abonnement Unibet Coolblue
pi_149706786
De mijne staat rustig de hele nacht op mijn houten werkblad.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149708910
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 20:31 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dit heb ik ook geconstateerd en het is rete-irritant.
De volgende keer dat ik iets maak doe ik de vleesthermometer erin om eens te kijken hoeveel te hard het gaat. Maar op low is ie m.i. een graadje of 15 te heet.
Ik ga eens kijken voor een tweak om dat te repareren.
Ik heb zelf dit gevonden: http://www.codlo.com/ (alhoewel ik het ding aardig aan de prijs vind, voor een 'temperatuur regelaar'), is alleen te gebruiken op analoge slowcookers btw.
Ik heb mijn slowcooker vandaag voor de 2e keer gebruikt (vorig weekend voor het eerst) en beide gerechten zijn niet mislukt door de te heet wordende slowcooker (it's a feature, not a bug! :+ ).
Maar ik kan me wel voorstellen dat als je zuivel producten gebruikt, of kokosmelk e.d., dat dit zou kunnen gaan schiften, als gevolg hiervan.
Hoe dan ook, vond ik het eigenlijk ook best een vervelende constatering :{ .
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_149708979
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 20:33 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Bij mij op het toilet. :) Maar serieus?
Badkamer is de enige ruimte waar de katten niet komen. Als het ding overdag aanstaat dan gewoon op t aanrecht, ook als ik even weg ben.
We have far more in common than that which devides us..
pi_149709647
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 21:34 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

Ik heb zelf dit gevonden: http://www.codlo.com/ (alhoewel ik het ding aardig aan de prijs vind, voor een 'temperatuur regelaar'), is alleen te gebruiken op analoge slowcookers btw.
Ik heb mijn slowcooker vandaag voor de 2e keer gebruikt (vorig weekend voor het eerst) en beide gerechten zijn niet mislukt door de te heet wordende slowcooker (it's a feature, not a bug! :+ ).
Maar ik kan me wel voorstellen dat als je zuivel producten gebruikt, of kokosmelk e.d., dat dit zou kunnen gaan schiften, als gevolg hiervan.
Hoe dan ook, vond ik het eigenlijk ook best een vervelende constatering :{ .
Mijn eerste indruk is dat dat een bullshit-ding is. Met z'n kekke display :D
Die informatie kan ie helemaal niet weten, toch?
Maar de elektronica voor temperatuurregeling in een slowcooker is heel eenvoudig en het gaat me wel lukken om dit aan te passen denk ik. Hij moet wel open, dus "don't try this at home".

Edit: de Codlo heeft zo te zien een temperatuursensor. Dan zou het kunnen werken, maar dus helaas w.s. niet bij "digitale" apparaten zoals je al zei.

En het grote nadeel van de te hoge temperaturen is dat je hem dan niet met de volle "peace of mind" zijn ding kan laten doen, terwijl je afwezig bent. Dat is mijn grootste teleurstelling.

[ Bericht 5% gewijzigd door Bart2002 op 15-02-2015 21:55:45 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149710611
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 21:34 schreef KillerBee4ever het volgende:
Maar ik kan me wel voorstellen dat als je zuivel producten gebruikt, of kokosmelk e.d., dat dit zou kunnen gaan schiften, als gevolg hiervan.
Vandaag rendang in mijn crock gemaakt met kokosmelk en had nergens last van. Misschien heb ik nog zo'n "oude" dan (hij bubbelde ook amper, zoals gewenst). Als is hij pas iets van een jaar oud.

Ik had hem eerst 2 uur op high, daarna een uur of 5 op low. En daarna het deksel eraf gehaald en nog 3 uur op high gezet.

Smaakte en ging prima :)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-02-2015 22:06:27 ]
pi_149717778
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 21:48 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

En het grote nadeel van de te hoge temperaturen is dat je hem dan niet met de volle "peace of mind" zijn ding kan laten doen, terwijl je afwezig bent. Dat is mijn grootste teleurstelling.
Sinds ik las over plotseling brekende keramieken potten bij sommige modellen van Crockpot, durf ik dit ook niet meer :o . Maar ikzelf vind dit niet heel onoverkomelijk, ik ben meestal toch thuis als ie aanstaat en vind het toch ook wat eng om apparaten aan te laten staan, als er niemand thuis is.

