abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 09:57:42 #1
388664 crew  Dotteke
pi_142390161
In dit topic kunnen verslagen geplaatst worden die een live weergave zijn van wat er op de streams gebeurt. Dit is handig omdat mensen die het één en ander gemist hebben zo in een oogopslag kunnen lezen wat er allemaal gebeurd is. Daarom willen we dit topic schoon houden van andere commentaren. Reacties op de verslagen kun hier kwijt.

Streamverslagen deel 1
UTO / Streamverslagen



[ Bericht 8% gewijzigd door Dotteke op 17-07-2014 10:08:01 ]
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_142390610
10:00
Rienk, Nicoline, Isabella en Colinda hebben op het terras een discussie over geloof. Vanessa onderbreekt even en vraagt wie de wasmachine aangezet heeft. Isabella zegt dat zij het gedaan heeft. Vanessa wist dat eigenlijk al zegt ze. Vanessa zegt dat ze op haar tanden aan het bijten was om niets te zeggen. Vanessa vertelt dat ze Isabella’s was opgehangen heeft.

Ze hebben het daarna over wie zelfkennis heeft. Colinda vindt dat Vanessa de minste zelfkennis heeft. Rienk zegt dat Vanessa al heel goed wist voor Utopia waar ze zich op moest richten. Colinda zegt dat Vanessa van dingen zegt te weten hoe het moet en denkt dat ze bepaalde kennis heeft. Rienk vindt dat het dan wat anders is.

Billy wil niets van iemand aannemen volgens Isabella. Colinda zou niet weten
Rienk zou willen dat Billy weer Marjet zou heten en haar haren niet meer zou verven. Isabella vindt Billy een uniek mensenwezen. Colinda vindt haar een mooie persoonlijkheid. Colinda vraagt zich af wanneer je de fassade ziet en wanneer niet.

Rienk vraagt zich af wie Billy is als ze alleen zit. Colinda zegt dat dit voor iedereen geld. Nicoline zegt dat je er juist in samenwerking met anderen achter komt wie je bent.
Isabella is een beetje jaloers, omdat haar moeder met Valentijnsdag een muziekdoosje heeft opgestuurd en die heeft ze niet gekregen. Charlotte kreeg deze week wel een muziekdoosje. Isabella zegt dat ze zelf heel jaloers kan zijn. Isabella vertelt dat ze door mannen flink in de zeik is genomen maar dat haar intuitie nooit faalt. Rienk zegt dat ze meer naar haar intuitie moet luisteren.

Isabella is blij dat ze geen kind heeft, anders was ze nu een gescheiden ouder geweest en dat wil ze niet.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142391024
10:30
Op het terras wordt gesproken over vreemdgaande partners.

Aike wil dingen transparant maken en wil wekelijks doelstellingen opschrijven. Ze wil tussendoor bijhouden hoever ze zijn met de doelen. Aike wil een datum kiezen voor de roze Utopiamarkt. Billy wil de markt in september reserveren om een kunstmarkt te doen en Marije wil dan in oktober een sportmarkt.

Billy zit de krant te lezen, ze ziet veel huwelijken. “Echt veel mensen trouwen in de zomer”, zegt ze. Ze lacht als ze leest dat tuinman Lodewijk Hoekstra als geen ander weet dat rozen verwelken, zijn huwelijk is voorbij. Joey reageert nauwelijks.

Charlotte komt er bij zitten en vraagt wat een rol materiaal voor op het dakje van de sappenbar zou kosten. Een sap apparaat hebben we zelf zegt Charlotte.

Ruud zegt dat hij en Billy de laatste steeds gek wakker worden. Dan staat Giorgio er en dan Ivan, die trekken soms bijvoorbeeld aan Ruuds teen. Mensen kijken ook door het raam heen en denken dat we het niet zien volgens Ruud.
Sonny heeft gelachen om Ruud vannacht. Ruud zegt dat deze niet zo bijzonder was. Sonny vraagt of Ruud iets droomt op zo’n moment. Joey denkt dat hij dan wel wat droomt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142391473
10:45
Charlotte en Billy hebben het over de prijs van een sapje. Charlotte wil er ¤7,50 voor vragen. Billy vindt het een goede prijs.
Charlotte vraagt hoeveel mensen er nu naar de obstacle run komen. 20 mensen komen naar de run en 50 naar het feest. Joey hoopt dat ze rond de 100 mensen hebben die dag zodat ze er wat leuks aan over houden. Charlotte probeert uit te rekenen hoeveel ze dan zouden kunnen verdienen aan sapjes tijdens de run.

