abonnement Unibet Coolblue
pi_142670316
Ik heb gisteren van iemand voor een leuke prijs een slowcooker overgenomen. Zijn er hier
gebruikers van dit apparaat die leuke recepten hebben voor de slowcooker?
Ik wil deze toch erg snel gaan proberen en hoor graag wat jullie ervaringen zijn.
pi_142670650
Ik heb er een, geweldige pan, zal snel eens wat plaatsen
pi_142688368
Als wij chili eten gebruiken we altijd de crock-pot / slow cooker. Het precieze recept weet ik er niet van, want m'n vrouw maakt dat wanneer we het eten.

En natuurlijk chicken & dumplings. Dumplings gemaakt van biscuit mix, kip, ui, erwten, en spul waar ik nu niet op kan komen. :P. Maar een willekeurig recept komt uiteindelijk op hetzelfde neer, met misschien andere groenten en zo.

We hebben ergens nog dit boekje liggen; http://www.amazon.com/Bus(...)ecipes/dp/1597690031 Ooit een paar receptjes uit geprobeerd die wel aardig waren. Misschien binnenkort weer eens doen.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_142708762
Ik ga misschien dit weekend maar eens chili proberen met de slowcooker.
pi_142719570
Pulled pork is erg lekker. Of ander stoofvlees natuurlijk. Wat minder vocht dan normaal gebruiken bij stoofschotels, omdat er weinig vocht verdampt.

Zelf roti maken is ook heerlijk.

Op pinterest heb je ook pinboards met alleen maar slow cooker recepten.
pi_142720075
Pulled pork is een goeie. Wij hebben een paar keer iets met een varkenshaas gedaan, en daar moet je dan ook een lepel bij gebruiken omdat alles zo uitelkaar valt.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_142732492
Redang rundvlees kan er ook goed in denk ik! :)
pi_142741509
Ik heb een slowcooker maar heb deze nog nooit gebruikt. Ik hou me zeker aanbevolen voor succesverhalen!
Recepten zijn er genoeg o.a. op http://www.reddit.com/r/slowcooking
Maar meestal als ik iets wil stoven doe ik dat al in de pan waar ik ook mijn ingredienten heb aangebakken. De amerikaanse recepten zijn mij ook iets te vaak een pot/pak soep/saus waar je het vlees langzaam in kookt. Daar heb ik geen apparaat voor nodig.
  zaterdag 26 juli 2014 @ 12:55:15 #9
299189 MistakeFur
heeft een fout bontje
pi_142746331
Ik gebruik de mijne voornamelijk voor het trekken van bouillon voor soep en ragout.

Zelf gemaakte ragout met zelf gebakken brood is echt geweldig.
Als iedereen hetzelfde was dan kon je net zo goed tegen jezelf lullen.
pi_142757930
Ik had dus vandaag chili con carne gemaakt met de slowcooker en hij was heerlijk!
Super makelijk, even s'ochtens het gehakt rullen en vervolges alles in de slowcooker en smiddags een lekkere pan chil, ik had nog een hoop over dus dat heb ik maar in porties in de vriezer gedaan.
Volgende keer weer iets anders proberen, misschien een curry of de Pulled Pork :)
pi_148585617
Ik had al een slowcooker en er al het een en ander in gemaakt maar naar aanleiding van dit topic vandaag een enorme bak chili con carne gemaakt. Het ding doet z'n werk en ik kon me rustig bezighouden met voor en nagerecht.
En wat was t lekker! Gelukkig is er wel wat overgebleven van een volle pan.
Als er nog meer ideeen zijn, laat maar horen!
We have far more in common than that which devides us..
pi_148618461
Wat is het toch een ideaal ding, ben er superblij mee!! Eergister ook chili gemaakt!
  dinsdag 13 januari 2015 @ 08:59:39 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148632521
Wat is de meerwaarde van een slowcooker tov een pan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148635165
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 08:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is de meerwaarde van een slowcooker tov een pan?
Kan niet verbranden, zuiniger in energie. Je gooit alles in de cooker en kan het een paar uur vergeten. Veel mensen gooien alles erin en gaan naar het werk en kunnen 's avonds zo aan tafel. ik durf dat (nog) niet aan. Maar in het weekend gooi ik m 's morgens vol en kan 's avonds zo aan tafel, en wat over is gaat zo de vriezer in. Ik kan absoluut niet koken maar hier kan weinig mee mis gaan.
pi_148635283
Ik had nog niet op "invoeren" geklikt, maar wat soapie zegt klopt helemaal

Een slowcooker laat ik aanstaan als ik wegga, een pan op het vuur niet. Ik heb 2 katten die overal komen (open keuken) en ook al mogen ze niet op het aanrecht komen, als ik er niet ben kan ik het niet in de gaten houden.
Het kan ook niet (of nauwelijks) aanbranden. En een bouillon die 10-12 uur heeft opgestaan is (natuurlijk) heerlijk, zo ook uiensoep etc.
Nou kan je ook een heleboel gerecht zo lang in de oven zetten maar wat ik heb gelezen, is 8 uur slowcooker net zo duur als 1 uur oven aan energie.
En je hebt oven/gasfornuis en je handen vrij voor andere gerechten. Verder heb ik een flink formaat (ruim 6 liter) pan gekocht, zodat je ook veel kunt maken. Deze pan, en da's niet bij alle pannen zo, kan op op vuur en in de oven/grill voor bijvoorbeeld aanbraden of grillen.
We have far more in common than that which devides us..
pi_148639119
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 11:16 schreef soapie het volgende:

[..]

Kan niet verbranden
Echt wel. Niet dat 't rookt, maar wel tot 't punt van een zwarte aangekoekte laag. Te lang op een hoge stand (ik verbaas me altijd over hoe heet "Warm" eigenlijk is), te weinig vocht, een combinatie hiervan. Al meerdere keren gehad dat na het opzetten van restjes delen van wat op de bodem ligt niet echt eetbaar meer is (erwten van de chicken & dumplings die dan heel erg donkerbruin tot zwart zijn in plaats van groen bijvoorbeeld).
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_148639500
Echt zwart heb ik het nog niet gehad, maar wel dat het wat aangekoekt was. Maar dat heb ik toch ook wel in een normale pan. Voordeel is wel dat het een stuk makkerlijker schoon te maken is.
We have far more in common than that which devides us..
pi_148639628
Ik heb al van alles laten aanbranden in een gewone pan, maar is me hiermee nog niet gelukt....
  dinsdag 13 januari 2015 @ 15:12:17 #19
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148641887
Welke slowcookers hebben jullie?
The love you take is equal to the love you make.
pi_148642449
http://www.fonq.nl/produc(...)ker-cook-home/81452/

Ik heb in mijn eentje zat aan deze!!
  dinsdag 13 januari 2015 @ 15:31:27 #21
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148642541
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 15:28 schreef soapie het volgende:
http://www.fonq.nl/produc(...)ker-cook-home/81452/

Ik heb in mijn eentje zat aan deze!!
Ha! Daar zat ik toevallig naar te kijken!

Werkt die ook voor tweepersoons hoeveelheden?
The love you take is equal to the love you make.
pi_148642898
Ik heb deze http://www.fonq.nl/produc(...)r-5-7-l-cr600/48200/.

Expres zo'n grote genomen omdat ik regelmatig grotere hoeveelheden maak. Een bouillon maak je denk ik niet zo snel voor 2 personen. En ook maak ik vaak veel pastasaus en vries dat dan in.
Ook vond ik het fijn dat hij zowel op gas als in de oven kan en dat hij een timer functie heeft, na de kooktijd slaat hij af maar blijft nog wel warm.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 13 januari 2015 @ 15:47:23 #23
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148643088
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 15:42 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik heb deze http://www.fonq.nl/produc(...)r-5-7-l-cr600/48200/.

Expres zo'n grote genomen omdat ik regelmatig grotere hoeveelheden maak. Een bouillon maak je denk ik niet zo snel voor 2 personen. En ook maak ik vaak veel pastasaus en vries dat dan in.
Ook vond ik het fijn dat hij zowel op gas als in de oven kan en dat hij een timer functie heeft, na de kooktijd slaat hij af maar blijft nog wel warm.
Die is heel mooi! Ik ben alleen bang dat die te groot is voor twee personen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_148643504
Hij is zeker wel groot voor 2 personen. Maar ik ben meestal alleen en ik vind het heel prettig om goed en lekker eten op voorraad te hebben als ik (weer) eens laat thuis ben en geen puf meer heb om te koken.
Afgelopen weekend had ik chili gemaak en ja, hij zat tot aan de rand vol en er hebben 7 mensen van gegeten en er is nog over. Maar als ik draadjesvlees maak dan ligt dat niet in een stapel op elkaar en ik denk dat je dan genoeg heb voor vier personen.
Ik heb het ding ook niet in een keukenkast staan, haal 'm alleen tevoorschijn als ik 'm nodig heb, dus is het ook geen sta in de weg.
We have far more in common than that which devides us..
pi_148643851
Sorry, maar geef mij maar een zware grote pan met een klein gaspitje eronder.
Dan maar af en toe even checken, kan je nog proeven en bijsturen ook.

Zie echt de meerwaarde niet van een slowcooker.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_148644190
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 16:07 schreef Red_85 het volgende:
Sorry, maar geef mij maar een zware grote pan met een klein gaspitje eronder.
Dan maar af en toe even checken, kan je nog proeven en bijsturen ook.

Zie echt de meerwaarde niet van een slowcooker.
Da's dus 1 van de meerwaardes van een slow cooker; er zijn zat recepten waar je alles in je slow cooker mikt, vervolgens zet je dat ding of stand X of Y en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon tussendoor je slow cooker brouwsel proeven en er iets bij mikken als 't moet.

Zo zou je dus heel authentiek met je barbecue aan de slag kunnen en daar je pulled pork op bereiden (en alles wat daarbij komt kijken), maar je kunt ook de slow cooker variant maken door alles in je crock pot te mikken en vervolgens tig uur later terug te komen.

Als ik tijd heb vind ik koken leuk om te doen, maar soms is een slow cooker verdomd makkelijk.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_148644246
quote:
7s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 16:19 schreef OMG het volgende:

[..]

Da's dus 1 van de meerwaardes van een slow cooker; er zijn zat recepten waar je alles in je slow cooker mikt, vervolgens zet je dat ding of stand X of Y en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon tussendoor je slow cooker brouwsel proeven en er iets bij mikken als 't moet.

Zo zou je dus heel authentiek met je barbecue aan de slag kunnen en daar je pulled pork op bereiden (en alles wat daarbij komt kijken), maar je kunt ook de slow cooker variant maken door alles in je crock pot te mikken en vervolgens tig uur later terug te komen.

Als ik tijd heb vind ik koken leuk om te doen, maar soms is een slow cooker verdomd makkelijk.
Hoe krijg je die rook/vuur smaak er dan in?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_148644286
quote:
7s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 16:19 schreef OMG het volgende:
Als ik tijd heb vind ik koken leuk om te doen, maar soms is een slow cooker verdomd makkelijk.
Zeker als je nog tig andere gerechten bij een etentje wil maken...slowcooker doet zijn werk en jij het andere werk.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 13 januari 2015 @ 16:22:05 #29
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148644299
En kosten. Ik ga geen pan 8 uur op het gas zetten.

En barbecueën doen we sowieso niet.

Ik moet het maar even overleggen met de heer des huizes.
The love you take is equal to the love you make.
pi_148644401
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 16:20 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Hoe krijg je die rook/vuur smaak er dan in?
Niet. Of rook uit een flesje als je per se iets rokerigs wilt, zoals in dit recept; http://www.splendidtable.org/recipes/ultimate-cheater-pulled-pork.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_148644612
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 16:22 schreef Lienekien het volgende:
En kosten. Ik ga geen pan 8 uur op het gas zetten.

En barbecueën doen we sowieso niet.

Ik moet het maar even overleggen met de heer des huizes.
In dit geval was de heer des huizes de "aanslingeraar" ;)
http://www.eetgoedvoeljegoed.nl/slow-cooker-runder-goulash/

quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 16:20 schreef Red_85 het volgende:
Hoe krijg je die rook/vuur smaak er dan in?
Die rooksmaak krijg je ook niet in de oven of in een zware pan. En soep van de barbeque heb ik nog gehad :P
We have far more in common than that which devides us..
pi_148645891
Deze vanmorgen gemaakt, erg lekker!!
pi_148646290
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 16:31 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

In dit geval was de heer des huizes de "aanslingeraar" ;)
http://www.eetgoedvoeljegoed.nl/slow-cooker-runder-goulash/

[..]

Die rooksmaak krijg je ook niet in de oven of in een zware pan. En soep van de barbeque heb ik nog gehad :P
Ging hier specifiek even over de pulled pork :)
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_148651780
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 17:24 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ging hier specifiek even over de pulled pork :)
Snap ik, maar tot nu toe heb ik alleen nog maar pulled pork uit de oven gehad 😉 Dus de rooksmaak ken ik niet eens. Zal het eens doorgeven aan bbq' ers in mijn omgeving want op t balkon mag ik niet bbq'en zodat ik kan proeven of dat werkelijk veel lekkerder is.
Maar ik gebruik de slowcooker voornamelijk voor eenpasmaaltijden en soepen.
We have far more in common than that which devides us..
pi_148652757
Ik vind pulled pork zonder rooksmaak eigenlijk lekkerder. De rooksmaak vind ik vaak wat te overheersend.
pi_148652822
Ik ga morgen een crockpot ophalen :P ik ben alvast recepten aan het opzoeken, maar vind ze soms nogal twijfelachtig.. Uiensoep waarbij je alles gewoon erin gooit? De uien moet je eerst lekker zacht fruiten normaal dacht ik? Sowieso ben ik gewend om eerst alles even goed aan te bakken.
Ben heel benieuwd..
  dinsdag 13 januari 2015 @ 20:29:50 #37
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148653229
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 20:19 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga morgen een crockpot ophalen :P ik ben alvast recepten aan het opzoeken, maar vind ze soms nogal twijfelachtig.. Uiensoep waarbij je alles gewoon erin gooit? De uien moet je eerst lekker zacht fruiten normaal dacht ik? Sowieso ben ik gewend om eerst alles even goed aan te bakken.
Ben heel benieuwd..
Welke ga jij voor? Of ga je dat nog bekijken?
The love you take is equal to the love you make.
pi_148653506
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 20:29 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Welke ga jij voor? Of ga je dat nog bekijken?
een Saute 4,7Liter. Goedkoop op marktplaats gevonden in de buurt, dus leuk om te gaan proberen vind ik :)
pi_148654265
Vlees, gehakt maar ook de uien voor de uiensoep bak ik altijd wel aan. Maar het vlees voor bouillon weer niet. T is uitproberen, volgende week wil ik eens erwtensoep gaan maken.
We have far more in common than that which devides us..
pi_148659309
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 19:53 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Snap ik, maar tot nu toe heb ik alleen nog maar pulled pork uit de oven gehad 😉 Dus de rooksmaak ken ik niet eens. Zal het eens doorgeven aan bbq' ers in mijn omgeving want op t balkon mag ik niet bbq'en zodat ik kan proeven of dat werkelijk veel lekkerder is.
Maar ik gebruik de slowcooker voornamelijk voor eenpasmaaltijden en soepen.
Dat is inderdaad ook mijn probleem. Dat balkon...
Maargoed, ging hier over een slowcooker en niet over bbq'en.

Voor de rest zie ik allemaal recepten en tips, maar wat is nu echt de toegevoegde waarde van zo'n apparaat?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 13 januari 2015 @ 22:57:27 #41
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148659867
Er staan voordelen genoemd als je terugleest. Prima als die jou niet overtuigen. Het lijkt me dat dit topic daar ook niet voor bedoeld is.
The love you take is equal to the love you make.
pi_148659887
Gemak. Goedkoper dan de hele dag m'n fornuis of oven aan te hebben staan. Je kunt iets al in een slow cooker hebben staan koken en je oven / fornuis voor iets anders gebruiken. Wat Kaatje1 en Lienekien ook al hebben gezegd, eigenlijk.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
  dinsdag 13 januari 2015 @ 23:00:06 #43
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148659957
Die soapie noemde heb ik vanavond besteld voor een zacht prijsje. Dus ik ga het ervaren.
The love you take is equal to the love you make.
pi_148660516
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 23:00 schreef Lienekien het volgende:
Die soapie noemde heb ik vanavond besteld voor een zacht prijsje. Dus ik ga het ervaren.
Leuk, en dan hier recepten uitwisselen. Heb net een recept voor mexicaanse kip mole gevonden, nu nog aan chipotle saus zien te komen.

Een ander voordeel wat ook al genoemd is, je kunt 'm 's morgens aanzetten, naar je werk gaan en 's avonds is het eten klaar. Schijnt in de vs en uk veel gedaan te worden, ik durf dat nog niet aan, maar ga bv wel boodschappen doen, en dat doe ik zeker niet als het gasfornuis aan is of de oven.
We have far more in common than that which devides us..
pi_148662704
Wij laten ze ook nooit overdags aan staan. Ten eerste houd ik er niet van om elektrische apparaten aan te laten als we niet thuis zijn op een radio na. Ten tweede vertrouw ik het niet met onze katten.

Ze staan eigenlijk alleen de hele dag aan als we ze in het weekend gebruiken. Doordeweeks laten we ze soms 's nachts aanstaan zodat 't voer de volgende ochtend klaar is. :P.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_148664068
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 16:22 schreef Lienekien het volgende:
En kosten. Ik ga geen pan 8 uur op het gas zetten.
8 uur de kleinste pit op de laagste stand zal wel niet echt veel schelen met 8 uur elektriciteit of wel?
  woensdag 14 januari 2015 @ 06:29:38 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148664805
Ik stoof mijn stoofperen 12 uur op low in de crockpot.
http://kokrobin.wordpress(...)pears-stoofpeertjes/
pi_148665209
quote:
0s.gif Op woensdag 14 januari 2015 06:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik stoof mijn stoofperen 12 uur op low in de crockpot.
http://kokrobin.wordpress(...)pears-stoofpeertjes/
Oeh, dat ga ik ook eens doen, klinkt heerlijk
We have far more in common than that which devides us..
  woensdag 14 januari 2015 @ 09:01:01 #49
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148665973
quote:
0s.gif Op woensdag 14 januari 2015 01:44 schreef technofreak86 het volgende:

[..]

8 uur de kleinste pit op de laagste stand zal wel niet echt veel schelen met 8 uur elektriciteit of wel?
Nee, waarschijnlijk niet.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 14 januari 2015 @ 10:05:04 #50
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_148667294
Pulled pork.

Was erg lekker :). Ik gebruik de slowcooker verder ook graag als ik stoofpotjes maak.
Die peren van Robin lijken me ook erg lekker! *slaat recept op*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')