Die thee voor een cha-do? Dat is trouwens ook een belevenis op zichzelf.quote:Op dinsdag 29 juli 2014 14:55 schreef 111210 het volgende:
vanuit japan groene thee meegenomen, ook erg lekker als koude thee (zonder suiker)
thee met best grote blaadjes erin, weet alleen het merk niet aangezien de verpakking helemaal japans is
quote:Op woensdag 30 juli 2014 02:31 schreef knokkels het volgende:
Die thee voor een cha-do? Dat is trouwens ook een belevenis op zichzelf.
Kan je een foto plaatsen, misschien kan ik het nog lezen?
Die kanji is me even een te grote stapquote:Op woensdag 30 juli 2014 12:55 schreef 111210 het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
zie trouwens dat de houdbaarheidsdatum op maart 2013 staat, heb m pas 2 maanden terug geopend, daarvoor vacuum, smaakt gewoon prima (gekocht in 2012)
Yup, lekkere, typische Chinese donkere oolongthee. Dat soort thee vind ik soms wel heel lastig zetten. Ik vind ze snel wat waterig en niet 'vol' genoeg. Beste resultaat heb ik dan vaak met relatief veel thee, en dan kort trekken. Bijvoorbeeld 3-4 g thee, 1,5-2 minuten trekken met 1 kop water. Iets afgekoeld water is misschien het beste. Op die manier kun je dan wel 3 koppen thee achter elkaar maken van hetzelfde blad. Maar misschien heb je met de 'gewone' methode ook wel een goed resultaat hoor, het is altijd uitproberen.quote:Op woensdag 30 juli 2014 17:43 schreef Individual het volgende:
[ afbeelding ]
Da-Hong Pao thee. Heeft iemand die wel eens gehad?
Yum, Japanse groene thee. Waarschijnlijk een soort sencha, die drinken ze daar het meest. Meestal wordt daarvoor de methode gebruikt van veel thee (4 of 5 gram), heel kort trekken met sterk afgekoeld water (60-70 graden, dat heeft Japanse groene echt nodig om fijn zacht en zoet te smaken). Eerste 'trekking' een minuutje, de rest 20-30 seconden. En dan maak je zo een kop of 4 van hetzelfde blad. Ook koud inderdaad heel lekker en verfrissend.quote:Op woensdag 30 juli 2014 12:55 schreef 111210 het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
zie trouwens dat de houdbaarheidsdatum op maart 2013 staat, heb m pas 2 maanden terug geopend, daarvoor vacuum, smaakt gewoon prima (gekocht in 2012)
Dan had je waarschijnlijk de goedkope soort.quote:Op donderdag 31 juli 2014 17:20 schreef naamdrager het volgende:
Ik vind ze snel wat waterig en niet 'vol' genoeg.
je hebt inderdaad wel een vrij grote schep nodig om een echt lekkere smaak te krijgen, vind de thee warm erg droog smaken, als ie koud is smaakt het heel zacht, was trouwens een pakje van 20 euro omgerekendquote:Op donderdag 31 juli 2014 17:24 schreef naamdrager het volgende:
Yum, Japanse groene thee. Waarschijnlijk een soort sencha, die drinken ze daar het meest. Meestal wordt daarvoor de methode gebruikt van veel thee (4 of 5 gram), heel kort trekken met sterk afgekoeld water (60-70 graden, dat heeft Japanse groene echt nodig om fijn zacht en zoet te smaken). Eerste 'trekking' een minuutje, de rest 20-30 seconden. En dan maak je zo een kop of 4 van hetzelfde blad. Ook koud inderdaad heel lekker en verfrissend.
Gyokuro thee?quote:Op donderdag 31 juli 2014 22:18 schreef 111210 het volgende:
[..]
je hebt inderdaad wel een vrij grote schep nodig om een echt lekkere smaak te krijgen, vind de thee warm erg droog smaken, als ie koud is smaakt het heel zacht, was trouwens een pakje van 20 euro omgerekend
dit stond er trouwens bij als beschrijving
[ afbeelding ]
Koude chrysanthemum thee is wel lekker in de zomer. Grote soeppan voor nemen en wat bruine suiker van de reep afbrokkelen. Inschenken in flessen en de koelkast inquote:Op dinsdag 26 augustus 2014 01:09 schreef wiskundenoob het volgende:
@yiwei
Gewoon elke thee een keer proberen. Ik neem vaak zonnebloemthee. Refill is toch gratis.
Bitter en/of wrang betekent inderdaad dat je hem te sterk gemaakt hebt, of (bij lichte, bv. groene thee) te heet water gebruikt hebt. Bedenk ook dat je ook in losse thee allerlei kwaliteiten hebt. Los betekent niet per definitie goed, zoals theezakje met gruis wel zo'n beetje per definitie slecht betekent.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 16:33 schreef Maraca het volgende:
Ben weg van het assortiment van Celestial Seasonings Vooral Sleepy Time
Maar wil eigenlijk overstappen naar losse thee. Alleen vind ik deze vaak erg bitter. Alhoewel ik ook begreep dat dat wellicht te maken heeft met de manier van zetten (water te heet en te lang laten trekken)
Het is meer dat ik over wil stappen naar losse thee, omdat ik een theepot van 1,2 liter heb met een filter. Dat maakt het wat makkelijker dan tig zakjes te gebruiken Die gebruik ik dan liever als ik een kopje thee wil zetten.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 17:42 schreef naamdrager het volgende:
[..]
Bitter en/of wrang betekent inderdaad dat je hem te sterk gemaakt hebt, of (bij lichte, bv. groene thee) te heet water gebruikt hebt. Bedenk ook dat je ook in losse thee allerlei kwaliteiten hebt. Los betekent niet per definitie goed, zoals theezakje met gruis wel zo'n beetje per definitie slecht betekent.
Op de markt staat al jaren een kraampje met alleen maar verse thee. Meestal koop ik iets niews, al heb ik wel mijn terugkerende favorieten.quote:Op donderdag 24 juli 2014 13:40 schreef summer2bird het volgende:
Wat vinden jullie de lekkerste thee? Waar kopen jullie die? Met melk en suiker of zonder?
Ik zelf vind thee van drink me chai latte enorm lekker. Beetje melk erbij....
En anders heb ik in Apeldoorn, in de hoofdstraat een winkel ontdekt die ook schepthee verkoopt. Een daarvan is schepthee met choco, kokos en zwarte thee.
Nomnomnom
En jullie?
Die mok geweldig.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 16:54 schreef Individual het volgende:
Beste thee in de wereld.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Regular please.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |