Tof ding! Hebben wel meer leuke apparaten op hun website staan trouwens.quote:Op donderdag 24 juli 2014 10:29 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb een pindakaasmaker. Ik brand mijn eigen pinda's en maak daarna mijn eigen pindakaas, meestal met (ontgeurde) kokosolie. Daar gaat dan een ongeraffineerd zout in waardoor de pindakaas net dat beetje meer smaak krijgt.
[ afbeelding ]
Dit is voor mij wel een blijvertje. Ook omdat ik zowat overal satésaus bij maak en dat maak ik dus ook altijd zelf, altijd lekker en je kunt altijd variëren in wat voor soort saus je gaat maken, de ene keer wat milder en zoeter, dan wat pittiger en juist hartiger. Dan hoeft er overigens geen zout bij de te maken pindakaas, de ketjap die in de saus gaat bevat al zout.quote:Op donderdag 24 juli 2014 11:05 schreef Kreator het volgende:
[..]
Tof ding! Hebben wel meer leuke apparaten op hun website staan trouwens.
(alhoewel ik denk dat ik dit 1x zou doen en hij dan in de kast zou blijven staan)
Zit toch echt extra suiker in , heb het etiket net even bekeken want het staat hier in de kast.quote:Op woensdag 23 juli 2014 20:37 schreef Sotchi2014 het volgende:
[..]
Iig zonder andere troep, 93% pinda, en spotgoedkoop
Zoiets heb ik ook, alleen dan deze: http://www.popelectronics(...)ure-150w-202041.htmlquote:Op donderdag 24 juli 2014 12:31 schreef Individual het volgende:
Met een Matstone juicer kan je ook makkelijk pindakaas maken en daarnaast nog veel meer.
[ afbeelding ]
De Matstone is beresterk. Ik heb er nog veel hardere noten ingestopt dan pinda's.quote:Op donderdag 24 juli 2014 12:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zoiets heb ik ook, alleen dan deze: http://www.popelectronics(...)ure-150w-202041.html
Kun je daar pindakaas mee maken? Gaat dat niet compleet naar z'n grootje?
quote:
leuk filmpje, maar wel met het geluid uit. Dat mens laat de haren op mn rug staan.quote:
Pinda's zijn geen noten :pquote:Op donderdag 24 juli 2014 12:36 schreef Individual het volgende:
[..]
De Matstone is beresterk. Ik heb er nog veel hardere noten ingestopt dan pinda's.
Dan staan de kleuren van je monitor niet goedquote:Op vrijdag 1 augustus 2014 21:24 schreef Deshain het volgende:
[..]
Pinda's zijn geen noten :p
Die van djkoelkast lijkt meer op mosterd dan op pindakaas
Het is ook lekker als je er een paar macadamias of cashewnoten doordraait.
In het Engels heten ze peanuts. Nuts dus.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 21:24 schreef Deshain het volgende:
[..]
Pinda's zijn geen noten :p
Die van djkoelkast lijkt meer op mosterd dan op pindakaas
Het is ook lekker als je er een paar macadamias of cashewnoten doordraait.
quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 13:14 schreef djkoelkast het volgende:
Zelf pindakaas gemaakt, hier het verslag:
https://www.facebook.com/(...)&type=1&l=1a68555644
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En dit is qua smaak minstens 100x lekkerder dan wat je in de winkel koopt. Het is niet te vergelijken.
peulvruchtenquote:Op vrijdag 1 augustus 2014 21:36 schreef Individual het volgende:
[..]
In het Engels heten ze peanuts. Nuts dus.
Wat zijn ze dan wel?
Geile ogen heeft zequote:
Mja, niet iedereen heeft smaak, is ook helemaal niet erg hoor. Neem je lekker Calvé met gehard vet.quote:
succes met die gore natte drap op je boterham.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 23:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Mja, niet iedereen heeft smaak, is ook helemaal niet erg hoor. Neem je lekker Calvé met gehard vet.
De pinda's worden door het malen warm en scheiden hun olie af, dus als het net uit de machine komt zoals hier zie je meer olie dan wanneer het gesetteld is. Het is natuurlijk niet 'nat' en goor al helemaal niet. Het heeft een andere kleur en een andere structuur, maar dat maakt het zo lekker: dit smaakt echt als vers gemalen vers gebakken pinda's.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 23:09 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
succes met die gore natte drap op je boterham.
Ziet er erg smerig uit.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 13:14 schreef djkoelkast het volgende:
Zelf pindakaas gemaakt, hier het verslag:
https://www.facebook.com/(...)&type=1&l=1a68555644
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En dit is qua smaak minstens 100x lekkerder dan wat je in de winkel koopt. Het is niet te vergelijken.
Wat is er dan zo bijzonder aan het feit dat deze machine het maalt? Want het resultaat ziet er veel groffer uit dan gewoon met mijn keukenmachine. Zal vast lekker zijn, maar het ziet er niet lekker uit.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 13:14 schreef djkoelkast het volgende:
Zelf pindakaas gemaakt, hier het verslag:
https://www.facebook.com/(...)&type=1&l=1a68555644
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En dit is qua smaak minstens 100x lekkerder dan wat je in de winkel koopt. Het is niet te vergelijken.
Ik denk dat de foto een ander beeld geeft door de flits, want het ziet er hier in de pot echt niet vies uit en op brood ook niet.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 14:20 schreef Myraela het volgende:
[..]
Wat is er dan zo bijzonder aan het feit dat deze machine het maalt? Want het resultaat ziet er veel groffer uit dan gewoon met mijn keukenmachine. Zal vast lekker zijn, maar het ziet er niet lekker uit.
Het ziet er prima uit hoor.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 15:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik denk dat de foto een ander beeld geeft door de flits, want het ziet er hier in de pot echt niet vies uit en op brood ook niet.
Met maalschijven maal je, met een keukenmachine hak je. Volgens mij kun je ook fijner malen met deze machine hoor, maar ik vind het juist lekker zo grof, dat hele fijne is lekker in satésaus, maar op brood graag zo!
Alsof iedereen een keukenmachine heeft.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 18:03 schreef sirdanilot het volgende:
Inderdaad, als je per se geen gehard palmvet in je pindakaas wil, doe je toch gewoon pinda's in de keukenmachine, wat zout en beetje olie erbij? Wat een gemiep weer
Geyl. Wat voor apparaat is het?quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 13:14 schreef djkoelkast het volgende:
Zelf pindakaas gemaakt, hier het verslag:
https://www.facebook.com/(...)&type=1&l=1a68555644
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En dit is qua smaak minstens 100x lekkerder dan wat je in de winkel koopt. Het is niet te vergelijken.
Ik wilde gewoon heel graag zo'n machine, heb er ook hazelnootpasta mee gemaaktquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 18:03 schreef sirdanilot het volgende:
Inderdaad, als je per se geen gehard palmvet in je pindakaas wil, doe je toch gewoon pinda's in de keukenmachine, wat zout en beetje olie erbij? Wat een gemiep weer
Het geharde vet is om de pindakaas smeuïg te maken. Als je namelijk geen vet erbij doet, dan gaat de pinda-olie uit de pinda's vanzelf naar boven drijven. Dit heb je bijvoorbeeld ook met Tahini uit de winkel (wat niet meer is dan sesampasta, dus pindakaas maar dan van sesamzaad); daar drijft de sesamolie bovenop, zit geen gehard vet in. Ook met biologische hazelnootpasta heb ik dit gezien (Die is overigens achterlijk duur, 5 euro voor een potje
Hopelijk doe je geen margarine op je brood want dan is het zeuren om het geharde vet al helemaal zo hypocriet als maar zijn kan.
De pindakaasmaler is een leuk dingetje, maar het kan echt wel gewoon in de keukenmachine hoor, misschien is de structuur dan ietsjes minder perfect maar het scheelt wel weer ruimte in je keukenkastje.
Ja, ik heb hem uit de VS moeten halen, kon ze hier niet vindenquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 18:19 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Geyl. Wat voor apparaat is het?
Nevermind, al gevonden. Vetjes al die nostalgia apparaten.
Goeie tip. Z'n ding heb ik ook.quote:Op donderdag 24 juli 2014 12:31 schreef Individual het volgende:
Met een Matstone juicer kan je ook makkelijk pindakaas maken en daarnaast nog veel meer.
[ afbeelding ]
Waar slaat dat nou weer op.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 18:55 schreef Adames het volgende:
[..]
op die manier blijven er wel heel erg weinig 'echte' noten over
Alsof hij het verzint.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 18:55 schreef Adames het volgende:
[..]
op die manier blijven er wel heel erg weinig 'echte' noten over
Als je niet eens een keukenmachine hebt moet je ook niet klagen over hoe industrieel pindakaas uit een potje wel niet isquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 18:16 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Alsof iedereen een keukenmachine heeft.
Pinda's kun je bakken in de oven, in een koekenpan (zonder vet) of in een normale frituurpan ja (zolang het mandje een fijn genoeg rooster heeft), doen ze op de markt ook. Ik bak in arachideolie + beetje kokosolie + beetje raapzaadolie omdat dat voor mij persoonlijk de beste smaakcombinatie geeft.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 20:13 schreef sirdanilot het volgende:
Verder: allemaal erg leuke hobby hoor DJ koelkast. MAar zou voor mij niks zijn, allemaal van die specifieke apparaten voor één doel.
Het idee van de pinda's frituren is wel leuk (kan toch gewoon in een normale frituurpan?!). En tsja de structuur van de keukenmachine, ik denk dat als je gewoon fijn genoeg hakt het ook wel meevalt toch, of als je het eindproduct door een zeefje haalt? Niet iedereen heeft plek voor een pindakaasmachine...
Laatste keer heb ik gewoon een klein portie noten gemalen in de vijzel. Ik heb ook geen keukenmachine... De keer ervoor gingen ze in een electrische koffiemolen. Gaat ook gewoon hoor!quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 20:09 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Als je niet eens een keukenmachine hebt moet je ook niet klagen over hoe industrieel pindakaas uit een potje wel niet is
Lekker he, om het zelf te makenquote:Op zondag 3 augustus 2014 00:39 schreef Molo het volgende:
Vanmiddag halve kilo pinda's gemalen volgens methode van dat youtube meisje met die zaaddodende stem.
Briljant, en veel sneller dan ik dacht.
Heb nu zelfgemaakte 'Reese's peanutbutter cups' staan, pinda-ketjapsaus gemaakt voor avondeten en nog een klein potje pindakaas staan.
Leuk, ga ik vaker doen
Yes zeker!quote:Op zondag 3 augustus 2014 08:30 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Lekker he, om het zelf te maken
Ik ben ooit bij een biologische winkel in Rotterdam geweest waar je in de winkel je eigen pindakaas kon maken; voor de mensen die er thuis geen apparaten voor hebben. Was ook lekkere pindakaas.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |