abonnement Unibet Coolblue
pi_149750820
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 21:02 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Niet zo netjes onderzocht als jij zou willen, ik probeerde ook nog mijn eten goed te krijgen. En volgens mij is de thermometer een beetje dol. Maar:
H 2u: 67
L 1u: 78
L 1u: 95
L 1u: 95 maar dan met ontzettend veel bubbels en bellen, dus klopt ws niet
W 1u: 90
W 1u: 85

Toen heb ik m weer op L gezet omdat ik niet wilde dat ie nog veel meer zou zakken voor de bouillon.

Ik heb er rendang en butter chicken in gehad die allebei te hard gingen dus regelmatig geroerd werden, maar wel allebei knettermals werden. Dus wel irritant, niet taai.
Dank u Dr. Vanyel. ;)
Op laag gaat ie dus al veel te hard, eigenlijk mag het ding de naam slowcooker niet dragen.
De volgende keer stoofvlees maar eens op warm proberen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  dinsdag 17 februari 2015 @ 06:47:43 #177
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_149750848
Wat jammer dat die van jullie zo hard gaan. Ik heb een Kenwood, en die van mij bubbelt zelfs op hoog nauwelijks. De deksel sluit kennelijk ook nog eens hermetisch af, en het enige nadeel is dat ik vaak alles aan het eind even in een gewone pan overhevel om in te laten koken. Het andere nadeel is dat het echt heel slow gaat, en 8 uur net genoeg is voor rundvlees, maar 10 uur beter.
pi_149751861
Ik hoop dat mij tweede precies is zoals die van jou. Kan die mooi aan als ik ga werken.
Morphy Richards trouwens. Met een lichtgewicht pan die op het fornuis kan.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  dinsdag 17 februari 2015 @ 10:04:49 #179
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_149752955
Dat mis ik dus inderdaad: die van mij kan niet op het fornuis. Dat zou handig zijn ;)

Ik heb trouwens laatst lamsschenkels gemaakt. Veel ui, wat knoflook, passata en bouillon en het was helemaal geweldig. De restjes maakten een paar dagen later ook nog eens een perfect Shepherd's Pie.
pi_149753655
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 10:04 schreef Gaoxing het volgende:
Dat mis ik dus inderdaad: die van mij kan niet op het fornuis. Dat zou handig zijn ;)

Ik heb trouwens laatst lamsschenkels gemaakt. Veel ui, wat knoflook, passata en bouillon en het was helemaal geweldig. De restjes maakten een paar dagen later ook nog eens een perfect Shepherd's Pie.
Klinkt heerlijk! Hoe lang heb je 'm aangehad?
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 17 februari 2015 @ 12:05:00 #181
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_149755875
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 10:33 schreef Kaatje1 het volgende:
Klinkt heerlijk! Hoe lang heb je 'm aangehad?
Volgens mij heb ik 'm voor 8 uur aangezet, rond 16:15 in een pan om in te koken, en om 17:15 eruit (ja, vroege maaltijden als allebei de kinderen moeten sporten :P ).
pi_149794160
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 06:36 schreef Bart2002 het volgende:
Lokquote

Andere pan, kip ui knof aangebakken op het fornuis. Passata en gepelde tomaten erbij. 3,5u op low 82 graden.
4,5u op low 83 graden.

Beide aan de rand gemeten. Middenin is deze minder warm.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149794396
quote:
1s.gif Op woensdag 18 februari 2015 15:00 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Lokquote

Andere pan, kip ui knof aangebakken op het fornuis. Passata en gepelde tomaten erbij. 3,5u op low 82 graden.
4,5u op low 83 graden.

Beide aan de rand gemeten. Middenin is deze minder warm.
Werkt. :)
Kijk, dat lijkt er meer op!
Welke is dat?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149794752
http://www.amazon.co.uk/d(...)721_37986871_TE_item

Mobiel, te lui voor mooie link en plaatje.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149795107
Bewijst (bevestigd) nu dus wel dat een Europees merk slowcooker beter werkt (= lagere temp.) dan een Crockpot (Amerikaans) model.
Mijn Russell Hobbs is onderweg, hopelijk kan ik 'm dit weekend ook ff testen :)

Procureur (1,5K) zit hier nu 8 uur in de slowcooker, het duurde heel lang voordat het vocht (kippenbouillon) begon te koken, ik moest de Crockpot zelfs een paar uur op high zetten :o (lol). Hij ziet er wel al mooi uit, nog 2 uur te gaan...

Voor evt. liefhebbers, ik heb dit recept gebruikt voor pulled pork: http://www.chow.com/recipes/30356-easy-slow-cooker-pulled-pork (zonder de kaneel, lijkt me niet zo lekker, ik heb dit vervangen voor paprika- en knoflookpoeder).
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_149799264
En na 7 uur 85 graden aan de rand, 80 in het midden.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149832893
Ik vraag mij af wat ik fout doe, bij bijna elk gerecht die ik tot nu toe geprobeerd hebt ruikt en smaakt het echt super de eerste 3-4 uur op low, de laatste 2 uur verdwijnt de lekkere geur en veranderd de structuur van bijvoorbeeld sauzen van dik naar waterige minder smaakvolle zooi.
Gaat het dan gewoon te hard of zo? Heb zelf de Crock Pot (CR507) en moet wel zeggen dat ik het aan de zijkanten behoorlijk hard vind koken, maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal.
En aangezien er hier meer geklaagd wordt over de Crock Pot...

Of zijn het gewoon mijn matige kookkunsten ? ;(
pi_149832988
Minder water toevoegen denk ik. Je ingrediënten laten vocht los wat niet kan verdampen. Hierdoor kan het misschien waterig worden.
pi_149833255
Klinkt logisch :P
pi_149834899
Mijn crockpot heeft wel 2 gaatjes in de deksel.

Heb je m wel vol genoeg? En als jje er toch bij bent, waarom niet na 3 u een uurtje of 2 op warm en ddan nog even terug op low?
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149835014
quote:
1s.gif Op woensdag 18 februari 2015 17:38 schreef Vanyel het volgende:
En na 7 uur 85 graden aan de rand, 80 in het midden.
Ideaal dingetje voor o.a. stoofvlees dus. Bedankt voor de metingen weer.
Hoe was de kip?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 19 februari 2015 @ 19:15:05 #192
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149835343
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 18:15 schreef tralalala het volgende:
Klinkt logisch :P
Maar hoe kan je saus nou van dik naar waterig gaan?

Het idee is volgens mij juist dat het in principe vrij waterig blijft, tenzij er ingrediënten meekoken die de saus dikker maken. Inkoken gebeurt dus niet. Ik heb daarom laatst bij de rendang het gerecht afgemaakt in de braadpan om de saus wel in te koken.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149835346
@tralalala: Als er té veel vocht in de pan zit, dan zou je de laatste driekwartier het deksel eraf kunnen laten, zodat het wat inkookt/indikt.
Als je recepten gebruikt, die je eerder ook in je 'gewone' braadpan maakte, dan zul je deze recepten iets moeten aanpassen voor de slowcooker en inderdaad minder vocht (wijn, bier, bouillon, etc...) toevoegen dan dat je gewend bent.
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
  donderdag 19 februari 2015 @ 19:22:13 #194
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149835611
quote:
1s.gif Op donderdag 19 februari 2015 19:15 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Maar hoe kan je saus nou van dik naar waterig gaan?

Het idee is volgens mij juist dat het in principe vrij waterig blijft, tenzij er ingrediënten meekoken die de saus dikker maken. Inkoken gebeurt dus niet. Ik heb daarom laatst bij de rendang het gerecht afgemaakt in de braadpan om de saus wel in te koken.
Groenten e.d. kunnen vocht gaan los laten en saus kan schiften
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 19 februari 2015 @ 19:34:20 #195
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149836094
Ik herken het niet.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149836210
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 19:06 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ideaal dingetje voor o.a. stoofvlees dus. Bedankt voor de metingen weer.
Hoe was de kip?
Zacht en lekker :Y
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149836639
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 18:04 schreef tralalala het volgende:
Ik vraag mij af wat ik fout doe, bij bijna elk gerecht die ik tot nu toe geprobeerd hebt ruikt en smaakt het echt super de eerste 3-4 uur op low, de laatste 2 uur verdwijnt de lekkere geur en veranderd de structuur van bijvoorbeeld sauzen van dik naar waterige minder smaakvolle zooi.
Gaat het dan gewoon te hard of zo? Heb zelf de Crock Pot (CR507) en moet wel zeggen dat ik het aan de zijkanten behoorlijk hard vind koken, maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal.
En aangezien er hier meer geklaagd wordt over de Crock Pot...

Of zijn het gewoon mijn matige kookkunsten ? ;(
Het lijkt erop dat de saus (over welke saus hebben we het hier b.v.?) weer uit elkaar valt in zijn oorspronkelijke componenten. (edit: wat Molo beter beschrijft als zijnde "schiften") Dat kan door te koken en/of niet de juiste verhoudingen.
Ik zou hem na die 3 a 4 uur op warm zetten en dan zien of het wel goed gaat.

[ Bericht 2% gewijzigd door Bart2002 op 19-02-2015 19:55:40 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149836880
Dank mensen, ik zal eens kijken
Ging vandaag overigens over dit recept, was toch wel héél lekker. :Y

Deze heb ik ook gemaakt maar weggegooid omdat het zo smerig was. _O-
pi_149836969
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 19:55 schreef tralalala het volgende:

Deze heb ik ook gemaakt maar weggegooid omdat het zo smerig was. _O-
Hoe krijg je dat voor elkaar? Lijkt me een hele basic chili...

Overigens nog een tip als de chili na het voorproeven een beetje te pittig is (voor de kids) dan wat scheutjes kookroom EN lepels appelmoes toevoegen tot de gewenste pittigheid en het laatste uurtje mee laten stoven.

[ Bericht 13% gewijzigd door Bart2002 op 19-02-2015 20:02:51 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 19 februari 2015 @ 21:28:48 #200
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149841467
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 19:55 schreef tralalala het volgende:
Dank mensen, ik zal eens kijken
Ging vandaag overigens over dit recept, was toch wel héél lekker. :Y

Deze heb ik ook gemaakt maar weggegooid omdat het zo smerig was. _O-
Da's volgens mij de chili die ik heb gepost. Was prima.
The love you take is equal to the love you make.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')