abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 23 juli 2014 @ 12:57:39 #1
258349 mr-green
gewoonomdathetkan
pi_142633329


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
  woensdag 23 juli 2014 @ 13:01:55 #2
258349 mr-green
gewoonomdathetkan
pi_142633455
Short Term 12



Short Term 12 (2013) - IMDb

Film gaat over een jeugdzorg inrichting waar tieners terecht komen die diverse problemen hebben. De film vertelt het verhaal van het hoofdpersonage dat samen met haar vriend in deze inrichting werkt. Alle dagelijkse problemen binnen de jeugdzorg komen voorbij en daarbij de verhaallijnen van de tieners en de mensen die er werken.

Goed verhaal met pakkende gebeurtenissen. Respect voor de jeugdzorg.

imdb: 8
ik: 8
pi_142634174
Muppets Most Wanted

Aardig vervolg, deze keer is Ricky Gervais (als een manager met de achternaam Badguy) degene die Muppets bijstaat met zijn typische droge humor. Hij heeft echter snode plannen met een criminele kikker die Kermit ongemerkt vervangt. Paar keer goed gelachen en zelfs enkele liedjes (waar ik normaal een bloedhekel aan heb) waren nog te doen. De véle cameo's worden al aangekondigd in het eerste liedje en sommige daarvan zijn best grappig zoals Christopher Waltz. Maar hoe langer het duurt hoe minder het allemaal wordt. Eigenlijk moet een film als deze 80, maximaal 90 minuten duren. Nu duurde hij bijna 110 minuten waardoor je het tegen het eind wel allemaal gehad hebt. De humor is ook niet de hele film op hetzelfde niveau maar al met al was het weer leuk om deze bende bij elkaar te zien, vrolijk en makkelijk weg te kijken als altijd.

7.0

Need for Speed

Het racen ziet er prima uit, het verhaal is helaas weer zo cliché en onlogisch als maar kan. Ook Aaron Paul overtuigt helaas niet echt maar eigenlijk is dat allemaal bijzaak. De (race)actie is gewoon dik in orde en deed me meer dan eens aan de spellen denken en dat is toch wel belangrijk bij een game verfilming. Zwaar irritant was een of andere dwaas die steeds om onduidelijke redenen met een heli of vliegtuig aankomt en zogenaamd leuke onliners eruit bralt en dieptepunt was Michael Keaton als een omroeper met net zo een klote teksten als de eerder genoemde piloot. Dat schijnt ook in de spellen te zitten (laatste jaren niet meer gespeeld) maar beide karakters gaan al snel irriteren. Ook duurde de film te lang met zijn 130 minuten, waar is de tijd gebleven dat simpele actiefilms nog anderhalf uur duurden. Heeft Michael Bay met zijn godfather achtige lengtes voor zijn Transformers gedrochten een trend ingezet?

Maar al met al keek Need for Speed toch wel makkelijk weg dankzij de mooie races.

6.5
  woensdag 23 juli 2014 @ 13:34:06 #4
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_142634686
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 11:11 schreef Piet__Piraat het volgende:
Gravity
Heeft een tijdje geduurd, maar nu kwam het er dan eindelijk van. Bullock draagt de film prima, ze speelt een goede rol. Het geheel hangt natuurlijk wel van toevalligheden en dat-ging-net-goedjes aan elkaar, maar vermaakt toch wel gedurende die 80 minuten.

Een 8.
Moet zeggen dat Gravity alleen goed te zien is als je je niet doodergert aan het compleet overboord gooien van zo'n beetje alle natuurkundige wetten.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  woensdag 23 juli 2014 @ 13:41:52 #5
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_142635017


Vanochtend Friday even gekeken. Redelijk oude film al, uit 1995. Typische stonerfilm met oa Ice Cube. Kan me altijd doodlachen om de typische straattaal van zwarte homies. Redelijk grof maar dat maakt het juist hilarisch in mijn ogen. Verhaal is niet heel interessant en 99% van de tijd zitten ze alleen maar in de voortuin te praten. Juist wat het zo grappig maakt, omdat de typische taal zo schitterend is. Kan me er dood om lachen.


-edit: niet het topic voor-

[ Bericht 3% gewijzigd door Mike op 23-07-2014 13:43:39 ]
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_142646990
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2014 13:34 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Moet zeggen dat Gravity alleen goed te zien is als je je niet doodergert aan het compleet overboord gooien van zo'n beetje alle natuurkundige wetten.
Mja, daar weet ik niet alle details van, dus dat maakte het voor mij wat makkelijker ;)
Schip ahoy!
  woensdag 23 juli 2014 @ 19:13:13 #7
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_142649698
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2014 18:03 schreef Piet__Piraat het volgende:

[..]

Mja, daar weet ik niet alle details van, dus dat maakte het voor mij wat makkelijker ;)
Hoeft ook niet, maar even overvliegen naar een ander station midden in de ruimte die schijnbaar als het ware gewoon stil hangt, is natuurlijk te belachelijk voor woorden.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_142695426
24 seizoen 1



quote:
Momenteel zijn terroristen van plan een presidentskandidaat te vermoorden. Mijn vrouw en dochter zijn ook doelwit, en de mensen waarmee ik werk zijn mogelijk betrokken bij beide zaken. Ik ben federaal agent Jack Bauer, en vandaag is de langste dag van mijn leven.
Zojuist seizoen 1 gezien van deze serie. Het was een sterk seizoen en wat mij vooral opviel is de plottwists. Deze zijn dan ook geweldig uitgevoerd. Acteerwerk was bovengemiddeld.
pi_142701595
Evil Dead (2013) - IMDb

Horror remake extravaganza! Misschien dat ie in zijn soort nog best aardig was geweest maar hij leidt onder zijn illustere origineel. En daarbij is hij eerlijk gezegd toch ook wat dertien in het dozijn. Hij is zeker niet eng, de schrikeffecten zie je van 20 kilometer aankomen en de gore is niet vies, de emmers bloed en amputaties worden niet geschuwd maar je wordt er niet warm of koud van.
IMDb: 6,5
Ik: 3


Twee films met min of meer hetzelfde thema; in een klein vakantieoord aan de kust volgen we de levens en liefdes van verschillende mensen.

Separate Tables (1958) - IMDb

Een ouwetje met grote oude namen als Rita Hayworth, David Niven en Burt Lancaster. Klassieke britten die in een hotel wonen (dat gebeurde vroeger nog) met klassieke britse moraal in een klassiek hotel (met licht vergane glorie) en hun wederwaardigheden. Thema's als oude en nieuwe liefde, klasseverschil, generatiekloof en het verval van normen en waarden. Mooi tijdsbeeld en stijlvol en strak geacteerd. Goeie dioalogen ook. Heeft de tand des tijds behoorlijk doorstaan.
IMDb: 7,6
Ik: 7,5

Eilandgasten (2005) - IMDb

Telefilm met een grote cast van Nederlandse Namen. Het verhaal draait om de bezoekers van 2 huisjes op Vlieland en hun wederwaardigheden. Het is een aaneenschakelijk van klein geluk en vooral klein leed. Door die aaneenschakeling wordt het nooit een echt verhaal en de vertelstem schept op zich een aardige sfeer maar een verbinding tussen de losse stukjes wordt het nooit echt. Wel mooie beelden van Vlieland.
IMDb: 6
Ik: 4
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_142707099
Play Misty For Me (1971)

Net op tv geweest :P

De losbandige discjockey Dave Garver (Clint Eastwood) krijgt te maken met een vrouwelijke fan die telkens het liedje 'Misty' (van Eroll Garner) aanvraagt als hij aan het 's nachts aan het draaien is. Ze gaan met elkaar naar bed maar dan blijkt dat ze hem niet kan vergeten, en begint ze hem te stalken. En dat net als zijn vriendin, met wie de relatie slecht loopt, terugkeert van een 4 maanden roadtrip en ze beiden de puzzelstukjes weer proberen op te raken.

Erg leuk wegkijkertje, en deze film is ook het regiedebuut van Eastwood.
Children of the night. What music they make.
  vrijdag 25 juli 2014 @ 22:08:08 #11
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_142732933
Under the Skin (2013, Jonathan Glazer)



Dit moet een van de vaagste films zijn die ik ooit heb gezien. Past prima in een rijtje met Upstream Color en Post Tenebras Lux: aan het verhaal kan ik nog geen stevig touw knopen, maar dat wil ik ook niet. En ik heb een donkerbruin vermoeden dat de regisseur dat ook helemaal niet wil. "Vul het zelf maar in. Of denk er over na en vul het niet in, maar laat vooral de film over je heen komen," moet Glazer gedacht hebben. Gelukkig kan dat ook prima, want de sfeer is bijzonder. Erg bijzonder. Intrigerend is het enige woord dat erbij past. Rustig en mysterieus, sterk sound design en enkele prachtige beelden.

Achteraf, ik ben inmiddels dik anderhalf uur verder, heb ik ook helemaal geen behoefte de film invulling te geven - toch enigszins tegen mijn aard in. En dat terwijl de film best vragen oproept, best aan flink aantal zelfs, maar antwoorden op deze vragen vegen ongetwijfeld die eigenzinnige, fascinerende, beklijvende zweem van deze bijzondere film af.
  vrijdag 25 juli 2014 @ 22:24:56 #12
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_142733643

Jongens (TV Movie 2014) - IMDb
Een mooie kleine Nederlandse productie uit 2013/2014 waar ik nog niet van had gehoord. Daarom misschien des te leuker om toevallig tegen te komen, want het is een film die prima wegkijkt en er cinematografisch goed verzorgd uitziet.

"Jongens" vertelt het coming of age verhaal van Siegert, die tijdens zijn zomervakantie de persoon ontmoet die voor hem het leven op z'n kop zet.
De bekende tiener ongemakkelijkheid/onzekerheid en verlangens die vervolgens om de hoek komen kijken worden gelukkig subtiel uitgewerkt, er worden voldoende details ter eigen interpretatie van de kijker overgelaten.
En dat is goed voor een onderwerp dat anders al snel in het cliché matige terecht dreigt komen.

Al gauw lijkt Siegert gevangen tussen twee werelden, eentje waarin hij eindelijk erkenning krijgt van zijn grote stoerdere broer en de andere wereld waarin Marc voor hem centraal staat, maar dat is moeilijk te accepteren voor Siegert...
Aangezien we allemaal ooit puber zijn geweest zit er een hoop herkenbaarheid in, ongeacht de soort relatie.

Prima vertolkte rollen van de twee hoofdrolspelers trouwens. ^O^

En hoewel de toon van de film compleet anders is deed het coming of age aspect en het "ontsnappen" van het ouderlijk huis uit frustratie me vaag wat denken aan Kings of Summer van vorig jaar.



Score: 8.0/10
IMDB: 7.6/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Kleffe_Dop op 27-07-2014 00:20:55 ]
pi_142743487
Oculus (2013) - IMDb


Ja, leuk voor een horror, niet heel erg schrik/eng/gore achtig horror, maar meer een beetje mysterie horror, a la room 1408. Volgens mij klopt niet alles helemaal, maar ja, leuk.

7,5.
  zaterdag 26 juli 2014 @ 10:29:39 #14
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_142743517
quote:
3s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 22:24 schreef Kleffe_Dop het volgende:
[ afbeelding ]
Jongens (TV Movie 2014) - IMDb
Een mooie kleine Nederlandse productie uit 2013/2014 waar ik nog niet van had gehoord. Daarom misschien des te leuker om toevallig tegen te komen, want het is een film die prima wegkijkt en er cinematografisch goed verzorgd uitziet.

"Jongens" vertelt het coming of age verhaal van Siegert, die tijdens zijn zomervakantie de persoon ontmoet die voor hem het leven op z'n kop zet.
De bekende tiener ongemakkelijkheid/onzekerheid en verlangens die vervolgens om de hoek komen kijken worden gelukkig subtiel uitgewerkt, er worden genoeg details ter eigen interpretatie van de kijker worden gelaten.
En dat is goed voor een onderwerp dat anders al snel in het cliché matige terecht dreigt komen.

Al gauw lijkt Siegert gevangen tussen twee werelden, eentje waarin hij eindelijk erkenning krijgt van zijn grote stoerdere broer en de andere wereld waarin Marc voor hem centraal staat, maar dat is moeilijk te accepteren voor Siegert...
Aangezien we allemaal ooit puber zijn geweest zit er een hoop herkenbaarheid in, ongeacht de soort relatie.

Prima vertolkte rollen van de twee hoofdrolspelers trouwens. ^O^

En hoewel de toon van de film compleet anders is deed het coming of age aspect en het "ontsnappen" van het ouderlijk huis uit frustratie me vaag wat denken aan Kings of Summer van vorig jaar.

[ link | afbeelding ]

Score: 8.0/10
IMDB: 7.6/10
Durf je het woord homo niet te zeggen ofzo? :')
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 26 juli 2014 @ 10:33:31 #15
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_142743562
The Grand Budapest hotel :
Een film in de stijl van Big Fish, Forrest Gump en The Life of pi' Redelijk film met veel bekende acteurs maar lang niet zo goed als die films die ik eerder opnoemde. Ik geef dit een zesje.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_142743605
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 10:33 schreef Dr.Mikey het volgende:
The Grand Budapest hotel :
Een film in de stijl van Big Fish, Forrest Gump en The Life of pi' Redelijk film met veel bekende acteurs maar lang niet zo goed als die films die ik eerder opnoemde. Ik geef dit een zesje.
Huh, vreemde vergelijking. Sowieso omdat eerst genoemde films weinig met elkaar te maken hebben. Maar een 6? Dan vind je het dus slechter dan heel veel gewone/matige films, je vond er niks speciaals aan? In de goede zin van speciaal dan. Ik vond dit geen enorme topper, maar zeer vermakelijk en juist net even beter dan standaard films.

8.
  zaterdag 26 juli 2014 @ 10:43:41 #17
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_142743708
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 10:29 schreef RubenSosa het volgende:

[..]

Durf je het woord homo niet te zeggen ofzo? :')
:? 'tuurlijk wel.
Maar de film smijt ook niet met het woord homo, volgens mij wordt het zelfs maar 1 keer gebruikt.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 26 juli 2014 @ 10:55:13 #18
78918 SeLang
Black swans matter
pi_142743841
Wildschut (1985)
An isolated farmhouse is chosen as a hide-out by Jim and Charlie after an armed robbery. The Deleye family are forced to accept the situation under Jim's brutal domination.

Eindelijk deze film gevonden op een torrent! Typische jaren '80 Nederlandse film en alleen daarom al leuk. Geen super goede film als je hem nu ziet, maar back in the days was het één van mijn favoriete films. Hoge jeugdsentimentele waarde.

7,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  Moderator zaterdag 26 juli 2014 @ 11:32:26 #19
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_142744449
Ordinary People



Deze oscar winnaar beste film uit 1980 is een erg aangrijpende en mooie film over het verlies van een zoon/broer. Tevens het regie debut van robert redford en wat een debut Ik was zeer onder de indruk van deze film. Het laat heel mooi zien hoe machteloos men met emoties kan zijn, en hoe anders mensen omgaan met verschillende emoties.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_142745328
Lone Survivor gezien. Indrukwekkend dat het op waargebeurd verhaal is gebaseerd. De actie heeft echter in het 2e deel de overhand en doet vaak niet-realistisch aan vind ik. Van een rots afvallen, met je rug tegen een rotsblok aanstuiteren en daarna weer wakker worden? Sorry maar dat is rug gebroken en game over.
Wel een mooie film, mooi gemaakt en mooi acteerwerk. Kijkt toch wel prima weg.

IMDB: 7,7.
Mijn scoe; 7.
Only the strong survive
pi_142753366
THE AMAZING SPIDER-MAN 2



ik ben altijd fan geweest van spiderman, maar dit is de minste van alle spiderman films.
Ook het acteerwerk van Andrew Garfield is vrij slecht in deze film, bijna irritant soms.. speelt heel nepperig. Andere acteurs spelen wel aardig.
Waar andere spiderman films er veel actie en leuke scenes in zaten was dat bij dit deel heel beperkt, het bleef bij een aantal actie scenes... En zelfs in die scenes was er maar minimaal spanning voelbaar.
het verhaal zelf was goed bedacht maar had veel beter uitgewerkt kunnen worden.

het verhaal gaat over dat spiderman meer te weten komt over zijn ouders, en tegelijketijd krijgt hij ook een nieuwe vijand.. en dan is er nog zijn vriendin.......

De film is redelijk vermakelijk nog om te zien, maar haalt het niet bij de andere spidy films....
vandaag kijken, morgen vergeten
6je
pi_142762604
The Expendables 3

Heel vroeg gelekt, en dat is nog een prima kopie ook. Door het grote audiovisuele spektakel ook zeker de moeite waard om in de bios te kijken.
Over de verhaallijn ga ik niet hebben, die is te voorspelbaar. Maar daar draait het in deze film niet om. Waarom wel? Om dikke, lompe actie en mannengrappen onder elkaar. Hou je dat doel in je achterhoofd, dan heb je hieraan een prima film. Ik heb me uitstekend vermaakt en twee uur lang geen moment verveeld, doordat het tempo er goed in blijft en de actie prima voldoet. Ga je voor een goede verhaallijn zonder plotholes en een goede karakterontwikkeling, dan kun je deze logischerwijs laten liggen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Piet__Piraat op 27-07-2014 08:32:12 (spelfoutje) ]
Schip ahoy!
  zondag 27 juli 2014 @ 00:11:51 #23
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_142765979

300: Rise of an Empire (2014) - IMDb
300 was in 2006 op met name visueel gebied een baanbrekende en adembenemende film.
Maar inmiddels acht jaar verder is de bioscoop bezoeker wel gewend aan de nodige CGI-destructie-porno waar de gemiddelde blockbuster mee overladen is.

Dat onderscheidend vermogen is de film anno 2014 dus wel kwijt, en dan blijft er weinig over. Voor de geweldige dialogen en het plot ga je de film waarschijnlijk al niet kijken, maar dit was van een dusdanig twijfelachtig niveau dat het zelfs voor 300 beschamend was. De 'grootse' battle-speeches in de film voelden plichtmatig aan en werden zonder veel overtuiging gebracht.
En dat brengt je meteen bij het volgende probleem van Rise of an Empire: Een zwakke hoofdrolspeler die het nodige charisma ontbreekt om de film te kunnen dragen.
Eva Green probeert er nog wat van te maken, maar balanceert in een aantal scènes wel op het randje van overacting met weinig subtiele gezichtsuitdrukkingen.

Als kijker vraag je je constant af wanneer cult-classic Gerard "THIS IS SPARTA" Butler zijn intrede doet, want dit deed aan als een slap excuus voor zijn karakter uit de eerste film.

Al met al een hoop mooie plaatjes, gevecht scènes en een hoop bloed. Maarja.. 300 deed het beter... Rise of an Empire is een totaal overbodige film dus.



Score: 5.5/10
IMDB: 6.5/10

[ Bericht 3% gewijzigd door Kleffe_Dop op 27-07-2014 10:09:23 ]
pi_142767566
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 22:39 schreef Piet__Piraat het volgende:
e, lompe actie en mannengrappen onder elkaar. Hou je dat doel in je achterhoofd, dan heb je hieraan een prima film. Ik heb me uitstekend vermaakt en twee uur lang geen moment verveelt, doordat het tempo er goed in blijft en de actie prima voldoet. Ga je voor een goede verhaallijn zonder plotholes en een goede karakterontwikkeling, dan kun je deze logischerwijs laten liggen.
Beter dan deel 2? Dat is was alleen leuk omdat het zo slecht was..
  Moderator zondag 27 juli 2014 @ 01:14:04 #25
9859 crew  Karina
Woman
pi_142767707
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 22:39 schreef Piet__Piraat het volgende:
The Expendables 3

Heel vroeg gelekt, en dat is nog een prima kopie ook. Door het grote audiovisuele spektakel ook zeker de moeite waard om in de bios te kijken.
Over de verhaallijn ga ik niet hebben, die is te voorspelbaar. Maar daar draait het in deze film niet om. Waarom wel? Om dikke, lompe actie en mannengrappen onder elkaar. Hou je dat doel in je achterhoofd, dan heb je hieraan een prima film. Ik heb me uitstekend vermaakt en twee uur lang geen moment verveelt, doordat het tempo er goed in blijft en de actie prima voldoet. Ga je voor een goede verhaallijn zonder plotholes en een goede karakterontwikkeling, dan kun je deze logischerwijs laten liggen.
Ook net gekeken, topshow alleen die jonkies vond ik minder en ik miste Van Damme.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')