De betere kookwinkel heeft zulk spul wel, DOK, Kookpunt, Oldenhof, Duikelman enzo. En taartenbak winkels, zeker onlinequote:
De bovenste kun je gewoon bij Dille & Kamille krijgen, het superhandige pompje van Nomu heb ik tot nu toe alleen bij de groothandels (Sligro, Hanos) gezien.quote:
Tsja, wat is er niet leuk. Ik hou van een lekkere aardbeientaart. Harde bodem, banketbakkersroom en verse aardbeien.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 09:23 schreef Stimorol- het volgende:
Ik wil 2 taarten maken voor collega's. Heeft iemand enig idee wat leuk is? Dacht aan notentaart, want dat is simpel, maar verder kom ik niet..
Ik kan redelijk bakken, maar qua inspiratie kom ik niet heel ver
Oh jaaaaaaa aardbeientaart Als ik dat een dag van tevoren maak is dat prima te eten de volgende ochtend toch?quote:Op dinsdag 22 juli 2014 10:13 schreef Myraela het volgende:
[..]
Tsja, wat is er niet leuk. Ik hou van een lekkere aardbeientaart. Harde bodem, banketbakkersroom en verse aardbeien.
Verder gaat er hier eigenlijk nooit een verjaardag voorbij zonder een chocoladetaart. Ik hou van een chocolade truffel taart.
Tuurlijk.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 10:15 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Oh jaaaaaaa aardbeientaart Als ik dat een dag van tevoren maak is dat prima te eten de volgende ochtend toch?
Niet per se, want bij goedkope jenever bestaat er de kans dat ze jeneverbessen gebruikt hebben. Dat heb je bij wodka nietquote:Op maandag 21 juli 2014 16:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hebben wij ook nog staan, alleen dan met goedkope jenever ipv vodka, hetgeen feitelijk hetzelfde is.
Jenever wordt toch vrijwel altijd van graan gemaakt? Gin wordt gemaakt met jeneverbessen en dat heeft ook een echt bijsmaakje. Wodka is het meest neutraal, op het poolse Spirytus wat gewoon pure alcohol (96% is puur want 100% alcohol zou direct verdampen als ik goed geïnformeerd ben) is.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 11:31 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Niet per se, want bij goedkope jenever bestaat er de kans dat ze jeneverbessen gebruikt hebben. Dat heb je bij wodka niet
De eisen rondom jonge jenever in Nederland zijn vrij beperkt. Die zijn eerder beperkt tot maximale hoeveelheden die er in mogen zitten dan minimale hoeveelheden. Als je het een beetje slim aanpakt kan je in Nederland exact hetzelfde drankje als jonge jenever en als wodka verkopen zonder een regel te overtreden. Je moet dan wel opletten met het opstellen van je etiket: als je daar graanjenever op zet, dan moet het ook van een bepaald percentage graan gemaakt zijn. Zet je dat er niet op dan mag je het ook van iets anders maken.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 12:51 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Jenever wordt toch vrijwel altijd van graan gemaakt? Gin wordt gemaakt met jeneverbessen en dat heeft ook een echt bijsmaakje. Wodka is het meest neutraal, op het poolse Spirytus wat gewoon pure alcohol (96% is puur want 100% alcohol zou direct verdampen als ik goed geïnformeerd ben) is.
[ afbeelding ]
Ik heb een flesje 95% staan, erg geschikt om zelf parfums mee te maken of vanille-extract. Ik gebruik het om videokoppen te reinigen overigens, laat het iemand uit Polen meenemen, want daar kost het geen drol. Hier ben je al een tientje aan accijns kwijt voor een klein flesje.
Je maakt het hoe dan ook niet alleen van jeneverbessen Als het er al in zit is het puur een smaakmaker, waar je maar een heel klein beetje van nodig hebtquote:Op dinsdag 22 juli 2014 13:16 schreef djkoelkast het volgende:
Die heb ik gezien, maar lijkt mij veel te duur om het van jeneverbessen te maken.
scheef of niet, ziet er lekker uit johquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 15:52 schreef Bortecinem het volgende:
Mijn scheef aangesneden cheesecake:
[ afbeelding ]
Thanks!quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 15:54 schreef sararaats het volgende:
[..]
scheef of niet, ziet er lekker uit joh
Wow, die bovenkant!quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 15:52 schreef Bortecinem het volgende:
Mijn scheef aangesneden cheesecake:
[ afbeelding ]
Heel tof! Kleurstof er doorheen gehaald?quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 15:52 schreef Bortecinem het volgende:
Mijn scheef aangesneden cheesecake:
[ afbeelding ]
Oh dat klinkt echt heerlijk met die bessen! En toffe taart om te zienquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 17:01 schreef Bortecinem het volgende:
Haha nee, het is een instagram foto dus de kleuren zijn wat versterkt door een filter. Maar die vraag is mij gisteren ook gesteld toen ik de taart serveerde.
Het is iig ingekookte blauwe bessen puree/saus.
http://backtothecuttingbo(...)h-oreo-cookie-crust/quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |