abonnement Unibet Coolblue
pi_143763365
Godzilla

5/10

Een paar aardige momenten gezien, maar daar is alles mee gezegd, flinterdun verhaaltje. Donker, donker en nog eens donker. Dat wist ik al maar met de huidige technieken had het ook iets minder donker gemogen, kom op!
You know, you come from nothing
you're going back to nothing
what have you lost? Nothing!
pi_143766265
12 Angry Men (1957) - IMDb



Ik kan het niet beter verwoorden dan deze kerel:
quote:
No bombs, no car chases but edge of the seat stuff none the less
10/10
Author: Andrew Devonshire from Northern Ireland
18 September 2002

This film is superb, in fact as Shakespeare once said "Its the bees' knees". The film captivates the audience from the beginning. Each of the twelve jurors are introduced to us as they are introduced to themselves. The characters are well draw out and individual, each with his own personality.

The tension of the characters draws the audience in from the start. We imagine that the case is open and shut, 11 me saying guilty and 1 not. We feel the discomfort of Henry Fonda as the other characters belittle and mock how he can see any reasonable doubt in the case. But we also share his victories and the enthusiasm as he proceeds to refute or add doubt to the arguments for guilty and are captivated and draw in as other jurors begin to see doubt in the proceedings.

The audience can also see the arguments for guilty and wonder if Fonda's character is correct in saying that he doubts. Yet they also feel the shame of the characters as he disproves that a previously sound theory is iron tight, joining his side as members of the jury do.

On top of this they are wonderfully woven in human elements such as the misconceptions that influence people and the growing tension between different characters. This is brought to life even more by the amazing performances, Fonda, Lee J Cobb and Joseph Sweeney are of particular note.

I started watching this film on a bored relaxed laying about day but by the end i was on the edge of the seat with my hands on my knees feeling more tense than a politician on results day.

How a film should be made. Modern directors take note(thats ur telling off for the day) 10/10


[ Bericht 5% gewijzigd door dumble op 24-08-2014 11:57:05 ]
Veni, vidi, vodka.
  zondag 24 augustus 2014 @ 14:48:09 #278
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_143772347
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 19:54 schreef Djibril het volgende:

[..]

Vond het tegenvallen, het was voorspelbaar. Vooral het einde want die gaven ze eerder al weg.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  zondag 24 augustus 2014 @ 15:00:30 #279
430565 Florentius
Too old for this shit :)
pi_143772800
The Day They Came to Suck Out Our Brains!
The Day They Came to Suck Out Our Brains! (TV Mini-Series 2013) - IMDb
7.8

Al gepost in Star trek topic omdat het mooi aansluit bij Captain Proton. maar toch wel nog even een inkoppertje hier waard.

Alle cheesy sci-fi in een bundeltje. 5 tot 10 min te lang misschien maar nog steeds hillarisch.

9/10 voor oude sci-fi en oldie aficionados, spoof flicks komen niet veel beter geloof ik.
8/10 voor average peeps vermoed ik :)

Volledige film van 27 minuten word op youtube aangeboden:


[ Bericht 16% gewijzigd door Florentius op 24-08-2014 15:14:26 ]
pi_143792779
The Perfect Host
The Perfect Host (2010) - IMDb

Ik geef het 3,5 sterren van de 5. Leuke film, boeiend en vreemd met een gekke plottwist, was zeker weten het kijken waard! Ik geniet zeker wel van zulke films :s)
  Moderator maandag 25 augustus 2014 @ 00:13:09 #281
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143801003


Kings of summer

Puberende jongens zijn klaar met hun ouders en besluiten een huis te bouwen op een verlaten plek, erg grappige film vol met bizarre dialogen... Hij is wel een beetje gemaakt om eventueel opgepikt te worden door jonge stoners/ cult beginners (in de categorie bill and ted, fear and loating, dazed and confused,) en daar is niets mis mee. :) Aanrader als je zin hebt in een semi-absurde comming of age movie...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143808322
LUCIA DE B



Redelijk goed, maar echt geen TOPPER zoals sommigen omschrijven.. Daarvoor had de film net te weinig diepgang maar vooral NET te weinig spanning.
De film houd je wel de volledige speelduur geboeid, het is een indrukwekkend waargebeurd verhaal over hoe de justitie kan falen:

Een baby gaat dood in het ziekenhuis en een verpleegster word daarvoor (mede door de media ook) onterecht veroordeeld en komt in de gevangenis.. Maar dan gaan er mensen twijfelen over haar (on)schuld en probeer dan maar de waarheid boven tafel te krijgen!

Het acteerwerk is prima, vooral de verpleegster/vrouw Lucia ''het slachtoffer'' zetten een goeie rol neer.
7- vermakelijk om te zien, maar geen film die me bijblijft als '' nl topper'' ofzo
pi_143855483
De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween


De 100-jarige Allan Karlsson was in zijn jeugd al geobsedeerd door rotjes, knallen en explosies en later met een baantje als dynamietexpert was hij helemaal in zijn element.
Nu is Allan echter 100 jaar oud en nu hij die vervelende vos met een blok dynamiet naar het hiernamaals heeft gestuurd (en hiermee ook het kippenhok) besluiten de instanties dat het misschien maar beter is dat Allan naar het bejaardenhuis gaat.
Allan heeft een eigen wil en begint een beetje dement te raken waardoor hij al snel afgeleid word van buiten het bejaardenhuis en zo ontsnapt Allan uit het raam en ontstaat een bizarre roadtrip, waar hij perongeluk betrokken raakt bij een grote geldtransactie van de lokale motorbende wat natuurlijk compleet uit de hand loopt.

Ik had al gehoord dat het boek waarop deze film is gebaseerd is helemaal geweldig is maar ik had hem nog niet gelezen voordat ik deze film ging kijken. Daardoor een beetje bevooroordeeld dat dit wel een hele leuke film moest zijn....en dat werd het ook! De film kijkt heel makkelijk weg (ondanks de Zweedse taal) en de droge humor in de film is echt geniaal. Allan is lekker onwetend en lost het liefst alle problemen op met een knal.
Al en toe kreeg ik wel een beetje een "Forrest Gump"-gevoel
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar de flashbacks van Allan wisselen de momenten in tegenwoordige tijd goed af.

Wat mij betreft is dit zeker een aanrader voor een gezellige en luchtige filmavond!
IMDB: 7,1
Ik: Dikke 8!
[quote]
  dinsdag 26 augustus 2014 @ 19:05:33 #284
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_143855682
Hm, ik vond het boek (8,5) toch een stuk beter dan de film (6+). Dat bevestigt stiekem ook waarom ik nooit boeken lees, want ik kijk vele malen liever film en het is volgens mij onmogelijk een film het boek te laten evenaren in 2-3 uur.
pi_143856305
Law Abiding Citizen (2009)

Begint redelijk, maar verzandt al snel in een zeer ongeloofwaardig kat-en-muis spelletje. Acteerwerk is ook niet je van het. Vooral Foxx komt over als een emotieloze robot (maar dat heeft 'ie in meer films).

5,0/10
pi_143856317
quote:
10s.gif Op maandag 25 augustus 2014 00:13 schreef Bosbeetle het volgende:
[ afbeelding ]

Kings of summer

Puberende jongens zijn klaar met hun ouders en besluiten een huis te bouwen op een verlaten plek, erg grappige film vol met bizarre dialogen... Hij is wel een beetje gemaakt om eventueel opgepikt te worden door jonge stoners/ cult beginners (in de categorie bill and ted, fear and loating, dazed and confused,) en daar is niets mis mee. :) Aanrader als je zin hebt in een semi-absurde comming of age movie...
Mooie film inderdaad, mooie shots ook. Maar ik vond die slowmo's eerlijk gezegd maar irritant.

Zelf pas Life (1999) gekeken. Zag 'm langskomen bij Fox, eerste keer dat ik naar die zender keek :')



Een van de betere films van Eddie Murphy IMHO. Ook zijn laatste R-rated film, na deze film werd hij nogal oO<
Hier heeft hij nog z'n kenmerkende tongval, scherpe humor en goede interactie met Martin Lawrence (die ik hier ook nog heel aardig vind presteren; kan hem meestal niet uitstaan).
Plot van de film is vast wel bekend en dat zit gewoon goed.
Ook perfect komedie gemixt met drama; de montage onder het nummer New Day van Wyclef Jean is een perfect voorbeeld.

Verdient wat mij betreft een hogere score dan wat het nu heeft. 't is inderdaad zoveel meer dan een simpele komedie...

[ Bericht 1% gewijzigd door Iemand91 op 26-08-2014 19:30:46 ]
pi_143856349
Boyhood (2014) - IMDb


Een kijkje in het leven van Mason van zijn 5e tot 18e jaar. Wat deze film bijzonder maakt (behalve het fantastische script, de levendige personages en acteerprestaties) is dat in de 12 jaar die nodig zijn geweest om deze film te maken telkens dezelfde acteurs zijn gebruikt. Je ziet ze dus daadwerkelijk ouder worden en opgroeien, in tegenstelling tot andere films waarbij maskers en andere trucjes worden gebruikt om iemand ouder te doen lijken.

Het verhaal draait om het leven van Mason, maar de mensen die daarbij horen (familie, vrienden) worden ook zeer levendig neergezet waardoor je het gevoel krijgt ze echt te leren kennen. Een unieke filmbeleving met veel herkenbaarheid voor eenieder die in dezelfde periode is opgegroeid als Mason, al ligt daar niet de nadruk op. Nee, je wordt niet meegenomen door de geschiedenis a la Forrest Gump, het gaat echt om Mason, zijn levensfasen, de groei die hij doormaakt en over de betekenis van het leven zelf.

Een waar meesterwerkje.

9.5/10
pi_143856377
Jammer dat 'Life' toendertijd werd gepromoot als een buddy comedy, terwijl het juist zoveel meer was dan alleen dat.
pi_143856538
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 00:21 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Het origineel is tof !!

Wij zagen vandaag Chef. Lekkere feelgood grappige film met heerlijke muziek O+
FILM
8 je hoor :Y
Heerlijke film inderdaad. Het enige wat mij tegenstond was dat iemand die zo van eten en eigen recepten houdt, besluit met zoiets generieks als een foodtruck te werken waarbij je keer op keer hetzelfde maakt voor de massa. Dat vond ik geen logische keuze voor een chef met zo'n breed repertoire. Maar verder was het een mooie feelgood movie over lekker eten en bij vlagen ook erg grappig. :)

En een keer een normale rol voor een kind! Niet-irritante kinderrollen zijn echt een zeldzaamheid.

Ook een 8/10
  dinsdag 26 augustus 2014 @ 19:38:16 #290
367074 Gh0stface
Suprise, Sydney.
pi_143856923
Guardians of the Galaxy 9/10.

Goede humor, actie, acting en plot!
  dinsdag 26 augustus 2014 @ 23:32:22 #291
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_143867862
The Amazing Spider-Man 2
Dit vervolg op de voor mij persoonlijk toch verrassend goede reboot zet die lijn helaas niet voort. Waar het eerste deel nog een degelijk origin story heeft is het script dit keer een slappe mengelmoes van actie, romantiek en een vleugje drama. Nergens is die mix echt goed, het lijkt alsof de schrijvers niet weten voor welk onderdeel ze nou eigenlijk echt kiezen en het van alles wat wordt.
Daar komt nog eens bij een aantal personages en verhaallijnen net zo makkelijk weg gelaten hadden kunnen worden zonder dat het eigenlijke verhaal echt in de problemen zou komen. Dat dan ongeveer de helft van de hele film aan die personages wordt besteed is dus geen goed teken. Het zorgt er ook voor dat de speelduur minimaal een half uur te lang is en vooral het tweede deel maar wat voortkabbelt. Andrew Garfield en Emma Stone doen goed hun best maar het lijkt wel alsof ook zij zich geen raad weten met het materiaal dat ze krijgen aangereikt.
Gelukkig zijn de cartoony sfeer en uitstraling van de special effects wel geslaagd en maakt dat het geheel nog enigzins goed.
Misschien waren mijn verwachtingen na het eerste deel wel te hoog gespannen maar overall vond ik het een redelijke tegenvaller.

IMDB Cijfer: 7,1/10
Mijn Cijfer: 6,5/10
pi_143870197
Spawn (1997)

Nogal luidruchtige film die de essentie van de comics niet weet te pakken. John Leguizamo als The Violator clown is erg leuk, Martin Sheen schmiert er op los en Michael Jay White als Spawn is een miscast. Toch best vermakelijk. De effecten zien er ook nog best aardig uit, hoewel de cgi scenes in de Hel toch echt over de houdbaarheidsdatum zijn.

6.0/10
pi_143872875
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 augustus 2014 19:21 schreef Mint_Clansell het volgende:
Law Abiding Citizen (2009)

Begint redelijk, maar verzandt al snel in een zeer ongeloofwaardig kat-en-muis spelletje. Acteerwerk is ook niet je van het. Vooral Foxx komt over als een emotieloze robot (maar dat heeft 'ie in meer films).

5,0/10
5,0? _O- _O-
pi_143873449
Godzilla (2014) - IMDb

Tja... kan hier niet echt iets over zeggen.

Was het een echte Godzilla film: Mwoh
Was het vermakelijk: Och
Spectaculair: Achja
Origineel: Misschien
Aanrader: Meh

5.
pi_143874239
X-Men: Days of Future Past (2014) - IMDb



Je hoeft niet lang te wachten op de actie en dat vind ik altijd wel fijn bij een superhelden film.
Maar daarna wordt je meegenomen in een vermakelijk verhaal door een uitstekende cast.
Het gevaar voor elke film die zich bezighoudt met tijdreizen en heden/verleden/toekomst zijn de plotholes. X-men heeft daar nog meer last van, omdat er al een aantal films gemaakt zijn. Hierdoor krijg je heel wat 'fouten' qua tijdslijnen en gebeurtenissen. Als je daar niet te lang bij stil staat dan blijft er een zeer vermakelijke x-men film over. Niet de beste tot nu toe, maar nog steeds zeer de moeite waard.
Every living creature on earth dies alone
pi_143876091
Ff kort:

They Came Together (2014) - IMDb

Satire op een rom-com in de geest van die oude Zucker-Abrahams-Zucker films.

Ja euhm, hier en daar goed gelachen, lekker flauw. Maar je mist Leslie Nielsen wel.
Imdb: 5.6
Ik: 6+

Godzilla (2014) - IMDb

Godzilla is een force of nature die een stel Kaiju's dood moet maken als een boss. Plus nog wat familie gemauw.

Godzilla zag er top uit, fuck de haters, maar voor de rest was het niet echt een goede film. Kun je beter Pacific Rim nog een keertje kijken denk ik.
Idmb: 6.9
Ik 6.5 (want godzilla is een baas)

Guardians of the Galaxy (2014) - IMDb

Stelletje ruimteboeven moeten een of andere Emo krijgsheer stoppen, omdat Firefly gecanceld is en er nog genoeg geld te verdienen valt voor Marvel.

Ontzettend grappige en luchtige sci-fi comedy. Actie zeg er goed uit, beetje veul clichés maar dat mag de pret niet drukken. Die Ronan dude was wel een grote emo-drama ham in elke scene zeg. Jammer dat Thanos hem niet ff kwam curbstompen.
Imdb: 8.6 (echt?, nummer 51 op de top 250? :') )
Ik: 8+
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_143877631
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 09:13 schreef Thunder0x het volgende:

[..]

5,0? _O- _O-
Dat staat er toch?
pi_143878104
Iron Sky (2012)

Had er eerlijk gezegd weinig van verwacht en dacht een soort van Scary Movie-achtige film voorgeschoteld te krijgen, maar Iron Sky is me goed meegevallen. De humor is bij vlagen zeer subtiel, satirisch en ironisch en het is zeker geen constante grappen en grollenfilm. Het verhaal is natuurlijk belachelijk, maar ze hebben het verrassend goed uitgewerkt. Ook fijn dat de maan-nazi's gewoon Duits praten. Acteerwerk was niet om over naar huis te schrijven, maar ook zeker niet storend. CGI viel me ook mee; het zag er zeer verzorgd uit allemaal. De film ging me iets te vlug en een beetje van de hak op de tak, maar wellicht dat dit wordt goedgemaakt in de Dictator's Cut.

7,5/10
pi_143879363
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 12:09 schreef Mint_Clansell het volgende:

[..]

Dat staat er toch?
Ok bedankt voor t lachen
pi_143880936
Dawn of the planet of the apes 3D

IMDB: 8,1
ik: 8

Wat een onverwachtse topfilm. Het is zo schitterend gemaakt. Je kijkt naar de haren van die dieren en ze lijken zo echt dat je enorm zin krijgt om de apen te aaien.

Daarnaast vind ik het mooi hoe ze deze apen echt karakter hebben gegeven. De hoofdaap 'Ceasar' wordt vertolkt door dezelfde acteur als Gollem van LOTR. Ook dit doet hij weer geweldig.

Verder wordt er mooi gespeeld met kwaad/goed op een niet al te moralistische manier.

Aanradertje dus!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')