uitgelegd door de gids in dat heerlijke afrikons?quote:
Turkse appelthee!quote:Op donderdag 24 juli 2014 14:25 schreef zarGon het volgende:
Turkse thee. Maar goed, ben dan ook geen theedrinker. .
stoer, man.quote:Op donderdag 24 juli 2014 14:31 schreef Farenji het volgende:
's Ochtends graag een zwarte Darjeeling, 's middags en 's avonds groene Japanse Sencha. Vanzelfsprekend losse thee, geen zakjes, en al helemaal geen suiker of melk.
vindt?quote:Op donderdag 24 juli 2014 14:38 schreef Woestijnvos het volgende:
kamillethee vindt ik wel lekker. Als ook munt thee .
stoer, man.quote:
Daar is niks stoers aan, gaat gewoon om smaak. Wat in de meeste zakjes gaat is het stof dat in de theefabriek op de grond valt. Proef eens goede losse thee en je wil nooit meer iets anders.quote:
vast, ja.quote:Op donderdag 24 juli 2014 14:47 schreef Farenji het volgende:
Wat in de meeste zakjes gaat is het stof dat in de theefabriek op de grond valt.
Tsja.. zag laatst nog strawberry cupcake staan, van Lipton volgens mij.quote:
het is losse thee, de appeltaart heeft kaneelstokjes en sinaasappel en rozijnen en weet ik veel wat nog meer, de champagne zitten allemaal bloemetjes en blaadjes in.quote:
Lipton doet suikerbolletjes vol smaakstoffen door de thee... dan ben je eigenlijk gewoon warme limonade aan het drinken.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 08:24 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Tsja.. zag laatst nog strawberry cupcake staan, van Lipton volgens mij.
Deze thee had Pickwick een jaar of 2 geleden ook, nergens meer te krijgen. Weet iemand daar de reden van?quote:Op donderdag 24 juli 2014 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De blikjes losse thee, niet de zakjes
Je hebt gelijk, wat ik maak zijn eigenlijk infusie's, maar iedereen noemt het thee dus doe ik dat ook maar. Heb het wel infusie's genoemd eerder, maar dan kijkt het gemiddelde mens je heel uilig aan, oh je bedoeld thee!quote:Op vrijdag 25 juli 2014 16:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Grappig dat we in Nederland geen onderscheid maken tussen een infusie en een thee. Koffie is ook geen koffie als je het van gebrande beukennoten zet.
Ik weet het, ik doe het ook. heerlijke combinaties van goudsbloem, kamille, zoethout en engelwortel (werkt trouwens ontstekingsremmend)quote:Op vrijdag 25 juli 2014 16:33 schreef erodome het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, wat ik maak zijn eigenlijk infusie's, maar iedereen noemt het thee dus doe ik dat ook maar. Heb het wel infusie's genoemd eerder, maar dan kijkt het gemiddelde mens je heel uilig aan, oh je bedoeld thee!
hier zijn ze gedeeltelijk al rijpquote:Op vrijdag 25 juli 2014 16:47 schreef erodome het volgende:
Goudsbloem, die is ook erg lekker idd!
Heb je weleens braamblad gebruikt, ook erg lekker in de thee, wel vooral gecombineerd met andere zaken.
Nog heel even en dan weer rozenbottels e.d., ook leuk voor de "thee".
Hier nog niet gezien, rijpe dan. Wel al heerlijk gesnoept van de frambozen, die zijn zelfs al op en bij de bramen zitten er nu al mooie zoete tussen. Maar die heb ik dan niet gebruikt voor de "thee", misschien eens doen met de bramen, is wel een leuk experiment. Even nadenken waarmee dat allemaal leuk gecombineerd kan worden.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 18:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
hier zijn ze gedeeltelijk al rijp
Weet u misschien waar we stokjes verse munt kunnen kopen voor de munt thee?quote:Op donderdag 24 juli 2014 14:38 schreef Woestijnvos het volgende:
kamillethee vind ik wel lekker. Als ook munt thee .
Stokjes munt? Muntblaadjes vind je in zowat elke supermarkt. Maar de toko is veel goedkoper.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 02:33 schreef Yiwei het volgende:
[..]
Weet u misschien waar we stokjes verse munt kunnen kopen voor de munt thee?
Geen idee ik gebruik verse munt bladeren.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 02:33 schreef Yiwei het volgende:
[..]
Weet u misschien waar we stokjes verse munt kunnen kopen voor de munt thee?
Een topper. Blikken vol sleep ik mee uit Engeland. Maar de Chai's van Tea India zijn ook niet te versmaden. En een ochtend beginnen zonder een Ceylon van Twinings valt niet mee.quote:Op donderdag 24 juli 2014 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De blikjes losse thee, niet de zakjes
Zet het in de tuin, binnen een jaar heb je meer munt dan je op kanquote:Op zaterdag 26 juli 2014 02:33 schreef Yiwei het volgende:
[..]
Weet u misschien waar we stokjes verse munt kunnen kopen voor de munt thee?
Op de markt? Ik heb er net een bos gehaald voor 50 cent.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 02:33 schreef Yiwei het volgende:
[..]
Weet u misschien waar we stokjes verse munt kunnen kopen voor de munt thee?
Nog nooit ervan gehoord/gezien. Lijkt op chocolade melk Wat voor blaadjes zitten daarin?quote:
Britsquote:Op zaterdag 26 juli 2014 17:25 schreef Yiwei het volgende:
[..]
Nog nooit ervan gehoord/gezien. Lijkt op chocolade melk Wat voor blaadjes zitten daarin?
Mint? Morocco? Of is het echt iets waar ik nog nooit van gehoord heb?quote:Op zaterdag 26 juli 2014 17:41 schreef fightclubTyler het volgende:
Mind marocco
Of gewoon Engelse thee met veel suiker en veel melkpoeder
of KLB / aardbeiensiroop
Moet je eens proberen bro, echt lekkkerquote:Op zaterdag 26 juli 2014 17:45 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Mint? Morocco? Of is het echt iets waar ik nog nooit van gehoord heb?
Als je het niet aan plakjes kan snijden is het niet sterk genoeg.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 17:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Brits
Veel Engelsen drinken hun thee heel anders dan in beschaafde landen, heel erg sterk en met veel melk.
Dus die is lekker? Ze hebben laatst een paar pallets op mijn werk gebracht, heb er een paar dozen van meegenomen, maar nog niet geproefd. Het lijkt me zo'n rare smaak voor thee...quote:
Die thee is wat pittig, wat op zich niet onlogisch is. Lekker is die zeker.. En aan de binnenkant van de pakjes staat nog een leuke oefening. Zeker met die. Als je inademt en dan uitademt proef je de smaak van de thee en de chili erg goed. Really clears up those sinuses.quote:Op dinsdag 29 juli 2014 15:36 schreef Broodjekipkorn het volgende:
[..]
Dus die is lekker? Ze hebben laatst een paar pallets op mijn werk gebracht, heb er een paar dozen van meegenomen, maar nog niet geproefd. Het lijkt me zo'n rare smaak voor thee...
Haha, hoe goedkoop wil je het hebben? Ik geloof niet dat er goedkopere thee in UK te koop is. Zonder melk nogal wrang van smaak.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 16:54 schreef Individual het volgende:
Beste thee in de wereld.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Regular please.
Ik vind hem geweldig. Maar dat vind ik van veel Yogi-smaken. Dit is wel een van mijn favorieten, heerlijk pittig.quote:Op dinsdag 29 juli 2014 15:36 schreef Broodjekipkorn het volgende:
[..]
Dus die is lekker? Ze hebben laatst een paar pallets op mijn werk gebracht, heb er een paar dozen van meegenomen, maar nog niet geproefd. Het lijkt me zo'n rare smaak voor thee...
£4 voor 240 zakjes.quote:Op dinsdag 29 juli 2014 19:48 schreef buzz1291 het volgende:
[..]
Haha, hoe goedkoop wil je het hebben? Ik geloof niet dat er goedkopere thee in UK te koop is. Zonder melk nogal wrang van smaak.
Die thee voor een cha-do? Dat is trouwens ook een belevenis op zichzelf.quote:Op dinsdag 29 juli 2014 14:55 schreef 111210 het volgende:
vanuit japan groene thee meegenomen, ook erg lekker als koude thee (zonder suiker)
thee met best grote blaadjes erin, weet alleen het merk niet aangezien de verpakking helemaal japans is
quote:Op woensdag 30 juli 2014 02:31 schreef knokkels het volgende:
Die thee voor een cha-do? Dat is trouwens ook een belevenis op zichzelf.
Kan je een foto plaatsen, misschien kan ik het nog lezen?
Die kanji is me even een te grote stapquote:Op woensdag 30 juli 2014 12:55 schreef 111210 het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
zie trouwens dat de houdbaarheidsdatum op maart 2013 staat, heb m pas 2 maanden terug geopend, daarvoor vacuum, smaakt gewoon prima (gekocht in 2012)
Yup, lekkere, typische Chinese donkere oolongthee. Dat soort thee vind ik soms wel heel lastig zetten. Ik vind ze snel wat waterig en niet 'vol' genoeg. Beste resultaat heb ik dan vaak met relatief veel thee, en dan kort trekken. Bijvoorbeeld 3-4 g thee, 1,5-2 minuten trekken met 1 kop water. Iets afgekoeld water is misschien het beste. Op die manier kun je dan wel 3 koppen thee achter elkaar maken van hetzelfde blad. Maar misschien heb je met de 'gewone' methode ook wel een goed resultaat hoor, het is altijd uitproberen.quote:Op woensdag 30 juli 2014 17:43 schreef Individual het volgende:
[ afbeelding ]
Da-Hong Pao thee. Heeft iemand die wel eens gehad?
Yum, Japanse groene thee. Waarschijnlijk een soort sencha, die drinken ze daar het meest. Meestal wordt daarvoor de methode gebruikt van veel thee (4 of 5 gram), heel kort trekken met sterk afgekoeld water (60-70 graden, dat heeft Japanse groene echt nodig om fijn zacht en zoet te smaken). Eerste 'trekking' een minuutje, de rest 20-30 seconden. En dan maak je zo een kop of 4 van hetzelfde blad. Ook koud inderdaad heel lekker en verfrissend.quote:Op woensdag 30 juli 2014 12:55 schreef 111210 het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
zie trouwens dat de houdbaarheidsdatum op maart 2013 staat, heb m pas 2 maanden terug geopend, daarvoor vacuum, smaakt gewoon prima (gekocht in 2012)
Dan had je waarschijnlijk de goedkope soort.quote:Op donderdag 31 juli 2014 17:20 schreef naamdrager het volgende:
Ik vind ze snel wat waterig en niet 'vol' genoeg.
je hebt inderdaad wel een vrij grote schep nodig om een echt lekkere smaak te krijgen, vind de thee warm erg droog smaken, als ie koud is smaakt het heel zacht, was trouwens een pakje van 20 euro omgerekendquote:Op donderdag 31 juli 2014 17:24 schreef naamdrager het volgende:
Yum, Japanse groene thee. Waarschijnlijk een soort sencha, die drinken ze daar het meest. Meestal wordt daarvoor de methode gebruikt van veel thee (4 of 5 gram), heel kort trekken met sterk afgekoeld water (60-70 graden, dat heeft Japanse groene echt nodig om fijn zacht en zoet te smaken). Eerste 'trekking' een minuutje, de rest 20-30 seconden. En dan maak je zo een kop of 4 van hetzelfde blad. Ook koud inderdaad heel lekker en verfrissend.
Gyokuro thee?quote:Op donderdag 31 juli 2014 22:18 schreef 111210 het volgende:
[..]
je hebt inderdaad wel een vrij grote schep nodig om een echt lekkere smaak te krijgen, vind de thee warm erg droog smaken, als ie koud is smaakt het heel zacht, was trouwens een pakje van 20 euro omgerekend
dit stond er trouwens bij als beschrijving
[ afbeelding ]
Koude chrysanthemum thee is wel lekker in de zomer. Grote soeppan voor nemen en wat bruine suiker van de reep afbrokkelen. Inschenken in flessen en de koelkast inquote:Op dinsdag 26 augustus 2014 01:09 schreef wiskundenoob het volgende:
@yiwei
Gewoon elke thee een keer proberen. Ik neem vaak zonnebloemthee. Refill is toch gratis.
Bitter en/of wrang betekent inderdaad dat je hem te sterk gemaakt hebt, of (bij lichte, bv. groene thee) te heet water gebruikt hebt. Bedenk ook dat je ook in losse thee allerlei kwaliteiten hebt. Los betekent niet per definitie goed, zoals theezakje met gruis wel zo'n beetje per definitie slecht betekent.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 16:33 schreef Maraca het volgende:
Ben weg van het assortiment van Celestial Seasonings Vooral Sleepy Time
Maar wil eigenlijk overstappen naar losse thee. Alleen vind ik deze vaak erg bitter. Alhoewel ik ook begreep dat dat wellicht te maken heeft met de manier van zetten (water te heet en te lang laten trekken)
Het is meer dat ik over wil stappen naar losse thee, omdat ik een theepot van 1,2 liter heb met een filter. Dat maakt het wat makkelijker dan tig zakjes te gebruiken Die gebruik ik dan liever als ik een kopje thee wil zetten.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 17:42 schreef naamdrager het volgende:
[..]
Bitter en/of wrang betekent inderdaad dat je hem te sterk gemaakt hebt, of (bij lichte, bv. groene thee) te heet water gebruikt hebt. Bedenk ook dat je ook in losse thee allerlei kwaliteiten hebt. Los betekent niet per definitie goed, zoals theezakje met gruis wel zo'n beetje per definitie slecht betekent.
Op de markt staat al jaren een kraampje met alleen maar verse thee. Meestal koop ik iets niews, al heb ik wel mijn terugkerende favorieten.quote:Op donderdag 24 juli 2014 13:40 schreef summer2bird het volgende:
Wat vinden jullie de lekkerste thee? Waar kopen jullie die? Met melk en suiker of zonder?
Ik zelf vind thee van drink me chai latte enorm lekker. Beetje melk erbij....
En anders heb ik in Apeldoorn, in de hoofdstraat een winkel ontdekt die ook schepthee verkoopt. Een daarvan is schepthee met choco, kokos en zwarte thee.
Nomnomnom
En jullie?
Die mok geweldig.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 16:54 schreef Individual het volgende:
Beste thee in de wereld.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Regular please.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |