Jaquote:Op woensdag 16 juli 2014 14:42 schreef ecstasy het volgende:
ik heb nog twee stukken lamsbout (zonder been) liggen en wat sukadelappen, kan ik ze gewoon samen stoven?
hmm dat weet ik eigenlijk niet, heb het bij de turk meegenomen en er staat alleen 'lamsbout zonder been' op, gaat het grandioos mis als ik achterbout zou stoven (ondanks dat het zonde is)? het was niet heel duur.quote:Op woensdag 16 juli 2014 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja
Is het achterbout of voorbout (schouder) ?
Achterbout is een beetje zonde om te stoven, gewoon rose braden
veel dank, gooi ik het vlees gewoon lekker makkelijk samen in de pan (beetje ruimte in de vriezer maken) en de volgende keer vraag ik aan de slager welk deel het precies isquote:Op woensdag 16 juli 2014 15:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee hoor, dat gaat niet mis, wordt waarschijnlijk een prima stoofpotje
Paar dagen tot een week zou ik schatten,quote:Op woensdag 16 juli 2014 16:29 schreef Erasmo het volgende:
Mijn voorraad Belgische mayonaise is op en tot ik weer bij onze zuiderburen ben zal ik zelf moeten maken. Hoelang is een pot mayo met dagverse eieren goed in de koelkast?
Zo kort doe ik nou ook weer niet met een pot Bottleneck is zeker het ei?quote:Op woensdag 16 juli 2014 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Paar dagen tot een week zou ik schatten,
Ja, voor mij ook de reden om zelden mayo te maken,quote:Op woensdag 16 juli 2014 16:39 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Zo kort doe ik nou ook weer niet met een pot Bottleneck is zeker het ei?
Hmm. En als ik ze pasteuriseer?quote:Op woensdag 16 juli 2014 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, voor mij ook de reden om zelden mayo te maken,
Albert Heijn heeft geen redelijk goede belgische, die is rinsquote:Op woensdag 16 juli 2014 16:44 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Hmm. En als ik ze pasteuriseer?
Heb alle supermarkten in het dorp bezocht maar nergens mayo die niet is aangezoet
Ik vind die Belgische mayo van ze best ok eigenlijk. Maar smaken kunnen verschillen. Bedoel jij ook deze?quote:Op woensdag 16 juli 2014 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Albert Heijn heeft geen redelijk goede belgische, die is rins
Die jaquote:Op woensdag 16 juli 2014 19:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik vind die Belgische mayo van ze best ok eigenlijk. Maar smaken kunnen verschillen. Bedoel jij ook deze?
[ afbeelding ]
Ah ok, dan verschillen de meningen gewoonquote:
Als je een jumbo in de buurt hebtquote:Op woensdag 16 juli 2014 16:29 schreef Erasmo het volgende:
Mijn voorraad Belgische mayonaise is op en tot ik weer bij onze zuiderburen ben zal ik zelf moeten maken. Hoelang is een pot mayo met dagverse eieren goed in de koelkast?
Olie en azijn moet je er normaal gezien toch langzaam bijdruppelen?quote:Op zaterdag 19 juli 2014 20:23 schreef sirdanilot het volgende:
Je kunt ook gemakkelijk een kleine hoeveelheid mayo maken, met de staafmixer. Is helemaal niet veel werk en gaat ook heel snel en kost ook weinig afwas (alleen een mok en je staafmixer).
Je zoekt een mok (of iets anders) waar de staafmixer precies inpast (anders vliegt het alle kanten op), dan doe je jouw favoriete mayo-ingredienten erin (gewone olie, ei, mosterd, azijn, citroen, zout etc. etc. etc.), dan doe je de staafmixer erin en malen maar. Eerst goed op de bodem drukken (iets van 10 seconden of zo), dan heel langzaam omhoog trekken en blijven malen en dan is het goed.
Het voornaamste nadeel hiervan is dat de mayo soms een beetje 'hard' wordt. Maar dat nadeel weegt niet op tegen het enorme voordeel van verse mayo, en je kunt dus kleine beetjes maken zodat bederf ook niet echt een probleem is.
Azijn niet, olie eigenlijk wel.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 21:16 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Olie en azijn moet je er normaal gezien toch langzaam bijdruppelen?
Ik heb gisteren courgettes in de oven geroosterd (en ook een groene paprika die over was), daar kan ik denk ik ook wel een soepie van draaien Heel lekkere intense courgettesmaakquote:Op zondag 13 juli 2014 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klinkt als een smakelijke soep, maar er werd naar een pure smaak gevraagd, dus wilde er niet te veel andere smaken bij hebben maar die van de courgette versterken (soya, dille)
Bloemkool vind ik trouwens ook erg lekker als soep, op dezelfde manier, met room en dan echt papdik, een dikke cremesoep die erg bloemkoolig smaakt
Ja maar niet bij deze methode. Je dondert alles in je mok/iets anders waar je staafmixer precies inpast, en je maalt terwijl je langzaam omhoog trekt. Niks geen langzaam bijdruppelen van olie nodig.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 21:16 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Olie en azijn moet je er normaal gezien toch langzaam bijdruppelen?
Uitstekende mayo voor bij de friet e.d. Maar zacht is hij zeker niet, en hij kan echt vloeken met vis en zeevruchten. Dus een pot D&L (citroen) erbij zou ik wel aanraden.quote:Op woensdag 16 juli 2014 20:02 schreef kvd het volgende:
[..]
Als je een jumbo in de buurt hebt
[ afbeelding ]
Zo krijg je geen mayoinaise. Ik had dat een keer op tv gezien en meteen een staafmixer aangeschaft, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Het eiwit gaat er namelijk ook bij, en dan krijg je een heel ander sausje. Die kun je best gebruiken voor de aardappelsalade of zo, maar mayonaise is het niet.quote:Op zondag 20 juli 2014 13:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja maar niet bij deze methode. Je dondert alles in je mok/iets anders waar je staafmixer precies inpast, en je maalt terwijl je langzaam omhoog trekt. Niks geen langzaam bijdruppelen van olie nodig.
Zoals gezegd, de echte perfecte ideale mayo maak je hier niet mee, maar het is nog steeds veel beter dan zaanse mayonaise mayonaise uit een potje. En het kost je minder tijd, afwas en moeite dan de klassieke methode (en ook minder kans op complete mislukking !). Én je kunt gemakkelijk een kleine hoeveelheid maken.
Wat een onzin. Mayo kun je prima maken met het eiwit erbij. Er zijn er die het zonder doen, en die het met doen. Mayo met eiwit is niet meteen 'geen mayo'quote:Op zondag 20 juli 2014 14:02 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Uitstekende mayo voor bij de friet e.d. Maar zacht is hij zeker niet, en hij kan echt vloeken met vis en zeevruchten. Dus een pot D&L (citroen) erbij zou ik wel aanraden.
[..]
Zo krijg je geen mayoinaise. Ik had dat een keer op tv gezien en meteen een staafmixer aangeschaft, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Het eiwit gaat er namelijk ook bij, en dan krijg je een heel ander sausje. Die kun je best gebruiken voor de aardappelsalade of zo, maar mayonaise is het niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |