abonnement Unibet Coolblue
pi_144907607
Hoe weet je eigenlijk of je kat het oké vindt als je er een tweede kat/kitten bij neemt?
Onze kat houdt niet van mensen, en heeft een hekel aan kinderen en honden. Dus wij zijn een beetje huiverig voor de reactie op haar soortgenoten maar misschien reageert ze daarop veel anders. Heeft iemand daar ervaring mee?
freedom is just another word for nothing left to lose
  donderdag 25 september 2014 @ 22:25:36 #227
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144908170
Ja, ervaring met een poes die het inderdaad niet leuk vond.
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 25 september 2014 @ 22:26:55 #228
149959 SQ
snelle trees
pi_144908226
Ja, en met een poes die het wel leuk vond. Je kunt het niet zeggen. Is echt een kwestie van proberen.
disclaimer
pi_144909971
Dat kun je niet weten, je kunt het alleen proberen. En dan kan het nog zijn dat de ene kat of juist een kitten hem beter ligt... Dus als het nu goed zou gaan kan een andere kat weer minder goed gaan of andersom.

Enige wat je kan doen is de introductie zo voorzichtig mogelijk aanpakken (niet gewoon bam, beide katten voor elkaar neerzetten en alle vertrekken in huis openstellen voor beide katten vanaf het begin...) en daarna is het hopen...
life is what happens to you, while you're busy making other plans.
pi_144918456
Ah thanks! Als we over een paar jaar een wat groter huis hebben gaan we 't maar eens proberen :) 't Lijkt me erg leuk om ook eens een wat relaxtere, meer aaibare kat te hebben O+

Maakt het nog uit of je een kitten erbij neemt of een volwassen kat? Of zit daar geen verschil in wat betreft acceptatie?
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_144918520
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 22:12 schreef Lot_1 het volgende:
Hoe weet je eigenlijk of je kat het oké vindt als je er een tweede kat/kitten bij neemt?
Onze kat houdt niet van mensen, en heeft een hekel aan kinderen en honden. Dus wij zijn een beetje huiverig voor de reactie op haar soortgenoten maar misschien reageert ze daarop veel anders. Heeft iemand daar ervaring mee?
Dat ligt aan meerdere dingen en ook al zou je het allemaal perfect doen, garantie heb je nooit. Over het algemeen tolereren katten kittens beter dan een volwassen exemplaar, maar de juiste introductie (wat hierboven ook al werd gezegd) is sowieso belangrijk. Zorg daarbij ook voor voldoende plekken waar ze de hoogte in kan.
Hoe oud is de poes? Een kleine stuiterbal bij een bejaarde zetten is al minder handig, als ze een soortgelijk energieniveau hebben, kan dat al schelen. Katers zijn vaak ook als ze al wat ouder zijn, een stuk actiever dan poezen, dus hou daar rekening mee.
Hoe reageert ze als ze een kat ziet? Is ze wel andere katten gewend als kitten? Een kitten wat veel te vroeg bij de moeder weg is en daarna nooit meer andere katten ziet, kan voor zover ik weet, de kattentaal gaan verleren. Dat was bij mijn oudste het geval, en dat is nooit meer goed gekomen.

Maar je geeft aan dat ze niet van mensen, kinderen en honden houdt. Is ze wel tevreden? Heeft ze voldoende plekken om weg te kunnen van alle drukte? Worden haar grenzen gerespecteerd, en kinderen/honden bij haar weg gehouden? Reageert ze wel goed op jullie? Dit laatste lijkt me extra van belang, een kat die al niet lekker in z'n vel zit en dan ook nog met een indringer te maken krijgt, lijkt mij geen goed idee. Als ze niet lekker in haar vel lijkt te zitten, kijk daar dan eerst 'ns naar, en ga daar mee aan de slag :)
pi_144919375
Onze poes is een jaar of zes en we hebben haar nu drie jaar. Ik heb geen idee of ze andere katten gewend is, ik kan dat bij haar vorige baas wel navragen. 't Is een binnenkat op de 11e verdieping, dus ze ziet nooit andere katten.
Ze is wel blij met ons maar het is niet zo'n knuffelige kat. Wij kennen haar grenzen goed dus weten wanneer we moeten stoppen met aaien. Als we door zouden gaan krijgen we zeker een haal richting onze handen ;) Maar ze komt regelmatig aandacht vragen en met ons kroelen dus dat zit wel snor O+ Ze zit nu lekker in haar vel :Y Tot onbegrip van mensen die haar meegemaakt hebben vinden wij haar ook echt een leuke kat, we hebben veel plezier aan haar. Maar een schootkat zou ik ook wel erg leuk vinden.

Als we bezoek hebben van één iemand dan adviseren we die persoon om de kat met rust te laten en niet te veel bij haar in de buurt te komen. Dat gaat meestal wel prima. Bezoek wat rustig op stoelen zit is ook prima, maar druk heen en weer lopende mensen vindt ze niet chill. Daar gaat ze dan paniekerig naar blazen. Kinderen vindt ze per definitie stom. Ze blaast zelfs naar mijn nichtje van 10 die goed met dieren om kan gaan en heel rustig is, geen onverwachte bewegingen maakt en geen toenadering zoekt. De poes vermijd kinderen en ander bezoek niet per se. Ze gaat dan bijvoorbeeld midden in de deuropening zitten naar de woonkamer en blaast als iemand een poging doet om er langs te komen. :') Dus als er kinderen zijn of veel mensen sluiten we haar op in de badkamer (we wonen in een klein appartement) en als het niet te lang duurt vindt ze dat wel prima.

We hebben wel een lastige periode met haar meegemaakt, vanuit het niets reageerde ze heel agressief en viel ons continue aan. Dat heeft een halfjaar geduurd (en was slopend.. we durfden amper meer rond te lopen, ze liet ons wel met rust als we zaten) en we hebben toen van alles geprobeerd maar niets leek echt te helpen. Na een halfjaar hield het even plotseling weer op als het begon. Dit is al weer meer dan een jaar geleden en ze is nu gelukkig helemaal niet meer zo opgefokt. Een voordeel ervan is dat we haar heel goed hebben leren 'lezen', we zien direct als ze bang is of boos en weten beter hoe we er op moeten reageren.

We hebben trouwens één keer bezoek gehad van een hond. Dat is een schat van een hond die opgegroeid is met een kat en ook met andere katten goed kan. Zodra ze hem zag stond ze met hoge rug en dikke staart blazend en krijsend in de deuropening. We hebben toen de hond opgesloten in de keuken maar ze heeft een hele tijd met een hoge rug boos voor de keukendeur gestaan. 8)7

We weten haar gedrag niet zo goed te interpreteren. Soms lijkt het net alsof ze territoriaal is, maar ze is ook gewoon snel bang en ze schrikt snel. Bij vreemde mensen weet ze niet wat ze kan verwachten en daardoor wordt ze bang/agressief? Wie weet valt het reuze mee als het om een andere kat gaat maar dat weten we dus niet. Hoe gaan fokkers hier mee om? Bij een asiel neem ik aan dat je 't wel een tijdje kunt aankijken en als het niet gaat de kat weer terug kan brengen?

En omdat lang lulverhaal:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Want 't is wel een cutie hoor O+ . En ze plast/poept alleen in de kattenbak en behalve ons behang maakt ze nooit iets kapot en komt altijd reuze blij aangehuppeld als we thuiskomen om één kopje te geven en daarna is ze niet meer gediend van meer aandacht, de diva. :+

[ Bericht 1% gewijzigd door Lot_1 op 26-09-2014 18:46:21 ]
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_144919449
Oh, en we willen wel graag ooit kinderen in de toekomst. Wat dat betreft houd ik mijn hart vast. :X
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_144920842
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 11:30 schreef Lot_1 het volgende:
Oh, en we willen wel graag ooit kinderen in de toekomst. Wat dat betreft houd ik mijn hart vast. :X
als ik het goed lees kan jou kat geen kant op als het eigen domein nu vol zit met vreemde wezens.
een kat die met rust gelaten wil worden heeft een veilige plek nodig, een andere kamer , naar de tuin of de hoogte in
Kijk bijvoorbeeld eens bij de catification tips van Jackson Galaxy
http://jacksongalaxy.com/category/catification/
pi_144921153
Dat lees je verkeerd hoor. Ze kan weg naar de slaapkamer bijvoorbeeld, of zelf al in de badkamer gaan zitten als ze met rust gelaten wil worden. Een deel van het probleem is dat ze zelf niet weg gaat. Helaas houdt ze er niet van om de hoogte in gaan. Ze springt nooit hoger dan de keukentafel, terwijl er opzich genoeg gelegenheid is om wel hoger te zitten. Het enige wat ze wel eens doet is in een hoekje van de woonkamer achter het gordijn zitten, dat gaat prima. Maar vaak is ze te nieuwsgierig en gaat ze weer rondlopen en in vreemde tassen snuffelen :9 om vervolgens in paniek te raken en in de aanvalshouding te gaan (in plaats van te vluchten) als de vreemde wezens teveel lawaai maken of teveel heen en weer lopen.

Desalniettemin een leuke link; ik zal eens kijken of ik ons huis nog wat katvriendelijker kan maken.
edit: is dat van 'my cat from hell'? Grappig :D

[ Bericht 7% gewijzigd door Lot_1 op 26-09-2014 12:33:10 ]
freedom is just another word for nothing left to lose
  vrijdag 26 september 2014 @ 12:46:53 #236
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144921755
Wat goed, die site!

Ik lees met belangstelling over jou en jullie kat, Lot. Je hebt niet de makkelijkste kat en ze boft met mensen die zo rekening met haar willen houden.

Ik vind het lastig om advies te geven. Waar jullie nu wonen, zou ik er geen kat bijnemen. Als jullie verhuizen, moet het ook met beleid gebeuren. Dit lijkt wel een gevoelige kat. Je zou willen dat ze zich eerst weer zeker voelt van haar territorium. Dan zou je kunnen overwegen er een kat bij te doen.

En met kinderen? Als je je daar goed op wilt voorbereiden, kun je ook eens advies vragen. Ik geloof er wel in dat een kat erg kan reageren op stress bij mensen. Als jij niet zeker bent van je zaak, gaat een kat daar geheid op reageren.
The love you take is equal to the love you make.
pi_144922480
Toen wij een kindje kregen hebben wij onze kat (ook best een moeilijk tiepje, altijd onvindbaar als er visite was en zo) overal bij betrokken. Dus niet moeilijk doen als ze in het wiegje wilde slapen (alleen op het voeteneind en niet als de baby erin lag), als ze er per se bij wilde zijn tijdens het verschonen enzovoorts. Steeds bevestigen dat we haar nog net zo'n lieve poes vonden als eerst.
Wel grappig want op een gegeven moment had ze wel door dat als 's avonds het muziekdoosje klonk, ze ons daarna weer helemaal voor zich alleen kon opeisen O+
pi_144923191
Dank voor je lieve woorden Lienekien. Al is het ook wel door ons hoofd gegaan om haar weg te doen toen ze in haar agressieve periode zat. Maarja, waarheen dan he. Een asiel is voor haar gelijk aan de hel, dus dat vond ik geen optie. En je slijt een agressieve kat niet zo snel aan leuke baasjes. Dus we hebben het uitgezeten, waar ik nu wel blij mee ben. Maar als er toen een rustige einzelgänger op de stoep had gestaan die goed met katten om kon gaan en d'r wel over wilde nemen had ik haar met alle plezier meegegeven :@
We willen inderdaad sowieso wachten tot we in een groter huis wonen met een tweede kat erbij :Y tot die tijd genieten we van de enkele keer dat ze per ongeluk een minuut op onze schoot zit :P

Goed advies Gwywen! Ik hoop inderdaad dat de kat geen bezwaar heeft tegen een stilliggend baby'tje, en ze aan het kind gewend is tegen de tijd dat er beweging in komt.
Het is wel een idee om eens advies te vragen aan een expert als ik zwanger ben oid. :)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_144974957
Mijn kat is ziek. Hij heeft gisteren en vannacht eigenlijk de hele dag op een kussentje in bed gelegen. Hij reageert wel op zijn naam door met z'n oortjes te bewegen, maar is vrijwel niet van zijn plek geweest. Ik heb hem gisteravond meegenomen naar de kraan om te drinken, en dat deed hij wel, maar brokjes heeft hij niet gehad en hij is ook niet naar de bak geweest. Ik maak me ernstig zorgen, maar zit ook een beetje met zondag -> weekendconsult bij een vreemde dierenarts ver weg. Zouden jullie dit nog even aanzien, of toch vandaag voor een consult gaan. Hij lijkt niet perse pijn te hebben, maar voelt zich wel heel duidelijk niet lekker.

Ik weet trouwens niet of hij verhoging heeft, ik vermoed van wel maar heb het niet gemeten.
  zondag 28 september 2014 @ 08:22:08 #240
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144975021
Ik zou vandaag naar de dierenarts gaan. Sterkte ermee.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 28 september 2014 @ 09:09:16 #241
388724 JaqenHghar
Valar morghulis
pi_144975248
quote:
1s.gif Op zondag 28 september 2014 07:53 schreef Zeester het volgende:
Mijn kat is ziek. Hij heeft gisteren en vannacht eigenlijk de hele dag op een kussentje in bed gelegen. Hij reageert wel op zijn naam door met z'n oortjes te bewegen, maar is vrijwel niet van zijn plek geweest. Ik heb hem gisteravond meegenomen naar de kraan om te drinken, en dat deed hij wel, maar brokjes heeft hij niet gehad en hij is ook niet naar de bak geweest. Ik maak me ernstig zorgen, maar zit ook een beetje met zondag -> weekendconsult bij een vreemde dierenarts ver weg. Zouden jullie dit nog even aanzien, of toch vandaag voor een consult gaan. Hij lijkt niet perse pijn te hebben, maar voelt zich wel heel duidelijk niet lekker.

Ik weet trouwens niet of hij verhoging heeft, ik vermoed van wel maar heb het niet gemeten.
Dierenarts.
pi_144975307
Ook ik zou naar de DA gaan, een kat moet eten. Sterkte!
  zondag 28 september 2014 @ 09:23:36 #243
388724 JaqenHghar
Valar morghulis
pi_144975345
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 22:12 schreef Lot_1 het volgende:
Hoe weet je eigenlijk of je kat het oké vindt als je er een tweede kat/kitten bij neemt?
Onze kat houdt niet van mensen, en heeft een hekel aan kinderen en honden. Dus wij zijn een beetje huiverig voor de reactie op haar soortgenoten maar misschien reageert ze daarop veel anders. Heeft iemand daar ervaring mee?
Zolang de oudere kat een plek voor zichzelf heeft moet dat goedkomen. Even een plekje weg van die kleine stuiterbal.

Wie weet neemt je oudere kat wel een verzorgende rol op zich. Mijn ouders namen een pup bij mijn 6 jaar oude kat. Mijn kat is een echte keizer en eist schootligging, complete massage en vooral veel aandacht.

De pup dacht echter van heeee nog een levend wezen wat leuuukk joepiedepoepie. En kattenoortjes zijn zo lekker om op te sabbelen :+

De eerste dag, pats, kras op de neus en op het oog, want meneer de hond ging te ver. Sinds die dag was mijn kat nog meer keizer. Maar voedde de hond ook gedeeltelijk op 8)7

Zo geeft de hond kopjes, legt hij een poot op je schoot als hij geaait wil worden, gaat hij netjes bij de deurmat zitten om een keurig blafje te geven dat hij uit moet en weet net zo goed als de kat hoe je aan eten komt. Stel banditos samen.

Ik denk dat het wel goedkomt met je oudere kat. Die zal de kitten op z'n minst moeten tolereren. En anders in z'n nekvel pakken en laten merken dat het niet oké is om gemeen te doen.
pi_144975543
quote:
1s.gif Op zondag 28 september 2014 09:23 schreef JaqenHghar het volgende:

[..]

Zolang de oudere kat een plek voor zichzelf heeft moet dat goedkomen. Even een plekje weg van die kleine stuiterbal.

Wie weet neemt je oudere kat wel een verzorgende rol op zich. Mijn ouders namen een pup bij mijn 6 jaar oude kat. Mijn kat is een echte keizer en eist schootligging, complete massage en vooral veel aandacht.

De pup dacht echter van heeee nog een levend wezen wat leuuukk joepiedepoepie. En kattenoortjes zijn zo lekker om op te sabbelen :+

De eerste dag, pats, kras op de neus en op het oog, want meneer de hond ging te ver. Sinds die dag was mijn kat nog meer keizer. Maar voedde de hond ook gedeeltelijk op 8)7

Zo geeft de hond kopjes, legt hij een poot op je schoot als hij geaait wil worden, gaat hij netjes bij de deurmat zitten om een keurig blafje te geven dat hij uit moet en weet net zo goed als de kat hoe je aan eten komt. Stel banditos samen.

Ik denk dat het wel goedkomt met je oudere kat. Die zal de kitten op z'n minst moeten tolereren. En anders in z'n nekvel pakken en laten merken dat het niet oké is om gemeen te doen.
Ermee bemoeien is nooit een goed idee, en een kat in z'n nekvel "corrigeren" ook niet (sterker nog, ermee bemoeien kan de situatie verergeren!). Sommige katten blijven solitair, wat je ook doet :)
pi_144979522
Ik ben geweest, en hij had koorts en was echt ziek. Goed dat ik gegaan was zei de arts. Hij heeft antibiotica kuur en koortsremmende spuit gehad, en een pillen kuur van beiden. Weer thuis voelde hij zich al iets beter, en heeft natvoer gehad. Wel 152,- armer...
pi_145062862
zag bij de lidl een ontviltkam

ziet er net zo uit als een FURminator. alleen 3,99 ipv >30euro
zou het wat zijn?
  dinsdag 30 september 2014 @ 18:57:33 #247
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145062899
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 13:19 schreef Zeester het volgende:
Ik ben geweest, en hij had koorts en was echt ziek. Goed dat ik gegaan was zei de arts. Hij heeft antibiotica kuur en koortsremmende spuit gehad, en een pillen kuur van beiden. Weer thuis voelde hij zich al iets beter, en heeft natvoer gehad. Wel 152,- armer...
Oeh, had ik gemist.

Hoe gaat het nu?
The love you take is equal to the love you make.
pi_145070771
Iemand enig idee wat het kost om (deels) de staart van onze kat te laten amputeren?
Er zit sinds vorig jaar een knik in en ze leert nog steeds niet haar staart zodanig opzij te doen in de kattenbak dat deze schoon blijft. ;(
pi_145071707
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 september 2014 18:57 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Oeh, had ik gemist.

Hoe gaat het nu?
Ik heb het heel spannend gevonden, want hij was nog 2 dagen echt alleen maar op zijn kussentje aan t liggen. Van natvoer werd hij wel enthousiast, maar van drinken en brokjes maar matig. Naar de bak zag ik hem ook niet gaan. Ik had eigenlijk besloten hem vandaag weer te brengen, maar vanochtend werd ik opeens wakker gespind (had hij al dagen niet gedaan), en liep meneer weer door huis, sliep op andere plekjes dan kussen op bed en melkte hij weer dingen. Hij is nog wel een stuk slomer dan normaal, maar begint dus wel echt op te knappen.
  dinsdag 30 september 2014 @ 21:57:52 #250
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145072325
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 21:47 schreef Zeester het volgende:

[..]

Ik heb het heel spannend gevonden, want hij was nog 2 dagen echt alleen maar op zijn kussentje aan t liggen. Van natvoer werd hij wel enthousiast, maar van drinken en brokjes maar matig. Naar de bak zag ik hem ook niet gaan. Ik had eigenlijk besloten hem vandaag weer te brengen, maar vanochtend werd ik opeens wakker gespind (had hij al dagen niet gedaan), en liep meneer weer door huis, sliep op andere plekjes dan kussen op bed en melkte hij weer dingen. Hij is nog wel een stuk slomer dan normaal, maar begint dus wel echt op te knappen.
Gelukkig!
The love you take is equal to the love you make.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')