Ik heb zelf dit gevonden: http://www.codlo.com/ (alhoewel ik het ding aardig aan de prijs vind, voor een 'temperatuur regelaar'), is alleen te gebruiken op analoge slowcookers btw.quote:Op zondag 15 februari 2015 20:31 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dit heb ik ook geconstateerd en het is rete-irritant.
De volgende keer dat ik iets maak doe ik de vleesthermometer erin om eens te kijken hoeveel te hard het gaat. Maar op low is ie m.i. een graadje of 15 te heet.
Ik ga eens kijken voor een tweak om dat te repareren.
Badkamer is de enige ruimte waar de katten niet komen. Als het ding overdag aanstaat dan gewoon op t aanrecht, ook als ik even weg ben.quote:Op zondag 15 februari 2015 20:33 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Bij mij op het toilet. Maar serieus?
Mijn eerste indruk is dat dat een bullshit-ding is. Met z'n kekke displayquote:Op zondag 15 februari 2015 21:34 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Ik heb zelf dit gevonden: http://www.codlo.com/ (alhoewel ik het ding aardig aan de prijs vind, voor een 'temperatuur regelaar'), is alleen te gebruiken op analoge slowcookers btw.
Ik heb mijn slowcooker vandaag voor de 2e keer gebruikt (vorig weekend voor het eerst) en beide gerechten zijn niet mislukt door de te heet wordende slowcooker (it's a feature, not a bug! ).
Maar ik kan me wel voorstellen dat als je zuivel producten gebruikt, of kokosmelk e.d., dat dit zou kunnen gaan schiften, als gevolg hiervan.
Hoe dan ook, vond ik het eigenlijk ook best een vervelende constatering .
Vandaag rendang in mijn crock gemaakt met kokosmelk en had nergens last van. Misschien heb ik nog zo'n "oude" dan (hij bubbelde ook amper, zoals gewenst). Als is hij pas iets van een jaar oud.quote:Op zondag 15 februari 2015 21:34 schreef KillerBee4ever het volgende:
Maar ik kan me wel voorstellen dat als je zuivel producten gebruikt, of kokosmelk e.d., dat dit zou kunnen gaan schiften, als gevolg hiervan.
Sinds ik las over plotseling brekende keramieken potten bij sommige modellen van Crockpot, durf ik dit ook niet meer . Maar ikzelf vind dit niet heel onoverkomelijk, ik ben meestal toch thuis als ie aanstaat en vind het toch ook wat eng om apparaten aan te laten staan, als er niemand thuis is.quote:Op zondag 15 februari 2015 21:48 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
En het grote nadeel van de te hoge temperaturen is dat je hem dan niet met de volle "peace of mind" zijn ding kan laten doen, terwijl je afwezig bent. Dat is mijn grootste teleurstelling.
Ik zie dat je een originele crockpot hebt. Ik vraag me af of dit probleem ook geldt voor niet-Amerikaanse slow cookers. Ik heb zelf de ervaring niet bij mijn Engelse slow cooker.quote:Op zondag 8 februari 2015 14:12 schreef KillerBee4ever het volgende:
Nu, na een kleine 6 uur in gebruik, vind ik het 'bubbelen' toch ook wel wat heftig gaan.
Toch maar eens op gegoogled en vond (o.a.) dit: http://chowhound.chow.com/topics/927379?page=3 (in Engels, lees ook vooral alle reacties eronder).
Het blijkt dus dat de temperaturen van nieuwere slowcookers (gefabriceerd vanaf ± 2010) zijn aangepast (verhoogd) aan nieuwe regels omtrent voedselveiligheid. Mja, hierdoor gaan ze wel compleet voorbij aan het nut van het concept slow cooken... .
ja ik. zeker twee keer per week gooi ik er smorgens van alles in en als ik dan thuis kom kan ik gelijk eten. Vind het een werelduitvindingquote:Op zondag 15 februari 2015 17:27 schreef Maria2.0 het volgende:
Zijn er hier mensen die hem wel aanzetten als ze gaan werken? Dat zou de enige reden zijn om er eentje te kopen voor me. Ik wil er graag een hebben om 2 keer per week eens aan te zetten tijdens mijn werkdag, omdat ik niet altijd zin heb erna nog te koken.
Als ik vrij ben dan kook ik liever zelf uitgebreid, dus dan zou ik hem niet gebruiken. Ik weet dat het aanzetten als je werken bent moet kunnen, maar hoe zit het met brandgevaar oid? Ik heb 3 honden en ik zou natuurlijk niet willen dat ze iets overkomt door een slowcooker
Ik ben wel erg benieuwd naar de stabiele temperaturen op high, low, warm. Hoop dat er ergens 80 graden is, beste temp voor stoofvlees.quote:Op maandag 16 februari 2015 10:13 schreef Vanyel het volgende:
Vandaag testje doen, ik ben thuis.
Heel koud spul in de 5,7 liter, goed vol (veel water want bouillon).
Na 2u op high is ie volgens mijn ikeathermometer 67 graden. Opwarmen is dus in elk geval redelijk slow. Nu op low gezet, kijken hoe het verder gaat.
Ik heb idd een Crockpot. Ik heb bij enkele modellen van dit merk reviews gelezen (o.a. op Amazon.co.uk en .com), waarbij dit voor kan komen, helaas ook bij het model dat ik heb (nextgen 5,7L).quote:Op maandag 16 februari 2015 06:31 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik zie dat je een originele crockpot hebt. Ik vraag me af of dit probleem ook geldt voor niet-Amerikaanse slow cookers. Ik heb zelf de ervaring niet bij mijn Engelse slow cooker.
In retrospectief zou ik gaan voor een traploos regelbare temperatuur. Maar dat is dan voor de volgende.quote:Op maandag 16 februari 2015 18:25 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Ik heb voor deze slowcooker, middels een flinke korting, zo weinig betaald, dat ik eraan denk om er een kleiner formaat bij te kopen. Ik denk dat ik dan ook voor een Engels merk ga (ik denk een Russell Hobbs). Ik ben dan natuurlijk vooral benieuwd hoe hard (of zacht) deze dan bubbelt
En? Al resultaten?quote:Op maandag 16 februari 2015 10:13 schreef Vanyel het volgende:
Vandaag testje doen, ik ben thuis.
Heel koud spul in de 5,7 liter, goed vol (veel water want bouillon).
Na 2u op high is ie volgens mijn ikeathermometer 67 graden. Opwarmen is dus in elk geval redelijk slow. Nu op low gezet, kijken hoe het verder gaat.
Heb jij ook klachten dan, over die van jou? Ik herken dat iig nig niet, dat hij op de kage stand te hard gaat.quote:Op maandag 16 februari 2015 18:28 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
In retrospectief zou ik gaan voor een traploos regelbare temperatuur. Maar dat is dan voor de volgende.
Nou ja klachten. Ik heb chili gemaakt en die was uitstekend. Maar ja dat gaat met gehakt, daar is weinig aan te verpesten. Het stoofvlees was te droog omdat de stand low (pot +- 70% vol) volgens mij veel harder gaat dan de ideale 80 graden. Misschien dat de stand warm dat wel doet, daarom ben ik benieuwd naar de metingen van Vanyel.quote:Op maandag 16 februari 2015 18:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Heb jij ook klachten dan, over die van jou? Ik herken dat iig nig niet, dat hij op de kage stand te hard gaat.
Overigens warm ik hem voor en gaan de spullen er warm in. Volgens mij heb je 'm dan sneller op de gewenste temperatuur.
Hebben jullie dezelfde?quote:Op maandag 16 februari 2015 18:46 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Nou ja klachten. Ik heb chili gemaakt en die was uitstekend. Maar ja dat gaat met gehakt, daar is weinig aan te verpesten. Het stoofvlees was te droog omdat de stand low (pot +- 70% vol) volgens mij veel harder gaat dan de ideale 80 graden. Misschien dat de stand warm dat wel doet, daarom ben ik benieuwd naar de metingen van Vanyel.
Ik maak nog geen aantekeningen.quote:Op maandag 16 februari 2015 18:50 schreef Bart2002 het volgende:
Volgens mij wel.
http://www.kookwinkel.nl/(...)GD58MCFTDHtAod9w0AsQ
Ze zegt dat ook in #116.
Euh, bedoel je dan analoog? In dat geval ben ik dat idd ook van planquote:Op maandag 16 februari 2015 18:28 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
In retrospectief zou ik gaan voor een traploos regelbare temperatuur. Maar dat is dan voor de volgende.
quote:Op maandag 16 februari 2015 18:54 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik maak nog geen aantekeningen.
Dat maakt me niet uit. Als ie maar precies op 80 graden ingesteld kan worden.quote:Op maandag 16 februari 2015 19:03 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Euh, bedoel je dan analoog? In dat geval ben ik dat idd ook van plan
[..]
Had hem even teruggezocht. Ik wist het niet zeker meer.quote:Op maandag 16 februari 2015 18:54 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik maak nog geen aantekeningen.
Het stoofvlees was verder geweldig hoor en ik geef nu de schuld aan de te hoge temperatuur, maar helemaal zeker is dat niet. Je kan gewoon pech hebben met stoofvlees. Maar stoofvlees moet af en toe een "blubje" geven. Ook nog een tijdje op warm geprobeerd maar dat ging m.i. weer te langzaam.quote:Op maandag 16 februari 2015 19:14 schreef KillerBee4ever het volgende:
Voor a.s. woensdag heb ik een stuk procureur in de aanslag liggen om pulled pork van te maken, hier zit behoorlijk wat vet in (haal ik er naderhand zoveel mogelijk uit), dus ik hoop dat m'n crock dit niet verkloot
Niet zo netjes onderzocht als jij zou willen, ik probeerde ook nog mijn eten goed te krijgen. En volgens mij is de thermometer een beetje dol. Maar:quote:Op maandag 16 februari 2015 18:29 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
En? Al resultaten?
Ik wil je niet opjagen...
Dank u Dr. Vanyel.quote:Op maandag 16 februari 2015 21:02 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Niet zo netjes onderzocht als jij zou willen, ik probeerde ook nog mijn eten goed te krijgen. En volgens mij is de thermometer een beetje dol. Maar:
H 2u: 67
L 1u: 78
L 1u: 95
L 1u: 95 maar dan met ontzettend veel bubbels en bellen, dus klopt ws niet
W 1u: 90
W 1u: 85
Toen heb ik m weer op L gezet omdat ik niet wilde dat ie nog veel meer zou zakken voor de bouillon.
Ik heb er rendang en butter chicken in gehad die allebei te hard gingen dus regelmatig geroerd werden, maar wel allebei knettermals werden. Dus wel irritant, niet taai.
Klinkt heerlijk! Hoe lang heb je 'm aangehad?quote:Op dinsdag 17 februari 2015 10:04 schreef Gaoxing het volgende:
Dat mis ik dus inderdaad: die van mij kan niet op het fornuis. Dat zou handig zijn
Ik heb trouwens laatst lamsschenkels gemaakt. Veel ui, wat knoflook, passata en bouillon en het was helemaal geweldig. De restjes maakten een paar dagen later ook nog eens een perfect Shepherd's Pie.
Volgens mij heb ik 'm voor 8 uur aangezet, rond 16:15 in een pan om in te koken, en om 17:15 eruit (ja, vroege maaltijden als allebei de kinderen moeten sporten ).quote:Op dinsdag 17 februari 2015 10:33 schreef Kaatje1 het volgende:
Klinkt heerlijk! Hoe lang heb je 'm aangehad?
Lokquotequote:
Werkt.quote:Op woensdag 18 februari 2015 15:00 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Lokquote
Andere pan, kip ui knof aangebakken op het fornuis. Passata en gepelde tomaten erbij. 3,5u op low 82 graden.
4,5u op low 83 graden.
Beide aan de rand gemeten. Middenin is deze minder warm.
Ideaal dingetje voor o.a. stoofvlees dus. Bedankt voor de metingen weer.quote:Op woensdag 18 februari 2015 17:38 schreef Vanyel het volgende:
En na 7 uur 85 graden aan de rand, 80 in het midden.
Maar hoe kan je saus nou van dik naar waterig gaan?quote:
Groenten e.d. kunnen vocht gaan los laten en saus kan schiftenquote:Op donderdag 19 februari 2015 19:15 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Maar hoe kan je saus nou van dik naar waterig gaan?
Het idee is volgens mij juist dat het in principe vrij waterig blijft, tenzij er ingrediënten meekoken die de saus dikker maken. Inkoken gebeurt dus niet. Ik heb daarom laatst bij de rendang het gerecht afgemaakt in de braadpan om de saus wel in te koken.
Zacht en lekkerquote:Op donderdag 19 februari 2015 19:06 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ideaal dingetje voor o.a. stoofvlees dus. Bedankt voor de metingen weer.
Hoe was de kip?
Het lijkt erop dat de saus (over welke saus hebben we het hier b.v.?) weer uit elkaar valt in zijn oorspronkelijke componenten. (edit: wat Molo beter beschrijft als zijnde "schiften") Dat kan door te koken en/of niet de juiste verhoudingen.quote:Op donderdag 19 februari 2015 18:04 schreef tralalala het volgende:
Ik vraag mij af wat ik fout doe, bij bijna elk gerecht die ik tot nu toe geprobeerd hebt ruikt en smaakt het echt super de eerste 3-4 uur op low, de laatste 2 uur verdwijnt de lekkere geur en veranderd de structuur van bijvoorbeeld sauzen van dik naar waterige minder smaakvolle zooi.
Gaat het dan gewoon te hard of zo? Heb zelf de Crock Pot (CR507) en moet wel zeggen dat ik het aan de zijkanten behoorlijk hard vind koken, maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal.
En aangezien er hier meer geklaagd wordt over de Crock Pot...
Of zijn het gewoon mijn matige kookkunsten ?
Hoe krijg je dat voor elkaar? Lijkt me een hele basic chili...quote:Op donderdag 19 februari 2015 19:55 schreef tralalala het volgende:
Deze heb ik ook gemaakt maar weggegooid omdat het zo smerig was.
Da's volgens mij de chili die ik heb gepost. Was prima.quote:Op donderdag 19 februari 2015 19:55 schreef tralalala het volgende:
Dank mensen, ik zal eens kijken
Ging vandaag overigens over dit recept, was toch wel héél lekker.
Deze heb ik ook gemaakt maar weggegooid omdat het zo smerig was.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |