Dit vind ik ook bijzonder irritant. Ik heb alleen wel het idee dat dit een probleem is dat zodra je 1 meter over de grens bent grotendeels opgelost is.quote:Op donderdag 17 juli 2014 19:21 schreef Isegrim het volgende:
Eén van de mijne: kinderen die door een restaurant heen lopen te rennen of die zich niet weten te gedragen. Mede reden dat wij vaak pas later op de avond uit eten gaan.
Ik vrees dat dat ook mijn ervaring is...quote:Op donderdag 17 juli 2014 19:35 schreef Fred_B het volgende:
[..]
Dit vind ik ook bijzonder irritant. Ik heb alleen wel het idee dat dit een probleem is dat zodra je 1 meter over de grens bent grotendeels opgelost is.
Als het gebeurd zijn het meestal nederlanders helaasquote:Op donderdag 17 juli 2014 19:35 schreef Fred_B het volgende:
[..]
Dit vind ik ook bijzonder irritant. Ik heb alleen wel het idee dat dit een probleem is dat zodra je 1 meter over de grens bent grotendeels opgelost is.
Wat een onzin, zeker nooit in Italië of Spanje uit eten geweest?quote:Op donderdag 17 juli 2014 19:35 schreef Fred_B het volgende:
[..]
Dit vind ik ook bijzonder irritant. Ik heb alleen wel het idee dat dit een probleem is dat zodra je 1 meter over de grens bent grotendeels opgelost is.
Aah, mamma mia, die kleine bambini, die kunnen toch niets verkeerd doen?quote:Op donderdag 17 juli 2014 20:54 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Wat een onzin, zeker nooit in Italië of Spanje uit eten geweest?
Wat had je dan willen zeggen?quote:Op donderdag 17 juli 2014 20:38 schreef Isegrim het volgende:
Oh, misschien wel de ergste ergernis in recente tijden:
Voor een zakendiner gaan eten met het bestuur van een vereniging, bij één van de beste restaurants van de stad, en dat er dan iemand bij zit die bij allerlei dingen roept dat 'ze het niet lust', zonder ook maar een hap te nemen. En daar dan niks van kunnen zeggen omdat het een klant is. Argh!
Als het een bekende was geweest? Hangt er vanaf wie, maar op zijn minst iets in de trant van "Zou je het niet op zijn minst even proeven voordat je het laat weggooien?".quote:
Dat zou je tegen een klant toch ook wel kunnen zeggen, imo.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 07:13 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Als het een bekende was geweest? Hangt er vanaf wie, maar op zijn minst iets in de trant van "Zou je het niet op zijn minst even proeven voordat je het laat weggooien?".
Vind je? Kweenie... Heb me in stilte zitten ergeren. Bij een bekende zou ik dan ook zeggen "Geef maar hier!" maar dat vind ik bij een klant ook weer wat gek.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat zou je tegen een klant toch ook wel kunnen zeggen, imo.
Ja gisteren nog. Restaurant vol met kinderen, niet één die uit z'n stoel kwam.quote:Op donderdag 17 juli 2014 20:54 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Wat een onzin, zeker nooit in Italië of Spanje uit eten geweest?
Nee natuurlijk niet.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat zou je tegen een klant toch ook wel kunnen zeggen, imo.
Neuh, zou ik niet doen.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat zou je tegen een klant toch ook wel kunnen zeggen, imo.
Ik zou onschuldige ogen opzetten en dan iets zeggen als: Dat ziet er heerlijk uit. Was het niet zo lekker toen je proefde?quote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:12 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Vind je? Kweenie... Heb me in stilte zitten ergeren. Bij een bekende zou ik dan ook zeggen "Geef maar hier!" maar dat vind ik bij een klant ook weer wat gek.
Ik had hetzelfde als zij, het is een restaurant met een vast dagmenu (je kiest alleen groente of vlees/vis).quote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:44 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Ik zou onschuldige ogen opzetten en dan iets zeggen als: Dat ziet er heerlijk uit. Was het niet zo lekker toen je proefde?
Frankrijk is een eng land! Je mag daar ook al geen zwarten met apen vergelijken (9 maanden cel). Puur discriminatie natuurlijk dat je wel blanken met apen mag vergelijken.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 12:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch maar geen negatieve review schrijven als je in Frankrijk uit eten was?
NWS / Franse blogger veroordeeld voor negatieve review
Wat verwacht je dan? Koe slachten in de keuken, boontjes uit de tuin van het restaurant, en de wijn vers uit druiven gestampt?quote:Op vrijdag 18 juli 2014 12:22 schreef Miss_paraplu het volgende:
En gerechten die niet vers zijn klaargemaakt, zoals sate saus wat gewoon is opgewarmd in de magnetron.. gruwelijke hekel aan.
Ja johquote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:31 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ja gisteren nog. Restaurant vol met kinderen, niet één die uit z'n stoel kwam.
ze kunnen het ook nooit goed doen. is iemand chagrijnig is het niet goed, proberen degene alsnog aardig te doen is het weer niet goed...quote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:43 schreef De-Hamster het volgende:
Nep aardig en chagrijnig is ook beide niet te harden.
Zou ik ook doen als ze iets voor mijn neus zetten wat ik niet wil eten of bij voorbaat al weetquote:Op donderdag 17 juli 2014 20:38 schreef Isegrim het volgende:
Oh, misschien wel de ergste ergernis in recente tijden:
en dat er dan iemand bij zit die bij allerlei dingen roept dat 'ze het niet lust', zonder ook maar een hap te nemen. En daar dan niks van kunnen zeggen omdat het een klant is. Argh!
Ik vind het eerder vreemd dat jij dit vreemd vind. Als je niet uit jezelf klantvriendelijk/spontaan bent, dan heb je niks te zoeken in de horeca. Dus nep aardig daar prik je zo doorheen die mensen kunnen dan misschien beter in de keuken werken.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:24 schreef loecje het volgende:
[..]
ze kunnen het ook nooit goed doen. is iemand chagrijnig is het niet goed, proberen degene alsnog aardig te doen is het weer niet goed...
Dan ga ik liever niet met jou uit eten, kan daar bijzonder slecht tegen. Doe je dat ook als je bij iemand thuis eet?quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:35 schreef FANN het volgende:
[..]
Zou ik ook doen als ze iets voor mijn neus zetten wat ik niet wil eten of bij voorbaat al weet
dat ik het niet lust.
Nee thuis is iets anders, maar je hebt het toch over een restaurantquote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:38 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dan ga ik liever niet met jou uit eten, kan daar bijzonder slecht tegen. Doe je dat ook als je bij iemand thuis eet?
Er is niets wat ik per definitie niet lust. Het is maar hoe het klaargemaakt is. De enige reden dat ik iets niet zou opeten is als het slecht klaargemaakt is. Als iets goed is klaargemaakt en ik vind het desondanks niet lekker, eet ik het gewoon op.
In een restaurant ben je ook te gast. Iemand doet zijn stinkende best om jou iets moois voor te zetten. Ik vind het triest als je het dan onaangeroerd weg stuurt.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:39 schreef FANN het volgende:
[..]
Nee thuis is iets anders, maar je hebt het toch over een restaurant
Ik zou trouwens niet weten waarom ik iets zou bestellen waarvan ik bij voorbaat weet
dat ik het niet lust.
In een restaurant ben je meer een klant dan gast in mijn ogenquote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
[..]
In een restaurant ben je ook te gast. Iemand doet zijn stinkende best om jou iets moois voor te zetten. Ik vind het triest als je het dan onaangeroerd weg stuurt.
Het betreffende restaurant, zoals ik al zei, biedt dagmenu's. Je kiest enkel 'vlees/vis' of 'groente'. En dan is het eten wat de pot schaft, dus daar kan best eens iets bij zitten waar je niet direct fann van bent.
Imo kun je niet van tevoren weten dat je iets niet lust. Een goed kok kan dingen die jij niet denkt te lusten, op zo'n manier klaarmaken dat je ineens tot de ontdekking komt dat je ze zó wél lust.
Dat is niet omdat je het 'niet lust' maar omdat je er ethische bezwaren tegen hebt. Dat is wat anders. Maar ik neem jouw portie wel.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:46 schreef FANN het volgende:
[..]
In een restaurant ben je meer een klant dan gast in mijn ogen
Ik geef jou écht geen rekening als je bij mij thuis komt eten hoor, dus dat is helemaal geen
vergelijking.
Als iemand mij foie gras wil voeren, dan zeg ik al bij voorbaat NEE, zonder het te proeven,
kan mij het schelen hoe die kok het klaar heeft gemaakt, maar als het op het ''menu'' staat
zou ik gewoon ook al bij voorbaat zeggen dat ik dat niet hoef.
Kan je nagaan hoe doe "vierjarige" klant gaat reageren als je er wat van zegt, reageert die waarschijnlijk net zo vierjarigquote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:52 schreef Isegrim het volgende:
'Lust ik niet' is iets voor kinderen van vier imo.
Dan heb jij dus geen inlevingsvermogen dat dat niet voor iedereen geldt...quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:38 schreef Isegrim het volgende:
Dan ga ik liever niet met jou uit eten, kan daar bijzonder slecht tegen. Er is niets wat ik per definitie niet lust.
Niks gast, ik ben betalende klant. En dan verwacht ik gewoon iets te eten wat ik lekker vind.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
In een restaurant ben je ook te gast. Iemand doet zijn stinkende best om jou iets moois voor te zetten. Ik vind het triest als je het dan onaangeroerd weg stuurt.
Er is oprecht niets op dat bord wat ik niet op zijn minst zou proberen. Sterker; ik ben zelfs benieuwd hoe het zou smaken. Het ziet er ook hygiënisch en goed klaargemaakt uit.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 14:22 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Dan heb jij dus geen inlevingsvermogen dat dat niet voor iedereen geldt...
Je hoeft mij echt geen bord met kaas voor te zetten, en dan maakt het niet uit hoe je het klaarmaakt. Hoef ik ook niet te proeven, de stank is al genoeg!
Maar ook jij zal ongetwijfeld dingen hebben die je nog nooit gegeten hebt en toch liever niet gaat proeven. Zomaar een gokje:
[ afbeelding ]
[..]
Niks gast, ik ben betalende klant. En dan verwacht ik gewoon iets te eten wat ik lekker vind.
Idem! Als er iets op een kaart staat wat ik niet ken, bestel ik het. Of dat nou insecten zijn of bijvoorbeeld Spaanse penssoep. Die laatste was ik niet weg van, maar je mist zooooveel als je geen nieuwe dingen durft te proberen.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 14:45 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Er is oprecht niets op dat bord wat ik niet op zijn minst zou proberen. Sterker; ik ben zelfs benieuwd hoe het zou smaken. Het ziet er ook hygiënisch en goed klaargemaakt uit.
Je mist echt een hoop als je niets probeert.
Dat ben ik op zich met je eens hoor, maar dat geldt dan voor mezelf. Het zou echt niet in me opkomen om in een restaurant mijn beklag te gaan lopen doen over wat een tafelgenoot al dan niet lust, dat zijn mijn zaken niet. Kijken of je een moeilijke eter die een goede bekende van je is enthousiast kunt krijgen voor iets lekkers, tuurlijk - maar van volwassene tot volwassene, elkaar amper kennend, zeggen: 'zou je het niet eerst eens proeven?', op zo'n belerende toon: dat zou ik mijn bek niet uit willen krijgen hoor!quote:Op vrijdag 18 juli 2014 14:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Idem! Als er iets op een kaart staat wat ik niet ken, bestel ik het. Of dat nou insecten zijn of bijvoorbeeld Spaanse penssoep. Die laatste was ik niet weg van, maar je mist zooooveel als je geen nieuwe dingen durft te proberen.
Is ook vreselijk om dat te horen te krijgen als je zeker weet dat je iets niet lust. In een restaurant zal ik altijd wel proeven en als ik bij iemand anders thuis ben ook helemaal opeten, maar als ergens bijvoorbeeld verse koriander in zit, dan weet ik zeker dat ik het vies vind. Elke hap smaakt dan naar een lepel dreft. Gelukkig staat koriander vaak wel aangegeven, of je kunt verwachten dat in bepaalde gerechten koriander zit.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat ben ik op zich met je eens hoor, maar dat geldt dan voor mezelf. Het zou echt niet in me opkomen om in een restaurant mijn beklag te gaan lopen doen over wat een tafelgenoot al dan niet lust, dat zijn mijn zaken niet. Kijken of je een moeilijke eter die een goede bekende van je is enthousiast kunt krijgen voor iets lekkers, tuurlijk - maar van volwassene tot volwassene, elkaar amper kennend, zeggen: 'zou je het niet eerst eens proeven?', op zo'n belerende toon: dat zou ik mijn bek niet uitkrijgen hoor!
Ik heb het dan ook niet gezegd. En kun jij de toon lezen in iets wat geschreven is? Maar goed, misschien ben ik wel heel intolerant als het om eten gaat, ik vind dat serieus onbeschoft, in elk geval in restaurants waar duidelijk heel veel zorg en liefde in het eten gaat.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat ben ik op zich met je eens hoor, maar dat geldt dan voor mezelf. Het zou echt niet in me opkomen om in een restaurant mijn beklag te gaan lopen doen over wat een tafelgenoot al dan niet lust, dat zijn mijn zaken niet. Kijken of je een moeilijke eter die een goede bekende van je is enthousiast kunt krijgen voor iets lekkers, tuurlijk - maar van volwassene tot volwassene, elkaar amper kennend, zeggen: 'zou je het niet eerst eens proeven?', op zo'n belerende toon: dat zou ik mijn bek niet uitkrijgen hoor!
iedereen heeft wel eens een mindere dag. zelfs degene die vanuit zichzelf klantvriendelijk/spontaan zijn. anders heb je idd weinig te zoeken in de bediening.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:37 schreef De-Hamster het volgende:
[..]
Ik vind het eerder vreemd dat jij dit vreemd vind. Als je niet uit jezelf klantvriendelijk/spontaan bent, dan heb je niks te zoeken in de horeca. Dus nep aardig daar prik je zo doorheen die mensen kunnen dan misschien beter in de keuken werken.
Dat heb ik ookquote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:05 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Is ook vreselijk om dat te horen te krijgen als je zeker weet dat je iets niet lust. In een restaurant zal ik altijd wel proeven en als ik bij iemand anders thuis ben ook helemaal opeten, maar als ergens bijvoorbeeld verse koriander in zit, dan weet ik zeker dat ik het vies vind. Elke hap smaakt dan naar een lepel dreft. Gelukkig staat koriander vaak wel aangegeven, of je kunt verwachten dat in bepaalde gerechten koriander zit.
Zo interpreteerde ik het in elk geval wel ja, sorry als je het niet zo onaangenaam bedoelde.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:05 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik heb het dan ook niet gezegd. En kun jij de toon lezen in iets wat geschreven is?
Schijnt genetisch te zijn. Hoewel mijn hele familie koriander echt heerlijk vindt en niets van die zeepsmaak proeft.quote:
tja dan moet je niet naar een restaurant gaan met een dagmenu maar eentje met een menukaart. probleem opgelost.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 14:22 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Niks gast, ik ben betalende klant. En dan verwacht ik gewoon iets te eten wat ik lekker vind.
Mijn lief vond het vroeger ook verschrikkelijk naar zeep smaken, maar die is er inmiddels gewoon aan gewend geraapt en kiepert er uit zichzelf een handje van over de curry hoor.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:09 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Schijnt genetisch te zijn. Hoewel mijn hele familie koriander echt heerlijk vindt en niets van die zeepsmaak proeft.
Nou ja, ik laat er heus niet mijn avond door verpesten, maar in dit geval had ik wel wat last van plaatsvervangende schaamte. Voor mij voelt het als een belediging van de chef en dan is dit een chef waar ik zelf heel erg fan van ben.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Zo interpreteerde ik het in elk geval wel ja, sorry als je het niet zo onaangenaam bedoelde.
Maar punt blijft hoor, ik vind het niet aan mij om me te bemoeien met de eetgewoonten van andere mensen. Maar goed, ik geloof dat ik sowieso nooit last heb van plaatsvervangende schaamte. Ik gedraag me zoals mij dat goeddunkt, en verder ieder z'n ding hoor. Zeker in restaurants zou ik het me voor mezelf echt niet voor kunnen stellen dat ik me serieus zou ergeren aan andere gasten, aan kinderen, of aan het feit dat de bediening een slechte dag heeft.
Maar ik zal wel makkelijk zijn dan.
Ik was vroeger nooit een makkelijke eter, maar nu eet ik vrijwel alles, op koriander na dan. Het smaakt gewoon zo chemisch dat ik het gelijk uit mijn mond wil hebben. Bij de andere smaken die ik moest leren waarderen was het vooral dat ze gewoon te sterk waren. Maar ik denk inderdaad ook wel dat ik het kan leren waarderen.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Mijn lief vond het vroeger ook verschrikkelijk naar zeep smaken, maar die is er inmiddels gewoon aan gewend geraapt en kiepert er uit zichzelf een handje van over de curry hoor.
Ik geloof best dat er genetische factoren zijn die bepalen hoe je een smaak in eerste instantie ervaart, maar vaak heeft het vervolgens te maken met de bereidwilligheid van het aanleren van een acquired taste of je iets gaat lusten of niet. Als je ergens heel graag aan wilt wennen, dan ga je het vaak vanzelf wel lekker vinden. Als je daar niet vanuit jezelf moeite in steekt dan blijf je het gewoon vies vinden.
In elk geval is het allemaal niet iets wat door andere mensen opgedrongen moet worden.
Leuk die smiley maar het is toch echt zo. Ik ga vanavond weer (zoals ieder weekend) met een aantal stellen en de kinderen gaan gewoon mee. Geen enkel probleem, ies koeltoer.quote:
Heldquote:Op vrijdag 18 juli 2014 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Als iemand aan mijn tafel beweert iets niet te lusten zal ik er sowieso altijd iets van zeggen. Meestal in de trant van "Whoehahahahahahaha, lust jij geen .......? Whoehahahahahaha, kleuter!"
En er dan ook nog bij wijzen en op mijn dijen slaan van plezier.
Ja, maar als jij het doet is het anders.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Als iemand aan mijn tafel beweert iets niet te lusten zal ik er sowieso altijd iets van zeggen. Meestal in de trant van "Whoehahahahahahaha, lust jij geen .......? Whoehahahahahaha, kleuter!"
En er dan ook nog bij wijzen en op mijn dijen slaan van plezier.
en die mensen met die blérende kinderen lachen jou lekker uitquote:Op vrijdag 18 juli 2014 16:13 schreef Isegrim het volgende:
Ik ga graag een keer mee, Robin. Ik ken wel wat mensen die we dan de hele avond kunnen uitlachen omdat ze niks lusten.
quote:Op vrijdag 18 juli 2014 16:18 schreef 100% Tukker het volgende:
Doppinda's als aperitiefhapje voorgeschoteld krijgen.
Die tenten waar je je schillen op de grond mag gooien kunnen dan wel weer leuk zijn.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 16:18 schreef 100% Tukker het volgende:
Doppinda's als aperitiefhapje voorgeschoteld krijgen.
In Nederland? Ik vind het ook vreselijk. Ongevraagd gasten irriteren en dan bedelen om geld.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 17:06 schreef Soury het volgende:
"Artiesten" die ongevraagd aan je tafel komen. Zeer ongemakkelijk vind ik dat.
Ooit een gitarist, die gozer zat onder de pukkels.
Was snel weg omdat ik hem niet al te vriendelijk aankeek, mijn eetlust was ook een beetje verdwenen.
En een keer een nogal niet al te slanke buikdanseres, ook fijn die navel op ooghoogte
Ja was in Nederland, en hoorde ook bij het restaurant. Dus niet op een terras, ook dat is rete vervelend.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 17:08 schreef Klaploper het volgende:
[..]
In Nederland? Ik vind het ook vreselijk. Ongevraagd gasten irriteren en dan bedelen om geld.
quote:Op vrijdag 18 juli 2014 17:10 schreef Soury het volgende:
[..]
Ja was in Nederland, en hoorde ook bij het restaurant. Dus niet op een terras, ook dat is rete vervelend.
Mwa, volgens mij is het onder de echte tokkies "gewéldig gezellig" als zo´n strijkstok bij je tafeltje komt staan.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 17:19 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Een piano of viool op de achtergrond kan ik heel erg waarderen, maar blijf weg van mijn tafel. Nee, het is niet romantisch , het is irritant. Ik ken werkelijk niemand die dat kan waarderen.
Jij gaat het goed doen in salesquote:Op vrijdag 18 juli 2014 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Als iemand aan mijn tafel beweert iets niet te lusten zal ik er sowieso altijd iets van zeggen. Meestal in de trant van "Whoehahahahahahaha, lust jij geen .......? Whoehahahahahaha, kleuter!"
En er dan ook nog bij wijzen en op mijn dijen slaan van plezier.
Het ligt er natuurlijk aan hoe je het brengt. Een opmerking als: "Wil je het ook niet even proeven?" lijkt me vrij onschuldig.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:12 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Vind je? Kweenie... Heb me in stilte zitten ergeren. Bij een bekende zou ik dan ook zeggen "Geef maar hier!" maar dat vind ik bij een klant ook weer wat gek.
Ach , wij hadden Dries Roelvink een keertje in Frankendaelquote:Op vrijdag 18 juli 2014 17:19 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Een piano of viool op de achtergrond kan ik heel erg waarderen, maar blijf weg van mijn tafel. Nee, het is niet romantisch , het is irritant. Ik ken werkelijk niemand die dat kan waarderen.
zeg maar dag tegen je eetlustquote:Op vrijdag 18 juli 2014 19:13 schreef quirina het volgende:
[..]
Ach , wij hadden Dries Roelvink een keertje in Frankendael
Vertel je afknappers eens ipv sc.quote:
Kruidenboter van margarine is ook ergquote:Op vrijdag 18 juli 2014 19:23 schreef bluemoon23 het volgende:
Kleine ergernis:
Kruidenboter die net uit de koelkast komt en daardoor niet te smeren is.
Ik heb het schaaltje wel eens boven een kaars gehouden om te ontdooien....
Ja of een rozet kruidenboter die overduidelijk een paar seconden in de magnetron is geweest.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 19:23 schreef bluemoon23 het volgende:
Kleine ergernis:
Kruidenboter die net uit de koelkast komt en daardoor niet te smeren is.
Ik heb het schaaltje wel eens boven een kaars gehouden om te ontdooien....
Sowieso, mensen die margarine 'boter' noemen.quote:
quote:Op vrijdag 18 juli 2014 21:06 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Sowieso, mensen die margarine 'boter' noemen.
Beetje zout erbij, jum jum jumquote:Op vrijdag 18 juli 2014 21:38 schreef Peter het volgende:
Of 'kruidenboter' met alleen knoflook en peterselie er in...
Jepquote:
Een simpel broodje met wat boter en zout. Vroeger vond ik het maar saai, tegenwoordig heb ik er soms gewoon een sterke behoefte aan.quote:
En wat mooie olijfolie.quote:
Die hype snap ik toch niet helemaal, brood dopen in olie.quote:
In Nederland zie ik het pas een paar jaar.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 23:24 schreef Isegrim het volgende:
Echt goede olijfolie is heerlijk bij brood. Is ook niet echt een hype, wordt al eeuwen gedaan.
ik zie dat al rustig een jaar of 15 in Nederland anders hoor?quote:Op vrijdag 18 juli 2014 23:25 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
In Nederland zie ik het pas een paar jaar.
En smalen kun je achterwege laten, ik had mezelf al ouderwets genoemd.
Ik had het vroeger ook altijd maar met genoeg doorzetten (te vaak ontkwam ik er gewoon niet aan) vind ik het inmiddels echt lekker. Is dus te leren. Ik twijfel aan de genenverklaring.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:09 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Schijnt genetisch te zijn. Hoewel mijn hele familie koriander echt heerlijk vindt en niets van die zeepsmaak proeft.
Ik denk dat ik qua leeftijd veel ouderwetser ben en toch kan ik brood met wat olijfolie en zout heel erg waarderen.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 23:22 schreef Buurpoes het volgende:
Ben ik vast te ouderwets voor. Doe mij maar gewoon boter, met of zonder zout, kruiden en knoflook.
Die verwaarlozing van brood en boter is ook wel een ergernis inderdaad. Er zit hier een verder niet zo heel goede pizzeria in de buurt die heerlijk brood had. Maar dat is dan opeens vervangen door pizzadeeg met een onduidelijke smeltkaas er overheen geschud.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 09:01 schreef Erasmo het volgende:
Zo'n beetje de enige tent waar je echt vers brood vooraf krijgt tegenwoordig is een pizzeria omdat ze toch al deeg hebben liggen
Uitbater heet Dutroux?quote:Op zaterdag 19 juli 2014 11:44 schreef quirina het volgende:
L'Elefante Bianco in Laren is goed. Ook als je wil dineren met je kinderen, die kan je daar in een kelder stoppen
Nee, Fritzl, is een oostenrijks specialiteiten restaurant.quote:
http://fritzl.com/quote:Op zaterdag 19 juli 2014 12:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, Fritzl, is een oostenrijks specialiteiten restaurant.
Oeh, die is ook erg ja! Wat me in Peru overigens steeds opviel (in bijna alle steden) is dat als één van de tafelgenoten is uitgegeten, dat bord gelijk wordt weggehaald. Terwijl anderen nog zitten te eten. Echt heel bizarquote:Op zaterdag 19 juli 2014 12:53 schreef Wut het volgende:
en bijvoorbeeld met hun vingers gaan knippen
Oh, dat doen ze in Sri Lanka ook meen ik me te herinneren.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 15:38 schreef flipsen het volgende:
[..]
Oeh, die is ook erg ja! Wat me in Peru overigens steeds opviel (in bijna alle steden) is dat als één van de tafelgenoten is uitgegeten, dat bord gelijk wordt weggehaald. Terwijl anderen nog zitten te eten. Echt heel bizar
Oh, dat zou ik wel fijn vinden. Ten eerste heb ik een hekel aan een "vies" bord voor mijn neus, ten tweede eet die ander dan misschien een beetje door! Hahahahahahaha.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 15:43 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Oh, dat doen ze in Sri Lanka ook meen ik me te herinneren.
dat doen ze in Vietnam ook. dit is om te voorkomen dat er allerlei vliegend ongedierte op de tafels af komen. zolang er gegeten wordt jaag ja de insecten zelf wel weg, als je klaar bent heb je de nijging minder.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 15:38 schreef flipsen het volgende:
[..]
Oeh, die is ook erg ja! Wat me in Peru overigens steeds opviel (in bijna alle steden) is dat als één van de tafelgenoten is uitgegeten, dat bord gelijk wordt weggehaald. Terwijl anderen nog zitten te eten. Echt heel bizar
oh ik haat dat, en dan telkens even bijspuiten omdat ze het zelf niet meer ruiken.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 16:30 schreef GekkePoes het volgende:
-Mensen die binnenkomen, met een enorme lading parfum en spuitbus deo. Die chemische bloemetjes geur verpest het eten.
Vreselijk. Net als van die tutjes die zich in de trein aan het opmaken zijn en dan ook een halve bus deo leegspuiten. Deo of parfum hoor je niet van een paar meter afstand te ruiken, en al helemaal niet te proeven.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 16:30 schreef GekkePoes het volgende:
-Mensen die binnenkomen, met een enorme lading parfum en spuitbus deo. Die chemische bloemetjes geur verpest het eten.
In het theater wel eens zeer luid gezegd, ZOOOO, DE HEMA HAD EEN AANBIEDING VOLGENS MIJ, luid gelach van de mensen om de dader.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 18:09 schreef Isegrim het volgende:
En dan het liefst van die cheape luchtjes.
Dure echte parfum ruikt juist vreselijk sterk. 1 klein spuitje is genoeg.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 18:09 schreef Isegrim het volgende:
En dan het liefst van die cheape luchtjes.
In Tsjechië doen ze het ook. Ik vind het prima. Lekker de ruimte op tafel, alle tijd om te kletsen (want ze willen je echt niet weg hebben hoor), ideaal. De eerste keer keek ik er wel van op, maar ondertussen dus niet meer.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 17:20 schreef z80 het volgende:
[..]
dat doen ze in Vietnam ook. dit is om te voorkomen dat er allerlei vliegend ongedierte op de tafels af komen. zolang er gegeten wordt jaag ja de insecten zelf wel weg, als je klaar bent heb je de nijging minder.
In Italië is dat ook standaard, ook in sterrenrestaurants. Is daar gewoon de etiquette. Ik stond er ook van de kijken, vroeger. Maar in Nederland is het niet gebruikelijk.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 22:03 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
In Tsjechië doen ze het ook. Ik vind het prima. Lekker de ruimte op tafel, alle tijd om te kletsen (want ze willen je echt niet weg hebben hoor), ideaal. De eerste keer keek ik er wel van op, maar ondertussen dus niet meer.
Hehehehe, LOLquote:Op zaterdag 19 juli 2014 16:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, dat zou ik wel fijn vinden. Ten eerste heb ik een hekel aan een "vies" bord voor mijn neus, ten tweede eet die ander dan misschien een beetje door! Hahahahahahaha.
Nee, grapje. Zolang je zit te eten moeten ze je met rust laten.
Dus de ober ziet dat glas steeds weer leeg zijn, terwijl je zegt het niet te willen?quote:Op zondag 20 juli 2014 04:25 schreef NoCigar het volgende:
-Mijn vriendin had een BOB-arrangement: de hoofdober schonk telkens haar glazen net zo vol als de mijne. Fijn, heb ik meer te drinken, maar eigenlijk liever niet. Ook ivm met de veiligheid enzovoort. We hadden het idee dat er drank opgedrongen werd in plaats van dat er een fout gemaakt werd. We hadden de ober nl. al zeker twee keer gevraagd dit niet te doen, maar of hij vergat het steeds of het interesseerde hem niks.
"Desert" vind ik wel een leuke spelfout.quote:-meerdere spelfouten op de menu-kaart ( zeuren, ik weet het, maar we waren nu voor de lol overal op aan het letten. En bovendien, bij een pretentieus éénsterrenrestaurant past het niet helemaal).
quote:Op zaterdag 19 juli 2014 12:31 schreef EigenwijzeMuffin het volgende:
[..]
http://fritzl.com/
Het restaurant zit wel in Amerika .......
en dat je voor brood moet betalen... Of ben ik verwend hier in Frankrijk?quote:Op zondag 20 juli 2014 19:53 schreef Erasmo het volgende:
Ik vind het jammer dat het in Nederland niet de gewoonte is om een glaasje water bij de koffie te serveren.
Mijn man besteld dat er gewoon bij. Ik vergeet dat steeds. "ohja, voor mij ook graag"quote:Op zondag 20 juli 2014 19:53 schreef Erasmo het volgende:
Ik vind het jammer dat het in Nederland niet de gewoonte is om een glaasje water bij de koffie te serveren.
Eensquote:Op zondag 20 juli 2014 19:53 schreef Erasmo het volgende:
Ik vind het jammer dat het in Nederland niet de gewoonte is om een glaasje water bij de koffie te serveren.
Dat is al lang niet meer overal.quote:Op zondag 20 juli 2014 21:58 schreef Prego het volgende:
[..]
en dat je voor brood moet betalen... Of ben ik verwend hier in Frankrijk?
Ik kan mij niet herinneren daar ooit extra voor betaald te hebben. Meestal is het standaard gewoon vers aanwezig. Maar misschien komt dat omdat ik niet in eetcafé's of brasserieën eet?quote:
Ik betaal er ook zelden of nooit voor, maar ik denk dat jullie en wij soortgelijke smaak qua restaurants hebben.quote:Op zondag 20 juli 2014 22:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik kan mij niet herinneren daar ooit extra voor betaald te hebben. Meestal is het standaard gewoon vers aanwezig. Maar misschien komt dat omdat ik niet in eetcafé's of brasserieën eet?
Vind ik niet vreemd want dat doen mensen ook niet thuis.quote:Op zondag 20 juli 2014 19:53 schreef Erasmo het volgende:
Ik vind het jammer dat het in Nederland niet de gewoonte is om een glaasje water bij de koffie te serveren.
Ik vind het ook niet vreemd als de kok mij klappen komt geven als ik het eten niet lekker vind. Deden ze bij mij thuis ook.quote:Op zondag 20 juli 2014 23:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Vind ik niet vreemd want dat doen mensen ook niet thuis.
Goeie vergelijkingquote:Op zondag 20 juli 2014 23:30 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ik vind het ook niet vreemd als de kok mij klappen komt geven als ik het eten niet lekker vind. Deden ze bij mij thuis ook.
ik ook niet, wat is je puntquote:Op zondag 20 juli 2014 22:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik kan mij niet herinneren daar ooit extra voor betaald te hebben. Meestal is het standaard gewoon vers aanwezig. Maar misschien komt dat omdat ik niet in eetcafé's of brasserieën eet?
Als mensen koffie krijgen vraag ik altijd of ze er water bij willen.quote:Op zondag 20 juli 2014 23:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Vind ik niet vreemd want dat doen mensen ook niet thuis.
Wel..quote:Op zondag 20 juli 2014 23:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Vind ik niet vreemd want dat doen mensen ook niet thuis.
Dat alleen paupertenten extra geld vragen voor brood.quote:
Etiketen?quote:
Niet vragen, wel serveren en op de rekening schrijven is wel helemaal hondsbrutaal.quote:Op maandag 21 juli 2014 08:08 schreef Sorella het volgende:
Als er papadums op tafel gezet worden waar je niet om gevraagd heb maar dat het wel op de rekening staat.
Als iets op is het niet zeggen maar gewoon wat anders serveren.
Het werd nog een heel gedoe omdat ik weigerde de papadums te betalen, want ze deden het al jaren zo en het ging altijd goed.quote:Op maandag 21 juli 2014 08:16 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Niet vragen, wel serveren en op de rekening schrijven is wel helemaal hondsbrutaal.
quote:Op maandag 21 juli 2014 08:16 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Niet vragen, wel serveren en op de rekening schrijven is wel helemaal hondsbrutaal.
Waarschijnlijk vinden de meeste mensen gedoe om een paar euro niet de moeite waard. Tel uit je winst...quote:Op maandag 21 juli 2014 08:56 schreef Sorella het volgende:
[..]
Het werd nog een heel gedoe omdat ik weigerde de papadums te betalen, want ze deden het al jaren zo en het ging altijd goed.
In het buitenland is dit heel normaal.quote:Op maandag 21 juli 2014 08:08 schreef Sorella het volgende:
Als er papadums op tafel gezet worden waar je niet om gevraagd heb maar dat het wel op de rekening staat.
Als iets op is het niet zeggen maar gewoon wat anders serveren.
Nee dan geven ze t aan een andere gast, daarom eet ik nooit dat brood want uitgedroogd en goor ( buitenland)quote:Op maandag 21 juli 2014 09:28 schreef Isegrim het volgende:
Als je er niet van eet brengen ze het ook niet in rekening? Dan gooien ze het dus weg? Voedseverspilling...
wtf is brood van Jordy?quote:Op zondag 20 juli 2014 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Brood van Jordy is neppe hipster-bullshit. Is gewoon Klootwijk.
Poehpoeh dat zal me het culinaire hoogstandje wel wezen.quote:Op maandag 21 juli 2014 10:07 schreef quirina het volgende:
[..]
http://www.broodvanjordy.nl
Heeeeel speciaal
Fabrieksbrood dus dat als handgemaakt wordt aangeprijst.quote:Op maandag 21 juli 2014 10:07 schreef quirina het volgende:
[..]
http://www.broodvanjordy.nl
Heeeeel speciaal
Waarom is Brood van Jordy 'neppe hipster-bullshit'? Omdat hij een Klootwijk is?quote:Op zondag 20 juli 2014 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Brood van Jordy is neppe hipster-bullshit. Is gewoon Klootwijk.
quote:Op maandag 21 juli 2014 22:44 schreef Elvi het volgende:
• Gillende, rondrennende kinderen.
• Volwassenen die heel hard praten.
• Vieze glazen/ kopjes. Heb vaak genoeg gehad dat de lippenstift van de vorige gebruikster er nog op zat
• Verse muntthee bestellen en dat ze dan de munttakjes niet even eerst afspoelen waardoor je dus zand en/of vliegjes in je thee hebt
Verser kan je het niet hebben
• Niet groeten bij binnenkomst. Of zelfs erkennen dat je binnenkomt.
Ik koop bij de aldi hier in D beter brood uit de bakeoff dan wat 90-95% van de Nederlandse " warme" bakkers verkopen (let op verkopen, niet bakken)quote:Op maandag 21 juli 2014 12:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Fabrieksbrood dus dat als handgemaakt wordt aangeprijst.
Ik zou zeggen, probeer het eens. Het smaakt niet bijzonder, hun zuurdesem is geen echte zuurdesem. Het heeft geen toegevoegde waarde boven 'De Echte Bakker' en alle andere afbakkers.quote:Op maandag 21 juli 2014 12:38 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Waarom is Brood van Jordy 'neppe hipster-bullshit'? Omdat hij een Klootwijk is?
Ik eet het (bijna) dagelijks. Het heet trouwens desembrood en geen zuurdesem. Zit daar niet het verschil in? Ben geen hipster hoorquote:Op maandag 21 juli 2014 23:39 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou zeggen, probeer het eens. Het smaakt niet bijzonder, hun zuurdesem is geen echte zuurdesem. Het heeft geen toegevoegde waarde boven 'De Echte Bakker' en alle andere afbakkers.
Nou ja, echt desembrood smaakt totaal anders. Er zit heel weinig smaak aan het brood van Jordy. Mocht je eens écht desembrood willen proeven, stuur dan een PM. Wij bakken het vrijwel dagelijks thuis.quote:Op maandag 21 juli 2014 23:40 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Ik eet het (bijna) dagelijks. Het heet trouwens desembrood en geen zuurdesem. Zit daar niet het verschil in? Ben geen hipster hoor
Laten we dit gesprek afmaken in de DM Topicvervuiling enzo.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 00:05 schreef Isegrim het volgende:
Nou ja, echt desembrood smaakt totaal anders. Er zit heel weinig smaak aan het brood van Jordy. Mocht je eens écht desembrood willen proeven, stuur dan een PM. Wij bakken het vrijwel dagelijks thuis.
Correct, net als Vlaamsch Broodhuisch.quote:Op maandag 21 juli 2014 12:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Fabrieksbrood dus dat als handgemaakt wordt aangeprijst.
Ja eens, en zolang de ingrediënten goed zijn is daar ook niets mis mee. Het is een beetje kinderlijk te denken dat brood wat je 2014 in de winkel koopt handgemaakt is.quote:Op maandag 21 juli 2014 23:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop bij de aldi hier in D beter brood uit de bakeoff dan wat 90-95% van de Nederlandse " warme" bakkers verkopen (let op verkopen, niet bakken)
Je wordt belazerd waar je bij staat.
Fabrieks brood en gebak hebben een slechte naam, maar je kan in een fabriek uitstekende broden bakken. Denk jij echt dat je warme bakkertje om de hoek 20 verschillende soorten brood en 15 soorten broodjes iedere dag zelf kan maken? Enig idee hoeveel werk daar zou zitten? De waarheid is dat het gros van de bakkers halffabrikaten afbakt.
Echt goed brood is in NL zeldzaamquote:Op dinsdag 22 juli 2014 07:30 schreef Isegrim het volgende:
Menno (http://www.vanmenno.nl/vanmenno) heeft ook een fabriek, maar bakt wél echt goed brood. Maar dat is in Nederland vrij zeldzaam.
Klopt en hij is vind ik voor Rotterdam de beste. Goeie vent en wat jaartjes geleden leren kennen via Herman (DB)toen die nog alleen restaurant De Engel had.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 07:30 schreef Isegrim het volgende:
Menno (http://www.vanmenno.nl/vanmenno) heeft ook een fabriek, maar bakt wél echt goed brood. Maar dat is in Nederland vrij zeldzaam.
Hij zit niet meer hier hè.quote:Op woensdag 23 juli 2014 17:20 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Klopt en hij is vind ik voor Rotterdam de beste. Goeie vent en wat jaartjes geleden leren kennen via Herman (DB)toen die nog alleen restaurant De Engel had.
Het is geen 'slecht' brood. Het is alleen niet wat het pretendeert te zijn.quote:On topic: Begrijp de aversie niet zo tegen Brood van Jordy. Is ook prima en anders gewoon een keer langsgaan en zien dat hun assortiment prima en ook vrij populair is , zelfs met het Vlaams Broodhuis iets verderop gelegen.
Dat is idd erg.quote:Op maandag 21 juli 2014 22:44 schreef Elvi het volgende:
• Vieze glazen/ kopjes. Heb vaak genoeg gehad dat de lippenstift van de vorige gebruikster er nog op zat
Merken jij(jullie) het verschil in kwaliteit dan zo sterk? of is het meer een aversie tegen Klootwijk als bedrijf dat dat eerder de basis is van de aversie.quote:Op woensdag 23 juli 2014 17:56 schreef Isegrim het volgende:
Het is geen 'slecht' brood. Het is alleen niet wat het pretendeert te zijn.
Laat ik het zo zeggen: zij beweren dat hun zuurdesem 24 uur gerezen heeft (autolyse). Het brood dat wij zelf bakken rijst 24 uur. Er is een groot smaakverschil. Het brood van Jordy vind ik weinig desemsmaak hebben. Ik denk dat ze OF geen 24 uur laten rijzen OF gist toevoegen (hetgeen desem verdringt) OF gistbrood maken waar ze desem als smaakmaker aan toevoegen.quote:Op woensdag 23 juli 2014 22:02 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Merken jij(jullie) het verschil in kwaliteit dan zo sterk? of is het meer een aversie tegen Klootwijk als bedrijf dat dat eerder de basis is van de aversie.
Punt is dat ik zowel het zuurdesem van Menno als dat van Jordy ken, en ik vind ze allebei prima.
Welke?quote:Op maandag 28 juli 2014 17:08 schreef Elvi het volgende:
Ook smerig: stukjes spons (het groene gedeelte...) of staalborstel terugvinden. Is me bij 2 Chinese restaurants overkomen
Ik heb een keer een menukaart gezien daar was sprake van een stoofpotje met konein.quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 13:19 schreef Isegrim het volgende:
Haha, ja dat is soms echt te erg. Hoe moeilijk is het om dat even te laten proofreaden?
Zelfs in Oostenrijk is dat gebruikelijk.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 15:38 schreef flipsen het volgende:
[..]
Oeh, die is ook erg ja! Wat me in Peru overigens steeds opviel (in bijna alle steden) is dat als één van de tafelgenoten is uitgegeten, dat bord gelijk wordt weggehaald. Terwijl anderen nog zitten te eten. Echt heel bizar
Gadverdammequote:Op maandag 28 juli 2014 17:08 schreef Elvi het volgende:
Ook smerig: stukjes spons (het groene gedeelte...) of staalborstel terugvinden. Is me bij 2 Chinese restaurants overkomen
Mijn favoriet: een wild trio.quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 13:19 schreef Isegrim het volgende:
Haha, ja dat is soms echt te erg. Hoe moeilijk is het om dat even te laten proofreaden?
Ja alleen het afspoelen en afdrogen laat dan blijkbaar wat te wensen overquote:Op zaterdag 23 augustus 2014 13:30 schreef FANN het volgende:
[..]
Gadverdamme
Maar ze wassen wel grondig af dan
Proofreaden?quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 13:19 schreef Isegrim het volgende:
Haha, ja dat is soms echt te erg. Hoe moeilijk is het om dat even te laten proofreaden?
Jep, kan erg lekker zijnquote:
Toevallig had ik Jordy zelf aan de telefoon vorige week. Ivm mijn werk. Hij zei dat hij met het familieconcern eigenlijk helemaal niets te maken heeft. Het brood komt uit zijn eigen bakkerij in Delfshaven.quote:Op woensdag 23 juli 2014 22:02 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Merken jij(jullie) het verschil in kwaliteit dan zo sterk? of is het meer een aversie tegen Klootwijk als bedrijf dat dat eerder de basis is van de aversie.
Punt is dat ik zowel het zuurdesem van Menno als dat van Jordy ken, en ik vind ze allebei prima.
Dat, met stip. Over onvriendelijke bediening lees ik ook veel maar dat vind ik allemaal wel meevallen, maar getreuzel of gewoon te weinig mensen voor te veel tafeltjes vind ik echt heel irritant. Vooral op de rekening moeten wachten als je weg wil is iets waar ik een hekel aan heb.quote:Op zondag 24 augustus 2014 08:46 schreef winterapfel het volgende:
Kletsende, keuvelende bediening die totaal niet efficiënt bezig ik, en het blijkbaar geen probleem vind dat de gasten geen contact met haar krijgen en niet geholpen worden!
Sinds een tijdje wel idd. Hij is begonnen vanuit de Klootwijk-fabriek.quote:Op zondag 24 augustus 2014 08:40 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Toevallig had ik Jordy zelf aan de telefoon vorige week. Ivm mijn werk. Hij zei dat hij met het familieconcern eigenlijk helemaal niets te maken heeft. Het brood komt uit zijn eigen bakkerij in Delfshaven.
is je dit daadwerkelijk overkomen?quote:Op zondag 24 augustus 2014 11:31 schreef Ynske het volgende:
Of als je kraanwater vraagt om medicijnen in te kunnen nemen, je ziet dat ze het glas aan de kraan vullen en je dan spreken blauw in rekening brengen
jaquote:Op zondag 24 augustus 2014 11:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
is je dit daadwerkelijk overkomen?
Waar? En pik je dat?quote:
En heb je t betaald ook?quote:Op zondag 24 augustus 2014 11:31 schreef Ynske het volgende:
Of als je kraanwater vraagt om medicijnen in te kunnen nemen, je ziet dat ze het glas aan de kraan vullen en je dan spreken blauw in rekening brengen
Ja of ze proberen iets met humor..quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 13:16 schreef Deeltjesversneller het volgende:
al die klachten die hier beschreven worden heb ik nooit gehad hoor, bij de ongeveer 100 restaurants waar ik ben geweest (allemaal goedkope tot middenklasse ook).
alleen wel eens dat ze besteld drinken vergeten te brengen, of 2 uur moeten wachten op het hoofdgerecht.
het valt me wel op hoeveel spelfouten er soms in menu's staan
Bediening die de kaart niet kent of je niet kan adviseren vind ik zelf ook hoogst irritant.quote:Op zondag 24 augustus 2014 08:46 schreef winterapfel het volgende:
Kletsende, keuvelende bediening die totaal niet efficiënt bezig ik, en het blijkbaar geen probleem vind dat de gasten geen contact met haar krijgen en niet geholpen worden!
nee, heb dat bedrag van de rekening afgetrokkenquote:
Als verspilling echt je zorg was had je het uit de kraan in de wc kunnen gaan drinken of uit de fontein op het plein.quote:Op zondag 24 augustus 2014 11:37 schreef Isegrim het volgende:
Ik zat laatst op een terras in België aan de wijn en vroeg om een glaasje kraanwater. Daar deden ze niet aan. Dieptriest. Ik had eigenlijk gewoon moeten zeggen dat ik er best hetzelfde voor wilde betalen maar dat ik het verspilling vind om drinkwater eerst in een flesje te stoppen en het dan met een vrachtauto naar het café te brengen.
Eh. Ja. Tuurlijk. Of ik had gewoon niet op een terras kunnen gaan zitten, was er helemaal niks vervoerd.quote:Op zondag 24 augustus 2014 21:34 schreef beeer het volgende:
[..]
Als verspilling echt je zorg was had je het uit de kraan in de wc kunnen gaan drinken of uit de fontein op het plein.
quote:Op maandag 21 juli 2014 23:40 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Ik eet het (bijna) dagelijks. Het heet trouwens desembrood en geen zuurdesem. Zit daar niet het verschil in? Ben geen hipster hoor
Als je het over verspilling gaat hebben was dat inderdaad het beste geweest. Wees gewoon geen hypocriet en hou het er gewoon op dat je het onzin vindt om extra te betalen voor kraanwater in plaats van dat hippie verspillingsgezeikquote:Op zondag 24 augustus 2014 21:41 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Eh. Ja. Tuurlijk. Of ik had gewoon niet op een terras kunnen gaan zitten, was er helemaal niks vervoerd.
Nogmaals, ik had voor kraanwater hetzelfde willen betalen als voor een flesje, geen probleem. Maar kraanwater weigeren als je aan de wijn zit, vind ik wel belachelijk ja. Het is wat anders als je verder niks drinkt, dan snap ik dat ze kraanwater weigeren.quote:Op zondag 24 augustus 2014 22:07 schreef beeer het volgende:
[..]
Als je het over verspilling gaat hebben was dat inderdaad het beste geweest. Wees gewoon geen hypocriet en hou het er gewoon op dat je het onzin vindt om extra te betalen voor kraanwater in plaats van dat hippie verspillingsgezeik
Maarreh... Dan ga je toch ook niet voor een driegangenmenu? Volgens mij moet je dan gewoon zelf duidelijker zijn.quote:Op zondag 24 augustus 2014 22:05 schreef Fietsertje70 het volgende:
Of in een restaurant voor een 3-gangen menu gaan en dan ipv een dessert een kop koffie nemen. Hoe vaak er dan op de rekening dan niet 3-gangen+kop koffie staat...Tsja dan krijg je dus geen fooi en een "leuke" opmerking van me.
Ik ben geen zeikerd. Ik heb alleen een hekel aan neo hippies met hun verspillingsgejank terwijl hun internetgedrag alleen al per dag meer energie kost dan de gehele mensheid 500 jaar geleden. Zeg gewoon eerlijk dat je ego gekrenkt was omdat je wens niet ingewilligd werd.quote:Op zondag 24 augustus 2014 22:12 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nogmaals, ik had voor kraanwater hetzelfde willen betalen als voor een flesje, geen probleem. Maar kraanwater weigeren als je aan de wijn zit, vind ik wel belachelijk ja. Het is wat anders als je verder niks drinkt, dan snap ik dat ze kraanwater weigeren.
Zeikerd.
Afgelopen week als kok in een eetcafé gewerkt.quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 13:19 schreef Isegrim het volgende:
Haha, ja dat is soms echt te erg. Hoe moeilijk is het om dat even te laten proofreaden?
Bij van die restaurants met als concept 3-gangen menu?quote:Op zondag 24 augustus 2014 22:16 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Maarreh... Dan ga je toch ook niet voor een driegangenmenu? Volgens mij moet je dan gewoon zelf duidelijker zijn.
sorry zal niet meer drinken in je bijzijn vriendquote:Op woensdag 23 juli 2014 20:51 schreef Roger_Epiales het volgende:
[..]
Dat is idd erg.
En als je de serveerder/ster erop attendeert horen: "Ja, dat is idd vies, wilt u misschien een ander glas?
Ja duh , ik wil graag een ander glas, liefst een schone. Ook graag een andere inhoud, want als de binnenkant net zo schoon was als de buitenkant, dan heb ik al genoeg gedronken, dank u wel.
Voor mij ook een punt: (meestal vals) zingende gasten. Een lang-zal-ze-leven bij een verjaardag hoor je mij niet over klagen hoor, moet kunnen, maar sommige maken het na twee wijntjes wel heel erg bont.
Doe dat lekker voor je binnenkomt, of als je weer buiten staat.
Ik heb die methode met z'n achten wel eens toegepast, dat resulteerde in een volstrekt belachelijke fooi. Zo goed was de service nou ook niet geweest.quote:Op maandag 25 augustus 2014 06:58 schreef Toekito het volgende:
Als je met een groep bent en bijv 4 van de 5 gooien bij betalen een afgerond bedrag neer dat de 5de dan gaat lopen te mierenneuken. Ik schaam me dan zo naar de ober toe.
Stel je bent per persoon 23 euro en een beetje kwijt. Dan mikken er 4 25euro neer en zeggen dat het voor hun goed zo is. Dat dan die 5de gaat rekenen en klootviolen omdat er dus 4 euro zoveel 'teveel' ligt.
Met zo'n Hollander ga ik daarna nooit meer eten!
Als Hazes zelf nog gezongen had was het ook al een dikke 60+er.quote:Op maandag 25 augustus 2014 07:03 schreef Toekito het volgende:
Hier serieus opreagerend: Een Griek die Hazes draait is al vrij vreemd maar als een tafel verderop 4 van die 60+ ers mee gaan lallen met De Vlieger ben ik wel klaar.
Ach, van jou kan ik nog best wat hebben hoor.quote:Op maandag 25 augustus 2014 07:03 schreef Toekito het volgende:
[..]
sorry zal niet meer drinken in je bijzijn vriend
Hier serieus opreagerend: Een Griek die Hazes draait is al vrij vreemd maar als een tafel verderop 4 van die 60+ ers mee gaan lallen met De Vlieger ben ik wel klaar.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Reality is for people who can't imagine anything better.
--------------------------------------------------------------------
Feel free to insult me.
quote:Op maandag 25 augustus 2014 12:20 schreef Roger_Epiales het volgende:
[..]
Ach, van jou kan ik nog best wat hebben hoor.
Over die muziek, je hoort steeds vaker Hollandse muziek in 'buitenlandse restaurants' in Nederland. Niet echt een grote ergernis, maar ik hoor toch het liefst muziek die past bij de keuken. Italiaanse muziek bij de Italiaan, Griekse muziek bij de Griek, Chinese muziek bij de Chinees etc.
ik begrijp wel dat het een beetje laagdrempelig moet zijn, omdat de gemiddelde Hollander wel graag buitenlands gaat eten terwijl ze eigenlijk niks gewend zijn, maar toch...
Als de tent dan nog neutraal is ingericht prima, maar als je de zaak hebt ingericht alsof je een soort kitscherig altaar voor culturele stereotypes wilde maken, trek dat dan ook door in de muziek.OW vreselijk!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik hou er dus totaal niet van he. Griekse restaurants met kunstplanten en een nep akropolis en Chinese restaurants met van die rode lampions
Ik vind een minimalistische stijl veel netter overkomen.
En dan van die vieze stoffige mandflessen bij de Italiaan , hoe potsierlijk
dan nog hoort die niet bij een Griek te zingen. Eerder op een Amsterdams vreetfeest ofzo. Deze week weer 2x uit eten dus wie weet wat ik tref.quote:Op maandag 25 augustus 2014 11:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Als Hazes zelf nog gezongen had was het ook al een dikke 60+er.
Of bij de FEBO.quote:Op maandag 25 augustus 2014 16:17 schreef Toekito het volgende:
[..]
dan nog hoort die niet bij een Griek te zingen. Eerder op een Amsterdams vreetfeest ofzo. Deze week weer 2x uit eten dus wie weet wat ik tref.
Idd, gewoon een nette neutrale inrichting, veel beter dan die fake shit.quote:Op maandag 25 augustus 2014 14:57 schreef quirina het volgende:
[..]
OW vreselijk!
Ik hou er dus totaal niet van he. Griekse restaurants met kunstplanten en een nep akropolis en Chinese restaurants met van die rode lampions
Ik vind een minimalistische stijl veel netter overkomen.
En dan van die vieze stoffige mandflessen bij de Italiaan , hoe potsierlijk
Vind het eten belangrijker eigenlijk, maar als dat bovengemiddeld goed is, is de inrichting vaak ook moderner. De typische veelvreetgriek is ook typisch zo ingericht, net als de bulkbalkan en de zoetzure chineesquote:Op maandag 25 augustus 2014 16:20 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Idd, gewoon een nette neutrale inrichting, veel beter dan die fake shit.
Nou ja, dat hangt vaak iid wel samen Zo'n kitsche toko is vaak ook gewoon een toeristenfuik.quote:Op maandag 25 augustus 2014 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind het eten belangrijker eigenlijk, maar als dat bovengemiddeld goed is, is de inrichting vaak ook moderner. De typische veelvreetgriek is ook typisch zo ingericht, net als de bulkbalkan en de zoetzure chinees
Ach, de kuttenten rond het leidseplein zitten wel gewoon vol meestal, het boeit die mensen ook niet zoveel denk ik, gewoon ff snel zitten en eten.quote:Op maandag 25 augustus 2014 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ken heel wat veelvraatgrieken met zo een inrichting en bijbehorende kwaliteit van het eten, goed lopen doen ze geen van alleen. Ken er eentje in Bocholt waar het eten een stuk beter is, de inrichting moderner en die zaak zit dus altijd vol.
Ik zou never op het leidseplein gaan eten, net als op de boulevard in scheveningenquote:Op maandag 25 augustus 2014 17:06 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ach, de kuttenten rond het leidseplein zitten wel gewoon vol meestal, het boeit die mensen ook niet zoveel denk ik, gewoon ff snel zitten en eten.
nee, maar er zitten wel een paar goeie tussen natuurlijk, maar dat moet je wel weten.quote:Op maandag 25 augustus 2014 17:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou never op het leidseplein gaan eten, net als op de boulevard in scheveningen
Gros van de nederlanders verwacht dit ook van de chinees net als het eten daarquote:Op maandag 25 augustus 2014 17:15 schreef Klaploper het volgende:
Chinezen in Nederland kopen hun inrichting volgens mij ook voor een heel groot gedeelte bij hetzelfde bedrijf.
Een beetje zoals de helft van de inrichting van jonge mensen in Nederland ongeveer hetzelfde is omdat ze allemaal naar de IKEA gaan.
Klopt helemaal. Het is een soort cafetaria, overal dezelfde inrichting en gerechten. Chinezen met een 'Chinees' restaurant denken ook echt niet dat ze een toprestaurant hebben, ze spelen gewoon in op de markt. Weet uit ervaring dat ze zelf meestal wat anders eten, echt Chinees voer.quote:Op maandag 25 augustus 2014 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gros van de nederlanders verwacht dit ook van de chinees net als het eten daar
is in de uk of D niet anders. Was met een vriend van mij in München bij een chinees restaurant, hij vertelde in het kantonees dat hij in china woont, met een chineese vrouw en kinderen is, en dat we wilden eten wat zij eten en niet wat er op de kaart staat.quote:Op maandag 25 augustus 2014 17:27 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Klopt helemaal. Het is een soort cafetaria, overal dezelfde inrichting en gerechten. Chinezen met een 'Chinees' restaurant denken ook echt niet dat ze een toprestaurant hebben, ze spelen gewoon in op de markt. Weet uit ervaring dat ze zelf meestal wat anders eten, echt Chinees voer.
Wel gekregen?quote:Op maandag 25 augustus 2014 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
is in de uk of D niet anders. Was met een vriend van mij in München bij een chinees restaurant, hij vertelde in het kantonees dat hij in china woont, met een chineese vrouw en kinderen is, en dat we wilden eten wat zij eten en niet wat er op de kaart staat.
Maar nog wilde men het niet geloven.
Nopequote:
Je zou denken dat ze het leuk vinden om te horen en het leuk vinden om iemand iets voor te schotelen wat ze zelf ook lekker vinden. Maar het blijft een eigenaardig volk. Ze hebben een idee en blijven er aan vast houden, en weten zich ook nog vaak prima te redden.quote:
Op de zeedijk e.o. in A'dam kan je prima Chinees eten. Maar gezelligheid is dan weer ver te zoeken.quote:Op maandag 25 augustus 2014 18:26 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Je zou denken dat ze het leuk vinden om te horen en het leuk vinden om iemand iets voor te schotelen wat ze zelf ook lekker vinden. Maar het blijft een eigenaardig volk. Ze hebben een idee en blijven er aan vast houden, en weten zich ook nog vaak prima te redden.
Heb best veel respect voor ze trouwens, maar het is jammer dat de gemiddelde Nederlander geen idee heeft wat Chinees voedsel is.
Dat is wel 'écht' Chinees eten, zoals het in China zelf gaat dan, waar je de lekkerste dingen eet (voor bijna geen geld), onder de sfeervolle verlichting van de TL-buizenquote:Op maandag 25 augustus 2014 18:36 schreef Soury het volgende:
[..]
Op de zeedijk e.o. in A'dam kan je prima Chinees eten. Maar gezelligheid is dan weer ver te zoeken.
Er lijkt wel geen tussenweg.
Deze hele CD ken ik (fonetisch ) uit m'n hoofd. M'n ouders draaiden dat vaak in de autoquote:
Vriendin van me zong altijd deze versiequote:Op maandag 25 augustus 2014 18:41 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Deze hele CD ken ik (fonetisch ) uit m'n hoofd. M'n ouders draaiden dat vaak in de auto
Klopt het is ook echt eten en weer gaan.quote:Op maandag 25 augustus 2014 18:40 schreef Fred_B het volgende:
[..]
Dat is wel 'écht' Chinees eten, zoals het in China zelf gaat dan, waar je de lekkerste dingen eet (voor bijna geen geld), onder de sfeervolle verlichting van de TL-buizen
Auwquote:Op maandag 25 augustus 2014 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vriendin van me zong altijd deze versie
-> http://www.sansan33.nl/ Tussenweg!quote:Op maandag 25 augustus 2014 18:36 schreef Soury het volgende:
[..]
Op de zeedijk e.o. in A'dam kan je prima Chinees eten. Maar gezelligheid is dan weer ver te zoeken.
Er lijkt wel geen tussenweg.
Half Chinees en half gezellig?quote:Op maandag 25 augustus 2014 19:53 schreef Isegrim het volgende:
[..]
-> http://www.sansan33.nl/ Tussenweg!
Nee, écht Chinees en prachtige inrichting.quote:
Tan kjoequote:Op maandag 25 augustus 2014 20:16 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee, écht Chinees en prachtige inrichting.
Sichuan, daar is al het eten toch gruwelijk pittig?quote:Op maandag 25 augustus 2014 19:53 schreef Isegrim het volgende:
[..]
-> http://www.sansan33.nl/ Tussenweg!
Ja, er zitten veel dingen bij die enige oefening vereisen, maar niet alles hoor! Maar het is daarnaast ook gruwelijk lekker.quote:Op maandag 25 augustus 2014 20:50 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Sichuan, daar is al het eten toch gruwelijk pittig?
Zoiets heb ik ook gehad in Eindhoven, zonder Chinees te spreken e.d. We kregen de 'blanke duivels kaart' terwijl we wilde hebben wat al de Chinezen (die later binnenkwamen en een menu in een Chinese taal kregen) aten.quote:
Meeste menu in chinese restaurants hebben tegenwoordig beneden hun karakters ook namen/beschrijvingen in het Nederlands/Engels met foto's erbij. Anders kan je van tevoren bij andere chinese restaurants wat inspiratie opdoen wat je misschien zou willen eten. Bijv.quote:Op maandag 25 augustus 2014 21:51 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Zoiets heb ik ook gehad in Eindhoven, zonder Chinees te spreken e.d. We kregen de 'blanke duivels kaart' terwijl we wilde hebben wat al de Chinezen (die later binnenkwamen en een menu in een Chinese taal kregen) aten.
Wij kregen dus pangsit goreng en mini-loempia's als voorgerecht, en voor de rest overigens best aardig eten (geen babi pangang of zo.) Maar dat was dus niet de reden dat we daar kwamen.
Ik heb wel een beetje ervaring met de zgn. authentieke Chinees , dat was ook de reden dat we daar kwamen. De kaart bleek een beetje tegen te vallen, maar toch maar een of ander menu besteld. En toen vielen de authentieke Chinezen binnen, om aan al die ronde tafels te gaan zitten met hun eigen menukaarten zonder plaatjes. Ik vermoedde al zoiets toen ik al die ronde tafels zag staan in het toen nog lege restaurant. Het was al een jaar geleden of zo.quote:Op maandag 25 augustus 2014 22:17 schreef Yiwei het volgende:
[..]
Meeste menu in chinese restaurants hebben tegenwoordig beneden hun karakters ook namen/beschrijvingen in het Nederlands/Engels met foto's erbij. Anders kan je van tevoren bij andere chinese restaurants wat inspiratie opdoen wat je misschien zou willen eten. Bijv.
http://restaurantfullmoon.nl/cuisine
Herken je wat op hun menu wat je buren hebben gegeten?
Ze hebben een speciale ijsthee? Vertel, vertel ... Hoe heette dat? Wat zit erin? En naar wat smaakte het?quote:Op maandag 25 augustus 2014 23:05 schreef NoCigar het volgende:
Ik herinner nu ook weer dat het nogal warm was en ik iedereen (’de Chinezen') een soort ijsthee zag bestellen, dus dat wilde ik ook! Ik heb de serveerster echt moeten overreden om me dat te geven, want volgens haar wilde ik dat eigenlijk niet echt, haha, maar wat zou er gebeurt zijn als ik gerechten van die andere kaart zou willen bestellen?
Het was erg, erg zoete en daardoor wat weeïg smakende ijsthee, in een apart groot glas, het zou zelfgemaakt kunnen zijn, maar dat weet ik niet. Iedereen dronk het daar, de Chinezen tenminste. Maar meestal bestel ik bruisend water of jasmijnthee (gratis , dus dat moet) of bier. Ik ben niet zo'n thee-kenner dus van jou keuzestress heb ik in dit geval gelukkig geen last.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 00:30 schreef Yiwei het volgende:
[..]
Ze hebben een speciale ijsthee? Vertel, vertel ... Hoe heette dat? Wat zit erin? En naar wat smaakte het?
Bij drinken weet ik ook nooit wat ik moet zeggen in een chinees restaurant. Als op de kaart drinken staat, is het meestal Westers meuk frisdrank wat ik niet wil. Toen vroeg ik wat voor thee ze hadden, vroeg de waitress wat voor thee ik wou drinken. Maar het komt bij mij nooit naar boven wat voor thee ik wil drinken
En dan komen de standaard namen naar boven zoals die voor groene thee gemixt met jasmijn thee en ander bloem thee iets, of tieguanyin. Als ik me tijd neem komen rustig andere namen naar boven als longjing, biluochun, oolong en puer. Voordeel is wel dat je een pot thee thee krijgt, i.p.v. een glas heet water met een Lipton theezakje. Wat heb ik daar een hekel aan, een keer ging ik in een Italiaans restaurant thee bestellen, kwam een doos met Lipton theezakjes waar ik uit mocht kiezen Maar wat drink jij als ze vragen wat je wil drinken? En hoe weet je wat je wil drinken?
Nee, dat ken ik niet.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 01:09 schreef wiskundenoob het volgende:
Ik neem aan dat jullie over dim sum hebben.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |