abonnement Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 16 juli 2014 @ 09:20:39 #251
388664 crew  Dotteke
pi_142352842
Nico en Rienk staan buiten en fluisteren wederom.

Nico vraagt of Rienk de spruiten water wil geven. Rienk zegt dat iedereen maar wakker moeten worden, ze zouden werken vandaag op de akker maar liggen nog in bed.
Nico wil ze gaan omkleden voor de afspraak die zo komt.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator woensdag 16 juli 2014 @ 09:30:21 #252
388664 crew  Dotteke
pi_142352982
Vanessa zit met Sonny buiten op het bankje, een mooie BBQ dag zegt Vanessa. "Ik heb dat goed aangevoeld gisteren". "Vanessa Paulusma", zegt Sonny gekscherend.
Sonny vond het gisteren een rare dag.
Hij gaat een pakketje versturen, als Vanessa vraagt wat voor pakketje zegt hij dat hij Desi Bouterse terug/op gaat sturen. Hij is ook bezig om een zwembad te regelen en heeft het gevoel dat het helemaal goed gaat komen.

Ik lees onderstaande in de COS, heb ik zelf niet meegekregen.

Gisteravond belde er iemand van Hornbach naar Joey, dat nu Ron eruit was gestemd, zij eventueel
technische ondersteuning en advies konden geven

Rienk staat buiten op de akker, de gewassen water te geven.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_142353292
09:30
Nicoline heeft Joey de leiding gegeven over het earthship vandaag, zelf gaat ze de mensen op de akker leiden. Dan vraagt ze of Rienk misschien de leiding op de akker wil. Rienk wil dit niet.
Nicoline denkt dat dit de mooiste dag wordt in Utopia, waar iedereen komt helpen met het earthship en de akker. Rienk is sceptischer en wil eerst zien of mensen echt komen helpen.

D-B


Joey stamt door de loods heen en trekt slippers aan. Hij zegt dat er de hele dag een hamer heeft gelegen, die is hij nu aan het zoeken. Marije denkt dat die mogelijk bij het earthship ligt. Joey drinkt wat uit een pak in de koelkast.

Marije vraagt of ze de mensen voor die dingen een mailtje terug sturen. Ze vraagt wat ze moeten weten. Joey zegt dat ze de afmetingen nodig hebben, de bouwtekening maken ze zelf.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142353499
09:45
Joey vraagt Giorgio of hij in het earthship komt helpen of op de akker. Giorgio zegt op beide dingen nee. “Rot op, je komt met me mee”, zegt Joey. Joey steekt zijn hoofd om de hoek in de slaapkamer en vraagt Billy en Ruud, die nog in bed liggen of zij ook komen helpen. “Moet dat ’s morgens”, vraagt Ruud. Billy zegt dat ze er aan komen. Joey bedankt Billy.

Joey vraagt Colinda of ze in het earthship komt helpen. Colinda zegt dat ze dat een waardeloos project vindt. Ze komt op de akker helpen vandaag.
Joey begint in zijn eentje aan het earthship te scheppen.

D-B


Vanessa’s bezoek is er, ze gaan aan de eettafel zitten. Vanessa wil weer barbecueën voor gasten. De dame vraagt of ze het eten dan binnen bereidt. Vanessa zegt dat ze het vlees van de slager in koelboxen krijgt en die kan ze een uur van te voren al buiten zetten.
De dame wil weten wat Vanessa vooraf al buiten zet. Salades bijvoorbeeld, noemt Vanessa. De dame wil ook weten hoe laat ze aan tafel gaan. “Tussen half 7 en kwart voor 7”, zegt Vanessa. Uiterlijk tot 9 uur, vult Vanessa aan.

De dame vraagt of Vanessa de horeca code een beetje kent. Alles heb ik uit boeken, zegt Vanessa. De dame legt uit dat er bepaalde regels zijn waar ze zich aan moeten houden. Er zijn ook steekproeven legt de dame uit. Eten op de tafel wat vooraf bereidt is moet terug gekoeld worden in de koelkast, dan kan het 2 uur op tafel staan.

De dame waarschuwt ook dat ze met bereiden niet te veel tegelijk moet doen en dat ze nooit producten langer dan een half uur uit de koelkast mag houden. Deze dingen had ik gelukkig zelf al door, lacht Vanessa.

Bepaalde dingen moeten ook op een bepaalde temperatuur. Bij binnenkomst moet ze de verpakking en datums controleren. De dame denkt dat Vanessa geen thermometer heeft. Die heb ik hier, zegt Vanessa trots. De dame vindt het heel erg goed.

De dame weet niet wat Vanessa klaarmaakt maar al het eten moet boven 60 °C blijven. Vanessa zegt dat ze de salades wel op tijd moet maken, die maakt ze van recepten die ze gekregen heeft. Ze bereidt het ’s middags en zet het dan in de koelkast. Dat is het voordeel van barbecues zegt Vanessa, dat je het ’s middags al klaar kunt maken.

Vanessa legt uit dat ze salades soms maakt voor 2 dagen. De dame wil weten hoe groot de schalen dan zijn als ze die in de koelkast zet. Die bakjes moeten dan afkoelen op het aanrecht. In een hygiënische keuken worden de bakjes open neergezet om sneller af te koelen. Hier kan dat niet zegt de dame.

D-B
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142353868
10:00
De dame denkt dat ze vaak terug gaan komen op het punt dat deze keuken niet geschikt is. Vanessa zegt dat de keuken nu nog best netjes is. De dame reageert verbaasd.
Laura komt zich voorstellen.

De dame vraagt of Vanessa ook een plek heeft waar zij droge producten opslaat. Vanessa zegt dat ze alles in de koelkast zet. “Alles”, vraagt de dame verbaasd. Vanessa zegt dat alles daar ligt omdat er meer is dan alleen de kakkerlakken, er zijn ook muizen.
Giorgio stelt zichzelf ook voor.

Vanessa en de dame gaan de keuken bekijken. Ze vraagt of haar zender zo goed zit. De dame vraagt wat Vanessa heeft om handen te wassen. Handzeep hebben we maar die staat er even niet zegt Vanessa. De dame wil ook weten wat Vanessa heeft om mee af te wassen. Chloor in de keuken kan niet, legt de dame uit. Die is om de wc’s schoon te maken legt Vanessa uit. “Dit is het poetskastje”, zegt Vanessa.

De dame vraagt of Vanessa de kasten in de keuken gebruikt voor spullen van het restaurant. Vanessa wijst aan waar ze de producten bewaarde, nu liggen er de kazen in zegt Vanessa. Vanessa legt uit dat de kazen van de koeien komen.
Billy stelt zichzelf ook voor. De dame vraagt of Vanessa de koelkast in de keuken gebruikt. Alleen de bereiding doet Vanessa in de keuken zegt ze. De dame vraagt of Vanessa de oven gebruikt voor het restaurant, Vanessa beweert van niet.

De dame zegt dat ze een mooie plek hebben maar het is heel belangrijk om dan hygiënisch te werken legt de dame uit.

Vanessa laat de schaaltjes zien die ze gebruikt voor het restaurant. Vanessa vraagt of de spullen zo mogen staan. Het kan wel maar onderin raken de spullen de grond. Er is een regel dat spullen minimaal 15 centimeter van de grond af moeten staan zodat ze er onder kan schoonmaken.

D-B


Vanessa ratelt dat ze de flessen gisteren binnen gehad heeft, die zijn voor de horeca zegt ze. Ruud komt zich ook voorstellen. “Niets krijgt hier de kans om te bederven”, zegt Vanessa.
Vanessa laat de koelkasten van de bewoners zien aan de dame. “Sommige mensen hadden overal eten”, zegt Vanessa.

Vanessa vertelt dat de koe bevallen is. De dame had er van gehoord. Vanessa laat zien dat de biest in de koelkast gezet is. Vanessa laat in haar eigen koelkast zien dat ze ook dingen in de koelkast bewaard die er eigenlijk niet in hoeven. De dame raadt aan om grote bakken te bestellen zodat de muizen daar niet bij kunnen.

D-B


De dame ziet dat er ook een diepvries is. Vanessa zegt dat ze nooit iets invriest voor het restaurant. De dame waarschuwt dat wasmiddel niet bij de koelkast van het restaurant mag staan. Ze wil weten wat Vanessa gebruikt om schoon te maken.

Charlotte komt vragen waar de dame vandaan komt. Uit Amerika, luidt het antwoordt. Charlotte had het accent gehoord.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142354212
10:15
De dame zegt dat de score misschien nog niet helemaal goed zal zijn. Het restaurant is maar 2 dagen in de week open. De dame denkt dat er daarom sommige dingen wekelijks moeten gebeuren. Niet alles hoeft officieel maar Vanessa moet wel aantoonbaar maken wat ze doet.

De dame vraagt of Vanessa weet hoe koud producten moeten zijn als ze binnenkomen. Kip moet bij 4 °C binnenkomen en ander vlees 7°C. De bereidingstemperatuur moet 75°C zijn.

De dame stelt voor dat Vanessa alles 10 minuten van te voren neerzet. Het moet dan binnen 2 uur van tafel gehaald worden. De dame waarschuwt dat Vanessa moet oppassen met producten die niet op gaan, om die opnieuw op tafel te zetten. Bederfelijke producten zijn tot 2 dagen na opening houdbaar. Producten die te lang op tafel hebben gestaan moet ze weg gooien.

Vanessa zegt dat als melk tot 11 juli houdbaar is dat ze die dan op die dag weggooit. De dame zegt dat melk 2 dagen houdbaar is na opening.

Vanessa vertelt dat ze wel wil stickeren maar het lijkt haar niet zo nodig omdat alles wat niet op gaat door de bewoners opgegeten wordt. Producten die tot een week na opening houdbaar zijn moeten wel gestickerd worden van de dame.

Vanessa vertelt dat ze op vrijdag alles krijgt. Ze doet dan op zaterdag al het snijwerk zegt ze. De dame wil ook alle spullen zien waarmee Vanessa eten bereidt. De dame kijkt moeilijk als ze al die kazen ziet liggen. “Dit zijn aparte pannen, de groep mag er niet aan komen”, zegt Vanessa. Ze beweert dat ze dit al sinds het begin zo doet. Van de dame moet ze het goed schoonmaken.

D-B
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142354714
10:30
De dame vraagt waarmee Vanessa spullen schoonmaakt. Met allesreiniger is het antwoord, ze vraagt of dat goed is. Vanessa moet ook desinfecteren zegt de dame. Vanessa zegt dat ze die spullen wel gekregen heeft van Rob Geus. De dame lijkt wel onder de indruk als ze die naam hoort. Vanessa zegt dat ze iedereen probeert hier naar toe te halen.
Vanessa zoekt de vleesthermometer zodat de dame hem kan controleren.

De dame ziet iets in de kast wat niet kan. Vanessa zegt dat de bewoners er soms zomaar iets in gooien, daarom moet de kast ook dicht gemaakt worden. Vanessa zegt dat ze de thermometer nog niet zo lang geleden gekocht heeft. De dame werkt dat hij dan wel goed werkt. Vanessa zegt dat hij goed werkt, Julius Jaspers heeft hem die avond ook gecontroleerd.

De dame zegt dat de koelkast thermometer 5 °C meet. Haar eigen thermometer meet 10,9°C. De andere koelkast die meet ook te hoog maar dat kan komen door de biest die er in staat.
Vanessa zegt dat de restaurant koelkast maar voor het weekend is. De dame vraagt hoeveel gasten ze in een weekend heeft.

D-B


De dame bekijkt de snijplanken. Vanessa doet de kast weer op slot maar laat het sleuteltje er in zitten. De dame schrijft wat temperaturen op waar Vanessa op moet letten. Vanessa moet eigenlijk geen sieraden dragen en haar haren vast zetten bij het koken. Vanessa wil het liefst een tweede ruimte, die op slot kan. De dame waarschuwt dat ze het ongedierte in de gaten moeten houden. Vanessa zegt dat ze de laatste ongediertebestrijdingscontrole gehad hebben.

De dame wil dat Vanessa de leveranciers controleert of die een HCCP keurmerk hebben. Vanessa zegt dat ze inkoopt waar Julius Jaspers ook inkoopt. De dame wil weten of Vanessa een afvalbak heeft. Vanessa lacht en laat de afvalbakken zien.

D-B


Vanessa complimenteert de dame dat ze een leuk kleurtje als jas heeft. Dat vond mijn bazin ook, lacht de dame. De dame vraagt of ze moeten werken vandaag. Vanessa zegt dat ze vandaag aan het earthship werken en aan de akker.
Vanessa vraagt of de dame het kalfje wil kijken. Dat lijkt haar toch wel leuk. Vanessa waarschuwt om uit te kijken waar ze loopt. De dame zag nog meer wat eigenlijk niet goed gaat, de koolzuurflesjes moeten eigenlijk vastgemaakt worden. Als er met het restaurant daar uit geschonken wordt dan moet dat ook geregeld worden. Vanessa zegt dat de bar niet er bij hoort.
Ze kijken op een afstandje naar Bief met kalfje. “Het apparaat dat je nu hoort is de melkkoeling”, zegt Vanessa. “Eigenlijk heel professioneel dus”, zegt de dame. Vanessa zegt dat het wel moet vanwege de kazen. Zelf gebruiken ze de melk bijna niet meer omdat ze er te dik van werden legt Vanessa uit. De dame denkt dat er bijna geen ruimte is om hard te lopen. Vanessa zegt dat het best kan.
Vanessa wijst de dame waar de poort is en loopt zelf niet mee.

D-B
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142355006
10:45
Vanessa brult: “Hallooooo” door de loods. Laura en Giorgio vragen hoe het was. Vanessa zegt dat het duidelijk is dat ze een aparte keuken moet hebben. “Dat is duidelijk, ik had niet anders verwacht. Voor de rest had ik alles in orde”, zegt Vanessa.

Isabella komt uit bed. Ze is blij dat mensen haar hebben laten slapen. Vanessa vertelt Aike en Isabella dat ze de afvalbak niet meer op het aanrecht mogen zetten.
“Morgen komt er een rapport”, zegt Vanessa. Isabella vraagt wie de wc’s gedaan heeft. Aike zegt dat ze er 1 heeft gedaan. De andere niet want daar heeft Sonny op gezeten en het was er gevaarlijk. Isabella zegt dat 1 van de wc’s heel nat is.

Tegen Marije zegt dat het van Vanessa’s kant mee viel. Ze houdt de pannen apart en dat gaat goed. Als ze opnieuw begint moet ze alles afwassen. “Er moet een aparte werkruimte komen”, zegt Vanessa. Ze zegt ook dat spullen na de houdbaarheidsdatum weg gegooid moeten worden.

D-B


Laura knuffelt met Isabella en zegt “wat een dag voor jou is dat geweest.” Charlotte is in de badkamer en Laura komt er bij staan. Ze fluisteren onverstaanbaar.
Charlotte zegt: "ga maar weg, want ze staan me nu hier gewoon te filmen." Laura zegt: "ja , ze willen zien of we wat doen."

D-B


Isabella zegt even later tegen Laura dat het bezoekje van haar familie heel kort was. Ze vond het helemaal niet fijn om ze gezien te hebben. Het was wel fijn om ze te zien bedoelt ze maar nu weet ze dat ze hen pas over een half jaar weer ziet.

Laura gaat even douchen. Isabella zegt dat ze op het land gaat helpen en dat het dus geen zin heeft om te douchen. Laura gaat ook op de akker werken en stelt het douchen uit.

Charlotte heeft zich wel gedoucht. Ze zegt tegen Laura dat ze fris de dag door wil. Charlotte zegt dat de momenten dat ze in de picture is ze er niet uit ziet.

[ Bericht 2% gewijzigd door PKM op 16-07-2014 11:07:33 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142355322
11:00
Giorgio staat naast de werkschuur met wat planken. Op de achtergrond is het geluid van een zaag te horen. Ivan is aan het zagen.

Ruud en Isabella lopen in de loods. Ruud vraagt hoe het met het kalf gaat. Isabella zegt dat ze Bief vast gezet heeft en dat het kalf toen wel dronk. Isabella heeft gisteren met John gebeld. Ze zegt dat het goed is dat Ruud het zegt, het kalf moet nog aangemeld worden. Isabella vraagt waar de telefoon is. Ruud zegt: “Dat kan er ook nog wel bij dat we een dikke prent krijgen.”

Isabella zegt dat als Bief vast staat dat ze dan heel waaks wordt en begint te loeien. Ruud zegt dat moeder en kalf niet zo veel bij elkaar zijn. Isabella vraagt of Giorgio de telefoon heeft. Hij wijst naar de grote tafel.

Isabella vertelt de man aan de telefoon dat hij live op het internet te horen is. “Ja, en?”, vraagt de man. Isabella zegt dat ze een kalfje moet aanmelden. De man aan de telefoon zegt dat ze het ministerie van landbouw moet bellen, hij geeft haar het telefoonnummer door.

D-B


Isabella loopt terug de loods in en vertelt Ruud dat ze een echte boer aan de telefoon kreeg. Ze vond hem laconiek.
Isabella belt het ministerie en krijgt een keuzemenu. Ze vermeldt dat de dame live te horen is op het internet. De dame zegt dat Isabella het kalfje kan aanmelden via het internet. Ze vraagt of ze wel een IDM-nummer bij hen heeft. Isabella zegt dat ze alleen een koe nummer heeft van de moeder.

Er is post voor Ruud en voor Charlotte. Marije hoort Charlotte aan die haar post zit op te lezen. Billy is naast Ruud gekropen. Sonny luistert ook mee met Charlotte.

D-B



[ Bericht 3% gewijzigd door PKM op 16-07-2014 11:21:39 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142355637
11:15
Charlotte huilt, in haar post zegt haar moeder dat ze altijd achter haar staat, wat ze ook doet. Ze wil dat ze doorgaat met zingen en met Chably. In de brief wordt gevraagd hoe het is met de zwarte broek. Moeder vond het gek om Charlotte te zien met de crematie en was er 3 dagen van ondersteboven. Haar moeder wil dat ze gaat lopen en sporten en niet steeds in bed gaat liggen.

Charlotte zit inmiddels alleen en roept naar Laura of ze wil komen en of ze toiletpapier wil meenemen. Laura heeft gedoucht en loopt in ondergoed met een handdoek om haar haren gevouwen. Charlotte leest verder voor.

D-B
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142356053
11:30
Charlotte heeft een muziekdoosje gekregen die de vogeltjesdans speelt. Volgens Charlottes vader is dat haar favorieten liedje. Laura danst op het muziekje.

D-B


Laura is weggelopen bij Charlotte. Giorgio wordt naar de zenderkamer geroepen. Even later roept Charlotte naar hem dat hij moet komen. Laura is terug en moet nog meer lezen van Charlotte.

Ruud leest voor aan Giorgio en Billy. Billy wil nog even verder lezen, ze is nog niet zo ver. Billy wil dat Ruud niet zo kattig doet. Ruud vraagt: “kom je er gezellig bij zitten of euh..?” Billy loopt weg en Ruud verzucht tegen Giorgio dat hij zo moe van haar wordt.

Ruud grabbelt zijn post bij elkaar en loopt er mee naar zijn slaapkamer toe. Hij gooit het op bed en geeft Billy wat kusjes. Het was top, zegt hij. Hij vindt het superlief dat hij ook een brief van Billy’s moeder heeft gekregen. Hij vertelt dat hun moeders wel drie kwartier met elkaar gebeld hebben.
Billy leest alleen verder.

D-B


Ruud zegt dat wat hem gek maakt is, dat hij iets wil neerzetten maar hij weet niet welke momenten ze laten zien. Billy legt uit dat meedoen aan een televisie programma en een experiment heel verschillend is. Ruud zegt dat hij soms iets zegt en dan niet weet of mensen het zien. Zijn vader heeft gezegd dat hij krachtig overkomt. Volgens Billy wil zijn vader dat hij nadenkt over hoe hij hierna verder gaat. Ruud zegt dat dit in al zijn brieven staat. Ruud zegt dat hoe het hier voor ging ook niet oké was.

Ruud laat ook wat foto’s aan Laura zien.

11:45
Charlotte leest voor maar er zit niemand meer die luistert. Joey vraagt: jij leest altijd hardop he? Charlotte zegt: Ja dan weten ze dat ik het lees. Ruud en Joey lopen naar buiten. Billy leest verder in Ruuds post.

[ Bericht 5% gewijzigd door PKM op 16-07-2014 12:02:58 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142356958
12:00
Ivan en Marije helpen Joey met het earthship. Ivan vraagt wat een kuub zand kost. Een eurotje of ¤15 voor 1 aanhanger denkt Joey. In totaal zal er 30 tot 40 kuub nodig zijn denkt Joey, dat is inclusief andere projecten. “Ik baseer dat op niets”, zegt Joey er achteraan.

D-B


Ivan vindt dat dit niet te doen is. Joey zegt dat het makkelijker is als hij door de eerste laag met het onkruid heen is. Ivan wil de volledige bovenlaag eerst van de berg scheppen, die laag is volledig bedekt met onkruid.

Joey wijst een enorme sprinkhaan aan. Ivan gaat kijken. Ivan grijpt de sprinkhaan. “Die is ziek, ouwe”, zegt Joey. Ivan beweert dat hij bijt. Joey wil dat hij weg gaat met het beestje. Ivan laat hem aan Marije zien. Ik zag hem bijten zegt Joey. Ivan gaat de sprinkhaan aan Giorgio laten zien.

Charlotte leest binnen nog wat meer voor aan Sonny.

Ruud komt ook kijken bij het earthship. Hij schept een paar keer aarde in een band en wil dan gaan volleyballen. Rienk komt ook even kijken bij het earthship. Marije vraagt hoe het op de akker is en wie daar zijn. Rienk zal de hele lijst even opnoemen. “Nicoline”, zegt hij. Colinda en Aike hebben geholpen maar die zijn weer vertrokken. Rienk vraagt of hij bij het earthship helpe moet. “Nee, wij zijn met genoeg mensen”, zegt Marije. Dat had Rienk ook al tegen Nicoline gezegd maar die zei dat hij aan het earthship zou helpen.
Giorgio komt aanlopen met de kruiwagen.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142357389
12:15
Joey klaagt dat hij pijn in zijn benen heeft. Marije vraagt: “nog steeds?” Marije zegt dat hij zich na de KWF-loop had moeten laten masseren.
Marije vraagt zich af waar Giorgio het zand haalt. Isabella vertelt dat ze heeft moeten bellen voor het kalfje. Marije vraagt of ze ook belasting moeten betalen voor het kalfje. Het is ingewikkeld met het kalfje omdat de moeder ook nog bij John geregistreerd staat. “Het is een dagtaak”, lacht Isabella.

Aike luistert in de meidenkamer naar Charlotte die haar post voorleest.

Isabella zegt dat als ze naar Joey kijkt het net is alsof hij nog meer is afgevallen. Joey zegt dat het niet zo is. Volgens hem ziet Isabella door het scheppen dat hij nog meer gaat afvallen.
Isabella zegt dat ze de hele nacht heeft gedroomd over readings en zwevende kaarsen. Joey zegt dat hij de verjaardag van zijn beste vriend vergeten is, die was op 25 juni jarig. Van Marije moet Joey zingen. Volgende week komt het bezoek van Joey.

Het luchtalarm wordt aangezet. “Ach nee joh, moet dit nu echt”, vraagt Marije. Joey zegt dat Ruud het is die wil volleyballen.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142357969
12:30
Giorgio komt Joey en Marije halen en zegt dat ze centraal gaan. :”Nee man”, antwoordt Joey. “Iedereen is zwart, lang geleden”, lacht Vanessa.

Aike zegt dat ze nu echt dingen moeten gaan doen voor de obstacle run.
Vanessa zegt tegen Aike dat ze hier echt iets wil bereiken. Zij wil zich niet meer interesseren in wat anderen doen. Ook de negatieve post, dingen worden van buitenaf anders gezien dan ze zijn. Vanessa wil haar horecapapieren gaan halen.
Vanessa moppert tegen Giorgio over nekpijn en scheldt “kutkussens hier.”

Centraal
Vanessa zegt dat er nog weinig bekend is, morgen komt het adviesrapport. Er is weinig aan de hand als ze een andere keuken krijgen. Voor de rest is alles in orde als ze het doet zoals ze het tot nu toe gedaan heeft. Vanessa gaat met Marcel van Hornbach bellen voor een nieuwe keuken. Sonny zegt dat Ron een nieuwe keuken wilde regelen. Vanessa antwoordt: Ron kan een dikke zak krijgen van mij.
Vanessa zegt dat de b&b mag in het werkhok en daar mogen mensen die rust willen dan doordeweeks ook slapen als ze rust willen. Vanessa wil de keuken dan wat naar achteren plaatsen.

D-B


Aike zegt dat er besproken is om een lange termijn plan te maken. Ze wil vandaag een kalender maken en persoonlijke doelstellingen vaststellen.

Joey heeft voor de obstacle run 10 mensen en voor het feest 40 mensen. Laura stelt voor om de run te cancellen en alleen het feest te doen. Joey wil ook een sportief evenement houden.

Ivan zegt dat er deze week emails uit zijn gestuurd. Ivan heeft daarvan gisteren de telefoonnummers opgeschreven en wil die vanmiddag gaan nabellen. Sonny vraagt naar wie de mailing toe is gegaan. 167 verenigingen en clubs, zegt Joey. Er is ook een deel uit de lijst verdwenen, Nicoline wil hen eventueel wel zelf nabellen. Nicoline stelt voor om ook een personal trainer te bellen, want die is beroemd.

D-B

Charlotte maakt het niet uit of er 10 mensen zijn of 100 als ze maar uit de kosten komen. 100% zeker is Joey daar van. Er zijn 6 mensen die via obstakels.com een kaartje winnen, die komen mee met de jongens van de obstakels.com, dat zijn er 9 in totaal. Met dj’s komen er ook mensen mee naar het feest.

Joey vraagt aan Vanessa of zij niet wat had. Zij denkt dat mensen uit de groep ook mee kunnen lopen. Nicoline zegt dat ze zelf de obstakels in de gaten moeten houden. Gevaarlijke obstakels wel maar simpele obstakels niet zegt Joey. Charlotte is niet van plan om te lopen.

Joey vraagt of Nicoline ook mensen met de nieuwsbrief kan bereiken. Nicoline zegt dat ze die maandelijks stuurt en in de vorige nieuwsbrief stond het ook vermeld. Zelf schrijft ze zich altijd uit bij nieuwsbrieven die meer dan maandelijks versturen. Billy vindt dat dit prioriteit heeft en dat Nicoline dus wel een extra nieuwsbrief moet versturen.

D-B
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142359227
12:45
Aike vraagt of er nog contact is geweest met de gemeente na het kermisevenement. Billy vindt dat dit prioriteit moet krijgen.
Nicoline zegt dat bedrijven en studentenverenigingen het vaak ook leuk vinden om met een shirtje aan in teamverband te rennen.
Joey gaat in ieder geval de obstakels bellen. Billy vraagt wie de pr doet, of Ivan dat doet. Ivan lijkt het wel fijn als er meer mensen bellen.

Joey zegt dat ze kunnen teren op drank die ze op dit moment hebben. Het feest is er nog niet uit met de kaartverkoop zegt Joey nu. Joey moet opzoeken hoeveel kaarten er verkocht moeten worden om kiet te spelen. Joey wil cancelen als er verlies gemaakt wordt.

Billy zegt dat als ze morgen het rapport krijgen van het adviesbureau dat ze zelf misschien weer eten kunnen verkopen met de run. Ruud moppert dat ze lang blijven hangen.
Vanessa kan eventueel de frietkraam vragen om te komen. Er is een discussie of dat wel kan bij een sportevenement. Charlotte roept dat bij sportevenementen ook altijd friet verkocht wordt.

Aike roept dat ze moeten wachten op de uitkomst van het restaurant. Als de uitslag niet positief is gaat ze met Joey een oplossing zoeken.

Joey lijkt het leuk als Nicoline belt met personal trainer Radmiro. Zij heeft ooit eens bij hem getraind. Charlotte fluistert wat en nog een aantal mensen praten door elkaar heen.

D-B


Aike zegt dat ze ook echt moeten beginnen aan Giorgio’s festival. Er worden wat ideeen geroepen die leuk kunnen zijn. Nicoline zegt dat ze eindeloos veel meters hebben met fluoriserende tule. Met 2 blacklights kunnen ze het hele bos verlichten. Charlotte is het er niet mee eens dat Nicoline praat terwijl zij met haar hand omhoog zat. Charlotte moppert tegen Laura dat dit is waarom ze moet schreeuwen tijdens centraal.

Kaarten moeten ¤34,50 kosten zegt Giorgio. Als de kaarten goed lopen wil hij de prijs nog wat omhoog doen. Charlotte vraagt of Giorgio trance wil draaien. Giorgio zegt van niet. Giorgio wacht totdat de vergunning binnen is tot hij knopen kan doorhakken. Laura wil weten welk genre het wordt. Giorgio is bezig met dj’s voor house of deep house. Dat is goed op dit moment, zegt Laura.

D-B


Billy zegt dat dj’s zo geregeld zijn maar als er geen mensen zijn dan hebben ze nog niets. Ruud rekent voor dat Giorgio 30 tot 35 kaarten moet verkopen per dag om op 1000 bezoekers uit te komen. Laura roept dat het moeilijk is om mensen te regelen. Giorgio zegt dat ze een goed promotieplan moeten maken voor meerdere evenementen.
Billy vraagt wanneer Giorgio de vergunning krijgt. Giorgio verwacht het antwoordt deze week. Billy wil dat Giorgio woensdag belt.

Isabella zoekt een coverband en vraagt de mensen thuis om suggesties te doen. Ze wil een band voor 24 juli. Als het niet lukt dan doen ze het met banden en als mensen een idee hebben kunnen ze mailen naar inwoners@talpa.tv

Charlotte laat armbandjes zien die ze gemaakt heeft en dat als mensen iets leuks gezien hebben dat ze moeten mailen.

Isabella zegt dat ze een coverband zoeken waarvan de leadzanger of zangeres even een stapje naar achteren wil doen. Ze wordt door allerlei mensen onderbroken.
Nicoline lijkt het een idee als Isabella het conservatorium zou bellen.

Aike vraagt of ze het moeten hebben over de panna knock-out. Laura promoot haar evenement. Billy vraagt of het haar leuk lijkt ook iets met skaters te doen. Laura heeft het kostenplaatje gemaakt, er kunnen 150 deelnemers en 150 toeschouwers het terrein op. Billy gaat achter de skaters aan.
Joey vraagt wat een panna knock-out is. Laura heeft een flyer gemaakt maar ze heeft geen printer. Mensen kunnen in haar mapje op de computer de flyer bekeken.

D-B


Aike stelt voor dat er een souvenirwinkeltje begonnen kan worden. Billy zegt tegen Ruud dat hij dat moet doen. Ruud wil wel als mensen er komen de verkoop op zich nemen. Hij wil wel weten wat er voor de rest voor gedaan moet worden. Sonny zegt dat het idee kwam op de biomarkt. Ruud wil wel verkopen maar geen souvenirs maken.

Ivan heeft een vraag over de werkschuur. De b&b heeft maar 1 keer in de 2 weken gasten en hij vindt het zonde om daar dan de werkschuur aan op te offeren. Ivan stelt voor dat de werkschuur een kantoor zou kunnen worden. Laura vraagt waar de b&b dan heen gaat. Ivan dacht dat die nauwelijks meer ter sprake was. Laura kijkt boos. Charlotte snapt Ivan wel.
Ivan legt uit dat ze dingen beter willen aanpakken en dat er een aparte ruimte nodig is. Laura vindt het irritant dat de b&b ineens aan de kant geschoven wordt, ze maakt aanstalten om weg te lopen.
Billy vindt een kantoor een hele goeie. Ruud zegt dat Laura daar ook nog niet zit en niets vast staat.

Nicoline wil toevoegen waar het gereedschap dan heen gaat. Zij zegt dat als ze doorbouwen dat het earthship dan dienst kan doen als b&b. Dat is niet wat Laura wil, denkt Vanessa. Laura mokt op de achtergrond dat ze bijna los gaat.
Er wordt een voorstel gedaan om nog een tuinhuisje te bouwen. Het earthship zal zo’n ¤1200 kosten rekent Joey voor.

Laura is niet van plan om maar 1 keer in de 3 weken de b&b te doen. Ruud zegt dat dit alleen maar brainstormen is. Het wordt haar uitgelegd dat het earthship de b&b kan worden. Aike zegt dat het restaurant niet meer kan nu en dat die dan misschien in de b&b plek komt.

BoonDockSaint
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142359661
13:15
Nicoline denkt dat de b&b altijd al om de 2 weken werd gedaan. Laura zegt dat dit niet zo is. Voor met de camping begonnen werd had ik alles volgepland zegt Laura. Laura wil er later op terugkomen omdat ze zichzelf nu verkeerd verwoord.

Isabella heeft het over de kazen, die kunnen ook in het souvenirwinkeltje verkopen. Er komt nu meer melk en Isabella wil de verkoop van de kazen een boost geven. Ze stelt voor dat er wat verkocht kunnen worden bij boer John. Ruud zegt dat hij de kazen wel verkoopt.
Isabella zegt dat de kazen niet verstuurd kunnen worden. Isabella wil de kazen dan zelf plastificeren zodat het wel Utopiakaas blijft.

Ivan wil nog iets duidelijk maken over de b&b. Het was niet bedoelt als aanval. Ivan zegt dat het earthship een punt is dat Nicoline wilde maken en dat het iets bijzonders is. Hij denkt dat het heel goed als b&b gebruikt kan worden. Laura en Charlotte mompelen nog wat. Hij zou het niet erg vinden als het restaurant in de werkschuur zou komen.

Colinda zegt dat zij ook een plek nodig heeft om te werken. Ze heeft het terras genomen maar daar regenden ze nat.
Giorgio wil het antwoord van Marcel afwachten. Joey zegt dat ze een ongezellige woonkamer hebben. Hij zou in het midden een wandje willen maken en alles dichter op elkaar zetten zodat het gezelliger wordt. Dan kan Colinda in de eetkamer zitten met haar gasten. Ruud zegt dat veel wandjes hier niet mogen.
Nicoline zegt dat je ook met wandjes nog in dezelfde ruimte bent en dan nog steeds last hebt met geluidsoverlast. Vanessa moppert dat het allemaal veel te lang duurt. Isabella zegt dat Andrea ooit het idee had om in een hoekje de loods te openen. Colinda zegt dat ze maar een heel kleine ruimte hoeft te hebben. 3m² is voldoende. Joey zegt dat de plek die Isabella bedoelt vol met rotzooi staat.

Vanessa stelt voor dat Colinda in de weekenden gewoon in de keuken kan gaan zitten.

Charlotte zegt dat toen Dennis er was iedereen een tekening zou maken van zijn/haar Utopia. Dan kan iedereen laten zien wat ze willen en misschien zitten er wel een aantal mensen op 1 lijn. Nicoline vindt het een goed idee en wil het nu doen. Vanessa zegt dat ze niet kan tekenen en dat dit veel tijd kost.

Ruud vraagt wie er mee gaan volleyballen. In eerste instantie reageert niemand maar Sonny komt wel. Ruud moppert dat er niets bereikt is.
Laura spuit wat deodorant onder haar oksels in de slaapkamer en smeert zich in met zonnebrandcrème. Charlotte baalt dat ze geen sigaretten heeft. Laura zit te denken “hoe interessant mensen hier willen doen.”

Charlotte gaat haar post nog eens lezen. Laura moppert tegen Sonny dat ze er niet van houdt als er iemand popie-jopie doet.

Sonny vraagt aan Aike of zij nog een peuk heeft. Aike vindt het chagrijnig dat ze zelf heel zuinig doet en uitdeelt en nu ze nog maar 1 sigaret heeft wil iedereen die hebben. Sonny mag wel een hijsje.

D-B
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142360632
13:30
Er worden pakketjes gebracht. Laura roept dat het misschien wel hun nieuwe kleding is.
Charlotte staat in iemands pakketje te rommelen en zegt tegen Nicoline dat er geen naam op stond. ”Jawel”, zegt Nicoline. Charlotte zegt: “Oh sorry, heb er in gekeken.”

D-B


Boer Peer is er met veel hooibalen. Peer zegt dat het best zo kan zijn dat het kalfje wel drinkt bij de moeder als ze er niet bij zijn.
Peer zegt dat John de zwarte een hele mooie koe vindt.

D-B


Vanessa moppert tegen Aike. Vanessa wil sommige dingen heel graag maar die gaan hier niet. Aike schudt haar hoofd en zegt dat het echt niet moeilijk is. Vanessa wil dat mensen in Laren folders uitdelen voor de obstacle run. Vanessa wil 150 man op het terrein te krijgen. Zij wil dat kaartjes met korting verkocht worden aan mensen die tickets kopen.
Aike zegt dat ze het er maandag over gehad hebben en toen is er niets gedaan en nu wordt er weer niets gedaan. Vanessa strijkt Aike bemoedigend over de arm. Aike zegt dat ze er niet is om op de akker te werken of te volleyballen.
Aike moest haar best doen om zich in te houden in centraal. Vanessa zegt dat Aike goed is in dingen en het is stom om haar niet in dingen te betrekken. Vanessa vindt dat mensen geen hulp willen toelaten.

Vanessa moppert dat Nicoline op donderdagen wil gaan koken. Vanessa heeft wel de drang om alles voor elkaar te krijgen en ze weet onderhand alle basisregels om dingen voor elkaar te krijgen. Ze heeft het gevoel dat ze mensen niet in de kop gestampt krijgt hoe het moet. Vanessa zegt dat ze nu voor zichzelf moet gaan denken.

D-B
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142361385
14:00
Vanessa is mensen spuugzat die zeggen dat ze iets gaan doen en het niet doen. Colinda schuift ook aan. Vanessa moppert dat centraals er zijn om hen uit te lachen, het is net een TellSell.
Colinda wilde er niet op ingaan tijdens centraal maar denkt dat de obstacle run weer gigantisch fout gaat. Vanessa zegt dat dit geen droom is van mensen, anders zou het niet zo fout gaan. Haar KWF-loop was ze zelf 24 uur per dag mee bezig zegt ze.
Aike denkt dat Joey voor ¤750 niet 4 goede dj’s kan regelen. Zij vraagt zich af wat mensen hier nou willen. Aike snapt niet dat Giorgio beweert dat het festival zijn droom is maar dat er nog niets voor geregeld is. Colinda denkt dat mensen het niet snappen doordat ze jong en onervaren zijn.

Ze zwaaien naar iemand in de verte. Vanessa vraagt of het kinderen zijn of papparazzi. Het is een man met kind volgens Vanessa. Ze roepen “hoi” en de man schreeuwt “hoi” terug.
Vanessa wil kijken wie er wel zelf zijn taken in het huishouden doet. Vanessa zegt dat ze vanmorgen een gesprek gehad heeft, voor haar is het een hele opgave om in een varkensstal te leven.

Aike moppert dat ze de financiën echt niet zelf gaat doen. Colinda zegt dat de vrouwen hier het geld binnenhalen.
Vanessa zegt dat er veel haken en ogen zitten aan het bakken van een pannenkoek. Ze wil die papieren gaan halen zegt ze. “We hebben hier toch tijd genoeg”, zegt Vanessa.

D-B
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142361788
14:15
Er komen veel kinderen met moeders de poort in lopen. Vanessa heeft wat dropjes in een schaaltje gegooid, ze zegt dat de muizen er van gegeten hebben.
Billy en Laura onthalen de kindjes bij de poort.

D-B


Joey vraagt Ivan wat hij aan het doen is. Joey moppert dat Ivan een apparaat dat hij gebruikt gesloopt heeft. Joey zegt dat hij die iedere keer gebruikte met sporten. Joey roept na dat Ivan wel een beetje mag overleggen.
Ivan loopt mokkend door en zegt dat hij het overleg een beetje zat is. Ruud raadt Ivan aan om zijn eigen ding te zoeken. Billy en Ruud snappen Ivan heel goed.

Ivan dacht toen hij aan het programma begon dat Billy ook een ego was. Billy zegt dat ze de dingen hier allemaal niet zo belangrijk vindt, behalve de goede doelen. Billy maakt het niet uit waar de b&b komt. Hij vindt het belachelijk om een b&b die eens in de 2 weken bezoekers heeft in de werkschuur te stoppen.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_142362310
14:30
Billy vindt dat Ruud heel goed zijn eigenbelang opzij kan zetten. Hij wordt niet meer serieus genomen en dat snapt Billy ook wel.
Ivan heeft gezien dat Billy wat afstand heeft genomen van Charlotte. Billy zegt dat ze met Chably een afspraak voor een kleur maken en de volgende dag wil Charlotte het anders hebben.

Ruud zegt tegen Ivan en Billy dat niemand meer bij de koeien mag. Ruud zegt dat als het kalfje wel weer goed drinkt dat hij weer gaat knuffelen. Bief is volgens hem ook liever geworden. Billy vindt het logisch, zij is moeder geworden.

D-B


Sonny voetbalt buiten met de kinderen. Joey slentert er tussendoor. Sonny laat de kinderen vrij schieten tegen de flessen aan. Vanessa pakt de bal af, ze wil het meisje helpen zegt ze. Het meisje mag proberen een fles om te schoppen.

Isabella belt met John. Hij vraagt hoe het met het kalf is. “Met het kalf gaat het goed maar het is wel zo dat het kalf het moeilijk vindt om te drinken”, zegt Isabella. Isabella vertelt dat ze Bief soms vastzet zodat het kalf kan drinken. Isabella zegt dat de koe loeit als ze los is en dan wast ze het kalfje ook. Anita heeft gezien dat het kalf drinkt vertelt John. Isabella vertelt dat ze het kalfje begeleidt naar de spenen toe en dan gaat het goed. Boer John raadt aan om met het kalf aan beide kanten te proberen of ze wil drinken. De verbinding wordt verbroken. “Kak”, moppert Isabella. Ze probeert John terug te bellen maar het nummer is in gesprek.

Ivan veegt de sportruimte en ook goed langs de randen op. Hij veegt veel rommel en stof bij elkaar.

Boer John zegt dat Isabella vanaf morgen de koe 2 keer per dag mag voeren en ze mag dan 2 schepjes met biks. Morgen mag het nog niet in de koeling omdat het nog biest is en vanaf vrijdag mag de melk in de koeling. De koe en kalf mogen naar buiten maar ze moeten nog wel gescheiden blijven van de witte koe.
John vraagt of het gelukt is met het oornummer. Isabella vermoedt dat het allemaal goed komt.

D-B


Sonny vraagt of de kinderen wat willen drinken. Sonny gaat kijken waar Vanessa is en moppert als hij ziet dat Vanessa nog steeds buiten zit, dat de kinderen er nog zijn. Hij rent terug naar binnen. Vanessa gaat boodschappen opruimen omdat de winkel net geweest is, vertelt ze aan de kindjes.

[ Bericht 5% gewijzigd door PKM op 16-07-2014 14:55:40 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  Moderator woensdag 16 juli 2014 @ 16:27:29 #271
388664 crew  Dotteke
pi_142365830
De middag kabbelt rustig voort, ieder doet zijn ding.
Isa helpt Nico op de akker. Rienk is, zoals hij gisteren zei met zijn kunstwerk begonnen.

Foto Urb

De kinderen staan op het punt van weggaan, de sirene gaat ze moeten allemaal komen voor de foto.Vanessa was het boodschappen briefje van Nico kwijt, Vanessa zegt dat ze genoeg hebben en ze gewoon alles kan pakken.

Lot vraagt of alles dicht mag, er komen allemaal beestjes naar binnen..
Vanessa moppert alweer dat er plak zooi in de keuken lag.
De bewoners gaan BBQ vanavond, Ivan, Nico, Rienk en Gio doen niet mee.
Nico weet nu niet wat ze moet koken, als ze de boodschappen ziet weet ze wat ze maken moet, nu weet ze het niet.


Nico vraagt wanneer kalfje buiten gaat
Isa zegt om 18.00 uur, maar ze doet dat met Ruud, er zijn veel regeltjes zegt Isa.

Isabelle merkt dat er wat is met Ruud. Volgens Rienk baalt hij dat hij niet zo populair is als hij denkt. Isa snapt niet dat hij daar zo mee bezig is.

Morgen om half 4 komt Marcel ( van Hornbach) om naar de mogelijkheden voor een keuken te kijken

[ Bericht 6% gewijzigd door Dotteke op 16-07-2014 16:37:28 ]
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator woensdag 16 juli 2014 @ 16:44:07 #272
388664 crew  Dotteke
pi_142366430
Aike en Rienk zitten bij de laptop. "Ongelooflijk", zegt Aike
Opdrachten aannemen en er niets mee doen en dan maar mopperen dat niemand iets doet zegt Rienk. Ze hopen dat hij buiten zijn zaakjes niet zo regelt.

Rienk komt er achter dat Aike de mensen al gemaild heeft en dat Marije het over genomen heeft.
Volgens Marije is er al een aanbetaling geweest. Tafel, stoelen en een hoekbank.

Nico heeft ook mail, het is een urgente mail en ze baalt dat degene die de mail in haar map heeft gezet niet gezegd heeft dat er mail was.

Vanessa gaat de bbq vast aansteken.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator woensdag 16 juli 2014 @ 16:50:39 #273
388664 crew  Dotteke
pi_142366659
Nico belt en vraagt naar een persoon. Als de dame die de telefoon opneemt terug aan de lijn is vraagt Nico of ze niet kan mailen.
Nico zegt dat ze al een paar keer gemaild heeft, "maar goed", zegt ze, "ik mail wel",.
Oké, zegt de mevr aan de andere kant, goedemiddag en tuut tuut tuut.
Het leek er op dat ze niet blij waren met dit telefoontje.
Rienk en Marije lezen nog wat mails. "Leuke mensen", zegt Rienk. "Een beetje jammer", zegt Marije
Rienk en Marije gaan samen de opdracht maken, hout voor de hoekbank is een tijd geleden al bezorgd.

Aike is ook druk aan het werk zoals onderstaande foto laat zien
Foto Cobain 1994
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator woensdag 16 juli 2014 @ 16:55:21 #274
388664 crew  Dotteke
pi_142366842
Ivan en Joey zijn aan het kijken wat ze kunnen doen met banden voor de Obstakel run.
Joey vraagt of Ivan al gebeld heeft, Ivan geeft aan dat hij eerst alles duidelijk op papier wil hebben voor hij gaat bellen. "Ik ga ze morgen pitchen joh", zegt hij tegen Joey terwijl ze verder gaan kijken wat ze kunnen doen voor de obstakel run.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator woensdag 16 juli 2014 @ 17:14:04 #275
388664 crew  Dotteke
pi_142367543
Ondanks dat de koe en het kalf met rust gelaten moeten worden kan Ruud het niet laten om er bij te gaan zitten.
Foto Cobain 1984

Nico is pannenkoeken van biest aan het bakken.
Vanessa is druk doende de gerechten voor de bbq te maken, ook Colinda is in de keuken bezig.
Vanessa gaat maar weer eens opruimen, want ze kan er niet tegen.
Laura dekt de tafel, en Vanessa heeft aangegeven dat ze zo gaan bbqen en iedereen zelf maar moet zorgen voor zijn eigen dingen. Er is veel biest en Colinda zegt dat je het wel in kan vriezen, moedermelk kan je ook invriezen.
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')