Marije zegt tegen Charlotte dat haar jurkje in de was gekrompen is. “Die je aanhebt”, vraagt Charlotte.

Charlotte zit zachtjes met Laura te praten. Het gesprek is slecht verstaanbaar, Charlotte vraagt “ze voelt zich niet gepasseerd?” Laura verzekerd Charlotte er van dat dit niet zo is.

Isabella loopt de wei in, het kalfje ligt buiten de stal. Isabella lacht dat dit niet de bedoeling is. Isabella laat het kalfje opstaan en probeert met haar naar de stal te lopen. Dan besluit ze om Bief uit de stal te halen. Isabella loopt weg en Stuk loopt achter Bella aan. Bief komt uit de stal en snuffelt even aan Bella. Bief en Stuk grazen.

Isabella roept Rienk en vraagt of hij wil helpen. Ze zegt dat het hem niet zal verbazen dat het kalf ontsnapt is. De witte koe moet van Isabella naar het andere weiland.
Isabella zegt dat ze ook kan afwachten wat de dierenarts zegt. Rienk maakt toch aanstalten om de witte koe uit het weiland te halen. Rienk stelt voor om de witte koe het halster om te doen. Isabella zegt dat als de koe het halster nu ziet dat ze dan gaat rennen. Rienk wil proberen de koe zelf het weiland uit te laten rennen.
Isabella lacht dat ze tegenwoordig een dagtaak heeft aan de koeien.

Cobain1994
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142391775
11:00
Isabella zegt dat John wil dat Isabella de koeien in de stal laat omdat het te warm wordt. Bella staat rustig te drinken bij Bief.
Rienk loopt bij de kippen en zegt dat 1 van hen een beetje kreupel is.
Isabella roept naar Ruud dat het kalf zelf over het hek heen is gegaan. Ze wil op de dierenarts wachten voordat ze hen weer vastzet. Isabella vertelt dat het kalfje net uit zichzelf stond te drinken. “Dat is het enige wat ik nog zien wou”, zegt Ruud. Ruud zegt dat de koe zelf in de schaduw is gaan liggen.

Isabella vertelt dat het haspel kapot was vanochtend en vertelt hoe het melken ging. Ruud vertelt dat hij gisteren ook een hoop ellende had.

cobain1994


Nicoline werkt op de akker met een bezoeker, de bezoeker heeft tuinhandschoenen aan. De bezoeker vindt de akkerdemie een heel leuk idee. Nicoline zegt dat er weinig animo is in de groep om op de akker te werken. Nicoline legt uit dat ze soms een slecht humeur heeft en dan niet op de akker werkt. Als mensen evenementen voorbereiden voelt ze zich ook schuldig als ze op de akker gaat werken.
De bezoeker vindt de akker lekker rustig. Hij fluistert dat het toch lekker is als ze hier een jaar lekker bezig kan zijn. Hij vindt het raar dat er een akker is om dingen te bestellen in de supermarkt die ook op de akker groeien. Hij zag het laatst ook gebeuren op de streams.
Nicoline gaat water halen om te drinken. De bezoeker vraagt wat Nicoline er zelf van vindt dat ze groen wil zijn maar er toch een laptop en telefoon zijn. Nicoline vertelt dat ze daar geen tegenstander van is.

Flow3r
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142392337
11:30
De veearts komt binnenlopen. Isabella zegt dat ze er een dagtaak aan heeft maar ze vindt het leuk. De veearts zegt dat hij even naar haar kind komt kijken. Isabella vertelt dat ze een plankje moet maken om het kalfje binnen te houden. Volgens Isabella drinkt het kalfje niet heel goed.
De veearts adviseert om de koeien wel binnen te houden met de hitte. De arts vraagt of ze al een naam heeft. Isabella noemt Rubella.

De koe moet mee naar binnen, ze nemen het kalfje mee zodat Bief ook mee gaat. De veearts wil vooral de navel en het buikje van het kalf even bekijken. “Ze glimt mooi”, zegt hij. De veearts vraagt of Bief goed eet. Isabella vertelt dat ze goed eet en vanaf vandaag weer biks krijgt en gemolken wordt.

Isabella loopt met Bief aan het halster en de veearts neemt het kalfje mee. De navel en het buikje zijn goed zegt de veearts. Hij vraagt of de nageboorte er goed uit is gekomen. Isabella vertelt dat ze die niet gezien heeft en hij mogelijk opgegeten is. De veearts controleert bij Bief of de nageboorte er uit is. De veearts legt uit dat de koe 10 dagen na de geboorte de zwakste weerstand heeft maar deze koe is fit. Bief plast lang. “Genoeg plas”, lacht de arts. Isabella vertelt hoe haar verjaardag was als de veearts daar naar vraagt. De veearts controleert de temperatuur, die is goed. Hij controleert of de magen goed bewegen. Dan voelt hij nog 1 keer bij de koe of de uitvloei goed is.
Isabella zegt dat de koe ook op het eind nog at. De veearts zegt dat het een klein kalfje is voor zo’n grote koe.

De veearts legt uit dat de nageboorte er al half uit hing na de geboorte van het kalf. De uitvloei is ook goed.
Isabella zegt dat ze het kalfje mager vindt. De veearts legt uit dat het kalfje de eerste 2 dagen gelige poep kan hebben van de biest.
De dierenarts vertelt dat de koeien op warme dagen meer dan 100 liter water drinken. Isabella gaat snel het plankje er tussen maken zegt ze. Isabella nodigt de veearts uit voor de volgende biomarkt. Hij vraagt of hij dan gewoon kan binnenlopen.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 12:24:06 #7
388664 crew  Dotteke
pi_142393483
Rienk en Isa hebben inmiddels een plank in de afscheiding in de stal gemaakt, zodat het kalf niet weer kan ontsnappen.
Ruud wil dat iedereen vanavond gaat denken over een naam voor het kalf. Rienk vindt Rubella wel een leuke naam, maar dat vindt Ruud helemaal niets.
Isa vindt het wel een leuke naam.

Colinda is in de keuken aan het werk. Vanessa zegt dat ze Charlotte mee moet laten helpen.. Colinda zegt dat het wel goed komt, ze ruimt nu de keuken op en vanavond als iedereen gekookt heeft gaat ze dweilen.

Charlotte is druk in het werkhok bezig, Rienk geeft haar advies hoe ze dingen moet doen

Gio wil een zwembad van het earth-ship maken, Aike vindt het een vet idee maar Ivan zegt dat ze gisteren anders besloten hebben. Ze kunnen als het earth-ship klaar is altijd nog van banden een zwembad maken.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_142393529
_O_ _O_
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 12:30:30 #9
388664 crew  Dotteke
pi_142393659
Het plan ontstaat nu om naast de loods een zwembad te gaan maken van banden.
Allemaal goed zegt Ivan, maar eerst het earth ship af. Isa zegt dat die het plan van Nico is en niet van hun. Ze willen wel helpen met bouwen. Ivan zegt dat Joey het over genomen heeft.

Charlotte geeft Isa een compliment, het truitje en broekje wat Isabella voor haar verjaardag heeft gekregen is tot nu toe het leukste wat ze van Isa heeft gezien.

Joey en Ivan zijn weer in overleg wat voor obstakels ze gaan maken voor de run.
Ruud zit in het sport gedeelte en gaat oefeningen doen
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 12:44:44 #10
388664 crew  Dotteke
pi_142393992
Ivan belt met ene Paul. De man kent het programma niet, dus hij legt het even uit.
Ivan heeft de man een paar dagen geleden gemaild met een uitnodiging voor de obstacle run.
De man heeft helemaal geen mail ontvangen en als Ivan zegt dat hij alsnog een uitnodiging wil sturen zegt de man dat hij dan met vakantie is. Ivan vraagt of er nog andere zijn die mee willen doen, ze mogen dan ook hun eigen shirtjes aan, dus gratis reclame.

De man snapt niet echt wat de bedoeling is dus Ivan legt het even uit,
Ze kunnen ook sponseren, 50 % van het sponsor geld gaat naar een goed doel.
De man vindt het kort dag om nog iets te regelen.
Ivan zegt dat het enige wat ze hoeven te doen is zich opgegeven met een man of 5.
Nu zegt de man dat hij misschien de mail wel heeft gezien, en hij vraagt of Ivan de mail gelijk nog een keer wil sturen en wel direct dan kijkt hij er even iemand naar kijken.
Als Marije vraagt hoe het gaat zegt Ivan> " uheum, niet zo goed, een paar nemen niet op, en een heeft de e-mail ontvangen en dacht dat het spam was en gelijk verwijderd".
Aike is bezig met haar lange termijn planning op de hangen.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 12:50:43 #11
388664 crew  Dotteke
pi_142394149
Bezoek Willem en Drees. Nico stelt Peter voor aan Willem, die met Nico aan het werk is op de akker



Willem heeft o.a tuinboontjes, doperwten en bramen bij.
Nico is helemaal blij en klapt in haar handen van blijdschap. "ooooooooooo bramen".

Gio en Sonny zijn aan het darten.

[ Bericht 6% gewijzigd door Dotteke op 17-07-2014 12:55:47 ]
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 13:00:44 #12
388664 crew  Dotteke
pi_142394406
Vanessa wil volgende week al haar keuken klaar hebben zodat mensen bij de obstacle run bij haar in de keuken kan komen eten.
Er moet maar vaart achter gezet worden zegt ze als Aike zegt dat het volgende week al is.
Vanessa vraagt of Aike iets voor haar wil bellen, zelf durft ze dat niet zo.
In de keuken verteld Isa het hele kalf, Wolter Kroes, verjaardags verhaal.
De koe is nog onwennig, normaal wordt het jong gelijk bij haar weggehaald dus ze weet niet goed wat haar nu overkomt.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 13:09:15 #13
388664 crew  Dotteke
pi_142394617
Gio, die had besloten een week niet te eten zit nu op 36 uur.
Willem vind hem er goed uitzien voor iemand die 36 uur niet gegeten heeft.

En dan is er weer bezoek, een dame die het wel een beetje eng vindt met al de camera's.
Ze komt voor een reading bij Colinda.

Marije vraagt of mevr het erg vindt dat ze blijft zitten, ze is brieven aan het schrijven. Mevr vindt het niet erg.
Mevr zegt dat er mensen weg blijven omdat je geen sigaretje op mag steken.
"Je gaat toch niet naar een feestje als je niet lekker een sigaretje op mag steken".
Colinda zegt deze ze een voorbeeld moeten zijn, het is aanstoot gevend voor kinderen.
Ze zegt dat ze gestopt is met roken maar het wel lekker vindt om af en toe een sigaretje te roken, en gelukkig mag dat.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 13:17:25 #14
388664 crew  Dotteke
pi_142394825
Het is druk vandaag in Utopia, er komt een man binnen, die al gapend het terrein op loopt.
Het is Pepie en hij komt voor Gio. De man was er ook met de halfway party voor licht en geluid.
Hij is net terug van vakantie, hij is naar Spanje geweest.
Als de man vraagt hoe de musical was zegt Aike dat ze er maar beter niet over kunnen praten.
De man is bereid om 26 juli iets voor hun te doen. Aike zegt dat ze dat wel in optie kunnen nemen.
De man geeft aan dat hij nog meer met de prijs naar beneden kan doen. 450 euro vraagt de man.
Ze kaal en schraal mogelijk, mocht de kaartverkoop hoger zijn dan verwacht kunnen ze het altijd nog upgraden. De man maakt met zijn prijs goed wat met de musical fout is gegaan.
De man zegt dat de musical er heel mooi uit zag.
Ron wilde dingen die niet konden, zo wilde hij bv het toneel iets schuin zetten. De Utopianen laten duidelijk blijken dat ze niet gecarmeerd van Ron zijn en dat hij niet voor niets weg is.
Als de bewoners helpen met opbouwen kan er nog 50 euro af en gaat het 400 euro kosten. Gio vraagt of ze ook een banner hebben, het is een sport evenement en dan mag er reclame gemaakt worden.
Pepie moet dit eerste met zijn baas bespreken.
Ondertussen staat Charlotte met Willem te praten over haar plannen van de sappenbar.


[ Bericht 9% gewijzigd door Dotteke op 17-07-2014 13:23:15 ]
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 13:41:46 #15
388664 crew  Dotteke
pi_142395649
Charlotte heeft grootse plannen met haar sappenbar. Ze heeft riet besteld en Marcel zal dat vandaag al meenemen. Ze is van plan ook superfood gaan verkopen.
Een evenement koppelen aan een sapje noem het maar op, ze heeft plannen genoeg, ze is er in ieder geval druk mee bezig. Maar ondanks dit vindt ze nog even tijd om de keuken aan te vegen.

NIco en Rienk zijn aan het tafel tennissen
Gio geeft de kippen eten.
Colinda is nog steeds met haar reading bezig.
En Ivan is nog druk aan het bellen.
Ruud draagt Billy door de kamer
Sonny zit achter de laptop.
Joey is nog steeds aan het darten en zo kabbelt deze prachtige zomermiddag rustig voort.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 14:18:07 #16
388664 crew  Dotteke
pi_142396845
De reading zit er op


Isa en Rienk zijn aan het badmintonnen.
Ruud en Bil zijn aan het tafel tennisen.
Charlotte en Laura hangen boven elkaar op de bank.
Charlotte zegt tegen Laura, "ik ben een roomsoes en jij het toefje slagroom".
"Je bent een bananensoes", zegt Laura tegen Lot
Foto oma-Nijn

Laura ligt boven op en Lot ligt haar te strelen.
Lot geeft aan dat ze het heet heeft. "je hebt met zelf geroepen", zegt Laura
"Ik wilde even knuffelen", zegt Charlotte,
Ze staat op en vraagt aan Sonny wat een zwembad kost.
"Die wij willen kosten 800", zegt Sonny
Iedereen doet verder zijn eigen ding, weinig te melden deze middag.

[ Bericht 10% gewijzigd door Dotteke op 17-07-2014 14:24:41 ]
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 14:46:48 #17
388664 crew  Dotteke
pi_142397745
Ruud is weer een keer in de wei te vinden, hij maakt er een dagtaak van om met de koeien te knuffelen.
Aangezien hij niet te veel bij de zwarte en het kalf mag komen is de zwart witte nu de gelukkig om zijn knuffels in ontvangst te nemen.

Een paar keer achter elkaar zegt hij dat de koe niet boos op hem moet zijn. "Mag ik een kusje". Maar die koeien geven geen antwoord, dus Ruud gaat gewoon zijn gang.
Het woord met rust laten begrijpt Ruud niet, hij kan het toch niet laten om naar moeder en kind te gaan.

Ja, en dan is natuurlijk het kalfje ook aan de beurt


Colinda geeft aan dat ze ook kwade dingen met mensen kan doen.
Ze heeft een keer bij een ex van haar, die haar werk niet serieus nam gezorgd dat hij ging boeren en het niet meer stopte. Toen hij smeekte om het te laten stoppen heeft ze het nog een half uurtje door laten gaan voor ze heet stopte.

Dan gaat de telefoon het is Marcel, hij belt over de rietmat die Lot vannacht besteld heeft.
Het is beter om een plastic zeil er onder te doen op het dak van de stand.Want de rietmat is niet water dicht. Als Marcel vraagt hoe groot het dakje is zegt ze , de stand is 2 meter en daar moet een dakkie op. Marcel moet een beetje lachen als Lot de telefoon overgeeft aan Joey voor de maten. Joey zegt dat ze genoeg zeil hebben en dat ze 6 meter riet nodig hebben.


SoChaura wordt de naam van de sappenbar.

[ Bericht 5% gewijzigd door Dotteke op 17-07-2014 15:07:35 ]
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 15:16:31 #18
388664 crew  Dotteke
pi_142398877
Isa zit met Gio op de trampoline te praten over het feit dat dat ze zich rot voelt over Lot .Isa wil haar uren met zingen veranderen, dit heeft ze vanmorgen ook al tegen Rienk verteld Ze heeft nog niet 1 keer goed kunnen oefenen tussen 18.30 u en 20.30 uur, omdat vaak centraal om 20.00 uur is.
'Het lijkt of Lot niet meer wil", zegt ze. Gio zegt dat Charlotte alles maar een keer leuk vindt.

Dan komt Marije het gesprek verstoren, zij vindt het niet goed van Gio en Rienk dat ze een week niet eten. Ze moeten wel vitamine gaan gebruiken, maar het liefst ziet ze dat ze weer gaan eten. "Straks is het te laat, heeft 'ie scheurbuik of zo", zegt ze tegen Isa.



Ruud, Vanessa, Aike en Billy zijn aan het volleyballen
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 15:35:45 #19
388664 crew  Dotteke
pi_142399532
Colinda verteld aan een paar Utopianen een gedeelte van haar 300 levens. Zo is ze onder andere een beul geweest, heeft ze 11 kinderen gehad waarvan ze er 9 af heeft moeten staan aan de pest. Ook is ze Eskimo geweest. Ze wil niet gecremeerd worden dan want als je gecremeerd wordt kom je niet meer terug. De eerste jaren van dit leven is ze boos geweest dat ze als vrouw geboren is, ze wilde een man zijn. Nu is ze blij vrouw te zijn. Ze is van binnen man en van buiten vrouw.
Ivan is onder tussen nog druk met het bellen, maar die stream wordt steeds weggedraaid.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 16:46:02 #20
388664 crew  Dotteke
pi_142401819
En dan is het zover, daar is Marcel van Hornbach.
Vanessa ontvangt hem op haar liefste manier met een zoetsappig stemmetje.
"Wil je koffie", vraagt ze zoet.
"Heb je een foto bij", vraagt ze zoet lachend naar Marcel.
Maar Marvel zegt dat hij eerst wil weten wat ze van plan is, en geen foto bij zich heeft.
Ze neemt hem mee naar de B&B en Marcel vraagt of er een gasaansluiting in de buurt zit.
En gelukkig voor Vanessa is dit het geval.
Ze moeten er een paar stroom punten bij hebben.

"Wat voor keuken heb je, wat heb je in de aanbieding", vraagt Vanessa lachend. Er is een keuken en bad show in Zaandam zegt Marcel, en daar zijn showmodellen waar ze een voor zacht prijsje mag kopen. Het is een keuken met een U opstelling. Alles zit er in, magnestron, afwasmachine alles der en der aan.

Er moet ook een afzuiger in komen en Marcel bekijkt hoe dat het beste kan.
Vanessa vindt alles goed, het is maar wat het makkelijkste voor jullie is, zegt ze.
Ze verteld dat er iemand van een advies bureau is geweest en die vertelde wat ze al wist, dat er een aparte keuken moest komen. Ze moest ook haar SHV diploma halen, maar dat kon wel op korte termijn.
"Op welke tijdsbasis kan je de keuken hier hebben", vraagt Vanessa.
Marcel zegt snel, Vanessa zegt op haar zachte slijmende toon dat het er ook aan ligt hoe duur de keuken is en of ze het door het centraal kan krijgen. Marcel gaat wat maten opmeten.
De afzuiger die nu in de loods zit is niet goed, hij blaast alles terug de loods in.

Als Charlotte aan komt lopen zegt Marcel, "hee knutselsmurf".
Ze vraagt wat het riet kost, maar dat weet hij niet zo hij heeft een totaal nota bij van 73 euro/

[ Bericht 32% gewijzigd door Dotteke op 17-07-2014 17:06:08 ]
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 17:02:16 #21
388664 crew  Dotteke
pi_142402380
Nu gaat Marcel met Joey mee naar het earth-ship.
Hij legt uit wat de bedoeling is en wat ze nog moeten doen, en daar moet een dak op.
Het moet een hellend dak worden zegt Marcel, anders gaat het met een flinke onweersbui mis.
Als Joey een voorstel doet zegt Marcel dat het dan wel erg heet wordt met de zon er op. Dat is volgens Joey ook de bedoeling, zodat je in de wintermaanden de warmte binnenhoudt.
Marcel kan wel een tekeningetje maken.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 17:16:24 #22
388664 crew  Dotteke
pi_142402788
Bil is een beetje klaar met Joey. Ze loopt naar hem toe en laat hem de telefoon zien en vraagt of hij dat gedaan heeft.

Joey zegt het niet te weten en het zo even na moet kijken.

Even daarvoor vroeg Charlotte of Billy iets aan Joey wilde zeggen want naar haar luisterde hij toch niet.
Marcel geeft aan dat hij tot de kerst de bewoners wil gaan begeleiden.
Vanassa komt vragen of er ook een koeling en een diepvries in de keuken zit, Marcel weet het niet hij moet dat even nakijken.

Nadat Marije vragen over de hoekbank gesteld heeft neemt Joey Marcel mee naar het parcour van de obstacle run. Marcel vraagt of hij niet hard hoeft te lopen.

Joey legt Marcel uit wat hij wil en Marcel geeft advies.

Marcel vraagt of je in de bomen mag boren. Joey zegt dat het best mag, als je de bomen maar niet kapot maakt.

Marcel zegt dat hij kan kijken of ze niet wat kunnen sponseren, er komen ook spullen van hun te staan.

Het lijkt er op dat Marcel de nieuwe Ron gaat worden, alleen woont hij niet in Utopia maar in de grote boze buitenwereld.

[ Bericht 9% gewijzigd door Dotteke op 17-07-2014 17:22:44 ]
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 17:30:32 #23
388664 crew  Dotteke
pi_142403422
Utopia, regels geen wetten, maar Ruud zegt dat ze niet meer mogen zeggen als er iemand in de ZK zit, ze moeten dan gewoon zeggen dat iemand er even niet is.

Marcel levert de rest van de spullen af, en geeft Gio de rekening, die gelijk voldaan wordt.
Volgens Charlotte is er een stukje riet te weinig.
Marcel legt uit hoe het er op moet, maar Charlotte vraagt of hij even mee wil komen om te kijken hoe het dan moet. En aangezien Marcel de beroerdste niet is, loopt hij even met haar mee en legt het haar uit. "Super, helemaal blij", zegt ze. Mocht je 5 centimeter te kort hebben, dan kan je beter 5 cm van het frame afzagen is goedkoper dan nog riet er bij bestellen.
"Ron heeft ons het allermeest gekost", zegt Gio.
"Het is jammer dat Paul ziek is geworden", zegt Marcel
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 18:16:23 #24
388664 crew  Dotteke
pi_142405712
Als Gio aan het vertellen is dat hij niet lekker in zijn vel zat vorige week gaat de sirene. Centraal
Iedereen stroomt langzaam binnen de loods in
Vanessa gaat even iets van het KWF pakken. Ivan wordt wakker gemaakt.
Vanessa verteld dat er iets van het KWF binnen is gekomen.
Er zit een kaartje voor iedereen in, met een speciaal dankwoord. voor de inzet van de bewoners tijdens de samenloop van hoop.
Ruud vraagt of ze al weet hoeveel er gestort is, maar dat weet ze niet.

Marcel is geweest, zegt Vanessa. Ze verteld van de keuken, de precieze prijs moet nog vastgesteld worden maar hij gaat om en nabij de 2000 euro gaan kosten.
Het rapport van advies bureau is binnen. Vanessa en nog iemand moeten de papieren voor het SVH gaan halen, het moeten mensen zijn die achter de bar staan of van B&B moeten het ook gaan halen.
Aike zegt dat een online cursus per persoon 129 euro kost met huis werk begeleiding. Meestal moet je buitenhuis examen doen, Aike is samen met Vanessa aan het kijken of het mogelijk is dat Utopia een examenplaats voor deze cursus wordt.

Charlotte zegt dat het goed gaat met de sappenbar, Ivan gaat zo helpen, andere mannen mogen ook helpen. Ze gaan het rietendakje maken.
Ze heeft een investering van 150 euro nodig. Ze gaat even haar papieren pakken, ze heeft er de hele nacht aan gewerkt.
Foto Mirjam 1952

Shake bekers, ze wil bekers met een deksel ivm de wespen. Als Gio een voorstel doet om gewone harde plasticbekers met een rietje te gebruiken. Maar Charlotte wil graag met een deksel.
Ze verteld dat ze met Willem& Drees gesproken heeft en van hem adresjes heeft gekregen. Ook verteld ze dat Willem zelf met een appelsap bar is goed. In die 150 euro zit alles in ook de ingrediënten van de drankjes. Ze zegt dat ze het binnen een week terug verdient heeft.
Iedereen stemt voor.

Joey heeft ook met Mar\cel gesproken ook over het earth-ship, deze gaat een tekening maken. later gaat hij daar een prijs voor maken. Voor de obstacle run gaat Marcel kijken wat hij kan doen.

Sonny vraagt of er ook gevraagd heeft voor het kantoor en souvenier winkel. Joey zegt dat ze dat zelf kunnen doen.

Marcel gaat over twee maken met vakantie en voor die tijd zal de keuken af zijn.

De keuken komt er volgens Aike, als we met zijn alle gaan knallen deze dagen dan kunnen we met de obstacle run klaar zijn. Aike vraagt of Joey nog hulp nodig heeft voor de run. Wat flauwe grappen richting Ron komen te voorschijn. Een van de DJ's heeft afgebeld, dit wordt opgevuld door Sonny, die is ook DJ. Charlotte wil dan ook de sappenbar open hebben.
Er zijn wat mensen benaderd voor de run, Joey, Sonny en Ivan zijn de hele dag hier mee druk geweest.

Aike vertels dat ze aan alle utopia kraamhouders een uitnodiging gestuurd om aanstaande donders samen te komen. De eerst volgende markt word en pink markt er komt ook nog een art-markt en een expomarkt. Sonny wil nog een keer een modeshow doen, hij is daar ook mee bezig.
Billy heeft lang als styliste gewerkt en wil hem graag meehelpen
Charlotte wil graag een meisjes dag organiseren omdat ze zoveel jonge fans heeft.
Ze vraagt wie haar wil helpen.

Billy zegt dat ze nog steeds met het goede doel bezig zijn, engery4all, (dit herhaalt Billy een aantal keer.)
Ze heeft een mail gestuurd om te vragen wat de beperkingen zijn waar ze rekening moet houden.
Dan wordt Billy naar de zender kamer geroepen, volgens mij omdat de te vaak engerie4all geroepen heeft zegt Charlotte. En inderdaad, de naam mag niet genoemd worden. Billy vraagt of mensen na willen denken , wat ze kunnen doen.

Charlotte heeft een idee om een soort van living statues ( levende standbeelden) te gaan doen, Sonny zegt dat ze beter eerst kunnen doen wat ze al hebben staan, anders wordt het zoveel
Nico verteld dat ze vandaag de eerste klant had voor de akkerdemmie en ze doet een oproep dat mensen zich hier voor kunnen aanmelden.

Isa verteld dat ze bezig zijn geweest met en coverband zoeken, maar aangezien het vakantie is gaat dat moeilijk. Isa doet een oproep voor een coverband, je kan je aanmelden.
Einde centraal.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator donderdag 17 juli 2014 @ 18:22:46 #25
388664 crew  Dotteke
pi_142406005
Gelijk na het centraal is Billy weer boos op Ruud, waarom geen idee. En uit het niets Charlotte en Isa die een menings verschil hebben. Het gaat over het oefenen voor het zingen.
Charlotte wil haar eigen ding doen. Charlotte wil het zelf doen, ze kan er niet tegen dat Isabella steeds zegt wat ze zingen moet. Isabella wil wel iedere dag oefenen, ze gaan iets neer zetten. "Vooral zo'n bek trekken, altijd weer gezellig", snauwt ze naar Isabella.
Charlotte zegt dat ze maar moet doen wat ze doen moet, zij wil het op haar eigen manier doen.
Charlotte vindt dat Isa niet aardig doet. 'Echt dat wijf jongen, ik kan haar niet uitstaan", zegt ze als Isabel wegloopt.
Isabella loopt te huilen en praat met Rienk.
Charlotte wil niet oefenen zegt Rienk.
Isabella wil graag Charlotte mee nemen.
Charlotte zegt dat ze wel wil zingen, maar dat ze eerst wat anders te doen heeft.
"Ga met z'n tweeën een band beginnen", zegt ze tegen Isabella en Rienk.
Charlotte zegt dat er alleen maar banden voor Isabella zijn.

"Ga jij maar lekker huilen en vingeren met Rienk. Rot op", zegt Charlotte tegen Isa.

Isabella heeft hier over al een gesprek gehad vanmorgen, en Rienk heeft precies gezegd hoe het zal gaan lopen, en hij heeft gelijk gekregen.

Isabella geeft aan dat ze met van alles bezig is voor hun concert, en dat Charlotte alleen maar met de sappenbar bezig is.
Isabella wil nu voor het keyboard te gaan, zij wil namelijk wel oefenen.

[ Bericht 15% gewijzigd door Dotteke op 17-07-2014 18:29:54 ]
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')