Zelf heb ik geen toegevoegde waarde voor een timer. Ik zet 'm aan zodra ik klaar ben met de voorbereiding en time dat het klaar is tegen de tijd dat we eten.quote:Op woensdag 4 februari 2015 12:57 schreef Bramito het volgende:
Dit is eigenlijk het recepten topic maar ik stel de vraag toch maar hier. Ik heb eerder ergens op FOK gezegd dat de slowcooker niet echt een toegevoegde waarde voor mij heeft, maar ik ben eigenlijk inmiddels van mening aan het veranderen. Ik wilde laatst een snelkookpan kopen voor het maken van bouillon en voor droge peulvruchten en toen bedacht ik dat een slowcooker eigenlijk ook wel handig (zo niet handiger) is.
Heeft iemand ervaring met bouillon en peulvruchten? Voor bouillon is het natuurlijk hoe groter hoe beter maar mij lijkt de 4,7 liter wel een goeie maat.
Zijn er nog dingen waar ik speciaal op moet letten?
Vinden jullie een timer een toegevoegde waarde?
Ik heb een van deze twee op het oog:
Crock-pot 1
Crock-pot 2
Volgens mij zou dat prima kunnen met een slowcooker.quote:Op woensdag 4 februari 2015 13:13 schreef Bramito het volgende:
Hoeveel liter boullion maak jij in een keer? Ik kook op keramisch en dat laat ik ook niet aanstaan, het kan wel, maar liever niet. Ik stel me zo voor om op vrijdagavond de soep op te zetten en dat die dan zaterdagochtend klaar is. Zo deed mijn oma dat vroeger ook.
Is de binnenpan eigenlijk altijd uitneembaar?
Wij eten ongeveer 2 keer per week peulvruchten, dat is vrij standaard hier in Spanje. Wij hebben hier erg veel keus uit de gedroogde variant en in potten is de keus nogal beperkt. De gedroogde variant is ook veel lekkerder (IMHO). Ik maak het vaker, maar een schotel als "Fabada" of "Cocido" staat al gauw 4 uur te pruttelen en soms nog langer. Sowieso is het minimum echt 2 uur. Dat ga ik dus door de week niet doen. Toch wil ik vaker de gedroogde variant maken en daar lijkt de slowcooker een uitkomst.quote:Op woensdag 4 februari 2015 13:58 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zelf heb ik geen toegevoegde waarde voor een timer. Ik zet 'm aan zodra ik klaar ben met de voorbereiding en time dat het klaar is tegen de tijd dat we eten.
Ik heb spliterwten en linzen gebruikt.
Wat is precies het idee met de slow cooker gebruiken voor peulvruchten? Zet je die normaal uren op het vuur?
Lijkt me perfect voor een slow cooker, eerlijk gezegd.quote:Op woensdag 4 februari 2015 15:22 schreef Bramito het volgende:
[..]
Wij eten ongeveer 2 keer per week peulvruchten, dat is vrij standaard hier in Spanje. Wij hebben hier erg veel keus uit de gedroogde variant en in potten is de keus nogal beperkt. De gedroogde variant is ook veel lekkerder (IMHO). Ik maak het vaker, maar een schotel als "Fabada" of "Cocido" staat al gauw 4 uur te pruttelen en soms nog langer. Sowieso is het minimum echt 2 uur. Dat ga ik dus door de week niet doen. Toch wil ik vaker de gedroogde variant maken en daar lijkt de slowcooker een uitkomst.
Net wat Lienenien zegt, da's perfect daarvoor. Gewoon het ding z'n werk laten doen. Als ik het goed onthouden heb (info ligt thuis) moet je ervan uitgaan dat wanneer iets langer dan 3 uur moet stoven je bij een slowcooker moet denken aan minstens 8 uur op laag. Dan blijft zoiets nog flink lang warm (zeker wel 2 uur). Dus als je om 8 uur 's avonds wilt eten zet je m o m 8 uur aan. Ik zet 'm 's avonds aan en als ik ga werken weer uit (is het eten klaar) en dan 's avonds zet ik de pan even op het gas. Ik ben nog niet zover dat ik 'm aan laat als ik niet thuis benquote:Op woensdag 4 februari 2015 15:22 schreef Bramito het volgende:
Wij eten ongeveer 2 keer per week peulvruchten, dat is vrij standaard hier in Spanje. Wij hebben hier erg veel keus uit de gedroogde variant en in potten is de keus nogal beperkt. De gedroogde variant is ook veel lekkerder (IMHO). Ik maak het vaker, maar een schotel als "Fabada" of "Cocido" staat al gauw 4 uur te pruttelen en soms nog langer. Sowieso is het minimum echt 2 uur. Dat ga ik dus door de week niet doen. Toch wil ik vaker de gedroogde variant maken en daar lijkt de slowcooker een uitkomst.
Dat is geen eten, dat is schandalig!quote:Op woensdag 4 februari 2015 15:42 schreef TravelRose het volgende:
Wat ook lekker is uit de slow cooker: Mac & Cheese.
Elleboogmacaroni (ongekookt!) in de pot doen met melk, room, cheddarkaas en roomkaas. Na een uurtje of 2 even doorroeren en dan moet je het nog een half uurtje geven. Klein beetje peper erover en klaar is kees. De meest romige, heerlijke Mac & Cheese! Let op: machtig!
Net te laat voor mij. Ik heb sinds zondag de 5,7 liter. Hij heeft elke dag aangestaan, maar ik heb er wel last van dat ie eigenlijk te groot is. Wist niet dat ie minimaal.halfvol mmoest zijn. De butter chicken van gister vroeg, wegens te weinig, minimaal elk uur een roerbeurt.quote:Op woensdag 4 februari 2015 15:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Lijkt me perfect voor een slow cooker, eerlijk gezegd.
Misschien een tip voor de keuze van het formaat: het schijnt het beste te werken als de slow cooker toch wel zeker driekwart gevuld is. Dus ik zou kijken naar het volume dat het beste past bij de hoeveelheden die je meestal neemt en niet een extra grote kopen voor de paar keer dat je er liters bouillon in zou willen trekken.
Mijn aders doen al pijn als ik dit alleen al leesquote:Op woensdag 4 februari 2015 15:42 schreef TravelRose het volgende:
Elleboogmacaroni (ongekookt!) in de pot doen met melk, room, cheddarkaas en roomkaas.
Koelkast, Vriezer, Rijstkoker. Kan inprincipe alles wel bereiden. Grill zou ik ook graag hebben maar dan zeggen de stoppen plofquote:
Dat is ook mijn plan. Mevr V is er nog niet zo van overtuigd.quote:Op woensdag 4 februari 2015 16:13 schreef OMG het volgende:
Daarom hebben wij er ook 2. . Eentje van net iets meer dan 3.5 liter voor kleine beetjes, en 1 van 6+ liter voor grotere hoeveelheden. Die laatste is toch verrekte handig als er bezoek komt.
Dan geef je hem toch gewoon op haar verjaardag!quote:Op woensdag 4 februari 2015 19:41 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Dat is ook mijn plan. Mevr V is er nog niet zo van overtuigd.
Klinkt echt zoooo fout. Waarom zou je een kip 10 uur willen uitdrogen?quote:Op woensdag 4 februari 2015 18:40 schreef CrashO het volgende:
[..]
Koelkast, Vriezer, Rijstkoker. Kan inprincipe alles wel bereiden. Grill zou ik ook graag hebben maar dan zeggen de stoppen plof
Een paar proppen alu-folie op de bodem van de pan en dan een complete (ontdooide) diepvrieskip erop gaat ook prima. Huid verwijderen (anders krijg je kauwgom) en dan insmeren met kruiden en een uur of 10 op low erin. Geen olie of vocht toevoegen. Aan het einde heb je dan een centimeter aan vet/water op de bodem staan tussen de folie en een heerlijke kip erboven
Droogt niks uit hoorquote:Op woensdag 4 februari 2015 21:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klinkt echt zoooo fout. Waarom zou je een kip 10 uur willen uitdrogen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |