abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_141851091


laatste update 15/08/2013

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Opgelet!
OP is tot aan de nok gevuld, dus er kan niet echt meer iets bijgevoegd worden.
pi_141851105
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 14:07 schreef THEFXR het volgende:

[..]

gewoon een undercover doping schorsing, vorige jaar vielen er bij bosjes uit op Wimbledon, een daarvan was dus gewoon een doping schorsing, waar rook is, is vuur.
pi_141851429
van nu.nl:
quote:
Andy Schleck

Fränk Schleck en Haimar Zubeldia zijn de voornaamste troeven van Trek in het algemeen klassement. Vorig jaar dacht Andy Schleck daar nog een kans op te maken, maar de jongste van de gebroeders is nu een knecht in de bergen.

"Ik ben hier met lagere ambities, maar dat lijkt me realistisch gezien de laatste jaren. Toch blijf ik een renner met veel capaciteiten en zou ik best een rit kunnen winnen. Het zou ongepast zijn als ik nu de leider van het team wilde worden, ik ga de andere klimmers helpen en daar ben ik tevreden mee."

De 29-jarige Schleck, in 2010 nog winnaar van de Tour omdat Alberto Contador uit de uitslag werd geschrapt, denkt ooit weer te kunnen strijden om de eindzege in een grote ronde.

"Anders had ik hier niet gezeten. Mijn doel blijft terugkomen op mijn oude niveau en daar geloof ik heilig in. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik ben een vechter. Het leven zit vol verrassingen."
Blijft toch toevallig dat net nadat zijn broer gepakt is, hij daarna totaal niks meer presteert :')
  donderdag 3 juli 2014 @ 15:17:34 #4
74484 flyguy
Full of Dutch Courage
pi_141853685
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 14:16 schreef planethugo het volgende:
van nu.nl:

[..]

Blijft toch toevallig dat net nadat zijn broer gepakt is, hij daarna totaal niks meer presteert :')
Mwah, bekken gebroken in de Dauphine van dat jaar. Voor wielrenners vaak een vrij zware blessure.
The more debt, the better
pi_141860089
Die Mannschaft een infuusje gehad met bedorven Intralipid?
  maandag 7 juli 2014 @ 10:15:47 #6
40566 Ericr
Livewrong
pi_141997621
quote:
Ángel Di María zal hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komen tijdens het WK. Tijdens de kwartfinale tegen België (1-0 winst) liep de dribbelaar van Real Madrid een hamstringblessure op. Hiervan hoopt hij echter versneld te herstellen middels bloedtherapie.

"Ik doe er alles aan om in ieder geval de finale te halen", aldus Di María, wiens ploeggenoten in de halve finale eerst moeten zien te winnen van Nederland. Het injecteren van plasmarijke bloedplaatjes moet het herstelproces van de vleugelaanvaller doen versnellen.

Het duel met Nederland komt hoe dan ook te vroeg voor Di María, die Argentinië in de achtste finale voorbij Zwitserland schoot (1-0). De aanvaller denkt door de bloedplaatjes een goede kans te maken op de eindstrijd.
http://www.elfvoetbal.nl/(...)e-om-finale-te-halen

:')

Waarschijnlijk PRP-therapie maar dan nog vrij dubieus lijkt me.
  maandag 7 juli 2014 @ 10:27:59 #7
14505 OProg
A Life in Music
pi_141997856
Het is wel gewoon toegestaan vanaf 1 januari 2010.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 7 juli 2014 @ 10:44:14 #8
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_141998178
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 10:15 schreef Ericr het volgende:

[..]

http://www.elfvoetbal.nl/(...)e-om-finale-te-halen

:')

Waarschijnlijk PRP-therapie maar dan nog vrij dubieus lijkt me.
hetzelfde als dit?
http://en.wikipedia.org/wiki/Blood-spinning
  maandag 7 juli 2014 @ 10:57:03 #9
40566 Ericr
Livewrong
pi_141998453
quote:
Waarschijnlijk wel of een variant daarvan.

Blijft hoe dan ook dubieus dat sporters zich mogen bedienen van welke bloedtherapie ook. Eenmaal geblesseerd mag je veel meer dan in gezonde staat, kans op misbruik is dus groot.
pi_142128715
quote:
Oud-wielrenner Voskamp bekent dopinggebruik
Oud-wielrenner Bart Voskamp geeft toe dat hij tijdens zijn loopbaan doping heeft gebruikt.

Dat doet de 46-jarige Nederlander in het programma Andere Tijden Sport. Voskamp reed tussen 1993 en 1999 voor TVM.
Deze Nederlandse ploeg raakte in 1998 betrokken bij een dopingaffaire, toen tijdens de Tour de France naar buiten kwam dat eerder dat jaar een TVM-vrachtwagen met daarin 104 ampullen epo werd aangehouden.
Dit gebeurde door de Franse douane in Reims. De vrachtwagen kwam uit het Spaanse Murcia.
Ploegleider Cees Priem, verzorger Jan Moors en ploegarts Andrej Michailov belandden enkele weken in de gevangenis en werden in 2002 veroordeeld voor georganiseerd dopinggebruik.
Blijlevens
Voskamp en zijn voormalige ploeggenoot Jeroen Blijlevens erkennen dat een deel van de epo voor hen bestemd was.
"Ik was een van die renners die daar wat ampullen gekocht had", aldus Blijlevens, die medio 2013 al dopinggebruik bekende. "Ik ben ervan overtuigd dat Cees dat niet wist."
Voskamp was tussen 1993 en 2005 actief als prof. De Nederlander won in 1994 en 1997 een etappe in de Ronde van Spanje en toonde zich in 1996 de sterkste in een rit in de Tour de France.
Verrassend...
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 10 juli 2014 @ 09:11:31 #11
426493 crew  PippenScottie
pi_142129184
Natuurlijk Jeroen, Priem wist van niets...

Heeft Voskamp niet ook al tien kansen gehad om schoon schip te maken, bij de commissie Sorgdrager en bij de KNWU?
Waarom dan zo lang wachten?

En bij Erik Dekker blijft het nog altijd oorverdovend stil.
pi_142131469
15 jaar geleden. :O
Dit boeit echt niemand meer.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  donderdag 10 juli 2014 @ 11:23:52 #13
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_142131870
Vraag me af wanneer Knaven gaat bekennen.
  donderdag 10 juli 2014 @ 15:02:45 #14
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142138600
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 11:06 schreef superniger het volgende:
15 jaar geleden. :O
Dit boeit echt niemand meer.
Dit soort oude dingen komen altijd voor of tijdens de TDF naar buiten, kun je de klok op gelijk zetten. Media scoort weer lekker, maar de sport gaat er niet op vooruit.
  donderdag 10 juli 2014 @ 15:07:23 #15
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142138747
quote:
10s.gif Op donderdag 10 juli 2014 08:24 schreef LeTourdeFrance het volgende:

[..]

Verrassend...
Die touretappe was hem toch al afgenomen.
pi_142139119
Dit is wel een aardige

http://www.nrc.nl/sport/2(...)erecht-vast-in-1998/

Blijlevens en Voskamp pleiten Cees Priem vrij van betrokkenheid bij dat Epo-transport.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 10 juli 2014 @ 15:25:59 #17
426493 crew  PippenScottie
pi_142139369
quote:
2s.gif Op donderdag 10 juli 2014 15:19 schreef 99.999 het volgende:
Dit is wel een aardige

http://www.nrc.nl/sport/2(...)erecht-vast-in-1998/

Blijlevens en Voskamp pleiten Cees Priem vrij van betrokkenheid bij dat Epo-transport.
Als ze dit in 1998 hadden gedaan had Priem niet een half jaar in de gevangenis hoeven zitten...
pi_142139389
quote:
1s.gif Op donderdag 10 juli 2014 15:25 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Als ze dit in 1998 hadden gedaan had Priem niet een half jaar in de gevangenis hoeven zitten...
Juist, het heeft nogal consequenties gehad.
  donderdag 10 juli 2014 @ 15:27:43 #19
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142139428
quote:
2s.gif Op donderdag 10 juli 2014 15:26 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Juist, het heeft nogal consequenties gehad.
En nog steeds niet het complete verhaal :(

Ook wel raar dat Priem zonder direct bewijs dan veroordeeld is.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 15:55:35 #20
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_142206882
Dit document dook op: http://www.uci.ch/Modules(...)&id=Nzk5OTY&LangId=1

Vandaar dat Menchov ging stoppen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:07:20 #21
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_142207185
quote:
4s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 15:55 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Dit document dook op: http://www.uci.ch/Modules(...)&id=Nzk5OTY&LangId=1

Vandaar dat Menchov ging stoppen.
Lekker vaag weer dat dat niet eerder naar buiten is gebracht :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:12:08 #22
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_142207300
Maar menchov mocht alleen tijdens de Tour niet meedoen? :?
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 12 juli 2014 @ 16:12:10 #23
426493 crew  PippenScottie
pi_142207303
Dus ook wielrennen doet aan silent bans.
Staat genoteerd (maar ik ben totaal niet verrast).
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:12:26 #24
163768 Happel
Je Suis Roi
pi_142207311
quote:
4s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 15:55 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Dit document dook op: http://www.uci.ch/Modules(...)&id=Nzk5OTY&LangId=1

Vandaar dat Menchov ging stoppen.
Wat betekent Biological Passport Finding?
Elite
Feyenoordsupporters gaan naar de hemel, als er in de hel geen plaats meer is
Tegen TTIP
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:13:43 #25
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_142207355
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:12 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Maar menchov mocht alleen tijdens de Tour niet meedoen? :?
Als ik het goed heb begrepen vervallen zijn resultaten in de Tour van 2009, 2010 en 2012.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:14:22 #26
14505 OProg
A Life in Music
pi_142207376
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:12 schreef Happel het volgende:

[..]

Wat betekent Biological Passport Finding?
Afwijkingen in het bloedpaspoort. Zelfde als Roman Kreuziger nu.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:14:36 #27
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_142207382
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:12 schreef Happel het volgende:

[..]

Wat betekent Biological Passport Finding?
Geen idee om eerlijk te zijn.
pi_142207466
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:13 schreef IkeDubaku99 het volgende:

[..]

Als ik het goed heb begrepen vervallen zijn resultaten in de Tour van 2009, 2010 en 2012.
klopt,dus Giro-zege van 2009 blijft dan wel staan zeg maar

Ook heel vreemd.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:19:50 #29
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_142207535
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:13 schreef IkeDubaku99 het volgende:

[..]

Als ik het goed heb begrepen vervallen zijn resultaten in de Tour van 2009, 2010 en 2012.
Ik vind dit termen boven het tabelletje een beetje verwarrend. Maar denk ook dat ze dit bedoelen.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 12 juli 2014 @ 16:21:06 #30
426493 crew  PippenScottie
pi_142207574
Barredo en Hoste dus ook gewoon door de UCI gepakt en geschorst.
Waarom moet dit toch zo moeilijk en ontransparant gaan.
pi_142207586
Barredo was toch al bekend?

Hoste sowieso; http://www.hln.be/hln/nl/(...)n-150-000-euro.dhtml
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 12 juli 2014 @ 16:28:05 #32
426493 crew  PippenScottie
pi_142207739
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:21 schreef franklop het volgende:
Barredo was toch al bekend?

Hoste sowieso; http://www.hln.be/hln/nl/(...)n-150-000-euro.dhtml
Van Barredo weet ik dat de UCI een strafprocedure was begonnen en dat de Rabobank ploeg hem had ontslagen.
Dat de UCI hem ook daadwerkelijk heeft geschorst is volgens mij nooit bekend gemaakt.

Hoste inderdaad wel geschorst.
pi_142207756
quote:
4s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 15:55 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Dit document dook op: http://www.uci.ch/Modules(...)&id=Nzk5OTY&LangId=1

Vandaar dat Menchov ging stoppen.
Waren vorig jaar ook al geruchten dat een oud rondewinnaar gepakt zou zijn op basis van het biologisch paspoort, veel mensen dachten al dat het om Menchov ging, die korte tijd later ineens stopte. Nu met zekerheid dus. Ach, dat hij gebruikte wisten we al, denk niet dat iemand hier wakker van ligt.

Die geschrapte resultaten lijken volstrekt arbitrair.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 16:31:01 #34
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_142207796
Die silence bans zijn echt belachelijk.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_142207871
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:31 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Die silence bans zijn echt belachelijk.
Doen ze bij tennisspelers toch beter, daar lekken ze tenminste niet uit.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_142207971
Dus Menchov wordt (in het geheim) geschorst in 2013 op basis van het bloedpaspoort en raakt daardoor zijn uitslagen van 2009 (4 jaar daarvoor!), 2010 en 2012 in de Tour kwijt, maar ook enkel de uitslagen in de Tour van die jaren?

Veel vager kan het niet worden..
pi_142207977
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:33 schreef franklop het volgende:

[..]

Doen ze bij tennisspelers toch beter, daar lekken ze tenminste niet uit.
dit is ook niet gelekt. UCI heeft het gewoon op hun website gezegd, alleen geen persbericht van een van de partijen. Eigenlijk wel slim, wat bereik je er mee als je er groot mee uitpakt? Menchov fietst toch niet meer, dus uit dat oogpunt is het niet relevant, en het is alleen maar slecht voor de reputatie van het wielrennen als je hier veel aandacht aan besteed.
pi_142208553
Hilarisch trouwens, Barredo is zijn resultaten van 2007 tot 2011 kwijt, inclusief zege in Clasica San Sebastian in 2009.

Nummer 2? Roman Kreuziger :D.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 12 juli 2014 @ 17:26:48 #39
426493 crew  PippenScottie
pi_142209849
Gefeliciteerd Karsten Kroon met de zege in de vijfde etappe van Parijs-Nice... In 2008!
pi_142210451
Het schrappen van de resultaten bij Barredo is ook wel enorm vaag. Natuurlijk waren er wel geruchten, maar om dan opeens vanuit het niets alle resultaten vanaf oktober 2007 t/m september 2011 te schrappen..
pi_142210609
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 17:26 schreef PippenScottie het volgende:
Gefeliciteerd Karsten Kroon met de zege in de vijfde etappe van Parijs-Nice... In 2008!
*O*
in a crowd you lose humanity
  zaterdag 12 juli 2014 @ 17:52:48 #42
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_142210675
Dit betekent dat Nico Sijmens een etappe heeft gewonnen in de Vuelta van 2010.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 18:03:56 #43
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_142210953
Die silent bans kunnen nog voor een hoop juridische rotzooi gaan zorgen.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 18:18:25 #44
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142211379
quote:
Zwemkampioene Muffat (24) stopt
zaterdag 12 jul 2014, 16:11 (Update: 12-07-14, 17:13)
Camille Muffat
Camille MuffatAFP
De Franse zwemster Camille Muffat, die bij de Olympische Spelen in Londen de titel veroverde op de 400 meter vrije slag, zet op 24-jarige leeftijd een punt achter haar carrière.

Muffat, die in Londen ook zilver greep op de 200 vrij en met de Franse estafetteploeg brons op de 4x200 meter vrije slag, was aanvankelijk van zins om haar titel te verdedigen bij de Zomerspelen in Rio in 2016. Ze zegt nu dat ze er niet in gelooft daar over twee jaar toe in staat te zijn.

"Misschien maak ik een fout, maar ik denk niet dat ik er spijt van zal hebben', verklaarde Muffat tegenover de Franse sportkrant L'Équipe.
Dit klinkt dubieus.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 18:32:06 #45
14505 OProg
A Life in Music
pi_142211798
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 18:18 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Dit klinkt dubieus.
We horen het vanzelf wel als de 'twijfel toch toe heeft geslagen' en de comeback komt.

Na toevallig precies twee jaar natuurlijk.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zaterdag 12 juli 2014 @ 18:38:11 #46
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142211976
quote:
9s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 18:32 schreef OProg het volgende:

[..]

We horen het vanzelf wel als de 'twijfel toch toe heeft geslagen' en de comeback komt.

Na toevallig precies twee jaar natuurlijk.
een phelpsie :D
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 12 juli 2014 @ 18:41:46 #47
862 Arcee
Look closer
  zaterdag 12 juli 2014 @ 18:51:39 #48
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142212377
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:33 schreef franklop het volgende:

[..]

Doen ze bij tennisspelers toch beter, daar lekken ze tenminste niet uit.
lol, zoek maar eens op Cilic

http://tennishasasteroidproblem.blogspot.nl/p/doping-cases.html
pi_142212684
quote:
4s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 15:55 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Dit document dook op: http://www.uci.ch/Modules(...)&id=Nzk5OTY&LangId=1

Vandaar dat Menchov ging stoppen.
Zat dat document even te lezen. Bij zowat alle renners staat er 1 regeltje als reden voor de schorsing, bij Armstrong staat er een enorme waslijst :D
  zaterdag 12 juli 2014 @ 19:01:14 #50
14505 OProg
A Life in Music
pi_142212705
Dit is trouwens ook wel een 'fraai' verhaal:

http://tennishasasteroidp(...)03/take-shelter.html

:')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zaterdag 12 juli 2014 @ 19:22:25 #51
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_142213487
quote:
10s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 18:41 schreef Arcee het volgende:
[ afbeelding ]

Lekker strepen.
Heeft VDB2 eindelijk zijn podiumplaats in de tour! *O*
  zaterdag 12 juli 2014 @ 19:56:20 #52
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_142214846
Het schrappen van Barredo betekent ook een extra 2e plaats voor Van Avermaet, nu in San Sebastian, daar was hij nog geen 2e geworden.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 19:58:02 #53
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_142214934
Het blijft wachten tot het schrappen van zo'n figuur eens verrassende gevolgen heeft. Plots neemt er iemand die 4e eindigde in een rit bonificaties die hem een eindzege zouden opleveren of zo.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_142216344
quote:
99s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 19:58 schreef SaintOfKillers het volgende:
Het blijft wachten tot het schrappen van zo'n figuur eens verrassende gevolgen heeft. Plots neemt er iemand die 4e eindigde in een rit bonificaties die hem een eindzege zouden opleveren of zo.
Dat zou lachen zijn. _O-
Of net genoeg punten voor de groene of bollentrui of zo (alleen herzien ze die resultaten niet, geloof ik).
in a crowd you lose humanity
pi_142217723
Moeten al die figuren ook al het prijzengeld enzo terugbetalen? Dat zou tenminste ook wel helpen om het wat te ontmoedigen. ^O^
Jack does it in real time...
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:20:44 #56
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_142218255
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 16:37 schreef Marcoss het volgende:
Dus Menchov wordt (in het geheim) geschorst in 2013 op basis van het bloedpaspoort en raakt daardoor zijn uitslagen van 2009 (4 jaar daarvoor!), 2010 en 2012 in de Tour kwijt, maar ook enkel de uitslagen in de Tour van die jaren?

Veel vager kan het niet worden..
Cookson _O_

Zo'n enorme verbetering is dat.

:')
pi_142218568
quote:
The Union Cycliste Internationale (UCI) confirms that it has imposed a 2-year ban on Russian rider Denis Menchov as a result of anti-doping rule violations based on his Athlete Biological Passport. The rider is declared ineligible until 9 April 2015 and is disqualified from the Tour de France 2009, 2010 and 2012, competitions during which abnormalities were clearly identified. The proceedings were initiated in 2013. The rider has exercised his procedural rights and accepted a proposal of sanction in accordance with the UCI Anti-Doping Rules. WADA and RUSADA have been duly informed and the sanction included on the UCI list of doping sanctions.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:32:11 #58
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_142218736
Arme Menchov, die ene Vuelta was hij ook al terug kwijt aan Heras.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_142218751
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:07 schreef DeeBee het volgende:
Moeten al die figuren ook al het prijzengeld enzo terugbetalen? Dat zou tenminste ook wel helpen om het wat te ontmoedigen. ^O^
Officieel wel, maar ik heb zo'n vermoeden dat niemand dat uit zichzelf doet.
in a crowd you lose humanity
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 14 juli 2014 @ 12:09:29 #60
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142277405
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 14 juli 2014 @ 12:14:00 #61
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_142277549
Schaamteloze oldschool dope spanjaard. Die kan geen dag te vroeg met pensoen gaan wat mij betreft.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_142299052
quote:
Atleten Powell en Simpson krijgen flinke strafverlaging

De dopingschorsing van de Jamaicaanse atleten Asafa Powell en Sherone Simpson is teruggebracht van 18 naar 6 maanden.

Het internationaal sporttribunaal CAS maakte dat besluit maandag bekend en voegde er meteen aan toe dat beide topsprinters vrij zijn om wedstrijden te lopen. De 6 maanden schorsing hebben ze er namelijk al op zitten.

Powell, voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter, en Simpson, winnares van olympisch zilver op de 100 meter in 2008, hadden bij het CAS hun dopingschorsing aangevochten, die de eigen bond hun in 2013 had opgelegd. Ze waren positief bevonden op het verboden middel oxilofrine.

Powell voerde aan dat de verboden stof in een legaal voedingssupplement zat, maar dat de fabrikant het ingrediënt niet had vermeld op het etiket.
http://www.nusport.nl/ove(...)-strafverlaging.html

:')
pi_142299102
:') :') :')
  maandag 14 juli 2014 @ 21:07:47 #64
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_142299118
Manmanman :') :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 14 juli 2014 @ 21:08:48 #65
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_142299181
Even erg dan een silent ban. :')
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 14 juli 2014 @ 21:10:18 #66
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142299272
quote:
2s.gif Op donderdag 10 juli 2014 15:19 schreef 99.999 het volgende:
Dit is wel een aardige

http://www.nrc.nl/sport/2(...)erecht-vast-in-1998/

Blijlevens en Voskamp pleiten Cees Priem vrij van betrokkenheid bij dat Epo-transport.
Thijssie had een mooi verhaal in het AD waar Priem een stuk minder onschuldig overkomt
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 14 juli 2014 @ 21:11:20 #67
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142299343
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:20 schreef Zelva het volgende:

[..]

Cookson _O_

Zo'n enorme verbetering is dat.

:')
is dit niet allemaal van voor het Cookson-tijdperk?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_142307671
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  maandag 14 juli 2014 @ 23:57:47 #69
14505 OProg
A Life in Music
pi_142307983
quote:
Toch netjes dat het CAS de kastanjes uit het vuur haalt voor de Jamaicaanse bond. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 15 juli 2014 @ 00:19:26 #70
426493 crew  PippenScottie
pi_142308882
quote:
0s.gif Op maandag 14 juli 2014 21:11 schreef rubbereend het volgende:

[..]

is dit niet allemaal van voor het Cookson-tijdperk?
Het dopinggebruik wel, maar de manier van naar buiten brengen van deze schorsing is helemaal Cookson.

http://road.cc/content/ne(...)-transparency-issues

Blijkbaar stuurt de UCI nu geen persberichten meer uit als een dopingzondaar wordt betrapt, maar moeten journalisten dagelijks controleren of een PDF'je op de site van de UCI is ge-update...
Cookson... :{
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 15 juli 2014 @ 00:21:48 #71
426493 crew  PippenScottie
pi_142308960
Hoe onafhankelijk, betrouwbaar, etc.. is het CAS eigenlijk?

Ik ben niet echt blij dat Powell en Simpsons er met zo'n lichte straf vanaf komen, maar er is hier in elk geval sprake geweest van een normale procedure waar de sporter beroep aan tekent en deels in het gelijk wordt gesteld. Lijkt me dan toch prima?
pi_142336980
quote:
14s.gif Op maandag 14 juli 2014 21:10 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Thijssie had een mooi verhaal in het AD waar Priem een stuk minder onschuldig overkomt
Wat was de strekking van dat stuk eigenlijk? Heb net nog niet kunnen lezen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 16 juli 2014 @ 17:06:12 #73
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142367248
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 21:02 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Wat was de strekking van dat stuk eigenlijk? Heb net nog niet kunnen lezen.
Dat er toch wel heel veel gebruikers waren bij TVM, dat het wel heel vreemd zou zijn als je er niks van mee zou krijgen. Ik zal hem er nog eens bijpakken straks.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  woensdag 16 juli 2014 @ 18:05:54 #74
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142369162
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 00:19 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Het dopinggebruik wel, maar de manier van naar buiten brengen van deze schorsing is helemaal Cookson.

http://road.cc/content/ne(...)-transparency-issues

Blijkbaar stuurt de UCI nu geen persberichten meer uit als een dopingzondaar wordt betrapt, maar moeten journalisten dagelijks controleren of een PDF'je op de site van de UCI is ge-update...
Cookson... :{
Hij beloofde verandering en die is er :D
pi_142369561
quote:
Ik zie het probleem niet als het echt zo is dat het niet bij de ingrediënten stond.
  woensdag 16 juli 2014 @ 18:22:06 #76
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142369619
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 18:19 schreef Gramulanion het volgende:

[..]

Ik zie het probleem niet als het echt zo is dat het niet bij de ingrediënten stond.
Als het echt zo was, wat denk wat voor rechtszaak zo bedrijf krijgt? kunnen ze gelijk inpakken, is gewoon cover up, die het grote publiek als zoete koek slikt.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 16 juli 2014 @ 19:21:15 #77
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142371730
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_142390251
Sachenbacher. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 17 juli 2014 @ 13:22:57 #79
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
  Redactie Sport donderdag 17 juli 2014 @ 13:56:57 #80
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_142396201
Oud nieuws.

[ Bericht 91% gewijzigd door DeLuna op 17-07-2014 14:42:10 ]
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  donderdag 17 juli 2014 @ 14:42:18 #81
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_142397574
quote:
Van zijn Facebookpagina:

quote:
Verbijsterd!

Maandag ben ik gebeld door de atletiekunie met de mededeling dat de dopingcontrole van de wedstrijd Soester Stabhochsprung-Festival op 31 mei 2014 in Soest (Duitsland) positief was. Ik kon niet geloven wat ze vertelden, ik was verbijsterd! Nog geen paar dagen daarvoor kreeg ik een brief dat een andere dopingcontrole, die van de Gouden Spike op 14 juni 2014 in Leiden, negatief was. Ik had ook niets anders verwacht. Ik ben tegen doping en wil er niets mee te maken hebben. Dit is een nachtmerrie.

Als topsporter zorg ik zeer goed voor mijn lichaam. Daarom ben ik ook behoedzaam met wat ik eet en drink. Nooit eerder ben ik positief getest. Ik sta voor een schone en eerlijke sport en zal nimmer doping geduide stoffen nemen om mijn prestaties te bevorderen. Dit blijkt mede uit het feit dat ik twee weken later (zonder dat ik op de hoogte was van de eerdere positieve test) tijdens een wedstrijd negatief ben getest. Reden waarom ik op dit moment druk doende ben om uit te zoeken op welke wijze de stof in mijn lichaam terecht is gekomen, die heeft geleid tot de positieve test.

Ik hoop op een positieve afloop van deze zaak, zodat ik mij weer volledig kan richten op mijn sport.

Ik wil het hier voorlopig bij laten en wil verder geen commentaar geven
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
pi_142398861
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 14:42 schreef 4-elements het volgende:

[..]

Van zijn Facebookpagina:

[..]

:')

Elke atleet is altijd maar verbijsterd. Hoeveel atleten geven direct toe dat ze gebruikt hebben wanneer het in de media uitlekt? 0% , omdat iedereen hoopt op de contra ?
U MAD?
pi_142399386
quote:
Ik hoop op een positieve afloop van deze zaak, zodat ik mij weer volledig kan richten op mijn sport.


Verder inderdaad weer hetzelfde liedje als altijd bij een positieve test. :Z
Jack does it in real time...
pi_142399454
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 14:42 schreef 4-elements het volgende:
Nooit eerder ben ik positief getest.
Altijd een goed argument.
pi_142402442
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 14:42 schreef 4-elements het volgende:
Ik hoop op een positieve afloop
:D
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 17 juli 2014 @ 17:06:36 #86
426493 crew  PippenScottie
pi_142402501
Sky renner Jonathan Tiernan-Locke twee jaar geschorst. Raakt eindzege Tour of Britain 2012 kwijt.

Bron: een PDF'je op de site van de UCI natuurlijk.
pi_142404409
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juli 2014 17:06 schreef PippenScottie het volgende:
Sky renner Jonathan Tiernan-Locke twee jaar geschorst. Raakt eindzege Tour of Britain 2012 kwijt.

Bron: een PDF'je op de site van de UCI natuurlijk.
Quelle surprise
pi_142405158
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 14:42 schreef 4-elements het volgende:

[..]

Van zijn Facebookpagina:

[..]

Het standaard riedeltje van een sporter die betrapt is.

Overigens weinig aandacht voor dit geval, maar ja het is dan ook geen wielrenner.
pi_142405225
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juli 2014 17:06 schreef PippenScottie het volgende:
Sky renner Jonathan Tiernan-Locke twee jaar geschorst. Raakt eindzege Tour of Britain 2012 kwijt.

Bron: een PDF'je op de site van de UCI natuurlijk.
Woont die net als Henao op grote hoogte?
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 17 juli 2014 @ 18:24:05 #90
426493 crew  PippenScottie
pi_142406054
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 18:05 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Het standaard riedeltje van een sporter die betrapt is.

Overigens weinig aandacht voor dit geval, maar ja het is dan ook geen wielrenner.
Wordt in alle media vermeld hoor.

Maar in Nederland wordt op een gemiddelde dag on juli meer aandacht aan wielrennen besteed dan in een jaar aan atletiek.

Bovendien zijn er geen volksstammen atletiekfans die zeggen dat er sprake is van een heksenjacht.
  donderdag 17 juli 2014 @ 19:00:23 #91
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142407777
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juli 2014 17:06 schreef PippenScottie het volgende:
Sky renner Jonathan Tiernan-Locke twee jaar geschorst. Raakt eindzege Tour of Britain 2012 kwijt.

Bron: een PDF'je op de site van de UCI natuurlijk.
is dat een bekende renner?
  donderdag 17 juli 2014 @ 20:23:20 #92
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142412090
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 19:00 schreef THEFXR het volgende:

[..]

is dat een bekende renner?
Ja.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 17 juli 2014 @ 20:26:10 #93
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142412265
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:23 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ja.
Apart eigenlijk wel, hij is vooral bekend omdat hij naar Sky ging, terwijl hij toch niet bar veel gepresteerd heeft (ja een keer Britain gewonnen, nou, leuk) :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 17 juli 2014 @ 20:26:56 #94
426493 crew  PippenScottie
pi_142412302
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 19:00 schreef THEFXR het volgende:

[..]

is dat een bekende renner?
Nu wel.
  donderdag 17 juli 2014 @ 20:28:43 #95
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142412395
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 14:42 schreef 4-elements het volgende:

[..]

Van zijn Facebookpagina:

[..]

Ben nu wel benieuwd waar ie op gepakt is.
  donderdag 17 juli 2014 @ 20:31:06 #96
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142412530
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:26 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Apart eigenlijk wel, hij is vooral bekend omdat hij naar Sky ging, terwijl hij toch niet bar veel gepresteerd heeft (ja een keer Britain gewonnen, nou, leuk) :P
dus er is nu eindelijk een renner gepakt in zijn sky periode?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 17 juli 2014 @ 20:32:16 #97
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142412597
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:31 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dus er is nu eindelijk een renner gepakt in zijn sky periode?
Nee, de schommelende waarden waar het over gaat komen uit de tijd dat hij de Tour of Britain won in 2012, toen reed hij nog voor een kleine ploeg. Vanaf 2013 zat hij bij Sky.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 17 juli 2014 @ 20:34:52 #98
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142412755
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:32 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nee, de schommelende waarden waar het over gaat komen uit de tijd dat hij de Tour of Britain won in 2012, toen reed hij nog voor een kleine ploeg. Vanaf 2013 zat hij bij Sky.
Omdat ze hem van 31 dec 2013-2015 schorsen, daarom dacht ik dat.
pi_142413178
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:31 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dus er is nu eindelijk een renner gepakt in zijn sky periode?
Gaat niet gebeuren, zoon van Cookson werkt bij sky
pi_142413463
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:41 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Gaat niet gebeuren, zoon van Cookson werkt bij sky
:D Serieus?
  vrijdag 18 juli 2014 @ 10:48:53 #101
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_142434038
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:47 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

:D Serieus?
Blijkbaar wel.

Quote van UCI over de TUE van Froome:

quote:
Christopher Froome’s TUE for oral use of glucocorticosteroids was granted on April 29, 2014 based on duly documented medical history and in compliance with the applicable UCI Regulations and the relevant WADA guidelines. The TUE was granted for a limited period, following the usual procedure.

The process was fully transparent as it is UCI’s policy to systematically record all TUEs on ADAMS. WADA was therefore informed throughout the process.

The UCI wishes to emphasise that under the applicable rules – which are consistent with the WADA Code and the WADA TUE Standard and Guidelines – any rider with the same symptoms as Christopher Froome would have received a similar TUE.

The UCI would like to express its profound disappointment with the speculations that have been made suggesting its President could have any influence on the granting of TUEs. The UCI President and the UCI Administration have absolutely no involvement with decisions on TUEs. Insinuating that Brian Cookson’s son’s employment with Team Sky could have something to do with the decision to grant the TUE is an unfounded allegation which will be dealt with seriously.”
pi_142434614
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juli 2014 18:24 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Maar in Nederland wordt op een gemiddelde dag on juli meer aandacht aan wielrennen besteed dan in een jaar aan atletiek.

En terecht
pi_142435690
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 juli 2014 10:48 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Blijkbaar wel.

Quote van UCI over de TUE van Froome:

[..]

Die zoon heeft natuurlijk ook gewoon recht op een mooie baan, maar voorlopig maakt Cookson nog niet veel indruk als UCI president.
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 18 juli 2014 @ 11:49:04 #104
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_142437189
Maar het is zo'n technische sport. :{

Die JTL ook, wat een clown. En Sky ook, met die zoon van Cookson. :') En weer een verdachte renner in hun gelederen... Maar het meest triest is wel de low-profile bekendmaking ergens ver weggestopt op zo'n site, manmanman...
Jack does it in real time...
pi_142438119
quote:
15s.gif Op vrijdag 18 juli 2014 12:14 schreef DeeBee het volgende:
Maar het meest triest is wel de low-profile bekendmaking ergens ver weggestopt op zo'n site, manmanman...
Nou als de UCI dit gewoon structureel publiceert op een vaste plaats op hun website en ook gewoon op tijd, dus niet maanden later, dan heb ik daar geen problemen mee. Het is dan aan journalisten om het te publiceren.
  vrijdag 18 juli 2014 @ 12:49:28 #107
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_142438688
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 juli 2014 12:34 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Nou als de UCI dit gewoon structureel publiceert op een vaste plaats op hun website en ook gewoon op tijd, dus niet maanden later, dan heb ik daar geen problemen mee. Het is dan aan journalisten om het te publiceren.
idd, journalisten zullen wel een rss feed ofzo daarvan volgen. Moet de uci dan voor elk geval een bombastische persconferentie inlasten. Ze publiceren het en wat er verder mee gebeurt is aan de media
  vrijdag 18 juli 2014 @ 12:57:53 #108
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_142438975
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 juli 2014 12:34 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Nou als de UCI dit gewoon structureel publiceert op een vaste plaats op hun website en ook gewoon op tijd, dus niet maanden later, dan heb ik daar geen problemen mee. Het is dan aan journalisten om het te publiceren.
Het probleem is net dat ze het niet op tijd en niet transparant publiceren blijkbaar ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 18 juli 2014 @ 13:25:21 #109
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_142439935
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 15:16 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

:')

Elke atleet is altijd maar verbijsterd. Hoeveel atleten geven direct toe dat ze gebruikt hebben wanneer het in de media uitlekt? 0% , omdat iedereen hoopt op de contra ?
Lotz :D
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 18 juli 2014 @ 13:50:05 #110
426493 crew  PippenScottie
pi_142440873
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 juli 2014 11:38 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Die zoon heeft natuurlijk ook gewoon recht op een mooie baan, maar voorlopig maakt Cookson nog niet veel indruk als UCI president.
Iedereen heeft recht op een mooie baan, maar nadat Pat McQuaid jarenlang het internationale wielrennen als een familiebedrijf heeft gerund zou het de nieuwe UCI president toch sieren om in elk geval de schijn van belangenverstrengeling weg te nemen.

Maar nee, dat is teveel gevraagd. Inderdaad, Cookson is vooralsnog een teleurstelling.
  vrijdag 18 juli 2014 @ 15:29:28 #111
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142445034
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 juli 2014 13:50 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Iedereen heeft recht op een mooie baan, maar nadat Pat McQuaid jarenlang het internationale wielrennen als een familiebedrijf heeft gerund zou het de nieuwe UCI president toch sieren om in elk geval de schijn van belangenverstrengeling weg te nemen.

Maar nee, dat is teveel gevraagd. Inderdaad, Cookson is vooralsnog een teleurstelling.
het is toch allemaal show
raceradio op sucide watch >:)
  vrijdag 18 juli 2014 @ 15:29:59 #112
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142445054
del

[ Bericht 98% gewijzigd door THEFXR op 18-07-2014 15:30:54 (dubbel) ]
  vrijdag 18 juli 2014 @ 15:30:41 #113
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142445081
del
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 18 juli 2014 @ 15:50:08 #114
426493 crew  PippenScottie
pi_142445980
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 juli 2014 15:29 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het is toch allemaal show
raceradio op sucide watch >:)
Is eigenlijk bekend wie raceradio is?

Die gast is bijzonder goed geïnformeerd altijd.
pi_142446059
:? Wat/wie is raceradio?
  vrijdag 18 juli 2014 @ 16:14:00 #116
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142446961
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 juli 2014 15:51 schreef TargaFlorio het volgende:
:? Wat/wie is raceradio?
Dat is\was een gast op het cyclingnews forum, die werd gesteund door de mods, die geloofde in het nieuwe schone wielrennen en met coockson ging het er nog meer op vooruit,
daar was ik het niet mee eens.
Ik zei er gaat niks veranderen , gelijk 2 maanden ban van zijn mod vriendje, dat forum is nog corrupter dan de UCI ooit geweest is!
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 18 juli 2014 @ 17:42:22 #117
426493 crew  PippenScottie
pi_142450587
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 juli 2014 15:51 schreef TargaFlorio het volgende:
:? Wat/wie is raceradio?
The Race Radio niet kennen...

Samen met Daniel Benson, Gerard Vroemen, Shane Stokes en the Inner Ring wel een voorwaarde om te volgen als wielervolger.
  vrijdag 18 juli 2014 @ 20:51:41 #118
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142456763
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 juli 2014 17:42 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

The Race Radio niet kennen...

Samen met Daniel Benson, Gerard Vroemen, Shane Stokes en the Inner Ring wel een voorwaarde om te volgen als wielervolger.
En Jonathan Vaughters toch?
  vrijdag 18 juli 2014 @ 23:38:08 #119
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_142463840
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 juli 2014 13:50 schreef PippenScottie het volgende:
Inderdaad, Cookson is vooralsnog een teleurstelling.
Ik had niet anders verwacht. Wat wil je? De baas van de wielerbond van het land waar de prestaties op zowel baan als weg op ongekende wijze als een superraket de lucht invlogen, komt eventjes de dopingboel op orde brengen?

Ik heb nooit in Cookson geloofd.
pi_142587187
quote:
Blood testing remains the most effective way to catch potential drug cheats but many governing bodies, including in Spain, Netherlands and Brazil failed to carry one out in 2013
By Peter Staunton

Less than one per cent of all doping controls in football in 2013 came in the form of out-of-competition blood tests, the 2013 World Anti-Doping Authority (Wada) testing figures have revealed. Many anti-doping authorities and national associations failed to conduct a single blood test in 2013 - including Brazil, Spain and Netherlands.

There were 28,002 doping tests carried out in football in 2013, the vast majority of which, 21,638 (77%), were urine tests conducted in-competition. Of those, 287 (1.32%) urine tests were classified as either Atypical Findings (ATFs) or Adverse Analytical Findings (AAFs), which were subjected to a results management process. It is not disclosed whether or not those follow-ups led to sanctions. Wada hopes that by 2016 all Anti-Doping Rule Violations (ADRVs) will be published.

Out-of-competition urine testing identified a bigger percentage of suspect samples, with 123 (2.15%) of 5,697 requiring the results management process. Out-of-competition testing is considered to be more effective because in-competition testing means that athletes have prior notice as to the testing period and can effectively suspend a doping programme to guarantee a negative test.

Blood testing is the most effective way to detect certain performance enhancing drugs such as Human Growth Hormone (hGH) and the blood booster EPO. A tiny fraction of football's anti-doping controls carried out in 2013 involved blood tests. Only 667 (2.38%) of all football's dope tests in 2013 involved blood testing. In all, there were 173 (0.61%) out-of-competition blood tests conducted. No blood test revealed an ATF or AAF.

Doping controls in football are not carried out by Wada itself but are instead conducted by national anti-doping authorities, international governing bodies - such as Fifa and Uefa - and national associations.

When contacted by Goal, the Netherlands Doping Authority cited cost as the chief reason behind the dearth of blood testing in football there. "Each anti-doping organisation has to work within a certain budget and has financial limitations," said Herman Ram, the director of Dopingautoriteit. "We, therefore, have to make choices over how to use our resources.

"We use a number of criteria to decide how many resources we dedicate to a certain sport. One of those criteria is the amount of tests that leads to a positive test, which is a low percentage in football."

The Spanish FA (RFEF) declined to comment.

The blood testing numbers for 2014 should bring an increase with the widespread advent of the Athlete Biological Passport, which measures blood values over time and which Fifa implemented for all players at the recent World Cup in Brazil.

The Athlete Biological Passport, according to Wada, "monitors selected biological parameters over time that reveal the effects of doping rather than attempting to detect the substance itself".
http://www.goal.com/en/ne(...)g-in-football-doping
pi_142587557
quote:
Kramers coach Jac Orie vindt vooral dat het schaatsen geen last moet krijgen van het negatieve (doping-) imago van de wielersport.

"Dat is er nu eenmaal", stelt Orie in de Telegraaf. "En dat is wel een dingetje dat we moeten ondervangen. In principe ben ik fervent voorstander van kruisbestuiving, maar in dit geval wil ik hier een beetje terughoudend in zijn." Het sporttechnisch beleid moet daarom duidelijk gescheiden blijven, zodat problemen niet automatisch overgeheveld worden.
Gelukkig is de schaatssport wel schoon. :')
  Moderator dinsdag 22 juli 2014 @ 10:44:17 #122
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_142588033
Wow, zo schaamteloos. :')
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 22 juli 2014 @ 10:48:28 #123
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_142588120
Zijn er al renners betrapt of stel ik die vraag beter in het Tour-forum ;)
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  dinsdag 22 juli 2014 @ 11:34:20 #124
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_142589210
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 10:22 schreef LeTourdeFrance het volgende:

[..]

Gelukkig is de schaatssport wel schoon. :')
Leuk om wat artikelen van vroeger daarover te lezen.
http://dagbladen.blogspot(...)en-koss-in-1994.html
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 22 juli 2014 @ 12:39:17 #125
426493 crew  PippenScottie
pi_142591365
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 10:22 schreef LeTourdeFrance het volgende:

[..]

Gelukkig is de schaatssport wel schoon. :')
Het heeft in elk geval een schoon imago, ik begrijp de opmerking van Orie wel (al is het zo hypocriet als wat).

Ik denk dat schaatsen mazzel heeft gehad dat de opmars van EPO samenviel met de ontwikkeling van de klapschaats. Dat scheelde een boel lastige vragen, achteraf.
Maar schaatsen heeft natuurlijk ook geen kritische internationale pers.
  dinsdag 22 juli 2014 @ 12:50:38 #126
14505 OProg
A Life in Music
pi_142591856
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 10:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wow, zo schaamteloos. :')
Dit dus. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_142597766
Jac :')
pi_142609887
Het renpaard van The Queen is betrapt op doping. :D
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 22 juli 2014 @ 20:49:34 #129
426493 crew  PippenScottie
pi_142610715
Le Monde meldt dat ook Andy Schleck uit de uitslag van de Tour van 2010 wordt geschrapt wegens overtreding biopaspoort:

http://mobile.lemonde.fr/(...)4457576_1616918.html

Of een ongefundeerde bewering, of een reden om PDF'jes op de UCI site goed in de gaten te houden.
Ik kijk nergens meer van op in het wielrennen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 22 juli 2014 @ 20:51:46 #130
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142610822
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 20:49 schreef PippenScottie het volgende:
Le Monde meldt dat ook Andy Schleck uit de uitslag van de Tour van 2010 wordt geschrapt wegens overtreding biopaspoort:

http://mobile.lemonde.fr/(...)4457576_1616918.html

Of een ongefundeerde bewering, of een reden om PDF'jes op de UCI site goed in de gaten te houden.
Ik kijk nergens meer van op in het wielrennen.
:D

1. Samuel Sanchez
2. Jurgen van den Broeck
3. Robert Gesink

_O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_142610972
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 20:51 schreef rubbereend het volgende:

[..]

:D

1. Samuel Sanchez
2. Jurgen van den Broeck
3. Robert Gesink

_O-
SamSan gaat er ook nog wel een keer aan.
En dan lacht VDB2 iedereen uit. :')
pi_142611045
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 20:54 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

SamSan gaat er ook nog wel een keer aan.
En dan lacht VDB2 iedereen uit. :')
Zou wel mooi zijn. De grootste pechvogels van alle daaropvolgende Tours 1 en 2 :D
pi_142611076
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 20:49 schreef PippenScottie het volgende:
Le Monde meldt dat ook Andy Schleck uit de uitslag van de Tour van 2010 wordt geschrapt wegens overtreding biopaspoort:

http://mobile.lemonde.fr/(...)4457576_1616918.html

Of een ongefundeerde bewering, of een reden om PDF'jes op de UCI site goed in de gaten te houden.
Ik kijk nergens meer van op in het wielrennen.
Het is een column van Antoine Vayer he? Dus vooral zijn mening. Ik zie nergens bevestiging voor het schrappen van Mandy ergens in dat stuk? :?
Jack does it in real time...
  dinsdag 22 juli 2014 @ 20:56:34 #134
56724 Wombcat
rent wiel
pi_142611089
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 10:22 schreef LeTourdeFrance het volgende:

[..]

Gelukkig is de schaatssport wel schoon. :')
Ik hoopte eigenlijk dat de wielrenners de doping van Kramer zouden krijgen :{
Tourwinst *O*
in a crowd you lose humanity
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 22 juli 2014 @ 21:00:06 #135
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142611288
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 20:56 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Het is een column van Antoine Vayer he? Dus vooral zijn mening. Ik zie nergens bevestiging voor het schrappen van Mandy ergens in dat stuk? :?
Volgens mij is die Vayer inderdaad de oorsprong van dit "gerucht"...
Maar goed, wel dat PDF'je maar in de gaten houden ja, elke dag even F5'en :')

Waar staat ie ook alweer? :@
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 22 juli 2014 @ 21:02:32 #136
56724 Wombcat
rent wiel
pi_142611425
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 21:00 schreef heywoodu het volgende:

Waar staat ie ook alweer? :@
http://www.uci.ch/Modules(...)&id=Nzk5OTY&LangId=1
in a crowd you lose humanity
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 22 juli 2014 @ 21:04:05 #137
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142611531
quote:
Zag hem net ergens in dit topic ja ^O^

Maar die wordt ook dus steeds vernieuwd en is niet gewoon een versie van 2 weken geleden?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 22 juli 2014 @ 21:05:19 #138
56724 Wombcat
rent wiel
pi_142611625
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 21:04 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Zag hem net ergens in dit topic ja ^O^

Maar die wordt ook dus steeds vernieuwd en is niet gewoon een versie van 2 weken geleden?
Dit is directe link naar de webiste van de UCI:
http://www.uci.ch/templat(...)uId=MTU3Mjg&LangId=1
in a crowd you lose humanity
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 22 juli 2014 @ 21:05:40 #139
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142611652
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 21:05 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Dit is directe link naar de webiste van de UCI:
http://www.uci.ch/templat(...)uId=MTU3Mjg&LangId=1
Vriendelijk bedankt w/
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 22 juli 2014 @ 21:17:19 #140
426493 crew  PippenScottie
pi_142612390
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 20:56 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Het is een column van Antoine Vayer he? Dus vooral zijn mening. Ik zie nergens bevestiging voor het schrappen van Mandy ergens in dat stuk? :?
« Je suis dép’» est une expression endémique du pays vélo. Le cycliste se sous-estime, là où le footballeur se surestime. Difficile de côtoyer cette maladie. Le public, contaminé, n’y croit plus. Il est blasé par les révélations de tricheries. Dernière en date, le déclassement du Russe Denis Menchov de son podium au Tour 2010, d’où avait déjà été déclassé Alberto Contador. Andy Schleck reste seul dessus. Plus pour longtemps. Il traîne sa misère depuis. Déprimé, il se confiera. Plus tard. Pour soigner la dépression, il faut parler et « positiver ».

Voor zover ik Frans spreek. Zegt Vayer dat Schleck als enige nog staat van het podium van de Tour van 2010.
Maar niet voor lang meer...

Ik liet ook open of het om geruchten ging, of een eerste aankondiging van groot nieuws.
Toen de secret pro in 2013 vermeldde dat een winnaar van een grote ronde geschorst zou worden op een overtreding van het biopaspoort bleek hij net Menchov ook gelijk te hebben...
  dinsdag 22 juli 2014 @ 22:01:33 #141
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142614621
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 21:04 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Zag hem net ergens in dit topic ja ^O^

Maar die wordt ook dus steeds vernieuwd en is niet gewoon een versie van 2 weken geleden?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De meest naieve 8 jaar schorsing ooit volgens mij :')
  dinsdag 22 juli 2014 @ 22:32:39 #142
14505 OProg
A Life in Music
pi_142616269
Ik snap alleen nog steeds niet waarom Ricco niet op die lijst staat.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_142618632
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 21:17 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

« Je suis dép’» est une expression endémique du pays vélo. Le cycliste se sous-estime, là où le footballeur se surestime. Difficile de côtoyer cette maladie. Le public, contaminé, n’y croit plus. Il est blasé par les révélations de tricheries. Dernière en date, le déclassement du Russe Denis Menchov de son podium au Tour 2010, d’où avait déjà été déclassé Alberto Contador. Andy Schleck reste seul dessus. Plus pour longtemps. Il traîne sa misère depuis. Déprimé, il se confiera. Plus tard. Pour soigner la dépression, il faut parler et « positiver ».

Voor zover ik Frans spreek. Zegt Vayer dat Schleck als enige nog staat van het podium van de Tour van 2010.
Maar niet voor lang meer...

Ik liet ook open of het om geruchten ging, of een eerste aankondiging van groot nieuws.
Toen de secret pro in 2013 vermeldde dat een winnaar van een grote ronde geschorst zou worden op een overtreding van het biopaspoort bleek hij net Menchov ook gelijk te hebben...
Er staat confiera, dus 'zal hij bekennen'. Later. Om z'n depressie te verzachten, moet hij praten en 'positief' worden.

Dus volgens mij is het meer een raad / gedachtegang van Vayer, dat Schleck niet veel langer die facade op kan houden en gezien z'n depressie en matige optredens van nu dat het maar beter is dat hij bekent. Ik lees hierin in ieder geval niet dat de UCI bewijs tegen hem heeft. Dat hij natuurlijk volkomen de schijn tegen heeft gezien z'n huidige vorm en z'n rijden in die Tour, dat is volkomen logisch en ook meer waar Vayer op doelt, volhouden dat dat clean was is een beetje naief (ook voor z'n eigen geweten).
Jack does it in real time...
pi_142619256
Gesink kreeg toch een 0 van de uci wat betreft verdenking destijds? _O_
pi_142620853
Een 1. :D



Maar ja, Terpstra en Moerenhout kregen een 0. :') Al reed Terpstra toen nog niet voor Lefevre.

VDB2 een 8 en nog zo krabbelen. :') THOMAS Geraint ook al een keurige 6. ^O^
Jack does it in real time...
  woensdag 23 juli 2014 @ 00:14:13 #146
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_142621117
quote:
1s.gif Op woensdag 23 juli 2014 00:07 schreef DeeBee het volgende:
Een 1. :D

[ afbeelding ]

Maar ja, Terpstra en Moerenhout kregen een 0. :') Al reed Terpstra toen nog niet voor Lefevre.

VDB2 een 8 en nog zo krabbelen. :') THOMAS Geraint ook al een keurige 6. ^O^
Horner een 0 _O-
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 23 juli 2014 @ 00:15:35 #147
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_142621162
quote:
15s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 22:32 schreef OProg het volgende:
Ik snap alleen nog steeds niet waarom Ricco niet op die lijst staat.
Is die niet geschorst door het Italiaans Olympisch comité (CONI) ipv de UCI ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 23 juli 2014 @ 00:16:22 #148
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_142621249
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2014 00:14 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Horner een 0 _O-
Dit was nog voor z'n doorbraak, toen was hij pas 40!
Jack does it in real time...
pi_142621259
quote:
1s.gif Op woensdag 23 juli 2014 00:07 schreef DeeBee het volgende:
Een 1. :D

[ afbeelding ]

Maar ja, Terpstra en Moerenhout kregen een 0. :') Al reed Terpstra toen nog niet voor Lefevre.

VDB2 een 8 en nog zo krabbelen. :') THOMAS Geraint ook al een keurige 6. ^O^
Rogers en Martin toch een 7.
sig verwijderd door FA
  woensdag 23 juli 2014 @ 00:21:12 #151
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_142621351
quote:
10s.gif Op woensdag 23 juli 2014 00:18 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Dit was nog voor z'n doorbraak, toen was hij pas 40!
2010 was toch tot voor vorig jaar z'n 2de beste jaar uit z'n carriere. Toen werd hij 9de in de Tour en won ie 't Baskenland ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_142621533
Wow, dan is Horner misschien toch echt de beste renner van het peloton. :D (wimderom vindt dit goed nieuws)

quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2014 00:18 schreef Ambrosius het volgende:

[..]

Rogers en Martin toch een 7.
Zoals vanmiddag al werd gerefereerd, de bijnaam Teflon Mick krijg je niet zomaar natuurlijk. :D
Jack does it in real time...
  woensdag 23 juli 2014 @ 09:16:40 #153
14505 OProg
A Life in Music
pi_142626812
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2014 00:15 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Is die niet geschorst door het Italiaans Olympisch comité (CONI) ipv de UCI ?
Armstrong is toch ook geschorst door USADA wat daarna door de UCI is overgenomen?
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 23 juli 2014 @ 16:58:18 #154
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142644418
Franck Schleck een 2, snap niet dat die man tegen de lamp is gelopen :P
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_142651642
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2014 16:58 schreef rubbereend het volgende:
Franck Schleck een 2, snap niet dat die man tegen de lamp is gelopen :P
Vanaf 2 was al redelijk verdacht geloof ik, en vanaf 4 was het redelijk zeker (op het juridische gedeelte na) :P.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 23 juli 2014 @ 20:06:47 #156
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142652224
quote:
1s.gif Op woensdag 23 juli 2014 19:53 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Vanaf 2 was al redelijk verdacht geloof ik, en vanaf 4 was het redelijk zeker (op het juridische gedeelte na) :P.
rare schaal dan
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 23 juli 2014 @ 20:11:06 #157
426493 crew  PippenScottie
pi_142652377
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2014 16:58 schreef rubbereend het volgende:
Franck Schleck een 2, snap niet dat die man tegen de lamp is gelopen :P
Is niet gepakt op verdachte bloedwaarden en biopaspoort.
Maskeringmiddel gevonden bij een reguliere controle.

Of als je complot wil denken, in het pak genaaid door zijn ploeg na een geschil over geld.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 23 juli 2014 @ 20:15:05 #158
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142652565
quote:
1s.gif Op woensdag 23 juli 2014 20:11 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Is niet gepakt op verdachte bloedwaarden en biopaspoort.
Maskeringmiddel gevonden bij een reguliere controle.

dat snap ik, het was dan ook ironie. Bovendien was die lijst volgens mij destijds de basis om extra op doping te controleren.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 24 juli 2014 @ 00:27:30 #159
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142665139
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2014 20:06 schreef rubbereend het volgende:

[..]

rare schaal dan
Ze wilden vast de groepen niet te groot maken ;(
pi_142695113
Belkin. Vorig jaar aan het klagen over de piekende Spanjaarden in de derde week, nu hebben ze stuk voor stuk hun beste dagen op het laatst :)
pi_142699652
quote:
11s.gif Op donderdag 24 juli 2014 21:02 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Belkin. Vorig jaar aan het klagen over de piekende Spanjaarden in de derde week, nu hebben ze stuk voor stuk hun beste dagen op het laatst :)
Vind het een beetje overdreven om ze eruit te pikken... Ze rijden nog steeds voor plek 7-10 op 2 mins van de winnaar...

Ze pakken niet nog even 2/3 bergetappes à la Tinkoff... Om het over Europcar, FDJ en AG2R maar niet te hebben in de Pyreneeen.

Nibali vandaag ook sneller dan iedereen in 2008, de menselijke maat. _O_
Jack does it in real time...
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 25 juli 2014 @ 01:17:34 #162
862 Arcee
Look closer
pi_142706357
quote:
1s.gif Op donderdag 24 juli 2014 22:32 schreef DeeBee het volgende:
Nibali vandaag ook sneller dan iedereen in 2008, de menselijke maat. _O_
Exact even snel als Piepoli en Cobo, toch? Nou ja, het idee is duidelijk. ;)
  vrijdag 25 juli 2014 @ 01:43:28 #163
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142706768
of die belg, die zegt nog steeds dat hij ziek is, maar rijd niet achteraan.
  vrijdag 25 juli 2014 @ 13:23:17 #164
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_142716436
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 12:39 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Het heeft in elk geval een schoon imago, ik begrijp de opmerking van Orie wel (al is het zo hypocriet als wat).

Ik denk dat schaatsen mazzel heeft gehad dat de opmars van EPO samenviel met de ontwikkeling van de klapschaats. Dat scheelde een boel lastige vragen, achteraf.
Maar schaatsen heeft natuurlijk ook geen kritische internationale pers.
Maar waarom is de ontwikkeling van wereldrecords in het schaatsen niet stil blijven staan? Ook na de EPO test kwam.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  vrijdag 25 juli 2014 @ 15:17:20 #165
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142719997
quote:
Atleet Williams betrapt op doping
vrijdag 25 jul 2014, 13:23 (Update: 25-07-14, 13:25)
Rhys Williams
Rhys WilliamsAFP
Atleet Rhys Williams is betrapt op het gebruik van doping. De Welshman is voorlopig geschorst en kan daardoor niet deelnemen aan de Gemenebest Spelen in Glasgow.

Williams leverde twee weken geleden bij wedstrijden eveneens in Glasgow een positieve dopingtest in. "Ik ben hier helemaal kapot van. Dit komt als enorme schok. Ik heb absoluut geen verboden middelen genomen", aldus Williams, die in 2012 in Helsinki nog Europees kampioen op de 400 meter horden werd.
Toch weer eentje gepakt :D
pi_142720173
Heerlijk, kunnen niet genoeg Britten betrapt worden. Ohuruogu mag er ook wel weer nog een keertje aan bijv.

En wel originele reactie op het nieuws hoor. :o :')
Jack does it in real time...
pi_142720249
En altijd maar weer hetzelfde verhaaltje dat ze kapot zijn en helemaal niks gebruikt hebben. :')
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 25 juli 2014 @ 15:25:40 #168
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142720271
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 15:17 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Toch weer eentje gepakt :D
Gareth Warburton (Wales, 800m) ook, net als een Indiase para-powerlifter :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 25 juli 2014 @ 15:32:13 #169
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_142720509
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 13:23 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Maar waarom is de ontwikkeling van wereldrecords in het schaatsen niet stil blijven staan? Ook na de EPO test kwam.
Meer wedstrijden op hoge snelle banen?
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  vrijdag 25 juli 2014 @ 16:23:31 #170
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142722324
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 13:23 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Maar waarom is de ontwikkeling van wereldrecords in het schaatsen niet stil blijven staan? Ook na de EPO test kwam.
ook na EPO kwamen andere producten met dezelfde werking en in schaatsen zijn bloedcontroles en out of competition zeldzaam.
  vrijdag 25 juli 2014 @ 16:24:32 #171
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142722351
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 15:17 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Toch weer eentje gepakt :D
ik dacht gelijk aan Serena
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 25 juli 2014 @ 21:52:50 #172
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142732288
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 16:23 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ook na EPO kwamen andere producten met dezelfde werking en in schaatsen zijn bloedcontroles en out of competition zeldzaam.
welk aantal vind je zeldzaam?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 25 juli 2014 @ 21:53:36 #173
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142732324
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 21:52 schreef rubbereend het volgende:

[..]

welk aantal vind je zeldzaam?
10% van de controles in het wielrennen
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 25 juli 2014 @ 21:54:04 #174
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142732344
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 21:53 schreef THEFXR het volgende:

[..]

10% van de controles in het wielrennen
je bedoelt absolute aantallen?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 25 juli 2014 @ 21:54:50 #175
426493 crew  PippenScottie
pi_142732380
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 16:24 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik dacht gelijk aan Serena
Ik dacht Jesse.
Maar de kop zei al dat het de atleet Williams was.
pi_142732391


[ Bericht 100% gewijzigd door Ajacied422 op 25-07-2014 21:55:11 ]
  vrijdag 25 juli 2014 @ 21:57:58 #177
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142732509
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 21:54 schreef rubbereend het volgende:

[..]

je bedoelt absolute aantallen?
ja
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 25 juli 2014 @ 22:01:06 #178
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142732645
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 21:57 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ja
de groep wielrenners is natuurlijk totaal onvergelijkbaar met de kleine clubje schaatsers. Van Wüst weet ik dat ze meerdere keren per jaar out of competition getest wordt. Ik denk dat er andere sporten minder testen dan in het schaatsen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 25 juli 2014 @ 22:02:25 #179
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142732697
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 22:01 schreef rubbereend het volgende:

[..]

de groep wielrenners is natuurlijk totaal onvergelijkbaar met de kleine clubje schaatsers. Van Wüst weet ik dat ze meerdere keren per jaar out of competition getest wordt. Ik denk dat er andere sporten minder testen dan in het schaatsen
alleen urine of ook bloed?, want ze hebben geen bloedpaspoort.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 25 juli 2014 @ 22:03:04 #180
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142732727
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 22:02 schreef THEFXR het volgende:

[..]

alleen urine of ook bloed?, want ze hebben geen bloedpaspoort.
geen idee, welke sporten hebben buiten wielrennen wel een volwaardig bloedpaspoort?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 25 juli 2014 @ 22:03:15 #181
426493 crew  PippenScottie
pi_142732742
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 13:23 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Maar waarom is de ontwikkeling van wereldrecords in het schaatsen niet stil blijven staan? Ook na de EPO test kwam.
Allereerst, ik zou me geen illusies maken dat er na het ontwikkelen van een EPO test geen doping meer wordt gebruikt.
Daarnaast, de ontwikkeling van de tijden in het schaatsen is razendsnel gegaan tussen 1995 en 2005. Dit is deels de klapschaats, deels Salt Lake City en deels ongetwijfeld EPO.

Dat er nog rek zit in de wereldrecords komt vooral omdat schaatsen een marginale sport is.
De kans dat een potentiële wereldtopper in het schaatsen ook daadwerkelijk profschaatser wordt (of überhaupt ooit op schaatsen zal staan) is zeer klein.
Er kunnen misschien wel drie Sablikova's in Tsjechië wonen die nooit hebben geschaatst. In Rusland ongetwijfeld een veelvoud.

De kans dat een talentvolle hardloper of wielrenner wordt ontdekt en goede begeleiding krijgt is aanzienlijk groter, waardoor de marges aan de top kleiner zijn.
  vrijdag 25 juli 2014 @ 23:23:16 #182
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_142735824
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 22:03 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Allereerst, ik zou me geen illusies maken dat er na het ontwikkelen van een EPO test geen doping meer wordt gebruikt.
Daarnaast, de ontwikkeling van de tijden in het schaatsen is razendsnel gegaan tussen 1995 en 2005. Dit is deels de klapschaats, deels Salt Lake City en deels ongetwijfeld EPO.

Dat er nog rek zit in de wereldrecords komt vooral omdat schaatsen een marginale sport is.
De kans dat een potentiële wereldtopper in het schaatsen ook daadwerkelijk profschaatser wordt (of überhaupt ooit op schaatsen zal staan) is zeer klein.
Er kunnen misschien wel drie Sablikova's in Tsjechië wonen die nooit hebben geschaatst. In Rusland ongetwijfeld een veelvoud.

De kans dat een talentvolle hardloper of wielrenner wordt ontdekt en goede begeleiding krijgt is aanzienlijk groter, waardoor de marges aan de top kleiner zijn.
Goed punt.

De eerste waar ik aan denk is Gianni Romme. Die reed zo hard dat men in 1998 zei dat hij van Mars kwam. Voor zover mij bekend is de 'man van mars' uitdrukking in 1998 bedacht. Wat een paar maanden na Nagano gebeurde is misschien louter toeval..

Hij reed ook de wereldrecords van Koss aan flarden alhoewel ik niet meer voor de geest kan halen of die wereldrecords al reeds waren benaderd door anderen (iemand een website?).

Zijn neergang in prestaties liep tevens parallel met de invoering van de EPO test in het schaatsen. Na 2001 werd hij voorbij gesneld door anderen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_142821845
quote:
The UCI president, Brian Cookson, has called upon Alexandr Vinokourov and Bjarne Riis, the heads of the two most prominent teams in this year’s Tour de France, to testify before the independent commission on cycling’s doping history as a way of helping the sport move on from its past.

Vinokourov, who is in charge of the Tour de France winner’s Astana squad, tested positive for blood doping in 2007. Riis, who is in charge of Tinkoff-Saxo, winners of three mountain stages and the King of the Mountains prize, confessed to having used erythropoietin to win the 1996 Tour; he was initially expunged from the record but subsequently reinstated.

“I would like both of them to come to the commission,” Cookson told the Guardian at the Tour de France finish in Paris. “The commission doesn’t have powers of subpoena, but there is a court of public opinion here which is really important; those two people and others as well need to bear that in mind if they want to continue to operate in our world, opinion in the world of cycling would be much more favourable towards them if they came forward.”

...
http://www.theguardian.co(...)ance-2014?CMP=twt_gu
  Redactie Frontpage / Sport maandag 28 juli 2014 @ 19:07:25 #184
426493 crew  PippenScottie
pi_142822201
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 23:23 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Goed punt.

De eerste waar ik aan denk is Gianni Romme. Die reed zo hard dat men in 1998 zei dat hij van Mars kwam. Voor zover mij bekend is de 'man van mars' uitdrukking in 1998 bedacht. Wat een paar maanden na Nagano gebeurde is misschien louter toeval..

Hij reed ook de wereldrecords van Koss aan flarden alhoewel ik niet meer voor de geest kan halen of die wereldrecords al reeds waren benaderd door anderen (iemand een website?).

Zijn neergang in prestaties liep tevens parallel met de invoering van de EPO test in het schaatsen. Na 2001 werd hij voorbij gesneld door anderen.
Koss reed zijn wereldrecords pre-klapschaats.
Dat die wereldrecords werden verbeterd door de invoering van de klapschaats was geen verrassing.

De records die Koss in 1994 reed werden echter wel als 'buitenaards' ervaren. Veldkamp liet zich in Hamar na het zien van de 10 kilometer van Koss ontvallen dat dit "niet kon".
  Redactie Frontpage / Sport maandag 28 juli 2014 @ 19:08:54 #185
426493 crew  PippenScottie
pi_142822251
quote:
Volgens mij loopt er ook nog een onderzoek door het Deens anti-doping agentschap naar misstanden in het Deense wielrennen. Als zij hun werk een beetje naar behoren doen kan ik me niet voorstellen dat Riis nog lang in de wielersport actief is.
  maandag 28 juli 2014 @ 21:09:53 #186
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142827025
quote:
1s.gif Op maandag 28 juli 2014 19:07 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Koss reed zijn wereldrecords pre-klapschaats.
Dat die wereldrecords werden verbeterd door de invoering van de klapschaats was geen verrassing.

De records die Koss in 1994 reed werden echter wel als 'buitenaards' ervaren. Veldkamp liet zich in Hamar na het zien van de 10 kilometer van Koss ontvallen dat dit "niet kon".
Aangezien EPO in 1988 al op de markt kwam, zou ook Lemond het nog genomen kunnen hebben, maar dat heeft hij altijd ontkent en aangezien die urine nooit bewaard is gebleven, kan hij het dus rustig blijven ontkennen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stop at nothing:

http://www.npo.nl/3doc/25-07-2014/VPWON_1203538
pi_142828013
Koss en Romme, of moet ik zeggen Conconi en Nikkels :')
  Redactie Frontpage / Sport maandag 28 juli 2014 @ 21:44:09 #188
426493 crew  PippenScottie
pi_142828408
quote:
0s.gif Op maandag 28 juli 2014 21:35 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Koss en Romme, of moet ik zeggen Conconi en Nikkels :')
Goed punt:

http://sport.infonu.nl/ov(...)n-het-schaatsen.html
  maandag 28 juli 2014 @ 21:47:20 #189
14505 OProg
A Life in Music
pi_142828547
quote:
Fijn dat ze er mee komen op de slotdag van de tour waar Vino net als ploegleider de tour heeft gewonnen. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 28 juli 2014 @ 21:50:47 #190
56724 Wombcat
rent wiel
pi_142828714
quote:
15s.gif Op maandag 28 juli 2014 21:47 schreef OProg het volgende:

[..]

Fijn dat ze er mee komen op de slotdag van de tour waar Vino net als ploegleider de tour heeft gewonnen. :')
In het artikel staat wel een hele rare uitspraak
quote:
Cookson added that he is “delighted” that Lance Armstrong has testified to the commission, something of which he was unaware until recent press reports.
Hoe kan het dat 'ie dat niet wist tot het in de pers kwam :? Als voorzitter van de UCI moet je toch wel weten waar zo'n commissie mee bezig is, misschien niet tot in de details, maar Armstrong die getuigt, dat is geen detail.
in a crowd you lose humanity
  maandag 28 juli 2014 @ 21:51:00 #191
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142828721
quote:
Deze test werd vreemd genoeg pas in 2000 ingevoerd bij het WK afstanden in Milwaukee. De invoering ging niet geheel soepel. Van de 97 geteste schaatsers hadden maar liefst 12 een te hoog hematocriet, waaronder regerend Olympisch kampioene Marianne Timmer. Vreemd genoeg verbond de ISU geen consequenties aan de uitslagen van hun test en mochten alle schaatsers gewoon van start.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 28 juli 2014 @ 21:57:12 #192
426493 crew  PippenScottie
pi_142829041
quote:
0s.gif Op maandag 28 juli 2014 21:50 schreef Wombcat het volgende:

[..]

In het artikel staat wel een hele rare uitspraak

[..]

Hoe kan het dat 'ie dat niet wist tot het in de pers kwam :? Als voorzitter van de UCI moet je toch wel weten waar zo'n commissie mee bezig is, misschien niet tot in de details, maar Armstrong die getuigt, dat is geen detail.
UCI baas zijn is hard werk.
De hele dag PDF'jes updaten. Attesten goedkeuren voor Chris Froome.

Dan kan je je niet bezig houden met een corruptiezaak binnen de sport (waarvan je zelf vanaf 2009 in het management van de UCI zitting hebt).
pi_142831989
quote:
0s.gif Op maandag 28 juli 2014 21:51 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Deze test werd vreemd genoeg pas in 2000 ingevoerd bij het WK afstanden in Milwaukee. De invoering ging niet geheel soepel. Van de 97 geteste schaatsers hadden maar liefst 12 een te hoog hematocriet, waaronder regerend Olympisch kampioene Marianne Timmer. Vreemd genoeg verbond de ISU geen consequenties aan de uitslagen van hun test en mochten alle schaatsers gewoon van start.
Niet weten dat die meetapparatuur 'verkeerd geijkt' was :')

quote:
Erben Wennemars reageerde gisteren fel: ,,Het gaat om een publiciteitsgeile arts. Ik voel me niet aangesproken, omdat ik weet dat ik clean ben. Het enige wat hiermee wordt bereikt, is dat de schaatssport naar de klote wordt geholpen.'' Rintje Ritsma vulde aan: ,,Schaatsen staat bekend als een schone sport.
quote:
De vele haken en ogen aan de dopingcontroles maken de schaatsers kwetsbaar. Zij voelen zich gegriefd, zeker nu iedereen door 'het lukraak noemen van een percentage' als verdacht wordt beschouwd.

Een boycot van bloedtesten of wedstrijden lijkt hun enige actiemiddel, maar Ritsma weet dat het daar niet van zal komen. ,,Er is altijd wel een groep die toch wil starten. De Aziaten krijg je zeker niet mee. Anders hadden we al veel eerder een front gevormd.''
quote:
KNSB-teamarts H. Smid deed alle moeite speculaties de kop in te drukken. 'Die zogenaamd kritische normen van 50, 53 of 47 zijn allemaal met de natte vinger vastgesteld. De normaalwaarde van een mens varieert tussen 35 en 48. En bij een normaal mens kan de hematocrietwaarde binnen een etmaal met vier punten stijgen of dalen.'
  maandag 28 juli 2014 @ 23:26:27 #194
40566 Ericr
Livewrong
pi_142833580
quote:
0s.gif Op maandag 28 juli 2014 21:51 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Deze test werd vreemd genoeg pas in 2000 ingevoerd bij het WK afstanden in Milwaukee. De invoering ging niet geheel soepel. Van de 97 geteste schaatsers hadden maar liefst 12 een te hoog hematocriet, waaronder regerend Olympisch kampioene Marianne Timmer. Vreemd genoeg verbond de ISU geen consequenties aan de uitslagen van hun test en mochten alle schaatsers gewoon van start.
WK afstanden was in Nagano en WK Allround in Millwaukee.

Het hele artikel is overigens nog online te vinden:

http://www.trouw.nl/tr/nl(...)eft-schaatsers.dhtml
pi_142833995
Om de discussie in het Commonwealth topic niet te vervuilen, hier m'n gedachten over het zwemmen voor Mexicanobakker. :P

Ik vind serieus de progressie qua WR's in het zwemmen een van de bizarste dingen in de sport.

Alle aantoonbare dopingrecords in de atletiek staan nog, zwemmen gaat moeiteloos door. Er is een soort 'klapschaats'-achtige innovatie met die pakken, 5 jaar later worden de tijden gewoon weer ingehaald. Alsof Kramer op vaste schaatsen tijden van Romme/Uytdehaage zou rijden, dat idee...

En de verklaring beperken zich vooral tot dingen als 'andere zwembaden' en 'nieuwe lijnen in het bad' en dat is misschien de reden waarom die records uit de jaren '80 zijn verdwenen, maar ik snap echt niet waarom al die records alweer in gewoon textiel worden verbroken.

En het is ook niet alsof zwemmen in de kinderschoenen staat, al tientallen jaren lang op de Olympische Spelen bijv. In de DDR trainden ze al in van die stromingsmachines om techniek te analyseren en verbeteren.

En het is waar dat er techniek nodig is en alles, maar ze zijn talenten, dus dat zit heus wel goed. Wat die progressie maar gaande blijft houden vraag ik mij echt oprecht af, want er zijn amper sporten waarbij je dat zo ziet...
Jack does it in real time...
  Redactie Sport maandag 28 juli 2014 @ 23:41:37 #196
274204 crew  Mexicanobakker
pi_142834325
quote:
1s.gif Op maandag 28 juli 2014 23:34 schreef DeeBee het volgende:
Om de discussie in het Commonwealth topic niet te vervuilen, hier m'n gedachten over het zwemmen voor Mexicanobakker. :P

Ik vind serieus de progressie qua WR's in het zwemmen een van de bizarste dingen in de sport.

Alle aantoonbare dopingrecords in de atletiek staan nog, zwemmen gaat moeiteloos door. Er is een soort 'klapschaats'-achtige innovatie met die pakken, 5 jaar later worden de tijden gewoon weer ingehaald. Alsof Kramer op vaste schaatsen tijden van Romme/Uytdehaage zou rijden, dat idee...

En de verklaring beperken zich vooral tot dingen als 'andere zwembaden' en 'nieuwe lijnen in het bad' en dat is misschien de reden waarom die records uit de jaren '80 zijn verdwenen, maar ik snap echt niet waarom al die records alweer in gewoon textiel worden verbroken.

En het is ook niet alsof zwemmen in de kinderschoenen staat, al tientallen jaren lang op de Olympische Spelen bijv. In de DDR trainden ze al in van die stromingsmachines om techniek te analyseren en verbeteren.

En het is waar dat er techniek nodig is en alles, maar ze zijn talenten, dus dat zit heus wel goed. Wat die progressie maar gaande blijft houden vraag ik mij echt oprecht af, want er zijn amper sporten waarbij je dat zo ziet...
Maar jij denkt dat de dope van Cielo niet goed genoeg was bijvoorbeeld? :D
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_142834787
Ow ja, die hielp zeker wel. Maar ze blijven maar records verbreken van atleten die vaak ook al overduidelijk gedrogeerd waren (of in het geval van Oost-Duitse atletes jarenlang systematisch gedopeerd), hoe ze dat voor elkaar krijgen verwonderde ik mij over. Telkens nieuwe middelen zou kunnen, andere suggesties kunnen ook. :P

Maar het niveau met zwemmen blijft maar zo vooruitgaan... Alsof nu iedereen Kratochvilova-tijden zou lopen op een doordeweekse Diamond League wedstrijd zo normaal zijn al die records, dat idee. :P
Jack does it in real time...
  dinsdag 29 juli 2014 @ 00:00:17 #198
330914 Sherlock_Holmes
2de plaats WIDM prono 2020
pi_142835189
quote:
10s.gif Op maandag 28 juli 2014 23:50 schreef DeeBee het volgende:
Ow ja, die hielp zeker wel. Maar ze blijven maar records verbreken van atleten die vaak ook al overduidelijk gedrogeerd waren (of in het geval van Oost-Duitse atletes jarenlang systematisch gedopeerd), hoe ze dat voor elkaar krijgen verwonderde ik mij over. Telkens nieuwe middelen zou kunnen, andere suggesties kunnen ook. :P

Maar het niveau met zwemmen blijft maar zo vooruitgaan... Alsof nu iedereen Kratochvilova-tijden zou lopen op een doordeweekse Diamond League wedstrijd zo normaal zijn al die records, dat idee. :P
Die atletiektijden kun je ook niet serieus nemen. Keek toevallig eens de records na, Oost-Duitse atletes die al voor mijn geboorte (en ik ben de 30 al een tijdje gepasseerd) 10.7 liepen :D En Drechsler als 100 meter loopster kan ik me niets bij voorstellen (Tante Sidonia......heb haar alleen bij het verspringen meegemaakt).
´ Just remember, there's a thin line between being a hero and being a memory´
  Redactie Sport dinsdag 29 juli 2014 @ 00:01:27 #199
274204 crew  Mexicanobakker
pi_142835247
quote:
10s.gif Op maandag 28 juli 2014 23:50 schreef DeeBee het volgende:
Ow ja, die hielp zeker wel. Maar ze blijven maar records verbreken van atleten die vaak ook al overduidelijk gedrogeerd waren (of in het geval van Oost-Duitse atletes jarenlang systematisch gedopeerd), hoe ze dat voor elkaar krijgen verwonderde ik mij over. Telkens nieuwe middelen zou kunnen, andere suggesties kunnen ook. :P

Maar het niveau met zwemmen blijft maar zo vooruitgaan... Alsof nu iedereen Kratochvilova-tijden zou lopen op een doordeweekse Diamond League wedstrijd zo normaal zijn al die records, dat idee. :P
Efimova ging vorig jaar, met dope, ook gewoon een halve minuut sneller dan haar pakkentijd. Meilutyte vertrouw ik ook voor geen reet, maar er zijn een aantal zwemmers die ik nog best geloof, zeker op de langere afstanden. (Sun Yang, Ledecky, Moller Pedersen)

De progressie is desalniettemin opvallend
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport dinsdag 29 juli 2014 @ 00:01:49 #200
274204 crew  Mexicanobakker
pi_142835264
Silke Gladisch _O_

Genot.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 29 juli 2014 @ 00:04:11 #201
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142835374
quote:
10s.gif Op maandag 28 juli 2014 23:50 schreef DeeBee het volgende:
Ow ja, die hielp zeker wel. Maar ze blijven maar records verbreken van atleten die vaak ook al overduidelijk gedrogeerd waren (of in het geval van Oost-Duitse atletes jarenlang systematisch gedopeerd), hoe ze dat voor elkaar krijgen verwonderde ik mij over. Telkens nieuwe middelen zou kunnen, andere suggesties kunnen ook. :P

Maar het niveau met zwemmen blijft maar zo vooruitgaan... Alsof nu iedereen Kratochvilova-tijden zou lopen op een doordeweekse Diamond League wedstrijd zo normaal zijn al die records, dat idee. :P
Phelps maakt zijn comeback bekend na 18 maanden en zwemt in maand 19.
Bij het wielrennen moet je al 6 maanden voor je comeback in het dopingprogramma zitten.
  Redactie Sport dinsdag 29 juli 2014 @ 00:06:12 #202
274204 crew  Mexicanobakker
pi_142835466
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 00:04 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Phelps maakt zijn comeback bekend na 18 maanden en zwemt in maand 19.
Bij het wielrennen moet je al 6 maanden voor je comeback in het dopingprogramma zitten.
Andere soorten doping. Voorbereiding op duursport is heel anders.

Ik sluit niet uit dat een Meloulli aicar gebruikt, al weet ik niet wie zo'n dopingprogramma zou moeten opzetten.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 29 juli 2014 @ 00:22:15 #203
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142836075
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 00:06 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Andere soorten doping. Voorbereiding op duursport is heel anders.

Ik sluit niet uit dat een Meloulli aicar gebruikt, al weet ik niet wie zo'n dopingprogramma zou moeten opzetten.
nee, want ook Marion jones gebruikte EPO en die was echt geen duursporter.

http://sports.espn.go.com/oly/trackandfield/news/story?id=2554220
  Redactie Sport dinsdag 29 juli 2014 @ 00:23:22 #204
274204 crew  Mexicanobakker
pi_142836116
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 00:22 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nee, want ook Marion jones gebruikte EPO en die was echt geen duursporter.
Is ook prima voor de training inderdaad. EPO is universeel inzetbaar.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 29 juli 2014 @ 00:27:11 #205
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142836245
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 00:23 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Is ook prima voor de training inderdaad. EPO is universeel inzetbaar.
zoals bij zwemmen, want dat zie ik ook als duursport boven de 100m
  dinsdag 29 juli 2014 @ 01:34:05 #206
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_142837864
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 00:04 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Phelps maakt zijn comeback bekend na 18 maanden en zwemt in maand 19.
Bij het wielrennen moet je al 6 maanden voor je comeback in het dopingprogramma zitten.
Wie zegt dat Phelps al geen maanden voor zijn schorsingsafloop comeback terug aan het programma zat ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  dinsdag 29 juli 2014 @ 01:52:35 #207
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142838094
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 01:34 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Wie zegt dat Phelps al geen maanden voor zijn schorsingsafloop comeback terug aan het programma zat ?
dat weet je idd niet, dan heeft hij het gewoon later aangekondigd of je kan pas weer met het programma beginnen na je schorsing dus + 6 mnd.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 29 juli 2014 @ 08:15:46 #208
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142839466
quote:
1s.gif Op maandag 28 juli 2014 23:34 schreef DeeBee het volgende:
Om de discussie in het Commonwealth topic niet te vervuilen, hier m'n gedachten over het zwemmen voor Mexicanobakker. :P

Ik vind serieus de progressie qua WR's in het zwemmen een van de bizarste dingen in de sport.

Alle aantoonbare dopingrecords in de atletiek staan nog, zwemmen gaat moeiteloos door. Er is een soort 'klapschaats'-achtige innovatie met die pakken, 5 jaar later worden de tijden gewoon weer ingehaald. Alsof Kramer op vaste schaatsen tijden van Romme/Uytdehaage zou rijden, dat idee...

En de verklaring beperken zich vooral tot dingen als 'andere zwembaden' en 'nieuwe lijnen in het bad' en dat is misschien de reden waarom die records uit de jaren '80 zijn verdwenen, maar ik snap echt niet waarom al die records alweer in gewoon textiel worden verbroken.

En het is ook niet alsof zwemmen in de kinderschoenen staat, al tientallen jaren lang op de Olympische Spelen bijv. In de DDR trainden ze al in van die stromingsmachines om techniek te analyseren en verbeteren.

En het is waar dat er techniek nodig is en alles, maar ze zijn talenten, dus dat zit heus wel goed. Wat die progressie maar gaande blijft houden vraag ik mij echt oprecht af, want er zijn amper sporten waarbij je dat zo ziet...
Van de 20 wereldrecords bij de mannen zijn er maar 4 na 2009 neergezet (en 2 daarvoor, in 2008). Bij de vrouwen 11 van de 20, dat is wel wat opvallender.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 29 juli 2014 @ 08:25:49 #209
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142839579
quote:
10s.gif Op maandag 28 juli 2014 23:50 schreef DeeBee het volgende:
Ow ja, die hielp zeker wel. Maar ze blijven maar records verbreken van atleten die vaak ook al overduidelijk gedrogeerd waren (of in het geval van Oost-Duitse atletes jarenlang systematisch gedopeerd), hoe ze dat voor elkaar krijgen verwonderde ik mij over. Telkens nieuwe middelen zou kunnen, andere suggesties kunnen ook. :P

Maar het niveau met zwemmen blijft maar zo vooruitgaan... Alsof nu iedereen Kratochvilova-tijden zou lopen op een doordeweekse Diamond League wedstrijd zo normaal zijn al die records, dat idee. :P
Ik denk ook dat zwemmer technisch gezien steeds beter worden en dat dat ook meespeelt. Technisch gezien is zwemmen behoorlijk pittig en als je houding net niet goed genoeg is scheelt dat heel veel tijd. Als alleen je voet maar net iets te veel als een roer in het water hangt ben je veel langzamer :D
  dinsdag 29 juli 2014 @ 08:28:19 #210
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142839605
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 01:34 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Wie zegt dat Phelps al geen maanden voor zijn schorsingsafloop comeback terug aan het programma zat ?
Misschien heeft ie ook gewoon weer aan de wiet gezeten :D
  dinsdag 29 juli 2014 @ 08:29:12 #211
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142839620
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 08:15 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Van de 20 wereldrecords bij de mannen zijn er maar 4 na 2009 neergezet (en 2 daarvoor, in 2008). Bij de vrouwen 11 van de 20, dat is wel wat opvallender.
Vrouwen kunnen nu eenmaal makkelijker bijdopen dan mannen ;)
  dinsdag 29 juli 2014 @ 10:12:14 #212
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142841133
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 08:29 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Vrouwen kunnen nu eenmaal makkelijker bijdopen dan mannen ;)
ooh, kan je mij dat uitleggen?
  dinsdag 29 juli 2014 @ 10:16:21 #213
14505 OProg
A Life in Music
pi_142841218
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 10:12 schreef THEFXR het volgende:

ooh, kan je mij dat uitleggen?
Ik denk dat hij bedoelt dat bepaalde waarden bij vrouwen zoals hematocriet en testosteron van nature lager liggen zodat je het procentueel gezien meer kan 'boosten'.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  dinsdag 29 juli 2014 @ 10:53:24 #214
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142842024
quote:
11s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 10:16 schreef OProg het volgende:

[..]

Ik denk dat hij bedoelt dat bepaalde waarden bij vrouwen zoals hematocriet en testosteron van nature lager liggen zodat je het procentueel gezien meer kan 'boosten'.
Dat zijn dan wel oude meet methodes, aangezien ze wel verder zijn dan alleen hc of T/E ratio
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 29 juli 2014 @ 11:18:46 #215
426493 crew  PippenScottie
pi_142842691
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 10:12 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ooh, kan je mij dat uitleggen?
Ik meen dat een Oost-Duitse zwemcoach ooit uitlegde waarom zijn land alleen bij de vrouwen zwemsuccessen haalde:
"We kunnen een vrouw wel in een man veranderen, maar een man niet in en vis".
  dinsdag 29 juli 2014 @ 11:36:15 #216
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_142843195
quote:
1s.gif Op maandag 28 juli 2014 19:07 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Koss reed zijn wereldrecords pre-klapschaats.
Dat die wereldrecords werden verbeterd door de invoering van de klapschaats was geen verrassing.

De records die Koss in 1994 reed werden echter wel als 'buitenaards' ervaren. Veldkamp liet zich in Hamar na het zien van de 10 kilometer van Koss ontvallen dat dit "niet kon".
Die uitspraak is hier te zien in de laatste halve minuut.
http://nos.nl/video/20562-1994-koning-koss.html

Natuurlijk reed Romme zijn records op een klapschaats, maar hij deed er wel een hap vanaf. Ik heb het terug gekeken en tot dat moment was niemand binnen de 15 seconden van Koss zijn WR gekomen. Het was niet zo dat Koss zijn WR aan het wankelen was.
Romme deed er op zijn beurt weer zo'n 15 seconden vanaf.

Hij was echt idioot snel en daarom een man van mars.

Volgens Vandeweghe zijn boek werd de EPO test in schaatsen in 2001 ingevoerd. Onmiddellijk gingen er wel wat belletjes rinkelen want uitgerekend vanaf dat moment verloren een paar schaatsers hun dominantie en/of wereldklasse niveau, onder wie Romme.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 29 juli 2014 @ 12:06:52 #217
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
  dinsdag 29 juli 2014 @ 13:57:28 #218
40566 Ericr
Livewrong
pi_142847181
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 11:36 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Die uitspraak is hier te zien in de laatste halve minuut.
http://nos.nl/video/20562-1994-koning-koss.html

Natuurlijk reed Romme zijn records op een klapschaats, maar hij deed er wel een hap vanaf. Ik heb het terug gekeken en tot dat moment was niemand binnen de 15 seconden van Koss zijn WR gekomen. Het was niet zo dat Koss zijn WR aan het wankelen was.
Romme deed er op zijn beurt weer zo'n 15 seconden vanaf.

Dat klopt niet, de Jong en Veldkamp hadden in 1997 al 13:35 en 13:41 gereden. Die 13:41 op de WK allround in Nagano was op conventionele ijzers, pas bij de WK afstanden in Warschau in 1997 gingen de heren massaal over op klapschaatsen.
  dinsdag 29 juli 2014 @ 15:39:39 #219
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_142850649
Dank. Foutje.

Iets anders: ik weet niet of anderen de AD Sportwereld ook lezen maar de voetballer Roy Beerens doet erin een opvallende uitspraak. Hij zegt (letterlijk) dat hij in Nederland conditioneel tot de besten behoorde maar in Duitsland, bij zijn nieuwe club Hertha BSC, tot de minderen. Hij zegt ook dat er in Duitsland véél harder wordt getraind en meer trainingsarbeid wordt gedaan.
Opvallend dat zo'n jongen in Nederland bij de besten van het team hoort, maar bij een Duitse middenmoter (of degradatieklant), in het geheel niet opvalt. Conditioneel althans.

Staat helaas niet online, deze korte serie aan uitspraken. Misschien kan iemand dit plaatsen?

Ik kon wel dit vinden:
quote:
Heitinga leert Duits loopwerk kennen

John Heitinga, 87-voudig Oranje-international, tekende deze zomer een contract bij Hertha BSC. In het oefenduel met PSV (1-1) pakte hij zijn doelpuntje mee.

"Altijd lekker om een goaltje mee te pikken", aldus Heintinga (foto, juichend na zijn doelpunt tegen PSV) in de Telegraaf, die daarna vertelt over de zware voorbereiding bij zijn nieuwe club uit Berlijn. "Het is wel zwaar. We doen veel meer loopwerk dan ik gewend was in Spanje en Engeland."

"Ik denk dat dit voor ons een prima oefenwedstrijd was, want we zitten in een fase waarin een conditionele basis wordt gelegd voor het seizoen. De twee dagen voor de wedstrijd hebben we drie keer per dag getraind. Om kwart voor acht beginnen we al met een duurloop", aldus de verdediger die de Nederlander Jos Luhukay als trainer en Roy Beerens sinds kort als ploeggenoot heeft.

"Maar ik heb er geen enkel probleem mee om hard te trainen. Het zal wel ergens goed voor zijn. Het is niet voor niets dat Duitsland wereldkampioen is geworden", grapt Heitinga. De Bundesliga start op 23 augustus.
http://www.elfvoetbal.nl/(...)uits-loopwerk-kennen
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Moderator dinsdag 29 juli 2014 @ 15:50:43 #220
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_142851017
Tja...
Sander_Slager twitterde op dinsdag 29-07-2014 om 09:26:56 'De tam-tam van het peloton sprak in de Giro van nieuwe Epo die in een paar uur verdwijnt. Niet traceerbaar dus' reageer retweet
Sander_Slager twitterde op dinsdag 29-07-2014 om 09:28:45 Dat fijne zinnetje komt uit een wattage-analyse in de TDF van Repubblica: http://t.co/dXgFhQF81y reageer retweet
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 29 juli 2014 @ 15:52:06 #221
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142851055
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 15:39 schreef Klopkoek het volgende:
Dank. Foutje.

Iets anders: ik weet niet of anderen de AD Sportwereld ook lezen maar de voetballer Roy Beerens doet erin een opvallende uitspraak. Hij zegt (letterlijk) dat hij in Nederland conditioneel tot de besten behoorde maar in Duitsland, bij zijn nieuwe club Hertha BSC, tot de minderen. Hij zegt ook dat er in Duitsland véél harder wordt getraind en meer trainingsarbeid wordt gedaan.
Opvallend dat zo'n jongen in Nederland bij de besten van het team hoort, maar bij een Duitse middenmoter (of degradatieklant), in het geheel niet opvalt. Conditioneel althans.

Staat helaas niet online, deze korte serie aan uitspraken. Misschien kan iemand dit plaatsen?

Ik kon wel dit vinden:

[..]

http://www.elfvoetbal.nl/(...)uits-loopwerk-kennen
Het ia echt al decennia een ding dat in het Duitse voetbal veel meer de nadruk op de conditie wordt gelegd dan in andere landen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 29 juli 2014 @ 15:54:45 #222
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_142851151
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 15:52 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Het ia echt al decennia een ding dat in het Duitse voetbal veel meer de nadruk op de conditie wordt gelegd dan in andere landen
Ja. Heeft Robben geen windeieren gelegd. Bleef maar lopen en gaan deze zomer. Sprinten tot de laatste seconde.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 29 juli 2014 @ 15:57:06 #223
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142851207
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 15:54 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ja. Heeft Robben geen windeieren gelegd. Bleef maar lopen en gaan deze zomer. Sprinten tot de laatste seconde.
Dat deed hij altijd al, alleen nu is hij minder geblesseerd.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 29 juli 2014 @ 15:57:57 #224
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_142851232
Het is ook steeds meer de fitste ploeg die komt bovendrijven.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  dinsdag 29 juli 2014 @ 16:22:12 #225
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_142851958
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 15:57 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Dat deed hij altijd al, alleen nu is hij minder geblesseerd.
Dat laatste is zonder meer waar, en helpt ook om conditioneel sterk te blijven. Om continu op ongewenste momenten geblesseerd te raken helpt niet om conditie en ritme op te bouwen. Het maakt een gerichte trainingsopbouw niet makkelijker.

Ik persoonlijk zie wel een verschil met de periode 2004-2008 bij het Nederlands elftal. Nu is de tank echt veel minder snel leeg, in mijn beleving.

Bij zijn club heeft hij geleerd om mee te verdedigen. Daar zijn alle 'deskundigen' het over eens. Bij Bayern Munchen doet hij zijn defensieve arbeid en schikt zichzelf in het kader. Dit mee verdedigen en jezelf in je rol schikken kan alleen wanneer het conditioneel goed zit.

Bij Real Madrid was dat toch anders (daar doen de duurbetaalde aanvallers sowieso weinig zonder bal - het motto is dat je geen miljoenen uit geeft om Ronaldo achter een bal aan te zien rennen) en bij Chelsea (Mourinho) was hij ook vrijer in zijn rol. Hij was daar nog een flankspeler, op de linkerflank ipv rechterflank en dat Chelsea speelde met de buffels Lampard, Essien, Makelele, Gudjohnson op het middenveld - die een hoop arbeid voor de aanvallers weghaalden. Niet erg frivool, maar Mourinho kon wel op ze rekenen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 29 juli 2014 @ 16:24:07 #226
426493 crew  PippenScottie
pi_142852014
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 15:50 schreef Slobeend het volgende:
Tja...
Sander_Slager twitterde op dinsdag 29-07-2014 om 09:26:56 'De tam-tam van het peloton sprak in de Giro van nieuwe Epo die in een paar uur verdwijnt. Niet traceerbaar dus' reageer retweet
Sander_Slager twitterde op dinsdag 29-07-2014 om 09:28:45 Dat fijne zinnetje komt uit een wattage-analyse in de TDF van Repubblica: http://t.co/dXgFhQF81y reageer retweet
Dat artikel is overigens gematigd positief over de geloofwaardigheid van Nibali en de wielersport in het algemeen.
Zeker in vergelijking met de 'mutants' van een aantal jaar terug.
  dinsdag 29 juli 2014 @ 18:05:39 #227
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142854967
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 15:50 schreef Slobeend het volgende:
Tja...
Sander_Slager twitterde op dinsdag 29-07-2014 om 09:26:56 'De tam-tam van het peloton sprak in de Giro van nieuwe Epo die in een paar uur verdwijnt. Niet traceerbaar dus' reageer retweet
Sander_Slager twitterde op dinsdag 29-07-2014 om 09:28:45 Dat fijne zinnetje komt uit een wattage-analyse in de TDF van Repubblica: http://t.co/dXgFhQF81y reageer retweet
zo kan ik het ook, met zijn tam tam, eerst was het nog xenon gas en nu weer een nieuwe variant? al sta ik nog steeds sceptisch tov dat xenon gas.
  dinsdag 29 juli 2014 @ 18:07:35 #228
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142855028
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 16:22 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat laatste is zonder meer waar, en helpt ook om conditioneel sterk te blijven. Om continu op ongewenste momenten geblesseerd te raken helpt niet om conditie en ritme op te bouwen. Het maakt een gerichte trainingsopbouw niet makkelijker.

Ik persoonlijk zie wel een verschil met de periode 2004-2008 bij het Nederlands elftal. Nu is de tank echt veel minder snel leeg, in mijn beleving.

Bij zijn club heeft hij geleerd om mee te verdedigen. Daar zijn alle 'deskundigen' het over eens. Bij Bayern Munchen doet hij zijn defensieve arbeid en schikt zichzelf in het kader. Dit mee verdedigen en jezelf in je rol schikken kan alleen wanneer het conditioneel goed zit.

Bij Real Madrid was dat toch anders (daar doen de duurbetaalde aanvallers sowieso weinig zonder bal - het motto is dat je geen miljoenen uit geeft om Ronaldo achter een bal aan te zien rennen) en bij Chelsea (Mourinho) was hij ook vrijer in zijn rol. Hij was daar nog een flankspeler, op de linkerflank ipv rechterflank en dat Chelsea speelde met de buffels Lampard, Essien, Makelele, Gudjohnson op het middenveld - die een hoop arbeid voor de aanvallers weghaalden. Niet erg frivool, maar Mourinho kon wel op ze rekenen.
ik vraag mij af, waarom dat hij zo vroeg al kaal werd, zeker van die hersteldoping voor zijn blessures.
  dinsdag 29 juli 2014 @ 18:16:29 #229
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_142855307
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 18:07 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik vraag mij af, waarom dat hij zo vroeg al kaal werd, zeker van die hersteldoping voor zijn blessures.
Anabolen bevorderen kaalheid terwijl cortisonen (ook) worden gebruikt om het tegen te gaan. Dus zeg het maar.
Reken maar dat Robben veel cortisonen in zijn lichaam heeft gehad.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  dinsdag 29 juli 2014 @ 18:18:27 #230
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_142855372
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 15:50 schreef Slobeend het volgende:
Tja...
Sander_Slager twitterde op dinsdag 29-07-2014 om 09:26:56 'De tam-tam van het peloton sprak in de Giro van nieuwe Epo die in een paar uur verdwijnt. Niet traceerbaar dus' reageer retweet
Sander_Slager twitterde op dinsdag 29-07-2014 om 09:28:45 Dat fijne zinnetje komt uit een wattage-analyse in de TDF van Repubblica: http://t.co/dXgFhQF81y reageer retweet
Zou Sky Cycling Team achter de feiten aanlopen nu? Hun ineenstorting (tov de tijd dat ze vrijwel overal wonnen waar ze op de fiets stapten) is wel apart.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_142855543
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 18:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

al sta ik nog steeds sceptisch tov dat xenon gas.
Ik niet. Mijn koplampen houden het al jaren vol.
pi_142855584
Die aannames hier :').!!!!
U MAD?
  dinsdag 29 juli 2014 @ 18:25:52 #233
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_142855621
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 18:18 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Zou Sky Cycling Team achter de feiten aanlopen nu? Hun ineenstorting (tov de tijd dat ze vrijwel overal wonnen waar ze op de fiets stapten) is wel apart.
Bwah, Froome gaf op, Wiggins was niet mee naar de Tour en Porte gaat toch elke tour op die manier onderuit in de 2de of 3de bergrit ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  dinsdag 29 juli 2014 @ 18:28:47 #234
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142855721
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 18:16 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Anabolen bevorderen kaalheid terwijl cortisonen (ook) worden gebruikt om het tegen te gaan. Dus zeg het maar.
Reken maar dat Robben veel cortisonen in zijn lichaam heeft gehad.
er is een middel wat kaalheid tegen gaat, alleen staat het op de dopinglijst als cover up voor anabolen.
  dinsdag 29 juli 2014 @ 18:34:01 #235
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_142855888
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 18:25 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Bwah, Froome gaf op, Wiggins was niet mee naar de Tour en Porte gaat toch elke tour op die manier onderuit in de 2de of 3de bergrit ?
In hun beste seizoenen hadden ze ook Boasson Hagen, Uran, Henao, Rogers, Nordhaug, Flecha die het leuk deden. En een dominant 'treintje'.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  dinsdag 29 juli 2014 @ 18:44:25 #236
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142856226
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 18:16 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Anabolen bevorderen kaalheid terwijl cortisonen (ook) worden gebruikt om het tegen te gaan. Dus zeg het maar.
Reken maar dat Robben veel cortisonen in zijn lichaam heeft gehad.
Robben was op zijn 12e al kaal :')
  dinsdag 29 juli 2014 @ 18:45:56 #237
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_142856281
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 18:44 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Robben was op zijn 12e al kaal :')
http://nos.nl/video/25977(...)nog-naar-school.html
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 29 juli 2014 @ 18:47:37 #238
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142856326
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 18:34 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

In hun beste seizoenen hadden ze ook Boasson Hagen, Uran, Henao, Rogers, Nordhaug, Flecha die het leuk deden. En een dominant 'treintje'.
Rogers en Uran doen het nog steeds prima. Ze hebben alleen een andere ploegsamenstelling nu
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 29 juli 2014 @ 19:04:07 #239
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_142856834
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 18:47 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Rogers en Uran doen het nog steeds prima. Ze hebben alleen een andere ploegsamenstelling nu
Ergo, ze hebben niet dezelfde hoeveelheid aan kwaliteitsrenners en minder kapitaal op de weg staan?

Volgens CQranking waren ze de nummer 1 team van 2011, nummer 1 van 2012, nummer 2 van 2013 (na OmegaPharma) en tot nu toe de nummer 5 van 2014.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  dinsdag 29 juli 2014 @ 19:08:23 #240
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_142856967
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 18:34 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

In hun beste seizoenen hadden ze ook Boasson Hagen, Uran, Henao, Rogers, Nordhaug, Flecha die het leuk deden. En een dominant 'treintje'.
Die zijn alleen daar zo goed als allemaal weggegaan natuurlijk ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 30 juli 2014 @ 09:45:54 #241
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_142874571
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 18:16 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Anabolen bevorderen kaalheid terwijl cortisonen (ook) worden gebruikt om het tegen te gaan. Dus zeg het maar.
Reken maar dat Robben veel cortisonen in zijn lichaam heeft gehad.
Het bevordert volgens mij kaalheid als je genetisch gezien ook al kaal zou worden anders zal dat niet zo dramatisch veel effect hebben. bv. Tyler Hamilton of een Justin Gatlin lijken niet veel last te hebben gehad van haarverlies ondanks hun ervaring met steroïden.
  woensdag 30 juli 2014 @ 11:32:21 #242
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142877039
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 09:45 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Het bevordert volgens mij kaalheid als je genetisch gezien ook al kaal zou worden anders zal dat niet zo dramatisch veel effect hebben. bv. Tyler Hamilton of een Justin Gatlin lijken niet veel last te hebben gehad van haarverlies ondanks hun ervaring met steroïden.
het versnelt de kaalheid met een factor 5
  woensdag 30 juli 2014 @ 13:04:50 #243
394255 nabroer
De lange adem
pi_142880370
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 11:32 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het versnelt de kaalheid met een factor 5
Graag feiten THEFXR.
  woensdag 30 juli 2014 @ 14:48:10 #244
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_142883701
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 11:32 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het versnelt de kaalheid met een factor 5
Haaruitval is een soort auto imuunrespons die het haarzakje heeft op dihydrotestosteron (DHT), waardoor het op termijn verschrompelt en slechts een onzichtbaar klein haartje kan produceren. Deze respons is echter genetisch bepaald, dus zal niet iedereen bij gebruik van steroiden kaal/sneller kaal worden.

Steroiden die makkelijk omzetten in DHT gaan, als je er genetisch gevoelig voor bent, kaalheid meer versnellen vergeleken met steroiden die daar minder makkelijk naar omzetten. Hier valt echter geen factor op te kleven,volgens mij is dat per persoon, per steroide, per quantiteit, termijn, ... verschillend.
  woensdag 30 juli 2014 @ 15:12:40 #245
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142898682
quote:
Definitieve failliet van het bloedpaspoort.

Gewoon blufpoker geworden, waar je bluft met 'onafhankelijke experts' en 'het komt door trainen in Colombia' en vervolgens lekker je renners weer opstelt. ^O^
Jack does it in real time...
  woensdag 30 juli 2014 @ 21:34:16 #248
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_142899012
quote:
13s.gif Op woensdag 30 juli 2014 21:29 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Definitieve failliet van het bloedpaspoort.

Gewoon blufpoker geworden, waar je bluft met 'onafhankelijke experts' en 'het komt door trainen in Colombia' en vervolgens lekker je renners weer opstelt. ^O^
Dat is een beetje te negatief. Dat bloedpaspoort zorgt er wel voor dat die excessen (Mr. 60%) niet meer plaats vinden. Verder zal er ook wel een preventieve werking van uit gaan. Zo'n Kreuzinger zal zich nu wel twee keer bedenken als hij "gekke dingen" wil doen.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 30 juli 2014 @ 21:39:47 #249
426493 crew  PippenScottie
pi_142899306
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 21:34 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Dat is een beetje te negatief. Dat bloedpaspoort zorgt er wel voor dat die excessen (Mr. 60%) niet meer plaats vinden. Verder zal er ook wel een preventieve werking van uit gaan. Zo'n Kreuzinger zal zich nu wel twee keer bedenken als hij "gekke dingen" wil doen.
De EPO test zorgt er voor dat er niemand meer met geklonterd bloed rondrijdt, niet het biologisch paspoort.

Dat Kreuziger weer mag rijden is misschien meer het failliet van de MPCC dan het biologisch paspoort.

Zolang het aantal sporters dat op basis van het biopaspoort is geschorst nog niet op twee handen is te tellen, valt er ook niets failliet aan te gaan.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 30 juli 2014 @ 21:40:56 #250
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142899363
Als de UCI een beetje vlot te werk was gegaan was hij nu toch zo ongeveer alweer terug van zn schorsing? :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  woensdag 30 juli 2014 @ 22:42:00 #251
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142902277
quote:
Vind ik wel terecht, hij moet ook gewoon geld kunnen verdienen en zeker als hij niet geschorst is, het is zoiezo al duister als er iemand geschorst wordt op basis van het paspoort, want welke waarden waren dan afwijkend?
Een sporter die positief test op een middel op de dopinglijst is veel duidelijker.
pi_142904886
Nieuw op fok! hier, maar ik lees al een tijdje mee

quote:
Er bestaat ook een natuurlijk middel waar goede wetenschappelijke indicatie (niet bewezen, maar een bestaande theorie )voor bestaat dat het evengoed werkt als finasteride, maar zelfs zonder bijwerking: Brandnetelwortels

http://integrativeinsight(...)lternative-medicine/

Ik ben momenteel een brandnetelkuur bezig voor mijn anemie, aangezien brandnetel veel ijzer chlorofyl en vitamine C bevat, waardoor zelfs veel mensen met anemie de ijzer 100% opnemen. Brandnetethee is zowat het goedkoopste en effectiefste middel tegen bloedarmoede.En hoe langer hoe meer ben ik ervan overtuigd dat brandnetel gigantische voordelen heeft als doping (maskeer )middel.

De brandnetel is namelijk ook diuretisch en stimuleert je nieren. Daarbovenop bevorderd brandnetel ook je bloedstroom aangezien brandnetelbladeren ook histamine bevatten. Histamine zet je haarvaten open en laat je darmspieren samentrekken (= betere spijsvertering) en werkt binnen seconden (eigen ervaring). In de lente bevat brandnetel tot 20% mineralen (Calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor). Het bevat ook nog vitamin A, C, anti oxidanten en nog wat andere dingen dat ik niet meer kan herinneren. Brandnetel is ook anti inflammatorisch en zeer goed tegen spierkrampen.
, en sinds de romeinen gebruikt als anti allergie, anti astma , anti reuma en nogwat andere middelen. En het werkt ook bloedstelpend en versneld wondheling.

Ik kwam ook nog dit tegen: "Recent studies suggest that the leaf tea aids coagulation and formation of hemoglobin in red blood cells" (http://www.allnatural.net/herbpages/stinging-nettle.shtml)

Om samen te vatten: brandnetel is bloedzuiverend, diuretisch, anti-inflammatorisch, bloedstelpend en verbeterd de bloeddoorstroming, bloedaanmaak en wondherstel. En onderdrukt ook nog eens de negatieve effecten van te veel testosteron in je bloed. En spotgoedkoop en zeer gemakkelijk te vinden.

Is er ooit al eens een studie/verhaal ... geweest dat brandnetel aan een dopingkuur linkt? Het verbaast mij dat je
overal verhalen over rode bietesap hoort, maar niets over brandnetel(thee), terwijl brandnetelthee of -soep perfect drinkbaar is i.t.t. rode bietensap dat niet binnen te krijgen is.
pi_142905541
tussen twee haakjes: brandnetel was vroeger ook een hoofdbestanddeel van allerlei soorten liefdesdrankjes, omdat door de kwaliteiten hierboven werkt als een soort viagra voor mannen, en voor een stabielere (betere) menstruatiecyclus zorgt bij vrouwen. De Romeinen gingen zelfs zover om geslachtsdelen in te wrijven met netelbladeren wat me nu niet het meest aangenaamste lijkt.
pi_142905912
IK ben zelf wat beginnen googlen en ik kwam dit tegen:
Divanil

Divanil is a lignan found in stinging nettle root and is a relative newcomer to the testosterone boosting category and has a number of impressive user reports to merit further analysis. There is a relative lack of research into Divanil but we do have research supporting the theory that Divanil can bind to sex hormone binding globulin factor (SHGB) which in turn will lead to an increase in free testosterone. Anecdotal feedback from bodybuilders taking either Divanil or Divanil containing products such as Activate Xtreme, suggests it can raise libido, increase aggression and strength, as well as increasing muscle mass and decreasing body fat. Dosages vary but most people tend to take this product as part of a formula such as the aforementioned Activate Xtreme

http://www.brianmac.co.uk/drugs.htm

Heeft er ooit iemand al geëxperimenteerd om een grote ronde ronde te rijden met elke avond een kopje brandnetelthee?
  donderdag 31 juli 2014 @ 12:10:39 #255
394255 nabroer
De lange adem
pi_142917162
quote:
Dank voor de bronnen. Helaas is mijn engels beperkt en of factor 5 dus klopt. :s)

Overigens kun je niet 100% vertrouwen op Wikipedia. :Y
  donderdag 31 juli 2014 @ 12:41:38 #256
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142918032
brandnetelthee is geen doping, het staat niet op de lijst.
al drinken ze er 3 liter van, het maakt niet uit, alleen heb ik hier nog nooit iemand over horen praten, zowel sporters als Artsen niet.
  donderdag 31 juli 2014 @ 12:42:37 #257
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142918062
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 12:10 schreef nabroer het volgende:

[..]

Dank voor de bronnen. Helaas is mijn engels beperkt en of factor 5 dus klopt. :s)

Overigens kun je niet 100% vertrouwen op Wikipedia. :Y
Bij robben en Seedorf klopt het wel, maar zoals iemand zei, het hangt van meerdere factoren af.
  donderdag 31 juli 2014 @ 16:26:11 #258
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_142925024
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 23:50 schreef neantog het volgende:

Heeft er ooit iemand al geëxperimenteerd om een grote ronde ronde te rijden met elke avond een kopje brandnetelthee?
Dan verwacht ik eerder dat ze rode bietensap gaan drinken als ze de 'natuurlijke' weg op gaan. Dat had echt wel een aanzienlijke werking op de rode bloedlichaampjes dacht ik. Ik heb eerder het gevoel dat je die brandnetelthee zo ervaart omdat je annemie hebt en het effect dan mogelijk duidelijker voelbaar is. Maar alle ronderenners, behalve Greg Lemond :X , zullen met alles behalve annemie aan de start van de tour verschijnen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 31 juli 2014 @ 16:37:04 #259
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142925325
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 16:26 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Dan verwacht ik eerder dat ze rode bietensap gaan drinken als ze de 'natuurlijke' weg op gaan. Dat had echt wel een aanzienlijke werking op de rode bloedlichaampjes dacht ik. Ik heb eerder het gevoel dat je die brandnetelthee zo ervaart omdat je annemie hebt en het effect dan mogelijk duidelijker voelbaar is. Maar alle ronderenners, behalve Greg Lemond :X , zullen met alles behalve annemie aan de start van de tour verschijnen.
In die docu over Belkin tijdens de Tour lieten ze volgens mij zien dat ze elke avond aan de bietensap zaten
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_142926840
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 16:26 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Dan verwacht ik eerder dat ze rode bietensap gaan drinken als ze de 'natuurlijke' weg op gaan. Dat had echt wel een aanzienlijke werking op de rode bloedlichaampjes dacht ik. Ik heb eerder het gevoel dat je die brandnetelthee zo ervaart omdat je annemie hebt en het effect dan mogelijk duidelijker voelbaar is. Maar alle ronderenners, behalve Greg Lemond :X , zullen met alles behalve annemie aan de start van de tour verschijnen.
Mijn bloedarmoede zal er zeker ervoor zorgen dat ik andere effecten etc. ervaar. Ik was eerder aan het denken aan beter herstel en als maskeermiddel voor bloeddoping.

Beter herstel, aangezien brandnetel heel veel mineralen (Calcium, ijzer, magnesium, zink ...), chlorofyll en aminozuren bevat. Die zijn allemaal heel nuttig om spierkrampen etc te voorkomen genezen. Het bijkomende voordeel is ook dat brandnetel de haarvaten openzet waardoor al die mineralen sneller op de plaats zijn waar ze moeten zijn.
Ook is brandnetel heel goed voor je darmen en bevorderd de spijsvertering en werkt zowel tegen constipatie als diarree. En elk jaar zijn er toch renners die opgeven door spijsverteringsproblemen.
Het grootste probleem is dat brandnetel licht vochtafdrijvend werkt. Misschien is dat een te groot nadeel om het tijdens de tour te gebruiken.

Als maskeermiddel voor bloeddoping (Epo, bloedtransfusies ...) lijkt mij het ook ideaal aangezien het de negatieve effecten van testosteron verdoezeld en bij bloedtransfusie de tijdelijke bloedarmoede opvangt. Natuurlijk moet je tegenwoordig zeer dom zijn te doperen tijdens de tour, maar het lijkt me ideaal om in een trainingsperiode te gebruiken.

Het klopt dat ik inderdaad daar nog nooit een sporter/doker over heb gehoord, het was daarom dat ik het me afvroeg. Misschien werkt het inderdaad niet zo goed voor sporters dan ik denk. Of is het gewoonweg niet bekend. Rode bietensap is ook pas recent een hype geworden. Ik heb wat zitten googlen en brandnetelwortel lijkt enkel populair te zijn in het bodybuildingmilieu.

EDIT: Ik ben momenteel met een brandnetelkuur bezig en ben vandaag voor het sinds lange tijd weer gaan lopen. Ik heb +-5 km gejogd met 3 keer honderd meter wandelen ertussen. Dit na maanden niet gelopen te hebben, dus ik kan morgen vertellen hoe het met mijn spierpijn is.

[ Bericht 5% gewijzigd door neantog op 31-07-2014 17:38:56 ]
  donderdag 31 juli 2014 @ 20:01:26 #261
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142931446
Dit zijn dus ook nog eens testen waarvan je weet dat ze erna worden afgenomen 8)7

http://mmajunkie.com/2014(...)fc-175-tuf-19-finale
  donderdag 31 juli 2014 @ 21:44:50 #262
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_142935596
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 16:26 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Dan verwacht ik eerder dat ze rode bietensap gaan drinken als ze de 'natuurlijke' weg op gaan. Dat had echt wel een aanzienlijke werking op de rode bloedlichaampjes dacht ik. Ik heb eerder het gevoel dat je die brandnetelthee zo ervaart omdat je annemie hebt en het effect dan mogelijk duidelijker voelbaar is. Maar alle ronderenners, behalve Greg Lemond :X , zullen met alles behalve annemie aan de start van de tour verschijnen.
Rode bietensap helpt dus, maar door het nitraat dat er in zit. Het nitraat kan omgezet worden in nitriet en dat zorgt ervoor dat je spieren minder zuurstof nodig hebben om een inspanning te leveren. Dus niet door dat het een effect heeft op rode bloedlichaampjes (zoals ik suggereerde in mijn vorige post). Bij getrainde wielrenners gingen de prestaties over een tijdrit van 16 km. met 2,7 % omhoog.
pi_142937070
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 21:44 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Rode bietensap helpt dus, maar door het nitraat dat er in zit. Het nitraat kan omgezet worden in nitriet en dat zorgt ervoor dat je spieren minder zuurstof nodig hebben om een inspanning te leveren. Dus niet door dat het een effect heeft op rode bloedlichaampjes (zoals ik suggereerde in mijn vorige post). Bij getrainde wielrenners gingen de prestaties over een tijdrit van 16 km. met 2,7 % omhoog.
Nitraat dus. Interessant en 2.7% op topniveau is echt wel veel.

Nu heb ik altijd geleerd dat brandnetels dol zijn op nitraatrijke grond, wat een van de redenen is waarom dat ze zoveel voorkomen in bermen langs akkers (kunstmest) en rivieren die de grond afvoeren. Na effen googlen kwam ik dit tegen: "Stinging nettle, elderberry, burdock and Canadian thistle are a few of the known nitrate accumulators. In fact, some of these will accumulate nitrate to such a high concentration that they literally explode when burned – nitrate is explosive. "

[url]http://http://www.ext.colostate.edu/pubs/livestk/01610.html[/url]

Iemand ooit geprobeerd om brandnetel op je kampvuur te smijten?

ps Ik lijk misschien geobsedeerd, maar ik ben gewoon nieuwschierig. Brandnetel lijkt me echt een ideale plant voor topsporters, maar ik kom er zo weinig over tegen
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 1 augustus 2014 @ 10:34:53 #264
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142948306
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 10:37:26 #265
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142948368
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 21:44 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Rode bietensap helpt dus, maar door het nitraat dat er in zit. Het nitraat kan omgezet worden in nitriet en dat zorgt ervoor dat je spieren minder zuurstof nodig hebben om een inspanning te leveren. Dus niet door dat het een effect heeft op rode bloedlichaampjes (zoals ik suggereerde in mijn vorige post). Bij getrainde wielrenners gingen de prestaties over een tijdrit van 16 km. met 2,7 % omhoog.
Hoe onderbouwd is bietensap inmiddels?
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 11:11:28 #266
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_142949309
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 10:37 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Hoe onderbouwd is bietensap inmiddels?
Meerdere studies die effect aantonen. Weet zo niet meer welke groepen ze hadden onderzocht (goed getrainden of matig getrainden).
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 11:18:39 #267
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142949541
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 11:11 schreef No-P het volgende:

[..]

Meerdere studies die effect aantonen. Weet zo niet meer welke groepen ze hadden onderzocht (goed getrainden of matig getrainden).
Wel mooi dat je prestaties vooruit gaan door het smerigste drinken wat er is :D
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 1 augustus 2014 @ 11:39:20 #268
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142950138
UCI heeft de dopinglijst vernieuwd w/

1 nieuwe naam als het goed is:



http://www.procyclingstats.com/rider/135696-Riccardo-Chiarini
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_142951291
quote:
12s.gif Op donderdag 31 juli 2014 22:19 schreef neantog het volgende:

[..]

Nitraat dus. Interessant en 2.7% op topniveau is echt wel veel.

Nu heb ik altijd geleerd dat brandnetels dol zijn op nitraatrijke grond, wat een van de redenen is waarom dat ze zoveel voorkomen in bermen langs akkers (kunstmest) en rivieren die de grond afvoeren. Na effen googlen kwam ik dit tegen: "Stinging nettle, elderberry, burdock and Canadian thistle are a few of the known nitrate accumulators. In fact, some of these will accumulate nitrate to such a high concentration that they literally explode when burned – nitrate is explosive. "

[url]http://http://www.ext.colostate.edu/pubs/livestk/01610.html[/url]

Iemand ooit geprobeerd om brandnetel op je kampvuur te smijten?

ps Ik lijk misschien geobsedeerd, maar ik ben gewoon nieuwschierig. Brandnetel lijkt me echt een ideale plant voor topsporters, maar ik kom er zo weinig over tegen
Even offtopic, maar over je bloedarmoede: ben je al bij een dokter geweest voor de oorzaak van je bloedarmoede?

Vele alternatief geneeswijzen aanhangende mensen wijzen reguliere geneeskunde af, maar rondlopen met gecorrigeerde bloedarmoede omdat er leukemie (extreem maar het kan) of darmkanker onder schuilt lijkt mij af te raden. Zomaar in het wilde weg zelf dokteren is dus niet aan te raden.
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_142955883
quote:
4s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 12:12 schreef Godshand het volgende:

[..]

Even offtopic, maar over je bloedarmoede: ben je al bij een dokter geweest voor de oorzaak van je bloedarmoede?

Vele alternatief geneeswijzen aanhangende mensen wijzen reguliere geneeskunde af, maar rondlopen met gecorrigeerde bloedarmoede omdat er leukemie (extreem maar het kan) of darmkanker onder schuilt lijkt mij af te raden. Zomaar in het wilde weg zelf dokteren is dus niet aan te raden.
Klopt dat je zeker nooit alternatieve geneeskunde moet toepassen zonder naar de dokter te gaan om te weten wat je mankeert.

In mijn geval ben ik naar alternatieve geneeskunde overgeschakeld omdat 'gewone' geneeskunde me niet hielp. Ik heb namelijk maar zeer zwakke bloedarmoede (vanaf de geboorte): mijn hematocriet was de vorige keer slechts een half punt te laag, terwijl mijn ijzer en B12 vrij dicht tegen de bovengrens zaten. De dokter vond het zelfs geen opmerking waard.

Terwijl ik er als vrouw er veel last van ondervind tijdens mijn menstruatie: je lichaam wilt immers bloedverlies vermijden. Daardoor krijg je krampen, onregelmatige cyclus, zeer slecht humeur etc.

Volgens de gewone geneeskunde moet je dan ofwel meer hormonen ((sterkere) pil) of pijnstillers nemen. Terwijl brandnetelthee onmiddelijk mijn krampen verlicht, zorgt voor minder bloedverlies en je bloedarmoede verbeterd. Dit zonder nevenwerkingen. Het heeft zelfs onmiddelijk effect op mijn humeur. Ik heb daardoor bv geen woede uitbarstingen meer.

Maar ik zou inderdaad niet zomaar kruidenthee drinken als je niet weet wat je mankeert of als je medicatie slikt. Altijd eerst de bijwerkingen checken liefst met een dokter. (brandnetel kan bijvoorbeeld riskant zijn als je betablockers neemt.) :)

En wat betreft bietensap: Hebben ze de effecten niet pas aangetoond nadat er een heleboel sporters waren die erbij zweerden? Dus zijn ze pas beginnen zoeken nadat ze merkten dat sporters zo ver gingen om een fles bietensap naar binnen te werken wat niemand zou doen als je daar geen voordelen uithaalt. Het is namelijk echt niet te drinken. Of hebben ze eerst de werking aangetoond en pas daarna is bietensap doorgebroken?

Ps mijn overgrootmoeder heeft trouwens op het einde van haar leven geleefd op een dieet van yoghurt en bietensap. Dankzij dat dieet was ze veel minder aggressief en vertoonde haar geheugen iets minder gaten. (dementie) Dat was aangeraden door een alternatieve dokter met diploma voor reguliere geneeskunde (gewone huisarts). Diezelfde dokter deed ook al aan ozontherapie 20 jaar geleden (geen ervaring mee). :+
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 14:28:52 #271
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142956510
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 11:39 schreef heywoodu het volgende:
UCI heeft de dopinglijst vernieuwd w/

1 nieuwe naam als het goed is:

[ afbeelding ]

http://www.procyclingstats.com/rider/135696-Riccardo-Chiarini
nou wat een naam, 935 op de ranglijst :')
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 14:31:06 #272
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_142956606
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 11:18 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Hoe onderbouwd is bietensap inmiddels?
Uni Leuven rode bietensap
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 14:32:06 #273
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142956636
quote:
Nederlands :D
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 14:54:48 #274
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_142957469
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:13 schreef neantog het volgende:

[..]

Klopt dat je zeker nooit alternatieve geneeskunde moet toepassen zonder naar de dokter te gaan om te weten wat je mankeert.

In mijn geval ben ik naar alternatieve geneeskunde overgeschakeld omdat 'gewone' geneeskunde me niet hielp. Ik heb namelijk maar zeer zwakke bloedarmoede (vanaf de geboorte): mijn hematocriet was de vorige keer slechts een half punt te laag, terwijl mijn ijzer en B12 vrij dicht tegen de bovengrens zaten. De dokter vond het zelfs geen opmerking waard.

Terwijl ik er als vrouw er veel last van ondervind tijdens mijn menstruatie: je lichaam wilt immers bloedverlies vermijden. Daardoor krijg je krampen, onregelmatige cyclus, zeer slecht humeur etc.

Volgens de gewone geneeskunde moet je dan ofwel meer hormonen ((sterkere) pil) of pijnstillers nemen. Terwijl brandnetelthee onmiddelijk mijn krampen verlicht, zorgt voor minder bloedverlies en je bloedarmoede verbeterd. Dit zonder nevenwerkingen. Het heeft zelfs onmiddelijk effect op mijn humeur. Ik heb daardoor bv geen woede uitbarstingen meer.

Maar ik zou inderdaad niet zomaar kruidenthee drinken als je niet weet wat je mankeert of als je medicatie slikt. Altijd eerst de bijwerkingen checken liefst met een dokter. (brandnetel kan bijvoorbeeld riskant zijn als je betablockers neemt.) :)

En wat betreft bietensap: Hebben ze de effecten niet pas aangetoond nadat er een heleboel sporters waren die erbij zweerden? Dus zijn ze pas beginnen zoeken nadat ze merkten dat sporters zo ver gingen om een fles bietensap naar binnen te werken wat niemand zou doen als je daar geen voordelen uithaalt. Het is namelijk echt niet te drinken. Of hebben ze eerst de werking aangetoond en pas daarna is bietensap doorgebroken?

Ps mijn overgrootmoeder heeft trouwens op het einde van haar leven geleefd op een dieet van yoghurt en bietensap. Dankzij dat dieet was ze veel minder aggressief en vertoonde haar geheugen iets minder gaten. (dementie) Dat was aangeraden door een alternatieve dokter met diploma voor reguliere geneeskunde (gewone huisarts). Diezelfde dokter deed ook al aan ozontherapie 20 jaar geleden (geen ervaring mee). :+
Zulke plantaardige middelen zullen ook van persoon tot persoon verschillen, een vriend van me die kreeg bijvoorbeeld enorme suikerhypo's van groene thee waardoor ie gewoon stopte met het te drinken terwijl ie het wel heel erg graag dronk en het ook vele positieve eigenschappen wordt toebedeeld.
Desondanks voor de meeste van zulke middelen geldt in de praktijk niet echt een fantastische meerwaarde zoals wel eens wordt voorgesteld in de 'natuurproduct'-branche. Daarom denk ik dat bv. ook brandnetel niet zo populair is in topsport ondanks de effecten dat het wordt toegeëigend.
Wel goed om te horen dat het voor jou heel wat ongemakelijkheden wegwerkt, maar dat is nog enkele grote stappen verwijdert van de effecten van doping die een getrainde topatleet nog een serieuze por in de rug kunnen geven.
pi_142958871
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:54 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Zulke plantaardige middelen zullen ook van persoon tot persoon verschillen, een vriend van me die kreeg bijvoorbeeld enorme suikerhypo's van groene thee waardoor ie gewoon stopte met het te drinken terwijl ie het wel heel erg graag dronk en het ook vele positieve eigenschappen wordt toebedeeld.
Desondanks voor de meeste van zulke middelen geldt in de praktijk niet echt een fantastische meerwaarde zoals wel eens wordt voorgesteld in de 'natuurproduct'-branche. Daarom denk ik dat bv. ook brandnetel niet zo populair is in topsport ondanks de effecten dat het wordt toegeëigend.
Wel goed om te horen dat het voor jou heel wat ongemakelijkheden wegwerkt, maar dat is nog enkele grote stappen verwijdert van de effecten van doping die een getrainde topatleet nog een serieuze por in de rug kunnen geven.
Ik denk dat heel veel mensen de positieve effecten van planten juist onderschatten. Het grootste probleem is volgens mij de onzekerheid. Vaak is niet geweten welke stoffen in planten de positieve effecten veroorzaken. De concentraties van die al dan niet bekende bekende stoffen kunnen ook nogal variëren afhankelijk van seizoen, behandeling va plant, onderdeel van de plant, de ondergrond ... . PLanten bevatten ook meer dan een stof wat de zaken vaak ook nog complexe rmaakt. Ook zijn vaak mensen helemaal niet op de hoogte van eventuele voordelen van planten

bijvoorbeeld de rode biet. Uit het artikel van Faber kom je dit tegen:
quote:
In 1980 is NO ontdekt als een zeer belangrijke intercellulaire signaalstof door Robert Furchgott, Louis Ignarro en Ferid Murad. Hiervoor kregen ze in 1998 overigens de Nobelprijs voor Geneeskunde.
en
quote:
Meerdere onderzoeken bij gezonde jonge vrijwilligers toonden aan dat inname van nitraatrijk rode bietensap de uithoudingsprestatie verbetert. In 2009 werd er een eerste onderzoek uitgevoerd aan de universiteit van Exeter door de onderzoeksgroep van Professor Andrew Jones.
Dus al vanaf de jaren tachtig was de wetenschap op de hoogte van de werking van NO (en dus nitraat). Maar pas 30 jaar later is het eerste onderzoek gedaan naar rode bietensap en of het uithouding verbeterd. Terwijl men zeker wist dat rode bieten zeer veel nitraten bevat. Ik denk dat er zo nog heel veel planten, fruit etc. bestaan, maar waar het gewoonweg nog onvoldoende onderzocht is en/of gekend. Daarom hoeft het niet perse brandnetel te zijn.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 1 augustus 2014 @ 15:36:23 #276
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142958891
gaat dit nog over doping? :P
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_142959142
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 15:36 schreef rubbereend het volgende:
gaat dit nog over doping? :P
Niet echte doping nee, sorry.

Je kan natuurlijk wel een discussie beginnen wanneer iets natuurlijk is en wanneer iets illegale doping is. Een half litertje rode bietensap is wel degelijk prestatieverhogend terwijl er veel zaken op de dopinglijst staan die minder effect hebben. Maar misschien dwaal ik hier ook te ver mee af ;)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 1 augustus 2014 @ 16:14:28 #278
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_142960363
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 19:52:26 #279
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142966870
ik ben wel klaar met netels, wortels en sappen, het is gewoon geen doping!
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 19:54:30 #280
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142966948
quote:
nou, dat zullen er wel weer wat positieve testen opduiken in die ploeg, de UCI moet je iig niet gaan aanklagen.
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 16:23:05 #281
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142991778
Een hoop dopinggevallen tijdens deze Commonwealth Games.
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 16:26:22 #283
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142991787
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 16:25 schreef TargaFlorio het volgende:
Een hoop dopinggevallen tijdens deze Commonwealth Games.
En in de Tour niks :D
pi_142991871
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 16:26 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

En in de Tour niks :D
Over 7 jaar met terugwerkende kracht misschien. :P
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 2 augustus 2014 @ 17:10:58 #285
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_142992855
quote:
Ik ook niet, maar wel een van de grootste namen in de atletiek van de laatste tijd :o

De sprinters even daargelaten :')
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 18:56:49 #286
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_142995390
quote:
UCI legt Roman Kreuziger voorlopige schorsing op

Roman Kreuziger zal zijn rentree niet maken in de Ronde van Polen. De Tsjechische renner staat al een tijdje op de dopingradar van de UCI voor afwijkende bloedwaarden, maar wou morgen zijn comeback maken. De UCI verhindert dat nu met de voorlopige schorsing.

Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) werd kort voor de Ronde van Frankrijk van de deelnemerslijst geschrapt. In 2011 en 2012, toen hij nog voor Astana reed, had de Tsjech verdachte waarden in zijn bloedpaspoort laten optekenen. De UCI was niet tevreden met de uitleg van Kreuziger en wou de zaak onderzoeken.

Maar het geduld van Kreuziger en zijn ploeg was duidelijk op, want de Tsjech wou morgen zijn wederoptreden maken in de Ronde van Polen. Zover komt het niet, want de Internationale Wielerunie heeft Kreuziger een voorlopige schorsing opgelegd. De UCI wil geen verdere commentaar geven op de zaak.

Tinkoff-Saxo kan alvast niet lachen met de maatregel, of toch zeker niet met de timing. "We worden pas op minder dan 24u voor de start van een belangrijke WorldTour-wedstrijd geïnformeerd", klinkt het.

"Kreuziger krijgt die schorsing, hoewel er geen concreet bewijs is dat hij iets mispeuterd heeft. De maatregel is enkel gebaseerd op de mening van enkele experten van de antidopingcommissie van de UCI."
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_142996221
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 19:54 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nou, dat zullen er wel weer wat positieve testen opduiken in die ploeg, de UCI moet je iig niet gaan aanklagen.
:D
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 20:59:44 #288
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_142998867
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 19:30 schreef THEFXR het volgende:

[..]

:D
De UCI is nog schappelijk nu :D
pi_143001923
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 17:10 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ik ook niet, maar wel een van de grootste namen in de atletiek van de laatste tijd :o

De sprinters even daargelaten :')
En in het sportjournaal alleen het geval kreuziger :')
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_143004453
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 22:37 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

En in het sportjournaal alleen het geval kreuziger :')
Allicht. In andere sporten wordt immers geen doping gebruikt. Dat daar iemand positief test, doet daar niets aan af.
in a crowd you lose humanity
  Redactie Sport / Supervogel zondag 3 augustus 2014 @ 00:01:40 #291
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_143004697
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 22:37 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

En in het sportjournaal alleen het geval kreuziger :')
Verbaast dat je nog?
  Redactie Frontpage / Sport zondag 3 augustus 2014 @ 15:42:48 #292
426493 crew  PippenScottie
pi_143017495
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 22:37 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

En in het sportjournaal alleen het geval kreuziger :')
Wielrennen is ook vele malen vaker te zien bij de NOS als een sport als atletiek.

Dan moet je ook niet gaan miepen als er meer aandacht is voor dopinggebruik in de wielersport.
pi_143017671
Op zich als je dat lichaam van Montsho zag, was wel echt een BEAST. :D Best grote vis, geen verrassing dat het een atleet is natuurlijk, wordt in de atletiek nog steeds veel gebruikt.
Jack does it in real time...
  zondag 3 augustus 2014 @ 15:52:22 #294
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_143017717
quote:
1s.gif Op zondag 3 augustus 2014 15:42 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Wielrennen is ook vele malen vaker te zien bij de NOS als een sport als atletiek.

Dan moet je ook niet gaan miepen als er meer aandacht is voor dopinggebruik in de wielersport.
Je wilt beweren dat dit evenredig verloopt? :D

De media moet vooral dan niet miepen dat het dit verwijt krijgt. Spreek er een journalist, neem een tijntje, op aan en ze zitten in de gordijnen.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  zondag 3 augustus 2014 @ 15:55:12 #295
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_143017788
quote:
9s.gif Op zondag 3 augustus 2014 00:01 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Verbaast dat je nog?
Neuh. Vond het alleen een perfect voorbeeld waarin de media het ene dopinggeval groot uitmeten en een misschien wel grotere sporter niet eens noemen. Tegelijk nieuwswaardig, niet gemeld. :)
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  Redactie Frontpage / Sport zondag 3 augustus 2014 @ 16:11:17 #296
426493 crew  PippenScottie
pi_143018193
quote:
1s.gif Op zondag 3 augustus 2014 15:52 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

Je wilt beweren dat dit evenredig verloopt? :D

De media moet vooral dan niet miepen dat het dit verwijt krijgt. Spreek er een journalist, neem een tijntje, op aan en ze zitten in de gordijnen.
Natuurlijk verloopt het niet evenredig, maar dat is een logisch gevolg van het feit dat de NOS onevenredig veel aandacht aan wielrennen besteedt.

Zelfs een kermiskoers in Chaam of Stiphout krijgt aandacht in een sportjournaal waar sporten als atletiek, judo, roeien, volleybal of tennis alleen van kunnen dromen.
  zondag 3 augustus 2014 @ 19:03:53 #297
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_143022855
quote:
1s.gif Op zondag 3 augustus 2014 16:11 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Natuurlijk verloopt het niet evenredig, maar dat is een logisch gevolg van het feit dat de NOS onevenredig veel aandacht aan wielrennen besteedt.

Zelfs een kermiskoers in Chaam of Stiphout krijgt aandacht in een sportjournaal waar sporten als atletiek, judo, roeien, volleybal of tennis alleen van kunnen dromen.
Maakt het des te komischer dat Nederland zo matigjes presteert in het wielrennen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_143024236
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 19:03 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Maakt het des te komischer dat Nederland zo matigjes presteert in het wielrennen.
Wel beter dan in voorgaande jaren.
  Redactie Frontpage / Sport zondag 3 augustus 2014 @ 22:26:54 #299
426493 crew  PippenScottie
pi_143032773
Vertaald uit het Noors:

https://translate.googleu(...)n9XAuBFAUWuEiEXAcbWw

30.000 mailtjes aan dokter Ferrari onderschept.
Een van zijn diensten is (voor 40.000 euro) adviseren hoe het biologisch paspoort kan worden omzeild. De service komt met juridische bijstand als er onverhoopt iets mis gaat.
Daar komt Kreuziger dan waarschijnlijk goed weg...

Als hier namen gaan lekken dan kunnen waarschijnlijk nog veel meer uitslagen worden geschrapt, maar zoals met zoveel onderzoeken zal het wel weer met een sisser aflopen.
  zondag 3 augustus 2014 @ 22:58:35 #300
14505 OProg
A Life in Music
pi_143034390
Die mailtjes tussen Stefano Ferrari en Armstrong zaten ook in zijn dossier van het usada, dus helemaal nieuw is dit niet.

En verder zat dit verhaal wel op de stapel met met verhalen over al die positieve dopingtests die zo nu en dan opduiken zonder dat er veel namen bekend worden opduiken.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zondag 3 augustus 2014 @ 22:58:49 #301
14505 OProg
A Life in Music
pi_143034401
Dicht
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')