Nee.quote:Op donderdag 14 augustus 2014 19:11 schreef Kauwgum het volgende:
Gezonde en goedkope pindakaas - Alstublieft
Geen zout, smaakt dus zo flauw als wat. Er zit verschil tussen een beetje zout toevoegen voor het versterken van smaken (denk maar aan een pannenkoek die zonder snufje zout in het beslag echt naar nat karton smaakt) en heel veel toevoegen.quote:Op donderdag 14 augustus 2014 19:11 schreef Kauwgum het volgende:
Gezonde en goedkope pindakaas - Alstublieft
Véél te zout.quote:
Dan roer je die er toch zelf doorheen?quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 02:02 schreef trovey het volgende:
[..]
Geen zout, smaakt dus zo flauw als wat. Er zit verschil tussen een beetje zout toevoegen voor het versterken van smaken (denk maar aan een pannenkoek die zonder snufje zout in het beslag echt naar nat karton smaakt) en heel veel toevoegen.
AH pindakaas is veul lekkerderquote:
Smaakt heerlijk vind ik. Het heeft wel iets weg van de Calvé versie. Beter dan die ranzige bio pindakaas van 5 euro per pot.quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 02:02 schreef trovey het volgende:
[..]
Geen zout, smaakt dus zo flauw als wat. Er zit verschil tussen een beetje zout toevoegen voor het versterken van smaken (denk maar aan een pannenkoek die zonder snufje zout in het beslag echt naar nat karton smaakt) en heel veel toevoegen.
Wel lekker cheap.quote:Op donderdag 14 augustus 2014 19:11 schreef Kauwgum het volgende:
Gezonde en goedkope pindakaas - Alstublieft
Nee dat gaat niet werkenquote:Op vrijdag 15 augustus 2014 11:56 schreef Ordos20 het volgende:
.......... dat ziet er uit als iets te proberen, zelf pindakaas maken. Maar ik heb enkel een staafmixer met mengbeker, kan dat ook in plaats van een keukenmachine?
En ook maar een lepel pindakaas er bij. Ik krijg honger van dit topic.
hakbeker bedoelde ik. En het werkt (want vanmiddag gemaakt)quote:
Ah tof dat het toch gelukt is. Had ik niet gedachtquote:Op zaterdag 16 augustus 2014 00:07 schreef Ordos20 het volgende:
[..]
hakbeker bedoelde ik. En het werkt (want vanmiddag gemaakt)
[ afbeelding ]
Pinda's er in en hakselen en dit was het eindresultaat (wel met een paar druppies tabasco want anders is het zo saai)
http://www.telegraaf.nl/b(...)nt_gevangenen__.htmlquote:Pindakaas-list zorgt voor spectaculaire ontsnapping in VS
Vandaag, 11:34
ALABAMA - Dankzij een bizarre list met pindakaas zijn eerder deze week twaalf gevangenen ontsnapt uit hun cel in het Amerikaanse Alabama.
De gedetineerden wisten een onervaren bewaker erin te luizen door met pindakaas de nummers op celdeuren aan te passen. De bewaker dacht dat hij een celdeur opende, maar in werkelijkheid zwaaide er een buitendeur open.
De groep gevangenen rende zondag rond 18.00 uur de vrijheid tegemoet. Met handdoeken die klaarlagen wisten ze vervolgens ook over het prikkeldraad rond het cellencomplex te klimmen.
Binnen tien minuten waren ze gevlogen. Inmiddels zijn de elf gevangenen - veroordeeld voor drugs- en geweldsdelicten en pogingen tot moord - weer opgepakt. Eén van hen, een drugscrimineel, loopt nog vrij rond.
De gevangenen wisten de pindakaas te verzamelen tijdens de lunch.
En ook bij andere winkels, daar heet het G'woon.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 12:57 schreef MutedFaith het volgende:
Mocht TS, of iemand anders, nog op zoek zijn:
https://www.ah.nl/product(...)naturel#ingredienten
Pindakaas van 100% pinda. Gewoon bij de AH.
Ik bewaar hem met dit 'warme' weer in de koelkast. Wel op tijd eruit halen.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 13:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
En ook bij andere winkels, daar heet het G'woon.
En AH heeft nu ook de biologische variant.
Let op: bevat geen geharde olie, dus de pindakaas is een stuk vloeibaarder. Ik heb gehoord dat mensen hem daarom weggooien Goed roeren, vooral ook de onderkant van de pot, maar het blijft redelijk vloeibaar evengoed. Is wel echt superlekker.
Dat kan ook.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 18:52 schreef Steenkool het volgende:
[..]
Ik bewaar hem met dit 'warme' weer in de koelkast. Wel op tijd eruit halen.
ik vond het niet lekker. Daarnaast was het ondanks goed roeren nog zo vloeibaar dat het zo van mijn brood drupte. Ik heb het ook weggegooid. Doe mij dan toch maar een wat ongezondere versie.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 13:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
En ook bij andere winkels, daar heet het G'woon.
En AH heeft nu ook de biologische variant.
Let op: bevat geen geharde olie, dus de pindakaas is een stuk vloeibaarder. Ik heb gehoord dat mensen hem daarom weggooien Goed roeren, vooral ook de onderkant van de pot, maar het blijft redelijk vloeibaar evengoed. Is wel echt superlekker.
Dan gewoon de biologische halen bij een ekoplaza bijvoorbeeld, die is niet zo vloeibaar en toch geen gehard vet en suiker/dextrose.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 19:18 schreef gelestipjes het volgende:
[..]
ik vond het niet lekker. Daarnaast was het ondanks goed roeren nog zo vloeibaar dat het zo van mijn brood drupte. Ik heb het ook weggegooid. Doe mij dan toch maar een wat ongezondere versie.
Ik vind hem ook erg lekker. Kan me wel voorstellen dat mensen er wel een snufje zout door willen.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 22:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb die vloeibare van AH staan, erg lekker inderdaad. En erg goed in pindasaus ja.
Van Mister Kitchen heb ik pindakaas met chocoladesmaak. Ook lekker. Ik wil ook wel wat andere smaken proberen.
Al geprobeerd, maar er staat geen laagje olie op, maar een complete laag. En doorroeren lukte niet of nauwelijks.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 12:57 schreef MutedFaith het volgende:
Mocht TS, of iemand anders, nog op zoek zijn:
https://www.ah.nl/product(...)naturel#ingredienten
Pindakaas van 100% pinda. Gewoon bij de AH.
Voorzichtig beginnen met roeren. En dat is nou echte pindakaas Met een fijne laag olie bovenop.quote:Op donderdag 3 augustus 2017 16:35 schreef Zelva het volgende:
[..]
Al geprobeerd, maar er staat geen laagje olie op, maar een complete laag. En doorroeren lukte niet of nauwelijks.
Kon er niets mee.
Maakte niet uit, het was zoveel olie dat dat nooit voldoende opgenomen kon worden, zelfs na afgieten.quote:Op donderdag 3 augustus 2017 16:54 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Voorzichtig beginnen met roeren. En dat is nou echte pindakaas Met een fijne laag olie bovenop.
Je moet ook niet afgietenquote:Op donderdag 3 augustus 2017 16:56 schreef Zelva het volgende:
[..]
Maakte niet uit, het was zoveel olie dat dat nooit voldoende opgenomen kon worden, zelfs na afgieten.
Dit. Als je het homogeen hebt geroerd is het heel smeuig, maar het loopt niet zomaar van je brood af.quote:Op donderdag 3 augustus 2017 17:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je moet ook niet afgieten
Wat onderop zit is bijna droog, dus voorzichtig beginnen en langzaam roeren. Ik heb er nooit problemen mee en heb al jaren dit soort pindakaas.
gewoon roeren joh, geen problemen hierquote:Op donderdag 3 augustus 2017 16:35 schreef Zelva het volgende:
[..]
Al geprobeerd, maar er staat geen laagje olie op, maar een complete laag. En doorroeren lukte niet of nauwelijks.
Kon er niets mee.
Ik vind hem ook lekkerder met wat zout, ik heb een zoutmolen met hymalayazout, de ene keer doe ik het wat grover, andere keer wat fijner, heerlijkquote:Op donderdag 3 augustus 2017 18:37 schreef Kadooosh het volgende:
Die 100% van ah net geprobeerd is ook best lekker. Alleen moet wel zout bij.
Is maar bij een klein aantal winkels en echt goede pinda's gebruiken ze niet. Die bij de Ekoplaza (ook maar bij een klein aantal) is al veel beter.quote:Op donderdag 3 augustus 2017 18:58 schreef WammesWaggel het volgende:
Bij de Deen staat een machine en kan je het zelf malen.
350 gram voor 1 euro.
Wat zijn goede pinda's? Goed als in vers? Of bedoel je qua kweek methode...quote:Op donderdag 3 augustus 2017 19:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Is maar bij een klein aantal winkels en echt goede pinda's gebruiken ze niet. Die bij de Ekoplaza (ook maar bij een klein aantal) is al veel beter.
Goed als in dat ze geen moordenaars en dieven zijn en zo.quote:Op vrijdag 4 augustus 2017 00:01 schreef Elan het volgende:
[..]
Wat zijn goede pinda's? Goed als in vers? Of bedoel je qua kweek methode...
Het is vooral het soort. Koop maar eens een paar zakken gezouten pinda's van verschillende merken, de meeste zijn hard en brokkelig. Sommige zijn zacht en romig. Vooral de jumbo runners zijn erg lekker.quote:Op vrijdag 4 augustus 2017 00:01 schreef Elan het volgende:
[..]
Wat zijn goede pinda's? Goed als in vers? Of bedoel je qua kweek methode...
Echt goede pindas zitten in de dop.quote:Op vrijdag 4 augustus 2017 00:01 schreef Elan het volgende:
[..]
Wat zijn goede pinda's? Goed als in vers? Of bedoel je qua kweek methode...
Staat dat op de verpakking aangeven dan, ik herken dit wel namelijk ja.quote:Op vrijdag 4 augustus 2017 09:56 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is vooral het soort. Koop maar eens een paar zakken gezouten pinda's van verschillende merken, de meeste zijn hard en brokkelig. Sommige zijn zacht en romig. Vooral de jumbo runners zijn erg lekker.
Helaas niet. Momenteel hebben die van de Aldi en de rode zakken van de AH de goede pinda's, maar het is meestal een gok. Ik heb ze wel eens teruggestuurd als ze hard waren, ook naar Duyvis (Pepsico) en dan is het antwoord doodleuk dat ze prima in orde zijn.quote:Op vrijdag 4 augustus 2017 10:37 schreef Elan het volgende:
[..]
Staat dat op de verpakking aangeven dan, ik herken dit wel namelijk ja.
85% maar.quote:Op woensdag 23 juli 2014 16:21 schreef trovey het volgende:
[..]
Nah, valt tegen en zit in verhouding heel weinig pinda in.
https://www.ah.nl/product(...)00-pindakaas-naturelquote:Op vrijdag 4 augustus 2017 17:08 schreef summer2bird het volgende:
https://www.ah.nl/product(...)naturel#omschrijving
deze is lekker en niet duur.
Is idd erg lekker, met stukjes noot .quote:Op vrijdag 4 augustus 2017 17:08 schreef summer2bird het volgende:
https://www.ah.nl/product(...)naturel#omschrijving
deze is lekker en niet duur.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |