Ik zou hem vrijdag bakken en zaterdag dan decoreren. 's ochtends bakken zou ook kunnen, zolang die maar genoeg tijd heeft om af te koelen.quote:Op zondag 20 juli 2014 22:42 schreef RenRen- het volgende:
0 posts, wat!!
Ik wil voor zaterdag een Red Velvet taart maken, uit pak. Hoe lang van tevoren kan ik die alvast bakken? En decoreren? Moet dat 's ochtends, of kan dat ook prima vrijdagavond?
Bakken zit er niet in, decoreren eventueel, ik krijg om 1 uur bezoek. Thanksquote:Op zondag 20 juli 2014 22:45 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik zou hem vrijdag bakken en zaterdag dan decoreren. 's ochtends bakken zou ook kunnen, zolang die maar genoeg tijd heeft om af te koelen.
Stutten is bij elke taart hoger dan 1 laag noodzakelijk. Welke fondant het beste is is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Ik zou in ieder geval nooit die van bv Xenos of action gebruiken voor het bekleden van een taart.quote:Op donderdag 31 juli 2014 15:43 schreef gridjuh het volgende:
Als je een 4 laags stapeltaart maakt, is het dan verstandig om hem te verstevigen, en zo ja hoe?.
en welke fondant vinden jullie het beste?
2 laags heb ik weleens gedaan.quote:Op donderdag 31 juli 2014 20:30 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Stutten is bij elke taart hoger dan 1 laag noodzakelijk. Welke fondant het beste is is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Ik zou in ieder geval nooit die van bv Xenos of action gebruiken voor het bekleden van een taart.
Maar op het moment dat je deze vragen stelt vraag ik me wel af of het verstandig is om een 4 laags taart te maken.
Dunne stokjes door de taart prikken, en tussen de lagen een rondje karton.quote:Op donderdag 31 juli 2014 15:43 schreef gridjuh het volgende:
Als je een 4 laags stapeltaart maakt, is het dan verstandig om hem te verstevigen, en zo ja hoe?.
marsepein!quote:en welke fondant vinden jullie het beste?
Ook een twee laags taart zou ik stutten, zoals Remco aangeeft. Alle merken fondant hebben andere eigenschappen. Ik vind bekleden met marsepein prettiger dan fondant, maar heb laatst tijdens een workshop met bijna 30graden een taart bekleed met een voor mij onbekend merk fondant en dat ging boven verwachting goed. Ik gebruik meestal meerdere merken fondant door elkaar, vaak ook nog gemixt met marsepein, zodat er een voor mij fijne structuur ontstaat. Is denk ik echt voor iedereen verschillend wat men fijn vind werken.quote:Op donderdag 31 juli 2014 20:44 schreef gridjuh het volgende:
[..]
2 laags heb ik weleens gedaan.
en van action of xenos koop ik nooit fondant. Maar had laatst discussie met iemand die haar fondant beter vond dan de mijne..(uhm...smaken verschillen toch) ik heb het meestal van de sligro, die werkt wel redelijk ok, alleen kleuren moet ik nog op oefenen.
zoiets ook een x gemaakt, alleen dan wat kleiner(hartje uitstekertje) ze blijven leukquote:Op vrijdag 1 augustus 2014 00:27 schreef Muck het volgende:
Ik vind marsepein ook veel lekkerder dan fondant.
Billenkoek!
[ afbeelding ]
Wij hadden laatst aardbeienmousseline. Heeeeeel lekker, wel redelijk bewerkelijk.quote:Op zondag 10 augustus 2014 10:49 schreef miss_sly het volgende:
Ik ga deze week ook weer eens aan de bak. Vorig jaar voor de kleine dame een regenboogtaart gemaakt, die wonderwel goed was gelukt.
Dit jaar zijn de wensen wat eenvoudiger, maar ik wil natuurlijk alsnog iets moois maken.
Nu wil ik een gewone taart maken en die afwerken met fondant (de dame houdt niet van marsepein). De biscuit wil ik met twee laagjes vulling ertussen maken. Ik zou graag een laagje met o.a. verse aardbeien doen, maar waarmee kan ik dat het beste mengen? Botercreme? jam? slagroom is geen optie, want dat lust de jarige niet
Cacao bij doen.quote:Op maandag 11 augustus 2014 15:21 schreef miss_sly het volgende:
Ja, dat las ik later, maar die heb ik niet en ik kom ook niet meer in de winkel. Ik heb een grote en een kleine taartvorm en ik bedacht me net spontaan dat ik die kleine ook wel wil maken en dan chocolade. Dus eigenlijk zoek ik een manier om van de gewone taartmix een chocoladetaart te maken.
Kan dat gewoon? Ook wat suiker, om iets te zoeten? In welke verhouding?quote:
kan je hier wat mee?quote:Op maandag 11 augustus 2014 17:20 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Kan dat gewoon? Ook wat suiker, om iets te zoeten? In welke verhouding?
Ik kan genoeg recepten vinden, natuurlijk, maar ik bedoelde meer dat ik graag de biscuitmix wil gebruiken (van Fun Cakes is die dus), maar dat wordt kennelijk lastig.quote:Op maandag 11 augustus 2014 17:21 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
kan je hier wat mee?
http://uitpaulineskeuken.nl/2013/09/dubbele-chocoladetaart.html
je vroeg om verhoudingenquote:Op maandag 11 augustus 2014 17:37 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ik kan genoeg recepten vinden, natuurlijk, maar ik bedoelde meer dat ik graag de biscuitmix wil gebruiken (van Fun Cakes is die dus), maar dat wordt kennelijk lastig.
Bedankt voor het meedenken
O. op die manier. Zo heb ik er nog niet eens naar gekekenquote:
verhoudingen voor gesmolten of geraspte chocolade zijn daar vast ook ergens te vinden. je bent vast niet de eerste.quote:Tip: Voor een heerlijke chocolade biscuit 40 gram cacao, 20gr. poedersuiker toevoegen en ong. een half ei. Nog lekkerder is om gesmolten of geraspte chocolade toe te voegen.
Had ik niet goed gekeken, want ik had er op die site zelfs naar gezocht.quote:Op maandag 11 augustus 2014 18:43 schreef loecje het volgende:
http://www.deleukstetaart(...)nl#block_description
[..]
verhoudingen voor gesmolten of geraspte chocolade zijn daar vast ook ergens te vinden. je bent vast niet de eerste.
http://irenekookt.blogspo(...)es-en-tips-voor.htmlquote:Op dinsdag 12 augustus 2014 10:29 schreef Mixende_match het volgende:
Hai! Ik ga vanmiddag 200(!!!)koekjes bakken voor m'n werk. Simpele en makkelijke koekjes. Iemand nog een heerlijk recept?
Wel even een vraagje, ik heb op m'n werk m'n strooisel laten staan (chocolade en kokos crumble) kan ik dat na het bakken er ook nog op doen? Of moet dat echt voor het bakken??
Alleen PMSquote:Op dinsdag 12 augustus 2014 12:09 schreef _Liek het volgende:
Zitten hier misschien baksters die een PME cursus hebben gevolgd?
Ja ik, alledrie de onderdelen.quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 12:09 schreef _Liek het volgende:
Zitten hier misschien baksters die een PME cursus hebben gevolgd?
Bij wie heb je ze gevolgd? Ben nog aan het rondkijken waar ik het zal doen... Wil beginnen met sugarpaste/fondantquote:Op dinsdag 12 augustus 2014 15:43 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ja ik, alledrie de onderdelen.
Mooi!!quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:07 schreef _Liek het volgende:
Taartje gemaakt om te oefenen Black & Pink:
[ afbeelding ]
maak jij nog wel eens taarten?quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 09:49 schreef Spuuglokje het volgende:
Heel mooi SV-tje! Die met die bosdieren is leuk zeg! Dat beekje
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |