abonnement Unibet Coolblue
pi_142606736
Beste Fokkers,

Wij zijn druk aan het kijken naar een leuke woning om te kopen en hebben iets op het oog. Het probleem is echter dat de uitbouw van de buren een paar centimeter (5-10) op de grond van deze woning is gebouwd vanuit de bouw. Ik heb de makelaar al gevraagd of dit vastgelegd is op papier maar dit is niet het geval. We willen wellicht later ook een uitbouw gaan doen maar de vraag is of we dan gebruik kunnen maken van deze (gedeelte) muur. Daarom willen wij dit graag vast laten leggen in een uitsluitingsgrond in het bod dat we willen doen. Heeft iemand dit wel eens bij de hand gehad en wellicht een idee hoe dit vast te leggen, of liever nog door de verkopende partij te laten vastleggen met zijn of haar huidige buren?

Alvast bedankt!
  dinsdag 22 juli 2014 @ 22:34:19 #2
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_142616358
Hoe lang staat de uitbouw er al? Als ik goed heb opgelet bij de Rijdende Rechter zit hier verjaring op waardoor de buren wellicht eigenaar zijn geworden van de grond.

Wat zou je er mee willen bereiken? Moeten de buren hun uitbouw weer afbreken, of wil je aansturen op een vergoeding/waardevermindering?
  dinsdag 22 juli 2014 @ 22:55:56 #3
399214 Knutsel-Smurf
Met een hamer past alles!!
pi_142617451
Hij wil simpel gezegd een muur minder hoeven bouwen door die van zijn buren te gebruiken.
Ik zou dus de huidige bewoner met de buren zwart op wit laten vastleggen dat ze dit toe gaan staan.

Echter is dan de vraag: is het technisch wel mogelijk deze muur te gebruiken?
-kan deze het technisch aan?
-hoe maak je je dak waterdicht zonder het halve dak van je buren te moeten afbreken?
-etc.
Iff you can't fix it with a hammer, It's an electrical problem.
Op woensdag 30 juli 2014 17:52 schreef koffielepel het volgende:
De beste leerschool is als je de poep uit de ventilator moet krabben.
pi_142636956
Ehm, waarom bel je niet even aan bij de buren?
Kun je alvast eens kennismaken en tegelijk deze vraag voorleggen. Wie weet hebben ze hier wel helemaal geen problemen mee. Of in het andere geval vallen ze zo tegen dat je er hoe dan ook niet wilt wonen ;)

Wij hebben dit enkele jaren geleden ook zo gedaan en dat is iedereen goed bevallen, hoe ongelofelijk ook... O~)
"All the ills of mankind, all the tragic misfortunes that fill the history books, all the political blunders, all the failures of the great leaders, have arisen merely from a lack of skill at dancing - Moliere"
pi_142654815
Zover ik weet is het wettelijk zo geregeld dat bij het bouwen van een muur op de erfafscheiding deze muur voor maximaal de helft van de totale dikte over de erfgrens heen gebouwd mag worden. De bouwer/eigenaar van de muur is verantwoordelijk voor een fatsoenlijke gevelafwerking, ook voor het deel wat niet op het eigen erf staat.
pi_142655915
Er zal ongetwijfeld in de koop aanneem overeenkomst van destijds staan:op of over bouw zal moeten worden gedoogt of iets in die trant, stond bij ons er wel in.
pi_142659589
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 22:34 schreef Barrah het volgende:
Hoe lang staat de uitbouw er al? Als ik goed heb opgelet bij de Rijdende Rechter zit hier verjaring op waardoor de buren wellicht eigenaar zijn geworden van de grond.

Wat zou je er mee willen bereiken? Moeten de buren hun uitbouw weer afbreken, of wil je aansturen op een vergoeding/waardevermindering?
Die verjaring heet 'gewoonterecht' dat gaat volgens mij na 30 jaar in
Als je goed roert krijg je nooit geen klontjes
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')