Die thee voor een cha-do? Dat is trouwens ook een belevenis op zichzelf.quote:Op dinsdag 29 juli 2014 14:55 schreef 111210 het volgende:
vanuit japan groene thee meegenomen, ook erg lekker als koude thee (zonder suiker)
thee met best grote blaadjes erin, weet alleen het merk niet aangezien de verpakking helemaal japans is
quote:Op woensdag 30 juli 2014 02:31 schreef knokkels het volgende:
Die thee voor een cha-do? Dat is trouwens ook een belevenis op zichzelf.
Kan je een foto plaatsen, misschien kan ik het nog lezen?
Die kanji is me even een te grote stapquote:Op woensdag 30 juli 2014 12:55 schreef 111210 het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
zie trouwens dat de houdbaarheidsdatum op maart 2013 staat, heb m pas 2 maanden terug geopend, daarvoor vacuum, smaakt gewoon prima (gekocht in 2012)
Yup, lekkere, typische Chinese donkere oolongthee. Dat soort thee vind ik soms wel heel lastig zetten. Ik vind ze snel wat waterig en niet 'vol' genoeg. Beste resultaat heb ik dan vaak met relatief veel thee, en dan kort trekken. Bijvoorbeeld 3-4 g thee, 1,5-2 minuten trekken met 1 kop water. Iets afgekoeld water is misschien het beste. Op die manier kun je dan wel 3 koppen thee achter elkaar maken van hetzelfde blad. Maar misschien heb je met de 'gewone' methode ook wel een goed resultaat hoor, het is altijd uitproberen.quote:Op woensdag 30 juli 2014 17:43 schreef Individual het volgende:
[ afbeelding ]
Da-Hong Pao thee. Heeft iemand die wel eens gehad?
Yum, Japanse groene thee. Waarschijnlijk een soort sencha, die drinken ze daar het meest. Meestal wordt daarvoor de methode gebruikt van veel thee (4 of 5 gram), heel kort trekken met sterk afgekoeld water (60-70 graden, dat heeft Japanse groene echt nodig om fijn zacht en zoet te smaken). Eerste 'trekking' een minuutje, de rest 20-30 seconden. En dan maak je zo een kop of 4 van hetzelfde blad. Ook koud inderdaad heel lekker en verfrissend.quote:Op woensdag 30 juli 2014 12:55 schreef 111210 het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
zie trouwens dat de houdbaarheidsdatum op maart 2013 staat, heb m pas 2 maanden terug geopend, daarvoor vacuum, smaakt gewoon prima (gekocht in 2012)
Dan had je waarschijnlijk de goedkope soort.quote:Op donderdag 31 juli 2014 17:20 schreef naamdrager het volgende:
Ik vind ze snel wat waterig en niet 'vol' genoeg.
je hebt inderdaad wel een vrij grote schep nodig om een echt lekkere smaak te krijgen, vind de thee warm erg droog smaken, als ie koud is smaakt het heel zacht, was trouwens een pakje van 20 euro omgerekendquote:Op donderdag 31 juli 2014 17:24 schreef naamdrager het volgende:
Yum, Japanse groene thee. Waarschijnlijk een soort sencha, die drinken ze daar het meest. Meestal wordt daarvoor de methode gebruikt van veel thee (4 of 5 gram), heel kort trekken met sterk afgekoeld water (60-70 graden, dat heeft Japanse groene echt nodig om fijn zacht en zoet te smaken). Eerste 'trekking' een minuutje, de rest 20-30 seconden. En dan maak je zo een kop of 4 van hetzelfde blad. Ook koud inderdaad heel lekker en verfrissend.
Gyokuro thee?quote:Op donderdag 31 juli 2014 22:18 schreef 111210 het volgende:
[..]
je hebt inderdaad wel een vrij grote schep nodig om een echt lekkere smaak te krijgen, vind de thee warm erg droog smaken, als ie koud is smaakt het heel zacht, was trouwens een pakje van 20 euro omgerekend
dit stond er trouwens bij als beschrijving
[ afbeelding ]
Koude chrysanthemum thee is wel lekker in de zomer. Grote soeppan voor nemen en wat bruine suiker van de reep afbrokkelen. Inschenken in flessen en de koelkast inquote:Op dinsdag 26 augustus 2014 01:09 schreef wiskundenoob het volgende:
@yiwei
Gewoon elke thee een keer proberen. Ik neem vaak zonnebloemthee. Refill is toch gratis.
Bitter en/of wrang betekent inderdaad dat je hem te sterk gemaakt hebt, of (bij lichte, bv. groene thee) te heet water gebruikt hebt. Bedenk ook dat je ook in losse thee allerlei kwaliteiten hebt. Los betekent niet per definitie goed, zoals theezakje met gruis wel zo'n beetje per definitie slecht betekent.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 16:33 schreef Maraca het volgende:
Ben weg van het assortiment van Celestial Seasonings Vooral Sleepy Time
Maar wil eigenlijk overstappen naar losse thee. Alleen vind ik deze vaak erg bitter. Alhoewel ik ook begreep dat dat wellicht te maken heeft met de manier van zetten (water te heet en te lang laten trekken)
Het is meer dat ik over wil stappen naar losse thee, omdat ik een theepot van 1,2 liter heb met een filter. Dat maakt het wat makkelijker dan tig zakjes te gebruiken Die gebruik ik dan liever als ik een kopje thee wil zetten.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 17:42 schreef naamdrager het volgende:
[..]
Bitter en/of wrang betekent inderdaad dat je hem te sterk gemaakt hebt, of (bij lichte, bv. groene thee) te heet water gebruikt hebt. Bedenk ook dat je ook in losse thee allerlei kwaliteiten hebt. Los betekent niet per definitie goed, zoals theezakje met gruis wel zo'n beetje per definitie slecht betekent.
Op de markt staat al jaren een kraampje met alleen maar verse thee. Meestal koop ik iets niews, al heb ik wel mijn terugkerende favorieten.quote:Op donderdag 24 juli 2014 13:40 schreef summer2bird het volgende:
Wat vinden jullie de lekkerste thee? Waar kopen jullie die? Met melk en suiker of zonder?
Ik zelf vind thee van drink me chai latte enorm lekker. Beetje melk erbij....
En anders heb ik in Apeldoorn, in de hoofdstraat een winkel ontdekt die ook schepthee verkoopt. Een daarvan is schepthee met choco, kokos en zwarte thee.
Nomnomnom
En jullie?
Die mok geweldig.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 16:54 schreef Individual het volgende:
Beste thee in de wereld.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Regular please.
Na gebruik even omspoelen en klaar (en ze kunnen ook de machine in)quote:Op zondag 19 oktober 2014 23:19 schreef RobinOok het volgende:
Zo'n rietje kreeg ik van een collega.
Omdat ze me jasmijnthee zag drinken.
Maar ik vind het eigenlijk maar viezig, zo'n rietje dat je niet schoon kunt maken.
En hij wordt warm.
Dus ben er niet zo heel blij mee.
In Uruguay liepen er veel mensen rond met hun thermosflessen en overal hoopjes mate op de stoep, veel meer dan in Argentinië.quote:Op zondag 19 oktober 2014 23:05 schreef hottentot het volgende:
Qua thee drink ik eigenlijk alleen nog maar Mate
[ afbeelding ] De rest zou ik beter op het werk neerzetten want dat wacht tot de houdbaarheidsdatum verstreken is.
Argentinië was het meer in het park of thuis, Maar waarom zou je ook zoveel Mate drinken, toen ik er was kocht je een liter fles Quilmess voor een Dollar, prima biertje voor dat klimaat.quote:Op maandag 20 oktober 2014 12:36 schreef Individual het volgende:
[..]
In Uruguay liepen er veel mensen rond met hun thermosflessen en overal hoopjes mate op de stoep, veel meer dan in Argentinië.
theezakje bevat ook echte thee. dat het los is zegt nog niet zoveel.quote:Op donderdag 25 september 2014 16:32 schreef DonnaRush het volgende:
Vandaag op de markt echte losse thee gekocht en een filter. Heerlijk!
ikheb drijfdingen van de flying tiger. Aan de onderkant een ei, bovenkant een siliconen iets dat je er in drukt. Ideaal!quote:Op zondag 14 december 2014 21:10 schreef trekker25 het volgende:
Zelf ook veel thee aan het zetten en niet alles in zakjes. Maar pitverdomme wat een klote ding zo'n thee-ei. Nooit fatsoenlijk open te krijgen. Zeker niet na het zetten.
Zijn er wel goede te krijgen?
En wat vindt men hier een lekkere thee om de hele dag door te lurken?
Zelf aan de jiaogulan thee, bergen gezondheid claims maar ook gewoon lekker! Voor dat laatste drink ik hem dus ook...
ook op internet te krijgen?quote:Op zondag 14 december 2014 21:18 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
ikheb drijfdingen van de flying tiger. Aan de onderkant een ei, bovenkant een siliconen iets dat je er in drukt. Ideaal!
3 euro.
quote:Op zondag 14 december 2014 22:07 schreef trekker25 het volgende:
[..]
ook op internet te krijgen?
Kom ze niet tegen op google.
Nee, je moet naar de winkel toe.quote:Op maandag 15 december 2014 20:17 schreef trekker25 het volgende:
http://www.flying-tiger.nl/zoeken/thee-ei.html
hier hebben ze hem niet meer??
kun je niet voor bellen en laten bezorgen? dichste bij is 40 minuten rijden ...quote:Op maandag 15 december 2014 20:18 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
[..]
Nee, je moet naar de winkel toe.
Op de website staat altijd maar een kleine selectie van wat ze daadwerkelijk hebben. ook wisselt het assortiment vaak.
Euhm, nee.quote:Op maandag 15 december 2014 20:19 schreef trekker25 het volgende:
[..]
kun je niet voor bellen en laten bezorgen? dichste bij is 40 minuten rijden ...
Da's precies dezelfde als die ik hebquote:Op dinsdag 16 december 2014 13:31 schreef trekker25 het volgende:
[..]
bij ander winkeltje deze kunnen meenemen:
[ afbeelding ]
denk dat die ook wel voldoet; ook heel veel soorten losse thee, in de kerst vakantie eens rustig gaan kijken...
zitten wel grotere gaatjes in dan me oude "standaard" thee-ei en komt wat meer gruis mee, maar werkt verder prima!quote:Op donderdag 18 december 2014 19:26 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Da's precies dezelfde als die ik heb
Die had ik ook maar omdat het ene deel plastic is en het andere metaal (en dus andere uitzettingscoëfficient) pasten na verloop van tijd de delen niet meer op elkaar.quote:Op dinsdag 16 december 2014 13:31 schreef trekker25 het volgende:
[..]
bij ander winkeltje deze kunnen meenemen:
[ afbeelding ]
denk dat die ook wel voldoet; ook heel veel soorten losse thee, in de kerst vakantie eens rustig gaan kijken...
Ik gebruik zo'n theekan met ingebouwd filter, werkt perfect.Als de thee op sterkte is druk je de zuiger omlaag en stopt hij met "trekken". Voor schoonmaken trek je zo die hele buis eruit en spoel je hem zo af (afwasborstel past er bij mij in )quote:Op zondag 14 december 2014 21:10 schreef trekker25 het volgende:
Zelf ook veel thee aan het zetten en niet alles in zakjes. Maar pitverdomme wat een klote ding zo'n thee-ei. Nooit fatsoenlijk open te krijgen. Zeker niet na het zetten.
Thee met rozen is idd erg lekker!quote:Op donderdag 18 december 2014 22:36 schreef NoralyZ het volgende:
ik haal meestal thee bij theezaakjes in de buurt of op de markt. de marktkraam hier heeft een superlekkere rooibosthee die 'sparkling ginger' heet, kruidig en wat zoet met gember. maar ik drink eigenlijk veel soorten thee wel graag: lapsang souchong, witte thee, thee met bloemen... er is een thee van betjeman & baton (den haag), les invités, die is fantastisch! groene thee met jasmijn, lychee en rozen . er is zo veel lekkere thee.
En hij drijft zo leukquote:Op donderdag 18 december 2014 21:53 schreef trekker25 het volgende:
[..]
zitten wel grotere gaatjes in dan me oude "standaard" thee-ei en komt wat meer gruis mee, maar werkt verder prima!
In de meeste zakjes zitten restjes poeder dat ze anders niet kunnen verkopen. De kwaliteit is dus veel minder. Maar dat proef je ook gewoon, hoef je niet eens een kenner voor te zijn.quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 15:04 schreef bolker het volgende:
[..]
theezakje bevat ook echte thee. dat het los is zegt nog niet zoveel.
Als je hem een tikje geeft, dobbert hij vrolijk rondquote:
Ja hoor, die hebben ze zeker bij de Blokker!quote:Op zaterdag 20 december 2014 09:06 schreef DonnaRush het volgende:
Waar kan ik een klein thee ei halen? Gewoon ook bij Blokker ofzo?
Heb een leuk theepotje gekregen en zou daar ook graag thee in trekken
is er nog iets speciaals aan zo'n theepot of alleen dat hij uit Taiwan komt? Wel leuk dingetjequote:Op woensdag 7 januari 2015 08:36 schreef naamdrager het volgende:
Net teruggekomen van vakantie in Taiwan. Een waar Mekka voor de theeliefhebber, vooral als je van oolong houdt. Elke stad heeft wel een paar winkeltjes waar ze toptheetjes verkopen, met alle toebehoren daarbij. Vaak mag je uitgebreid proeven alvorens je keuze te maken. Heb er voor omgerekend zo'n 40 euro ook nog een heel fijn Yixing-potje op de kop getikt! Dat stond al een tijdlang op m'n verlanglijstje.
[ link | afbeelding ]
Puerh is echt geweldig inderdaad, en inderdaad lopen de kwaliteiten sterk uiteen. Ik ben zelf dol op 'oude' puerhs, die vaak een jaar of 10-15 hebben liggen rijpen. Heerlijk sterk en gronderig, maar tegelijk heel zoet en zacht van smaak. Je koopt ze in de vorm van harde blokken, echt geweldig spul is het. Hotsoup.nl heeft hele lekkere.quote:Een speciale liefde heb ik voor "puer" thee ( van oude theebomen ipv keine struikjes, wat na oogsten nog een tijdje wordt gefermenteerd, kort of lang) De smaak doet wat denken aan een muffe, vochtige kelder
Ik weet alleen niet waar in Nederland je goeie kunt krijgen want wat ik laatst in de toko kocht hier was echt ruk.
Een groot theefilter heb ik wel. Het gaat erom dat het eitje in het potje past Ik heb nog niet veel tijd gehad, dus het potje ook nog niet gebruikt, helaas. Maar snel even kijken!quote:Op woensdag 7 januari 2015 08:48 schreef naamdrager het volgende:
[..]
Ja hoor, die hebben ze zeker bij de Blokker!
Thee-eieren zijn overigens niet voor alle losse thee even geschikt. Vooral bij thee met grote bladeren is zo'n ei al snel te krap. Neem bij voorkeur een flink grote, thee heeft ruimte nodig om z'n smaak goed af te geven.
Yixing is een bepaald soort klei, die volgens de Chinezen optimaal is voor het trekken van thee. Om verschillende redenen, bijvoorbeeld dat het de warmte heel goed vasthoudt en de smaak wat fijner en zachter schijnt te maken. De potjes worden (grotendeels of helemaal) met de hand gemaakt, dat schijnt heel specialistisch werk te zijn, vandaar dat ze wel prijzig zijn. Ik vind het wel wat hebben om je kopje thee te trekken met een potje waar iemand aandacht in gestoken heeft om het te maken. Maar zo'n potje is natuurlijk ook wel een klein beetje nerdy, en het is helemaal geen voorwaarde om lekkere thee te maken!quote:Op woensdag 7 januari 2015 08:53 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
is er nog iets speciaals aan zo'n theepot of alleen dat hij uit Taiwan komt? Wel leuk dingetje
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |