abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 16 juli 2014 @ 12:31:26 #151
221912 minilot
Nancy boy
pi_142357409
quote:
0s.gif Op maandag 14 juli 2014 14:44 schreef Unites het volgende:
gekarameliseerde chocola :D
Bedoel je dit?
http://www.davidlebovitz.com/2009/06/caramelized-white-chocolate/

:9 :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_142362141
ik heb nog twee stukken lamsbout (zonder been) liggen en wat sukadelappen, kan ik ze gewoon samen stoven? :@
  woensdag 16 juli 2014 @ 14:51:57 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142362409
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 14:42 schreef ecstasy het volgende:
ik heb nog twee stukken lamsbout (zonder been) liggen en wat sukadelappen, kan ik ze gewoon samen stoven? :@
Ja
Is het achterbout of voorbout (schouder) ?
Achterbout is een beetje zonde om te stoven, gewoon rose braden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142362691
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja
Is het achterbout of voorbout (schouder) ?
Achterbout is een beetje zonde om te stoven, gewoon rose braden
hmm dat weet ik eigenlijk niet, heb het bij de turk meegenomen en er staat alleen 'lamsbout zonder been' op, gaat het grandioos mis als ik achterbout zou stoven (ondanks dat het zonde is)? het was niet heel duur.
  woensdag 16 juli 2014 @ 15:02:14 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142362735
Nee hoor, dat gaat niet mis, wordt waarschijnlijk een prima stoofpotje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142363008
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 15:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee hoor, dat gaat niet mis, wordt waarschijnlijk een prima stoofpotje
veel dank, gooi ik het vlees gewoon lekker makkelijk samen in de pan (beetje ruimte in de vriezer maken) en de volgende keer vraag ik aan de slager welk deel het precies is :)
  woensdag 16 juli 2014 @ 16:29:22 #157
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_142365896
Mijn voorraad Belgische mayonaise is op en tot ik weer bij onze zuiderburen ben zal ik zelf moeten maken. Hoelang is een pot mayo met dagverse eieren goed in de koelkast?
  woensdag 16 juli 2014 @ 16:38:44 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142366249
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:29 schreef Erasmo het volgende:
Mijn voorraad Belgische mayonaise is op en tot ik weer bij onze zuiderburen ben zal ik zelf moeten maken. Hoelang is een pot mayo met dagverse eieren goed in de koelkast?
Paar dagen tot een week zou ik schatten,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 juli 2014 @ 16:39:41 #159
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_142366286
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Paar dagen tot een week zou ik schatten,
Zo kort doe ik nou ook weer niet met een pot :') Bottleneck is zeker het ei?
  woensdag 16 juli 2014 @ 16:40:33 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142366312
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:39 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zo kort doe ik nou ook weer niet met een pot :') Bottleneck is zeker het ei?
Ja, voor mij ook de reden om zelden mayo te maken,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 juli 2014 @ 16:44:40 #161
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_142366447
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, voor mij ook de reden om zelden mayo te maken,
Hmm. En als ik ze pasteuriseer?
Heb alle supermarkten in het dorp bezocht maar nergens mayo die niet is aangezoet :r
  woensdag 16 juli 2014 @ 16:45:26 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142366477
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:44 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Hmm. En als ik ze pasteuriseer?
Heb alle supermarkten in het dorp bezocht maar nergens mayo die niet is aangezoet :r
Albert Heijn heeft geen redelijk goede belgische, die is rins
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 juli 2014 @ 19:33:35 #163
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142372175
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Albert Heijn heeft geen redelijk goede belgische, die is rins
Ik vind die Belgische mayo van ze best ok eigenlijk. Maar smaken kunnen verschillen. Bedoel jij ook deze?



Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 16 juli 2014 @ 19:39:53 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142372402
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juli 2014 19:33 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik vind die Belgische mayo van ze best ok eigenlijk. Maar smaken kunnen verschillen. Bedoel jij ook deze?



[ afbeelding ]
Die ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 juli 2014 @ 19:48:55 #165
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142372755
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juli 2014 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die ja
Ah ok, dan verschillen de meningen gewoon ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_142373336
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:29 schreef Erasmo het volgende:
Mijn voorraad Belgische mayonaise is op en tot ik weer bij onze zuiderburen ben zal ik zelf moeten maken. Hoelang is een pot mayo met dagverse eieren goed in de koelkast?
Als je een jumbo in de buurt hebt
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 19 juli 2014 @ 20:23:19 #167
414785 sirdanilot
pi_142490014
Je kunt ook gemakkelijk een kleine hoeveelheid mayo maken, met de staafmixer. Is helemaal niet veel werk en gaat ook heel snel en kost ook weinig afwas (alleen een mok en je staafmixer).

Je zoekt een mok (of iets anders) waar de staafmixer precies inpast (anders vliegt het alle kanten op), dan doe je jouw favoriete mayo-ingredienten erin (gewone olie, ei, mosterd, azijn, citroen, zout etc. etc. etc.), dan doe je de staafmixer erin en malen maar. Eerst goed op de bodem drukken (iets van 10 seconden of zo), dan heel langzaam omhoog trekken en blijven malen en dan is het goed.

Het voornaamste nadeel hiervan is dat de mayo soms een beetje 'hard' wordt. Maar dat nadeel weegt niet op tegen het enorme voordeel van verse mayo, en je kunt dus kleine beetjes maken zodat bederf ook niet echt een probleem is.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 19 juli 2014 @ 21:16:56 #168
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142491898
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 20:23 schreef sirdanilot het volgende:
Je kunt ook gemakkelijk een kleine hoeveelheid mayo maken, met de staafmixer. Is helemaal niet veel werk en gaat ook heel snel en kost ook weinig afwas (alleen een mok en je staafmixer).

Je zoekt een mok (of iets anders) waar de staafmixer precies inpast (anders vliegt het alle kanten op), dan doe je jouw favoriete mayo-ingredienten erin (gewone olie, ei, mosterd, azijn, citroen, zout etc. etc. etc.), dan doe je de staafmixer erin en malen maar. Eerst goed op de bodem drukken (iets van 10 seconden of zo), dan heel langzaam omhoog trekken en blijven malen en dan is het goed.

Het voornaamste nadeel hiervan is dat de mayo soms een beetje 'hard' wordt. Maar dat nadeel weegt niet op tegen het enorme voordeel van verse mayo, en je kunt dus kleine beetjes maken zodat bederf ook niet echt een probleem is.
Olie en azijn moet je er normaal gezien toch langzaam bijdruppelen?
  zaterdag 19 juli 2014 @ 21:34:47 #169
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142492643
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 21:16 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Olie en azijn moet je er normaal gezien toch langzaam bijdruppelen?
Azijn niet, olie eigenlijk wel.
Staafmixer er doorheen jassen werkt ook prima, alleen kun je dan de dikte van je mayo niet goed onder controle houden, omdat het zo snel gaat.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  User die het meest klaagt 2022 zondag 20 juli 2014 @ 13:26:57 #170
414785 sirdanilot
pi_142510385
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klinkt als een smakelijke soep, maar er werd naar een pure smaak gevraagd, dus wilde er niet te veel andere smaken bij hebben maar die van de courgette versterken (soya, dille)

Bloemkool vind ik trouwens ook erg lekker als soep, op dezelfde manier, met room en dan echt papdik, een dikke cremesoep die erg bloemkoolig smaakt
Ik heb gisteren courgettes in de oven geroosterd (en ook een groene paprika die over was), daar kan ik denk ik ook wel een soepie van draaien *O* Heel lekkere intense courgettesmaak
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zondag 20 juli 2014 @ 13:42:45 #171
414785 sirdanilot
pi_142510754
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 21:16 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Olie en azijn moet je er normaal gezien toch langzaam bijdruppelen?
Ja maar niet bij deze methode. Je dondert alles in je mok/iets anders waar je staafmixer precies inpast, en je maalt terwijl je langzaam omhoog trekt. Niks geen langzaam bijdruppelen van olie nodig.

Zoals gezegd, de echte perfecte ideale mayo maak je hier niet mee, maar het is nog steeds veel beter dan zaanse mayonaise mayonaise uit een potje. En het kost je minder tijd, afwas en moeite dan de klassieke methode (en ook minder kans op complete mislukking !). Én je kunt gemakkelijk een kleine hoeveelheid maken.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_142511420
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 20:02 schreef kvd het volgende:

[..]

Als je een jumbo in de buurt hebt
[ afbeelding ]
Uitstekende mayo voor bij de friet e.d. Maar zacht is hij zeker niet, en hij kan echt vloeken met vis en zeevruchten. Dus een pot D&L (citroen) erbij zou ik wel aanraden.

quote:
0s.gif Op zondag 20 juli 2014 13:42 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ja maar niet bij deze methode. Je dondert alles in je mok/iets anders waar je staafmixer precies inpast, en je maalt terwijl je langzaam omhoog trekt. Niks geen langzaam bijdruppelen van olie nodig.

Zoals gezegd, de echte perfecte ideale mayo maak je hier niet mee, maar het is nog steeds veel beter dan zaanse mayonaise mayonaise uit een potje. En het kost je minder tijd, afwas en moeite dan de klassieke methode (en ook minder kans op complete mislukking !). Én je kunt gemakkelijk een kleine hoeveelheid maken.
Zo krijg je geen mayoinaise. Ik had dat een keer op tv gezien en meteen een staafmixer aangeschaft, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Het eiwit gaat er namelijk ook bij, en dan krijg je een heel ander sausje. Die kun je best gebruiken voor de aardappelsalade of zo, maar mayonaise is het niet.

[ Bericht 46% gewijzigd door Weltschmerz op 20-07-2014 17:47:15 ]
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 20 juli 2014 @ 22:30:25 #173
414785 sirdanilot
pi_142532281
quote:
0s.gif Op zondag 20 juli 2014 14:02 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Uitstekende mayo voor bij de friet e.d. Maar zacht is hij zeker niet, en hij kan echt vloeken met vis en zeevruchten. Dus een pot D&L (citroen) erbij zou ik wel aanraden.

[..]

Zo krijg je geen mayoinaise. Ik had dat een keer op tv gezien en meteen een staafmixer aangeschaft, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Het eiwit gaat er namelijk ook bij, en dan krijg je een heel ander sausje. Die kun je best gebruiken voor de aardappelsalade of zo, maar mayonaise is het niet.
Wat een onzin. Mayo kun je prima maken met het eiwit erbij. Er zijn er die het zonder doen, en die het met doen. Mayo met eiwit is niet meteen 'geen mayo' :')

Daarnaast zou het me ook ten zeerste verbazen als de staafmixermethode niet met puur eigeel zou werken. Ik wil het best een keer voor je proberen hoor...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 20 juli 2014 @ 22:41:14 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142532857
Ik moet ook geen mayo met eiwit erin.
Maar de staafmixmethode heb ik vaak genoeg gezien zonder eiwit.
Dus dat staat er los van.

Staafmixmethode is mij nog nooit gelukt trouwens, dus ik hou het gewoon bij een garde. Zoveel moeite vind ik het niet.
pi_142532938
Staafmixermethode werkt prima met alleen dooiers. Doe het heel vaak zo. Idem met hollandaise, alleen dan natuurlijk met warme boter. Die hoef je dan ook niet te klaren.

Het wordt alleen inderdaad niet perfect, en hij gaat vrij snel weer schiften. (Paar uur) Maar het is ideaal als je even snel een kwak mayo wil hebben voor bij gebakken aardappelen oid!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')