Kan niet verbranden, zuiniger in energie. Je gooit alles in de cooker en kan het een paar uur vergeten. Veel mensen gooien alles erin en gaan naar het werk en kunnen 's avonds zo aan tafel. ik durf dat (nog) niet aan. Maar in het weekend gooi ik m 's morgens vol en kan 's avonds zo aan tafel, en wat over is gaat zo de vriezer in. Ik kan absoluut niet koken maar hier kan weinig mee mis gaan.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 08:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is de meerwaarde van een slowcooker tov een pan?
Echt wel. Niet dat 't rookt, maar wel tot 't punt van een zwarte aangekoekte laag. Te lang op een hoge stand (ik verbaas me altijd over hoe heet "Warm" eigenlijk is), te weinig vocht, een combinatie hiervan. Al meerdere keren gehad dat na het opzetten van restjes delen van wat op de bodem ligt niet echt eetbaar meer is (erwten van de chicken & dumplings die dan heel erg donkerbruin tot zwart zijn in plaats van groen bijvoorbeeld).quote:
Ha! Daar zat ik toevallig naar te kijken!quote:Op dinsdag 13 januari 2015 15:28 schreef soapie het volgende:
http://www.fonq.nl/produc(...)ker-cook-home/81452/
Ik heb in mijn eentje zat aan deze!!
Die is heel mooi! Ik ben alleen bang dat die te groot is voor twee personen.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 15:42 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik heb deze http://www.fonq.nl/produc(...)r-5-7-l-cr600/48200/.
Expres zo'n grote genomen omdat ik regelmatig grotere hoeveelheden maak. Een bouillon maak je denk ik niet zo snel voor 2 personen. En ook maak ik vaak veel pastasaus en vries dat dan in.
Ook vond ik het fijn dat hij zowel op gas als in de oven kan en dat hij een timer functie heeft, na de kooktijd slaat hij af maar blijft nog wel warm.
Da's dus 1 van de meerwaardes van een slow cooker; er zijn zat recepten waar je alles in je slow cooker mikt, vervolgens zet je dat ding of stand X of Y en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon tussendoor je slow cooker brouwsel proeven en er iets bij mikken als 't moet.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:07 schreef Red_85 het volgende:
Sorry, maar geef mij maar een zware grote pan met een klein gaspitje eronder.
Dan maar af en toe even checken, kan je nog proeven en bijsturen ook.
Zie echt de meerwaarde niet van een slowcooker.
Hoe krijg je die rook/vuur smaak er dan in?quote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:19 schreef OMG het volgende:
[..]
Da's dus 1 van de meerwaardes van een slow cooker; er zijn zat recepten waar je alles in je slow cooker mikt, vervolgens zet je dat ding of stand X of Y en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon tussendoor je slow cooker brouwsel proeven en er iets bij mikken als 't moet.
Zo zou je dus heel authentiek met je barbecue aan de slag kunnen en daar je pulled pork op bereiden (en alles wat daarbij komt kijken), maar je kunt ook de slow cooker variant maken door alles in je crock pot te mikken en vervolgens tig uur later terug te komen.
Als ik tijd heb vind ik koken leuk om te doen, maar soms is een slow cooker verdomd makkelijk.
Zeker als je nog tig andere gerechten bij een etentje wil maken...slowcooker doet zijn werk en jij het andere werk.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:19 schreef OMG het volgende:
Als ik tijd heb vind ik koken leuk om te doen, maar soms is een slow cooker verdomd makkelijk.
Niet. Of rook uit een flesje als je per se iets rokerigs wilt, zoals in dit recept; http://www.splendidtable.org/recipes/ultimate-cheater-pulled-pork.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:20 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Hoe krijg je die rook/vuur smaak er dan in?
In dit geval was de heer des huizes de "aanslingeraar"quote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:22 schreef Lienekien het volgende:
En kosten. Ik ga geen pan 8 uur op het gas zetten.
En barbecueën doen we sowieso niet.
Ik moet het maar even overleggen met de heer des huizes.
Die rooksmaak krijg je ook niet in de oven of in een zware pan. En soep van de barbeque heb ik nog gehadquote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:20 schreef Red_85 het volgende:
Hoe krijg je die rook/vuur smaak er dan in?
Ging hier specifiek even over de pulled porkquote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:31 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
In dit geval was de heer des huizes de "aanslingeraar"
http://www.eetgoedvoeljegoed.nl/slow-cooker-runder-goulash/
[..]
Die rooksmaak krijg je ook niet in de oven of in een zware pan. En soep van de barbeque heb ik nog gehad
Snap ik, maar tot nu toe heb ik alleen nog maar pulled pork uit de oven gehad 😉 Dus de rooksmaak ken ik niet eens. Zal het eens doorgeven aan bbq' ers in mijn omgeving want op t balkon mag ik niet bbq'en zodat ik kan proeven of dat werkelijk veel lekkerder is.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 17:24 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ging hier specifiek even over de pulled pork
Welke ga jij voor? Of ga je dat nog bekijken?quote:Op dinsdag 13 januari 2015 20:19 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga morgen een crockpot ophalen ik ben alvast recepten aan het opzoeken, maar vind ze soms nogal twijfelachtig.. Uiensoep waarbij je alles gewoon erin gooit? De uien moet je eerst lekker zacht fruiten normaal dacht ik? Sowieso ben ik gewend om eerst alles even goed aan te bakken.
Ben heel benieuwd..
een Saute 4,7Liter. Goedkoop op marktplaats gevonden in de buurt, dus leuk om te gaan proberen vind ikquote:Op dinsdag 13 januari 2015 20:29 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Welke ga jij voor? Of ga je dat nog bekijken?
Dat is inderdaad ook mijn probleem. Dat balkon...quote:Op dinsdag 13 januari 2015 19:53 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Snap ik, maar tot nu toe heb ik alleen nog maar pulled pork uit de oven gehad 😉 Dus de rooksmaak ken ik niet eens. Zal het eens doorgeven aan bbq' ers in mijn omgeving want op t balkon mag ik niet bbq'en zodat ik kan proeven of dat werkelijk veel lekkerder is.
Maar ik gebruik de slowcooker voornamelijk voor eenpasmaaltijden en soepen.
Leuk, en dan hier recepten uitwisselen. Heb net een recept voor mexicaanse kip mole gevonden, nu nog aan chipotle saus zien te komen.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 23:00 schreef Lienekien het volgende:
Die soapie noemde heb ik vanavond besteld voor een zacht prijsje. Dus ik ga het ervaren.
8 uur de kleinste pit op de laagste stand zal wel niet echt veel schelen met 8 uur elektriciteit of wel?quote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:22 schreef Lienekien het volgende:
En kosten. Ik ga geen pan 8 uur op het gas zetten.
Oeh, dat ga ik ook eens doen, klinkt heerlijkquote:Op woensdag 14 januari 2015 06:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik stoof mijn stoofperen 12 uur op low in de crockpot.
http://kokrobin.wordpress(...)pears-stoofpeertjes/
Nee, waarschijnlijk niet.quote:Op woensdag 14 januari 2015 01:44 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
8 uur de kleinste pit op de laagste stand zal wel niet echt veel schelen met 8 uur elektriciteit of wel?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |