abonnement Unibet Coolblue
pi_143871613
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 augustus 2014 22:41 schreef Gatochweg het volgende:
Zou wel graag 25+ graden willen zitten. Ik hou al dagen weflycheap in de gaten voor nieuwe ideeën.
Het hoeft niet cheapie, maar dat maakt het niet makkelijker haha.
Dubai en vrouwvriendelijk :')

Israel een optie? Toch Canarische eilanden, met name Tenerife of Fuerteventura.
Anders Marokko, Kenia.

Je kan ook de reis in stukken hakken, zodat de vluchten minder lang worden: eerst bv Israel, daarna vlieg je door naar India of Zuid-Afrika (waar de lente dan begint). Of eerst Marokko, vervolgens vlieg je door naar Brazilie :) Zo'n trip kan soms enorm in geld schelen.
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  woensdag 27 augustus 2014 @ 17:38:57 #177
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_143888056
Zo goed bevallen die 2 weken alleen weg dat ik stiekem nu alweer een midweekje aan het plannen ben voor oktober :@ zit te denken aan Ierland, belachelijk goedkoop met Ryanair namelijk. 2 vraagjes nu:

-wat is geschikter voor een stedentripje van maandag tot vrijdag, Cork of Dublin?
-Is een hostel in oktober net zo levendig als in de zomer, of is het dan een dooie boel en ontmoet je er nauwelijks iemand?
pi_143889977
Ik ben vannacht thuis gekomen van 12 dagen vakantie in m'n eentje, heerlijke vakantie gehad ^O^ En alles zowaar volgens planning verlopen, dus ik heb ook alles kunnen doen wat ik wilde - wat overigens niet extreem veel was :P
pi_143898955
quote:
14s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 18:57 schreef Dingest het volgende:
Ik ben vannacht thuis gekomen van 12 dagen vakantie in m'n eentje, heerlijke vakantie gehad ^O^ En alles zowaar volgens planning verlopen, dus ik heb ook alles kunnen doen wat ik wilde - wat overigens niet extreem veel was :P
Post eens een (kort) verslag.

Het is immers een ervaringen topic :)
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_143906869
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 16:37 schreef sumi het volgende:
Maar hoe doen of hebben jullie het gedaan met bijvoorbeeld uitgaan? ik ga namelijk thuis nooit in mijn eentje uit.
Je kunt voor een hostel kiezen ipv hotel. Daar heb je vaak makkelijker kontakt met andere gasten en kun je een avondje uit afspreken.

Bezoek aan een film, theater of sportevenement is niet zo'n probleem om alleen te doen. Het koffiehuis wat je zelf al noemt, is misschien s'avonds ook open. Ook in hotel bars en lobbies zie je vaak mensen alleen wat drinken.

Dit zijn allemaal opties om je hotelkamer te ontvluchten. Uitgaan in de zin van een club of kroegentocht wordt denk ik lastiger in je eentje. Dat doe ik thuis ook niet alleen en op vakantie ook niet. Ik kan me er zelf niets leuks bij voorstellen, maar sommige mensen doen het gewoon.

Als ik op vakantie ben, zijn mijn dagen al veel aktiever dan thuis. Je krijgt ook meer indrukken. De behoefte om dan s'avonds nog tot laat uit te gaan, heb ik meestal niet meer.
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 28 augustus 2014 @ 08:55:24 #181
78918 SeLang
Black swans matter
pi_143907865
Tegenwoordig ben ik een saaie lul wat betreft uitgaan: ik sta vroeg op, ben de hele dag ontzettend actief, ben s'avonds dus doodmoe en ga op tijd naar bed. Maar ja mag dat een keer in je mid 40's? :P

Maar 2 decennia geleden ging ik op reis natuurlijk vaker uit en aangezien ik altijd alleen reis was dat wel vaak in mijn eentje maar ook weleens met andere reizigers die ik een hostel/ dorm ontmoette of met een lokale schoonheid die ik overdag ergens in een museum, restaurant of een reisbureautje had ontmoet.

In je eentje uitgaan is nogal een wisselende ervaring. Je weet nooit hoe het afloopt, maar dat is juist het toffe vind ik. Je moet er een beetje geluk mee hebben: vaak valt het tegen maar af en toe is het spectaculair leuk. Het leukst is als je door een groepje locals wordt opgenomen. Soms slepen die je mee naar plekken die je zelf nooit had gevonden (wel oppassen en niet naief zijn).

De veiliger (en minder avontuurlijke) optie is natuurlijk met een groepje andere reizigers gaan die je in je hostel of dorm ontmoet. Vooral als je op dorms slaapt kom je veel mensen tegen dus het is dan niet zo moeilijk om wat mensen te vinden die met hetzelfde "probleem" zitten.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  donderdag 28 augustus 2014 @ 11:13:03 #182
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_143910498
Hier in Nederland ga ik regelmatig alleen uit. Ik vind het super relaxt. Je hoeft met niemand rekening te houden en (met de juiste houding) ben je erg aanspreekbaar voor anderen.

Het hotel wat ik heb geboekt heeft een aantal barren en een discotheek en ik ben zeker van plan daar 's avonds wat uurtjes door te brengen. Geen idee wat er gaat gebeuren en wat/wie ik ga ontmoeten. Leuk vooruitzicht :)
So we just called him Fred
  † In Memoriam † donderdag 28 augustus 2014 @ 20:22:14 #183
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_143928241
Bah, gisteren voedselvergiftiging opgelopen. Ik had vandaag niks gepland, maar wilde morgen eigenlijk met de bus naar Palma en daarna met de trein naar Soller. Hopelijk knap ik snel op!
Gisteren wilde ik eigenlijk alleen naar de markt in Sineu, maar het was bloedje heet en ik ben snel klaar met markten. Toen dacht ik, waarom ga ik niet naar Cap de Formentor? Dus na een helse rit (in een vreemde huurauto smalle weggetjes af, vlak langs de afgrond in een vreemd land, ik vond het knap) dan toch prachtige uitzichten bereikt O+



Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  donderdag 28 augustus 2014 @ 22:09:03 #184
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_143933457
Balen van die voedselvergiftiging! Die plaatjes zien er goed uit. Prachtig uitzicht.
So we just called him Fred
pi_143933814
Beterschap! Het ziet er daar inderdaad echt ontzettend mooi uit! ^O^

quote:
3s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 22:35 schreef Godshand het volgende:

[..]

Post eens een (kort) verslag.

Het is immers een ervaringen topic :)
Ik zal vandaag of morgen eens kijken wat er samen te stellen valt ;) De foto's heb ik wel al klaar liggen, maar ik ben nog bezig de auto uit te mesten :')
pi_143935844
Wauw, wat een mooie foto's. "Shit" van die voedselvergiftiging. ;)
  † In Memoriam † donderdag 28 augustus 2014 @ 23:17:13 #187
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_143936147
Ha en het zijn gewoon foto's die ik met mijn mobiele telefoon gemaakt :D. Tijdens de rit naar Formentor was opeens de batterij van mijn camera leeg. Gelukkig heb ik tijdens het rijden mijn eigen muziek via usb op de radio, waardoor mijn telefoon blijft opladen. My apple saved the day 8-).
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † vrijdag 29 augustus 2014 @ 22:16:42 #188
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_143969528
Vandaag ondanks mijn rotte darmen, de bus naar Palma gepakt, en aldaar op het oldskool (1912!) treintje naar Soller gereden. Was best een leuke rit, alleen bloedheet! Heb een uurtje rondgelopen in Soller zelf, ben daarna met de tram (1913! :P) naar Port de Soller gegaan. Daar en paar uur rondgelopen, ijsje gegeten, souvenirtjes gekocht, drankje en hapje gedaan en ben daarna weer op mijn gemakje terug gegaan met de tram om de een na laatste trein te pakken. Leuk dagtripje zo :)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_143976225
Goed dan. Ik doe niet aan korte verslagen, het is alles of niets :P Aangezien de foto's al online stonden...

Ik ben dus van donderdag de 14de tot de afgelopen nacht van dinsdag op woensdag weggeweest. Vooraf heb ik eerst nog apart een auto moeten kopen en daarvan heb ik nog eerst de uitlaat, banden en achterremmen van moeten vervangen voordat ik op pad kon. Aangezien het een Alfa Romeo was en ik er eigenlijk na de aanschaf tot vertrek maar 2 keer mee had kunnen rijden verwachtte ik dat ik onderweg wel problemen zou krijgen dus er ging een flinke sleuteldoos mee, maar over de hele 4300 kilometer heb ik geen enkel probleem gehad ^O^ Het was vooral een roadtrip, met een aantal stevige wandelingen die ik graag wilde doen.

De eerste dag ben ik van zuidelijk Drenthe om 8 uur in de ochtend vertrokken naar Innertkirchen, Zwitserland. En aangezien ik in Zwitserland de vignetwegen (snelwegen) heb vermeden schoot daar het eerste deel niet erg op, maar het laatste stuk via de Flühli-pas was dan wel weer erg tof :Y Na 900 km kwam ik iets na 20:00 aan op een camping.

De tweede dag was miezerig en zo nu en dan met een bui, waardoor ik ervoor gekozen heb eerst maar door de Aareslucht te wandelen. Die loopt van Innertkirchen naar Meiringen en kan je (zeker vanaf de camping die ik had) gebruiken als doorsteek tussen die twee dorpen.

Aan de andere kant kan je verder lopen naar de Reichenbach waterval. Die kan je met een kabelspoorbaantje bereiken, maar ook lopend. Omhoog ben ik ondanks de nattigheid gelopen, want om bij de beroemdste locatie te komen moet je toch een stukje wandelen:


Naar beneden heb ik het kabelspoorbaantje genomen.

Vanaf daar ben ik nog even Meiringen in gewandeld, en toen via de slucht weer terug aangezien de ticket een dagpas is.


De derde dag was het iets droger, maar nog steeds vrij bewolkt. Ik vond het droog genoeg en besloot om te beginnen aan een wandeling naar de Trift-brug. Ook dat begint met een kabelbaan, of een stevige wandeling van ongeveer 2 uur. De tijden voor die kabelbaan zijn gereserveerd; je krijgt een plastic kaartje met de tijd erop en als je die tijd mist heb je een probleem. Als je wilt lopen kan je een relatief makkelijk pad nemen of een wat lastiger pad. Ook hier heb ik gekozen om omhoog te lopen, via het lastigere, maar erg mooie pad:


Na het punt dat dit pad aansluit met het pad dat van het bovenste kabelbaanstation naar de brug gaat, krijg je na een tijdje weer een tweesprong. Linksom is een relatief makkelijk pad, rechtsom gaat via een berghut en is vrij zwaar en lastig, zeker als de boel nog nat is. Uiteraard ben ik rechts gegaan :')

Vanaf de berghut naar beneden loopt een pad via de kale, gladde rotsen naar beneden. Oftewel, ik was erg dankbaar (ook tijdens latere wandelingen trouwens) voor mijn nieuwe, heerlijke Meindl bergschoenen op dit pad. Hoewel een pad... het merendeel bestond blijkbaar uit vrij verticale stukken die je met verankerde kettingen of touwen moest doen. Ik vond het erg leuk :+

Halverwege de afdaling:



Totdat je bij een bruggetje komt.


Met 170 meter lengte is de Trift-brug de langste voetgangers-hangbrug van Europa, en hij gaat over een kloof van 100 meter diep waardoor het een toeristische trekpleister is geworden. Je kunt verder lopen naar een andere berghut, maar vanaf daar kan je alleen weer terug. Op beide foto's ben ik al overgestoken, die bergwand waar je op uitkijkt is dus die met die kettingenroute van de andere foto's.
Helaas begon het toen te regenen en ben ik niet lang gebleven. Via de makkelijkere route ben ik terug naar de kabelbaan gelopen waar ik bijna een uur te vroeg aankwam (na 5,5 uur wandelen). Een meisje dat daar ook alleen op vakantie was, en die ik al even tegen was gekomen toen zij via de kettingen omhoog ging, zat daar ook te wachten en na wat gebabbel zijn we 's avonds uit eten gegaan.

De volgende dag was het eindelijk mooi weer, dus ging ik er maar vandoor :P Via de Grimsel-pas en de Grote Bernard...

...en de Kleine Bernard en de Col de l'Iseran...

...ben ik naar de Col du Galibier gereden.

Om na een uur of 10 rijden te eindigen op een camping in de buurt van de Alpe d'Huez, met een fantastisch uitzicht.


De dag erop was iets minder spectaculair, hoewel het stuk binnendoor van Grenoble naar Die via o.a. de Combe Laval wel weer leuk was.

Rond een uur of 6 was ik in Moustiers-Sainte-Marie, bij de Gorges du Verdon.

En daar ging ik weer wandelen. De eerste dag wilde ik de Sentier Martel (de bekendste/meest algemene route) door de kloof lopen. Die is 14 km lang en daarvoor moet je de auto aan het eind neerzetten, en dan een bus nemen. Daarvoor was ik al te laat, dus ben ik eerste de moeilijkere Sentier de l'Imbut gaan lopen. Die hoor je te doen door aan de overkant van de kloof bij een hotel te parkeren, daar af te dalen, de route te lopen, aan het eind weer omhoog en via de weg of het bos terug. Maar je kunt ook vanaf het begin van de Sentier Martel afslaan, een bruggetje over, en aansluiten op de l'Imbut - wat ik heb gedaan...
Eerst krijg je een waarschuwing voor alle plekken waar je gegarandeerd zult sterven...

En dan volgt een schitterende wandeling.


De Sentier de l'Imbut is alleen wel wat zwaarder en soms wat technischer dan de gemiddelde wandelroute.



Waar het pad ophoudt bij het 'Styx'-punt kan je je nog wagen over een 'pad' waarbij je letterlijk over enorme rotsblokken moet klimmen. Er is een route die met pijltjes op de stenen is geschilderd waar je grofweg heen moet, maar het is echt klauteren en de meeste mensen laten het ook zitten. Als je het wel doet kom je uit bij het 'echte' eindpunt, Etroit du Baou Béni.

Vanaf het Styx-punt gingen een paar kajakkers te water, wat erg tof was...

...totdat er eentje omsloeg en in de stroming terecht kwam :{

Eén kajakker was nog niet vertrokken dus met hem en een stuk hebben we geprobeerd de man weer aan wal te krijgen, maar hij verdween de stroming in en de kloof door. Naar het schijnt hadden ze bij het Etroit du Baou Béni al via dat rotsenpad iemand in het water gezet en die heeft hem daar alsnog kunnen oppikken, gelukkig ^O^
Nou kan je dus kiezen om omhoog de kloof uit de klimmen, of via hetzelfde pad weer terug te gaan. Ik koos ervoor om dat eerste te doen, en dat was eigenlijk een fout. Het Sentier de l'Imbut is veel te fraai en het pad omhoog is behoorlijk zwaar. Leuk als je jezelf wilt uitputten, maar verder niet de moeite waard.

Boven ben ik via het bos naar het hotel gelopen, daar moest ik weer afdalen de kloof in, oversteken en weer terug omhoog naar de auto. Al met al heeft het 7,5 uur gekost en het was behoorlijk slopend :P

Desalniettemin, de volgende dag poging 2 voor het Sentier Martel. Omdat ik geen parkeerplek bij het eindpunt (nou ja, eindpunt; je kunt het pad beide richtingen oplopen) kon vinden heb ik nét de bus gemist. Maar toevallig kwam ik een Nederlands gezin tegen dat besloot toch maar naar het beginpunt te gaan, en die hebben mij een lift gegeven.
Het Sentier Martel is inderdaad over het algemeen makkelijker, maar na zo'n stevige wandeling de dag ervoor met veel hoogtestappen waren mijn benen nog steeds vrij moe; de wat steilere stukken gingen toch wat minder soepel :') De hele mik heeft alsnog maar 5,5 uur gekost waar 7 uur voor stond, en was ook een erg fraaie wandeling.


De voornaamste reden waarom de meesten het pad in deze richting lopen is zodat je die 260 traptreden naar beneden gaat ipv omhoog :+




Onderweg kom je ook door een onverlichte tunnel van 650 meter. Gelukkig heb ik een zeer goede zaklantaarn :7


En na een laatste klim kom je uit bij het Point Sublime, met uitzicht over de kloof die je net hebt afgelopen.



De volgende dag wilde ik het iets rustiger aan doen, maar een rondje rijden om de kloof heen werd al snel een rit van 5 uur, mede dankzij de mooie uitzichtspunten.



Vanuit de Route des Crêtes kijk je vanuit zo'n 600-700 meter hoogte uit op de kloof waar ik eerder dus doorheen heb gelopen.



Met vogelspotters met enorme toeters op hun camera's :o


Toen werd het weer tijd om Verdon te verlaten, met enige tegenzin want het weer was heerlijk en de omgeving prachtig O+ Achteraf had ik daar ook moeten blijven denk ik. Eest zou ik naar Varazze aan de kust van Italië rijden, tussen Savona en Genova. Het stuk door Frankrijk ging eerst binnendoor via leuke, wat onbekendere weggetjes naar Nice...


...daar heb ik even wat snelweg genomen om bij Merton er weer af te gaan richting het noorden naar Sospel. Vanaf daar loopt namelijk de Col de Turini die (samen met wat bergwegen in de omgeving) erg tof is om te rijden.



Weer vanuit Sospel de andere kant op ben ik weer naar de kust gegaan, en in Ventimiglia heb ik de Autostrada naar mijn bestemming gepakt. Ik kampeerde dus en had de auto vol met kampeerspul, het meeste heb ik eigenlijk niet gebruikt omdat ik geen zin had om uit te pakken. Mijn koelbox loopt ook op 230v en is nogal fors dus die blijft sowieso in de auto; als ik stroom heb op een camping leg ik de stekkerdoos gewoon in de auto. Afgezien van het etentje in Zwitserland heb ik alleen bij de tent gegeten, vaak kokend op een simpel pitje - zoals hier:

Goedkoper en na een lange dag rijden heb ik gewoon geen zin meer om uit eten te gaan. Ik wil dan vaak eten, en afhankelijk van hoeveel licht er nog is lezen en dan op bed liggen met wat Britse radioshows op :@

De volgende ochtend regende het. Tijdens een drogere periode snel de boel afgebroken en vertrokken. Het was echt noodweer tegen de tijd dat ik in Genova was - bakken met regen en diverse waterhozen pal voor de kust, eentje vlakbij de haven van Genova. Gevolg was dat alles flink vast stond, en dat ik iets later (in een rijtje auto's die allemaal dezelfde snelheid en lijn reden) getroffen werd door aquaplaning. De achterkant van de auto brak uit, en dankzij een brede weg, geen tegenliggers en een slipcursus in het verleden heb ik het geluk gehad naar een flinke links-rechts-links-slinger de auto weer recht te krijgen (tot stomme verbazing van de bestuurder achter mij). Maar de toeristische SS45-route die ik volgde ging dwars door de bergen, dus die heb ik even heel rustig gereden :X
Vanaf Piacenza heb ik weer de Autostrada genomen tot Udine, en zo ben ik in Slovenië geëindigd waar het weer begon te regenen. Rond 20:00 ben ik bij Bovec een camping opgereden, en daar heb ik nog 2 dagen gestaan. De eerste dag was miezer en regen, dus die heb ik in de tent doorgebracht met een goed boek O+
De tweede dag was wel aangenaam. Even een uurtje naar het dorp gelopen voor de boodschappen en daarna de omgeving wezen verkennen, maar ik had mijn boek nog niet uit dus ook die dag vooral gelezen (nu in de zon).
'


Toen het de derde ochtend weer grauw was en regende met dezefde vooruitzichten voor de rest van de week, mijn luchtbed lek bleek en het was niet helemaal duidelijk of iemand woensdag voor mij kon invallen, dus besloot ik maar alvast naar huis te gaan. Die regio is trouwens wel ontzettend mooi, waarschijnlijk een goede bestemming voor een volgende vakantie :Y Mocht het opklaren dan zou ik in Oostenrijk nog ergens kunnen gaan staan. Eerst moest ik nog de Vrsic-pas over - wat ik 2 jaar daarvoor eens met de grootste moeite gedaan had met een Fiat 126 en leuke herinneringen opleverde.

Eenmaal bij Salzburg was het al 18:00 (ook in Oostenrijk ging ik binnendoor: mooi, maar traag) en nog steeds baggerweer. Dus ik besloot door te rijden, al was dat nog 900 km. Weliswaar over de Autobahn, maar wel in regen voor de eerste 500 km en wegwerkzaamheden. Als ik moe zou worden zou ik wel op een parkeerplaats gaan slapen. Dat bleek niet nodig en exact om 3:00 was ik weer thuis. Met tegenzin, want eigenlijk wilde ik direct weer terug :@
pi_143980768
Mooi verslag Dingest ! Wel apart dat er bloemen worden neergelegd bij de Reichenbach Falls, aangezien Sherlock Holmes een fictief karakter was. Waren dit verse bloemen of plastic ?

[ Bericht 1% gewijzigd door jaco op 30-08-2014 12:05:13 ]
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 30 augustus 2014 @ 08:30:53 #191
78918 SeLang
Black swans matter
pi_143981120
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 00:37 schreef Dingest het volgende:

< verslag >

Mooi verslag!

quote:
Met vogelspotters met enorme toeters op hun camera's :o
Weet je ook waar ze naar keken?
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_143983098
Leuk om te lezen.

Zo'n Alfa 156 blijft een prachtige wagen.
pi_143985267
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 06:52 schreef jaco het volgende:
Mooi verslag Dingest ! Wel apart dat er bloemen worden neergelegd bij de Reichenbach Falls, aangezien Sherlock Holmes een fictief karakter was. Waren dit verse bloemen of plastic ?
Het was volgens mij een plastic krans, met opschrift: "For the man who never lived and so can never die: all the best to your 160th birthday mr. Sherlock Holmes." :P
Het aangenomen geboortejaar van Sherlock Holmes is iig 1854 dus ik weet niet hoelang die krans er al hing. Maar Meiringen drijft enorm op haar Holmes-faam, dus het zal vast wel vaak bezocht worden door Holmes-fanclubs en zo.

Strikt genomen is dat ook niet de exacte plek uit het boek/verhaal, die ligt nog zo'n 100 meter verder. Maar dat deel is in de 100 jaar of zo sinds Doyle er geweest is inmiddels verdwenen, en de waterval zelf is ook kleiner geworden.

quote:
14s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 08:30 schreef SeLang het volgende:

[..]

Mooi verslag!

[..]

Weet je ook waar ze naar keken?
Vogels :+ Er vliegen daar diverse (roof)vogels rond, waaronder de vale gier en steenarend.
  zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:45:16 #194
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_143992184
Mooi verslag en mooie reis :Y

Ik zou zelf niet zo snel een Alfa 156 kiezen, nadat we (ik en twee vrienden) in Zuid-Frankrijk in onbewoond gebied midden in de nacht in de stromende regen met defecte ruitenwissers op de snelweg zaten...
So we just called him Fred
pi_143992967
En dat maakt elke 156 per definitie een slechte keuze omdat....? :P
  zaterdag 30 augustus 2014 @ 17:30:41 #196
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_143993483
quote:
10s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 17:11 schreef Dingest het volgende:
En dat maakt elke 156 per definitie een slechte keuze omdat....? :P
Goed punt, maar ik zelf zou het nooit doen :D
So we just called him Fred
  † In Memoriam † zaterdag 30 augustus 2014 @ 18:41:43 #197
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_143995542
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:45 schreef FredvZ het volgende:
Mooi verslag en mooie reis :Y

Ik zou zelf niet zo snel een Alfa 156 kiezen, nadat we (ik en twee vrienden) in Zuid-Frankrijk in onbewoond gebied midden in de nacht in de stromende regen met defecte ruitenwissers op de snelweg zaten...
Dat probleem heb ik ook met mijn VW Golf uit 1993 gehad :P. Shit keburt bij elke auto 8-).
Alleen was ik 15km van huis, maar toch. Ik had zomaar in Zuid Italië kunnen zitten :P

Vandaag lekker in de buurt gebleven. Vanmorgen een shoppingmall bezocht waar ik 8 euro uit heb gegeven. Daarna even Palma in gegaan, het centrum met de romantische straatjes. En zojuist nog even snel een parfumerie namens mijn zus bezocht en de kathedraal nog even op de kiek gezet.

En mezelf, uiteraard.



Morgen naar huis! 8 Dagen was voor een eerste echte vakantie alleen (naast stedentrip Barcelona) best wel lang, dus ik wil nu ook wel weer naar huis :). Het is me uitstekend bevallen, en van al dat relaxen is niet heel veel terecht gekomen :P. Morgenochtend uitchecken (12:00 pas, relaxx) en dan snel naar die shopping mall om bij de Carrefour lekkers voor in Almere mee te nemen.

En zo na het eten nog eventjes een duik in de zee nemen O+

[ Bericht 9% gewijzigd door Skaai op 30-08-2014 18:48:13 ]
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 30 augustus 2014 @ 19:01:10 #198
78918 SeLang
Black swans matter
pi_143996177
quote:
6s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 18:41 schreef Skaai het volgende:
8 Dagen was voor een eerste echte vakantie alleen (naast stedentrip Barcelona) best wel lang, dus ik wil nu ook wel weer naar huis :).
Ik ga meestal 8 weken (alleen)
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_143997057
quote:
6s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 18:41 schreef Skaai het volgende:

[..]

Dat probleem heb ik ook met mijn VW Golf uit 1993 gehad :P. Shit keburt bij elke auto 8-).
Alleen was ik 15km van huis, maar toch. Ik had zomaar in Zuid Italië kunnen zitten :P

Vandaag lekker in de buurt gebleven. Vanmorgen een shoppingmall bezocht waar ik 8 euro uit heb gegeven. Daarna even Palma in gegaan, het centrum met de romantische straatjes. En zojuist nog even snel een parfumerie namens mijn zus bezocht en de kathedraal nog even op de kiek gezet.

En mezelf, uiteraard.

[ afbeelding ]

Morgen naar huis! 8 Dagen was voor een eerste echte vakantie alleen (naast stedentrip Barcelona) best wel lang, dus ik wil nu ook wel weer naar huis :). Het is me uitstekend bevallen, en van al dat relaxen is niet heel veel terecht gekomen :P. Morgenochtend uitchecken (12:00 pas, relaxx) en dan snel naar die shopping mall om bij de Carrefour lekkers voor in Almere mee te nemen.

En zo na het eten nog eventjes een duik in de zee nemen O+
Jij ziet eruit alsof je wel goed moet oppassen met de zon :o

8-10 dagen is in mijn ervaring vaak ook wel lang genoeg, zeker als je in een bepaald gebied blijft want na een tijdje heb je het idee dat je het meeste wel gezien hebt. Is mijn ervaring althans :) Tenzij je al bepaalde dingen echt uitgebreid gepland had (of uitgebreid aan het rondtrekken bent).

Wel mooi dat het je allemaal zo goed bevalt!

quote:
14s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 17:30 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Goed punt, maar ik zelf zou het nooit doen :D
Dat moet je zelf weten, maar zo'n beeld komt uit een stereotypering van 'alle Italiaanse auto's zijn slecht' ondersteund door zo'n voorval ('zie je wel') van een sporadisch defect dat je met elke auto kunt overkomen ;) Ik heb wel eens met een Saab 96 uit '76 door een sneeuwstorm moeten rijden toen één ruitenwisser er ook mee ophield, dus tsja... Zoals Skaai zegt; shit keburt bij elke auto.

Nou zal ik niet ontkennen dat Alfa's op sommige punten (niet hun ruitenwissers) gevoelige beestjes zijn en niet altijd voor iedereen geschikt. De Twin Spark motoren zijn vrij onderhoudsgevoelig en de ophanging die een geweldige wegligging levert kent bij de draagarmen ook hogere slijtage - al zijn die onderdelen gelukkig niet zo duur. Maar zwaktepunten zal je bij elk model tegenkomen. Moderne verwachtingen zijn alleen dat alles moet blijven werken, en dat doet het nu eenmaal niet. Sommige mensen zijn hier gevoeliger voor dan anderen en zullen - zeker bij Frans een Italiaanse auto's die een 'onbetrouwbaar' imago hebben - het sneller verwijten aan 'een slecht merk'. Ik ben oude auto's gewend en weet dat het een kwestie van tijd is eer er iets kapot gaat.
En bij elke auto die minder dan 1000 euro heeft gekost is het altijd maar afwachten wat je overkomt :+ O.a. afhankelijk van hoe de auto is onderhouden, wat je niet weet, en een kwestie van geluk. Hiervoor heb ik twee keer de Carbage Run gereden (met een Fiat 126 en Saab 9000 respectievelijk) en tijdens beide keren hebben we diverse problemen gehad. Nu met de Alfa had ik niets. Bovendien kan ik sleutelen en had ik spul bij mij om sommige problemen op te kunnen lossen, maar een defect relais of sensor (doorgaans gemaakt door een firma als Bosch) kan altijd gebeuren ongeacht het merk waarin je rijdt ;)
  zaterdag 30 augustus 2014 @ 20:13:34 #200
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_143998424
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 00:37 schreef Dingest het volgende:

Knip
Supertof verslag! Met plezier en herkenning, afgelopen juni nog een tijdje in de omgeving van de Verdon doorgebracht. En die route met trappen andersom gelopen :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')