@CrashO: gelukkig maar! :)
Het is wel zo dat (heb ikzelf ook ondervonden), met het deksel eraf, om bijv. overmatig vocht in te laten koken, het bubbelen een heel stuk minder wordt.
Het harder bubbelen begint bij mij na zo'n 5 a 6 uur, met het deksel er dus continue op.

Maar wellicht verschilt de temperatuur afstelling van de div. slowcookers wel wat (misschien zit er zelfs verschil bij cookers van hetzelfde model, qua temp.).
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
  maandag 16 februari 2015 @ 06:31:40 #157
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149717799
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 14:12 schreef KillerBee4ever het volgende:
Nu, na een kleine 6 uur in gebruik, vind ik het 'bubbelen' toch ook wel wat heftig gaan.
Toch maar eens op gegoogled en vond (o.a.) dit: http://chowhound.chow.com/topics/927379?page=3 (in Engels, lees ook vooral alle reacties eronder).
Het blijkt dus dat de temperaturen van nieuwere slowcookers (gefabriceerd vanaf ± 2010) zijn aangepast (verhoogd) aan nieuwe regels omtrent voedselveiligheid. Mja, hierdoor gaan ze wel compleet voorbij aan het nut van het concept slow cooken... .
Ik zie dat je een originele crockpot hebt. Ik vraag me af of dit probleem ook geldt voor niet-Amerikaanse slow cookers. Ik heb zelf de ervaring niet bij mijn Engelse slow cooker.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149717809
Brekende keramieken potten? Bij welke modellen?

Ik heb een kleinere gekocht bij mijn echte crockpot. Nog even wachten op een stekker van UK naar de onze en dan kan ik checken of die beter is.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  maandag 16 februari 2015 @ 06:41:23 #159
92279 N.icka
Windforce 11
pi_149717832
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:27 schreef Maria2.0 het volgende:
Zijn er hier mensen die hem wel aanzetten als ze gaan werken? Dat zou de enige reden zijn om er eentje te kopen voor me. Ik wil er graag een hebben om 2 keer per week eens aan te zetten tijdens mijn werkdag, omdat ik niet altijd zin heb erna nog te koken.
Als ik vrij ben dan kook ik liever zelf uitgebreid, dus dan zou ik hem niet gebruiken. Ik weet dat het aanzetten als je werken bent moet kunnen, maar hoe zit het met brandgevaar oid? Ik heb 3 honden en ik zou natuurlijk niet willen dat ze iets overkomt door een slowcooker :')
ja ik. zeker twee keer per week gooi ik er smorgens van alles in en als ik dan thuis kom kan ik gelijk eten. Vind het een werelduitvinding
pi_149720006
Vandaag testje doen, ik ben thuis.
Heel koud spul in de 5,7 liter, goed vol (veel water want bouillon).
Na 2u op high is ie volgens mijn ikeathermometer 67 graden. Opwarmen is dus in elk geval redelijk slow. Nu op low gezet, kijken hoe het verder gaat.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149721400
quote:
1s.gif Op maandag 16 februari 2015 10:13 schreef Vanyel het volgende:
Vandaag testje doen, ik ben thuis.
Heel koud spul in de 5,7 liter, goed vol (veel water want bouillon).
Na 2u op high is ie volgens mijn ikeathermometer 67 graden. Opwarmen is dus in elk geval redelijk slow. Nu op low gezet, kijken hoe het verder gaat.
Ik ben wel erg benieuwd naar de stabiele temperaturen op high, low, warm. Hoop dat er ergens 80 graden is, beste temp voor stoofvlees.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149733233
quote:
1s.gif Op maandag 16 februari 2015 06:31 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik zie dat je een originele crockpot hebt. Ik vraag me af of dit probleem ook geldt voor niet-Amerikaanse slow cookers. Ik heb zelf de ervaring niet bij mijn Engelse slow cooker.
Ik heb idd een Crockpot. Ik heb bij enkele modellen van dit merk reviews gelezen (o.a. op Amazon.co.uk en .com), waarbij dit voor kan komen, helaas ook bij het model dat ik heb (nextgen 5,7L).
Toch denk ik dat dit voornamelijk veroorzaakt wordt door plotselinge grote temperatuurverschillen, bijv. van koelkast in oven (ook al haal je de pot een halfuur eerder uit de koelkast, voordat je 'm in de oven zet, dan nóg kan de pot te koud zijn). Daarom gebruik ik de pot ook alleen in de crock :P , ik zal 'm nooit in de koelkast en/of in de oven zetten, met deze wetenschap in het achterhoofd.

Ik heb voor deze slowcooker, middels een flinke korting, zo weinig betaald, dat ik eraan denk om er een kleiner formaat bij te kopen. Ik denk dat ik dan ook voor een Engels merk ga (ik denk een Russell Hobbs). Ik ben dan natuurlijk vooral benieuwd hoe hard (of zacht) deze dan bubbelt :)
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_149733335
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:25 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]
Ik heb voor deze slowcooker, middels een flinke korting, zo weinig betaald, dat ik eraan denk om er een kleiner formaat bij te kopen. Ik denk dat ik dan ook voor een Engels merk ga (ik denk een Russell Hobbs). Ik ben dan natuurlijk vooral benieuwd hoe hard (of zacht) deze dan bubbelt :)
In retrospectief zou ik gaan voor een traploos regelbare temperatuur. Maar dat is dan voor de volgende.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149733361
quote:
1s.gif Op maandag 16 februari 2015 10:13 schreef Vanyel het volgende:
Vandaag testje doen, ik ben thuis.
Heel koud spul in de 5,7 liter, goed vol (veel water want bouillon).
Na 2u op high is ie volgens mijn ikeathermometer 67 graden. Opwarmen is dus in elk geval redelijk slow. Nu op low gezet, kijken hoe het verder gaat.
En? Al resultaten?
Ik wil je niet opjagen...
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  maandag 16 februari 2015 @ 18:33:35 #165
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149733493
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:28 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

In retrospectief zou ik gaan voor een traploos regelbare temperatuur. Maar dat is dan voor de volgende.
Heb jij ook klachten dan, over die van jou? Ik herken dat iig nig niet, dat hij op de kage stand te hard gaat.

Overigens warm ik hem voor en gaan de spullen er warm in. Volgens mij heb je 'm dan sneller op de gewenste temperatuur.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149733983
quote:
1s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Heb jij ook klachten dan, over die van jou? Ik herken dat iig nig niet, dat hij op de kage stand te hard gaat.

Overigens warm ik hem voor en gaan de spullen er warm in. Volgens mij heb je 'm dan sneller op de gewenste temperatuur.
Nou ja klachten. Ik heb chili gemaakt en die was uitstekend. Maar ja dat gaat met gehakt, daar is weinig aan te verpesten. Het stoofvlees was te droog omdat de stand low (pot +- 70% vol) volgens mij veel harder gaat dan de ideale 80 graden. Misschien dat de stand warm dat wel doet, daarom ben ik benieuwd naar de metingen van Vanyel.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  maandag 16 februari 2015 @ 18:48:28 #167
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149734043
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:46 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Nou ja klachten. Ik heb chili gemaakt en die was uitstekend. Maar ja dat gaat met gehakt, daar is weinig aan te verpesten. Het stoofvlees was te droog omdat de stand low (pot +- 70% vol) volgens mij veel harder gaat dan de ideale 80 graden. Misschien dat de stand warm dat wel doet, daarom ben ik benieuwd naar de metingen van Vanyel.
Hebben jullie dezelfde?
The love you take is equal to the love you make.
pi_149734127
Volgens mij wel.
http://www.kookwinkel.nl/(...)GD58MCFTDHtAod9w0AsQ
Ze zegt dat ook in #116.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  maandag 16 februari 2015 @ 18:54:13 #169
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149734271
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:50 schreef Bart2002 het volgende:
Volgens mij wel.
http://www.kookwinkel.nl/(...)GD58MCFTDHtAod9w0AsQ
Ze zegt dat ook in #116.
Ik maak nog geen aantekeningen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149734688
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:28 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

In retrospectief zou ik gaan voor een traploos regelbare temperatuur. Maar dat is dan voor de volgende.
Euh, bedoel je dan analoog? :@ In dat geval ben ik dat idd ook van plan :)

quote:
6s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:54 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik maak nog geen aantekeningen.
:D
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_149735107
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 19:03 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

Euh, bedoel je dan analoog? :@ In dat geval ben ik dat idd ook van plan :)

[..]

:D
Dat maakt me niet uit. Als ie maar precies op 80 graden ingesteld kan worden.
Stoofvlees wordt gegarandeerd droog (ook afhankelijk van het vetpercentage) boven die temperatuur.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149735169
quote:
6s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:54 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik maak nog geen aantekeningen.
:D Had hem even teruggezocht. Ik wist het niet zeker meer.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149735318
Voor a.s. woensdag heb ik een stuk procureur in de aanslag liggen om pulled pork van te maken, hier zit behoorlijk wat vet in (haal ik er naderhand zoveel mogelijk uit), dus ik hoop dat m'n crock dit niet verkloot }:|
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_149735640
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 19:14 schreef KillerBee4ever het volgende:
Voor a.s. woensdag heb ik een stuk procureur in de aanslag liggen om pulled pork van te maken, hier zit behoorlijk wat vet in (haal ik er naderhand zoveel mogelijk uit), dus ik hoop dat m'n crock dit niet verkloot }:|
Het stoofvlees was verder geweldig hoor en ik geef nu de schuld aan de te hoge temperatuur, maar helemaal zeker is dat niet. Je kan gewoon pech hebben met stoofvlees. Maar stoofvlees moet af en toe een "blubje" geven. Ook nog een tijdje op warm geprobeerd maar dat ging m.i. weer te langzaam.
Maar meten is weten. Volgende keer doe ik er een vleesthermometer in.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149740102
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 18:29 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

En? Al resultaten?
Ik wil je niet opjagen...
Niet zo netjes onderzocht als jij zou willen, ik probeerde ook nog mijn eten goed te krijgen. En volgens mij is de thermometer een beetje dol. Maar:
H 2u: 67
L 1u: 78
L 1u: 95
L 1u: 95 maar dan met ontzettend veel bubbels en bellen, dus klopt ws niet
W 1u: 90
W 1u: 85

Toen heb ik m weer op L gezet omdat ik niet wilde dat ie nog veel meer zou zakken voor de bouillon.

Ik heb er rendang en butter chicken in gehad die allebei te hard gingen dus regelmatig geroerd werden, maar wel allebei knettermals werden. Dus wel irritant, niet taai.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149750820
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 21:02 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Niet zo netjes onderzocht als jij zou willen, ik probeerde ook nog mijn eten goed te krijgen. En volgens mij is de thermometer een beetje dol. Maar:
H 2u: 67
L 1u: 78
L 1u: 95
L 1u: 95 maar dan met ontzettend veel bubbels en bellen, dus klopt ws niet
W 1u: 90
W 1u: 85

Toen heb ik m weer op L gezet omdat ik niet wilde dat ie nog veel meer zou zakken voor de bouillon.

Ik heb er rendang en butter chicken in gehad die allebei te hard gingen dus regelmatig geroerd werden, maar wel allebei knettermals werden. Dus wel irritant, niet taai.
Dank u Dr. Vanyel. ;)
Op laag gaat ie dus al veel te hard, eigenlijk mag het ding de naam slowcooker niet dragen.
De volgende keer stoofvlees maar eens op warm proberen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  dinsdag 17 februari 2015 @ 06:47:43 #177
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_149750848
Wat jammer dat die van jullie zo hard gaan. Ik heb een Kenwood, en die van mij bubbelt zelfs op hoog nauwelijks. De deksel sluit kennelijk ook nog eens hermetisch af, en het enige nadeel is dat ik vaak alles aan het eind even in een gewone pan overhevel om in te laten koken. Het andere nadeel is dat het echt heel slow gaat, en 8 uur net genoeg is voor rundvlees, maar 10 uur beter.
pi_149751861
Ik hoop dat mij tweede precies is zoals die van jou. Kan die mooi aan als ik ga werken.
Morphy Richards trouwens. Met een lichtgewicht pan die op het fornuis kan.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  dinsdag 17 februari 2015 @ 10:04:49 #179
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_149752955
Dat mis ik dus inderdaad: die van mij kan niet op het fornuis. Dat zou handig zijn ;)

Ik heb trouwens laatst lamsschenkels gemaakt. Veel ui, wat knoflook, passata en bouillon en het was helemaal geweldig. De restjes maakten een paar dagen later ook nog eens een perfect Shepherd's Pie.
pi_149753655
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 10:04 schreef Gaoxing het volgende:
Dat mis ik dus inderdaad: die van mij kan niet op het fornuis. Dat zou handig zijn ;)

Ik heb trouwens laatst lamsschenkels gemaakt. Veel ui, wat knoflook, passata en bouillon en het was helemaal geweldig. De restjes maakten een paar dagen later ook nog eens een perfect Shepherd's Pie.
Klinkt heerlijk! Hoe lang heb je 'm aangehad?
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 17 februari 2015 @ 12:05:00 #181
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_149755875
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 10:33 schreef Kaatje1 het volgende:
Klinkt heerlijk! Hoe lang heb je 'm aangehad?
Volgens mij heb ik 'm voor 8 uur aangezet, rond 16:15 in een pan om in te koken, en om 17:15 eruit (ja, vroege maaltijden als allebei de kinderen moeten sporten :P ).
pi_149794160
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 06:36 schreef Bart2002 het volgende:
Lokquote

Andere pan, kip ui knof aangebakken op het fornuis. Passata en gepelde tomaten erbij. 3,5u op low 82 graden.
4,5u op low 83 graden.

Beide aan de rand gemeten. Middenin is deze minder warm.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149794396
quote:
1s.gif Op woensdag 18 februari 2015 15:00 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Lokquote

Andere pan, kip ui knof aangebakken op het fornuis. Passata en gepelde tomaten erbij. 3,5u op low 82 graden.
4,5u op low 83 graden.

Beide aan de rand gemeten. Middenin is deze minder warm.
Werkt. :)
Kijk, dat lijkt er meer op!
Welke is dat?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149794752
http://www.amazon.co.uk/d(...)721_37986871_TE_item

Mobiel, te lui voor mooie link en plaatje.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149795107
Bewijst (bevestigd) nu dus wel dat een Europees merk slowcooker beter werkt (= lagere temp.) dan een Crockpot (Amerikaans) model.
Mijn Russell Hobbs is onderweg, hopelijk kan ik 'm dit weekend ook ff testen :)

Procureur (1,5K) zit hier nu 8 uur in de slowcooker, het duurde heel lang voordat het vocht (kippenbouillon) begon te koken, ik moest de Crockpot zelfs een paar uur op high zetten :o (lol). Hij ziet er wel al mooi uit, nog 2 uur te gaan...

Voor evt. liefhebbers, ik heb dit recept gebruikt voor pulled pork: http://www.chow.com/recipes/30356-easy-slow-cooker-pulled-pork (zonder de kaneel, lijkt me niet zo lekker, ik heb dit vervangen voor paprika- en knoflookpoeder).
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_149799264
En na 7 uur 85 graden aan de rand, 80 in het midden.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149832893
Ik vraag mij af wat ik fout doe, bij bijna elk gerecht die ik tot nu toe geprobeerd hebt ruikt en smaakt het echt super de eerste 3-4 uur op low, de laatste 2 uur verdwijnt de lekkere geur en veranderd de structuur van bijvoorbeeld sauzen van dik naar waterige minder smaakvolle zooi.
Gaat het dan gewoon te hard of zo? Heb zelf de Crock Pot (CR507) en moet wel zeggen dat ik het aan de zijkanten behoorlijk hard vind koken, maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal.
En aangezien er hier meer geklaagd wordt over de Crock Pot...

Of zijn het gewoon mijn matige kookkunsten ? ;(
pi_149832988
Minder water toevoegen denk ik. Je ingrediënten laten vocht los wat niet kan verdampen. Hierdoor kan het misschien waterig worden.
pi_149833255
Klinkt logisch :P
pi_149834899
Mijn crockpot heeft wel 2 gaatjes in de deksel.

Heb je m wel vol genoeg? En als jje er toch bij bent, waarom niet na 3 u een uurtje of 2 op warm en ddan nog even terug op low?
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149835014
quote:
1s.gif Op woensdag 18 februari 2015 17:38 schreef Vanyel het volgende:
En na 7 uur 85 graden aan de rand, 80 in het midden.
Ideaal dingetje voor o.a. stoofvlees dus. Bedankt voor de metingen weer.
Hoe was de kip?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 19 februari 2015 @ 19:15:05 #192
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149835343
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 18:15 schreef tralalala het volgende:
Klinkt logisch :P
Maar hoe kan je saus nou van dik naar waterig gaan?

Het idee is volgens mij juist dat het in principe vrij waterig blijft, tenzij er ingrediënten meekoken die de saus dikker maken. Inkoken gebeurt dus niet. Ik heb daarom laatst bij de rendang het gerecht afgemaakt in de braadpan om de saus wel in te koken.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149835346
@tralalala: Als er té veel vocht in de pan zit, dan zou je de laatste driekwartier het deksel eraf kunnen laten, zodat het wat inkookt/indikt.
Als je recepten gebruikt, die je eerder ook in je 'gewone' braadpan maakte, dan zul je deze recepten iets moeten aanpassen voor de slowcooker en inderdaad minder vocht (wijn, bier, bouillon, etc...) toevoegen dan dat je gewend bent.
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
  donderdag 19 februari 2015 @ 19:22:13 #194
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149835611
quote:
1s.gif Op donderdag 19 februari 2015 19:15 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Maar hoe kan je saus nou van dik naar waterig gaan?

Het idee is volgens mij juist dat het in principe vrij waterig blijft, tenzij er ingrediënten meekoken die de saus dikker maken. Inkoken gebeurt dus niet. Ik heb daarom laatst bij de rendang het gerecht afgemaakt in de braadpan om de saus wel in te koken.
Groenten e.d. kunnen vocht gaan los laten en saus kan schiften
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 19 februari 2015 @ 19:34:20 #195
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149836094
Ik herken het niet.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149836210
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 19:06 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ideaal dingetje voor o.a. stoofvlees dus. Bedankt voor de metingen weer.
Hoe was de kip?
Zacht en lekker :Y
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149836639
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 18:04 schreef tralalala het volgende:
Ik vraag mij af wat ik fout doe, bij bijna elk gerecht die ik tot nu toe geprobeerd hebt ruikt en smaakt het echt super de eerste 3-4 uur op low, de laatste 2 uur verdwijnt de lekkere geur en veranderd de structuur van bijvoorbeeld sauzen van dik naar waterige minder smaakvolle zooi.
Gaat het dan gewoon te hard of zo? Heb zelf de Crock Pot (CR507) en moet wel zeggen dat ik het aan de zijkanten behoorlijk hard vind koken, maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal.
En aangezien er hier meer geklaagd wordt over de Crock Pot...

Of zijn het gewoon mijn matige kookkunsten ? ;(
Het lijkt erop dat de saus (over welke saus hebben we het hier b.v.?) weer uit elkaar valt in zijn oorspronkelijke componenten. (edit: wat Molo beter beschrijft als zijnde "schiften") Dat kan door te koken en/of niet de juiste verhoudingen.
Ik zou hem na die 3 a 4 uur op warm zetten en dan zien of het wel goed gaat.

[ Bericht 2% gewijzigd door Bart2002 op 19-02-2015 19:55:40 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149836880
Dank mensen, ik zal eens kijken
Ging vandaag overigens over dit recept, was toch wel héél lekker. :Y

Deze heb ik ook gemaakt maar weggegooid omdat het zo smerig was. _O-
pi_149836969
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 19:55 schreef tralalala het volgende:

Deze heb ik ook gemaakt maar weggegooid omdat het zo smerig was. _O-
Hoe krijg je dat voor elkaar? Lijkt me een hele basic chili...

Overigens nog een tip als de chili na het voorproeven een beetje te pittig is (voor de kids) dan wat scheutjes kookroom EN lepels appelmoes toevoegen tot de gewenste pittigheid en het laatste uurtje mee laten stoven.

[ Bericht 13% gewijzigd door Bart2002 op 19-02-2015 20:02:51 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 19 februari 2015 @ 21:28:48 #200
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149841467
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 19:55 schreef tralalala het volgende:
Dank mensen, ik zal eens kijken
Ging vandaag overigens over dit recept, was toch wel héél lekker. :Y

Deze heb ik ook gemaakt maar weggegooid omdat het zo smerig was. _O-
Da's volgens mij de chili die ik heb gepost. Was prima.
The love you take is equal to the love you make.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')