abonnement Unibet Coolblue
pi_150301948
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 22:41 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat komen we hopelijk te weten tijdens het proces.
O jee - hij was zeker 'n geradicaliseerde,jonge,westerse moslim.
Misschien krijgen we 'n dramatische schietpartij of execution. Spannend zeg.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
  Moderator woensdag 4 maart 2015 @ 23:30:25 #252
249559 crew  Lavenderr
pi_150302222
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 23:21 schreef Tingo het volgende:

[..]

O jee - hij was zeker 'n geradicaliseerde,jonge,westerse moslim.
Misschien krijgen we 'n dramatische schietpartij of execution. Spannend zeg.
Wat zit je weer dom uit je nek te kletsen. Waarom doe je dat :?
  Moderator donderdag 5 maart 2015 @ 16:22:04 #253
249559 crew  Lavenderr
pi_150318182
Proces Boston Marathon begint met bekentenis: 'Hij was het'

Van bij het prille begin van het proces rond de aanslag tegen de marathon van Boston nam de verdediging de twijfel weg: de 21-beschuldigde pleit schuldig. Maar via verzachtende omstandigheden wil men de doodstraf vermijden. Hij handelde, argumenteert de verdediging, onder de kwalijke invloed van zijn broer.

In de buurt van de finishlijn van de Boston Marathon gingen op 15 april 2013 twee bommen af. Die bommen waren op afstand bediende hogedrukkookpotten, gevuld met nagels en ander metaal. Eerst ging de bom af die door de oudere broer, de 26-jarige Tamerlan Tsarnaev, was geplaatst, vervolgens die van zijn jongere broer, de toen 19-jarige Dzhokhar. Er vielen 3 doden en 264 gewonden. Bij de doden een achtjarig jongetje.

De broers, Amerikanen met Tsjetsjeense roots, slaagden erin ongemoeid weg te komen, zelfs te winkelen en te "chillen", alvorens de politie hen op het spoor kwam en een klopjacht inzette. Tijdens die klopjacht doodden de broers een agent. Bij een latere schietpartij werd Tamerlan zwaargewond. Hij overleed nadat hij door zijn jongere broer werd overreden, toen die met een auto de politie wou rammen. Dzhokhar werd met zware verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht en is intussen hersteld.

'Hij volgde'
'Er zijn weinig feiten die we betwisten', zei Judy Clarke, zijn advocaat, bij het begin van de eerste procesdag voor een rechtbank in Boston, die werd bijgewoond door slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers. Ze balde zijn bekentenis in een korte zin: "Hij was het". De volgende weken, zei ze ook, "zullen we allen geconfronteerd worden met ondraaglijk leed, verlies en pijn, veroorzaakt door een serie van zinloze, gruwelijk misleide handelingen die de broers stelden". Maar: "Het was Tamberlan Tsarnaev die radicaliseerde. Het was Dzhokhar die hem volgde".

William Weinreb, de procureur, had eerder een ander beeld opgehangen van de beschuldigde. Hij was zelf ook geradicaliseerd, betoogde hij, en was een meedogenloze moordenaar die zijn bloedbad beschouwde als een overwinning op de VS, als een manier om zijn hemel te verdienen.

Terwijl de hulpdiensten tevergeefs probeerden een 8-jarig slachtoffer te reanimeren, wandelde de beschuldigde, destijds een universiteitsstudent, een supermarkt binnen om er melk te kopen. "Hij zocht vrienden op, feestte en tweette 'Ik ben een stressvrij type'. Hij handelde alsof hij vrij van alle zorgen was".

En later, toen zijn broer op de grond lag en een politieagent hem probeerde in veiligheid te brengen, reed hij in volled vaart op de politie in, reed over zijn broer heen, terwijl de auto het lichaam 17 meter meesleurde.

Weinreb verwees ook uitvoerig naar de gruwelijke verwondingen bij de slachtoffers, die de nagelbommen hadden veroorzaakt.

Twee processen

Het proces, dat na lange juryselectie eindelijk kon beginnen, zal in twee fasen verlopen. In het eerste deel oordeelt de jury over schuld, in het tweede deel oordeelt diezelfde jury over de strafmaat, dus over de doodstraf.

http://www.knack.be/nieuw(...)e-normal-538863.html
  donderdag 5 maart 2015 @ 17:20:23 #254
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_150320405
Als het een insidejob is, hoe verklaren mensen dan dat de verdachte zelf schuld bekent?
  Moderator donderdag 5 maart 2015 @ 18:26:14 #255
249559 crew  Lavenderr
pi_150322325
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 17:20 schreef Richestorags het volgende:
Als het een insidejob is, hoe verklaren mensen dan dat de verdachte zelf schuld bekent?
Goeie.
pi_150323443
Alsof dat complotters laat tegenhouden. Beste voorbeeld is nog de Vaatstra-zaak.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
  donderdag 5 maart 2015 @ 19:20:50 #257
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_150324116
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 19:00 schreef kalinhos het volgende:
Alsof dat complotters laat tegenhouden. Beste voorbeeld is nog de Vaatstra-zaak.
Wel, ze mogen er wel een verklaring voor geven. Als je er een jaar voor moet zitten, kan je nog zeggen dat de verdachte in het complot zit, een jaar is best te doen als je er flink voor betaald krijgt. Maar met kans op de doodstraf of levenslang gaat niemand in het complot zitten.
  Moderator donderdag 5 maart 2015 @ 20:27:41 #258
249559 crew  Lavenderr
pi_150326838
Second-Day Proceedings Underway In Boston Marathon Trial

March 05

In this courtroom sketch, Boston Marathon bombing suspect Dzhokhar Tsarnaev is depicted sitting in federal court in Boston on Dec. 18, 2014, for a pretrial hearing. Tsarnaev is charged with the April 2013 attack that killed three people and injured more than 260. He could face the death penalty if convicted.

Jurors will hear more testimony today in the trial of Dzhokar Tsarnaev, the accused Boston Marathon bomber, a day after a dramatic admission of guilt and often-heartbreaking accounts from victims and survivors of the deadly 2013 attack that killed three people and wounded 260 others.

The trial began Wednesday with the admission of Tsarnaev's guilt by his defense attorney. NPR's Tovia Smith, who is covering the trial, told All Things Considered that was not surprising.

"The evidence in this case was so overwhelming — basically irrefutable — that many believe the defense had no choice," she said Wednesday.

(Tovia is tweeting live from today's proceedings (we'll embed her timeline at the bottom of this story). NPR member station WBUR is covering today's proceedings live on Twitter. You can follow that here.)

Tsarnaev faces 30 counts – most of which carry the death penalty. But his lawyer, while acknowledging Tsarnaev's guilt, says he was not the mastermind of the attack; she portrayed him as a young man who idolized and was intimidated by his older brother, Tamerlan Tsarnaev, who was killed in the aftermath of the attack.

Victims of the attack shared their stories. Many lost limbs in the attack; others lost family members.

Sydney Corcoran, who was 17 at the time of the April 15 bombing, told the jury she had gone to watch her aunt run the Boston Marathon for the first time. She was watching the race one minute and was immersed in smoke the next, she said. She passed out and when she came to found men tying tourniquets to her thigh. She had suffered a severed femoral artery and nearly bled to death.

"I was getting increasingly cold and I knew I was dying," she said.

Later, awake in a hospital she saw her father and wrote him a note: Was her mother alive.

"Once he looked at what I'd written he started to cry," she said.

"She's OK," her father said, according to her, "but her legs are gone."

Another woman, Karen Rand McWatters, whose left leg was amputated after the bombing, described how she watched her friend, Krystle Campbell, die next to her.

"She very slowly said that her legs hurt, and we held hands, and shortly after that, her hand went limp in mine and she never spoke again after that," she recalled.

NPR's Smith says no emotion could be seen from Tsarnaev.

Federal prosecutors, using their opening statements and graphic videos, painted him as a killer.

He planted a bomb to "tear people apart and create a bloody spectacle," prosecutor William Weinreb said, and then hung out with his college buddies.

http://www.npr.org/blogs/(...)oston-marathon-trial
pi_150328429
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 17:20 schreef Richestorags het volgende:
Als het een insidejob is, hoe verklaren mensen dan dat de verdachte zelf schuld bekent?
Om de BNW kant maar even aan te spreken: Boze overheid ging naar hem toe en vertelde hem dat als hij geen schuld bekent z'n familie verdwijnt.

Maar waarschijnlijk is hij gewoon de dader en door zijn advocaten aangeraden dat het er niet mooier op gaat worden naarmate de rechtszaak vordert.
Conscience do cost.
  vrijdag 6 maart 2015 @ 00:30:16 #260
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_150339663
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 20:52 schreef ems. het volgende:

[..]

Om de BNW kant maar even aan te spreken: Boze overheid ging naar hem toe en vertelde hem dat als hij geen schuld bekent z'n familie verdwijnt.

Maar waarschijnlijk is hij gewoon de dader en door zijn advocaten aangeraden dat het er niet mooier op gaat worden naarmate de rechtszaak vordert.
Dat is natuurlijk compleet belachelijk als men zoiets beweert. Welke kwade genius bedenkt a) dat een random dude geframed wordt voor een aanslag die hij niet heeft gepleegd / dat hij een aanslag moet plegen en b) dat heel zijn familie verdwijnt als er iets van naar buiten lekt? Dat klinkt als een leuke Hollywood popcorn film, meer ook niet.

Zijn broer is die al kwijt dus zou hij heel goed zoiets kunnen hebben van fuck it: ik breng het naar buiten. Bovendien staat de zaak dan te veel in de spotlichten om zijn familie dan ineens te vermoorden voor de mastermind achter deze conspiracy.

Nee, het is iets waarschijnlijker dat dit gewoon twee geradicaliseerde broers waren.
  Moderator vrijdag 6 maart 2015 @ 11:12:11 #261
249559 crew  Lavenderr
pi_150345636
De derde dag van de trial:

Dad of Boston bombing victim: 'It was the last time I saw my son alive'

Boston (CNN)—Bill Richard knew his son wasn't going to make it. But the father of three told his wife he couldn't stay by 8-year-old Martin's side.

The boy's body was torn apart by an explosion near the finish line of the Boston Marathon. His skin had changed color. A crowd hovered over him, frantically trying to help, but he was dying.

Speaking from the witness stand at Dzhokhar Tsarnaev's trial on Thursday, Richard told jurors he was faced with a heartbreaking choice.

Hele artikel en video hier:
http://edition.cnn.com/20(...)athon-bombing-trial/
  Moderator vrijdag 6 maart 2015 @ 11:39:22 #262
249559 crew  Lavenderr
  vrijdag 6 maart 2015 @ 11:58:32 #263
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_150347332
Ik zou graag antwoord willen van mensen op mijn vragen :Y
  Moderator vrijdag 6 maart 2015 @ 12:04:48 #264
249559 crew  Lavenderr
pi_150347541
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 11:58 schreef Richestorags het volgende:
Ik zou graag antwoord willen van mensen op mijn vragen :Y
Ja, dat is hier altijd afwachten.
  Moderator vrijdag 6 maart 2015 @ 12:05:22 #265
249559 crew  Lavenderr
pi_150347554
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 00:30 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat is natuurlijk compleet belachelijk als men zoiets beweert. Welke kwade genius bedenkt a) dat een random dude geframed wordt voor een aanslag die hij niet heeft gepleegd / dat hij een aanslag moet plegen en b) dat heel zijn familie verdwijnt als er iets van naar buiten lekt? Dat klinkt als een leuke Hollywood popcorn film, meer ook niet.

Zijn broer is die al kwijt dus zou hij heel goed zoiets kunnen hebben van fuck it: ik breng het naar buiten. Bovendien staat de zaak dan te veel in de spotlichten om zijn familie dan ineens te vermoorden voor de mastermind achter deze conspiracy.

Nee, het is iets waarschijnlijker dat dit gewoon twee geradicaliseerde broers waren.
Dat is inmiddels ook wel duidelijk.
  vrijdag 6 maart 2015 @ 12:06:03 #266
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_150347578
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 12:05 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat is inmiddels ook wel duidelijk.
Niet voor iedereen ;) Maar ik wil daar graag over in discussie :)
pi_150347682
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 12:05 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat is inmiddels ook wel duidelijk.
Voor de MSM'ers.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
  vrijdag 6 maart 2015 @ 12:10:05 #268
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_150347725
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 12:08 schreef Tingo het volgende:

[..]

Voor de MSM'ers.
Ga dan in op mijn vragen alsjeblieft?

"Als het een insidejob is, hoe verklaren mensen dan dat de verdachte zelf schuld bekent?"
  Moderator vrijdag 6 maart 2015 @ 12:14:04 #269
249559 crew  Lavenderr
pi_150347870
*achterover leunt in afwachting van de argumenten van Tingo
  vrijdag 6 maart 2015 @ 12:16:27 #270
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_150347940
* theguyver pakt popcorn!
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_150348381
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 12:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ga dan in op mijn vragen alsjeblieft?

"Als het een insidejob is, hoe verklaren mensen dan dat de verdachte zelf schuld bekent?"
Waarom wil je zo graag discussie hebben als je ben zo tevreden met de officiele verhaal?
Tis allang overgesproken.Ik ga niet tijd verspillen om mensen te overtuigen.en tis ook zonder van jouwe tijd om mij te overtuigen.Dat gaat niet lukken.
Ik denk dat de rechtzaak fake is. Als 't echt is,dat maakt 't toch niks uit over de validiteit van de gebeurtenissen en verhalen van de toneelspelers op de dag.
Als ik wil 'discusseren' alsof de officiele verhaal klopt wel, dan ga ik ergens anders.
Ik vind 'discussie' met bepaalde users hier 'n beetje waardeloos,eerlijk gezegd.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
pi_150348427
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 12:16 schreef theguyver het volgende:
* theguyver pakt popcorn!
Geen geschiedenis lesjes vandaag,Mr.van Dale?
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
  Moderator vrijdag 6 maart 2015 @ 12:34:57 #273
249559 crew  Lavenderr
pi_150348489
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 12:30 schreef Tingo het volgende:

[..]

Waarom wil je zo graag discussie hebben als je ben zo tevreden met de officiele verhaal?
Tis allang overgesproken.Ik ga niet tijd verspillen om mensen te overtuigen.en tis ook zonder van jouwe tijd om mij te overtuigen.Dat gaat niet lukken.
Ik denk dat de rechtzaak fake is. Als 't echt is,dat maakt 't toch niks uit over de validiteit van de gebeurtenissen en verhalen van de toneelspelers op de dag.
Als ik wil 'discusseren' alsof de officiele verhaal klopt wel, dan ga ik ergens anders.
Ik vind 'discussie' met bepaalde users hier 'n beetje waardeloos,eerlijk gezegd.
Verrassend!
pi_150348938
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 00:30 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat is natuurlijk compleet belachelijk als men zoiets beweert. Welke kwade genius bedenkt a) dat een random dude geframed wordt voor een aanslag die hij niet heeft gepleegd / dat hij een aanslag moet plegen en b) dat heel zijn familie verdwijnt als er iets van naar buiten lekt? Dat klinkt als een leuke Hollywood popcorn film, meer ook niet.
De mensen op BNW zijn dan ook heel gevoelig voor hollywood thematiek. Verder lijkt het me niet zo moeilijk om dat te regelen nee.
quote:
Zijn broer is die al kwijt dus zou hij heel goed zoiets kunnen hebben van fuck it: ik breng het naar buiten.
Zoals ik al zei.
quote:
Bovendien staat de zaak dan te veel in de spotlichten om zijn familie dan ineens te vermoorden voor de mastermind achter deze conspiracy.
De dreiging an sich is dan ook wel genoeg.
quote:
Nee, het is iets waarschijnlijker dat dit gewoon twee geradicaliseerde broers waren.
Duh.

Ik snap wat je bedoelt maar de vraag over "als het een inside job is waarom bekent de verdachte dan schuld" is mij iets makkelijk.
Conscience do cost.
  vrijdag 6 maart 2015 @ 12:52:04 #275
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_150349046
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 12:32 schreef Tingo het volgende:

[..]

Geen geschiedenis lesjes vandaag,Mr.van Dale?
;) vanochtend 3 uur!
Hoezo heb je bijles nodig?

Hoe zit het met andere verdachten in deze zaak zouden die ook mogelijk komen getuigen?
Khairullozhon Matanov bijvoorbeeld.
Er staat nog een vraag voor u open!!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')