster van volgend jaar anders in juni al voor iedereen bekend.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')